Miten usein köyhä vaihtaa uuden sängyn?

sängytjapatjat

Oma runkopatjani lähentelee 20 vuoden ikää ja huvittaisi vaihtaa kapeampaan yhden ihmisen sänkyyn. Eihän tämä nykyinenkään ole kuin 120 cm leveä, mutta mahtuisin kapeampaankin.

Joskus luin että sänky pitäisi vaihtaa n.10 vuoden välein. Minä en ainakaan ole tätä vaihtanut. Yleensä ei ole ollut rahaa. Katselin juuri netistä verkkokauppojen sänkytarjouksia. Sängyn lisäksi pitäisi uusia patjat. Vanha runkopatja pitäisi palauttaa kierrätykseen. Maksettavaa siis piisaa. Luin vielä toimitusehdoista, että toimitetaan kerrostalon ulko-ovelle. Siitä kai pitäisi hiissata kolmanteen kerrokseen omin avuin.

Miten teillä menetellään sänkyasioissa? Ja pitäydytään tässä keskustelussa ihan niissä nukkumisasioissa. :) Onko yöt nukuttu hyvin ikivanhassa sängyssä vai onko erilaisia kolotuksia ja huonounisuutta johtuen epämukavasta sängystä? Myös tyynyt ja patjat kaipaavat vaihtoa säännöllisesti. Onko hyviä vinkkejä mistä kannattaisi Helsingissä lähteä uutta sänkyä harkitsemaan? Ihan tavallista puista sänkyä vain ajattelin ja mahdollisimman halvalla kuljetukset, kierrätykset ym. siihen mukaan. Saattanee viivästyä nämä suunnitelmat, koska jonkun viikon sisällä tulee hissiremontti. Mutta voihan sitä suunnitella etukäteen vaikka vuoden lopulla toteutettavaksi.

33

4702

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ghjgu

      Sotkassa oli tämmöinen sänkyrunko HENNA-sänky
      L 80 cm x P 200 cm, tummanruskea
      129,-
      Patjat oli kalliita yli pari sataa maksavia.

      Runkopatjasänkytarjous TokiO-runkopatja ja sijauspatja
      80x200 cm
      239,-


      Jyskissä runkopatjasänkyjä hinnaltaan 75.-, 120.-, 135.-, 150.-, 179.-, 275.- 80x200 levyisinä.
      pelkkä joustinpatja sama leveys 125.-, 160.-, 220.-, 325.-.
      Vaahtomuovipatjoja 30.- -225.-.

      • kovaa.suositellen

        Joustinpatja vähintään ja kova sellainen!


    • perintösängyssä

      Miksi ehjää pitäisi köyhän vaihtaa patjaa joskus uusin runko kestää kyllä vuosikymmeniä.

      • sängytjapatjat

        Onko sinullakin runkopatja-sänky vai ihanko vaan tavallinen laveri?

        En tiedä, miksi runkopatjoja neuvotaan niin usein uusimaan. Muotoutuuko patja käytössä liikaa vai onko hygienia kyseessä? Petauspatja on itsellä aina käytössä ja sehän vaihdetaan muutaman vuoden välein. Runkopatja-sängyn ruuveja on toisinaan kiristetty kun sänky alkaa pitämään liikaa ääntä.

        Miten kauan pidätte runkopatja-sänkyjä, jos täällä joku sellaisen omistaa?


      • Kaikkea.sitä.kuulee

        "Petauspatja on itsellä aina käytössä ja sehän vaihdetaan muutaman vuoden välein. "

        Ei todellakaan tarvitse muutaman vuoden välein vaihtaa. Taida olla joku miljonääri? Patjansuojus on petaus/sijauspatjan päällä, se suojaa sitä eikä vaihtoon ole mitään tarvetta parin vuoden välein.


      • Kaikkea.sitä.kuulee
        sängytjapatjat kirjoitti:

        Onko sinullakin runkopatja-sänky vai ihanko vaan tavallinen laveri?

        En tiedä, miksi runkopatjoja neuvotaan niin usein uusimaan. Muotoutuuko patja käytössä liikaa vai onko hygienia kyseessä? Petauspatja on itsellä aina käytössä ja sehän vaihdetaan muutaman vuoden välein. Runkopatja-sängyn ruuveja on toisinaan kiristetty kun sänky alkaa pitämään liikaa ääntä.

        Miten kauan pidätte runkopatja-sänkyjä, jos täällä joku sellaisen omistaa?

        "En tiedä, miksi runkopatjoja neuvotaan niin usein uusimaan."

        Kyllä niitä neuvotaan niin usein uusimaan ihan kaupallisista syistä, että saadaan myydyksi uusia tilalle. Sama se on kaikkien muidenkin tavaroiden kohdalla, vanha hyvä roskiin jotta saadaan uusi ja kallis myytyä tilalle.


      • näinminulla

        Vaidoin petauspatjan uuteen 8cm vaahtomuoviin ,siitä tuli liian pehmeä ja selkäni kipeytyi. Entinen oli kovempi Kyproksella tehty ,mutta se käytettiin loppuun.


    • köyhtynyt

      Kannattaa ostaa oikea sänky, jossa laidat. Ainakin täällä kuljetus tapahtui kotiovelle asti ja ajankohta ilmoitettiin, kun hankin uudet patjat.

    • Köyhänsänky

      Nukumme vaimoni kanssa 41 vuotta vanhassa itse tekemässäni parisängyssä. Tein tämän parisängyn koivusta oppilastyönä v. 1976 opiskellessani yhdessä ammattioppilaitoksessa. Hyvin on kestänyt aikaa ja muutamat muutot. Taitaa olla nyt ainakin viidennet joustinpatjat menossa tässä vaiheessa.
      Nuorena opiskelijana ei ollut varaa joustinpatjoihin, kun sain sängyn valmiiksi, joten kävin ostamassa yhdestä tukkuliikkeestä suuren ja paksun vaahtomuovilevyn ensimmäiseksi patjaksi ja siihen päälle laitoin ohuet petauspatjat. Sillä mentiin monta vuotta!
      Ensimmäiset joustinpatjat ostin sitten vakuutusyhtiöltä kuljetusvahingoittuneena, ne olivat italiaiset ja ovat meillä vieläkin varapatjoina ullakolla. Maksoivat nykyrahassa muutaman kympin, siihen aikaan 150mk kappale, eivät olleet käytössä kovin pitkään.
      Muutkin joustinpatjat ovat olleet samaa kategoriaa, eli aina jostain jotkut uudet patjat ostettu halvalla. Nykyiset joustinpatjat on ostettu erään huonekaluliikkeen "esittelypatjoina", todella laadukkaat ja lähes ilmaiset. Petauspatja samaa luokkaa "esittelypatja".
      Vuodevaatteet on hankittu hieman samaan tyyliin, aluslakanat on ostettu vakuutusyhtiön korvaamista kankaista ja ommeltu itse. Pussilakanat ja tyynyliinat on hankittu erilaisista kampanjoista, osasta jopa maksettu hieman, osa saatu ilmaiseksi. Lakanoita on runsaasti!
      Peitteet ja tyynyt on hankittu tehtaiden II-laatuisen myynnistä, niitäkin on runsaasti myös vieraiden varalta taloudessamme!

      Joustinpatjat ja vuodevaatteet eivät ole olleet meillä mikään ongelma, että niiden vuoksi olisi ollut juurikaan ylimääräsitä rahan menoa. On vain hankittu, kun on sopivat (halvat/ilmaiset) osuneet kohdalle ja silloin on vanhat vaihtuneet uusiin. Tuo aikoinaan tekemäni sänky kestää varmasti meidän aikamme, koska tein sen niin vankasti ja kunnon koivupuusta.

      • Nukku-Matille

        Minulle isoisä teki oman sängyn, kun Olin 5-vuotias. Sievä, vaaleanvihreäksi maaalattu kivoilla päädyillä. En ole koskaan sen jälkeen nukkunut yhtä hyvin missään sängyssä!
        Isän tekemät huonekalut, pöydät, penkit, kirjahyllyt - sisälle ja ulos olivat ihania!

        Itse ostin korisängyn ja siihen kuuluvat pöydät, tuolit Ikeasta 1980-luvun lopulla.
        Siinä olleen jousipatjan heitin menemään 15 vuoden päästä. Ostin uuden lautapohjan ja
        vaahtomuovipatjat ja niissä on makoiltu pian 30 vuotta:-D
        Patjan imuroin aika usein. Tyynyjä ja peitteitä tuuletan ahkerasti kotipihalla.
        Niitä on tullut pestyä ja uusittuakin. Kuumeessa kun niitä joutuu kuivattelemaan...

        Olen todella miettinyt uusimista, mutta kun ne ei Haise pahalle, hikikin on kuivunut ja tuntuu kotoisalta, niin miksi ostaisin uusiksi toimivaa?


    • Sänkymuistoja

      80luvulla oli meillä vaimoni kanssa täysvaimennettu vesisänky ja
      kun siihen tottui niin oli siinä mukava köllötellä ja seksihommatkin
      siinä onnistuivat.

      Kun tuli aika luopua sängystä niin vesipatjan päällä olleen ohuemman
      patjan alapinnassa oli homeesta muodostunut kaksi ihmishahmoa
      eli kosteus ei ollut päässyt poistumaan ja oli vuosien saatossa muodostunut
      homekukintojen muodostamat kuvat.
      Ihmettelinkin joskus että miksi haisee tunkkaiselta vaikka tuuletettiin jatkuvasti makuuhuonetta.

      • syrjäseudunasukki

        Minullakin oli jossain vaiheessa vesisänky, kun kaupungissamme lopetti vesisänkyihin erikoistunut kalusteliike ja ostin sieltä liikkeessä esillä olleen vesisängyn. Siitä vaan laskettiin kadulle vedet vesiletkulla talvipakkasella ja pistettiin sänky pakettiin.
        Kotona kasasin sängyn ja tietysti vesi oli kylmää, kun sitä meni 700 litraa sinne patjaan, pitkään kesti, että vesi lämpeni. Hyvä sänky se oli oman aikansa, aina oli lämmin, vaikka talossa ei olisi ollutkaan niin lämmintä. Muuton yhteydessä oli taas ne veden tyhjennykset ja kaupungin viemäriin laskin ne vedet, kun muutettiin maalle.
        Luovuimme sitten vesisängystä, kun ensimmäisen lapsemme syntyi ja tuli hieman käytännön ongelmia pienen lapsen kanssa yöllä herätessä. Lisäksi se vesipatjakin alkoi joskus vuotamaan ja jouduttiin paikkailemaan sitä. Varsinaista hometta ei huomattu sängystä luopuessamme, mutta kyllä petauspatjassa oli pientä jälkeä, liekö kosteus aiheuttanut. Hupaisin hetki sattui, kun kissamme keksi alkaa leikkimään tietämättämme thermostaatin nupilla ja käänsi sen kaakkoon... Ihmettelimme jossain vaiheessa veden kuumuutta!


      • 645454545454545

        Täytyy sanoa, että aika harvoin olette siivonnut sänkyänne! Millaisessa liassa oikein elätte? Itsen imuroin sängyn vähintään kerran viikossa.


      • syrjäseudunasukki
        645454545454545 kirjoitti:

        Täytyy sanoa, että aika harvoin olette siivonnut sänkyänne! Millaisessa liassa oikein elätte? Itsen imuroin sängyn vähintään kerran viikossa.

        Kyllä imuroitiin ja lakanat vaihdettiin ahkerasti, sekä sitä ohutta petauspatjaa pestiin, silti oli huomattavissa, että petauspatjassa oli pieniä jälkiä havaittavissa mahdollisesta kosteudesta, kun se vesisängyn patja ei hengittänyt yhtään. Ei se vesisänky mikään terveysjuttu ollut, eikä siitä luopuminen ollut mitenkään vaikeaa.


    • kovaa.suositellen

      Vanha, alkujaan varsin pehmeä runkopatjani kesti 15 vuotta ennen kuin se meni siihen kuntoon että se olisi pitänyt uusia, mutta nukuin siinä kuitenkin vielä 2 vuotta ennen uuden hankkimista.
      Ei toisaalta ihme ettei se kestänyt, vaikka sillä oli 20 vuoden takuu. Olin nimittäin lihonut halpaa hiilihydraattimättöä syömällä vuosien varrella yli 30kg, joka ilmeisesti myötävaikutti sängyn hajoamiseen ennen aikojaan. Kärsittyäni tarpeeksi selkäkivuista ja iskiaksesta, vaihdoin sen sitten viimein Jyskissä tarjouksessa olleeseen suomalaisvalmisteiseen kovaan runkopatjaan ja tuon jälkeen loppuivat myös selkäkivut. Runkopatja taisi petauspatjoineen maksaa hieman yli 300€, joten sitä varten oli säästettävä 2kk. Vanhan patjan hävittäminen paikalliselle jäteasemalle maksoi vielä 20€ lisää.
      Kannattaa seurailla tarjouksia, aina jollain huonekalukaupalla patjoja on tarjouksessa eikä ostaa sitä kaikkein halvinta vaihtoehtoa, samoin suosittelen hankkimaan kovan patjan, se kestää myös pidempään jos olet hankkinut enemmän elopainoa ja selkävaivatkin pysyvät loitolla.

    • Pikku_mökin_akka

      Ostin pari vuotta sitten Torissa ilmoitetun runkopatjasängyn. Viidellä kympillä sain. Sänky oli ollut lapsella ja oli hyvässä kunnossa. Mukaan tuli myös sijauspatja. Muutoin ok, mutta en mitenkään saanut pestyä pesuaine- tai huuhteluainejäämiä pois. Pitää käyttää toistaa lakanaa taitettuna suojana, ettei tue allergiaa.
      Omakotitalosta haimme tuon patjan. Kerrostalosta en olisi ostanut, kun niistä luteista ja muista elukoista on varoitettu.

    • varsinainenköyhä

      Köyhä ei tarvitse uutta sänkyä. Jos sellaisen kapistuksen on sattunut saamaan itselleen, paras nukkua siinä siihen saakka kunnes siirtyy arkkuun.
      Köyhälle riittää laveri, ja olkipatja, niinkuin ennenkin. Vai vielä runkopatjoja, huh.

      • nopea.lähtö

        Mene ja syö syanidia, se helpottaa!


      • älyvapaalletässä
        nopea.lähtö kirjoitti:

        Mene ja syö syanidia, se helpottaa!

        Syö ite vaan täällä syödään muuta.


    • hyvääyöt.ä

      Nukun lattialla. Se ei helposti hajoa, vaikka lihoisi.

      • Sänky_on_tarpeeton

        Minun oli kuljetusongelmien takia nukuttava opiskeluaikana lattialla. Totesin tavan hyväksi ja olen jatkanut sitä seuraavat 30 vuotta. Ei nitinöitä ja natinoita eikä hankalasti siivottavia ahtaita koloja. Tilaa riittää vaikka nukkuisi poikittain ja kaksi päällekkäistä patjaa pehmustaa aivan riittävästi.


    • tehtaanmyy

      Meillä on ollut sama sänky yli 30v. Säleet on joskus vaihdettu. Runkopatja on kai 10v. Petari on uudempi. Täkin tein ukolle toissakesänä, kun löysin tehtaanmyymälästä sopivan palasen. Oma kevytpeite on samalta kesältä. Tyynyjäkin uusitaan, vanha menee kesäksi pehmusteeksi keinuun ja syksystä roskiin.

      Ap, jos vaihdat kapeaan runkopatja petari-versioon, varaudu siihen, että petari ei pysy paikallaan.

      Lakanoita löytää joskus halvalla. Tehtaanmyymlästä sopiva pala ja hitusen ompelua ehkä tarpeen. Lakana kuluu keskeltä, missä ihminen nukkuu. Reunat voi käyttää hyväksi seuraavan lakanan levennyksenä t. tehdä siitä vähemmän kuluneesta paikasta tyynynliinoja.

    • Tyytyväinen.asiakas

      Unikulmasta saa hyviä sänkyjä. Ei halvimmasta päästä mutta nukkuu hyvin. Kannattaa ostaa osamaksulla.

      • Tyytyväinen.asiakas

      • kokenutsetä

        Kyllä hyvään patjaan kannattaa investoida. Unikulmasta saa laadukkaita, vaikka maksaakin vähän enemmän.


    • köyhänkonstit
      • Köyhänsänky

        Ihan hyvä idea ja toimii parisänkynäkin, kun on vaan enemmän noita banaanilaatikoita, päälle iso vaahtomuovilevy ja siihin halpa petauspatja. Ei ole kallis sänky!


      • banaaniaposkeen
        Köyhänsänky kirjoitti:

        Ihan hyvä idea ja toimii parisänkynäkin, kun on vaan enemmän noita banaanilaatikoita, päälle iso vaahtomuovilevy ja siihin halpa petauspatja. Ei ole kallis sänky!

        Tuon banaanilaatikkosängyn kanssa ei myöskään tule isoja kierrätysongelmia, kunhan vaan purkaa ja litistää laatikot poisheittovaiheessa. Kohta varmaan banaanilaatikot loppuvat kunhan moni alkaa niitä hamstraamaan...


    • ei.tarvi.ko.patja

      Pirkkaniksit on aina hyviä, banskulaatikkosänky onkin hyvä vinkki, täytyypä testata vaikka vierassängyksi.

    • tyuidoscklxz

      Ikean halvin yhden hengen sängynrunko maksaa 59 euroa.

      Päälle sopii Ikean halvin vaahtomuovipatja 45 euroa kappale.

      Toimeentulotuen varassa oleva suomalainen ihminen pystyy halutessaan ostamaan nämä varusteet vaikka kerran vuodessa.

      Mitään tarvetta eikä järkeä ei ole ostaa puista sänkyä joka vuosi tai edes joka kymmenes vuosi. Patjan uudistamisen tarve varmaan tulee 5-10 vuoden välein. Investointi ei ole mitenkään mahdoton toimeentulotuen asiakkaallekaan.

      • qwqwqwqwqwwwqqqq

        tyuidoscklxz , tiedäskös että köyhällä on monta 59 ja 45 euron ostosta odottamassa, ja jotka mielestäsi voi ostaa vaikka joka vuosi. Et tiedä köyhyydestä yhtään mitään.


    • lahjaitselleni

      Ostin laadukkaan nojatuolin, sähköisesti toimiva jalkatuki ja selkänoja. Leveyttä riittävästi ja nahkaa, ei pölyt eikä liat tartu herkästi. Kokeilin liikkeessä, tulin siihen tulokseen, että tässä voi nukkua myös. Eläkeläisenä, vanhana miehenä voin nukahtaa myös päivällä ja illalla tv-ääressä. Viikon toimitusaika, joten odottelen innolla tulevia lepohetkiäni

      • nukkumatinmatkassa

        Voi kai sitä nukkua vaikka riippumatossa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1883
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1446
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1394
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      9
      1356
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe