Miksi Joensuu jää kaikesta jälkeen

kehityksestähuolestunut

Keskustelin eteläsuomeen Joensuusta muuttaneen henkilön kanssa ja hän otti puheeksi Joensuun seudun heikon kehittymisen. Vaikka hän oli täällä syntynyt niin ei sanonut tulevan takaisin edes eläkkeellä. Miten tämä on mahdollista että meillä päättäjät ei ole kiinnostuneet työpaikkojen tulosta Joensuun seudulle jos ei koko Pohjois-Karjalaan. Ollaan kohta tosi vaikeuksissa kun tekijäihmiset muuttaa pois ja jäljelle jääneet kärkkyy virkamieheksi.

48

708

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NiinSeVaanMenee

      Sain aika hyvän työpaikan Joensuusta 55 vuotiaana, joten...fy...

    • MuutostaKaivataan

      Tätä olen minäkin miettinyt. Hyvä esimerkki oli Sari Kaasinen haastattelu Hesarissa tällä viikolla. Kaasinen (50v.) kertoi kuinka hän oli hakenut moniin virkoihin valmistuessaan musiikin tohtoriksi. Yksikään ovi ei auennut. Kaasinen muutti pois Joensuusta - menetys Joensuulle.

      En tiedä muista kaupungeista, mutta jotain häikkää esim. työtekijärekrytoinnissa on. Maisteri ei saa mitään työpaikkaa, vaikka kipeästi tarvitsisi työn. Ohi menevat lähihoitajat. Joensuussa on maan pahin työttömyys. Sen kerrannaisvaikutukset näkyvät suoraan alueen ostovoimassa. Köyhyyttä on paljon.

      • Nastamesta_okei

        Höpöhöpö, ei ole läheskään maan pahin työttömyys Joensuussa. Joensuu todellakin kehittyy ja koko ajan rakennetaan täysi hönkä päällä. Itse muutin tänne vuosi sitten ja sain valita kahden hyvän työpaikan välillä. Ne jotka valittaa Joensuuta kehittymättömäksi ja takapajuiseksi eivät tiedä mistä puhuvat tai ovat kadottaneet realisminsa.


      • asservattulainen
        Nastamesta_okei kirjoitti:

        Höpöhöpö, ei ole läheskään maan pahin työttömyys Joensuussa. Joensuu todellakin kehittyy ja koko ajan rakennetaan täysi hönkä päällä. Itse muutin tänne vuosi sitten ja sain valita kahden hyvän työpaikan välillä. Ne jotka valittaa Joensuuta kehittymättömäksi ja takapajuiseksi eivät tiedä mistä puhuvat tai ovat kadottaneet realisminsa.

        Kauempaa kun katselen niin näyttää kauniilta mutta.... Joensuussa on toiseksi pahin työttömyys Lieksan jälkeen. Ymmärrättekö? Eikä parempaa ole näköpiirissä. Joensuun työllisyys on kehittynyt heikommin kuin missään ympäristökunnassa. Miksi näin. Joensuun päättäjinä on vanhoja jääriä jotka ovat liuttaneet työpaikat naapurikuntiin tai Savon puolelle.


      • tilastotietoa

        http://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2014/07/23/minne-he-katosivat/

        Pohjois-Karjalan työttömien aktivointiaste on maan korkein eli 12,3 % on aktivointitoimien piirissä. Koko maan aktivointiaste on 7,8 %. Pohjois-Karjalan työttömät ovat siis päätyneet työvoimahallinnon konsulttifirmoilta ostamille himpulapimpula -kursseille opettelemaan tukan kampaamista ja käsipäivän sanomista. Tätä sanotaan työmarkkinavalmiuden kehittämiseksi ja urapolun esiin lakaisemiseksi.


    • PyöriskelenYmpyröitä

      No onhan meillä ainakin ympyröitä teonalla kovasti,sillat alkaa ollakin jo kasassa eli ministeri saa pian hengähtää

    • Ruutukaava

      Joensuu on kehittynyt 40 v.ssa erittäin hyvin. Olkammee positiivisia.

    • niinkunaina

      Joitakin vuosia muualla asuneena ja nykyään eri silmin katsoessani vanhaa kotikaupunkiani voin kertoa että Joensuu on kehittynyt todella paljon viime vuosina, ja ehdottomasti parempaan suuntaan.

    • enmuutaenään

      Sanoisin paluumuttajana joensuun kohdalla tilanteen olevan vaihteleva.

      2000 luvun jälkeen alkoi kehitys voimakkaasti sanotaan viimeisen 10 vuotta on tullut uutta näkyviin.

      Mutta viimeisen parin kolmen vuoden aikana liikenne ympyröitä sekä siltoja,kauppakeskuksia puuttuu,onneksi rantakylä on saanut uuden kaupan tai oikestaan kaksikin,mutta muualla ei pahemmin ole,mäntylää rakennetaan mutta palveluja ei ole.

      Työttömyyttä on koko läänissä paljon.Ihan liikaa hintatasoon nähden.

      Harva tänne pohjois-karjalaan takaisin tulee,minulla ei vetänyt suku vaan kotiseutu rakkaus ja maisemat ,murre jne siis kokonaisuus,ihmisille voi edes jutella tuolla kävelessä siis vento vieraille.

      En hevillä muuttaisi lääniä enään,kotiseutu rakkaus on suurempi kuin rahanvalta.

    • kantajoensuu

      Joensuussa asiat toimii nykyään tahmeasti koska kuntien yhdistyttyä suur-joensuun kaupunginvaltuustoon tuli niin paljon kaikkea vastustavia maajusseja ja viherpunapiiperöitä jotka jarruttavat kaikkea kehitystä.

      • Anonyymi

        Äläs nyt . Viherpunapiiperön esiintyminen on varma merkki kaupungin urbaanista akateemisesta maineesta. Harmittomia muuten. Huomasitteko, kuinka viime päivinä on yliopistokaupungissa parveillut monenkielistä haalarikansaa?


    • Kävin Joensuussa ensimmäisen kerran 1987 ja niistä ajoista kaupunki on muuttunut kaupungin näköiseksi ja kehitys näyttää vaan jatkuvan. Keskustaan ja Pielisjoen itärannalle nousee uusia kerrostaloja kuin sieniä sateella ja kaupunki tiivistyy. Tälläiselle kesämökki-pohjoiskarjalaiselle Joensuu onkin henkireikä ja aurinkoisina päivinä kaupunki on varsin eläväinen ja viihtyisä. Iso Myy ja muut keskustan uudet kaupat on ollut iso parannus. Kahviloita, terasseja ja ruokapaikkoja on tullut monin verroin lisää jos vertaa 80-lukuun. Ymmärrän että korkea työttömyys rassaa paikallisia mutta jokakesäisenä vieraana pidän kaupunkia ja seutukuntaa yhtenä Suomen parhaista

      • Nakkimuki77

        Ja sitten asia niin kuin se on. Ilman työpaikkoja, tuhansia työpaikkoja ei ole mitään. Ei auta vaikka ytimeen perustetaan kuinka monta kahvilaa tahansa. Nuoret kokoontuvat kahviloissa, mutta ei siellä aikuisia näy. Lukekaa protestilistoja, Joensuussa yritysten maksuhäiriöiden määrä on huikea. Kauopungin harvalukuiset ja heikosti motivoituneet yrittäjät rosvoavat asiakkailtaan kaiken minkä irti saavat, jotta yritys pääsisi edes vähän aikaa eteenpäin. Ei siinä hinta ja työnlaatu kättele juurikaan. Sinänsä aika erikoista, koska helposti luulisi että pitkäaikaistyöttömyyden (35 vuotta) vaivaamassa kaupungissa olisi työvoimaa reservissä ja työn hinta muuta maata alhaisempi. Ei kuitenkaan ole. Joensuussa on paljon työttömiä, mutta vain vähän työhön kykeneviä, osaavia ja ammattitaitoisia.
        Joensuu on ihmeen kallis kaupunki ollaksen täynnä työttömiä ja huonotuloisia. Suurinta hupia Joensuussa on naapuriden kyttääminen. Keillä kaikilla alkoi yyteet joululahjaksi ja keiden siirtyy kevääseen.

        Nyt tarkkana. Joensuuhun kannattaa hankkia isompaa yritystoimintaa hinnalla millä hyvänsä. Vain työpaikat synnyttävät vaurautta ja ostokykyä., uskoa tulevaisuuteen. Isoja työpaikkoja pitää saada. Tuhat työpaikkaa ei ole mitään. Pitää suunnitella miten saataisiin useampia isoja yrityksiä jokisuulle. Pallo on kuntajohdossa. isoja yrityksiä pitää houkutella. Mitä olisi joku Tornio ilman terästehdasta? Äänekoski ilman sellutehdasta? Olkiluoto ilman ydinvoimalaa. Iisalmen seutu ilman Ponssea, Normetia ja muita.


    • Tehkääiteilmatteeks

      Komppaan edellistä kirjoitusta,Kysymys on yksinkertaisesti työpaikoista tässä Jumalan hylkäämässä periferiassa.Mitään hyvää ei tapahdu ilman talouskasvua,suuret puheet on tuulen tuiverrusta elämää nähneen silmissä..teot ratkaisee.Turha niitä yrityksiä on perustaa jos ei ole ostovoimaa..rikkaat pihtailee ja ostavat korkeintaan uuden auton ja talon,normi kansa on se kenen selkärangasta tämäkin maa menee eteenpäin..Saa niitä kahviloita ja muita perustaa vaan missä ne palkan maksajat!! Joensuussa on 10 tuhatta työtöntä joten jollain on suuri homma järjestää asiat ja sellaisia henkilöitä ei täällä ole.Ilmaisilla töillä ei ole ammattilaisen motivaatiota..joten sitä saa mitä tilaa!!

      • Nakkimuki77

        Joensuun kehitys on ollut Itä-Suomen heikoimpia. Mikkeli, Lappeenranta, Savonlinna, Kajaani, kaikki pärjäävät paremmin kuin Joensuu. Joensuun kuntajohdossa on oltu joko osaamattomia tai laiskoja, tai molempia.
        Nakkimuki-ministerin piiska sivaltaa joensuunlaisia kivuliaasti.


    • Hyväveliotettaessa

      Ekaksi kannattaisi antaa omalle porukalle ne työpaikat eikä virolaisille sun muille!! Miettikää moniko paikka menee vierastyöläisille! Aikas moni.Nytkin on Joensuussa rakennus hommeleita annettu virolaisille joiden jälkiä suomalaiset sitten korjaa tulevaisuudessa..Kaikki kilpailutetaan ja mukamas säästetään..ne on vain hetkellisiä loppujen lopuksi..Muut tekee hommat täällä ja siinä näette ettei suomalaiset pomot suosi kotimaista työvoimaa vaan mistä halvimmalla saavat..omaa oksaa finski sahaa ja se saha on terävä..

    • MITÄTÄMMÖNENON

      KYLLÄ SYYLLINEN TÄHÄN ON SE JOTTA KAIKKEA HYÖVYLLISTÄ TÄÄLTÄ PURETAAN. MEILTÄKIN HAMMASLAHESTA PURKIVAT POMMISUOJAN JA NYT EI OO MITTÄÄN MIHIN SUOJAUTUA JOS ALKAVAT SUURVALLATA ATOMIJA VISKELEMÄÄN. MIHIN MYÖ MENNÄÄN SUOJAAN NYT? EI OO MUUTA PAIKKAA KUN KIVIEN ALLKE PITÄÄ MENNÄ PIILOON ATOMIJA. EI OO OIKEIN TÄMÄ.

    • miinus.yksi

      Elinvoimajohtaja heitti hanskat tiskiin; edes vaimolle ei löytynyt töitä. Johtaja oli vähän niin kuin sillä töin, että järjestelee töitä. Onneksi sai pätkätyön sentään itselleen. Työttömyys oli yhden henkilön parempana lähes vuoden ajan. Työttömyys pahenee nyt.

      Voisiko vetää yhteen että elinvoimaa ei ole?

    • ElämäOhiJoensuussa

      Tuota, elinvoimajohtaja palasi takaisin tiettävästi vakinaiseen virkaansa. Vaimo lienee korkeasti koulutettu, jolla ainakin lehtitiedon mukaan paikka ulkoministeriössä.

      Vaan ei löytynyt vaimolle (akateeminen) työtä Joensuusta. Täällä on pitkä jono paikkakunnalle syystä tai toisesta jääneitä maistereita, nuoria ja osaavia - eivätkä saa mitään työtä! Milloin on väärä koulutus, liian korkea koulutus, liian kapea-alainen koulutus tai, kuten tämän kirjoittajan tapauksessa, liikaa ikää.
      Uskomatonta resurssien haaskaamista on maistereiden, lisensiaattien ja tohtoreiden työttömyys tällä seudulla!
      Joensuun seutu ei hyödynnä maisterivirtaa millään tavoin.
      Muuttaisin pois heti, mutta perhesyyt pidättelevät: puolisolla hyvä työ täällä. Minä työtön maisteri, enkä pääse edes siivoojaksi!

      • Aruusa

        Elinvoimajohtajan tavoite oli Kurjalaisen mukaan luoda 2000 työpaikkaa. Tässä olisi kasvavien skaalatuottojen paikka. Kymmenen voimajohtajaa ja 20.000 työpaikkaa.

        Kovat oli puheet, mutta entäs ne aikaansaannokset? Johtajaruletti vaan pyörii ja aina ensiksi kehutaan lehdissä verille, ilman ansioita. Työ oli ihanaa ja siitä maksettiin hyvin. Sitten tulee ne perhesyyt. Voimajohtajan työllistämiskokeilulle tuli hintaa 7200 e/kk sivukulut sotut valinta. Puhuttanee 150.000 eurosta. Hölmöjen eväät syödään aina ensiksi.


      • tervemenoa.parempaan

        Maisteri? Uimamaisteri? Ei korkeasti koulutettu, toimistossa viisastelija tuota mitään. Tarvitaan tekijöitä, ei titteleitä. Ja on siellä pääkaupunkiseudullakin työttömänä paljon tohtoreitakin...sinne vaan... tyhjäntoimittaja.


      • parvenmonoa.terempaan

        Kateus se vie kalatkin vedestä. Olisit sinäkin leuan lonksuttaja kouluttanut itsesi, niin ei tarvitsisi täällä marista, mutta jos on tyhmä niin on tyhmä.


    • naistutkittu

      Suomen yliopistolaitos suoltaa vuosittain tolkuttoman määrän kaiken maailman maistereita ja tohtoreitakin joiden aineyhdistelmällä ei ole mitään mahdollisuuksia saada töitä. Korkeintaan jotain valtion apuraha"töitä". Miettikääpä esimerkiksi pääaineenaan naistutkimusta vai mikä sen nykyinen nimi lienee. Lopputulos on vihainen feministi mutta heille ei paljoa todellisia työpaikkoja taida vielä olla.

    • hesalainen11

      Outoa kirjoittelua, josta puuttuvat faktat! Asukasmäärä on kasvanut joka vuosi viime vuoteen asti! Joensuussa rakennetaan suhteessa enemmän kuin Hesassa.

      • pitäkää.tunkinna

        Ja työvoimapula riivaa. Joko on pian uusien rakennusalan työvoimamessujen aika? Urheiluhalli täyteen työvoimanvuokrausfirmoja ylpistelemässä. Jaossa tasan yksi kokoaikainen työpaikka ja 100 kpl nollatuntisopimuksia Vetelä-Suomeen ja autotehtalle orjiksi.


    • joensuu_sucks

      Joensuussa ei pysty menestymään. Ihmisetkin on täällä täysin mulkkuja.

      • Ansuhärkänen

        Paranisikohan tuo tilanne mulkkujen suhteen jos muuttaisit pois täältä Joensuusta.


      • luostarinpolttajia

        Niinpä. Ihmiset täällä ovat aikoinaan savosta tulleen rupusakin, oikeat karjalaiset täältä pois karkottaneiden maanryöstäjien jälkeläisiä. Eli mulkkuja...


    • sama-syy

      Joensuun ongelma on korruptio jolla yritykset haalivat itselleen urakoita ja rahaa, Tämän vuoksi vain KMSn jäsenet voivat päästä mukaan hankkeisiin joissa verorahoja jaetaan. Eihän mikään työ sitten kannata kun toinen saa tuet ja rahat ja toinen jää ilman tukia jotka ovat säännöllisesti puolet urakoiden hinnoista. Puolueet pakottavat yritykset tukemaan toimintaansa. Tätä kutsutaan korruptioksi . Se on syy talouden rappioon koko Suomessa ja eniten siellä missä sitä harjoitetaan laajemmin. Nyt muutamat pärjäävät korruption vuoksi paljon paremmin ja puolueväki voi hyvin eikä tule kilpailua vallasta josta huolehtii lahjojat vuodesta toiseen rahoillaan. Tämä kaikki pilaa demokratian koska heikot yksilöt valtaavat paikat valtuustoissa.

      • kansakaikkikärsinyt

        Tämä kusetus voi jatkua vain aikansa. Aina on kansan riistämiselle lopulta tullut päätepiste. Saatanankin ajalle on Jumala säätänyt määrän! Vielä pohjanmaa nousee ja poljetut vaatii oikeuksiaan. Ja silloin ei ole rötösherrain aika.


      • ettekötetiedätätäkään

        Puuttuu myös riskinottohalua. Halutaan tehdä vain sellaisia ökykatteisia urakoita jotka on hyvällä tarkkuudella helposti arvioitaessa. Sovitut urakat jätetään hoitamatta jos saadaan samalle ajalle isompi urakka. Yritäpä löytää Joensuun alueelta vaikka kirvesmiespari tuntitöihin viikoksi, runkorakennustyöhön verrattavaa työtä. Ei onnistunut minulla. Yritä saada tarjouksia kylppärirempasta tuntityönä. Ei onnistu. Valaisimen tai kahden sähkökytkennät (työaika noin vartti) kaikkine kustannuksineen alle satasella? Nope. Sovittu urakka talotikkaat katolle asennuksineen. No show. Sovittu kaivinkoneurakka x 3, no show. Sovittu hiekkapuhallusurakka, no show. Nopea toimitus rautakaupan varastoartikkelista puolilta päivin seuraavaksi aamupäiväksi, ei onnistunut. Kolmeen kertaan kiirehdittynä. Rakentajapalvelua K-raudasta? Edes jotain neuvoja tai ohjeita rakennusvirastosta? Jotain muuta kuin ttuilua tonttitoimistosta.


    • Työon

      Eikös se K()kkonen voisi järjestää töitä joensuussa? Onhan hän osakkaan suuressa rahanpesu firmassa ja louhii / kaivaa monessa paikkaa. Ab:kin on tuotantonsa osittain ulkoistanut kiinalaisille voisivat palata kestävien kahvojensa kanssa joensuuhun niin voisi ostaa laatu tuotteita.

    • Anonyymi

      Ei holtiton rakentaminen ole sama kuin kehitys. Yksityiset jobbarifirmat tienaavat ja rakennetaan kuplaa ja tulevia ongelma, kuin viimeista päivää.

    • Anonyymi

      Joensuu kärsii puolueitten kyvyttömyydestä. Työpaikat luodaan lähinnä eduskunnassa jonka täyttää ihmiset joilla ei ole kykyjä siihen toimintaan. Eduskunta mm päätti jopa lainvastaiseti liittää Suomen EUhun jonka jälkeen mikään asia ei ole edennyt oikein. Suomea johtavat itsevaltaisesti pörssikeinottelijat joilla ei ole sellaisia eväitä joilla hyvinvointi saataisiin nlisääntymään koko kansan hyväksi.Nämä PKn trukkikuskit ja sähköasentajat ovat pelkkiä huutolaisia eduskunnassa.Tarvittaisiin tietoa asioista ja kykyjä tehdä oikeita juttuja. Kun EUkin on osoittautunut olevan samaa kastia niin tuskin menestystä ikinä tulee. Globaali orjuus sensijaan lisääntyy .Pelkkä turismi vain tuhoaa mahdollisuudet.

    • Anonyymi

      Joensuulla menee itseasiassa ihan hyvin ja se on kaupunkina pessyt kasvojaan vuosien saatossa melkoisesti.
      On yliopisto ja muita kouluja, palveluita löytyy, junat ja lentokoneet liikkuu, on metsää, järveä luontoa ja huvituksiakin. Kaikkea on mitä tarvitaan ja uutta rakennetaan koko ajan.
      Ainoa harmi joensuussa on ne muutamat änkyrät jotka katsovat asiakseen valittaa kaikesta mitä yritetään kaupungin ja kaupunkilaisten hyväksi tehdä ja rakentaa. Näin he viivyttävät kaupungin kehitystä ja pakottavat käymään kalliita prosesseja yhteiskunnan varoilla. Heille pitäis saada jonkinlainen vastuu tekemisistään.
      Millainen olisi tämä 1940 luvulla perustettu kaupunki jos tänne ei olisi koskaan rakennettu mitään uutta?
      Ihan hyvä kaupunki tämä on valittajista huolimatta.

      • Anonyymi

        Perustettu 1848. Muuten oikein hyvin sanottu :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Perustettu 1848. Muuten oikein hyvin sanottu :)

        Kiitos huomautuksesta, tottakai 1840-lukua tarkoitin. Parempi näköjään vaan pitää rillit päässä...


    • Anonyymi

      Pienellä panostuksella saataisiin Joensuuhun lisää vetovoimaa. Paljon työttömiä= palkataan kaupungille hoitamaan puistoalueita. Torin laidoille tulisi ehdottomasti istuttaa kirsikkapuita )(pilvlikirsikka) kauniita kukkiessa ja syysväreissään!!!! syksyllä sipuleita sinne ja tänne ja keväällä a'vot :D Luterelisaisen kirkon taakse myös kaunis kirsikkapuisto!!!

      • Anonyymi

        Hienoja ideoita! Juuri noinhan kaupunkikuvaa hoidetaan muuallakin euroopassa. Keväällä alkaa jo kukkaloisto kun on sipulit oikein istutettu...
        Joensuussa vaan olen huomannut että esim. vapaudenpuistossa ja torilla öiseen aikaan rikotaan ja roskataan kaikki.
        Aamuisin on roskapöntöt nurin, kaikki irtain heitelty minne sattuu ja joka paikka roskaa ja lasinsirpaleita täynnä.
        Joskus tuntuu että joensuu on aivan liian hyvä kaupunki "eräille joensuulaisille".
        Mikähän mielisairaus se pistää turmelemaan omaa ympäristöään ja viihtyisyyttään?


      • Anonyymi

        Joensuussa ei voida istuttaa mitään hyötypuita koska pelkona on että joku kerää marjat itselle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joensuussa ei voida istuttaa mitään hyötypuita koska pelkona on että joku kerää marjat itselle.

        Sinä sen sanoit! Ehkä joku infokampanja oisi paikallaan tyyliin "Hyvä joensuulainen, osta suuhunpantavat kaupasta, jätä silmänruoka meille yhteiseksi"


    • Anonyymi

      Enpähän sano mittään.

      Oon ollu poikessa pitemmän aikaa.
      Hyvin pyyhkii muualla.

      Mutta kiva käydä Joensuussa joskus.
      Mitä tulee Kaasiseen, niin ei se joinsuulainen ollut.
      On kuulemma siellä hommissa nyt.
      Enpähän sano mittään siitäkään.
      Ei kuitenkaan saanut hyviä arvosteluja siitä tohtorin työstä.
      Toivottelen silti onnea.

    • Anonyymi

      Se on vaan niin jännä miten samat, ainakin kirjoitusasusta päätellen, jaksavat tätä moskaa suoltaa. Jos mietitään keskuksia, jotka ovat menneet oikeasti eteenpäin viimeisen 20 vuoden aikana, niin varmasti Joensuu on yksi. Samoin Kuopio, muttei Varkaus tai Savonlinna. Kouvolakin on ollut hankaluuksissa ja Kajaani, tosin siellä on Talvivaara ja ehkä tulevaisuus.

      • Anonyymi

        Uutta on rakennettu, kaupunkia laajennettu, mutta työttömyys on ja pysyy. Työiässä olevien poismuutto on 2010 lähtien kiihtynyt. Työn perään lähtijöitä olisi vielä paljon enemmän, mutta Joensuussa ollaan omakotitalojen vankeina. Ulkomaalaisten haaliminen maakuntaan ei tuo muuta kuin lisää ja isompia kuluja. Harva maahanmuuttajista on mitään nettomaksajia, tai yhteiskunnan hyödyttäjiä. Joensuun maantieteellinen sijainti ei suosi mitään isomman tavaran tehtaita.

        Uusia YT'itä odotellessa. Lomautetaanko vai annetaanko potkut. Aktivointitoimenpiteitä terästetään ja aikanaan Joensuusta löytyy Suomen ensimäiset koko työikänsä aktivointitoimenpiteiden varassa aikansa viettäneet.


      • Anonyymi

        Yhdessä kerrostalopihassa on melkein kaikissa rapuissa pakolaisia asukkaina. Suurin osa heistä varmaan jää yhteiskunnan tukien varaan myös tulevaisuudessa.
        Missä vaihessa heille tarjotaan samoja ilmaisia työpaikkoja ja kursseja kuin muillekkin työttömille.


      • Anonyymi

        Lopuissa asunnoissa on venäläisiä. Vuokranmaksulappuja on turha lähettää, koska kaupunki ne joutuu maksamaan kuitenkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lopuissa asunnoissa on venäläisiä. Vuokranmaksulappuja on turha lähettää, koska kaupunki ne joutuu maksamaan kuitenkin.

        No vuokranantajallehan on se ja sama kuka vuokrat maksaa, kunhan nyt joku maksaa.
        Usein parhaita vuokralaisia ovat juuri ne joiden vuokra maksetaan yhteiskunnan varoista, onpahan aina varma vuokranmaksu.


      • Anonyymi

        Yliopistokaupungit ovat pärjänneet kohtalaisesti.

        Savonlinnalle opettajainkoulutuslaitoksen menettäminen oli paha takaisku.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      57
      2996
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      543
      2838
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      36
      1999
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1932
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1788
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      303
      1735
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1452
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      94
      1214
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1178
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1142
    Aihe