tililtä suoraan rahat uolle

En kaipaa moraali saarnoja.
Mutta joo,tililtä oli yllättäin kadonnut reilu tuhat euroa.
Uo oli siis vieraillut pankkitilillä.

Jäin miettimään että miten uo saa tilit tietoonsa?
Ihmisillä voi olla useitakin tilejä.
Saako uo saldot?
Tai kaikki tilitapahtumat,eli periaatteessa näkee lähes kaiken mitä ihminen tehnnyt,maksellut,ostellut?
Rahaa ei tililläni paljon ollut. Laskujen maksuun tämäkin ulosmitattu raha oli tarkoitettu.

Sain joku aika sitten asumistukea kelasta takautuvasti.Tuella luonnollisesti maksoin vuokraa.
Jos tämä kelan maksama summa olisi ollut tililläni kun uo tyhjensi rahat.
Hän olisi voinnut viedä tämän kelan rahanki? Eli vuokrarahan joka oli 2 kuukauden.
Jolloin vuokraa en olisi pystynyt maksamaan.

Eli viekö uo mahdolliset kelan maksut,etuudet pankkitililtä?

Kysyisin vielä opintolainasta. Opintolainaa on tulottoman opiskelijan otettava,toimeentulotukeahan ei opiskelija saa.
Opintolaina maksetaan pankkitilille pääsääntöisesti kerralla,koko lukukausi kerralla.
pankkitilillä voi olla vaikka 3000 euroa rahaa. Raha on opintolaina rahaa.
Tällä on tarkoitus selvitä useampi kuukausi.

Voiko ulosotto viedä pankkitililtä opintolainan?

Tuntuu aika karmaisevalta,uo siis näkee kaiken mitä tililläni tapahtuu?
Jos maksoin vaikka äidilleni 20e velkoja,niin tämäkin tieto hänellä.
Tai laitoin synttärilahja rahaa veljelle. Ei hänellä kuitenkaan oikeutta mennä näiden tilejä katselemaan?

-UO Voi kaikessa rauhassa katsella ihmisten pankkitilejä niin ettei ihminen tiedä asiasta.
Ilmianna
Jaa

14 VastaustaKyllä voi katsella. Ja ihminen tietää asiasta, koskapa hänelle on ilmoitettu ulosoton alkamisesta.
Ilmianna
Jaa
Vähän epätarkkuuksia aloittajan kirjoituksessa. Vuokraa varten jonka maksoinkin...siis miten on rahaa sitä varten nyt tilillä ollut jos sen jo maksoit? Suojaosuus kertaa 1 1/2 saa olla tilillä ulosotossa olevalla eli noin 1100€ karkeasti.
Ilmianna
Jaa
Uo tekee järjestelmäkyselyn panekkeihin esim kerran vuoteen jolloin se saa tietoonsa velallisen tilit ja paljonko siellä on saldoa. Uo ei tiedä mistä ne rahat on joten se vie sitten kaikki minkä laki sallii ja jos koet tässä tapahtuneen vääryyttä niin joudut sen myös uo:lle perustelemaan jne. Sitten se vasta palauttele ne... Käytännnössä tilillä olevat vuokrarahat ym muuttuu ulosmitattavaksi varallisuudeksi kuukauden jälkeen mitä rahat on tulleet jne = säästöjä, eli et voi säästää rahaa tilllesi ulosotossa ollessasi

Tätä se on ulosotossa oleminen..ikävä kyllä
Ilmianna
Jaa
Ja ulosotolla on lakisääteinen oikeus tarkastaa myös läheistesi tilit, jos on syytä epäillä hämäriä rahansiirtoja eli varojen piilottamista velkojilta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Perustele tämä. Ehkä silloin on oikeus, jos tilillä on paljon suoria tilisiirtoja läheisten tileille, mutta tuskin koskaan muulloin. Jos sen sijaan on esimerkiksi paljon automaattinostoja eikä suoria siirtoja läheisten tileille, ei ulosotolla taatusti ole minkäänlaista oikeutta mennä sorkkimaan toisten tilitietoja. Ehkä korkeintaan vaimon, mutta ei edes vanhempien tai aikuisten lasten tilitietoja.

Eikä siitä olisi mitään hyötyäkään, koska käteisnostot tuskin näkyisivät tiliotteella. Ja jos kyseessä on käteisnosto, ei ulosotto voi mitenkään tietää mihin rahat menevät, joten heidän pitäisi tarkistaa silloin kaikkien läheisten ja ystävien tilitiedot. Eli huonolla onnella jopa tuhansien ihmisten tilitiedot. Eikä ulosotto edes tiedä ulosotossa olevan ystäviä ja sukulaisia, koska velallisen ei sitä tarvitse kertoa, eikä varsinkaan ystäviä ole missään rekisterissä koko Suomessa.

Jos ulosotto voisi siitä vain mennä toisten tileille, on Suomi jo pelkkä fasistinen valtio. Jokaisella aikuisella on oma yksilönsä eikä sukulaisen vaikeuksien pitäisi vaikuttaa omaan elämään millään tavoin. Ei edes vanhempien, lasten tai sisarusten vaikeudet. Sukulainen tai tuntematon, yksi ja sama asia.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Ulosottomiehen oikeudet ja velvollisuudet on määritelty Ulosottokaaressa, jonka löydät Finlexistä. 3.luku 66§ määrittää sivullisen tietojenantovelvollisuuden, eli tähän pykälään pohjautuu pankkien velvollisuus luovuttaa tilitietoja ja pykälässä myös kielletään kertomasta tietoluovutuksesta pankkitilin haltijalle. Vähän edempänä pykälät määrittävät takaisinsaannin, eli uo-miehellä on oikeus peräyttää kauppa tai tilisiirto ja ulosmitata varat. 4.luku 12§ kertoo, että sivullisen hallinnassa oleva velalliselle kuuluva irtain omaisuus saadaan ulosmitata. Pankkitalletukset ovat siis irtainta omaisuutta. Lisäksi 14§ perkaa keinotekoiset omaisuusjärjestelyt, joilla velallinen on voinut kätkeä omaisuuttaan.
Ulosottokaari on tullut voimaan 2007 ja pohjautuu 1800-luvun lopun lainsäädäntöön.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
UO on kyllä yhteydenotoillaan pyrkinyt selvittämään asia. Jos et ole antanut vastinetta niin säännöllisistä palkkatuloista ne pyytämään 1/3 osan tilittämään UO:lle. Summa voi olla pienempikin mikäli heille tekee selvityksen miksi. Tässä tapauksessa kun opiskelet et ole maksellut säännöllisesti niin nappaavat tililtäsi aina kun mahdollista. Parasta olisi että olisit yhteydessä ja kerrot rahatulosi oli ne sitten tukia tai opinto lainaa ja sovitte millä sopivalla summalla lyhentäisit Kesätöistä tai töistä opiskelujen ohella tilität joko itse tai työnantaja sen 1/3.
Veronpalautukset, lahjat tai rahavoitot mikäli suurempia vievät kyllä. Itse sovin UO:n kanssa että maksan itse eikä työpaikkaa sekoiteta tähän. Homma toimi hyvin ja vapaakuukausiakin myönnettiin. Järjestely edellytti ettei kertaakaan möhlinnyt maksujen suhteen. Tai sopi ainakin etukäteen rahamaksun siirtoa uudelle päivämäärälle mikäli siihen perusteltu syy löytyi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Hieman lisäystä. Alussa työnantaja joutui tilittämään sen 1/3 mutta työn vaihtuessa sovittiin että maksan itse sovitun summan kuukausittain.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Siis häh...? En ole koskaan kuullut, että opiskelijalle myönnettäisiin opintolainaa, jos on luottotiedot menneet, ja velkaa ulosotossa. Onko systeemi muuttunut? Voiko muka luottotiedoton opiskelija saada opintolainaa? Sehän olisi perin merkillistä! Silloinhan kuka tahansa velkainen voisi mennä kouluun vain sen takia, että saisi sen lainan! Vai onko laina jo myönnetty, siis ennen velkaantumista? Jos se on ehditty jo myöntää, niin ei pankki sitä peru! Vai onko laina jo kokonaan nostettu, ja rahat jo tilillä, ja vasta sitten sen jälkeen on mennyt laskut ulosottoon? Se on kyllä ikävä tosiasia, että ulosottomiehellä on oikeus tyhjentää säästöt tililtä. Netistä löytyy vaikkapa googlettamalla ihan tarkatkin tiedot aiheesta, mutta jotenkin niin se muistaakseni menee, että jos tilillä on yli 1000€, niin kaiken ylimenevän osan saa ottaa, tai jotain. Jos esim. työtön henkilö on hakenut vaikkapa Kelalta työttömyysturvaa, ja ne maksetaan sitten useamman kuukauden ajalta takautuvasti, niin silloin saatta käydä niin ikävästi, että ulosottomies vie ne. Kai niillä joku sääntö on, ettei työttömyyskorvausta saa ulosmitata, mutta olen kuullut tapauksista joissa juurikin takautuvasti maksettuja rahoja on ulosmitattu. Helpompi sellaisella, joka on saanut toimeentulotukea sillä välin, kun työttömyyskorvaukseen liittyvä hakemus on ollut käsiteltävänä. Silloin kyllä Kela ja sossu pitää huolen, että ne saavat omansa pois, eli takautuvasti maksettu työttömyyskorvausta otetaan pois.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
5 VASTAUSTA:
Kyllä näin on, tästä syksystä asti opiskelija saa opintolainaan valtion takauksen vaikka olisi maksuhäiriö. Tämähän ei tietenkään välttämättä meinaa että lainaa saa koska pankkihan sen lainan myöntää, tosin nyt ei tule luottotappiota koska valtio takaa joten miksipä ei lainaa myönnettäisi. En sitten tiedä miten pankit suhtautuu tähän, ehkä moraalinen kysymys ?

Käytännössä tämäkin lakimuutos meinaa vaan sitä että ihimiset on saatava velkaantumaan vaikka väkisin, opintolainan määrä nostettiin ja muut tuet laskettiin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
5745475 kirjoitti:
Kyllä näin on, tästä syksystä asti opiskelija saa opintolainaan valtion takauksen vaikka olisi maksuhäiriö. Tämähän ei tietenkään välttämättä meinaa että lainaa saa koska pankkihan sen lainan myöntää, tosin nyt ei tule luottotappiota koska valtio takaa joten miksipä ei lainaa myönnettäisi. En sitten tiedä miten pankit suhtautuu tähän, ehkä moraalinen kysymys ?

Käytännössä tämäkin lakimuutos meinaa vaan sitä että ihimiset on saatava velkaantumaan vaikka väkisin, opintolainan määrä nostettiin ja muut tuet laskettiin.
Joo-o, fiksuin temppu tosiaankin on repiä opintolainaa niin paljon kuin mahdollista ja maksaa ulosotto pois. Opintolaina on oleellisesti ilmaista rahaa, että kannattaa sillä maksaa sotkut pois ja loput vaikka sijoittaa. Opintolaina kannattaa hyödyntää täysin. Se on niin halpaa.

Toki velka maksetaan pois, että se opintolaina menisi velkojille ja ne mitä sijoittaa menisi yritysten pyörittämiseen ja itse kun painaa duunia niin siitä sitten makselee opintolainan veks. Maksaahan se pitää joka tapauksessa. se on vain niin halpaa että tietysti se raha kannattaa pitää omissa näpeissä.

Velka on vähän semmoinen juttu että ei sitä tarvitse pelätä. Pitäisi itseasiassa pyrkiä siihen, että on velkaa mutta samanaikaisesti pyrkii siihen, että oman omaisuuden vakuusarvo/reaaliarvo on aina suurempi kuin velanmäärä. Silloin velasta ei tule harmia.

Kannattaa huomioida se, että talousjärjestelmä perustuu siihen että kaikki raha on velkaa. Pankkitililläkin oleva raha ei ole omaa rahaa vaan sen merkintä siitä, että pankki on niin paljon velkaa ja raha on pankin rahaa.

Tästä seuraa se, että pitäisi optimoida taloutta siihen että on reaaliomaisuutta mahdollisimman paljon ja olisi omassa kirjanpidossa se debitti ja sitten sille olisi se velkakasa credittinä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
M-Kar kirjoitti:
Joo-o, fiksuin temppu tosiaankin on repiä opintolainaa niin paljon kuin mahdollista ja maksaa ulosotto pois. Opintolaina on oleellisesti ilmaista rahaa, että kannattaa sillä maksaa sotkut pois ja loput vaikka sijoittaa. Opintolaina kannattaa hyödyntää täysin. Se on niin halpaa.

Toki velka maksetaan pois, että se opintolaina menisi velkojille ja ne mitä sijoittaa menisi yritysten pyörittämiseen ja itse kun painaa duunia niin siitä sitten makselee opintolainan veks. Maksaahan se pitää joka tapauksessa. se on vain niin halpaa että tietysti se raha kannattaa pitää omissa näpeissä.

Velka on vähän semmoinen juttu että ei sitä tarvitse pelätä. Pitäisi itseasiassa pyrkiä siihen, että on velkaa mutta samanaikaisesti pyrkii siihen, että oman omaisuuden vakuusarvo/reaaliarvo on aina suurempi kuin velanmäärä. Silloin velasta ei tule harmia.

Kannattaa huomioida se, että talousjärjestelmä perustuu siihen että kaikki raha on velkaa. Pankkitililläkin oleva raha ei ole omaa rahaa vaan sen merkintä siitä, että pankki on niin paljon velkaa ja raha on pankin rahaa.

Tästä seuraa se, että pitäisi optimoida taloutta siihen että on reaaliomaisuutta mahdollisimman paljon ja olisi omassa kirjanpidossa se debitti ja sitten sille olisi se velkakasa credittinä.
Ei opintolainansaanut voi ihan noin vaan repiä niin paljon lainaa kun haluaa. Vaan kuukausittain maksetaan pieni summa opiskelijalle. Edellyttää myös että opinnot etenee suunnitellusti.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
eivaansaa kirjoitti:
Ei opintolainansaanut voi ihan noin vaan repiä niin paljon lainaa kun haluaa. Vaan kuukausittain maksetaan pieni summa opiskelijalle. Edellyttää myös että opinnot etenee suunnitellusti.
Toki, ja joka kuukausi kannattaa ottaa rahaa ulos niin paljon kuin lähtee.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
eivaansaa kirjoitti:
Ei opintolainansaanut voi ihan noin vaan repiä niin paljon lainaa kun haluaa. Vaan kuukausittain maksetaan pieni summa opiskelijalle. Edellyttää myös että opinnot etenee suunnitellusti.
Eikös opintolainaa voi nostaa kerralla max puolen opiskeluvuoden satsin...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

tililtä suoraan rahat uolle

En kaipaa moraali saarnoja.
Mutta joo,tililtä oli yllättäin kadonnut reilu tuhat euroa.
Uo oli siis vieraillut pankkitilillä.

Jäin miettimään että miten uo saa tilit tietoonsa?
Ihmisillä voi olla useitakin tilejä.
Saako uo saldot?
Tai kaikki tilitapahtumat,eli periaatteessa näkee lähes kaiken mitä ihminen tehnnyt,maksellut,ostellut?
Rahaa ei tililläni paljon ollut. Laskujen maksuun tämäkin ulosmitattu raha oli tarkoitettu.

Sain joku aika sitten asumistukea kelasta takautuvasti.Tuella luonnollisesti maksoin vuokraa.
Jos tämä kelan maksama summa olisi ollut tililläni kun uo tyhjensi rahat.
Hän olisi voinnut viedä tämän kelan rahanki? Eli vuokrarahan joka oli 2 kuukauden.
Jolloin vuokraa en olisi pystynyt maksamaan.

Eli viekö uo mahdolliset kelan maksut,etuudet pankkitililtä?

Kysyisin vielä opintolainasta. Opintolainaa on tulottoman opiskelijan otettava,toimeentulotukeahan ei opiskelija saa.
Opintolaina maksetaan pankkitilille pääsääntöisesti kerralla,koko lukukausi kerralla.
pankkitilillä voi olla vaikka 3000 euroa rahaa. Raha on opintolaina rahaa.
Tällä on tarkoitus selvitä useampi kuukausi.

Voiko ulosotto viedä pankkitililtä opintolainan?

Tuntuu aika karmaisevalta,uo siis näkee kaiken mitä tililläni tapahtuu?
Jos maksoin vaikka äidilleni 20e velkoja,niin tämäkin tieto hänellä.
Tai laitoin synttärilahja rahaa veljelle. Ei hänellä kuitenkaan oikeutta mennä näiden tilejä katselemaan?

-UO Voi kaikessa rauhassa katsella ihmisten pankkitilejä niin ettei ihminen tiedä asiasta.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta