Muistisairas kuoli aliravitsemukseen Hangossa

envoikäsittäää

Hangossa Uudellamaalla iäkäs muistisairas on kuollut aliravitsemukseen oltuaan kotihoidossa.
http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/3654982/Lehdet Muistisairas kuoli aliravitsemukseen Hangossa

Todella irvokasta sitten kun päättäjät pitävät ylpeänä hienoja juhlapuheita 100-vuotiaan Suomen kunniaksi. Ja kun on varaa kaikkeen muuhun mutta ei Suomen vanhustenhuoltoon!
En kerta kaikkiaan ymmärrä tätä julmuutta ja kovasydämisyyttä.

Ja eikö ne kotihoidossa olevat maksa eläkkeestään sen hoidon? Sehän on silloin rahojen kavallusta jos niille rahoille ei saa vastinetta.

15

196

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Namimelli

      Ei tainnut olla tarpeeksi hyväkuntoinen kotihoitoon. Jos ei ole kykeneväinen syömään eteenkannettuja ruokia niin hyvinkin tehostettu hoitopaikka olisi ollut tarpeen.

      Toisaalta mikä on yksilön vapaus? Milloin voi pakottaa hoitoon jos ei tahdo?

      Karkki on kyllä hyvää.

      • Hölmölässäollaan

        Sitä "hyvää karkkia" ikänsä syömällä ruuansulatus- ja aineenvaihdunta-asiat menevät niiin sekaisin että sitten iäkkäänä ne eivät enää toimi ja kuolee nälkään ruuan viereen.


    • envoikäsittäää

      Ei taida kiinnostaa nuoria julkkiksia tarpeeksi, jotta keräisivät rahaa tukikonserteilla?
      Ei, koska he kammoavat vanhuutta ja kuolemaa. Sen takia he ovat jatkuvasti leikkelemässä ja pumppaamassa vartaloitaan.
      Vanhukset on Suomessa unohdettu totaalisesti.

    • setänasse

      Eläköön 100-vuotias Suomi kansanedustajineen, uuvatit mukaanlukien vihervasureineen.

    • Artotee

      Ihmettelen kovasti kun lehdet revittelevät näitä juttuja kotihoidon huonosta tasosta ilman minkäänlaista itsekritiikin hippuakaan. Tuossa kyseisessä tapauksessakin ilmoitettiin vasta jossain artikkelin viimeisellä rivillä, että asiakas oli ollut kotihoidon piirissä vasta vajaan kuukauden ja sitä ennen omainen hoitanut vanhusta. Mitä sitten kotihoito olisi voinut tehdä kyseisessä tapauksessa toisin kun käsittääkseni pakkosyöttäminen on Suomessa kielletty. Ja jos vanhusta olisi pakkosyötetty niin minkälaiset otsikot joku iltasanomat olisi siitä repinyt. Käsittääkseni ainoa mahdollinen ratkaisu olisi ollut siirtää vanhus sairaalaan tiputuksella annettavan ravinnon pariin ja siitä sitten eteenpäin laitoshoitoon. Ketään ei tunnu kiinnostavan tippaakaan miten omaiset olivat vanhusta hoitaneet ennen kotihoitoon siirtymistä vai olivatko hoitaneet ollenkaan Tuollainen vakava aliravitsemus ei nimittäin alle kuukaudessa yleensä synny. Yleensähän nämä sensaatiojutut syntyvät siitä, että omaiset jotka tuntevat huonoa omaatuntoa siitä kuinka huonosti auttavat omia vanhempiaan siirtävät tästä kaiken syyn esim. kotihoidon piikkiin ja iltapäivälehdet lähtevät sitten pönkittämään näitä juttuja tutkimatta taustoja sen kummemmin. Toki huonoakin hoitoa löytyy, mutta se on ymmärrettävää kun kotiin hoidettavien ihmisten määrä on lisääntynyt niin valtavasti. Esitän nöyrän pyynnön iltapäivälehdille, että kirjoittaisivat joskus myös siitä hyvästä hoidosta jota kotihoitokin pääosin päivittäin tekkee vaikka siitä ei sensaatiojuttuja saakkaan aikaiseksi.

      • envoikäsittäää

        Miten niin pakkosyöttää? Jutussahan kerrotaan että "miniä ruokki vanhuksen, siivosi..."
        Kuulostaa siltä että kotihoidolla ei ole aikaa syöttää ja he vain jättävät ruuan vanhukselle? Olisiko hänet pitänyt syöttää vai miksi kävi näin?

        Toinen asia mikä artikkelissa luki: "Lääkkeet olivat koskemattomina annostelijassa."
        Eikö kotihoidon pitäisi ainakin ne lääkkeet antaa?


    • violaluna17

      Miksi vanhusten ja vammaisten on PAKKO ASUA KOTONA? S e on heitteillejättöä! Entäs me,joilla ei ole omaisua eikä rahaa maksaa kalliita hoitopaikkoja,joihin otetaan vain rikkaita? Yksinäiset on unohdettu täysin!

      • päinpeetämennään

        Meillä ei ole rahaa järjestää asumispalveluita tai palkata tarpeeksi hoitajia. Maailmassa on niin paljon turvapaikanhakijoita, jotka ovat suuressa hädässä ja haluavat tulla Suomeen korkeamman elintason toivossa. Meidän on korvattava heille heidän kärsimyksensä, tarjottava täyshoito koska vain parasta tarjoamalla voimme hyvittää heille pitkän ja rankan matkan ja kotimaassaan kokemansa vääryydet. He tarvitsevat hyvää ravintoa säännöllisesti ja valmiiksi eteen tarjoiltuna, ohjausta ja tukea kotouttamiseen, kuskaamista harrastuksiin, tulkkeja, palvelusväkeä pyykkien ja siivouksen hoitoon, ja virkavaltaa väliensä ja ongelmiensa selvittelyyn. Haluamme heitä lisää, vaikka omat kansalaisemme ovat suorastaan hädässä ja heitteillä. Näin ovat valitsemamme päättäjät kaikessa viisaudessaan ja koko yhteiskuntamme etua ajatellen päättäneet.

        Siksi. :(


      • NamiMelli
        päinpeetämennään kirjoitti:

        Meillä ei ole rahaa järjestää asumispalveluita tai palkata tarpeeksi hoitajia. Maailmassa on niin paljon turvapaikanhakijoita, jotka ovat suuressa hädässä ja haluavat tulla Suomeen korkeamman elintason toivossa. Meidän on korvattava heille heidän kärsimyksensä, tarjottava täyshoito koska vain parasta tarjoamalla voimme hyvittää heille pitkän ja rankan matkan ja kotimaassaan kokemansa vääryydet. He tarvitsevat hyvää ravintoa säännöllisesti ja valmiiksi eteen tarjoiltuna, ohjausta ja tukea kotouttamiseen, kuskaamista harrastuksiin, tulkkeja, palvelusväkeä pyykkien ja siivouksen hoitoon, ja virkavaltaa väliensä ja ongelmiensa selvittelyyn. Haluamme heitä lisää, vaikka omat kansalaisemme ovat suorastaan hädässä ja heitteillä. Näin ovat valitsemamme päättäjät kaikessa viisaudessaan ja koko yhteiskuntamme etua ajatellen päättäneet.

        Siksi. :(

        Katso lukuja vaikka ne toki voivat olla kognitiivisesti haasteellisia. So-te -menot ovat suurin kuluerä. Vanhoja on vain niin tolkuttomasti, työikäisiä vähän, joten ei voi mitään enää. Vuosikymmeniä asia ollut tiedossa mutta poliitikolle tärkein on seuraavat vaalit. Ei kiinnosta mikään pitkäntähtäimen suunnittelu.

        Nuorissa on tulevaisuus, ei vanhuksissa! Olkoot nuoret sitten muualta tänne muuttaneita tai kotoperäisiä.


      • Niskanotko

        Lapsiperheitä ja äitien vauvanhankintaa ja kodinhoitoa olisi tietenkin pitänyt tukea jo aikoja sitten paremmin. Silloin syntyvyys ei olisi romahtanut ja useampi olisi perustanut perheen. Miksei tätä ajateltu ajoissa? Miksi nuoret naiset haluttiin väen väkisin opiskelemaan ja töihin, eikä vauvoja synnyttämään?


      • NamiMelli

        Kuulostaa aika fasistiselta. Naiset pidetään tietämättöminä ja oppimattomina synytyskoneina. Eiköhän maapallolla ole riittävästi populaa.

        70-luvun tyyli oli ihan hyvä, max kaks lasta ja siitä hallittu lasku alaspäin. Suomikin on ollut väestöräjähdysmaa, omalla ikäryhmälläni oli aina tätejä ja setiä parvi eli perheessä tyypillisesti 5, 6 lasta. Lasku vain oli voimakasta 70-luvun jälkeen, meitä pienempiä ikäluokkia on suuriin VERRATTUNA vähän.

        Kun suuret ikäluokat on saateltu kirkkomaalle niin huoltosuhdeongelma on ratkaistu. Nämä muutamat vuosikymmenet vain ovat vaikeita (15-20 vuotta)


    • spörjeg

      Tässä tämän päivän Suomi. Kuinka tosiaankin puhutaan ja juhlitaan 100 vuotis vuotta ?? Kuinka omaiset (jos heitä on ) antaa näin olla , eikö kukaan huuda ja kirjoita tämän päivän Suomesta, vanhat jotka varmaan on työtä tehneet ja veroa maksaneet ,nyt kun valtion pitäis ottaa huoli --mitä tapahtuu saavat elää tai kuolla valtio ei välitä.Kuinka kylmä on Suomesta on tullut ??

      • envoikäsittäää

        Muistan lapsuudesta kunnalliskodit ja vanhainkodit, joissa hoitajilla oli jo silloin tietysti paljon työtä ja kiirettä mutta kyllä heillä oli aivan toisella tavalla aikaa asukkaille. Ainakin maalla, en tiedä kaupungeista. Kyllä silloin oli kaikki paremmin. Huomautan, että Suomi oli silloin paljon paljon köyhempi! Jännä juttu että silti oli varaa kunnolliseen vanhustenhoitoon, kouluterveydenhoitoon lääkäreineen, erityisopetukseen jne. Kaikesta huolehdittiin kunnolla, laatu oli työssä parempaa, ei hosuttu ja ahnehdittu joka suuntaan.


      • Niinsanottuasäästöä

        Silloin oli hoitajia eli hoitajavirkoja enemmän. Lama lopetti niistä ison osan ja nyt ne monen työt tehdään paljon pienemmällä porukalla.


    • sitätapaustaja

      asiaa tutkitaan ja sitten vasta hutkitaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1605
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1086
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1062
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1029
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      950
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      837
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      731
    Aihe