Helluntalaisten röyhkeys

LastemmePuolesta

Helluntalaisten röyhkeys on aivan käsittämätöntä. Enää ei näköjään riitä, että mainostetaan oikeilla mainostuspaikoilla, vaan nyt paikallinen harhaluuloyhdistys on siirtynyt KOULUMAINONTAAN. Eikö tämä ole muidenkin mielestä väärin?

Tiede on jauhanut uskovaisten kuvitelmat jo jauhoksi, joten järkeviin aikuisiin mainonta ei enää tehoa. Yhdistys on tämän itsekin kai lopultakin huomannut, joten nyt he ovat siirtyneet myrkyttämään lasten mieliä. Lapsille on erityisen tärkeää taata turvallinen, tosiasioihin ja kriittiseen ajatteluun kannustava, tasa-arvoinen koulutie. Tämä ei kiinnosta tätä yhdistystä lainkaan.

Onhan tämä nyt aivan järkyttävää toimintaa. Hävetkää.

41

3154

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Taustaa

      Jos tutkit helluntailaisuuden historiaa, esim. branhamilaisuutta, niin löytyy todella omituisia uskomuksia.

      Joskus joku osa helluntailaisia uskoi, ettei ihminen ole uskova, jos ei puhu kielillä. Asiaa saarnattiin ja opetettiin aivan kuin pitäisi puhua kielillä tienatakseen taivaspaikan!

      Amerikassa on vielä nykyäänkin samankaltaisia painotuksia joillakin. Pikkuhiljaa on alkanut tulla joillekin tolkkua, etteivät kaikki puhu kielillä. Eri uskovilla on eri lahjoja.

      Osa menestysteologeista on taustaltaan tai opeiltaan helluntailaisten kaltaisia. Esim. Copelandin pelastusoppi (suun tunnustuksella tienata pelastusta) on aivan samaa kuin helluntailaisten Hyvä sanoma -lehdessä on viljelty Suomessa! Copelandilla tuo tunnustusasia vaan on mennyt niin paatuneeksi/suureksi, että tunnustuksella luullaan tienaavansa aivan kaikkea.

      Menestysteologiassa usein opetetaan ikään kuin jokaisen uskovan pitäisi olla parantaja, kielilläpuhuja, profeetta, riivaajien ajaja, evankelista ja vuorten siirtäjä. Eli puuttuu raitis/järkevä opetus armolahjoista, että eri uskovilla on yksilöllisesti eri lahjoja. Vrt. 1. Kor 12-14.

      • VoidellutPuhujat

        Pidetäänkö kielilläpuhumista voitelun merkkinä vielä nykyäänkin?
        Helluntalaisilla on ikioma henkikasteoppinsa jossa merkkinä on kielillä puhuminen.


    • Hell.hengestä.pökkyrässä

      Kuuluisa helluntalaisevankelista Selkomaa kertoo kirjassaan kundaliinvoimista.

      Pyhän Hengen toimintaa kuvataan voimana esimerkiksi seuraavasti:”Tunsin selvänä fyysisenä tuntemuksena, milloin Pyhän Hengen voima virtasi kauttani ulos. Koin virran, lämmön, tulen tai sähkövirran kaltaisen voimavaikutuksen käsissäni. Tunsin monesti, kuinka oikea käteni, käsivarteni ja välillä koko kehoni olivat tuon Pyhän Hengen voitelun väreilyn alla. Samalla kun itse toimin voiman kanavana huomasin humaltuvani Hengestä ja olevani hieman pökkyrässä.” (s.34-35)

    • Koettuajanähtyä

      Helluntalaisuus on amerikkalaista uususkonnollisuutta ja äärikarismaattisuutta. Liikkeeltä puuttuu kunnollinen raamatunopetus koska ilmiöt ja showmeininki kiinnostavat enemmän.
      Tunteet ja uskonnollisuus näyttelevät suurta osaa. Kallispalkkaisia kuuluisia puhujia voidaan jopa palvoa.
      Helluntalaisuuden vaikutuksesta on syntynyt monia eksytysliikkeitä maailmalla.

      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/7a/Laying_on_of_hands.jpg

      • Perehdy

        Et ole sitten oikein perehtynyt herätysliikkeeseen henkilökohtaisesti, jos olet sitä mieltä että Raamatunopetus puuttuu.


      • Mitähenkisanoo

        Jotkut helluntalaispuhujat rakastavat omaa ääntänsä ja ovat enemmän tarinan kertojia.
        Harvoin kuulee kunnollista Raamatunopetusta ja muutakin kuin korvasyyhyä.
        Enemmän puhutaan rahasta kuin Raamatusta etenkin sisäpiirissä hyväveliverkostossa.


    • Helluntalaiperheessä

      >>>> Katriina, 54, kasvoi fundamentaalisessa helluntailaisessa perheessä ja uskonyhteisössä. Perheessä oli tärkeintä kunnioittaa vanhempia. Elämänilot olivat syntiä. Katriina oli iloinen lapsi, mutta häntä kutsuttiin "surun lapseksi", koska hän ei ollut tehnyt henkilökohtaista uskonratkaisua. Sellainen vaadittiin jo lapselta. Leima jätti häneen jäljet. Hänestä tuli ikuinen altavastaaja, joka syyllistyi helposti.
      Vuosikymmeniä myöhemmin hän kertoi Uskontojen uhrien tuki -järjestön seminaarissa, että hänen minuutensa rajat rikottiin niin, ettei hän tänä päivänäkään tunne niitä vahvoiksi.
      Isä oli saarnaaja, äiti siivosi varakkaiden ihmisten koteja. Katriina teki omat valintansa. Vaikka häntä ei patistettu opin tielle, hän kirjoitti ylioppilaaksi ja pääsi opiskelemaan yliopistoon.
      Hän ymmärsi vasta myöhemmin, ettei se ollut työläisperheissä itsestäänselvyys.
      – Niihin aikoihin myös Jumalan ohjaama minuus alkoi murentua minussa, Katriina sanoo.<<<<

    • Lubenteri

      Joku tai jotkut haluaa olla uskossaan aina parempia kuin muut.

      Tiede on matkalla kohti totuutta -jos on. Tiede voi mennä ohi totuudesta, niinkuin monesti on mennytkin. Varmaan lopulta tiede löytää totuuden.

      • Tiede_sisältää_ratkaisut

        Vaikka sivilisaatiomme ja kulttuurimme onkin kehittynyt ja päässyt varsin pitkälle. Niin silti vielä moni asia on hämärän peitossa.

        Meidän elämäntehtävämme lienee, paitsi varjella luontoa, saada selville totuus kaikesta. Ellei ihmislaji sitä ennen sitten tuhoa omalla tyhmyydellään, sotimisella, tai ydinaseilla planeettaa ja siinä olevaa kaikkea elollista, luontoa ja koko sivilisaatiotamme.


      • Anonyymi

        Totuus käsite kuuluu enemmänkin filosofiaan ja teologiaan. Sillä ei ole mitään tekemistä tieteen kanssa.


    • Vaikkaleskirouva

      Kun päästiin eroon Jehovan todistajista jamormooneista
      on tilalle tullut nämä paikalliset helluntailaiset. Jatkuvaan on lippuja, lappuja ja lehtiä postilaatikossa. Umpikieroa porukkaa todelliselta luonteeltaan, jotka piiloutuvat uskonsa taakse. Antakaa ihmisten olla rauhassa, EI KIINNOSTA ! Älä tyrkytä itseäsi ja uskontoasi.

      • Tällaisia_mietteitä

        Kuulun joltakin, että Jehovan Todistajilla oli aikoinaan sellainen tapa, että tarkastivat paikkakunnan lehtien kuolinosastolta, ketä on sattunut kupsahtamaan. Käyttivät niitä tietoja sitten hyväkseen ja tulivat sitten varsin piakkoin omaisten kotiovelle lehtisiään tarjoamaan ja "ilmaista sielunhoitoa". Silä tavalla saivat joitakin värvättyä ja lankeamaan omiin riveihinsä.
        Onpa jotkut lahjoittaneet melkoisia rahasummia tällaisille uskonlahkoille.

        Meilläkin kävi aikoinaan monta kertaakin näitä Jehovan Todistajia. Etenkin, kun lähiomaisemme kuoli. Kun vieraileminen alkoi olla lähes joka viikkoista, tai ainakin kuukautista, oli pakko ärjähtää, että tänne ette enää tule ja pysykää poissa! Sen jälkeen on ollutkin heidän osaltaan hyvin hiljaista. Eli kyllä se ainakin auttoi.

        Postilaatikkomme on viime kuukausina tupsahtanut nyt sitten näitä helluntalaisten lehtisiä. En ole oikein tykännyt hyvää. Koska en pidä minkään uskonnon tai lahkon harjoittamasta oman uskonnon ja niiden näkemysten tuputtamisesta, tai tyrkyttämisestä. Uskonevatkohan he, että maailmanloppu on tulossa, vai onko heidän järjestönsä kassa tyhjentynyt, kun viimeaikoina mainosten jakamistahti on vain entisestäänkin kiihtynyt?

        Ei millään pahalla. Minulla sinällään ole mitään uskontoja, eikä uskovaisia vastaan. Minulla on vain sattuu olemaan omat näkemykseni uskon ja tieteen asioista ja Jumalastakin. Mutta itse olen aina sitä mieltä, että jos joku todella haluaa liittyä johonkin uskontoon, tai lahkoon, niin sellainen ihminen kyllä itse ottaa asioista selvää, hankkimalla sitä tietoa, joko kirjaston tai kirjakauppojen opuksista, tai sitten netistä.

        Oman uskonnon tuputtaminen muille ei tunnu kivalta.


    • mammonankaipuu

      Onko Siilin majakan (helluntai srk.n) nettisivuillakin tilinumerot näkyvillä "uhraamista" varten ??

    • LauriLeena

      En tiedä onko tämä oikea vastaus kysymykseen, mutta mieheni on helluntalainen ja valehtelee minkä ehtii, onko se sallittua helluntalaisille, ei kylläkään ainakaan luterilaisille. Huijasi jopa minut naimisiin, ettei voida avoparina esiintyä!!!! Avioeropaperit ovat allekirjoitusta vailla, en siedä kaikenlaista valehtelua.

      • Mietipässitä

        Miksi luokittelet ihmisiä? Se on epäkypsää. Ei kai mikään yhteisö tai siihen kuuluminen muuta ihmistä täydelliseksi. Valehtelijoita löytyy joka uskontokunnasta ja jopa niiden ulkopuolelta. Oikea usko ei ole sääntöjä ja niiden noudattamista, vaan ennemminkin mielentila ja tahto elää uskonsa mukaan. Aina ei vain voi onnistua. Uskovatkin ovat ihmisiä, eivät jumalolentoja.


    • lahjoituksia.kysellään

      Uskonnolliset lahkojengit muodostavat omia sisäänpäin lämpiäviä piirejään, kuten muutkin hyvä veli -verkostot. Suhtautuminen ulkopuolisiin, "vääräuskoisiin" tai "maallistuneisiin" voi olla hyvinkin epäkristillistä. "Oikeaan" porukkaan kuuluminen merkillisesti oikeuttaa huijaamaan ja valehtelemaan. Tarkoitan tässä nyt siis muitakin kuin helluntalaisia.

      Tuolloin tällöin lahkolaisten erikoisuuksiin törmää Siilinjärvellä julkisia palveluita käyttäessä. Tietävätkö esimiehet ja muut vastaavat tahot uskonveljien sekä -sisarten verkostoista ja heidän touhuistaan esim. vanhuksiin liittyvissä palveluissa?

    • Ennakkoluulotsuuret

      Kaikki muutkin järjestöt keräävät rahaa erilaisilla tempauksilla ja ottavat vastaan lahjoituksia, jopa luterilainen seurakunta saa omaisuuksia perinnöksi testamenttien kautta. Tuntuu koomiselta, kuinka eräillä on kauhea pelko nimenomaan helluntalaisia kohtaan. Muka kerjäävät rahaa!
      Itsellä sen verran kokemusta muutamilta vuosikymmeniltä niistä piireistä. Ei todellakaan ollut rahankeruuta, vaan mieluumminkin seurakunnan jäsenet auttoivat huonompiosaisia. Tietysti seurakunnan toiminta vaatii jonkinlaista rahoitusta, ja joissakin tilaisuuksissa kannetaan kolehti. Ei ole kirkollisveron kaltaista tuloa. Antaminen on täysin vapaaehtoista, eikä kukaan tule sanomaan jos et uhraa varoistasi.
      Tämän kerron omasta kokemuksestani, enkä ole aikoihin ollut enää tuossa seurakunnassa mukana ihan muista syistä.
      Todistaa sivistyksen ja suvaitsevaisuuden puutetta tuollaiset halventavat kommentit. Toivottavasti lapsistanne tulee avarakatseisempia. Kyseinen ajattelutapa ennakkoluuloineen kohdistuu ilmeisesti kaikkeen omasta pienestä piiristä poikkeavaan. Ja sitä erilaisuuden ihmettelyä täältä maailmasta löytyy, jos poikkeaa vähänkään kotinurkilta edemmäksi.
      Uusia raikkaita tuulia toivoen .......

    • Faktaarahasta
    • Seuratietäätotuuden

      Kannattaa uskoa kirjaimellisesti kaikki mitä Seura kirjoittaa. Järkevä ihminen pystyy käyttämään kritiikkiä sopivasti. Luterilainen kirkko myös kerää rahaa verojen lisäksi oikein haavilla ja ottaa vanhuksilta testamentilla rahat pois. Suo siellä vetelä täällä.

      • RahaalisääRahaa

        KANNATTAA USKOA MITÄ HELLUNTALAISET PUHUVAT TAI SITTEN EI?

        Helluntalaiset haalivat kallispalkkaisia puhujia jopa ulkomailta että voivat rahastaa vetonauloilla enemmän rahaa kuulijoilta.

        Uskotko helluntalaisten "puheisiin"?

        Helluntalaisuudessa "henkikasteen" merkkinä on kielillä puhuminen jota ei kukaan ymmärrä kielten sekamelskassa. Väittävät joukkokielillä puhuessaan puhuvansa "salaisuuksia" Jumalalle.


      • USAnUususkonnollisuus

        Järkevä ihminen karttaa amerikkalaisperäisiä uususkontoja kuten jhw-todistajia, helluntalaisia, mormooneja tai adventisteja.


    • Anonyymi

      Helluntalaiset ja röyhkeys kuuluvat yhteen. Usko omaan erinomaisuuteen tuntuu antavan oikeuden toisten kyttäämiseen ja omien arveluiden levittelyyn totuuksina ympäri kylää. Vanhojen ihmisten omaisuuden nyplääminen "auttavaisille" lahkolaisille jatkuu sekin vuosikymmenestä toiseen.

      • Anonyymi

        Edelleenkin rahan ja muun omaisuuden `uusjako` ovat tärkeitä.

        Ja viitenumerolla saat ihan itse valita, mihin tarkoitukseen haluaisit ropostesi menevän. Voi tietty olla, että eivät juuri sinne päädy.


    • Anonyymi

      Erkki Kaatrasalo, Lapinlahti. Kovin on kiinnostunut rahasta...

      Ei mulla muuta.

    • Anonyymi

      Aloittaja on trolli. Älä ruoki kateellista ja pahantahtoista trollia trollolloo.

      • Anonyymi

        Miksi olisi kateellista ja pahantahtoista puhua tosiasioista?

        Monissä uskonlahkoissa huijataan ja hyväksikäytetään ihmisiä useilla tavoilla. Omaisuus ja uskonasiat sotketaan hyvin mieluusti yhteen ajatuksella, että lahjoittamalla rahaa tulee ikään kuin paremmaksi uskovaiseksi ja ylevämmäksi ihmiseksi.


    • Anonyymi

      no niinpä tietenkin ;)

    • Anonyymi

      Minä työläännyin jälkikasvun röyhkeyteen perinnönjaosta. Ilmoitin kerran, että olen maaat, mannut ja rahat testamentannut Helluntaiseurakunnalle. Oli muuten naamat norsun vi####a porukioilla.

      • Anonyymi

        Lienet trollaaja, mutta jos todella annoit tuollaisen testamentin tiedoksi helluntaisrk:lle, oltiin siellä varmaan naamat hangonkeksillä. Sinulle luvattiin ylöstempaus ja omaisuuttasi alettiin ennakkoon lupaamaan tärkeille henkilöille. Sillä niinhän se on, että maallinen elomme pyörii mammonan ympärillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lienet trollaaja, mutta jos todella annoit tuollaisen testamentin tiedoksi helluntaisrk:lle, oltiin siellä varmaan naamat hangonkeksillä. Sinulle luvattiin ylöstempaus ja omaisuuttasi alettiin ennakkoon lupaamaan tärkeille henkilöille. Sillä niinhän se on, että maallinen elomme pyörii mammonan ympärillä.

        helluntaissa ei olla kiinnostuneita kenenkään testamenteista j atuskin huolivat vaikka antaisitte kaikki mitä löytyy !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        helluntaissa ei olla kiinnostuneita kenenkään testamenteista j atuskin huolivat vaikka antaisitte kaikki mitä löytyy !

        Onko siis niin, että jos lainopillisesti oikein laaditussa testamentissa edunsaajaksi on merkitty Helluntaiseurakunta, niin mainittu srk kieltäytyy taipumasta testamenttaajan viimeiseen tahtoon?


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Joo käykää vain halpahallissa niin tuette heitä. Muistakaa tankata matkalla Teboililla ja ostakaa sk:n osakkeita t: yks timppa vaan

      • Anonyymi

        SK:n osakkeita? Mitä ne on ja mistä niitä saa?


      • Anonyymi

        halpahallilla ei ole mitään tekemistä helluntain kanssa eli ei pidä kirjottaa luulojaan pitkin palstoja !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        halpahallilla ei ole mitään tekemistä helluntain kanssa eli ei pidä kirjottaa luulojaan pitkin palstoja !

        Taitaa olla kotisiilin omistajat samaa porukkaa.


    • Anonyymi

      Keskustapuolue Sipilät vispaa kansan rahat osuuspankista kohta lattia näkyy

    • Anonyymi

      Miten helluntalaisten agendaan mahtuu ihmisten asioiden uteleminen ja asioiden levitteleminen toisille uteliaille vieläpä vääristeltyinä?

      Se on joillekin lahkolaisille oikein elämäntapa. Ollaan tuntevinaan ja tietävinään kaikki, mutta todellisuudessa paskaa puhutaan ja levitellään ympäriinsä.

      Eikö hellareita kielletä lausumasta väärää todistusta lähimmäisestä vai annetaanko teille sontapuheet automaattisesti anteeksi?

    • Anonyymi

      Jäikö päivän lääkkeet nauttimatta, vai ovatko helluntailaiset syöneet eilisen evääsi?!???

    • Anonyymi

      Hyvä vaan, että kouluissa opetetaan kristinuskoa. Setan aivopesua koulua ei kouluihin kaivata. Tiede ei koskaan kumoa Jumalaa ja vain typerys ei ota ilmaista armoa ja pelastusta vastaan.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      997
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      744
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe