Peli nimeltä frisbeegolf.

FarokAAA

Hyvinkäällä suuren suosion saavuttanut muovikiekon heittoharrastus on saavuttanut selkeästi näkyvän vaiheen: Sahanmäen frisbeegolfradalla väylä, varsinkin sen alkupään metsäalue on osin tuhoutunut. Kaikkien väylän viereisten mäntyjen kaarna on hakkautunut täysin pois parin- kolmen metrin alueelta, kuoreton pinta on harmaantunut kuin kelopuissa. Maan pinta on muuttunut täysin kasvittomaksi, sammal ja muu kasvillisuus on hävinnyt. Sadevesi huuhtoo tuhansilla karheapohjaisilla jalkineilla myllätyn alueen liejuiseksi, joten sateisen kesän jälkeen rinnemaasto alkaa muistuttaa trooppisten alueiden mutavyöryaluetta. Frisbeegolfin harrastajamäärä ilmeisesti lisääntyy, koska männikköisessä maastossa laiskasti tallustaminen on mukavaa ulkoilua. Kyseisessä leikissä voi myös kokea samaa tunnetta kuin "oikeassakin" golfissa: Väylällä olevassa lapussa lukee "next tee", ja kiekon väärään männyn kylkeen lingottuaan voi hihkaista ”OOOO” Se kuulemma kirjoitetaan ”fore.” Wikipediasta löytyi arvelu, että tuo hihkaisu tulisi sotilassanastosta ”beware before”. Siis hyvinkääläisessä männikössä koheltava kiekonviskelijä pelaa arvostettua peliä, jossa voi ulvahtaa gorftermin, joka ei oikeastaan tarkoita mitään.
Tiedän, että tämä juttu ärsyttää joitakin. Se on tarkoitus.

19

513

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Åkerlund

      Ei tuo iso asia ole mielestäni vaikka en kyseistä lajia ymmäkkään. Ulkoilu on hyvästä ja tiettävästi sitä voi pelata sellaisetkin, jotka ei pysty heittokädellä työntekoon, tämä on totta ja tarvittaessa voin nimetäkkin henkilön. Enemmin huolta tuottaa maastoon jätetyt kodin kalustukset jääkaappeineen, teeveineen ja mikroineen. Soffa kalustot on varmastikkin asetettu lenkkeilijöiden iloksi levähtämiseen. Vesitorninkadulla näyttää olevan enemminkin sääntö, kuin poikkeus, että muuttopäivää edeltävänä yönä kalustus levitellään lähimetsiin.

      • Anonyymi

        Minäkään en ymmäkkää, syödäänkö joskus happoja yhdessä?


    • emisedemi

      Joka päivä alueella ulkoillessani eipä häiritse. Hieno laji, siis en itse harrasta, mutta TÄYTTÄ PASKAA tuo voi voi valittelu.

      • Huomasin

        Kolahti!


    • varmastiseontyperää

      Tuon harrastuksen nimi lähentelee typeryydessään ihan huippua "frispeegolf" ! Vain Suomen koripallojoukkueelle keksitty lempinimi "susijengi" ylittää tuon teennäisyydellään.

      • Ilon__Kautta

        Taidat olla sellainen kunnan virallinen mielensäpahoittaja.


      • rispee

        Eikö ''huuhkajatkin'' ole suoraan sanoen lapsellinen nimitys joukkueelle?! Mutta frispeegolf on todella hyvä laji, jos tahtoo liikuntaa.


      • ihanfuulaaonse
        rispee kirjoitti:

        Eikö ''huuhkajatkin'' ole suoraan sanoen lapsellinen nimitys joukkueelle?! Mutta frispeegolf on todella hyvä laji, jos tahtoo liikuntaa.

        Huuhkajat perustuu sentään stadikalla asuneen huuhkajan mukaan annettuun nimeen, mutta susijengi on ihan hatusta vedetty, ja kun fanit yrittää ulista susien lailla, kokee tavalliset ihmiset lähinnä myötä häpeää.
        Frisbeegolf on kyllä samassa luokassa, jotain lätyn heittoa, jota yritetty nimellä nostaa vakavasti pidettävien harrasteiden joukkoon.


      • Anonyymi
        rispee kirjoitti:

        Eikö ''huuhkajatkin'' ole suoraan sanoen lapsellinen nimitys joukkueelle?! Mutta frispeegolf on todella hyvä laji, jos tahtoo liikuntaa.

        hommaa vittu vaikka oikea harrastus jos haluat liikuntaa, ja vittu tää muoviläpyskän heittely muka oikea urheilulaji huhhuh.


      • Anonyymi
        ihanfuulaaonse kirjoitti:

        Huuhkajat perustuu sentään stadikalla asuneen huuhkajan mukaan annettuun nimeen, mutta susijengi on ihan hatusta vedetty, ja kun fanit yrittää ulista susien lailla, kokee tavalliset ihmiset lähinnä myötä häpeää.
        Frisbeegolf on kyllä samassa luokassa, jotain lätyn heittoa, jota yritetty nimellä nostaa vakavasti pidettävien harrasteiden joukkoon.

        samaa mieltä!


    • Asiantuntijakooste

      Hieno laji, siis en itse harrasta. Joka päivä alueella ulkoillessani eipä häiritse. Ei tuo iso asia ole mielestäni vaikka en kyseistä lajia ymmäkkään. Ulkoilu on hyvästä ja tiettävästi sitä voi pelata sellaisetkin, jotka ei pysty heittokädellä työntekoon, tämä on totta ja tarvittaessa voin nimetäkkin henkilön.

    • kolopalloija

      Hemmetin kitisijä! Kyllä Hyvinkäältä vielä metsiä löytyy joissa ei ole frisbeen heittäjiä, painu sinne. Fore huuto tulee "oikean" golfin puolelta. Sen kun kuulee, niin kannattaa varoa. Tosin oikean golfin pelaajistakaan iso osa ei kehtaa/uskalla/älyä huutaa, vaikka kivikova pallo lentää muita kohti. Parempi huutaa FORE, kuin per--le. s---tana, jne.

    • seurapelivain

      Ei tuo mikään laji ole, onhan lähinnä seurapeli, niin kuin joku mölkky tms.

      • Ihansamakuinvaa

        No kuitenkin molemmissa sm kisat, luulisin.


      • eiolehyvämittarise
        Ihansamakuinvaa kirjoitti:

        No kuitenkin molemmissa sm kisat, luulisin.

        Niin on akankannossa ja vissiin saappaan heitossakin.


    • Utelija

      Olin kerran kuuntelemassa golfkentän reunassa jonkun pikeepaitaisen, kirjavakenkäisen kundin selitystä golfin syvimmästä olemuksesta ja säännöistä. Ohjeita tuli myös pukeutumisesta ja viheriöllä käyttäytymisestä. Kun kysyin, "entäs ilmeet ja ääntely" , sain karseita katseita muilta tutustujilta, se pro-tyyppi hymyili. Frisbeessä lienee samat ohjeet? Saakohan radalla piereskellä?

    • buttaaja

      Totta kai golf kentällä saa piereskellä ja pakkokin on, kierros voi kestää viisikin tuntia. Toki ne jotka piereskelee sumeilematta esim. kaupan jonossa, varmaan päästelee myös kentällä kanssapelaajien lähellä. Meitä on niin moneksi, osalla on sivistystä ja osalla ei. Näkyy elämän kaikilla osa-alueilla.

      Golfin lukuisat säännöt perustuu pelin sujuvuuteen, koska kentällä on paljon porukkaa ja mikään ei syletä niin paljon kuin odotella 10 minuuttia joka lyöntiä, kun joku alypää ei tiedä miten toimia. Myös turvallisuus on todella tärkeä kriteeri, pallo on kova ja tulee lujaa!! Vaatetussäännöt ovat helpottuneet, mutta omaan mukavuuteen kannattaa panostaa. Esim. tiukat farkut ja hikinen viiden tunnin kierros ei ole mukava asia.

    • Anonyymi

      Sain kerran kiekon perseenreikään, on siellä vieläkin

      • Anonyymi

        6 vuotta sitten aloittamani frisbeegolfille vinoilu oli näköjään onnistunut aihe. Olen pahoillani pahastuneiden puolesta, frisbeegolf lienee ihan hauskaa.
        Tiedetään, että moniin harrastuksiin täysillä innostuneet ja sitä pakon omaisesti harrastavat vaikuttavat normaalisti harrastuksiin ja vapaa-ajan puuhiin suhtautuvista huvittavilta.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6323
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4066
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2476
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1970
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1458
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1326
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1070
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1016
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      991
    Aihe