Pitäisikö Seinäjoen nopeusrajoituksia laskea?

Seinäjoen karut onnettomuustilastot ainakin puoltavat nopeusrajoitusten laskemista. Samalla kaupungin viihtyisyyskin nousisi, kun liikenne lipuisi hiljalleen ja suojatiellekin ehkä uskaltaisi astua, vaikka horisontissa näkyisi auto.

http://www.talouselama.fi/uutiset/helsinki-valmistelee-kovaa-ja-laajaa-pudotusta-nopeusrajoituksiinsa-30-km-t-tulossa-lahes-joka-paikkaan-6675863

21

258

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Solmusity

      Ei missään tapauksissa, sieltähän ei muutenkaan pääse kuin ylös tai alespäin.

    • autotensin

      Kielletään ennemmin jalankulku koko kaupungissa. Kaupunki on täynnä idiootteja jalankulkijoita joilla ei mitään itsesuojeluvaistoja ja kävelevät eteensä katsomatta. Yksikään jalankulkija ei jää auton alle jos osaa varoa.

      Autojenväliset kolarit taas liki aina ilmajokelaisten ja lapualaisten aiheuttamia joten ennemmin heiltä pitäisi kieltää kaupunkin pääsy eikä syyllistää aiheettomasti seinäjokisia. Katsokaapa tarkemmin kolariuutisia. Kolaroija liki aina vanhempi mies tai nainen ja liki aina Ilmajoelta tai Lapualta.

      • Sakkeusko

        Kyllä ookki sakia.


      • frost90

        Kyllä ne jalankulkijat ja pyöräilijät on sellaisia pirun lottoojia ja puusilmiä, että ei tiedä sitte yhtää meneekö vai ei ja mihin.


    • Heikoimpien_puolesta

      Siitä, että nopeusrajoitusten laskeminen parantaa etenkin jalankulkijoiden liikenneturvallisuutta, on niin paljon näyttöä, että Seinäjoen nopeusrajoituksia on laskettava etenkin taajamissa. Tutkimuksia ei voi jättää huomiotta päätöksenteossa.

      Mitä tulee suojatieturvallisuuteen, tieliikennelaki määrää: "Suojatietä lähestyvän ajoneuvon kuljettajan on ajettava sellaisella nopeudella, että hän voi tarvittaessa pysäyttää ennen suojatietä. Kuljettajan on annettava esteetön kulku jalankulkijalle, joka on suojatiellä tai astumassa sille. Kuljettajan on annettava esteetön kulku jalankulkijalle, joka on suojatiellä tai astumassa sille. "

      Käytännössä osa Seinäjoella autoilevista ei edes yritä tarkkailla, saati väistää suojatielle saapuvia tai siellä jo olevia jalankulkijoita. Usein autoilijoilla on liian suuri tilannenopeus lähestyessään suojatietä. Kuten tieliikennelaki määrää, kuljettajan on tarvittaessa pystyttävä pysäyttämään ajoneuvonsa ennen suojatietä. Alhaiset nopeusrajoitukset ohjaavat autoilijaa ottamaan nykyistä paremmin huomioon jalankulkijat, jotka ovat liikenteen heikoimpia ja turvattomimpia kulkijoita.

    • pöikljughf

      Olisi oikein hyvä laskea nopeuksia sen 10 km/h taajamassa. Seinäjoki on kuitenkin niin pieni, että lasku ei tuntuisi juuri mitenkään ajoajoissa, vaikka pääväylilläkin olisi taajamassa 30km/h. Ja kuten sanottua, alhaisempi nopeus antaa autoilijoille kaivattua havainnointi- ja reagointiaikaa, joka muuten tuntuu olevan liian lyhyt. Autoilijatkin varmasti kiitollisia tälläisestä helpotuksesta.

    • autonpuolesta

      No ei ole autoilijat kiitollisia kun joutuvat aiheetta kärsimään.
      Jalankulkijat saisivat tosiaan katsoa vähän eteensä ja peiliin. Kuten jo sanottiin niin ei ne jalankulkijat jää auton alle jos vain varovat. Merilläkin isot menee ensin ja pienempien kuuluu väistää.
      Kaskun ei vaadita auton eteen jotain kulkemaan soittokellon kanssa ja varoittamaan autosta. Ain niin sellaista noitavainoa olikin autoa kohtaan aikoinaan.
      Ja lisäksi autoilijat ne kadutkin maksaa. Ei ne pummit jalankulkijat joilla ei ole varaa autoon ja haluvat fidduilla autoilijoille. Menkää töihin ja ostakaa itsellekin auto.

      • Heikoimpien_puolesta

        Liikenteessä on kuljettava voimassa olevan tieliikennelain mukaan, ei itse keksittyjen mielikuvitussääntöjen perusteella. Miksi sinun mielestäsi juuri tieliikennelakia ei tarvitse noudattaa? Mitä muita lakeja voi jättää noudattamatta?


    • juippi987

      ei tosiaan auta vaikka olis 5 tai 100 rajoitus kun mentaliteetti on minoon este soot sitte...siksi kolareita niin paljon...se etelä-pohjalainen minä minä asenne. autolla kans totuttu ajaa oven eteen joka paikassa joten menee kolme sukupolvea rakentaa normi kävelykeskustaa kuten oikeissa kaupungeissa.

      • Ankkuritulee

        Mitä virkaa seinäjoella on jollain kävelykeskustalla? Ensinnäkin sellaisen rakennus nykyiseen kaavaan ei onnistu, ja toiseksi siellä ei ole pian yhtään liikettä mihin kävellä.


      • oikialtaohitte

        Eihän tämä eres oo mikään oikia kaupunki.


    • Enio

      Voisi pääväylille niihin paikkoihin missä ei ole liikennevaloja, tehdä korotetut suojatiet. Sen tyylisiä mikä on Kauppakadulla Torikeskuksen vieressä. Ruukintiellä on sellaisia paikkoja, kuten myös Vapaudentiellä, Koulukadulla, Kivistöntiellä, Kirkkokadulla, Huhtalantiellä.

    • RutonsRipen

      Mistä sais pyöräilijät tajuamaan, esim framin kohdalla, että sen pyörätien jatkeen yli voi toki pyöräillä, mutta väistämisvelvollisuus on tuossa suoran tien ylityksessä pyöräilijällä. Ja jos pyöräilijä haluaa autolle väistämisvelvollisuuden, niin siinä tapauksessa pitää muuttua hetkellisesti jalankulkijaksi, taluttamalla pyörä suojatien yli. Tai alle 12-vuotias rinnastetaan myös jalankulkijaksi, vaikka ajaisi pyörällä.

      Kuitenkin moni aikuinen pyöräilee tuon suojatien yli mitään katsomatta, kuvitellen että suojatie antaisi heille jotenkin etuajo-oikeuden. Tietenkään autolla ei ole päälleajo-oikeutta, mutta luulisi pyöräilijällä olevan sen verran itsesuojeluvaistoa, ettei vasiten auton eteen tunge, varsinkaan jos sillä autolla ei ole väistämisvelvollisuutta.

      Moni pyöräilijä tajuaa sen pyörätien jatkeen väistämisvelvollisuuden väärin, ja kuvittelee sitä jotenkin pyöräilijän suojatieksi. Vaikka todellisuudessa tuossa framin kohdalla asia on pyöräilevän aikuisen henkilön kohdalla juridisesti sama kuin siinä ei olisi suojatietä ollenkaan. Kuinka moni uskaltaa pyöräillä suoran tien yli (jossa ei ole suojatietä lähimainkaan) mitään katsomatta? Veikkaan ettei monikaan.

      Ihmisille pitäisi jakaa koteihin tasaisin väliajoin joku tietoisku, joku kuvallinen pyöräilijän ohje suojateiden kohdalla. Ei mitään muita liikennesääntöjä, vaan pelkästään tähän pyörätien jatkeeseen liittyvät tilanteet, niitä ei montaa ole. Kun tällainen tietoisku tulisi koteihin vaikka muutamankin kerran vuodessa, niin kyllä siinä pikku hiljaa väki oppisi.

    • fataI
    • autoolija

      Joo ei saa ajaa fillaristin tai kävelijän päälle mutta kyllä se aina on niiden syy jos jäävät auton alle kun ei ne prkl puusilmät katso ympärilleen eikä ole mitään itsesuojeluvaistoa.
      Harvoin ne autot kuitenkaan koukkaa pyörätien puolelle ja ajaa päälle.
      Aina kun liikkuvat autojen seassa niin kannattaisi itse varoa.
      Ja ihan turha kuvitella tästä Suomen suurimmasta maalaiskylästä jotain cityfillaristiutopiaa.

      • katsoitse_eteesi

        etkö sinä unkkoo ymmärrä että jos ajat suojatiellä kävelijän päälle, niin sinä oot se joka joutuu maksamaan?


    • fdjnbofdnh234bn

      Hä moopönääs ja on emmännitaa muta,istajuujn pöohähäsä irynynnyri n m,, ,, viitutuutuuuutttuu, ,,, . :;;)! Kös mihaa ha nosaaaa viituuttuuuu

    • opettajaha

      Töötätkee niille pyöräilijoille, niin oppivat. Ei ne tietä antamalla opi ja päällekkään ei saa ajaa.

      • EiNeOpi

        Ei ne oivalla miksi se auto tööttää. Pahoittavat vain mielensä.


    • auttoil

      Seinäjoen keskustaan autolla-ajokielto,ei mulla muuta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1903
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1476
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      13
      1384
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe