Matti Vanhanen oikeassa

Nyt on Suomi jälleen maailmankartalla. Kiitos Saulin ulkomaanmatkan. Siitä onkin jo aikaa, kun Suomi oli viimeksi kartalla. Vaikka yleisesti kuvitellaan, että maapallo tunnetaan nykyisin melko hyvin, niin monille tämä ei ole itsestään selvää. Ei varsinkaan porvareille. Porvarit ovat siitä veikeä ihmisryhmä, että pyöräkin pitää keksiä moneen kertaan uudelleen, ennen kuin porvari uskoo, että kysymyksessä on pyörä. Sama näyttä koskevan myös karttaa.

Uudelleen virinnyt usko Suomen maailmankartalla oloon on kuitenkin lähinnä vain suomalaisten toimittajien käsitys. Amerikan Donald ei välttämättä tätä tiedä ellei Saulilla ollut kartta ja keppi mukana sekä sopiva tilaisuus osoittaa kepillä missä kohtaa maapalloa Suomi sijaitsee. Tämäkin manööveri onnistuu vain, jos mukana on suurennuslasi ja riittävästi valoa. Ikääntyminen heikentää ihmisen näköaistia ja tarkasti näkeminen vaatii myöhemmällä iällä huomattavasti enemmän valoa kuin nuoruuden aurinkoisina päivinä.

Saulin matkaa toimittajat kehuvat onnistuneeksi. Syytä ei sen sijaan ole kerrottu, lukuun ottamatta sitä, että Saulilla ja Donaldilla kerrotaan "synkanneen". Jopa vitsejä kerrotaan murjaistun. Erkki puolestaan on joutunut häpeämään . Toimittajat ovat esittäneet Donaldille median mukaan sopimattomia kysymyksiä. Jos matkalta ei saada tuliaisia, niin voiko matka olla onnistunut?

Ilmeisesti toimittajat ovat perustaneet arvionsa siihen, että Suomen profiili maailmanpolitiikassa nousee, kun media luo vaikutelman, että Sauli on Donaldin kaveri. Tästä vaikutelmasta lähtee maailmalle SIGNAALI, että paras olla ryppyilemättä Saulille tai tulee iso Donald, joka laittaa ryppyilijät ojennukseen.

Näyttää myös siltä, ettei suomalaisten toimittajien ja Donaldin käsitykset matkan tarkoituksesta käy yksiin. Donald näyttää ymmärtäneen matkan tarkoituksen lähinnä kaupanhierontatilaisuudeksi, suomalaiset toimittajat näyttävät ymmärtäneen, että nyt Donald on luvannut sotia sodat Suomen puolesta.

Onneksi Sauli ymmärsi kieltäytyä tarjotuista lukemattomien sotilaskoneiden ostoista ja ilmoitti uutisen olevan ankka. Ainoa, joka näytti ymmärtäneen mistä asiassa on kysymys, on Matti Vanhanen, joka ilmoitti, että koneet täytyy hankkia Ruotsista, kun Amerikan vaihtoehto on presidentillisellä arvovallalla evätty.

3

90

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vaasimiehen.floppi

      Vanhanen on sotilaslentokoneista yhtä ulkona kuin silloin, kun ei hoksannut.

      • Usankusetus

        Kuka teki sem hölmön Hornettikaupan..


      • Kyllä presidentin pitää tietää muiden muassa lentokoneista. Jos emme saa koneita Ruotsista, niin kannattanee ostaa vanhoihin varaosia. Kyllä kunnostetulla vanhallakin sotii vielä pitkään. Vanhanaikaisella kalustolla tuskin on suurta merkitystä nykyaikaisessa sodassa olipa vanhanaikainen materiaali uutta vai vanhaa.

        Toisaalta mitä Suomi kalustolla ylipäätään tekee? Jos itä ja länsi ajautuisivat sotaan, niin ohjuksethan lentäisivät vain Suomen yli puolelta toiselle. Turha siihen on väliin mennä häsläämään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      96
      1852
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1377
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1228
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1157
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      63
      1112
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      976
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      974
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      72
      959
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      793
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      768
    Aihe