Miksi Vesilahti vie rakennuttajat konkurssiin?

eiru

Jo toinen konkurssi Vesilahden alueella rakennuttavalle.

Onko urakat kilpailtu niin tiukalle, että urakoitsijat eivät selviä?

Saadaanko tänne enää koskaan mitään yritystä rakentamaan yhtään mitään?

23

472

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pitäissejotajuta

      Kyllä se on yrittäjän oma vika jos ei osaa urakoitaan laskea niin ettei tarvi tehdä tappiolla. Kuntaa sitten kusetetaan halvoilla tarjouksilla ja se menee aina samaan ansaan.

    • surkeeeeta

      Tuo on se kuntien ongelma aina valitan se halvin (paskin)!!!
      Tai se joka laskee eniten väärin, sitten käy kuin Vesilahdessa.

      • pässit

        Vesilahdessa ei kilpailutus kestä päivänvaloa. olisi markkinaoikeuden paikka jos joku viitsisi. Valitaan aina halvin (huonoin tai epätoivoisin) ja konsultit vie osaamatonta kunnan johtoa kuin pässiä narussa. Toisaalta, kirjasto näyttää keskeneräisenä paremmalta kuin se visio valmiista.


      • Järjetöntäsohlaamista

        Olisin jo monta vetoa voittanut jos puolustelijat olisi uskaltanut vetoa lyödä siitä mikä on lopputulos ja valmistumisaikataulu.


    • PerseEdellätaasmennään

      Nyt työmaalla on huseeraamassa paikallinen maanrakennusfirma kaivamassa savea pois rakennelman pihasta. Pääsihän se lopulta kunnan hommiin ja pääsee laskuttamaan kuntaa.Toivottavasti kulut pysyy kurissa eikä veronmaksajille tule lisälaskua jälkiurakoinnista montaasataatuhatta euroa.

      • eivaalitpaljonauttaneet

        Onko tuon kyseisen maanrakennusfirman osaomistaja ja toimitusjohtajan tytär teknisessä lautakunnassa? Sama meno jatkuu, uutta sukupolvea ajetaan jo kunnan sisäpiiriin varmistamaan urakoiden saanti itselle.


      • otaurposelvaaasioista
        eivaalitpaljonauttaneet kirjoitti:

        Onko tuon kyseisen maanrakennusfirman osaomistaja ja toimitusjohtajan tytär teknisessä lautakunnassa? Sama meno jatkuu, uutta sukupolvea ajetaan jo kunnan sisäpiiriin varmistamaan urakoiden saanti itselle.

        Jos et ole kuullut itsensä jääväämisestä päätöksenteossa, niin kannattaa ottaa selvää. Sen kanssa ei varmasti ole tässä(kään) lautakunnassa mitään ongelmaa. Onhan se ihan oikein käyttää paikallista yrittäjää, onhan se jo nähty, mitä "vieraspaikkakuntalaiset" sai aikaiseksi.... pelkän kaaoksen. Näkeehän sen ko. yrittäjästä, että töitä on tehty vuosikymmeniä --- ja paljon, kannattaa itse kokeilla samaa ja lopettaa russutus.


      • laatu-urakoitsija

        Just, tama paikallinen "yrittäjä"suuruus se vasta oikein laatuhemmo on. Akaassa oli käräjillä työturvallisuusrikkomuksista ja Urjalan urakkaa on oikein virkavalta selvitellyt. Turha on tarjota enää mitään noilla saavutuksilla.


    • ÄänestäkääJoMuutos

      Siksi kun ei vahingoista viisastuta vaan aina samat kaalipäät on päättämässä asioista.

    • HenkiJaElämäsivuseikka

      Kepulaiset on aivopestyjä ja sokeita. Miksi tukiaisilla elävät maajussit aina äänestävät kaalipäitä??????????.

    • De4ete

      En usko että kunta vie rakennuttajia konkurssiin.

      Normaalia markkinataloutta, yrityksen tehtävä on tuottaa omistajilleen voittoa. Joku saattaa myös tulla ahneeksi ja viedä hyväuskoista kuntaa kuin pässiä narussa.

      Se kuka laskee perusurakan eniten pieleen, voittaa. Lisätyöpykälällä tehdään kate.
      Se taas on naurettavaa että valinta kohdistuu aina halvimpaan.
      Tottakai jokainen yritys mainostaa verkkosivuillaan olevansa kustannustehokas, laatulupaukset täyttävä ja luottokelpoinen. Moniko yritys kertoo pieleen menneistä projekteistaan?
      Kunnan rakennusprojekteissa keksitään niin sanotusti pyörä aina uudestaan josta sitten veronmaksajat kärsivät.

      Ne yritykset jotka oikeasti pitkäjänteisesti toimivat, noudattavat periaatetta "jos kysyntä ylittää tarjonnan, nostetaan hintaa" Ne yritykset tekevät myös oikeasti isot urakat.

      Mahdollista voi myös olla tarkoituksellinen alasajo epäonnistuneen liiketoiminnan tappioiden vähentämiseksi.
      Omistaja pyörittää rahat yrityksestä sivuun, sitten tarjotaan isompiin urakoihin alle omakustannushinnan. Urakkaa ei siis ole tarkoitettukaan tehdä valmiiksi asti.
      Yritys menee tällöin käytännössä saneeraukseen ja sitä kautta myöhemmin konkkaan.
      Jos mitään rikollista ei löydy erityistilintarkastuksessa/verotarkastuksessa, homma jatkuu taas hetken kuluttua uudella yrityksellä.

    • TämätarinaontosiJajatkuu

      Ja Pölhölän kuntaa on taas helppo kusta silmään sen sinisilmäisten päättäjien allekirjoittaessa uusia urakkasopimuksia Tähdenlento nimisten laaturakentajien kanssa.Sen pituinen se.

    • hei.me.tienataan

      Rakennusfirma on helppo laittaa konkurssiin, kun se ei nykypäivänä omista mitään,kaikki on vuokrattua. Rakennuttaja maksaa pääurakoitsija-pöytälaatikkofirmalle mutta ei maksakaan rahoja enää eteenpäin. Omat palkat tulee hoidettua ajallaan.

    • MitäSeuraavaksiRäävitään

      Nyt on oikea remonttiryhmä tekemässä valmiiksi. Rottaavat meneen niin että valmista on helmikuun loppuun mennessä ,mutta mikä vuosiluku ?.

    • Millitimpuri

      Olis vaan päästetty Vesilahden omat huippurakentajat tekemään kirjastoa,niin se olisi jo ajatsitten ollut valmis. Tiedän ja tunnen paljon päteviä rakennusalan ammattilaisia pitäjästä ja sääliksi käy kun ei uskottu ennen haltuunottoa että osaamista sopuhintaan olisi saatu omasta kylästä tiksahoineen ja timpurinvasaroineen.

    • Holmöläistenhommaa

      Onko vesi alkanut nousta rakennelman alle kun alitusporauksen vehkeitä hommissa työmaalla.Koitetaanko vesipesää kuivata niin että vesi pakenisi ylämäkeen .

    • Surkeitalusmujaolette

      Kuulin tänään tuolla suuressamaailmassa faktaa miksi Vesilahteen piti viimetipassa vielä rakentaa uusi kirjasto.Asia menee näin kunnan viisaat haluaa vielä kun ehtii pykätä ennen kuntaliitosta jotain pysyvää jotta olisi sitten edes kirjasti jäljellä sivukylällä kun kuntaliitos astuu voimaan. Pitäähän työttömillä kunnantyöntekijöillä joku kokoontumispaikka olla hissä muistella hyviä vanhoja aikoja kun kunta oli vielä itsenäinen eikä kriisikunta kuten nykyisin on.

    • karvalakkki

      Onko tulevalla suurkunnalla varaa palkata kirjastonhoitajajia Vesilahteen? Narvassakin suljettiin kirjasto säästösyistä.

    • Oliskirveellehommia

      Ihan perseestä ,eikö kukaan osaa laskea.Tuleeko uusi kirjasto muka halvemmaksi kun se ettei Narvalaiset ole ansainnut edes sivukirjastoa,vaikka tiloja kyllä olisi eikä tartte uusia rakentaa helvetillisellä velalla .

    • Halvallakallista

      Pikkulinnut laulaa että kirjaston hintalappu alkaa jo numerolla 3 ja perässä ei pelkästään nollia vaan 6 numeroinen luku. Kenen rahoilla se suojatyöpaikka kirjastontädeille nyt lopuksi sitten valmistuu,ei ainakaan kunnan.

      • PianEXkirkonkylältä

        ja valmistuuko koskaan?
        maailman kallein kirjastotäti...


    • PäättäjienKallistaPeliä

      Joskus tuli telkkarista sarja nimeltä 6000000 miljoonan dollarin mies ja sitten näkymätön mies. Vesilahti yrittää pistää nyt paremmaksi ja aika lähelle pääsee.

    • Kukaneloputrahatvei

      Näin ne asiat menee. Riittää kun kunnalle maksetaan veroja, jotka menee hukkaan. Onneksi en ole 25 vuoteen seurakunnalle rahojani lahjoittanut!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      25
      1451
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1291
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1255
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1195
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1184
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1083
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1064
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1063
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1042
    Aihe