Adventtikirkon loppu Suomessakin häämöttää.

"Evankeliumin levitys on hyvässä myötätuulessa Brittein saarilla, eli uusin tutkimus kertoo seuraavaa:

# http://natcen.ac.uk/news-media/press-releases/2017/september/british-social-attitudes-record-number-of-brits-with-no-religion/

Jumalan teho on niin uskomaton, että uskonnottomien osuus on noussut vuoden 1983 31 prosentista jo 53 prosenttiin, mutta parhaimmat uutiset ovat vasta edessä:

Jo seitsemän nuorta kymmenestä ilmoittaa, että heillä ei ole uskontoa!"

"Kysely tehtiin myös rehellistä vastausta kunnioittaen, eli nuorilta kysyttiin, että kokevatko he kuuluvansa mihinkään uskontoon. Jos he vastasivat ei, niin kysymykset jäivät siihen ja jos vastasivat kyllä, niin sitten jatkokysymys oli, että mihin uskontoon.

Yleisesti kysymykset tehdään niin, että nuorien oletetaan automaattisesti kuuluvan johonkin uskontoon ja he saavat vaihtoehtoina jo aluksi ruksia, että mihin uskontoon he kokevat kuuluvansa ja silloin nuori vastaa yleensä sen uskonnon, johon hän olettaa vanhempiensa kuuluvan, eikä niinkään kerro omasta uskonnollisuudestaan.

Mutta kun kysytään nuoren omaa uskonnollisuutta, niin jo seitsemän kymmenestä ei tunne mitään vetoa yhteenkään jumalaan, tonttuun tai maahiseen, niin sehän on hieno uutinen!

Ja pitää muistaa, että vastaajina on ollut myös maahanmuuttajia, muslimimaista lähtöisin olevia ja muslimien lapsia, hindujen lapsia, buddhalaisten lapsia jne. jne. jne. joten uskonnottomuus nuorten keskuudessa on todella laaja, koskien kaikkia uskontoja ja kaikkia jumalia.

Yksikään jumala ei ole turvassa nuorten maailmassa, vaan nuoret osaavat kyseenalaistaa kaikki sadut ja kansantarinat, vaikka ne olisivat olennainen osa omaa kotia ja vanhempien historiaa.

Jumalat kuolevat muutamien sukupolvien kuluessa lopullisesti, mutta tokihan jotain uskonnollisuutta vielä tänne tulee jäämään, mutta jospa se ei olisi vähemmän väkivaltaista, kuin nykyisten uskontojen luomat satukokonaisuudet."

8

122

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kerettiläinen-

      >>Jumalat kuolevat muutamien sukupolvien kuluessa lopullisesti, mutta tokihan jotain uskonnollisuutta vielä tänne tulee jäämään, mutta jospa se ei olisi vähemmän väkivaltaista, kuin nykyisten uskontojen luomat satukokonaisuudet." <<

      Toivotko siis, että se olisi vähintäänkin yhtä väkivaltaista...?

      • >>> Toivotko siis, että se olisi vähintäänkin yhtä väkivaltaista...? >>>

        Sinne oli näköjään jäänyt ylimääräinen "ei" sana, jonka poistamalla lauseesta tulee sellainen, kuin kirjoittaja sen tarkoitti, eli ""mutta jospa se olisi vähemmän väkivaltaista, kuin nykyisten uskontojen luomat satukokonaisuudet.""

        Korjattu seuraavista painoksista. Kiitos kerettiläisellä tarkkanäköisyydestä, eli joku täällä näyttää vielä viestejä ajatuksella lukevan.


    • Yksi_usko

      Tässä toteutuu Raamatun sana kirjaimellisesti.

      Luuk. 18:8 (loppuosa)
      ”…Mutta kun Ihmisen Poika tulee, löytääkö hän uskoa maan päältä?"

    • Revas

      Kattelen just Vareksen Sheriffi-leffaa. Hyvä sarja. Hyvä Turku!

    • Tuo aloitus oli hivenen karsittuna se bushmannin kirjoitus, joka varmaan 10 kertaa poistettiin palstalta. Olisiko syy poistoihin ollut ne linkin tekstistä lainatut kohdat, jotka vain jätin pois?

      • Yksi_usko

        Voi olla hyvinkin. Omiakin aloituksia karsitaan aina silloin tällöin. Jos karsitaan, niin yritän miettiä, että mistä mahtaa johtua. Aika usein, kun olen jättänyt siitä jotain pois (esim. linkin tai osan tekstiä) tai muuttanut tekstiä, niin aloitus on mennyt läpi. Ei kannata samaa alkaa laittamaan uudestaan, se melko todennäköisesti jatkossakin poistetaan.


      • Ei ole, koska minä pistin muutaman kerran sen kirjoituksen myös ilman niitä linkkejä.

        Täällä on nyt joku hörhelö, joka on päättänyt vainota minua, mutta hei, sehän todistaa pyhän kirjan tekstit aidoiksi!

        Lopunajat alkavat, kun uskovaiset pääsevät valtaan, niin sitten ne saavat taas vainota kaikkia muita, rajoittaa sananvapautta ja alkaa poltella ihmisiä rovioilla uskontonsa innoittamana, kuten vanhoina hyvinä aikoina kristinuskon nimissä tehtiin.


      • Anteeksi, en lukenut tarkasti. Jätit siis pois linkistä lainatttuja juttuja, etkä itse linkkiä.

        Minusta tuntuu, että tämä versiosi jäi tänne vain siksi, koska se viestejä poistattava hölmö ei huomannut tuota viestiäsi, eli olen pitänyt hänet niin kiireisenä, että hänellä on täysi työ kytätä monitoria koko ajan, että josko minun kirjoitukseni palaavat takaisin.

        Nyt hän voi tämän toki sitten vihdoin huomata ja poistattaa tämän, mutta eiköhän jo riittävän moni lukija ole tämän lukenut ja saanut siitä pohtimisen aihetta, että mikähän se oman jumalan kohtalo tulee olemaankaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      136
      1583
    2. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1182
    3. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      101
      1180
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      80
      1064
    5. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      188
      882
    6. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      39
      799
    7. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      89
      772
    8. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      78
      762
    9. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      73
      694
    10. Naantalissa kohahtaa

      Yli 4 vuotta puhelimeen, tietokoneelle murtautumista sekä Whatsapp urkintaa Naantalissa hakkeritiimin jäseniä
      Naantali
      135
      657
    Aihe