Kreationismi ja noituus

NoMitenOn

Olisi ehkä hyvä nostaa esille se kuinka fundamentalistiset uskot kuten kreationismi kylvää ympärilleen muutakin taikauskoa kuin oman oppinsa.

Jenkeissä fundamentalistikristyissä piireissä lähes 100 prosenttisesti uskotaan noituuteen. Enkä nyt tarkoita mitään luudalla lenteleviä syylänenäisiä noita-akkoja, vaan uskoa siihen että on olemassa ihmisiä ketkä heidän mukaan syyllistyvät noituuteen olemalla liitossa paholaisen kanssa ja käyttävän taikakeinoja oman hyvän ja toisen pahan edistämiseen.

Siellä asiasta puhutaan avoimemmin kuin täällä, mutta täällä fundamentalistit käyttävät mielummin kiertoilmaisuja kuten väittämällä toisen olevan pahojen henkien tai saatanan riivaama sen sijaan että suoraan sormella osoittaisivat ja syyttäisivät noituudesta. Syy tähän on siinä että aikuinen, noitiin uskova ihminen menettää täällä valtaväestön silmissä uskottavuutensa suht'koht' sukkelaan. Se ei silti tarkoita etteikö täälläkin fundamentalistit ja kreationistit uskoisi sisimmässään noitiin yhtä laajassa määrin kuin rapakon takanakin. Noituus kun on erinomainen selitys monille niille ikäville asioille joille kreationistin älyllä ei muuta selitystä keksitä. Ja niitä asioita on paljon.

10

164

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kreationismi_on_sairaus

      Toivottavasti tulevissa presidentti saleissa Huuhaasaari pannaan tiukille kreationistisen taikauskonsa suhteen.

    • evoharhaa

      Evolutioharhauskomus on noituutta

      • Lakkaa hokemasta niitä harhauskomuksia, joita sinulla evoluutiosta on. Evoluutiohan ei edes kuulu palstan aihepiiriin, kuten Fiksu.kreationisti on sinullekin useamman kerran muistuttanut.


    • Ainakin Mark5 pitää selvänä että noituutta on olemassa. Afrikassa noitatohtoreita on kuulemma erityisen paljon - varmaan niitä, joilla on luu hiuksissaan ja kalkkarokärmes lemmikkinään jotka keittävät lähetyssaarnaajia padassa. (Mark5in Afrikassa on varmasti kalkkarokärmeitäkin.)

      • Valitettavasti Afrikassa tilanne on sellainen että kunnon kristittyjen käsissä lynkataan vuosittain kymmeniä ihmisiä noituudesta syytettynä. Ja albiinoja ihmisiä tapetaan taikakaluiksi.

        Kaikkea ne lähetyssaarnaajat ehtivät saada aikaiseksi.


    • k.o.rona

      Onhan se selvää, että jos uskoo hyvään Jumalaan ja taivaaseen, uskoo myös saatanan ja helvetin olemassaoloon. Ja samoin kuin Jumala käyttää palvelijoitaan, toimii saatana myös omien palvelijoidensa kohdalla. Tämä kaikki löytyy myös Raamatusta. Joten totta kai itsekin uskon noitiin tai mitä ikinä sanaa heistä käytetäänkään. Esim. telkkaristakin taitaa tulla juuri sarja, jota en tosin aio katsoa, missä esiintyy näitä enkelihoitoja ja muuta outoa tekeviä ihmisiä.

    • gkhkjhsdah

      Mitäpä muutakaan ne Jeesuksen ihmeteot oli kuin noituutta. Jeeus oli siis noita. Ja melko mahtavakin sellainen kun herätti kuulemma kuolleenkin.

    • NäinNoidanLentävän

      Ainakin täällä Pohjanmaan taivaalla lentelee Pääsiäisenä pelkästään uskovaisten perheiden lapsia trulleina. Joten noidat ja kristinusko kulkevat käsikädessä.

    • NäinNoidanLentävän

      Miksi muuten yksikään uskonvajakki ei ole osallistunut tähän keskusteluun? Sitä yhtä aivonsa jeesusoikosulkuun vetänyttä lukuunottamatta. Eikö noidat kiinnosta uskovaisia vai häpeävätkö he omaa noitauskoaan niin paljon etteivät kehtaa myöntää uskovansa noitiin?
      Ateistina voin silti myöntää että jos noitia on olemassa niin naapurin muija täyttää kaikki kriteerit ihan millä tahansa mittapuulla. Pidetäänkö koko kylän grillijuhlat samalla kun poltamme sen juoruakan?

    • Heijosmahdollista

      Saisiko tuohon ympäröivän olemuksen ja oman toiminnan yhteyteen jonkin selvän parannuksen, jotta luomiskokemus ja osallistuminen siihen virtaviivaistuisi oleellisesti paremaksi. Sekä myös syvempi käsitys ja muokattavuus joka osa-alueelle.

      Parempaa, mukavampaa, tehokkaampaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ikkunoitten takana tirkistelijä

      Kyllä! Itseänsä vielä alapäästä esittelee..Hiljattain tuli ilmi että syksyllä ahistellu ikkunoitten takana taskulampun
      Suomussalmi
      17
      3468
    2. En ollut varma

      Tunnistiko/hoksasiko kuka olen niin siksi en viitsinyt sanoa mitään 😔🫣😂 yleensä kyllä tervehdin tuttuja, paitsi sillo
      Ikävä
      16
      3358
    3. Mitä sanoisit kaivatullesi juuri nyt?

      Mitä sanoisit hänelle?
      Ikävä
      202
      2434
    4. Ymmärrät sanomattakin

      Että ollaan kielletyllä alueella. Silti nainen sinun vaikutus on suurempi kuin kenekään toisen koskaan. En voi tälle as
      Ikävä
      90
      1926
    5. Kuvaile nainen itseäsi

      Niin katsotaan, oletko kaivattuni. Kiitos. 💛
      Ikävä
      87
      1700
    6. Mä haluun et et....

      Sä näyttäydyt mulle... Nyt on sen hetken aika:)
      Ikävä
      61
      1549
    7. Sä olet nainen niin

      Loistava ihminen että en muista ketään kuka pääsisi samalle tasolle kanssasi. Piristystä päivääsi. T:J
      Ikävä
      39
      1156
    8. IS Viikonloppu 6.-7.7.2024

      2½- merkitytty" Aulis-ristikko" Teemu Palloselta - todennäköisesti kuitenkin erinomaisin ratkaisusanoin. Kun on näin haa
      Sanaristikot
      104
      1082
    9. Työn takiako et uskalla

      Sekö se syy on että kaikki junnaa paikallaan?
      Ikävä
      93
      1078
    10. Kirjota tähän että oot kunnossa

      Vaikkei meistä mitään tullutkaan.
      Ikävä
      85
      1061
    Aihe