Matti Vanhanen oikeassa

Nyt on Suomi jälleen maailmankartalla. Kiitos Saulin ulkomaanmatkan. Siitä onkin jo aikaa, kun Suomi oli viimeksi kartalla. Vaikka yleisesti kuvitellaan, että maapallo tunnetaan nykyisin melko hyvin, niin monille tämä ei ole itsestään selvää. Ei varsinkaan porvareille. Porvarit ovat siitä veikeä ihmisryhmä, että pyöräkin pitää keksiä moneen kertaan uudelleen, ennen kuin porvari uskoo, että kysymyksessä on pyörä. Sama näyttä koskevan myös karttaa.

Uudelleen virinnyt usko Suomen maailmankartalla oloon on kuitenkin lähinnä vain suomalaisten toimittajien käsitys. Amerikan Donald ei välttämättä tätä tiedä ellei Saulilla ollut kartta ja keppi mukana sekä sopiva tilaisuus osoittaa kepillä missä kohtaa maapalloa Suomi sijaitsee. Tämäkin manööveri onnistuu vain, jos mukana on suurennuslasi ja riittävästi valoa. Ikääntyminen heikentää ihmisen näköaistia ja tarkasti näkeminen vaatii myöhemmällä iällä huomattavasti enemmän valoa kuin nuoruuden aurinkoisina päivinä.

Saulin matkaa toimittajat kehuvat onnistuneeksi. Syytä ei sen sijaan ole kerrottu, lukuun ottamatta sitä, että Saulilla ja Donaldilla kerrotaan "synkanneen". Jopa vitsejä kerrotaan murjaistun. Erkki puolestaan on joutunut häpeämään . Toimittajat ovat esittäneet Donaldille median mukaan sopimattomia kysymyksiä. Jos matkalta ei saada tuliaisia, niin voiko matka olla onnistunut?

Ilmeisesti toimittajat ovat perustaneet arvionsa siihen, että Suomen profiili maailmanpolitiikassa nousee, kun media luo vaikutelman, että Sauli on Donaldin kaveri. Tästä vaikutelmasta lähtee maailmalle SIGNAALI, että paras olla ryppyilemättä Saulille tai tulee iso Donald, joka laittaa ryppyilijät ojennukseen.

Näyttää myös siltä, ettei suomalaisten toimittajien ja Donaldin käsitykset matkan tarkoituksesta käy yksiin. Donald näyttää ymmärtäneen matkan tarkoituksen lähinnä kaupanhierontatilaisuudeksi, suomalaiset toimittajat näyttävät ymmärtäneen, että nyt Donald on luvannut sotia sodat Suomen puolesta.

Onneksi Sauli ymmärsi kieltäytyä tarjotuista lukemattomien sotilaskoneiden ostoista ja ilmoitti uutisen olevan ankka. Ainoa, joka näytti ymmärtäneen mistä asiassa on kysymys, on Matti Vanhanen, joka ilmoitti, että koneet täytyy hankkia Ruotsista, kun Amerikan vaihtoehto on presidentillisellä arvovallalla evätty.

3

89

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vaasimiehen.floppi

      Vanhanen on sotilaslentokoneista yhtä ulkona kuin silloin, kun ei hoksannut.

      • Usankusetus

        Kuka teki sem hölmön Hornettikaupan..


      • Kyllä presidentin pitää tietää muiden muassa lentokoneista. Jos emme saa koneita Ruotsista, niin kannattanee ostaa vanhoihin varaosia. Kyllä kunnostetulla vanhallakin sotii vielä pitkään. Vanhanaikaisella kalustolla tuskin on suurta merkitystä nykyaikaisessa sodassa olipa vanhanaikainen materiaali uutta vai vanhaa.

        Toisaalta mitä Suomi kalustolla ylipäätään tekee? Jos itä ja länsi ajautuisivat sotaan, niin ohjuksethan lentäisivät vain Suomen yli puolelta toiselle. Turha siihen on väliin mennä häsläämään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      325
      3203
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      223
      1994
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1612
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1427
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      82
      1309
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      284
      1243
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      81
      1074
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1061
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      1001
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      146
      878
    Aihe