Halla-aho liian naismainen ehdokkaaksi?

KaiTätäVoiKysyä

Luulisi, että Jussista olisi presidenttiehdokkaaksi, mutta eihän siihen sivaria ämmää valita.

110

775

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tapa_itsesi

      Mikä ihmeen pelleavaus tämäkin taas on!? Palstalla on jo yksi samanlainen avaus. Miksi et kommentoi sitä? Kaiken lisäksi Jussi ei edes ole presidenttiehdokas!

      • Hahhahahhah

        Pellestä pelleavaus...eihän palstalla toki tähänkään asti ole toistoa kartettu?


    • EhdotonEi

      Sovittelevia merkkejä Niinistö kuuli esimerkiksi Trumpin kommenteissa YK:n kehittämisestä ja turvallisuuden säilyttämisessä maailmassa. Niinistön mukaan yksi merkittävä asia Trumpin puheessa oli valtioiden suvereniteetin ja kansallisuusaatteen korostaminen.

    • 2baaad

      Sauli Niinistön kannattajakortteja kertyi liki kahdeksankertainen määrä minimimäärään verrattuna.

    • EiNäinStana

      Ihmisiä pitää kouluttaa rohkeammin uudelleen ja työllisyyttä täytyy tukea – nobelistit Ahtisaari ja Holmström keskustelivat talouden vakaudesta ja demokratiasta

    • AulisNuiva

      Tällainen rooli edellyttää Torvaldsin mukaan Nato-jäsenyyttä. Hänen mukaansa Eurooppa on suurien haasteiden edessä, jotka vaativat aiempaa enemmän kaukonäköisyyttä.

    • AulisNuiva

      Tasavallan presidentti Sauli Niinistön puoliso, rouva Jenni Haukio odottaa lasta.
      Presidentin kanslia tiedotti asiasta maanantaina iltapäivällä.

    • EhdotonEi

      Kun presidentin kanslia ilmoitti maanantaina, että tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa Jenni Haukio odottavat lasta, sosiaalinen media täyttyi nopeasti onnitteluista. Myöhään keskiviikkona Niinistö kiitti onnittelijoita Facebookissa julkaisemassaan viestissä.

    • ArmotonKysymys

      Työttömistä Niinistöä äänestäisi 58 prosenttia. Nuorten aikuisten äänistä nykyinen presidentti saisi 66 prosenttia.

    • EntäSitten

      Väyrysen perustama Kansalaispuolue ei voi asettaa häntä suoraan presidenttiehdokkaaksi, koska sillä ei ole yhtään kansanedustajaa.

      Kortteja tarvitaan 20 000. Kannattajakortteja on tarkoitus kerätä itsenäisyyspäivään asti.

    • EiNäinStana

      Väyrynen julkaisi ajatuksiaan blogissaan jo ennen torstaina pitämäänsä tiedotustilaisuutta. Niinistöön hän kohdistaa jyrkkää arvostelua:

      ”Tasavallan presidenttinä Sauli Niinistö on puuttunut ratkaisevalla tavalla Suomen sisäpolitiikkaan. Kesäkuussa hän ryhtyi julkisesti tukemaan kokoomuksen pyrkimyksiä syrjäyttää johtoaan vaihtanut perussuomalaiset hallituksesta. Tämän tueksi hän antoi asemaansa sopimattomia lausuntoja uuteen puoluejohtoon valituista henkilöistä”, Väyrynen kirjoittaa.

    • AulisNuiva

      Tasavallan presidentti Sauli Niinistön vierailu Karstulassa oli merkittävä tapaus. Jo Saarijärven tien varressa asukkaat olivat varautuneet Suomen lipuin presidentin auton ohiajoon. Pesäpallokenttäkin oli muutettu pysäköintipaikaksi.

    • EhdotonEi

      ”Olen enemmän huolestunut siitä, ettei meitä johda kukaan. Tyhjiö on alkanut täyttyä. Mutta ei tavalla, joka olisi erityisen produktiivinen, vaan suurella joukolla yksilöitä ja järjestöjä, joilla on helvetin hyvä kyky vetää käsijarrua”, Wahlroos vastasi.

      Wahlroos toisti moneen kertaan maanantaina, ettei hän halua Suomeen tasavallan presidentiksi uutta Kekkosta.

      ”Suuri ongelma ei ole se, onko presidentillä valtaa vai ei. Suurin kysymys on se, että jollain pitää olla se helkkarin valta. Kun se riisuttiin presidentiltä, valtaosa meni savuna ilmaan.”

    • Bruahahahhahaha

      Asiantuntijaverkosto on selvittänyt, millaisia vaikuttamistapoja vaaleihin saattaisi kohdistua. Oikeusministeriö järjesti jo syyskuussa eduskuntapuolueille tilaisuuden, jossa käytiin läpi vaaleihin kohdistuvaa vaikuttamista sekä kyberturvallisuutta.

    • AnteroNuiva

      Presidentti Sauli Niinistö kokoomuksen viralliseksi ehdokkaaksi – Puheenjohtaja Orpo luki Niinistön kirjeen: ”Mukaan mahtuu vielä”

    • EiTodd

      Tasavallan presidentti tviittasi syövänsä lihaa yhtenä päivänä viikossa. Se on nähtävästi uutinen.

    • EiTodd

      Ehdokkaista ainoa, joka kannattaa sotilasliittoon liittymistä, on Nils Torvalds. Hän sanaili aiheesta erityisesti Niinistön kanssa. Tämä toi hieman särmää keskusteluun, joka kokonaisuudessaan soljui rauhallisesti ja kohteliaasti.

      Niinistö nosti esiin EU:n tuoman turvan, jos Suomea kohtaisi uhka. Torvalds korosti, että todellisuus Euroopassa on erilainen kuin lakipykälät.

    • EntäSitten

      Maanantaina järjestetyssä vaalitentissä Niinistö otti asiakseen teilata uhkakuvien arvioinnin.

      ”Asiantuntijaverkosto on huolissaan trollaamisesta ja trollaa itse”, hän sanoi selvästi tuohtuneena.
      Maanantaina järjestetyssä vaalitentissä Niinistö otti asiakseen teilata uhkakuvien arvioinnin.

      ”Asiantuntijaverkosto on huolissaan trollaamisesta ja trollaa itse”, hän sanoi selvästi tuohtuneena.

      ”Uhkakuvat salamurhineen päivineen ovat aivan selvää trollausta.”

      ”Uhkakuvat salamurhineen päivineen ovat aivan selvää trollausta.”

    • EntäSitten

      Vanhanen (kesk) sanoi haluavansa pitää kiinni kansainvälisestä yhteistyöstä, vaikka trendi olisi sitä vastaan:
      ”Eristäytymisen ideologia on vahvistumassa. Sen suhteen sanon, että olen vahvan kansainvälisen verkottumisen ja sopimuksista kiinni pitämisen puolella. Siinä on kyse johdonmukaisuudesta ja uskottavuudesta maan kannalta.”

    • EhdotonEi

      Presidentti Sauli Niinistö on entinen kokoomuksen valtiovarainministeri, jota kannattaa jatkokaudelle myös suuri osa vasemmiston tukijoista.

    • AulisNuiva

      Hybridiuhkien osaamiskeskus viettää muodollisia avajaisia tänään maanantaina. Keskuksen avaavat Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg, EU:n ulkosuhdevastaava Federica Mogherini, presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Juha Sipilä (kesk).

    • EiNäinStana

      Suomi on kuluneiden kolmen vuoden aikana syventänyt yhteistyötään Naton kanssa ja verkostot Yhdysvaltojen ja Ruotsin kanssa ovat tiivistyneet.

      Presidenttiehdokkaista vain Rkp:n ehdokas Nils Torvalds on kertonut kannattavansa Nato-jäsenyyttä, mutta yhteistyön kehittäminen sotilasliiton kanssa kelpaa muillekin. HS:n puhelimen päähän saamista presidenttiehdokkaista vain Merja Kyllönen vastustaa Nato-yhteyksien tiivistämistä.

    • AulisNuiva

      Tapaamisen jälkeen Niinistö ja liikanimiään leppoisammalta vaikuttava Mattis pitivät lyhyen, mutta sitäkin kohteliaamman tiedotustilaisuuden, jonka mukaan noin tunnin kestäneissä keskusteluissa sivuttiin ainoastaan rauhaa. Sitä toista ei kuulemma mainittu.

    • 2baaad

      Suurimman osan matkaa presidentti matkustaa seurueineen tavallisten junamatkustajien seassa kakkosluokassa. Puoliso Jenni Haukio tai lemmikkikoira Lennu eivät osallistu kampanjamatkalle.

      Koko junamatka kestää perjantaista sunnuntaihin.

    • AnteroNuiva

      Suomen turvallisuuspolitiikassa on kuluneella viikolla käynyt myrskytuuli, kun puolustusministeri Jussi Niinistö kertoi lauantaina MTV:n Uutisextran haastattelussa, että Suomi valmistelee suurta, yli 20 000 sotilaan sotaharjoitusta vuodelle 2020.

      Lisää ihmetystä herätti, että Jussi Niinistö ehti kutsua Suomessa vierailleen puolustusministeri James Mattisin välityksellä jo Yhdysvallatkin mukaan harjoitukseen – informoimatta muita, esimerkiksi presidenttiä.

    • EntäSitten

      Toiseksi syyksi nousi keskustelun ajankohtaisuus. Puolustusministeri Jussi Niinistön (sin) esittämä Jussi 2020 -suursotaharjoitus ja se, kuinka asiasta oli kerrottu Niinistölle, olivat tyypillisesti aiheita, joissa muilla ehdokkailla oli lähinnä kuunteluoppilaan rooli.

      ”En tiennyt eikä tiennyt kukaan muukaan, koska minkäänlaista valmistelua asiasta ei ole tehty”, Niinistö kertoi puolustusministerin ja presidentin välisestä tietokatkosta.

    • EhdotonEi

      Niinistön käsityksen mukaan presidentin valtaoikeudet olivat nyt käytännössä kiinnimuurattuja.

      Muut ehdokkaat sanoivat olevansa jokseenkin tyytyväisiä nykyisiin valtaoikeuksiin, kunhan pelinsäännöt ja vastuut olivat selvät.

      Puolustusministeri Jussi Niinistön toimintaa kummeksuttiin yleisesti.

    • 2baaad

      Presidentti ja hallitus voivat päättää suuresta sotaharjoituksesta jo joulukuun alussa – ensi vuoden kalenterissa lähes sata harjoitusta

    • Bruahahahhahaha

      Presidenttiehdokkaaksi pyrkivä poliitikko Paavo Väyrynen kertoo saaneensa kokoon vasta alle puolet kannattajakorteista, jotka hän tarvitsee päästäkseen presidenttiehdokkaaksi. Kyseessä on ensimmäinen väliaikatieto korttien määrästä noin kuukauteen. Kannattajakortteja tarvitaan 20 000.

    • AulisNuiva

      Jo seitsemättä kertaa järjestettäviä Ahtisaari-päiviä vietetään parhaillaan Vaasassa. Rauhannobelisti presidentti Martti Ahtisaari vieraili keskiviikkoaamupäivän aikana kahdella vaasalaiskoululla, ja illansuussa hän on mukana Vaasan yliopistolla järjestettävässä seminaarissa.

    • EhdotonEi

      Suomen sotilaallinen liittoutumattomuus on menettänyt merkitystään, arvioi Ulkopoliittisen instituutin (Upi) torstaina julkaisema tutkimuspaperi.

      Vierailevan tutkijan Matti Pesun kirjoittama julkaisu on otsikoitu: ”Mikä liittoutumattomuus?”

      ”Suomi on johdonmukaisesti poistanut laillisia esteitä, jotka ovat rajoittaneet sen toimintamahdollisuuksia turvallisuudessa ja puolustuksessa”, julkaisussa todetaan.

    • AulisNuiva

      Paavo Väyrynen: ”Poliittinen urani on ohi, jos en saa presidentinvaaleihin tarvittavia kannattajakortteja kerättyä”

    • EntäSitten

      Jostain syystä Koivisto oli keväällä 1977 lupautunut valitsijamies­ehdokkaaksi. Vaalikampanjaa hän ei viitsinyt paljon käydä. Pari puhetilaisuutta ja lehti-ilmoitusta oli riittänyt.

    • BassoMies1

      Siis Jussillahan on ihan naisen äänikin. ***TYRSKÄYS***

      • iuhoihuouihouifouiy

        hjgiuyiuyhfihuiuhoouiho


    • AulisNuiva

      Kyllösen mielestä kovat sanktiot muuttaisivat eduskunnan keskustelukulttuurin takaisin asialliselle pohjalle. Hänen mukaansa Suomeen on syntynyt ”hymistelyn kulttuuri” fasistiseen ja rasistiseen keskusteluun.

      ”Esimerkiksi perussuomalaiset ovat käyttäneet puheenvuoroja, jotka sisältävät ihmisvihaa ja sellaisia tasa-arvoa koskevia kannanottoja, jotka olisivat Euroopan parlamentissa tyystin kiellettyjä”, Kyllönen sanoo.

    • ArmotonKysymys

      Kun presidententinvaalit eivät enää ole ideologioiden taisto, puhutaan siitä mitä presidentti tekee. Se ei ole Sauli Niinistön mieleen, kirjoittaa erikoistoimittaja Seppo Varjus.

    • AnteroNuiva

      Jos muodostaa maailmankuvaa tynnyrissä tapin reiän kautta, tekee helposti perspektiivivirheen. Öyhkääjät ovat ehkä olettaneet, että enemmistö olisi salaa heidän tulkintojensa takana.

    • ArmotonKysymys

      Nuorten keskuudessa sukupuoli vaikuttaa asenteisiin koulutusta enemmän. Vähintään lukion käyneet alle 30-vuotiaat miehet suhtautuvat kielteisemmin ruotsin kielen viralliseen asemaan kuin ammattikoulun käyneet alle 30-vuotiaat naiset.

    • EiNäinSaatana

      ISTUVA presidentti hallitsee asiat. Selvitti pedanneensa keskustelua sota­harjoituksesta Jussi Niinistön (sin) kanssa ennen Yhdysvaltain puolustusministerin tapaamista Suomessa. Kertoi saaneensa kiitokset ministerivierailusta presidentti Donald Trumpin kautta. Sanoi, ettei EU ole vielä niin vahva kuin voisi olla. Haluaisi laajentaa Ruotsi-yhteistyötä myös suunnittelussa.

      Hyvää: Oli aiempaa maanläheisempi.

    • TuhlailuaTuokin

      Presidentinlinna koristellaan Suomessa kasvatetuilla kukilla - koristeluihin käytetään noin 3 500 kukkaa

    • MediapeliäMeediolta

      VÄYRYNEN julkisti ehdokkuutensa samaan aikaan kun eduskunta kokoontui juhlaistuntoon Suomen satavuotisjuhlan nimissä. Aivan kuin hän olisi halunnut varastaa osan show’sta itselleen.

      ”Sattuma ja ihan vahinko. En tarkistanut kalenterista”, Väyrynen kuittaa.

      ”Ja varmasti täällä tiedotustilaisuudessa olisi ollut myös enemmän toimittajia paikalla, jos niin moni ei olisi ollut juuri nyt eduskunnassa.”

    • EpäonnistunutKlänninki

      KARJALAINEN kertoi HS:lle etukäteen saaneensa Haukiolta ”aika vapaat kädet” puvun suunnitteluun. Toisaalta Linnan juhlat itsessään asettavat suunnittelulle tiuhkahkot raamit: pukeutumisetiketti ja perinteet on huomioitava.

      ”Halusin, että asu on ajan hengen mukainen, mutta elegantti ja hänen näköisensä”, Karjalainen luonnehtii.

    • SiinäOliMiestenMies

      Rautatiet ovat keskeisessä roolissa monissa paikoissa, jotka voi lukea itsenäisen Suomen historian dramaattisimpien joukkoon.

      Niihin liittyy ahdistusta, pelkoa, ja myös riemua.

      RIEMUA oli ilmassa maaliskuun 28. päivänä 1917, kun Pehr Evind Svinhufvudia kuljettanut juna höyrysi Helsinkiin.

    • UrpilaisenAikaTuleeVielä

      Urpilainen ei nähnyt mitään ristiriitaa siinä, että hän on Niinistön tilaisuudessa, vaikka itse tukee Tuula Haataista. Hän sanoi mielellänsä sparraavansa muitakin. ”Olin Tuulan vaalikampanjan avajaisissa ja äänestän häntä.”

    • HalonenOliParempi

      Muodollisesti Niinistöllä ei ole sen enempää valtaa kuin ”arvojohtajaksi” kutsutulla edeltäjällään Tarja Halosella. Käytännössä tilanne on toinen.

      ”Minusta Niinistö on hyvänä juristina asettautunut niihin valtaoikeuksiin, jotka presidentille kuuluvat. Hän ei ole hamunnut mitään sellaista lisää, mitä joskus aiemmin on ilmennyt”, sanoo puolestaan eduskunnan entinen pääsihteeri Seppo Tiitinen.

    • hjgfhjkggiuoy

      Suomi eli vielä presidentti Urho Kekkosen aikakaudella (1956–1982) vahvan presidentin ohjauksessa. Tuon ajan muistot saavat monet yhä kuvittele­maan, että presidentti on merkittävä vallan­käyttäjä muissakin asioissa kuin EU:n ulkopuolisessa ulkopolitiikassa.

    • ViisauksiaSalosta

      EU:n komission tuoreisiin rahaliiton syventämisehdotuksiin Niinistö sanoi suhtautuvansa syvästi epäillen, ”kokemustensa vankina”. ”Yhteisvastuulliseen talouteen on vaikea mennä.”

      Kuluneen kuuden vuoden tärkeimpänä opetuksena Niinistö piti sitä havaintoa, että suurvaltajohtajatkin ovat ihmisiä. ”Ihminen on ihminen, istui millä pallilla tahansa.”

      ”Ja kun näin on, asioita voidaan saada selvitetyksi kuten ihmisillä on tapana”, Niinistö summasi.

    • Sontapotaska

      Presidentti on mukana päättämässä aloitteista, antamassa ohjeita ja vahvistamassa sopimuksia.

      Laki ei tarjoa ratkaisua siihen, miten menetellään tilanteessa, jossa presidentti ja hallitus ovat jostain ulkopoliittisesta linjauksesta eri mieltä, ja kompromissia ei löydy.

    • sivaripipari

      Yllätyksiäkin ilmeni. Jussi Halla-ahon perussuomalaiset on oikeistolaisempi kuin perussuomalaiset ennen puolueen hajoamista. Laura Huhtasaari ei kuitenkaan kuulu puolueen talousoikeistolaiseen siipeen. Hän asemoituu lähes yhtä vasemmalle kuin vihreiden Haavisto.

      ”Huhtasaari ei edusta halla-aholaisten perussuomalaisten oikeistolaista talouspolitiikkaa, mutta hänen ei kai ole tarkoituskaan. He nojaavat konservatiivikorttiin”, Ylä-Anttila sanoo.

    • pohditaanpatätä

      Puolueeton on synonyymi sanoille sotilaallisesti liittoutumaton, sanoo Väyrynen. Väyrynen kertoo väitelleensä asiasta tohtoriksi. Kansainvälisessä oikeudessa sotilaallisesti liittoutumaton ja puolueeton ovat synonyymeja keskenään, hän väittää.

      Mikäli sanoille annetaan se merkitys, jonka lähes koko ympäröivä yhteiskunta niille antaa, Väyrynen on väärässä puhuessaan puolueettoman ja sotilaallisesti liittoutumattoman olevan synonyymeja - siis jos asiayhteys koskee Suomen kansainvälistä asemaa. Väyrysen omat semanttiset sekä kansainvälisoikeudelliset tulkinnat ovat kuitenkin liian hankalia faktantarkistuksen suhteen tällä aikataululla.

    • dilemmaakerrakseen

      Miksi tämä henkilö olisi hyvä presidentiksi?

      Torvalds sai lapusta Huhtasaaren nimen. "Nyt tuli vaikea. Se olisi hyvä asia, että hän olisi naispresidentti."

      Vanhaselle puolestaan tuli Tuula Haataisen nimi. "Hän nostaisi esiin kansakunnan eheyteen liittyviä kysymyksiä."

    • MeKans

      Vanhanen: "Aihe pitää tehdä läpinäkyväksi yhteiskunnassa. Aiemmin esimerkiksi alkoholista, itsemurhista, kiusaamisesta käydyt keskustelut ovat parantaneet aiheiden käsittelyä."

      Haatainen: "Seksuaalinen häirintä on myös turvallisuuskysymys. Siksi asetin haasteen muille ehdokkaille, että tämä kitketään yhteiskunnasta. Haluan, että uhrit, häirintää kokeneet naiset eivät koe, että he ovat syyllisiä."

      Myös Kyllönen ja Väyrynen sanovat, että seksuaalinen häirintä pitää kitkeä yhteiskunnasta.

    • vaalipelleilyä

      Ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan keskittynyt tentti oli loppuun asti hyvin asiakeskeisellä linjalla. Paljoa hengähdystaukoja ei otettu. Merkille pantavaa on, kuinka vähän Niinistöä tentin aikana haastettiin. Ainoastaan Väyrynen yritti hieman haastaa väittelyyn, mutta samalla tavoin hän provosoi hieman kaikkia muitakin. Kunnioitetaanko gallup-suosikin arvovaltaa liikaa? Tuleeko näistä lainkaan vaalit?

    • hullunhauskaa

      Miksi et voi siinä tapauksessa puhua liittoutumattomuudesta, Niinistö kysyi virnistellen Väyryseltä.

      Niinpä Niinistön luennointi jatkui tentin jälkipuoliskolla entiseen malliin.

      Kipakinta keskustelua käytiin turvapaikkapolitiikasta. Siinäkään ei sinänsä mitään uutta tullut ilmi.

    • Filunkipeliä

      ASIA on tällä vaalikaudella ajankohtaistunut, kun Paavo Väyrynen on ilmoittanut palaavansa Euroopan parlamentista eduskuntaan, jos häntä ei valita presidentiksi. Hänen sijaisenaan eduskunnassa on Mikko Kärnä (kesk).

    • VaurioOmassaPäässä

      Presidentti Niinistö: Rikostutkinta käynnistetty HS:lle luovutettujen salaisten asiakirjojen vuoksi – KRP:n tutkinnan nimike turvallisuussalaisuuden paljastaminen
      Vuoto voi presidentin kanslian mukaan aiheuttaa ”vakavia vaurioita”.

    • YkköstäEiOle

      NUMEROT arvottiin kokouksessa oikeuskanslerin silmien alla kahden vaalimaljan avulla tapahtuvassa arvonnassa, vaalipiirilautakunnan kansliasta kerrotaan.

      Toiseen maljaan pantiin numerot ja toiseen ehdokkaiden nimet ja näitä nostettiin aina yksi kummastakin maljasta kerrallaan.

      Numeroa yksi ei vaaleissa käytetä.

    • ArvojohtajaaTympii

      ”Kyllä venäläinen tietää, mitä kaikkea tiedustelusektorilla maailmassa tapahtuu. Monissa pöydissä varmaan ihmetellään että viitsivätkin noin ison numeron tehdä.”

    • EiYllätystä

      Suomessa Niinistön vastaehdokkaat tarvitsevat nyt Lokakuun yllätyksen suomalaisen vastineen, kuten Haastajan Joululahjan tai Uudenvuoden Uutispommin.

      On vaikea kuvitella sellaista ulkopoliittista tapahtumaa, joka horjuttaisi Niinistöä. Päinvastoin, ulkopoliittinen epävarmuus on yksi syy Niinistön suosioon. Suomen kansa näyttää arvostavan tapaa, jolla Niinistö on hoitanut Venäjän uhittelusta kumpuavaa Itämeren alueen epävarmuutta. Uusi kriisi jossain lähialueilla antaisi Niinistölle vain mahdollisuuden näyttää presidentilliseltä.

    • KukakohaMuka

      Vuodon lähteestä ei Niinistön mukaan ole vielä mitään käsitystä. ”Ei ole ainakaan minulle kuulunut”, Niinistö sanoi.

      ”Päättäväistä tutkintaa suoritetaan, mutta tällaiset asiat saattavat olla mutkallisia.”

    • HistorianHavinaa

      Kuusi vuotta sitten Väyrynen oli vähällä päästä toiselle kierrokselle. Silloin hän sai ensimmäisellä kierroksella 17,5 prosenttia äänistä, mikä oli vain noin prosenttiyksikön verran vähemmän kuin äänimäärä, joka vei Pekka Haaviston toiselle kierrokselle Niinistöä vastaan.

    • ArmotonKysymys

      ”Helsingin yliopistolla on jo tunnustettu asema sekä suomalaisessa tiede- ja kulttuurielämässä että kansainvälisesti. Yliopiston hallitus kattaa hyvin yhteiskunnan eri sektoreita ja voi verkottua sekä Suomessa että kansainvälisesti entistä aktiivisemmin.”

      Halosen mukaan Suomella on mahdollisuus pärjätä kansainvälisessä kilpailussa ja pitää huolta pohjoismaisesta hyvinvointivaltiosta.

    • EhdotonEi

      Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vastaanotti tänään tiistaina (19.12.) joulutervehdyksiä virka-asunnossaan Mäntyniemessä. Lucia-esityksen, kranssin ja joulukuusen luovutuksen jälkeen Saulin ja rouva Jenni Haukion eteen tuotiin kinkku, hauki ja karjalanpiirakoita, joita presidenttipari aikoo tänä vuonna nauttia virka-asunnon upeissa puitteissa.

    • EntäSitten

      Paavo antaa huutia niin Suomen pakolaispolitiikalle, jota kutsuu holtittomaksi, kuin alkoholilaille ja alueellistamispolitiikalle, joita pitää vallitsevan politiikan aikaansaannoksina ja suurina virheinä.

      — Kokoomuksen johtama oikeistosuuntaus sotii sitä kestävää kehitystä vastaan, jonka puolesta solmittiin sopimus YK:n kanssa. Alkoholilain kielteiset vaikutukset ovat kaikkien tiedossa, ja pääkaupunkiseudulle keskittävä alueellistaminen syö elinvoimaa muualta Suomesta. Sauli Niinistön uudelleenvalinta vahvistaisi vallitsevaa vahingollista oikeistosuuntausta.

    • MightyTarja

      Vaikka ajan tasalla pysyminen ja kilpailussa selviäminen ovat tärkeitä asioita, toivon, että yliopiston puolella voidaan pitää näköalaa tätä laajempana. Tämän vuoksi sivistykseen, koulutukseen ja tutkimukseen tehtävät perussijoitukset ovat ehdottoman tärkeitä. Toivon myös, että suomalaisten perinteinen suuri kunnioitus tätä sektoria kohtaan säilyy, Halonen jatkaa.

      Hallituksen yksi merkittävimmistä ensimmäisistä tehtävistä on valita jo ensi keväällä yliopiston seuraava rehtori.

      Yliopiston hallitukseen kuuluu 13 jäsentä. Heistä kuusi valitaan yliopiston ulkopuolelta.

      Hallitukseen valittiin muun muassa Cargotecin suuromistaja Ilona Herlin ja Helsingin entinen kaupunginjohtaja Jussi Pajunen.

    • EntäSitten

      Puhuimme hyvin tarkkaan komentajan kanssa, että siitä (vuotamisesta) on jätetty rikosilmoitus, Niinistö sanoo.
      Presidentti totesi julkisuuteen antamassaan tiedotteessa, että ”korkeimman turvaluokituksen saaneiden asiakirjojen sisällön paljastuminen on turvallisuutemme kannalta kriittistä ja voi aiheuttaa vakavia vaurioita”.
      –Siinä artikkelissa annettiin ymmärtää, että juttusarja jatkuu. Kuka tahansa lukija päätyy siitä siihen, että salaisuuksia tulee julki päivittäin.
      –En halunnut sitä (tiedotetta) miksikään varoitukseksi pukea jatkon suhteen, mutta totesin vain, että ylipäätään tämä on näin, Niinistö sanoo.

    • EhdotonEi

      Hallituksen esitysluonnokset on valmisteltu neuvoston mukaan pääosin huolellisesti, mutta turvallisuusuhkien mittaluokkaa ja lakiesitysten vaikutuksia tulisi kuvata tarkemmin.

    • ArmotonKysymys

      Vain 15 prosenttia ei usko Niinistön valintaan ensimmäisellä kierroksella, ja kymmenen prosenttia ei kerro asiasta mielipidettään. Kokoomuksen kannattajista jopa 90 prosenttia uskoo Niinistön valintaan ykköskierroksella.

    • HistoorianHavinaa

      Vuonna 1980 Väyrynen valittiin keskustapuolueen puheenjohtajaksi Turun puoluekokouksessa. Hän voitti vastaehdokkaansa, 16 vuotta puoluetta johtaneen Johannes Virolaisen, äänin 1 737–1 611. Väyrynen nousi puheenjohtajaksi nuorten tuella, mutta myös suurin osa niin sanottuun K-linjaan kuuluneista kannatti hänen valintaansa. Ratkaiseva merkitys oli sillä, että presidentti Urho Kekkonen tuki taustalla puheenjohtajan vaihtamista.[7] Väyrynen oli puheenjohtajaksi tullessaan 33-vuotias; nuorempana puolueen johtoon oli noussut vain maalaisliittoa johtanut Otto Karhi.
      Vuoden 1982 presidentinvaaleissa Väyrynen tuki Ahti Karjalaista keskustan presidenttiehdokkaaksi. Karjalainen kärsi tappion Kuopion puoluekokouksessa hävittyään Johannes Virolaiselle lukemin 1 365–2 666.

    • AnteroNuiva

      Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen sai sydämen rytminsiirron
      Vanhanen on kärsinyt rytmihäiriöistä. Keskiviikon operaation tarkoitus oli palauttaa sydämen rytmi normaaliksi.

    • EntäSitten

      Merja Kyllönen vaatii stoppia sosiaalisen median nimettömille kirjoituksille. "Kun kirjoittaa omilla kasvoillaan, silloin vastaa seurauksistaan. Jokainen rekisteröityy omana itsenään ja kirjoittaa omilla kasvoillaan."

      Pahin tapaus on kun Kyllönen ja puoliso kertoivat lapsettomuudestaan ja sosiaalisessa mediassa hyökättiin myös puolisoa vastaan. "Hän ei ole poliittinen toimija, se on räikeintä, joka on mennyt ihon alle"

    • EntäSitten

      Olemme Pentin kanssa työaddikteja, joten emme kumpikaan osaa olla tekemättä mitään. Penttikin on yliopistosta eläkkeellä, mutta siellä hän tekee edelleen töitä, huokaa presidentti Tarja Halonen.

    • 2baaad

      Vaikka Halonen on elänyt pian kuusi vuotta niin sanotusti yksityishenkilönä, hän muistelee Anna-tyttärensä sanoja ensimmäisten presidenttikautensa jälkeen.

      – Anna sanoi, ettei yksityisyyttä tule koskaan olemaan. Hän oli oikeassa. Onnekseni 99 prosenttia minut kadulla pysäyttävistä ihmisistä on myönteisiä.

    • EiTodd

      Niinistöä ovat rahoittaneet useat keskeiset elinkeinoelämän vaikuttajat. Suurimmat yksittäiset lahjoitukset ovat 15 000 euroa.

    • Halonenyllättää

      Myös vasemmistoliiton ehdokas Merja Kyllönen on julkistanut ennakkoilmoituksensa. Hänen kokonaiskulut ovat 148 000 euroa eli kymmenesosa Niinistön kuluista. Kyllösen suurin tukija on hänen oma puolueensa, joka on osoittanut kampanjaan 100 000 euroa.

    • EhdotonEi

      Tasavallan presidentin ulkopoliittinen neuvonantaja, valtiotieteiden tohtori Hiski Haukkala on nimitetty torstaina tasavallan presidentin kanslian kansliapäälliköksi.

      Nimitys on määrä vahvistaa tasavallan presidentin esittelyssä.

      Haukkalan pesti on määräaikainen ja kestää vain kaksi kuukautta eli helmikuun loppuun asti. Presidentti Sauli Niinistön ensimmäinen virkakausi päättyy silloin.

    • EiTodd

      Eduskunta saa hyvin informaatiota niin pääministeriltä kuin ulkoministeriltä, mutta presidentin yhteydenpito eduskuntaan ei ole ollut riittävän tiivistä. Ulkoasiainvaliokunta tapaa presidentin noin neljä kertaa vuodessa, mutta yhteen neljännesvuoteen mahtuu paljon, ja usein asia on menettänyt ajankohtaisuutensa. Tähän pitäisi yrittää löytää tapa, joko niin että tapaamisia olisi useammin, vähintään kerran kuukaudessa, tai sitten niin, että presidentin kansliapäällikkö kävisi informoimassa eduskuntaa.”

    • EiNäinStana

      Haluan tuoda esiin laajemman näkökulman turvallisuudesta ja siitä, mistä se syntyy. Ulko- ja turvallisuuspolitiikka ei ole vain sitä, mihin se usein rajoitetaan eli puolustukseen ja varautumiseen sotiin.”

      Haataisen mielestä istuva presidentti Sauli Niinistö ei ole juuri puhunut tasa-arvosta ja hyvinvointiyhteiskunnasta.

    • Hulabaloobaluu

      Mikä on Suomen ja Venäjän suhteen suurin ongelma?
      ”En lähtisi liikkeelle ongelmista päin, vaan siitä, mikä on Suomen geopoliittinen asema suurvallan vieressä. Venäjä on viime aikoina omalla toiminnallaan myös aiheuttanut huolta kansainvälisessä yhteisössä liittyen Ukrainaan ja Krimiin. Ja kun näiden takia Suomi on mukana EU:n pakotteista, se luo toisenlaista jännitettä kuin aikaisemmin. Pakotteissa pitää olla mukana, mutta nyt normaali kaupankäynti ei ole mahdollista, mikä on Suomen näkökulmasta ongelma.”

    • eipäkäykateeksi

      Suomella ei ole omaa kauppa- tai rahapolitiikkaa. On noudatettava EU:n sisämarkkinoita ja valtiontukia koskevia sääntöjä. Finanssipolitiikassa pitäisi totella Brysselin ohjeistusta.

      Kansallisvaltion roolia rajoittavaan globalisaatioon on samanaikaisesti liittynyt enenevästi ongelmia.

    • EntäSitten

      Mikä on Suomen ja Venäjän suhteen suurin haaste?
      ”Venäjän siirtymä Vladimir Putinin aikana autoritäärisempään, keskusjohtoisempaan suuntaan. Toivoin 1990-luvun Venäjän murrosten aikana, että monipuoluejärjestelmä, avoin demokratia ja kansalaisyhteiskunta vahvistuisivat enemmän, mutta näin ei ole käynyt. Nykyinen Venäjä tuottaa maailmanpolitiikkaan yllätyksellisyyttä, ja yllätykset ovat naapurimaallekin suuri haaste.”

    • eipäkäykateeksi

      Haaviston mielestä presidentti vaikuttaa myös niin, että kutsuu luokseen mahdollisimman erilaisia ihmisiä ja tekee heidät näkyviksi. Vaikka sisäpoliittinen valta on riisuttu, presidentti voisi voimauttaa yhteiskunnan varjoihin jääneitä.

    • AnteroNuiva

      Vaalisloganisi on Suomi takaisin. Mitä se tarkoittaa?
      ”Se tarkoittaa, että Suomi takaisin normaaliksi. Make Finland normal again. Olisin halunnut sloganiksi että I want my country back, mutta sitä on hirveän vaikea kääntää. Se on Nigel Faragelta. Faragelta meni 20 vuotta, että hän sai Britannian irti EU:sta. Katson usein hänen puheitaan Euroopan parlamentissa.

      En halua, että konservatismi on radikaalia, niin kuin se nykyään on. Haluan puhua tytöistä ja pojista, en halua kyseenalaistaa vietämmekö joulua vai emme.”

    • EntäSitten

      Huhtasaari sanoo puolueen äänenkannattajassa Suomen Uutisissa, ettei hän anna tällaisen vaikuttaa.

      – Olen ehdolla demokraattisissa vaaleissa, ja aion viedä ne osaltani loppuun asti.

    • AnteroNuiva

      Kun ihmisen hyväksi on tehty kaikki lääketieteen keinoin voitava eikä apua ole löydettävissä, on syytä olla olemassa laillinen tapa päättää elämä arvokkaasti, Kyllönen linjasi.
      Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto oli väitteen kanssa jokseenkin samaa mieltä.
      - Hyväksyn eutanasian parantumattomien sairauksien kohdalla silloin, kun se tapahtuu todistetusti ihmisen omasta tahdosta.

    • HuhHuhHuhtasaaritsa

      Mikä olisi sellainen hetki, että Suomi voisi harkita Nato-jäsenyyttä?
      ”Venäjän pitäisi olla hyvin heikko. Kyllä tilanne varmaan myös jotenkin muuttuisi, jos Ruotsi hakisi Natoon. Mutta suoraan sanottuna en ole mikään Nato-fani. Olen sveitsiläisen politiikan kannattaja. Liittoutumattomuus on Suomelle ensisijainen tavoite, pidetään Suomi kaikkien ristiriitojen ulkopuolella.”

    • EiNäinStana

      EU olisi ollut hyvä keksintö, jos se olisi pysynyt kauppaliittona. Mutta ei tätä sanelupolitiikkaa. Mitä EU on aiheuttanut: vienyt rahapolitiikan pois, tuonut meille velat ja vienyt osittain kilpailukykyä. EU on aiheuttanut turvattomuutta, terrori-uhka on kohonnut.”

    • AulisNuiva

      Tiedotteen mukaan presidentit myös toivottivat toisilleen hyvää uutta vuotta. Presidentti Putin onnitteli toistamiseen Suomen itsenäisyyden juhlavuodesta.
      Presidentin kanslian mukaan puhelu käytiin Suomen aloitteesta.

    • eipäkäykateeksi

      Kuusi vuotta sitten vihreiden ehdokkaan ympärille syntyi ilmiö, joka ammensi voimaansa poliittisesta vasemmistosta. Tästä ei ole tällä kertaa ollut nähtävissä merkkejä, jos ei oteta lukuun sitä, että hän ollut gallupeissa sitkeästi toisena, joskin kaukana Niinistön takana.

    • EhdotonEi

      Laura Huhtasaari on ”normaalia” Suomea kaipaava kiihkeä konservatiivi, joka veisi ulkopolitiikan tiukasti Sveitsin linjalle

    • EiNäinStana

      erussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja puolueen presidenttiehdokas Laura Huhtasaari ovat yrittäneet parhaansa vedota kansalaisten muukalais- ja EU-vastaisuuteen, mutta puheenaiheita niistä ei ole kuluneena vuonna oikein tahtonut syntyä.

    • AnteroNuiva

      Hänen mukaansa on pahaenteistä, että Yhdysvaltain nykyjohto on esittänyt kovasanaista kritiikkiä YK:n toimintaa kohtaan.

      ”Suomi tukee YK:n pääsihteeri Guterresin aloitetta järjestön uudistamisesta. Tähtäin on lisätä YK:n toiminnan vaikuttavuutta ja vastuullisuutta. Ja se on oikein, koska puutteistaan huolimatta YK on korvaamaton toimija kansainvälisen rauhan ja turvallisuuden edistämiseksi”, Niinistö sanoi.

    • ArmotonKysymys

      ”Suomihan on väistämättä maantieteellisesti EU:n ja Venäjän välissä aikana, jolloin välit ovat kylmät ja josta puuttuu dialogi eli vuoropuhelu. Jos tilanne jatkuu samanlaisena vuosia, Suomen rooli on luoda aktiivisesti neuvotteluyhteyksiä ja rakentaa rauhanomaista vuoropuhelua. Koen, että Suomen ja Venäjän suhteista ei keskustella tarpeeksi, vaan poliittinen keskustelu Venäjästä on tukahtunut ja sitä on vaikea käydä ilman leimakirveitä. Kuitenkin esimerkiksi rajamaakunnissa lähialueyhteistyö ja sen tukeminen olisi tärkeää.”

    • EiNäinStana

      Miten aiot pitää kiinni yksityiselämästäsi?
      ”Eihän se kauhean yksinkertaista ole, sillä presidenttihän on kansakunnan kaapin päällä. Yrittäisin kyllä suojella omaa perhettä ja lähipiiriä. Miehestäni ei ehkä saisi perinteistä edustuspuolisoa, ja tuskin hän jättäisi rakennushommiakaan, vaan voisi panna Mäntyniemen remonttiin.”

    • EhdotonEi

      Etenkin ensimmäisissä presidenttitenteissä Kyllönen erottui muista ehdokkaista selkeäsanaisuudella ja myös persoonallisilla sutkauksilla esimerkiksi itänaapurista: ”Kun Venäjän karhua pistää persiisiin, se reagoi.” Myöhemmissä tenteissä Kyllönen on esiintynyt vaisummin.

      Suomen maahanmuuttokeskustelua ja myös tasavallan presidentin Sauli Niinistön puheita ”tolkun ihmisistä” Kyllönen on moittinut kovin sanoin pitkin kampanjaansa.

    • EhdotonEi

      Etenkin ensimmäisissä presidenttitenteissä Kyllönen erottui muista ehdokkaista selkeäsanaisuudella ja myös persoonallisilla sutkauksilla esimerkiksi itänaapurista: ”Kun Venäjän karhua pistää persiisiin, se reagoi.” Myöhemmissä tenteissä Kyllönen on esiintynyt vaisummin.

      Suomen maahanmuuttokeskustelua ja myös tasavallan presidentin Sauli Niinistön puheita ”tolkun ihmisistä” Kyllönen on moittinut kovin sanoin pitkin kampanjaansa.

    • Bruahahahhahaha

      Suomalaisten mielestä Venäjän uhka on vähentynyt. Onko mielestäsi?

      ”Ymmärrän, että ihmisten silmissä se on vähentynyt kun Krimistä on aikaa kulunut. Ymmärrän myös, että ihmiset kokevat uhkaa. En ole itse kokenut Venäjää sillä tavalla uhkaavana, että voisin sanoa sen vähentyneen.”

    • AulisNuiva

      Niinistö ei ole yhtä kansanomainen kuin edeltäjänsä Tarja Halonen, mutta kansalaisten etäisyys tasavallan johtajaan ei vähennä arvostusta häntä kohtaan.

      Niinistölle on tyypillistä asioiden pohdiskeleminen ja pyöritteleminen. Mutkikas mietiskeleminen muistuttaa meitä presidentti Mauno Koivistosta. Kuulija haastetaan ja tulkinnalla on suuri rooli asian ymmärtämi­sessä.

    • AulisNuiva

      Nato-jäsenyydestä pitäisi Torvaldsin näkemyksen mukaan sitten järjestää neuvoa-antava kansanäänestys, jotta asiasta olisi oikeutettua päättää yksinkertaisella enemmistöllä eduskunnassa.

      Kun Torvaldsilta kysyy, olisiko Suomen parempi olla Naton jäsen vai puolueeton tilanteessa, jossa Venäjä on miehittänyt Viron ja taistelut Naton kanssa alkavat tai tilanne jumiutuu jäätyneeksi konfliktiksi, Torvalds vastaa tuollaisessa tilanteessa asioiden etenevän jo ”sodan kauhealla sisäisellä logiikalla”.

      ”Käsitykseni Venäjän menosta ei rakennu aggressiivisen hyökkäyksen varalle, vaan se perustuu Venäjän arvaamattomuuteen.”

    • Bruahahahhahaha

      Miten aiot pitää kiinni yksityiselämästäsi?
      ”Mahdollisimman paljon. Se on varmasti tietyllä tavalla vaikeinta. Olen julkisuuden henkilö, mutta samaan aikaan erittäin vahvasti yksityinen henkilö, joka viihtyy aika hyvin yksityisyydessään.”

      Missä mietiskelet?
      ”Varmaan joka paikassa, mutta eniten Turun saaristossa kesämökin käytännön asioita hoitaessani.”

    • 2baaad

      Budjettineuvotteluissa Niinistö oli äksy ja kärsimätön. Toisaalta häntä pidettiin ministerinä, jota virkamiesten ei tarvinnut hävetä. Niinistö osasi sanoa ei, ja siitä valtiovarainministeriön virkamiehet pitivät.

      Presidentti näyttää edelleen kireän puolensa. Kun puolustusministeri Jussi Niinistö (sin) avasi tänä syksynä keskustelun suursotaharjoituksesta, Niinistö oikaisi, että yleensä puhutaan pääsotaharjoituksesta.

    • Bruahahahhahaha

      Asiaosaaminen on kauniisti sanottuna Huhtasaaren heikko lenkki. Hyvä kysymys kuuluu, tuputtaako Huhtasaari kummallisia, ulkoavaruutta hipovia näkemyksiään tahallaan vai tietämättään.

      Yksi esimerkki sumutuksesta on Huhtasaaren toistama näkemys, jonka mukaan hän presidenttinä hajottaisi eduskunnan aivan kuten Urho Kekkonen aikoinaan. Kekkosen nimi on kovaa valuuttaa toriraadeissa.

      Ay-liikettäkin Huhtasaari aikoo ohjastaa. Joulukuussa Ilta-Sanomien presidentinvaalimessuilla Huhtasaari puheli, miten viheltäisi presidenttinä pelin poikki, jos tarvitaan. Uudenvuoden puheessaan hän lupasi kutsua presidenttinä ay-liikkeen edustajat Mäntyniemeen, jossa kerrattaisiin pelisäännöt.

    • Bruahahahhahaha

      Taloustutkimus haastatteli Ylen toimeksiannosta 1 363 suomalaista. Haastattelut tehtiin 27.12.2017–3.1.2018. Tutkimuksen virhemarginaali on noin 1,9 prosenttiyksikköä suuntaansa.

      Presidentinvaalien ensimmäinen kierros järjestetään tammikuun 28. päivänä ja mahdollinen toinen kierros 11. helmikuuta.

    • 2baaadjgj

      Seuraavissa presidentinvaaleissa 2012 vaaliasetelma tiivistyi arvoliberalismin ympärille. Olihan edellisen kevään eduskuntavaaleissa nähty perussuomalaisten vaalijytky ja arvokysymykset olivat ylipäätään ajan keskustelun keskiössä.

      Tuolloin keskusteltiin samaa sukupuolta olevien ihmisten avioliitosta, niin sanotusta tasa-arvoisesta avioliittolaista, jonka eduskunta hyväksyi joulukuussa 2014.

    • EhdotonEi

      ”Yhtäkkiä ymmärsin, että kun lukee tarpeeksi, on jonkinlainen ote elämästä.”

      Nils Torvalds alkaa lukea valtavasti, noin kahdeksan kirjaa viikossa, sen verran kuin kirjastosta saa kerralla lainata. Erityisesti Ivar Lo-Johanssonin Ruotsin köyhälistöä kuvaavat kirjat ja Väinö Linnan kirjat kolahtavat.

    • EhdotonEi

      Neljänneksi arvostetuin (30 prosenttia) on Suomen toistaiseksi ainoa nainen presidenttinä, Tarja Halonen. Viidenneksi arvostetuin (23 prosenttia) on Carl Gustaf Emil Mannerheim, joka kiilaa ohi Martti Ahtisaaren (21 prosenttia).

    • EiNäinStana

      Niinistön esiintyminen, toimet ja puheet kohtaavat kansalaisten tunnot. Hänen ulkopolitiikan linjaansa pidetään hyvänä.

      Niinistön aikana Suomen asema Venäjän-politiikan ymmärtäjänä ja neuvonantajana on kasvanut, eikä Niinistö ole peitellyt tyytyväisyyttään. Hän on tavannut vuoden aikana maailman johtajat Donald Trumpin, Vladimir Putinin ja Xi Jinpingin Euroopan päämiehistä puhumattakaan.

    • EiNäinStana

      Niinistön esiintyminen, toimet ja puheet kohtaavat kansalaisten tunnot. Hänen ulkopolitiikan linjaansa pidetään hyvänä.

      kjhlkjhlkjhkjh
      Niinistön aikana Suomen asema Venäjän-politiikan ymmärtäjänä ja neuvonantajana on kasvanut, eikä Niinistö ole peitellyt tyytyväisyyttään. Hän on tavannut vuoden aikana maailman johtajat Donald Trumpin, Vladimir Putinin ja Xi Jinpingin Euroopan päämiehistä puhumattakaan.

    Ketjusta on poistettu 20 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      373
      3325
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      161
      1345
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      62
      1198
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      142
      1055
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      843
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      159
      764
    7. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      762
    8. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      23
      747
    9. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      114
      733
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      40
      719
    Aihe