Jeesus, kirkko ja helvetti

Dijou

Joku kirjoitti kerran täällä jossain tähän tapaan, mikä on aika yleinen väite:
Yksikään ihminen ei joudu helvettiin, sillä Raamattu ei tunne koko helvetti-sanaa.
Sana, joka Raamatussa on käännetty helvetiksi on Gehenna eli Hinnomin laakso Jerusalemin eteläpuolella Länsirannalla oleva laakso.
Kirkko on vääristellyt Raamatun kirjoituksia ja Jeesuksen sanoja ja opettaa kauhuoppia saaden ihmiset kärsimään ja on tehnyt Jumalasta hirviön.

Jeesus otti usein opetuksiinsa esimerkin ympäristöstä vertauksilla. Ilman vertauksia hän ei puhunut ihmisjoukoille mitään etteivät he ymmärtäisi kuulemaansa. Matt.13:13. Oppilailleen hän selitti vertaukset. Näin myös sanan Gehenna käyttö on ymmärrettävä vertauskuvaksi. Juutalaisten tapana oli kuolleet haudata luoliin, kuten esim. Lasarus ja Jeesus. Vain eläinten ja rikollisten ruumiit ja kaikki jätteet poltettiin. Tulelle riitti aina syötävää, joten se ei sammunut milloinkaan. Tätä ikuista tulta Jeesus tarkoitti vertauksellaan eikä kaatopaikkaa. Luulen että jokainen ajatteleva tämän ymmärtäisi. Mitä järkeä olisi ollut kertoa juutalaisille heille tutusta kaatopaikasta että kaikki maailman syntiset tuotaisiin Jerusalemiin Hinnomin laaksoon poltettavaksi.
Jokainen voi lukea itse esim.
Mark.9:43 puhuu selvästi sammumattomasta tulesta. Näin on myös King Jamesin käännöksessä.
Mark.9:48 ”eikä heidän matonsa kuole eikä tulensa sammu..” Tämä viittaa Jes.66:24 missä katsellaan Jumalasta luopuneiden miesten ruumiita.
Ilm.21:8 Mutta pelkurien ja epäuskoisten ja saastaisten ja murhaajien ja huorintekijäin ja velhojen ja epäjumalanpalvelijain ja kaikkien valhettelijain osa on oleva siinä järvessä, joka tulta ja tulikiveä palaa; tämä on toinen kuolema."
Jeesus puhui kovaa puhetta hänen oppilaidensakin mielestä ja suurin osa hänen kuulijoistaan loukkaantui ja lähti tiehensä.
Mitä kirkkoon tulee, se nykyään silottelee ja pehmentää Jeesuksen puheet jos enää ollenkaan niitä mainitsee kertoessaan miten ihminen tavoittelee hyvyyttä ja pyhyyttä. Ihminen kiskoo Jeesuksen taivaasta vain edustamaan hänen omaa suuremmoista lähimmäisenrakkauttaan ja rakkauttaan yleensä. Tarkoittaneeko sitten jo itserakkauttakin. Kirkko paistaa makkaroita ja lenkkeilee ja esittää näytelmiä, sekä tarjoilee ”pyhiä” kokemuksia ja elämyksiä joissa kuorot tai laulajasuosikit laulavat. Jeesus saa turhaan yksinään kolkutella oven takana.

2

91

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JumalanSanasta

      Lue Luuk. 16. Helvetti on todellinen paikka. Ja jonka nimi ei ole Elämän kirjassa, päätyy tuliseen järveen. Jeesus varoitti helvetistä nimenomaan siksi, että se on todellinen. Valheiden isä on keksinyt kaikenlaisia muita oppeja, jotta ihmiset eivät uskoisi Raamattua, vaan seuraisivat toista eli väärää evankeliumia. Esim. Jehovan Todistajat opettavat väärää evankeliumia. Samoin opettavat väärää evankeliumia eri tavoin esim. katolinen kirkko ja ev.lut.kirkko ja monet muut paikat ja liikkeet. Erilaista eksytystä on kaikkialla.

    • Arkaios

      Malakia 4 kertoo kuinka jumalattomat ovat oljenkorsia ja heidät polttaa se päivä joka tuleva on, niin ettei se jätä heistä juurta eikä oksaa. Samoin Ilmestyskirja sanoo että tuli kulutti jumalattomat Ilm.19:9. Jeesus sanoi että rikkaruohot heitetään polttouuniin (alk. KAMINON ) poltettaviksi.

      Joh.3:16 sanoo että "ettei yksikään ... hukkuisi". Samaa sanaa käytetään kaikesta muustakin mikä häviää tai katoaa tai tuhoutuu.
      Ikuisesti palava helvetti ei ole raamatun opetus. Sen sijaan ikuinen kuolema on raamatullinen. Kuolema on elämän vastakohta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      927
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      684
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe