KofeiniRiippuvuus

KofeiniRiippuvainen

taitaa olla riippuvuus kofeiiniin, koitin olla juomatta kahvii tai aion lopettaa ku maha ei tahdo kestää enää, tuli tajuton päänsärky siinä puolen päivän jälkee, iltapäivällä oli pakko keittää, kun pääkipu tuli sietämättämäksi.
Kauanko vieroitus oireet kestää jos lopettaa. oon juonu 5v lähtien joka päivä tosin en ihan nuoerna juonuko ehkä kupin nykyyää 3-4. oon ny 21 eli about 16v päivttäin juonu.
Onko täällä lopettaineta kerro kokemuksista

5 kommenttia

Äänestä

Vastaukset

 • Ei kannata lopettaa kertalaakista, vaan pikku hiljaa vähentäen. Jos juot nyt 4 kuppia päivässä, vähennä ensin 1 kuppi ja juo 3 kuppia päivässä viikon verran. Sitten taas vähennät yhden kupin ja juot 2 kuppia päivässä taas viikon verran . Sitten taas viikon verran 1 kuppi päivässä. Kun olet päässyt tähän yhteen kuppiin päivässä ja pärjännyt sillä viikon verran, voit mitä todennäköisimmin luopua koko kahvinjuonnista ilman vieroitusoireita. (=päänsärkyä). Itse olen testannut tämän metodin ja se toimi. Olen myös kokeillut kertalaakista luomisen menetelmää ja silloin karseat päänsäryt kesti 2-3 päivää vähitellen kyllä lievittyen, mutta tätä menetelmää en suosittele, oli aika epämiellyttävää. Joten kärsivällisyyttä peliin, kofeiiniriippuvuus ei synny päivässä, joten ei siitä päivässä eroonkaan pääse. Itse juon nykyisin yleensä 1 kupin päivässä, joten voin tarvittaessa jättää sen väliinkin ilman vieroitusoireita.

 • Kofeiini ja nikotiini ovat toisiaan lieventäviä aineita ja molemmat luonnon omia hyönteismyrkkyjä.
  Molemmilla saa hengen ihmiseltäkin pois kun määrä on riittävä. Kova nikotiini henkilö kestää enemmän kofeiinia. Minä vähensin nikotiinin saantiani 75% ja sain jäätäviä oireita, sydämmen tykytystä ja ahdistusta > syy olikin kofeiinissa. Nut juon vähäkofeiinista kahvia ja saa kaikki edut, mutta en oireita. S-marketissa myydään kofeiinitonta Kafe Hag suodatin kahvia. Sekoitan sen tavallisen kahvin kanssa. Tee sekoitus jossa on Hagia 1/2 osa ja sitten sekoitus jossa on Hagia 2/3
  Sitten siirryt tavalliseen kahviin ja kohtuulliseen 2 kuppiin päivässä jos haluat. Olin itse pari kuukautta ilman kofeiinia ja nykyisin pienikin määrä virkistää kummasti.
  Tosin tässä, niinkuin muissakin päihteissä on varottava toleranssin nousua.

 • Olen myös juonut kahvia pikkupojasta saakka.
  Nyt päälle 30 vuotiaana kahvia meni 20-25 kupillista.
  Lopetin kertalaakista ja päänsärky kesti vain kaksi päivää. Väsymys kesti 3 päivää.
  Sen jälkeen olo on ollut virkeä.
  Moni parin kupin ihminen on sanonut että päänsärky kestää kaksi viikkoa.

  Itsellä kahvi ei enää piristänyt. Kun juo parikymmentä kuppia päivässä niin on melko varma että se väsyttää enemmän kuin piristää.

  • Onhan tuo nyt liikaa. Mutta tutkimusten mukaan vähentää koffeinin tasainen , vähäinen annostus alzheimerin taudin todennköisyyden vanhana.

   Minä otan päivittäin puoli tablettiä koffitabs, eli niukan kahvikuppilsen verran ja olen yli kahdeksankympisena sentään vielä sen verran virkeä, että pystyn kirjoittamaan täällä.

   Heipä!


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.