Jumalan olmas temppeli on tehty elävistä ihmisistä

TemppelitSikseen

Jerusalemin ensimmäinen temppeli, jonka Tyyroksen kuningas Hiram rakensi Salomonille, sijaitsi tietenkin Jerusalemissa Moorian vuorella. Samoin toinen temppeli jonka Zerubbabel rakensi pakkosiirtolaosuidesta tuhotun temppelin tilalle. Temppeli kuitenkin kärsi pahoin makkabealaiskapinan aikana ja Jerodes Suuri päätti kunnostaa Zerubbabelin temppelin uuteen loistoon. Herodeksen temppelissä jaZerubbabelin temppelissä kyse on kokonaan samasta rakennuksesta. Mitä tulee siihen tarkkaan sijaintiin, muumuassa National Geographic on esittänyt että näiden rakennettujen temppelien kaikkeinpyhin sijaitsi tasantarkkaa kalliomoskeijan päällä.

Kolmas temppeli on Jeesus kristuksen rakentama. Se ei kuitenkaan ole maalinen temppeli, sillä kaikki maalinen on vain katoavaista, vaan se on Pyhän Hengen temppeli joka rakennetaan elävistä ihmisistä. Jeesus julisti muinaisten profeettojen hengessä Jerusalemille, kuinka Jumala on hylännyt temppelinsä ja kaipunki tullaan tuhoamaan. Ajatus oli että historia toistaa itseään ja "Babylon" karkoittaa israelin lampaat uudelleen, elleivät juutalaoset palaa Jumalan luo ja ota kastetta. Tästä syysttä kolmas temppeli tulee olemaan koko ihmiskunta, siis noin seitsemän ja puolimiljardia ihmistä käätyneenä Jeesuksen puoleen. Ja Jeesus on luvannut palata vasta sitten, kun jokaikinen ihmine maanpäällä on palannut Jumalan huomaan ja ottanut kasteen.

21

279

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lllllllokiik

      Jeesus lupasi palata pian takaisin eikä ole palannut. Se siitä.

    • Kirjakääröt

      Ilm.21:20. Biblia (1776). Ja en minä hänesssä templiä nähnyt; sillä Herra kaikkivaltias on hänen templinsä, ja Karitsa.

    • Temppeli_on_pyhä

      Jeesus on Isän Jumalan Temppeli, kuten Jeesus antoi vertauskuvan temppelistä, kuinka voidaan hajottaa ja Jeesus sen rakentaa jälleen kolmantena päivänä ja tarkoitti itseään ja ristiinnaulitsemistaan ja ylösnousemustaan.

      Jeesukseen uskovat ovat Uuden Jerusalemin muurin jaloja kiviä ja paljon niitä tarvitaan, sillä muurin mitat kolmeen eri suuntaan noin 2000 kilometriä, ja ensimmäisen rivin muodostavat 144 000 Jeesuksen apostolia. Profeetat ja apostolit ennen tätä aikaa ovat muurin perustusta ja rakennetut 12 eri jalokivestä, mutta muurinkivet ovat vain yhdestä arvokkaimmasta ja kristillinkirkkaasta jalokivestä, ja lukumäärä on todella suuri 5 185 008 036 kappaletta. Tilaa siis riittää, kunnes luku on tullut täyteen. Toki hyvä ymmärtää, että vaikka nyt ihmisiä maailmassa noin 7 000 000 000, niin ihmisiä on yhteensä ollut kaikkiaan kenties noin 25 miljardia maailmassa näiden kuuden vuosituhannen aikana.

      Jeesuksen mukaan tilaa riittää kaikille ja tietysti tämän voi ymmärtää, sillä asumuksia voi olla myös muualla kuin muurilla ja kerroskorkeus myös kaupungin muurilla ihan huimat noin 60 metriä, ja jokainen ihminen voi ymmärtää, että paljon vähempikin voi riittää tietysti, joten paljon on tilaa, kuten Jeesus opettaa ja toki kaupungin mitat myös kuutiona noin 2 000 kilometriä, joten ymmärtää voidaan tästä, että tilaa riittää, kun kerroksia voi olla myös moniakin, ja kadut läpikuultavaa kultaa.

    • Ihmiset_arvokkainta

      Ihmiset arvokkainta Jumalan kuviksi luotuina, vaikka tässä ajassa ei ihmistä aina arvostettakaan ihmisten erilaisissa sydämissä, mutta johtuu ymmärtämättömyydestä tietysti tämä ja samoin ei Jumalallekkaan tahdo kaikki ihmiset antaa kunniaa vaan luoduille sen Luojan sijaan, ja tietysti valitettavaa tämän ajan laittomuus.

    • Tietysti_Luoja_arvokkain

      ja ihmiset myös luotuina vain tomua ja tuhkaa Jumalan rinnalla ja Jumala Luojana kaiken omistaa ja säätää ja tahtoo myös hyvää luoduilleen, mutta valitettavasti monet ihmiset halveksii Luojaa ja tahtoo elää Saatanan valheissa ja vihateologiassa, kun ei enää ihmiset anna sitä kunniaa ainoalle Luojalle eli Isälle Jumalalle ja Pojalle Jeesukselle ja Pyhälle Hengelle. Tähän mielistykäämme ja vastustetaan laittomuutta ja valheita ja pahuutta tämän maailman ruhtinaan vaikuttamina. Jeesus on hyvä ja Saatana on huonoa.

    • Jes. 2:2 Aikojen lopussa on Herran temppelin vuori seisova vahvana, ylimmäisenä vuorista, kukkuloista korkeimpana, ja kaikki pakanakansat virtaavat sinne.
      Jer. 31:38 Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin Herran kaupunki rakennetaan jälleen Hananelin-tornista Kulmaporttiin asti.
      Miika 4:1. Aikojen lopussa on Herran temppelin vuori seisova vahvana, ylimmäisenä vuorista, ja se on oleva korkein kukkuloista, ja sinne virtaavat kansat.

      • KorkeimmalleKukkulalle

        "ylimmäisenä vuorista, kukkuloista korkeimpana,"
        "ylimmäisenä vuorista, ja se on oleva korkein kukkuloista,"

        Aikookoo Farigin oma Jumala pystyttää kaupunkinsa temppeleineen Mount Everestille, Chimborazolle vai Mauna Kealle?


      • KorkeimmalleKukkulalle kirjoitti:

        "ylimmäisenä vuorista, kukkuloista korkeimpana,"
        "ylimmäisenä vuorista, ja se on oleva korkein kukkuloista,"

        Aikookoo Farigin oma Jumala pystyttää kaupunkinsa temppeleineen Mount Everestille, Chimborazolle vai Mauna Kealle?

        Ei farigin tarkoita ollenkaan everstejä, vaan henkisesti korkeinta, kuten Shalom ja rauha...jne.


    • Uuden_Jerusalemin

      Uuden Jerusalemin korkeus on noin 2 000 kilometriä, joten nämä nykyiset vuoret hyvin vähäisiä siihen nähden.

      • Parhaasta_jalokivestä

        Parhaasta jalokivestä on myös tuhatvuotisen ajan Herran Jeesuksen kaupunki ja pian laskeutuu alas taivaasta.


      • Tai kaksituhatta vuotta.


      • 6_päivässä_luominen

        7. päivä pyhitettiin sapatinlevoksi.

        Aadamista tähän päivään noin kuusi tuhatta vuotta ja pian alkaa tuhatvuotinen hyvä aika, sillä Saatana alas sidottu eikä pääse villitsemään kansoja laittomuuksillaan.

        Aadamista Aabrahamiin noin 2 000 vuotta.

        Aabrahamista Jeesukseen noin 2 000 vuotta.

        Jeesuksesta tähän Herran päivän läheisyyteen noin 2 000 vuotta.

        Nyt elämme tässä hyvin keskeisessä ja Israelin Jerusalem Raamatun Ilmestyskirjassa keskeisenä.

        Lähitulevasta:

        Ensin evankeliumia 3,5 vuotta 144 000 Jeesuksen apostolin toimesta, apostolit Israelin yhdestätoista sukukunnasta.

        Sitten 3,5 vuotta Babylonian kuninkaan hävityksen kauhistusta ja pedon merkki maailmassa.

        Sitten Jeesus palaa takaisin ja alkaa hyvä Jeesuksen tuhatvuotinen valtakunta, ja autuaat, joiden nimet Jumalan elämänkirjassa kootaan hyvän paimenen tykö.


    • Laskeutuu, eikä enää nouse.

    • temppeleitä_tehty

      temppeleitä tuhottu. Tuhatvuotista temppeliä ei voi ihmiset tuhota, sillä Jeesus Juutalaisten Kuninkaana Jumalan temppelissä ja sen kaikkein pyhimässä olevassa valtaistuimella. Hyvä jalon öljypuun aikakausi on silloin maan päällä, ja Saatana sidottuna maan alle eikä pääse ihmisiä eksyttämään valheillaan eikä laittomuuksillaan, ja Jumala Jeesuksessa on johdattanut pyhänsä elämän vetten lähteille.

      • Kristinuskon tuhatvuotinen valtakunta idässä, loppui 1200-luvulla , Konstanttinopolin hävitykseen .


      • Jeesus_juutalaisuutta

        Aabraham ja Iisak ja Jaakob ja kaksitoista Israelin sukukuntaa juutalaisuutta, samoin Daavid ja Salomo, ja monet muut Jumalan pyhät Raamatussa. Myös Nooa juutalaisuutta Jeesuksessa, sillä Jeesus Jumalan valtakunnan Herrana hänet pelasti ja kolmoispoikansa ja vaimonsa ja poikiensa miniät, nämä kahdeksan pelastui erittäin suuresta tulvasta, ja tämän tulvan vesien suuria maankuoren muutoksia vielä nykyäänkin voimme ihmetellä ja nähtävissä monin paikoin maailmassa.

        Kristinusko syntyi 300 luvulla ja Jeesuksen seurakunta siihen mennessä elänyt jo monia sukupolvia ja myös Herran syntymästä ja elämisestä ja kuolemisesta ja ylösnousemisesta kulunut yli kolme vuosisataa. Kristinuskon vaiheista ei mitään Raamatussa, mutta Jeesuksen seurakuntina mainitaan Turkissa olevat kolmen paikkakunnan seurakunnat Ilmestyskirjassa ja noin 100 luvulla annettu Isältä Jumalalta ne kirjeet, jotka sinne piti toimittaa Johanneksen.


    • Kuvapatsas_tuhotaan

      Kuvapatsas tuhotaan ja esittää Babylonian kuningasta ja on Jerusalemissa olevana pyhällä paikalla ja pahinta epäjumalanpalvelusta silloin maailmassa Jumalan pilkkaamisessa ja laittomassa Saatanan hallinnossa ja monia murhattu ja maa täynnä riettautta. Pedon merkki on silloin osalla ihmisistä otsassa tai oikeassa kädessä ja siinä pedon nimi tai sen nimen luku 666 ja pedon merkin ottaneet ihmiset aiemmin ovat hyljänneet Jumalan evankeliumin Jeesuksessa ja löydettävissä tuo evankeliumi Raamatun Ilmestyskirjassa ja samoin kaikki muu tärkeä, mikä Jumalan evankeliumia, kuten Jeesuksen Uhri lihassa ja veressä, ja samoin Jumalan hyvyys antaessaan jokaiselle anovalle ihmiselle veden ja Pyhän Hengen uudestisyntymäkseen Jeesuksen yhteyteen ja sovitukseen.

      Jokainen ihminen saa itse päättää, mitä pitää elämässään tärkeänä ja tärkeinä asioina, ja autuaat ymmärtävät Jumalan ilmoituksen Raamatussa ja hyvän evankeliumin Jeesuksessa ja samoin Pyhän Hengen voiman merkityksen ihmisen sydämmessä. Viisaat kiittävät ja kunnioittavat ja rakastavat Isää Jumalaa ja Poikaa Jeesusta ja rakastavat lähimmäisiään myös, kuten Jumala tahtoo jokaiselle ihmiselle. Jumalan hyvyys on täysin selvää jokaiselle uudestisyntyneelle ja pyhittyneelle ihmiselle ja tähän monia ihmisiä kutsutaan monista kansoista ja Raamattu on tärkein kirja jokaiselle ja myös sen tunteminen ja Pyhän Hengen voitelu totuudellisesti samoin.

      • Kuvapatsas ...
        Tuossa sivussa on Jeesuksen patsas ja kysymys, voiko Jeesuksen kloonata.


      • Ihmiset_luotiin
        fari.g kirjoitti:

        Kuvapatsas ...
        Tuossa sivussa on Jeesuksen patsas ja kysymys, voiko Jeesuksen kloonata.

        Jumalan kuvaksi ja Jeesus on Jumala. Jumala vaikuttaa ihmisten elämän maan päällä, vaikka ihmisillä kova halu olla Jumalan veroinen myös perimäasioissa, ja Paratiisista ihminen karkoitettiin, kun teki syntiä Jumalan ilmoitusta vastaan ja syömällä hyvän ja pahan tiedon puusta.

        Jos ihmiskunnassa aletaan ihmisiä kloonata, niin silloin moninaisia voi tapahtua, ja tietysti Jumala on aina ihmistä viisaampi ja voi puuttua tilanteisiin missä väärinkäytöksiä tapahtuu, mutta Jumala voi myös sallia ihmisten pahuutta, kuten antaa aurinkonsa paistaa sekä hyville että pahoille.

        Jeesus sikisi Pyhästä Hengestä, ja ihmiset Aadamista tai langenneista enkeleistä nuo jättiläiset, mistä kerrottu Raamatussa. Ihmisten hyvin vaikea ymmärtää täydellisesti näitä asioita varmaan todellisuudessa, sillä ihmisinä emme ymmärrä hyvin pahuuden henkivaltojakaan vaikka nähdään tekonsa huonot seuraukset hyvin selvästi maailmassa tai sitten voidaan myös tulkita että ihminen itse saa aikaan sitä huonoa eikä tarvita hyvää eikä pahaa ihmisen lisäksi.


    • mooseksenusko

      Juutalaiset ovat oma kansansa ja heillä on oma uskonto juutalaisuus eli Mooseksen usko. Kristillisyyden kanssa uudella synagoogalla eli temppelillä ei ole mitään tekemistä. Jeesua eli jeesus oli juutalainen. Mooseksen uskoinen.

    • Hesekielissä_temppeli

      Hesekielissä temppeli mitä ei rakennettu vielä Jerusalemiin, ja miten Jumala Isänä ja Jeesuksessa tähän kaikkeen suhtautuu, jos rakennetaan tai ei rakenneta, en ole tutkinut löytyykö mitään siitä, mutta Jeesuksen tärkeä temppeli on taivaassa ja pian palaa ja Herraa odotamme.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      121
      9509
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      49
      2794
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      159
      2557
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2039
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1796
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      14
      1613
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1537
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1474
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      10
      1407
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1336
    Aihe