Teettekö pizzaa kuinka usein, itse teen vähän sen korviketta elikä lämpöisiä voileipiä. Tänään oli ruisleipäpohjalla tonnikalaa tomaattikastikkeessa ja cheddarjuustoa.
Teettekö pizzaa
26
377
Vastaukset
- ainamaistuu
Eivät lämpöiset voileivät ole mikään pitsankorvike. Niitä tehtiin jo kymmeniä vuosia suomalaisperheissä ennen kun suomalaiset näki ensimmäisen pitsan. Eli ihan oma ruokalajike. Meidän perheessä välillä kausia että lämmitämme niitä saunan jälkeen. Täytteitä voi melkein mitä vain. Pelkkä tomaatti ja juustoa päälle. Meillä tyypillisesti vaalealle paahtoleivälle Mexican tonnikalahiutale missä papuja,maissia hiven mukana tai sitten curry majoneesi tonnikalalla. Toki voi käyttää ihan mitä kaapista löytyy. Vaikkapa lauantaimakkaraa ja juustosiivu päälle
- ainamaistuu
Hieman lisäystä kun kerran puhui pitsankorvikkeesta. poikani keksi ainakin yhden viime vuonna joka muistutti ja maistui enemmän pitsalta ulkonäköä myöten. Olimme edellisenä päivänä tehneet jauheliha tortilla wrappseja niisä pehmeistä letuista mitä saa välillä kaupasta euron paketti. Niitä sitä täytteitä jäi yli ja hän levitteli letun päälle ohuesti ketsuppia ja päälle sitten jauhelihaa, silputtua tomaatti, maissia sekä juustoraastetta. Pisti uunin kunnes juusto suli.
- köyhäkokkaa
Tehdään pizzaa aika usein, koska lähikaupoissamme on aika usein punaisilla lapuilla valmiita pizzapohjia ja lisäksi on -50% lapuilla monenlaista täytteeksi sopivaa, kuten juustoja ja erilaista lihaa, kalasäilykkeet käy myös, sekä jotain tomaattisoseita yms. Jauhetaan jauheliha itse niistä mitä sattuu olemaan tarjolla.
Joskus tehdään itse pizzapohjat, kun on jäännyt sopivasti perunamuusia tai on saatu ilmaiseksi pottumuusijauhetta, sekaan vaan lisäksi jauhoja.
Joskus tehdään pelkästään kasviksista ne pizzat.
Paistetaan yleensä pari uunipellillistä kerralla niitä pizzoja, kun kerran tekemään aletaan. Ei ole kovin kallista ruokaa, kun aineet on tarjouksista tai ilmaiseksi saatuja. - pizzahanjust
Eikös toi pizza justiin ole ollut tavallisen väestön ruoka esim, Italiassa mihin laitettu mitä jäänyt tähteitä.
- köyhäkokkaa
Totta, kylläpizza on nimenomaan alkujaan köyhien ruokaa, koska siihen on voitu laittaa sitä mitä löytyy ja kuumentamalla pizzaa on saatu sellaisistakin tomaateista vielä syötävää, mitä muuten ei enään välttämättä söisi tuoreena.
Mei ainakin laitetaan pizzaan hieman jo "väsyneet" tomaatit ja päiväysvanhat leikkeleet yms. Päälle juustoa, joka sekin monasti päiväysvanhaa. - nuukuuskunniaan
Juuri niin. Pitsa on italialainen "viikon erikoinen" eli taikinan päälle kerätyt viikon tähteet. Suomessa pyttipannu toimii hieman samaan tapaan. Pyttipannun voi tehdä mainiosti myös ilman lihaa.
- ainamaistuu
Scratched food eli pyttipannua löytyy kaikissa maissa. Hieman eri muodossa mutta sama idea että laitetaan ruokaa siitä mitä kaapissa löytyy. Suomalaisten varsinkin 70-luvulla suosittu paellan syöminen Espanjassa olikin heikäläisten pyttipannua. Nykyään sitä ei sieltä ravintoloista helposti saa. Pohjoismaalainen pyttipannu aika yhteläinen sikäli erottuu ruotsalaisten kermainen pyttipannuversio. Herkullista mutta tulee helposti syötyä liikaa..
- Karoshi
Leipäjonon leipä on aina eilistä. Teen niistä kerralla pellisen lämpimiä voileipä ja pakastan sitten mikrossa lämmitän annoksenkerrallaan. Teen paseeratusta tomaatista päällisen johon lisään mitä milloinkin (liha kana kalkkuna) ja mausteita ohuelti juustoraastetta. Leipä uusiutuu ja on maukasta levitettä ei tarvitse.
Nyt tein erityisherkkua: 2 munaa 25 g jauhoja vettä vaniliinisokeria ja ruokalusikallinen kaakaojauhoa. Annoin taikinan turvota ja paistoin siitä 2 kpl räiskäleitä Avokadoöljyssä. Sulatin mustikoita 150g ja söin herkun yhdessä. Naminami hinta 0,30 € itse kerätyt mustikat.
Nakkimunakas on myös iskemätön herkku 5 kpl nakkeja 3kpl munia vettä mausteita paistan oliiviöljyssä. Munat nakit = 0,50 € - kyllämaisttttt
Kyllä lämpimät voileivät maistuu ja toi hyvä tapa tehdä niitä valmiiks ja pakastaa ja ottaa sieltä käyttöön.
- herkkuleivät
Onpa muuten hyvä idea, en ole kokeillutkaan tuossa muodossa leipiä pakastaa. Kiitos hyvistä vinkeistä!
- herkkuleivät
Vastaus aloittajalle, pizzaa ja lämpimiä leipiä tulee tehtyä noin joka toinen viikko.
- hyväherkkkkk
Hyvä herkutella välillä ettei mene liian totiseks.
Teen useammin kuin pitäis. Vehnäjauho,vesi ja yhdestä pussista riittää hiivaa kolmeen normipizzaan. Loput hiivasta pakkaseen ..säilyy.Tomaattipyree,tomaatit, ja vanhat juustot jotka sulaa mukaan vaan. Onneksi lenkkeilen vastapainoksi on se sen verran tuhtia. mutta todellakin köyhän ruokaa. Nyt saa sienetkin metsästä pizzaan mukaan. Työmarkkinatuelle meni ja tulot tippu kun hevosen häntä. Pääsee taas oikean köyhäilyn makuun.
- jokapäivääääää
Pitzzaa tulee syödä joka päivä ja makaronia tietenkin
- enkinä
En tee koskaan pitsaa koska pohjan tekeminen on hidasta ja ällöttävää puuhaa. Taikinaklimpin kun pitää vielä tekeytyä jääkaapissa 1-2 päivää. Teen sen sijaan laatikko- ja keittoruokia. Hauduttelen toisinaan myös padassa stroganovia.
- samkeittooo
Sama täällä ni nykyään olen alkanut tekeen aina perjantaina päivällisaikaan keiton ja sitten syön sitä viikonlopun
- Vaihteluvirkistää
Joka päivä ei pitäisi syödä samaa ruokaa. Aineenvaihduntajuttu ja myös ruuan sisältökysymys; et saa monipuolisesti kaikkia ravintoaineita jos ruoka on samaa monta päivää peräkkäin.
- Huonovälipala
En ole tehnyt tooosi pitkään aikaan. Keskityn oikeaan ruokaan jota pizza ei ole.
- TouretteKokki
Ota pitaleipiä ja laita sinne sisälle pyreet, juustot, sekä mieleisesi täytteet. Laita mikroon pariksi (HEITÄ VITTU SINNE MIKRON PERÄSEINÄLLE NIIN ETTÄ KAIKKI ROISKUU SAATANA) minuutiksi. Itse suosin tonnikalaa, simpukoita, katkarapuja, salamia (PASKAA HELVETTI), ym.
- pizzamargarita
Kyllä pizzaa tulee aina välillä tehtyä. Ja myös noita voileipiä, ja ne on usein pizzaa parempiakin.
Täytteitä ei aina tarvitse kuin tomaattimurskan ja juustoa.
Vanhat juustokannikat voi pakastaa odottelemaan kun tulee pizzapäivä. - ruisleipäääää
Yleisin mun lämminvoileipä on ruisleipää ja tonnikalaa mihinkä laitan ketsuppia, juustoa päälle ja uuniin että tulee rapeutta.
Toki ranskanleivästä saa kanssa hyvän ja jotain lihaa täytteeksi. Pitzaa en toisaalta viitsi alkaa vääntään kun pohjasta tulee mitä tulee.- Puolikiloapäivässä
Ranskanleipä on yhtä kuin pulla; valkoista vehnäjauhoa, ei mitään ravintoarvoa. Ruisleipä on hyvä, mutta mihin olet missannut kaikki vihannekset?
- luuletainoaaaa
Luuletko tosiaan että joku lämminvoileipä ainoa syöminen päivän aikana kun huolestunut kasviksista.
Kuvastaa hyvin henkilön mustavalkoista ajatusmaailmaa ja näin ollen päänupilla ei ole töitä tehty ainakaan 10 vuoteen.- Revisiitä
Tästä kommentista näkyy että vihannekset ovat jääneet väliin. Jotta huolehdi vain oma musta aukkosi. Vastauskohtakin on päin hevon peetä.
- osujaupposssss
Syö vaan kasviksia buuaaahh buaaahhh kiäh kiäh kiäh buuuaaaahhhh,,,, osu ja uppos.
- Mikäniin
Ihan satavarmasti, mua ei tartte käskeä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta
Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri171455- 281295
Minun oma kaivattuni
Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka631192Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus
Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha111082Tervehdys!
Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot651036Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!
Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.271025Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?
Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?91013Elia tulee vielä
Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan30989Sakarjan kirjan 6. luku
Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se6981Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus
YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha1980