Vapaamuurarius kivaa?

aloitteleva_vapaamuurari

Onko vapaamuurarien toiminta jonkun mielestä oikeasti kivaa? Siis mietin vain, miksi ihmeessä kukaan edes viitsii lähteä vapaamuurarien istuntoon? Onko se jonkun mielestä aikuisten oikeasti kivaa? Minä en oikein ole vielä päässyt hommaan sisään. Minun mielestäni homma on ihan pers*****

Mitä vapaamuurarien salaisissa istuinnoissa tapahtuu?

Jengi saapuu paikalle klo 18 ja korkkaavat nopeasti pari olutta tms. Sitten vedetään tylsin mahdollinen istuntu salaisine rituaaleineen (rituaali on salainen, koska se on kuolettavan tylsä!). Jos rituaalin tylsyys paljastuisi etukäteen, ei kukaan liittyisi tähän toimintaan. Koko ajan meininki on sellaista muka-veljellistä ja muka-ystävällistä. Hauskuus on muka-hauskuutta. Kyseessä on TEATTERIKERHO: näytellään, että ollaan kavereita keskenään vaikka porukka vihaa toisiaan. Näytellään, että on kivaa vaikka puolet porukasta olisi mieluummin kotona tekemässä jotain kehittävää tai ihan vaan rentoutuisivat pitkän työpäivän jälkeen!

Istunnon jälkeen on ihan helkkarin tylsä veljesateria, jossa pääpaino on taas sillä, että pääsee juomaan alkoholia. Pari lasia viiniä ja ruokaryyppyjä! Homma on taas niin muka-veljellistä ja muka-hauskaa ja muka-asiallista.

Onko oikeasti niin, että joku on mukana vain sen takia, että pääsee vaimolta salassa dokaamaan arki-iltana? Ihan oikeasti. Vai onko vapaamuuraritoiminta jonkun mielestä oikeasti "kivaa"?

Minä näen asian niin, että jos teatteriharrastus kiinostaa, voi sitä harrastaa täysipainoisemmin muualla ja jos dokaaminen kiinnostaa, voi kotonaan vetää kalsarikännit. En keksi yhtä ainoaa syytä vetää smokkia päälle ja lähteä istumaan 4 tunniksi saliin eläkeikäisten miesten kanssa. Ihan eri juttu olisi, jos puolet porukasta olisi 20-30 vuotiaita naisia. Voisi olla eri tavalla kiinnostusta läheä istutoon ;) Ilmeisesti olen sen verran nuori, että en oikein osaa nähdä itseäni kuolemaa odottavien vapaamuurarien kunnianarvoisessa seurassa. En tunne kuuluvani joukkoon. Vihaan eniten maailmassa juuri sellaista muka-veljellisyyttä. Ollaan muka kavereita jollain tavalla. Ollaan veljiä. Sori vaan, mutta ei tosiaan olla!

17

124

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aloitteleva_vapaamuurari

      Sieltä se vastaus jo tulikin. Kiitos pastori Kai Sadinmaa. Hänen tuoreesta kirjastaan "Ilmestyskirja" löytyy alla oleva sitaatti, johon jokainen osaa vaihtaa sanan Suomi-Areena tilalle vaikkapa sanat Vapaamuurarien istunto.

      "Suomi-Areena on eliittien oma bakkanaali, keskikesän dionyysinen rituaali, puhdistautumisriitti, jossa eliitit kokoontuvat yhteisen uhrin äärelle vahvistamaan yhteenkuuluvuuttaan, sitomaan toisensa yhteiseen rikokseen, yhteiskunnan suojaavien rakenteiden alasajoon ja heikkojen ja köyhien uhraamiseen. Kaikki tämä sinetöidään häpeämättömillä juomingeilla, joissa eliitit vetävät kaksin käsin pään täyteen samppanjaa. Tärkeää on juuri juomien kalleus ja röyhkeä tuhlailevaisuus. Avattuja samppanjapulloja ei juoda koskaan loppuun. Se korostaa uhrin merkitystä ja eliittien keskinäistä yhteenkuuluvuutta."

      Onhan se selvää, että Vapaamuurarius on henkistä masturbointia näille paikallisille menestyville yrittäjille, jotka kaartavat 100.000 euron autoillaan kokouspaikalle. Kenellä on uusin E-Mercedes? Kenellä on parhaat jutut kauimpana vietetystä ökylomasta? Vapaamuurarien keskuudessa ei kannata kehaista käyneensä ruotsinlaivalla. Parempi on pitää suunsa kiinni. Tämä poikajengi kokoontu nostattamaan yhteenkuuluvuuden tunnetta. Valitettavasti samalla tulee alleviivatuksi erilaisuus, paremmuus, tavallisista ihmisistä. Mikä tahansa uskonto, lahko tai kultti, jossa luodaan eriytymiä ja jakaumia on huono. Syntyy asetelma me vs. muut. Maailma ei ole parempi paikka, jos joku kuvittelee olevansa parempi kuin joku muu. Olevansa jonkun toisen yläpuolella pelkästään sillä perusteella, että on Vapaamuurari.

      Kun Vapaamuurarit kokoontuvat, kokoontuu eliitti. Kaikki eivät halua kuulua elittiin tai edes viettää aikaa itsensä eliitiksi nimittävien muka-menestyvien yrittäjien muka-hauskoissa iltamissa.

      Näitä asioita itsekseen pohtimalla oppii paljon enemmän kuin muurarien istunnoissa!

      • hihittävätarjoilija

        Metanolia tarjosin hihii.


    • eienäänuori

      Jotka asiaa Vapaamuurariutta ovat tutkineet niin sanovat että järjestelmä kattaa koko maailman pankki- ja talouselämää. Liikkeessä on paljon lakimiehiä, poliitikkoja ja uskonnollisia (ei todellisia kristittyjä) vaikuttajia. Järjestöön ei tuosta noin vain pääsekään vaan pitää olla "ainesta", jotta siihen manipuloidaan ja houkutellaan, siis potentiaalista hyötyä. Sitten siirrytään asteittainen ylöspäin loosiloosilta. Kun hommaan on liittynyt, niin sieltä ei sitten lähdetä tuosta noin vain. Veljet ovat tavallaan kimpassa keskenään ja ei ihme että jos jonkun töppäyksiä ja rikoksia tutkitaan vuosikausia, ei päästä alkua pitemmälle. Eihän veli voi tutkia toista veljeä syypääksi rikokseen. Heillä on sovittu, salainen, mutta orjallinen toimintamalli ja sopimus. Ollaan kimpassa ja mutta sopimuksellisessa orjuudessa. Aivan kuin joku ryhmä olisi muilutettu asteittain kauas erämaahan: huomataan että ollaan eksytty syvälle erämaahan josta ei ole poispääsyä, mutta kukaan ei myönnä olevansa eksyksissä.
      Kyllä tämä järjestö on pirullinen sielunvihollisen ansa. Kyllä sitä viinaa paossa eukkoa voisi muutenkin juoda. Veljeys ja yhteys ei ole solidaarisuutta ja sydämellisyyttä vaan orjallista pakkoa.
      Satuin kerran löytämään lehtikeräyslaatikosta yhden Vapaamuurarien jäsenlehden. Sitä ei saisi missään tapauksessa heittää noin yleiseen säiliöön. Jo tuon yhden lehden perusteella sai ihmetellä, miten kummallista porukkaa he ovat. Vieläkin taitaa se numero olla jossain tallessa.

      • salaseurathengiltä

        Pitää hyväveli kerholaiset pistää koppiin istumaan, niin loppuu se juoniminen.


    • toinenihmettelijä

      Uskon ei pitäisi olla kivaa, eikö uskonpuhdistuksessa ajettu kaikki kiva alas ja tarkoituksella? Ehkä ovat sitten uskonpuhdistuksen linjoilla.

      • pitkäänuskossa

        Uskonto ei ole kivaa, mutta usko Jeesukseen Kristukseen antaa todellisen levon ja rauhan.


      • toinenihmettelijä

        Se antaa myös pelon naapurin petipuuhista, mitä jos se on homo? Samoin pitää pelätä vapaamuurareja ja muita mahdollisia salaliittoja, mitä jos Harry Potterien takana onkin Iluminatit? Entä naapurin uskonnoton Jaakko, mitä jos se onkin kommunisti tai Satanisti?


    • perustavis

      Onneksi olkoon, olet ymmärtänyt jotakin: kaikki uskonto on rituaalista ajanhukkaa josta on "aito veljellisyys" kaukana. Ehkä olet valmis tulemaan tavallisten ihmisten joukkoon.

      Olisiko muuten osuvampi nimimerkki ollut lopetteleva vapaamuurari?

      • aloitteleva_vapaamuurari

        Olen kyllä suurimman osan elämästäni tavallisten ihmisten joukossa. Vapaamuuraria leikin viisi tuntia kuukaudessa.


      • uskontojenvaarat

        Uskontohan on aina leikkiä. Jonkinlaista larppausta. Moni ehkä kokee larppauksen mielekkääksi, toisia se jaksaa kiehtoa. Pahimpia ovat ne, jotka ottavat tosissaan minkään uskonnon. Ne ovat kivoja harrastuksia, mutta vaarallisia jos niistä innostuu liikaa.


    • valtiontoimesta

      Tämä keskenään juoniva ihmissaasta pitää yksinkertaisesti hajottaa.

      • aloitteleva_vapaamuurari

        Uskokaa jo, ettei siellä juonita. Ainakaan pienessä Suomessa. Jossain päin maailmaa saattaa olla juonimista, mutta Suomessa homma on ihan typerää teatterin ja näytelmäkerhon leikkimistä. Siellä ei tosiaan juonita ollenkaan. Päin vastoin, kuten jälkiopetuksessa minullekin painotettiin: vapaamuurin ei tule hyötyä toisesta vapaamuurarista mitenkään eikä toista vapaamuuraria ole velvollisuus auttaa!

        Yllättävää vai kuinka? Vai luulitteko tosiaan, että jos muurariveli kyselee lapselleen kesätyöpaikkaa, niin muurarin skidi pitää ottaa veljeyden nimissä kesätöihin? Ei tietenkään tarvitse. Muurariuden kautta kukaan ei saa MITÄÄN erikoiskohtelua. Päinvastoin.


      • aloitteleva_vapaamuurari

        Typerää tosiaan esittää kommentteja, jotka eivät pidä paikkaansa! Kannattaa ennemmin kysyä: "Juonivatko vapaamuurarit?"

        Vastaus: Eivät juoni. Kyseessä on eläkeikää lähestyvien toimitusjohtajien herrakerho, jonne paetaan vaimon kulahtanutta naamaa. Pääsee juomaan alkoholia arki-iltana ilman, että vaimo kieltää! Tämän on merkittävin syy kuulua vapaamuurareihin.

        Kuten huomaat, mistään juonimisesta ei ole kyse.


      • Lentää_sukeltaa-ym
        aloitteleva_vapaamuurari kirjoitti:

        Typerää tosiaan esittää kommentteja, jotka eivät pidä paikkaansa! Kannattaa ennemmin kysyä: "Juonivatko vapaamuurarit?"

        Vastaus: Eivät juoni. Kyseessä on eläkeikää lähestyvien toimitusjohtajien herrakerho, jonne paetaan vaimon kulahtanutta naamaa. Pääsee juomaan alkoholia arki-iltana ilman, että vaimo kieltää! Tämän on merkittävin syy kuulua vapaamuurareihin.

        Kuten huomaat, mistään juonimisesta ei ole kyse.

        "Vastaus: Eivät juoni. Kyseessä on eläkeikää lähestyvien toimitusjohtajien herrakerho, jonne paetaan vaimon kulahtanutta naamaa. Pääsee juomaan alkoholia arki-iltana ilman, että vaimo kieltää! Tämän on merkittävin syy kuulua vapaamuurareihin."

        Olipa jännästi ajateltu, ei ainakaan kaikki pakene kotia. Monella on trimmissä kunnossa olevat vaimot yhteusten lastensa äidit.
        Luulen vain että se on yksi harrastus, eikös terveellä henkilöllä ole useita harrastuksia.
        "


      • aloitteleva_vapaamuurari
        Lentää_sukeltaa-ym kirjoitti:

        "Vastaus: Eivät juoni. Kyseessä on eläkeikää lähestyvien toimitusjohtajien herrakerho, jonne paetaan vaimon kulahtanutta naamaa. Pääsee juomaan alkoholia arki-iltana ilman, että vaimo kieltää! Tämän on merkittävin syy kuulua vapaamuurareihin."

        Olipa jännästi ajateltu, ei ainakaan kaikki pakene kotia. Monella on trimmissä kunnossa olevat vaimot yhteusten lastensa äidit.
        Luulen vain että se on yksi harrastus, eikös terveellä henkilöllä ole useita harrastuksia.
        "

        Muurareita on moneen junaan. Ilmeisesti kaikki eivät pakene kotia. Ehkä toiset pakenevat kuolemanpelkoa?


    • keijohelena

      Mikää ei yhdistä niin tiukasti kuin yhteinen häpeä, sen tietää vmuurari , surullista että kunnianhimo ja ahneus saa liittymään muurareihin.

      • aloitteleva_vapaamuurari

        Ei kyllä liity millään tavalla. Porukka on puoliksi yrittäjiä ja puoliksi eläkeläisiä. Keski-ikä ehkä 65-vuotta. Mitään ahneutta ei ole pätkääkään. Säälittäviä luusereita suurin osa muurareista, itsekkäitä, kun viettävät iltaa ennemmin veljesporukassa kuin vaikkapa kotona lasten ja vaimon kanssa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2082
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe