Mikään ei vaan muutu täällä

AulisNuiva

Samat kaksi Halosvihaajaa jaksaa jauhaa Halosesta vaikka Niinistöstä pitäisi riittää jutunjuurta.
Mitäpä sitä joutavasta kättelijästä jauhaisi?

131

735

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • onneksimuitakinon

        Saulia yritetään epätoivoisesti saada valituksi uudelleen tehtäviinsä, mutta kun miehellä ei ole mitään näyttöä osaamisesta tasavallan presidentin tehtävien hoitamisessa, niin turhaa on työnsä.


    • AulisNuiva

      – Se oli kyllä melkoinen ilmaisu, Niinistö totesi.

      Hän kuitenkin lisäsi, että myös YK:ssa puheet ovat välillä pelkkiä puheita.

      – Joskus puhujakorokkeella sanotaan asioita, jota ei nyt ihan sataprosenttisesti kannata uskoa.

    • Hu8iiiii

      Matkustuspäiviä varmaankin enemmän kuin kellään pressoilla aiemmin, siitä ollaan hissukseen kun on kokkeli

      • SuakoKysyä

        Miksi sensuroida?


    • ArmotonKysymys

      Illalla presidenttipari saapui Minneapolisin Orchestra Hall –konserttitalolle kuuntelemaan juhlakonserttia, jossa esiintyi Minnesotan orkesteri suomalaiskapellimestari Osmo Vänskän johdolla. Yleisössä oli runsaasti amerikansuomalaisia, jotka osoittivat arvovieraille suosiotaan taputtamalla seisten ja heiluttamalla ennen konserttia jaettuja pieniä Suomen lippuja.

      • armotonlisäkysymys

        Osmo Vänskälle ne taputtivat, ei Sauli Niinistölle.

        Onkohan kukaan vielä laskenut, kuinka paljon Sauli Niinistö on käyttänyt valtion rahoja vaalikampanjansa aikana tuollaisiin turhanpäiväisiin kissanristiäisiin.


    • suihkarimatkatk
      • kysynytisältäsi

        suihkarimatkatk: Etkö osaa lukea vai eikö äitisi ymmärrä mitä lehtiin kirjoitetaan?


    • AulisNuiva

      Vihreiden hän katsoi liputtavan avoimesti ja kritiikittä EU:n liittovaltion puolesta, ja myös muut puolueet hivuttautuvat kohti liittovaltiota, vaikkeivät sano sitä ääneen.

      Huhtasaari sanoi haluavansa suomalaisille jälleen oikeuden puhua.

      ”Jos sanojen varominen muodostuu yleiseksi tavaksi, sananvapaus on käytännössä mennyttä.”

    • Kokokansaninhokki

      Kaikki inhoaa haloskaa, toiset julkisesti ,
      Toiset salaa.

      • Kaikkivihaastasimummoo

        Tuo on totta ,


      • romppan

        toiset ? vain kokoomus vihainen


    • AnteroNuiva

      Perinteen mukaan presidentti eroaa aina puolueensa jäsenyydestä voidakseen paremmin toimia koko kansan edunvalvojana.

      Valitsijayhdistyksen avulla Niinistön on myös helpompi profiloitua koko kansan presidenttinä, joka voi saada puoluetta laajemman kannatuksen.

    • Pena.homo.vielä

      Halonen ei lesbona jaksa olla kiinnostava.
      Vielä äärivasemmistolainen.

      • Kalliiksitulimummo

        Halosen "viisaus" oli huipussaan hänen junaillessaan Suomen mukaan Ottawan jalkaväkimiinojen kieltävään sopimikseen. Niiden korvaaminen aiheutti Suomelle viiden miljardin laskun kymmenelle vuodelle. Siis puoli miljardia per vuosi, jotta maamme puolustuksen teho saadaan ennalleen! Tosi älykästä!! Jalkaväkimiinat ovat köyhän maan halvinta ja parasta puolustusmateriaalia!


      • näinontosi
        Kalliiksitulimummo kirjoitti:

        Halosen "viisaus" oli huipussaan hänen junaillessaan Suomen mukaan Ottawan jalkaväkimiinojen kieltävään sopimikseen. Niiden korvaaminen aiheutti Suomelle viiden miljardin laskun kymmenelle vuodelle. Siis puoli miljardia per vuosi, jotta maamme puolustuksen teho saadaan ennalleen! Tosi älykästä!! Jalkaväkimiinat ovat köyhän maan halvinta ja parasta puolustusmateriaalia!

        Jalkaväkimiinat ovat vanhentuneita aseita, ei niillä nykyaikaista sotilaskalustoa estetä kulkemasta. Miina räjähtää vain yhden kerran, ja sen jälkeen se ei enää estä ketään liikkumasta minnekään.
        Miinan etsimiseen tarkoitettu kalusto on niin kehittynyttä, että sellaisella löytää miinan hetkessä.


    • AnteroNuiva

      Jos Niinistön kannattajakorttimäärää vertaa puolueiden jäsenmääriin, huomaa, että Niinistön kannattajakortteja on kirjoitettu noin 4,7 kertaa kokoomuksen jäsenmäärän verran.

      Vaalitutkimuksen vuoden 2016 tietojen mukaan eri puolueiden jäsenmäärä oli runsaat 240 000, eli tähän määrään Niinistö ei kannattajakortteineen sentään yllä. Kun puolueiden ilmoittamista jäsenrekisteritiedoista peräti 112 000 jäsentä kuuluu keskustaan, on Niinistön korttimäärä kuitenkin selvästi suurempi kuin kaikkien muiden puolueiden jäsenmäärä keskustaa lukuun ottamatta.

    • AnteroNuiva

      Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto haastoi lauantaina kansanedustajat julkistamaan lobbaustietonsa ja toivoi myös pääministerin, ministereiden ja presidentin tekemään saman.

    • ArmotonKysymys

      Tasavallan presidentti Niinistö kommentoi tapahtumien kulkua lyhyesti viestintäpäällikkönsä välityksellä.

      ”Presidentti odottaa asiassa hallituksen esitystä, eikä tiedä mikä se tulee olemaan.”

    • ArmotonKysymys

      Tiedotteessaan Torvalds sanoo, että Suomen tulee olla aktiivinen toimija, kun Euroopan unionissa keskustellaan turvallisuTiedotteessaan Torvalds sanoo, että Suomen tulee olla aktiivinen toimija, kun Euroopan unionissa keskustellaan turvallisuuspolitiikan sovittamisesta yhteen Naton kanssa. uspolitiikan sovittamisesta yhteen Naton kanssa.

    • ArmotonKysymys

      Lapsi on Haukion ensimmäinen. Kanslia tiedottaa, että perheenlisäys ei vaikuta presidentin tehtävien hoitoon.

    • Tarjahäpeäää

      Tietääkö kukaan..

      mistähän vanhentuneesta pakastesiemennesteestä haloskan lapsenlapsi on siitetty, kun haloska häpeää sitä , kukaan ei ole nähnyt julkisuudessa, eikä edes ”prinsessan” nimeä ole tarja kertonut...Äitinsä anna on nähty kiireisenä lykkivän pienen pieniä rattaita, jossa olio on visusti peitetty katseilta, kuin ruumista olis kuljetettu lakana naamalla..
      Kissojaankaan tarja ei hävennyt, mutta lasta häpeää, onko dawn, vaiko kaksi päätä,
      yksi käsi, jalkoja ei lainkaan...???

    • Öljfswtlbvce
    • stoppia

      mitä vittua sitä halosta aina mollataan . on lesbo paska puhetta jonka kirjoittajatkin tietävät ja lisäksi huomastavasti älyllisesti näitä paskan heittäjiä ylä-puolella. sivistynyt asiallinen ja tuskin möisi suomea venäjälle piste paskan jauhannalle. asiaa ei herjaa ei tuo niinistö nyt minusta sen ihmeempi ole enkä lähe heittää äijästä, että olisi homogoitunut ,kun joutui pekka haaviston kanssa kisaamaan. siis piste.......

    • EntäSitten

      Tulospalkkioista ei sovita työehtosopimuksessa, vaan ne ovat vapaaehtoisia.

    • AnteroNuiva

      Paavo Väyrynen haukkuu tylysti Sauli Niinistön ja kertoo palaavansa eduskuntaan omaksi ryhmäkseen – ”Olen oppositiossa myös oppositiota vastaan”

    • AulisNuiva

      Jos Väyrystä ei valita presidentiksi, hän kertomansa mukaan pyrkii sen jälkeen edelleen muuttamaan Suomen linjan olemalla ehdolla vuoden 2019 eduskuntavaaleissa.

      Niissä hän aikoo olla ehdolla perustamansa kansalaispuolueen riveistä eikä keskustasta.

    • ArmotonKysymys

      Hankalampaa on sen sijaan keksiä hyviä vaalikonekysymyksiä. Toimiva kysymys vaalikoneessa ei nimittäin ole vain tärkeästä aiheesta, vaan se on myös muotoiltu niin, että se jakaa sekä presidenttiehdokkaiden että äänestäjien mielipiteitä.

    • EiNäinStana

      Suomen uusi perustuslaki on halvaannuttanut maan hallitsemisen. Maassa on tapahtunut hiljainen vallankumous. Tasavallan presidentin vallan lisäämistä tulisi harkita vakavasti.

      Tällaisen viestin välittää maanantaina julkaistu pankkiiri Björn Wahlroosin kirjoittama pamfletti.

    • EhdotonEi

      Alkuvuoden 2018 presidentinvaaleihin vaikuttaminen ja erityisesti Venäjän informaatiovaikuttaminen edellyttävät varautumista. Näin arvioi puolustusministeriön yhteydessä toimivan turvallisuuskomitean ennakointiverkosto.

    • ArmotonKysymys

      Orpo sanoi saaneensa Niinistöltä sähköpostia, jonka Orpo kokonaisuudessaan luki puoluevaltuustolle.

      Kirjeessään presidentti muun muassa sanoi: ”Tänään on tasalukupäivä, vaalipäivään on aikaa tasan kolme kuukautta. Kun päätin tavoitella jatkokautta, vapaaehtoisten into auttaa on ollut huomattavaa. 17 000 on valtava joukko.”

    • 2baaad

      Tilanteessa, jossa presidentinvaalien ratkeaminen jo ensimmäisellä kierroksella on osaltaan kiinni vihreiden Pekka Haaviston äänisaaliista, Niinistön julkitulo ei välttämättä ollut huono idea.

      Arvoilla ja identiteetillä on merkityksensä äänestyspäätöksiin, ja Haavistolta katosi sunnuntaina yksi mahdollisuus erottautua.

    • ArmotonKysymys

      Rkp:n Nils Torvaldsin voimakas kanta puolustusliitto Natoon liittymisen puolesta loi suurimman vastakkainasettelun syksyn ensimmäiseen presidenttiehdokkaiden vaalikeskusteluun. Etenkin Niinistön ja Torvaldsin sanailu sähköisti rauhallisesti ja kohteliaasti soljunutta keskustelua.

    • 2baaad

      Maanantaina järjestetyssä vaalitentissä Niinistö otti asiakseen teilata uhkakuvien arvioinnin.

      ”Asiantuntijaverkosto on huolissaan trollaamisesta ja trollaa itse”, hän sanoi selvästi tuohtuneena.

    • EiNäinStana

      Haatainen (sd) puolestaan puhui presidentistä arvojohtajana:
      ”Minusta on välttämätöntä, että jokainen johtaja määrittelee itselleen ne perusarvot ja lähtökohdat, joista tekee päätöksiä. Hyvä johtaja asettuu yleisen mielipiteen yläpuolelle myös niin, että hän vaikuttaa yleiseen mielipiteeseen. Presidentin on puhuttava sellaisistakin asioista, jotka ehkä pelottavat kansalaisia tai herättävät vastustusta.”

    • 2baaad

      Suomessa poliittinen järjestelmä tukee istuvan presidentin kansansuosiota, mutta jopa tämä huomioon ottaen Niinistön kannatus on huikea. Tilannetta voi verrata vuoteen 2006, jolloin edellisen kerran istuva presidentti, Tarja Halonen, oli ehdolla jatkokaudelle. Marraskuussa 2005 Halosta kannatti tutkimuslaitos TNS Kantarin mukaan 45 prosenttia kansalaisista.

    • EhdotonEi

      Niinistön mukaan hybridiuhkien torjunnassa avain on kansalaisten halu puolustaa yhteiskuntaansa, sillä osa hybridiuhkista on myös sisäisiä.

      Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg kiitteli Suomen panosta Nato-yhteistyössä ja huomautti, että uusi keskus osoittaa, miten EU ja Nato tiivistävät yhteistyötään.

    • EiNäinStana

      Presidenttiehdokkaat tulkitsevat HS-gallupista esiin käyneen horjumattoman Naton vastustuksen niin, että suomalaiset eivät halua lisätä jännitteitä ja uhkakuvia.

      ”Suomella ei ole Presidenttiehdokkaat tulkitsevat HS-gallupista esiin käyneen horjumattoman Naton vastustuksen niin, että suomalaiset eivät halua lisätä jännitteitä ja uhkakuvia.

      ”Suomella ei ole mitään syytä heiluttaa Itämeren alueen vakautta Nato-jäsenyyshakemuksella”, Tuula Haatainen sanoo.
      mitään syytä heiluttaa Itämeren alueen vakautta Nato-jäsenyyshakemuksella”, Tuula Haatainen sanoo.

    • EhdotonEi

      Mattisin Suomen-vierailulla ei ole mitään tekemistä tulevien presidentinvaalien kanssa, mutta vierailu osui Niinistön kannalta hyvään saumaan. Vaaleihin on enää 83 vuorokautta. Siinä ajassa ennättäisi nippa nappa katsoa kaikki Salattujen elämien jaksot putkeen.

    • EhdotonEi

      Presidentti Niinistö toppuuttelee ministeri Niinistön puheita ”suursota­harjoituksesta” –”Puhutaan tämä nyt ensin selväksi edus­kunnan kanssa”

    • EntäSitten

      Niinistö ei kuitenkaan näe, että puolustusministerin ”aktiivinen” toiminta olisi aiheuttanut suurta haittaa.

      – Mitään merkittävää vahinkoa ei ole syntynyt, Niinistö sanoo.

      Yksi kiistelyn aihe on ollut myös se, miten eduskuntaa kuullaan harjoitusten suunnittelun eri vaiheissa. Keskustan presidenttiehdokas, eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Matti Vanhanen korosti eilisessä blogissaan, että harjoitukset eivät kuulu eduskunnalle, vaan presidentille ja puolustusministeriölle. Samoilla linjoilla on ollut myös puolustusministeri Niinistö.

    • EhdotonEi

      Puolustusministeri Jussi Niinistön toimintaa kummeksuttiin yleisesti. Tuula Haatainen (sd) moitti ministeri Niinistöä siitä, että tämä on vetänyt hihasta suursotaharjoituksen ja tekee sillä omaa profiilia ja poliitikkaansa.

      Muiden presidenttiehdokkaiden yksimielinen kritiikki sai Sauli Niinistön ottamaan jo sovittelijankin roolin, kun hän pääsi muistuttamaan, että politiikassa tavataan innostua, mutta sotaharjoitusasia on vasta alkuvaiheissaan.

    • AnteroNuiva

      Nämä tosiasiat käytiin Niinistön mukaan läpi Putinin Turun tai Savonlinnan vierailun aikana, kun Venäjän presidentti oli selkeästi sanonut, että jos Suomi liittyy Natoon, rajan takana on silloin Venäjän mielestä vihollinen.

      ”Onko se syy jättää liittymättä Natoon, on toinen juttu”, Niinistö pohti.

      Presidenttiehdokkaat palasivat myös Evan presidenttitentissä Niinistön käyttämään arvioon siitä, että ”jos rähinä syntyy, niin liittoutumiakin syntyy”.

    • TurhaaHommaaTyystin

      Miten hitossa te jaksatte?

    • AulisNuiva

      Suurharjoituksen ajankohdaksi on kaavailtu joko vuotta 2020 tai 2021. Hitusen vahvimmalla on tiettävästi vuosi 2020, sillä vuonna 2021 Venäjä järjestää taas massiivisen, joka neljäs vuosi pidettävän Zapad-sotaharjoituksensa.

      Virkamiesportaasta muistutetaan, että sotaharjoitus lähettää aina ulospäin poliittisen signaalin. Suuri kansainvälinen harjoitus kasvattaa signaalin mittaluokkaa moninkertaiseksi ja eritoten Venäjän suuntaan.

    • EiNäinStana

      Aikaa korttien keräämiselle on enää kuukausi. Ehdokashakemukset on jätettävä viimeistään 12. joulukuuta.

      Väyrysen mukaan jäljellä oleva aika ei enää riitä siihen, että kortit saataisiin kerättyä kannattajilta henkilökohtaisesti. Siksi hän kertoo alkavansa kerätä kortteja myös postitse.

    • AulisNuiva

      Presidentti Ahtisaari kertoi myös, ettei rouva Eeva Ahtisaari voi osallistua sata vuotta täyttävän Suomen itsenäisyyspäivän juhlallisuuksiin.

    • EhdotonEi

      HS:n tuoreimman gallupin mukaan suomalaisten selkeä enemmistö suhtautuu yhä jäsenyyteen puolustusliitto Natossa kielteisesti. Jäsenyyden kannatus on vähentynyt vuodesta 2014.

      Gallupin julkaisun aikaan tutkija Matti Pesu arvioi, että kansalaiset eivät vielä täysin ymmärrä Suomen muuttunutta asemaa ja sitä, miten paljon yhteistyö Naton ja Yhdysvaltojen kanssa on tiivistynyt.

      • lkjhlkjgfdhigfuyuoiu

        vain ilmaiset huvimatkat kiinnostaa halosen tyyliin! jhlkjhlkhjkh


    • EiTodd

      Vasemmistoliiton presidenttiehdokas Merja Kyllönen puuttuisi ankarasti kansanedustajien syrjivään puheeseen eduskunnassa.

      Kyllönen viittaa työpaikkansa Euroopan parlamentin käytäntöön. Parlamentaarikolta voidaan rasistisen tai tasa-arvoa loukkaavan puheen takia ottaa palkkaa pois tai pidättää määräajaksi osallistuminen parlamentin työhön.

    • EntäSitten

      Mauno Koivisto sai elämänsä ensimmäisissä vaaleissa lähes 20 000 ääntä ja oli koko maan ääniharava.

      Toimittaja Hannu Savola kiinnitti huomiota siihen, että Koivisto päihitti selvästi Sdp:n aikaisemman ääniharavan pääministeri ja puoluejohtaja Kalevi Sorsan, joka sai hieman yli 10 000 ääntä.

      Savolan mukaan Sorsan puolesta oli käyty reipas vaalikampanja. Demarien äänestäjille oli viestitetty, että ”juuri nyt on tärkeää äänestää puolueen puheenjohtajaa”.

    • EiNäinStana

      Kyllönen arvosteli puheessaan etenkin sitä, etteivät poliittiset päätöksentekijät ole kyenneet puuttumaan järjestäytyneen rikollisuuden harjoittamaan siirtolaisten salakuljetukseen.

    • EhdotonEi

      Ei ole ollut tapana puhua presidentinvaaleissa siitä, mitä presidentti varsinaisesti tekee. Ne ovat olleet isoja ideologisia kamppailuja.

      Se alkoi vuonna 1994. Oli lama, oli Esko Ahon porvarihallitus. Politiikan suuret nimet tahrasi lamasyyllisyys, ja ulkopuoliselle tuli tilaus. Rkp:n Elisabeth Rehn nousi presidentinvaalin toiselle kierrokselle kaikkia porvareita edustamaan. Sdp:n ehdokkaaksi päätyi uradiplomaatti Martti Ahtisaari. Ahtisaari ei silloinkaan ollut erityisen punainen, mutta tapahtumat veivät miestä.

    • AnteroNuiva

      Kyllönen viittaa työpaikkansa Euroopan parlamentin käytäntöön. Parlamentaarikolta voidaan rasistisen tai tasa-arvoa loukkaavan puheen takia ottaa palkkaa pois tai pidättää määräajaksi osallistuminen parlamentin työhön.

      ”Ihan samalla tavalla kuin Euroopan parlamentissakin, taloudellinen sanktio on se, joka toimii. Vaikka viikon palkka pois kansanedustajalta”, Kyllönen sanoo.

    • EiNäinStana

      Sosiaalisen median katkerikot ja eripuraa kylvävät nettitrollit ovat antaneet tulkinnalle kaikupohjaa. Tulkinta on outo, mutta vaikenemisellaan enemmistö on tehnyt mahdolliseksi sen, että virheelle jää elintilaa.

    • EhdotonEi

      Johtavilta poliitikoilta ei enää vaadita kaksikielisyyttä yhtä paljon kuin ennen, myös ns. virkamiesruotsin kannatus on vähentynyt.

    • HienoEhdotus

      Niinistö ehdottaa, että Suomessa alettaisiin pohtia sosiaalisen median alustojen omaa kontrollia mahdollisten valeuutisten levittämisestä. Niinistö tunnustaa, että määrittely on hyvin hankalaa, mutta keskustelu pitäisi hänen mukaansa aloittaa.

    • EntäSitten

      TASAVALLAN presidentti Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa Jenni Haukio onnittelevat jokaista 6. joulukuuta syntyvää vauvaa kirjeellä. Tuolloin juhlitaan Suomen itsenäisyyden satavuotispäivää.

    • PliisPaavoEI

      EUROOPAN parlamentin jäsen Paavo Väyrynen on hankkinut 15 000 kannattajakorttia, joissa äänioikeutetut haluavat asettaa tämän ehdolle presidentinvaaleissa.

    • KeskikertaistaAjattelua

      Ehdokkaat kallistuvat talouteen liittyviltä arvoiltaan enemmän vasemmalle kuin oikealle. Perinteisessä vasemmisto-oikeisto -jaottelussa oikeinta laitaa edustavat Sauli Niinistö, joka on taustaltaan kokoomuslainen, ja Rkp:n Nils Torvalds. Hekin ovat enemmän keskellä kuin oikealla.

    • VoiVitalis

      ”Niinistö on myös presidenttinä onnistunut täyttämään kansalaisten odotukset ulko- ja turvallisuuspolitiikan johtajana. Kansalaiset luottavat Suomen ulkopolitiikkaan, jota Niinistö symboloi. Tilanne tuo Niinistöön eräänlaista koskemattomuutta. Hänen arvostelunsa on ylipäätään vaikeaa.”

    • wötevöö

      ”Presidenttipeli näyttää pitkälti pelatulta. On erittäin epätodennäköistä, että toinen kierros vaaleissa tulisi”, arvioi erikoistutkija Erkka Railo eduskuntatutkimuksen keskuksesta. Ylen kysely kertoi torstaina, että Sauli Niinistön gallup-suosio on kohonnut jopa 80 prosenttiin.

    • SuomalainenSirkus

      Lisääntynyt vierasmäärä tekee Linnaan varmasti tiiviin tunnelman: ”Toivottavasti vanhuksille ei tule huono olo”

    • PresidenttiäIkävä

      USEAT naispuoliset huippupoliitikot, muun muassa presidentti Tarja Halonen sekä perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk) kertovat kokeneensa omakohtaista seksuaalista häirintää.

      ”Metoo-kampanja on ollut hyvä herätys. On asioita, joita on hiljaa siedetty myös Suomessa vuosikymmeniä”, Halonen sanoi

    • HuhtasaarelleRaivari

      Suomalaisten asenteet maahanmuuttoa kohtaan ovat lientyneet 2010-luvulla, vaikka samalla vuosikymmenellä on nähty perussuomalaisten nousu ja tuhansien turvapaikanhakijoiden tulo Suomeen.

    • SalenPunttiTutisee

      Tuula Haatainen puhui Helsingissä presidentinvaalikampanjansa avauksessa eriarvoistumisesta. Haatainen myös vaati tasavallan presidenttiä Sauli Niinistöä ottamaan kantaa sote-uudistukseen.

    • VäyrystelyAlkoi

      Sauli Niinistön suosion taustalla on kyky hyödyntää Suomen satavuotisjuhlintaa, sanoo kannatuskortit kokoon saanut Paavo Väyrynen.

    • TsuutTsuutJuna

      Väyrynen haastoi lavalla toimittajaa, muisteli Suomen liittymistä rahaliittoon ja kritisoi istuvaa presidenttiä Sauli Niinistöä sekä presidentti Martti Ahtisaarta.

      Väyryseltä kysyttiin, onko mahdollista, että samat henkilöt ovat voineet täyttää hänen ja Niinistön kannatuskortteja. Jos näin on käynyt, se tarkoittaa sitä, että kumpikin tuen osoitus jätetään huomiotta.

    • Järkisyytkö

      PRESIDENTIN valta näkyy ennen kaikkea tilanteissa, joissa hallitus haluaa muuttaa ulkopoliittista linjaa, esimerkiksi tunnustaa jonkin valtion olemassaolon.

      Jos presidentti tätä vastustaa, etsitään usein kompromissi sen sijaan, että käytäisiin läpi raskas menettely eduskunnassa.

    • robottioleen

      kjhlkjiou
      Perussuomalaisten ehdokas, kansanedustaja Laura Huhtasaari vastasi kysymyksiin kaikkein konservatiivisimmin. Hän oli ehdokkaista ainoa selvästi konservatiivinen ehdokas, mikä ilmeni esimerkiksi samaa sukupuolta olevien avioliiton ja adoptio-oikeuden vastustamisena. Hänen mielestään koti, uskonto ja isänmaa ovat hyvä lähtökohta politiikalle.

      • pikkutyttöne

        vastaasi kuin robotti


    • nyojuhlat

      Tänä iltana MTV:n presidentinvaalitentissä kohtaavat kaikki presidenttiehdokkaat ensimmäistä kertaa.

      Mukana ovat istuvan presidentin, kansanliikkeen sekä kokoomuksen ja kristillisdemokraattien tukeman Sauli Niinistön lisäksi Pekka Haavisto (vihr), Tuula Haatainen (sd), Laura Huhtasaari (ps), Merja Kyllönen (vas), Nils Torvalds (r) ja Matti Vanhanen (kesk) sekä tuoreimpana mukaan liittynyt Paavo Väyrynen.

    • VaavinPäyrystelyä

      Mikäli sanoille annetaan se merkitys, jonka lähes koko ympäröivä yhteiskunta niille antaa, Väyrynen oli väärässä puhuessaan puolueettoman ja sotilaallisesti liittoutumattoman olevan synonyymeja – siis jos asiayhteys koskee Suomen kansainvälistä asemaa.

    • PohjanmaanPiri

      Niinistö: Jos halutaan, ettei maassa minkäänlaisia liittoja syntyisi, Paavo olisi siinä hyvä.

      Väite on oikeansuuntainen. Onhan Suomi - Väyrysen mukaan - puolueeton maa.

    • cheyenneapassi

      Mukana olivat kaikki kahdeksan presidenttiehdokasta eli Tuula Haatainen (sd), Pekka Haavisto (vihr), Laura Huhtasaari (ps), Merja Kyllönen (vas), istuva presidentti Sauli Niinistö (kannatusyhdistys, kok, kd), Nils Torvalds (r), Matti Vanhanen (kesk) ja Paavo Väyrynen (kannatusyhdistys).

      Väittely alkoi tehtävällä Itämerellä. Ehdokkaat saivat vastata, miten he Suomen tasavallan presidenttinä ja puolustusvoimien ylipäällikkönä toimisivat, jos Viro pyytäisi Suomelta sotilaallista apua Venäjää vastaan.

    • väyrysenlapsus

      Keskustelun tunnelma olikin – etenkin alkupuolella – erilainen.

      Mutta oi voi. Kovin vaisuksi Väyrysen debyytti jäi.

      Väyrynen ei sanonut paljoa – eikä varsinkaan mitään yllättävää.

    • KoomistaItkunPaikka

      Miksi et voi siinä tapauksessa puhua liittoutumattomuudesta, Niinistö kysyi virnistellen Väyryseltä.

      Niinpä Niinistön luennointi jatkui tentin jälkipuoliskolla entiseen malliin.

      Kipakinta keskustelua käytiin turvapaikkapolitiikasta. Siinäkään ei sinänsä mitään uutta tullut ilmi.

    • jkhiuyouyi

      Presidentti Niinistö: Rikostutkinta käynnistetty HS:lle luovutettujen salaisten asiakirjojen vuoksi – KRP:n tutkinnan nimike turvallisuussalaisuuden paljastaminen
      Vuoto voi presidentin kanslian mukaan aiheuttaa ”vakavia vaurioita”.

    • LottoEiJännitä

      Numerot 2–9 on jaettu maanantaiaamuna ehdokkaille. Presidentinvaalit pidetään sunnuntaina 28. tammikuuta.

    • RauhoitutaasNyt

      Helsingin Sanomat julkaisi lauantaina jutun Puolustusvoimien viestikoekeskuksen toiminnasta. Presidentti Niinistön mielestä tapahtuma ei ole kansainvälisesti ainutkertainen.

    • VäyrysestäköKirittäjä

      PAAVO VÄYRYSEN nousu presidenttiehdokkaaksi sähköisti presidenttikisaa joulukuun alussa. Sähköä kisa kaipasikin. Presidentti Sauli Niinistön ylivoima vei vaaleista aidon valinnan tuntua.

    • kjoiuhjkopi

      Vuodon lähteestä ei Niinistön mukaan ole vielä mitään käsitystä. ”Ei ole ainakaan minulle kuulunut”, Niinistö sanoi.

      ”Päättäväistä tutkintaa suoritetaan, mutta tällaiset asiat saattavat olla mutkallisia.”

    • NiinistäLeivontaa

      Paavo Väyrysen osallistuminen presidenttikilpaan ei näkynyt Sauli Niinistön kannatuksessa, sillä Niinistön jo ennestään suuri suosio jatkoi kasvamistaan joulukuussa, ilmenee HS-gallupista.

    • AulisNuiva

      Jouluna 74 vuotta täyttävä Halonen toteaa Helsingin yliopiston tiedotteessa, että yliopistolla on merkittävä rooli yhteiskunnassa. Halonen toivoo voivansa myös käyttää puheenjohtajan työssä hyväksi kansainvälistä kosketuspintaansa ja kokemusta.

    • Harmittelevasti

      YouTube-tähti Jaakko Parkkali kuvasi äskettäin videon Hjallis Harkimon sekä Jesse Joensuun kanssa Helsingin Kaisaniemessä, jossa pelataan viikonloppuna Jokerit – SKA ja HIFK-Kärpät -ulkoilmaottelut.
      Nyt Jaakko kertoo omalla kanavallaan, että päivässä oli vielä yksi iso yllätys. Paikalle saapui myös Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö, joka kävi myös testaamassa jään viikonlopun otteluita varten.
      - Tietoon tuli, että Sauli on myös tulossa. Sitten siinä kesken kuvausten Sauli tuli, heitti vähän läppää ja lättyä siinä jäällä. Keskusteltiin Saulin kanssa siinä porukalla, ja mäkin pääsin jutskaamaan. Oli todella iso kunnia tavata Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Jäi sellainen kuva, että Sauli on erittäin kansanläheinen ja mukava mies, Jaakko kertoo.

    • AnteroNuiva

      Väyrysen puheissa on vain yksi vastaehdokas, istuva presidentti Sauli Niinistö, jota Väyrynen vyöryttää monelta suunnalta.

      Suomi johdateltiin EU:hun perustuslain vastaisella tavalla, ja Niinistö oli silloin perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja. Myös euroon liityttiin perustuslain vastaisesti, ja tämänkin laintulkinnan takaa Väyrynen löytää Niinistön.

      — Ruotsi ei liittynyt euroon, ja sen talous on kasvanut 25 prosenttia, kun Suomen talous on vain taantunut.

      Vuonna 2014 Suomi solmi isäntämaasopimuksen — Niinistön johdolla, Väyrynen huomauttaa.

    • KomiaaHaloselta

      Jouluna 74 vuotta täyttävä Halonen toteaa Helsingin yliopiston tiedotteessa, että yliopistolla on merkittävä rooli yhteiskunnassa. Halonen toivoo voivansa myös käyttää puheenjohtajan työssä hyväksi kansainvälistä kosketuspintaansa ja kokemusta.

      ”Helsingin yliopistolla on jo tunnustettu asema sekä suomalaisessa tiede- ja kulttuurielämässä että kansainvälisesti. Yliopiston hallitus kattaa hyvin yhteiskunnan eri sektoreita ja voi verkottua sekä Suomessa että kansainvälisesti entistä aktiivisemmin.”

    • AulisNuiva

      Tasavallan presidentti Sauli Niinistö oli lauantaiaamuna lähdössä vaalikiertueelle, kun hän sai tiedon Helsingin Sanomien Viestikoekeskus-artikkelista. Jutun yhteydessä julkaistiin tietoja Puolustusvoimien salaisiksi luokittelemista asiakirjoista. Osa tiedoista oli luokiteltu korkeimpaan turvaluokkaan eli erittäin salaisiksi.

    • EthänOleBotti

      Lakiesitykset ovat matkalla eduskuntaan. Korjattavaakin riittää, kuulimme torstaina. Lopulta on eduskunnan tehtävä päättää siitä, millaiset työkalut tiedustelulla on uusienkin uhkien torjuntaan. Ja kuinka paljon toimintaa halutaan avata omille kansalaisille.

    • FiksuaKansaaMe

      Kolme neljästä suomalaisesta uskoo, että Sauli Niinistö valitaan toiselle kaudelle jo presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella, ilmenee Uutissuomalaisen teettämästä kyselystä.

    • EiNäinStana

      Väyrynen valittiin ensimmäistä kertaa eduskuntaan keskustapuolueen listalta 23-vuotiaana vuoden 1970 vaaleissa. Hän sai heti tehtävän keskustalaisen pääministeri Ahti Karjalaisen sihteerinä vuosina 1970–1971 istuneessa hallituksessa, ja vuonna 1972 hänet valittiin puolueen varapuheenjohtajaksi. Ensimmäisen ministerinpaikkansa Väyrynen sai 29-vuotiaana vuonna 1975, kun hänet nimitettiin opetusministeriksi Martti Miettusen II hallitukseen eli niin sanottuun hätätilahallitukseen.

    • VanhasenSydänKaputt

      KESKUSTAN presidenttiehdokas Matti Vanhanen on saanut sydämen sähköisen rytminsiirron Meilahden sairaalassa. Hänen on määrä kotiutua sairaalasta myöhemmin tänään.

      Vanhanen kertoi asiasta Facebook-sivuillaan keskiviikkona.

    • Ainahakemuseiole

      Laura Huhtasaaren mukaan somen luoma "vihapuhejahti" on mennyt älyttömyyksiin. "Meille on tullut ilmiantokulttuuri: Ilmianna naapuri, soita työnantajalle!". Somepäivityksistä luodaan omia mielikuvia, joista sitten järkytytään, ja tämä on mennyt överiksi - ennen vastaavassa tapauksessa omasta poikkeava mielipide sivuutettiin tai kirjoitettiin vastine. "Nyt vaiennetaan".
      Uhkauksia Huhtasaarelle on tullut runsaasti, niin väkivaltafantasioita kuin toiveita tämän kuolemasta.

    • BottiEiHänOle

      Sen verran kohtelias hän on, ettei ota kantaa nykyisen presidentin Sauli Niinistön tekemisiin tai meneillä olevaan presidentinvaalikampanjaan.

      – Kun minun kannatukseni oli 92 prosentissa, sanottiin sen pilaavan maailmalla Suomen maineen ja ettei vaaleja oteta vakavasti, hän kuittaa.

      Halonen on aina sanonut asiat suoraan. Niin on helpompi elää.

    • ArmotonKysymys

      Halonen on aina sanonut asiat suoraan. Niin on helpompi elää. Nauttiessaan teetä hän muistelee hetkeä, jolloin 12 vuoden työrupeama tasavallan presidenttinä päättyi. Mäntyniemen virka-asunnosta tuli kiire muuttaa pois.

    • 2baaad

      Liike-elämän kärkinimet asettuivat Sauli Niinistön tueksi – vaalibudjetti 1,5 miljoonaa, puolet rahoista yksityishenkilöiltä

    • EntäSitten

      Suurimpien lahjoittajien joukossa on useita elinkeinoelämän vaikuttajia: verkkolaitteita valmistavan Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa, teräsyhtiö Outokummun hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila, Koneen entinen toimitusjohtaja Matti Alahuhta, rakennusyhtiö SRV:n hallituksen puheenjohtaja Ilpo Kokkila, peliyhtiö Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen ja terveyspalveluyhtiö Pihlajalinnan hallituksen varapuheenjohtaja Leena Niemistö.

    • AnteroNuiva

      Nelosolut tulee kauppoihin maanantaina, presidentti Niinistö vahvisti alkoholi­lain – näin uusi laki vaikuttaa kaupoissa ja ravintoloissa

    • eipäkäykateeksi

      Mikä on Suomen ja Venäjän suhteen suurin haaste?
      ”Venäjän siirtymä Vladimir Putinin aikana autoritäärisempään, keskusjohtoisempaan suuntaan. Toivoin 1990-luvun Venäjän murrosten aikana, että monipuoluejärjestelmä, avoin demokratia ja kansalaisyhteiskunta vahvistuisivat enemmän, mutta näin ei ole käynyt. Nykyinen Venäjä tuottaa maailmanpolitiikkaan yllätyksellisyyttä, ja yllätykset ovat naapurimaallekin suuri haaste.”

    • EiNäinStana

      Haataisen mielestä feminististä ulkopolitiikkaa harrastaa ainakin Ruotsi, ja Suomikin Tarja Halosen presidenttikaudella.

      Millaista olisi ulkopolitiikkasi?
      ”Se pyrkisi estämään kriisejä tekemällä maailmasta oikeudenmukaisemman. Tähän päästään kehitysyhteistyöllä, ottamalla vakavasti ilmastonmuutos, ehkäisemällä veronkiertoa ja lisäämällä rauhanvälitystä.

    • AnteroNuiva

      Aakkosjärjestyksen mukaan ensimmäisenä vuorossa on Tuula Haatainen. Hän ihmettelee, miksi presidentti Niinistö kauhistelee yhteiskunnan paisumista, mutta ei ota kantaa soteen.

    • AnteroNuiva

      Uusi vuosi tulee olemaan edellisiä parempi – jos länsimaiden demokratia osoittaa kykynsä korjata omia erehdyksiään, kirjoittaa kolumnissaan Sixten Korkman.

    • AnteroNuiva

      Pekka Haavisto arvostelee Sauli Niinistöä – ”Presidentin yhteydenpito eduskuntaan ei ole ollut riittävän tiivistä”

    • AnteroNuiva

      Pekka Haavisto johti viime presidentin­vaaleissa vastajytkyä – nyt lannistumaton herättelijä saattaa tähdätä jo kuuden vuoden päähän

    • EhdotonEi

      Laura Huhtasaari syyttää EU:ta terrorismin uhan kasvusta ja arvostelee presidentti Niinistön kommentteja vihapuheesta

    • EntäSitten

      Perussuomalaisten presidenttiehdokkaan Laura Huhtasaaren koti joutui jouluna ilkivallan kohteeksi. Hänen Porissa sijaitsevasta kotitalostaan oli rikottu ikkunoita.

    • EhdotonEi

      Paavo Väyrynen ei hyväksy eutanasiaa periaatesyistä.

    • AnteroNuiva

      Mikä on suurin väärinkäsitys, joka sinuun liittyy?
      ”Ensinnäkin se, että olisin jotenkin natsi. Olen nimenomaan juutalaismyönteinen.

    • LOLKuinkanoloa

      Ap nauttii täällä trollaamisesta, kun näkee, miten tosissaan hänet otetaan.
      Älkää vastatko ja älkää noteeratko tuollaista ihme vikisijää ja trollivalittajaa, please!!!

    • 2baaad

      Laura Huhtasaaren kodin ikkunoita rikottu – Presidentti­ehdokas Satakunnan kansalle: ”Turvatasoa varmaan nostetaan”

    • AaaaaPeeee

      Presidentti Niinistö keskusteli Putinin kanssa – puhelu käytiin Suomen aloitteesta

    • ArmotonKysymys

      Kyselytulos enteilee, että jonkinmoinen Haavisto-ilmiö voisi olla mahdollinen myös näissä vaaleissa, kirjoittaa Uuden Suomen päätoimittaja Markku Huusko.

    • eipäkäykateeksi

      Ulkopuoliset jäsenet Tarja Halosen johdolla valtaavat yliopistojen hallituksia – HS selvitti yliopistojen uudet päättäjät

    • Bruahahahhahaha

      Suomea puhutti muukin kuin populismi vuonna 2017 – maa on silti jakautunut moneen kuppikuntaan ja elää samanmielisten poteroissa

    • AaaaaPeeee

      Presidentti Niinistö huolehti uudenvuodenpuheessaan suurvaltojen vallan kasvusta sekä YK:n ja EU:n syrjäyttämisestä maailman­politiikassa

    • KyllöstäKyllikseen

      Merja Kyllönen rakentaisi rauhaa kutsumalla koolle uuden Ety-kokouksen Suomeen

    • EiSunkaKuinka

      Missä tilanteessa Suomen pitäisi liittyä Natoon?
      ”Ei missään. Suomihan on liittoutumaton maa, mutta kuitenkin tehtiin isäntämaasopimus ilman eduskuntakäsittelyä, eikä kansa tiedä, mihin on sitouduttu. Suomen ja maailman haasteita ei millään tasolla ratkaista sotilaallisella liittoutumisella.

      Suurimmat ongelmat ovat nälkä, ilmastonmuutos ja vesipula, eikä niitä sotilaallisin liitoin ratkaista. Olen saanut vierailla Natossakin, ja keskusteluissa isojen setien kanssa on ollut selvää, ettei Nato yksin takaa kenellekään turvaa.

    • EiNäinStana

      Nettisivuillaan Kyllönen pitää lobbarilistaa, ja uusimmat viestit koskevat liikenteen päästövähennyksiä ja ydinasekieltoa. Presidenttiehdokkaana Kyllönen haluaa edistää ydinaseriisuntaa.

    • AnteroNuiva

      Presidentti Sauli Niinistö puhui uudenvuodenpuheessaan vuosien 1917 ja 1918 muistoista.

      ”Ensin tapahtui parasta ja sitä seurasi pahinta, mitä kansakunta voi kohdata. Itsenäisyyden vuosi vaihtui sisällissodan vuodeksi, eikä edes pitkä aika ole kaikkia sen arpia peittänyt”, presidentti sanoi.

    • EiSunkaKuinka

      Presidentti Sauli Niinistö lähestyisi toista presidenttikauttaan kolmen rauhan kautta. Ensimmäinen niistä on sotien välttäminen, mutta myös luonnon ja yhteiskunnan rauhasta huolehtiminen on hänen tehtävälistallaan.

    • EiNäinStana

      Sauli Niinistö on Mäntyniemen mietiskelijä, jonka etäinen arvokkuus on hurmannut suomalaisia

    • EiNäinStana

      Nils Torvalds: Venäjän talouden heikkeneminen on yksi tärkeimmistä syistä Suomen Nato-jäsenyyteen

    • NilsNilkki

      Mikä on Suomen ja Venäjän suhteen suurin ongelma?
      ”Venäjän epävakaus. Venäjä on ollut koko ajan jäljessä modernisaatiossa eikä ole koskaan saanut nykyisyyttä kiinni. Se on aika traaginen tarina. Venäjä pelkää modernisaatiota, koska kaikki merkit osoittavat, että valtakunta hajoaa siihen.”

    • ArmotonKysymys

      Niinistölle on tyypillistä asioiden pohdiskeleminen ja pyöritteleminen. Mutkikas mietiskeleminen muistuttaa meitä presidentti Mauno Koivistosta. Kuulija haastetaan ja tulkinnalla on suuri rooli asian ymmärtämi­sessä.

      Niinistö voi jopa lähestyä asiaa vastaväitteen kautta: ”Entäpä jos asia olisikin näin? Jospa lähestyisimme asiaa toista kautta?”

    • AaaaaPeeee

      Presidentinvaalit Laura Huhtasaari on Perussuomalaisten syötti ensi vuoden eduskuntavaaleihin, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.
      Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari oli puolueen yritys saada Suomen presidentinvaaleihin vastine Ranskan Marine Le Penille.

      Ei vaan toimi.

    • 2baaad

      Ylen kysely: Niinistön kannatus 72 prosenttia – pudotusta 8 prosenttiyksikköä

    • AaaaaPeeee

      mikä on näiden vaalien suuri teema? Onko kansansuosikki Sauli Niinistö sellainen juggernautti, että muut ehdokkaat ovat lamautuneet, kertomukset kuolleet ja näistä on tulossa läpihuutovaalit?

      ”Ei”, todetaan LäpiHUUTOvaalit-podcastissa.

      ”Näiden vaalien suuri tarina on se, että vastakkainasettelun aika on ohi”, Anu Koivunen sanoo.

      Syynä tähän on pelko, huoli ulkoisesta uhasta. Kaikki presidenttiehdokkaat ovat yhtä mieltä siitä, että epävarmassa tilanteessa kansakunnalta edellytetään sisäistä yhtenäisyyttä, eheyttä, vakautta ja kaikkien osallisuutta.

    • EiNäinStana

      Rkp:n presidenttiehdokas, Euroopan parlamentin jäsen Nils Torvalds tunnetaan europarlamentissa tarmokkaana toimen miehenä. Torvalds vaikuttaa myös poikkeuksellisen avoimelta ja valmiilta kertomaan elämänsä vaiheista.

      Syynä voi olla luonteen lisäksi se, että Torvaldsin ei tarvitse jännittää sanomisiaan. Alle yhden prosentin gallupkannatuksella hänen kohtalonsa presidentinvaaleissa on toimia monen kohtalotoverinsa tavoin lähinnä Sauli Niinistön laahuksena.

    • EntäSitten

      Presidenttinä vuodesta 1956 vuoteen 1982 toiminut Urho Kekkonen on edelleen suomalaisten eniten arvostama presidentti.

    • AulisNuiva

      ”Meidän on autettava niitä, jotka ovat hädässä tai vainon kohteena. Me emme voi nyt auttaa niitä, jotka hakevat parempaa tai tuntevat olonsa ja tulevaisuutensa kotimaassa vaikeaksi”, hän lin­jasi.

    Ketjusta on poistettu 16 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5917
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3744
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      230
      2033
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1810
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1239
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      990
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      909
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      868
    Aihe