älä luovuta Janne

älä_pysähdy

http://jannekejo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243162-vain-yhteistyolla-kansanvalta-voi-voittaa

Reaalisosialismin kaatuminen aiheutti suurta hämmennystä työläisjoukkojen keskuudessa. Porvarillinen propaganda on ollut niskan päällä vuosikausia. Sodat ovat lisääntyneet ja sotua vastaan käy yleinen läntinen politiikka.
Mutta niin on ettei totuus ja työläisen vapaudenkaipuu pala tulessakaan.

Janne Kejo.
Älä luovuta. Artikkeleitasi luetaan. Kykenet etsimään oleellista yhteiskuntaelämästä ja antamaan lukijoille tietoa.
Porvarit haluavat Stalinin takaisin. Se on heille pyhä lehmä. Vapautta rakastava työläinen haluaa sosialismia ja porskuttaa sillä tiellä sota- ja riistosta vapaan maailman puolesta.

33

1039

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minkä ihmeen työläisjoukon? Niiden molempien kommunistienko?

      Kukaan ei ihmetellyt NL:n komukokeilun kaatumista sillä se oli perustunut koko olemassa olonsa ajan valheeseen ja riistoon, ihmisten väkivaltaiseen käsittelyyn ja murhiin!

      NL:n ja kommunismin luhistuminenhan oli siunaus ihmiskunnalle!

      Meillä demokraattisessa Suomessa kansanvalta on paljon paremmalla tolalla kuin yhdessäkään kommunistisessa diktatuurissa joten olkaamme iloisia siitä miten komuparatiisin kävi!

    • älä_pysähdy

      Suomen hallitusten politiikka on perustunut pitkän ajan valheisiin talouden tilasta ja liittoutumisesta sotaisten maiden kanssa.
      Yhdysvallat ja Trump hakevat uusia sotia nostamalla uudelleen roistovaltioteeman. Suomen porvareiden intohimo näyttää olevan liittyä uudelleen imperialismin politiikkaan.
      Reaalisosialismin kaatuminen ei ollut maailmanloppu vaan uuden alku. Se antoi kapitalismille mahdollisuuksia muutaman vuosikymmenen. Se on käytetty arabimaailman tuhoamiseksi. Vuorossa on ihmisten matkustamisen ja maahanmuuton hankaloittaminen ja pakolaisten syyllistäminen läntisen kapitalismin sotarikoksiin.
      Mitä enemmän kapitalismi siirtyy loismaiseen vaiheeseensa sitä kipeämmin ihmiskunta tarvitsee sosialismia.

    • ibotti

      Internet on sosialismin paras ystävä nykyaikana.
      Porvarillinen media osui reaalissosialismin kaatumisen aikoihin ensimmäiseksi nettimedian hyödyntäjäksi. Se sai irrationaalisen aiheen puolustaa kapitalismia työväenliikkeen kustannuksella kun maailman työtätekevät olivat ihmeissään.
      Porvariston etsikkoaika on ohi. Se näytti pommi- ja pistinhampaansa ja sosiaalisten rakenteiden purkamisen jalkansa. Se kuvitteli sosialismin peikon kadonneen ja että ehdoton valta olisi rahaporvarilla. Porvaristo erehtyi.
      Nettimediaan tunkeutuu kovalla kohinalla työväenaatteet eikä vain Suomessa vaan myös maailmalla.
      Ihmiskunta vetää happea ja aloittaa uuden ja paremman sosialismin rakentamisen aikakauden. Työväenliike osaa ottaa oppia menneistä. Porvaristo puolestaan on samaa sota- ja riistokapitalismia.
      Yhdessä pienessä maassa sosialismi ei onnistu luultavasti nykyisellä kaudella. Sosialismi purkautuu useissa maissa yhtä aikaa. Vastoin oppiaan porvarillinen EU rakentaa sisälleen sosialistisen sääntelyn muotoja olle vielä toistaiseksi kajoamatta pääoman valtaan.
      Työläisillä on oikeus saada todellista tietoa kansantaloudesta ja poliittisesta ilmapiiristä. Internet on suuri vaikuttaja siihen. Kejoja ja muita tarvitaan.

    • hilluka

      Maailmanhistoria kulkee joka tapauksessa sosialismia kohti. Tavaratuotannon logiikka sanelee tahdin. Muutokset aineellisessa tuotannossa heijastuvat päällysrakenteen muutoksissa.
      Muutos tapahtuu luonnonvoimaisesti kulttuurievoluution muutoksena. Muutos ei tapahdu ilman ihmisten toimintaa joten tässä on ero uskontoihin joissa muutokset oletetaan tapahtuvan henkiolennon toimesta ihmisten itse ollessa sivullisia. Kristinuskossa taivaallista sosialismia kuvataan saavutettavaksi maailman totaalisen tuhoamisen avulla.
      Marxilaisuus lähtee muutoksen perusvoimasta pääomien kasaantumisesta ja se on ihmisten toiminnan tulos. Jatkuva taloudelllinen kasvu on mahdottomuus ja siinä on kapitalismin kompastuskivi. Ellei ihmiskunta älyä tietoisesti muuttaa tuotantosuhteita tuotantovoimia vastaaviksi, se tapahtuu vallankumouksellisen purkauksen avulla.
      Tietoinen tuotantosuhteiden muuttaminen on ihmiskunnalle edullisin, jos se suinkin vain on mahdollista.

    • Partacus

      Sosialismin aate ei ole mihinkään kadonnut. Se elää ihmiskunnan mielessä, itää ja tulee vallitsevaksi.
      Sota ja sotaliitot lakkautetaan. Maailma keskittyy siviilituotantoon. Ongelmia on roppakaupalla ratkaistavaksi rauhanomaisin keinoin.
      Mikäli vallassa oleva kapitalistiluokka pitäytyy itsepäisesti kiinni omistamisestaan, kapitalismi purkautuu väistämättä vallankumouksellisin keinoin. Siksi ihmiskunalle olisi helpompi tie johdattaa riistojärjestelmän purkaminen hallitusti pidemmän mutta rauhanomaisen muutoksen tietä.
      Oletan, ettei esim. Euroopassa muutos ole nykyään mahdollinen yhdessä valtiossa vaan suuremman valtioryhmän kautta. Porvarit laskevat kapitalismin suuren sotavoiman varaan ja että siksi sen valta ei olisi uahttuna.
      Muutos tulee suurten joukkojen voimin eikä mikään asemahti voi sitä estää. Kun hallitsijat eivät voi hallita entiseen tapaan ja hallittavat eivät halua elää entisin keinoin, vanha jatkuvan kasvun teorian kapitalismi kaatuu kuin heinä pellolla. Kapitalismi on jo maho ja mahottuu kovaa vauhtia. Sen ulkopolitiikassa ei ole muuta kuin varustautuminen ja sota tai sillä uhkaaminen.
      Muutos tapahtuu kun ihmiset heräävät todellisuuteen. Heitä on heräteltävä. Kulttuurievoluutiossa vuorossa on ilmiselvästi sosialistinen tuotantotapa.

      • Commendante

        "Sosialismin aate ei ole mihinkään kadonnut.." Ehkä ei, mutta hyvän piilopaikan se on näköjään löytänyt. Kun sitä ei löydy melkoisen intensiivisellä hakemisellakaan. Muistanet vanhan laulun, jossa sanottiin, ettei historiaa ym. voi tuupata taaksepäin. Kommunismi ja sen eri variaatiot ovat nyt siinä tilanteessa. Ja aika lailla täysin omaa syytään. SKP:n kannatus on alle 0.5 % - KTP:n ei sitäkään. STP ei ole puoluerekisterissä. Eikä ihme, eihän komu-puolueilla ole kenellekään mitään annettavaa. Tämä palsta on jonkinmoinen indikaattori - suurin osa jutuista käsittelee 70 - 100 vuotta sitten tapahtuneita asioita.


      • Toivottavasti elää s.p, siis sosialismi ihmiskunnan mielissä mutta vastoin kuin sinä esität, se toimii varoittavana esimerkkinä siitä mihin sellainen hulluus johtaa.

        Miten ajattelit lakkauttaa ”sodat ja sotaliitot”? Juuri sosialismiin kallellaan olevathan ne ovat, ainakin kansantuotteeseen verrattuna, eniten tuhlanneet aseisiin ja jopa oman kansansa vahtimiseen. Onko se siis edes mahdollinen suunta sinun sodanvastaiselle ajatuksellesi? Alkaisit mieluummin vanhoillislestadiolaiseksi, ne kun eivät perheriitoja kummempaa sotaa saaneet aikaan kun taas eri sosialismin haarat saivat aikaan maailmansodan keskinäisellä sopimuksellaan.

        En tiedä mistä loulosta sinä niitä porvareitasi aina kaivat, voisit yhden tuoda tännekin näytteeksi kun koskaan en yhtäkään ole nähnyt mutta Euroopan demokratiat kyllä kykenevät nykyään hoitamaan asiansa ilman sotaa jos ei jämäkomu Putleria lasketa mukaan.

        Kun puhut suurista joukoista, niin noin kommunismin kannalta ajateltuna se on päiväunta. Meillähän kolmen komupuolueen yhteiskannatus on alle 0,5%. Tuossakin suhteessa sopisit paremmin tuohon lessuporukkaan kun niiden kesäjuhlienkin kävijämäärä on siinä sadantuhannen korvilla.

        Tottahan on jotta maailma muuttuu, ei se Roomakaan ollut ikuinen vaikka aikoinaan siitäkin taisi olla puhetta. Miksi se muuttuu, on vielä näkemättä mutta se on jo nähty jottei ihmiskunta vapaaehtoisesti lähde kurjuutta hakemaan kommunismin ja sosialismin puitteissa.

        Jos sinä s.p sanot kapitalismia mahoksi, niin sosialismi on jo raato (haiseva sellainen). Tuotantotapahan on aina ollut sellainen jotta ihminen tekee joko suoraan tai välillisesti. Tuskin se siitä mihinkään muuttuu.


    • älä_pysähdy

      Maailman sotilaallisen tuhon uhka. Maailman työläiset eivät voi jäädä uuninpankolle makaamaan. Heidän varojaan käytetään vuosittain biljoonia heitä itseään vastaan.
      https://vastavalkea.fi/2017/02/15/yhdysvalloilla-erikoisjoukkoja-70-prosentissa-maailman-maita/

      USA:lla on sotilastukikohtia 138 maassa ja kattaa näinollen 70 maailman valtioista. USA/natovapaita suuria valtiota ovat Venäjä ja Kiina. USA:n tukena ovat natomaat Englanti ja Ranska tukikohtineen, muut kulujen maksajina.
      USA:lla on maailmanlaajuinen sotilaallinen järjestelmä 6 aluevalvontakeskuksen avulla. Ne on puolestaan jaettu pienemppin yksiköihin.
      USA:lla on maailmalla 1000 sotilaistukikohtaa. Kiina valloittaa Afrikkaa kaupoan avulla. USA on lisännyt sotilaallista läsnäoloa Afrikassa huikeasti viime vuosina.
      USA lisää sotavoimaa Afganistaniin- Sieltä on löydetty hiljan valtavat litiummalmiot. Litiumia käytetään nykyaikiseen eloktroniikkaan mm. akuissa.

      Yhdysvallat on vaatinut muilta natomailta lisää panostusta nato-järjestelmän kuluihin. Natoa voi kuvailla Yhdysvaltain sotavoiman peitejärjestöksi. Suomi maksaa jo nyt naton sotakuluja ja on sidottu "käskystä" asettua sodan osapuolena naton taakse.

      Maailman työläiset ja demokraattiset rauhanliikkeet eivät voi sivusta katsoa militarisoinnin jatkuvaa etenemistä. Sotateollisuuskulut ovat poissa työläisen tilipussista sekä puhtaan luonnon ja ilmaston maailmasta.
      Tutkijoita tarvitaan imperialismin konnuuksien paljastamiseksi.

      • Pahimpia militarisoijiahan ovat olleet sosialistiset valtiot. Ainakin jos asiaa tarkastellaan kansantulon kannalta. NATO maiden ohjelukuhan on 2% mutta mahtaakohan Kiina ja Pohjois-Korea pysyä noissa luvuissa jos asiaa tarkastellaan kokonaisuutena? Entäs Venäjä jälkikommunistisena yhteiskuntana?

        Työläisten varoja eli heidän maksamiaan veroja käytetään korkeintaan tuo 2% ja siitäkin useat vielä lintsaavat mistä sitten on hieman kovisteltukin.

        NATO maat ovat yhteisö johon kuuluminen on vapaaehtoista ja siitä voi lähteä vastoin kuin aikoinaan komujen Varsovan liitosta. Vapaus ei taida oikein olla teidän komuloisten käsityskyvyn rajoissa!

        Noita komutrollien juttuja ei teidän kannata täällä levitellä koska ne vain hymyilyttävät ja saattavat teidät epäuskottavan maineeseen.


      • älä_pysähdy
        Extyökkäri kirjoitti:

        Pahimpia militarisoijiahan ovat olleet sosialistiset valtiot. Ainakin jos asiaa tarkastellaan kansantulon kannalta. NATO maiden ohjelukuhan on 2% mutta mahtaakohan Kiina ja Pohjois-Korea pysyä noissa luvuissa jos asiaa tarkastellaan kokonaisuutena? Entäs Venäjä jälkikommunistisena yhteiskuntana?

        Työläisten varoja eli heidän maksamiaan veroja käytetään korkeintaan tuo 2% ja siitäkin useat vielä lintsaavat mistä sitten on hieman kovisteltukin.

        NATO maat ovat yhteisö johon kuuluminen on vapaaehtoista ja siitä voi lähteä vastoin kuin aikoinaan komujen Varsovan liitosta. Vapaus ei taida oikein olla teidän komuloisten käsityskyvyn rajoissa!

        Noita komutrollien juttuja ei teidän kannata täällä levitellä koska ne vain hymyilyttävät ja saattavat teidät epäuskottavan maineeseen.

        Voikohan natosta noin vain erota kun ero EU:stakin on vaikeaa!
        Vastavalkea sivusto on näemmä siirtynyt kommunistien tiedonvälittäjäksi. Sehän olisi hienoa.
        Todellisuudessa Vastavalkea sivusto julkaisee sellaisia uutisia, joista valtamedia vaikenee tai siteeraa hyvin vähän.

        Mainiota, että olette siirtynyt sotahurttien puolelta rauhan ihmisten leiriin. Kaikkien kansojen maailmassa tulisi supistaa varustelumenoja ja lakkauttaa lopulta ne kokonaan. Silloin sosialismi vallitsisin maailman mitassa.


      • älä_pysähdy kirjoitti:

        Voikohan natosta noin vain erota kun ero EU:stakin on vaikeaa!
        Vastavalkea sivusto on näemmä siirtynyt kommunistien tiedonvälittäjäksi. Sehän olisi hienoa.
        Todellisuudessa Vastavalkea sivusto julkaisee sellaisia uutisia, joista valtamedia vaikenee tai siteeraa hyvin vähän.

        Mainiota, että olette siirtynyt sotahurttien puolelta rauhan ihmisten leiriin. Kaikkien kansojen maailmassa tulisi supistaa varustelumenoja ja lakkauttaa lopulta ne kokonaan. Silloin sosialismi vallitsisin maailman mitassa.

        Sen mitä olen pariin otteeseen katsonut mitä vastavalkean linkkien päästä on löytynyt niin paljolti se näyttää valeuutislähteeltä. Minä en siihen luottaisi!

        En ole siirtynyt mihinkään vaan ollut aina rauhan puolelloa. Totuus kuitenkin on jo vuosisatojen takaa jotta jos haluat rauhaa niin valmistaudu sotaan!

        Sosialismi edustaa kurjuutta, sitäkö sinä haluat?


      • älä_pysähdy
        Extyökkäri kirjoitti:

        Sen mitä olen pariin otteeseen katsonut mitä vastavalkean linkkien päästä on löytynyt niin paljolti se näyttää valeuutislähteeltä. Minä en siihen luottaisi!

        En ole siirtynyt mihinkään vaan ollut aina rauhan puolelloa. Totuus kuitenkin on jo vuosisatojen takaa jotta jos haluat rauhaa niin valmistaudu sotaan!

        Sosialismi edustaa kurjuutta, sitäkö sinä haluat?

        Yön yli nukuttuasi palasittte jälleen sotahurtaksi. Asettiko Kerho 22 (AKS:n sotahurtat) kapuloita rauhanliikkeen rattaisiin?


      • älä_pysähdy kirjoitti:

        Yön yli nukuttuasi palasittte jälleen sotahurtaksi. Asettiko Kerho 22 (AKS:n sotahurtat) kapuloita rauhanliikkeen rattaisiin?

        Sinähän se sotahurtta näytät olevan kun hyökkäilet muiden kimppuun! Nyt verbaalisti mutta luontosi jos on kuten tekstisi antaa ymmärtää niin lähietäisyydellä saattaa nyrkit heilua.

        Olet tyypillinen komuloinen joka pyrkii syyllistämään muita samasta johon itse syyllistyy, siinä se on kommunismin menestymisen salaisuus kun kaikki ovat alkaneet liertää sitä kuin haisevaa mätänevää raatoa.


      • älä_pysähdy
        Extyökkäri kirjoitti:

        Sinähän se sotahurtta näytät olevan kun hyökkäilet muiden kimppuun! Nyt verbaalisti mutta luontosi jos on kuten tekstisi antaa ymmärtää niin lähietäisyydellä saattaa nyrkit heilua.

        Olet tyypillinen komuloinen joka pyrkii syyllistämään muita samasta johon itse syyllistyy, siinä se on kommunismin menestymisen salaisuus kun kaikki ovat alkaneet liertää sitä kuin haisevaa mätänevää raatoa.

        En ole sotahurtta vaikka lausun:
        "Totuus kuitenkin on jo vuosisatojen takaa jotta jos haluat rauhaa niin valmistaudu sotaan!"

        Kumpi on säätänyt sodan ikuisesti olemassaolevaksi. Allah vai Kristus? Vaiko ehkä Trump!


      • älä_pysähdy kirjoitti:

        En ole sotahurtta vaikka lausun:
        "Totuus kuitenkin on jo vuosisatojen takaa jotta jos haluat rauhaa niin valmistaudu sotaan!"

        Kumpi on säätänyt sodan ikuisesti olemassaolevaksi. Allah vai Kristus? Vaiko ehkä Trump!

        Tuo Lainaus: "Si vis pacem, para bellum (suom. Jos haluat rauhaa, varaudu sotaan) on lainaus Publius Flavius Vegetius Renatuksen teoksesta" on jo vuodelta 390 eli ajanlaskumme alkuvuosisadoilta ja näyttää edelleen pitävän paikkansa vaikka sinä et ymmärtäisikään.

        Sota on aina ollut ihmisen aikaansaama vaikka puhutaankin ajoittain uskonsodista. Ihminen haluaa ymmärtää väärin ja käyttää kaikkia keksimiään keinoja oman edun saavuttamiseksi.

        Sodallahan sitä on kommunismiakin lähdetty levittämään mm. 31.11.1939 kun komupaskat alkoivat lappaa rajan yli Suomeen torrakot kourissaan meitä käännyttämään.


      • älä_pysähdy
        Extyökkäri kirjoitti:

        Tuo Lainaus: "Si vis pacem, para bellum (suom. Jos haluat rauhaa, varaudu sotaan) on lainaus Publius Flavius Vegetius Renatuksen teoksesta" on jo vuodelta 390 eli ajanlaskumme alkuvuosisadoilta ja näyttää edelleen pitävän paikkansa vaikka sinä et ymmärtäisikään.

        Sota on aina ollut ihmisen aikaansaama vaikka puhutaankin ajoittain uskonsodista. Ihminen haluaa ymmärtää väärin ja käyttää kaikkia keksimiään keinoja oman edun saavuttamiseksi.

        Sodallahan sitä on kommunismiakin lähdetty levittämään mm. 31.11.1939 kun komupaskat alkoivat lappaa rajan yli Suomeen torrakot kourissaan meitä käännyttämään.

        Menikö teillä kakki housuun?
        Miksi kehutte sitä julkisesti?

        Sodat ovat ihmisten aiheuttamia. Se on totta. Eikö ihmiset voisi vihdoin lopettaa toistensa tappamisen. Sen puolesta toimiessa ei tarvitse sontia housuihinsa.


      • älä_pysähdy kirjoitti:

        Menikö teillä kakki housuun?
        Miksi kehutte sitä julkisesti?

        Sodat ovat ihmisten aiheuttamia. Se on totta. Eikö ihmiset voisi vihdoin lopettaa toistensa tappamisen. Sen puolesta toimiessa ei tarvitse sontia housuihinsa.

        Menihän se kakki kuulemma housuun silloin -40 luvun alkupuolella kapaloiässä. Viime vuosikymmeninä olen siltä säästynyt. Onneksi komupaskatkin ovat alkaneet häipymään joten vielä vanhalla iällä elämä alkaa näyttämään leppoisammalta.

        Ihmiset ovat ihmisiä ja sinäkin olet niitä sotia lietsomassa, sillä se alkaa juuri tuosta sinun tyylistäsi "menikö teillä kakki housuun?" Tuo on sodan aloituksen esiaste!


    • saa_olla_rehellinen

      Perssut hei! Onkohan Jannella iso ...... peukalo?

    • epple

      En olisi uskonut, että kukaan insinööriksi esittäytynyt olisi kehunut itseään paskojaksi paitsi expaskatyökkäri.

      • Olet sinäkin varmuudella paskonut housuihisi (jos sinulla nyt yleensä oli housut) kahden ensimmäisen elinvuotesi aikana. Se on ihan sama tuleeko henkilöstä ojankaivaja, insinööri vai professori eikä sekään että pääsee pressaksi asti estä vauvaiän housuihin kakkimista!

        Se on kumma miten te komuloiset pidätte noita asioita niin tärkeinä jotta niitä otatte esiin jatkuvasti. Eikö teillä tuo nuppipuoli kykene muihin kuin paskajuttuihin? Miten olisi vaikka komu-uskonpuhdistuksen valmistelu? Nykyuskollannehan koko aatteenne on häipymässä maailmasta!


      • epple
        Extyökkäri kirjoitti:

        Olet sinäkin varmuudella paskonut housuihisi (jos sinulla nyt yleensä oli housut) kahden ensimmäisen elinvuotesi aikana. Se on ihan sama tuleeko henkilöstä ojankaivaja, insinööri vai professori eikä sekään että pääsee pressaksi asti estä vauvaiän housuihin kakkimista!

        Se on kumma miten te komuloiset pidätte noita asioita niin tärkeinä jotta niitä otatte esiin jatkuvasti. Eikö teillä tuo nuppipuoli kykene muihin kuin paskajuttuihin? Miten olisi vaikka komu-uskonpuhdistuksen valmistelu? Nykyuskollannehan koko aatteenne on häipymässä maailmasta!

        Natomaat tekevät politiikkaa. Ne tekevät sitä jopa terrotismin ja sodan avulla.
        Siitäkö ei saisi puhua. Natomaiden ja sen politiikan tukijoiden mielestä ei tietenkään.
        Myönsitte olevanne natotrolli ja paskotte ulostulojanne sen puolesta.
        Tehän olette mainostaneet myös olevanne exkusityökkäri.


      • epple kirjoitti:

        Natomaat tekevät politiikkaa. Ne tekevät sitä jopa terrotismin ja sodan avulla.
        Siitäkö ei saisi puhua. Natomaiden ja sen politiikan tukijoiden mielestä ei tietenkään.
        Myönsitte olevanne natotrolli ja paskotte ulostulojanne sen puolesta.
        Tehän olette mainostaneet myös olevanne exkusityökkäri.

        Kun nyt katsoo tuota verbaaliulostettasi niin mitä haluat sanoa. Kun väität niin laita edes yksi todiste eli esimerkki esiin koska mielestäni tuo on pelkkää komulois pravdaa!

        Minä en trollaa kenenkään enkä minkään puolesta tai vastaan vaan esitän omia ajatuksiani ja näkemyksiäni asioista joita olen katsellut jo varsin pitkään. Olen nähnyt ja kuullutkin miten aikoinaan komulopiset yrittivät väittää naapurissa olevan työläisen paratiisin mutta kuten tiedämme siellä olikin työläisen helvetti.

        Kaikki maat tekevät politiikkaa omista lähtökohdistaan, NASTO mailla se on pääosin demokratia! Maat joissa on demokratia vallalla ovat peräti turvassa ainakin NATO:n osalta mutta noista nykyisistä (?) ja entisistä komuloisten valtakunnista en menisi mitään tuon suuntaista sanomaan!


    • rak_mies

      http://jannekejo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243150-miksi-media-valehtelee-pohjois-koreasta

      Merkittävä artikkeli. Erittäin merkittävä eikä vain Pohjois-Koreaan liittyvä.
      Porvarillinen media ei tuota Pohjois-Koreasta mitään muuta kuin negatiivisia artikkeleita. Kukaan ei oikeasti tiedä maasta mitään. En minäkään kun en osaa kieliä ja suomen kielellä mediarummutus on yksioikoista.
      Meidän porvaristo suhtautuu kaikkeen maailmassa lähinnä usa-näkökulma ensisijaisena. Minkä USA teilaa, sen mediamme teilaa perässä.
      Kuuban Batistan diktatuuri oli okei mutta Castron kukistettua "USA:n porttolan, Kuuba leimattiin epäsiköiden valtioksi. Sama tapahtui Khomeinen kumouksen jälkeen Iranissa vaikka maa säilyi kapitalistisena.
      Israel saa tehdä mitä tahansa kansainvälisten lakien vastaisia rikoksia mutta se on mediassa demokratian mallivaltio.
      Venezuela oli mallivaltio, kunnes se kansallisti USA:n omistaman öljyn. Silloin maasta tehtiin belsebuubien pesäke, roistovaltio ja kaikki keinot maan hallituksen kukistamiseksi on otettu käyttöön. Vaakakupissa ei paina mitään miljoonien ihmisten nousu rapakosta ihmisten ilmoille.
      Porvari siis valehtelee omaan etuunsa vedoten mitä härskimmin maailman tapahtumista.

      Älä Janne luovuta. Kykenet antamaan kansakunnalle merkittävää tietoa.

    • sarkom

      YK hyväksyi kesällä ydinaseet kieltävän sopimuksen. SKP vaatii hallitusta ratifioimaan sopimuksen. Suomen tulee julistautua ydinaseista vapaaksi valtioksi eikä sallia niitä alueillaan.
      http://www.skp.fi/artikkelit/ydinaseet-kiellett-v

      YK:n hanke olisi hyvä alku yleensä aseistariisunnalle.

      • Mitä merkitystä on SKP:n vaatimuksilla? Jotta sen sana jotain painaisi demokratiassa niin sen pitäisi hankkia kannatusta paljon lisää. 10 - 20 paikkaa eduskunnassa olisi hyvä alku.

        Parasta mitä SKP voi tehdä on lopettaa toiminta tai muuttaa uskontoaan tavalla joka lisää sen luottamusta kansan silmissä.


      • Töymeis

        SKP vaatii hallitusta ratifioimaan sopimuksen....
        Jaa että "vaatii". Justiinsa juu ihan jetsulleen. SKP: n kannattajien kannattaisi vaatia puolueen johdolta suhteellisuuden tajua. Pitäisi älytä, että alle 0.5 %:n kannatusta nauttiva puolue ei "vaadi" yhtään mitään.


    • Partacus

      Janne ei luovuta. Bravo!

      http://jannekejo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243640-onko-raiskatun-vika-jos-tulee-raiskatuksi-usan-valtalogiikka-kaytannossa

      Mainio artikkeli terrorismista ja varsinkin natoterrorismin muodoista. Natokapitalismi suosittelee ensin nätisti oppejaan muille valtioille ja ellei siellä ymmärretä natohyvää, maassa nostetaan hallitusta vastaan jopa aseellista terrorismia. Se on valtiollisen sodankäynnin ulkoistamista.
      Natomaat ovat saaneet valtaansa jopa YK:n ja jonka avulla valtion talous saatetaan ongelmiin ja sitten toisaalla mainostetaan kuinka roistovaltiot eivät tule toimeen. Raiskattu olisi syyllinen raiskaukseen. Näkemys on raamatullinen, jossa raiskattu pakotetaan menemään vaimoksi raiskaajalle.

      Natosotien tuhot tai islamilainen terrorismi ovat saman kattilan eri laitoja. Alistetuissa valtioissa kansan vastarinta nousee terrorismin muodossa kun "laillinen sota" ei ole mahdollista. Nykyaikainen terrorismi on pääasiassa natokapitalismin synnyttämä. Taistelijoina ovat usein samat natomaiden kouluttamat ja aseistamat terroristit hallituksiaan vastaan.
      USA ei saanut nujerrettua Kuubaa. Vuorossa on Pohjois-Korea. Valtamedia käsittelee Suomessakin Pohjois-Koreaa roistovaltiona ottamatta huomioon historiallisia seikkoja.
      Työttömät suomalaissyrjäytyneetkin menevät halpaan ja seuraavat USA:n "vapaudentoimia" kuin saippuaoopperaa.
      Kejo: Jos USA nujertaa Pohjois-Korean, se olisi Suomenkin työväenluokan tappio. Yhdyn näkemykseen.

    • mei_go

      Oikea analyysi.
      "USA on kapitalistisen maailman suurvalta numero 1. Muut kapitalistisen maailman valtiot tanssivat USA:n pillin mukaan.
      USA on onnistunut tekemään myös YK:sta oman käsikassaransa. Vain silloin tällöin Kiina ja/tai Venäjä laittaa kapuloita rattaisiin.
      Mutta kuka hallitsee USA:ta? Sitä hallitsevat kapitalistit, eli ne yksityiset tahot, joilla on huomattavan paljon omistusta.
      USA on ainakin jo toisesta maailmansodasta lähtien käyttänyt huomattavasti resursseja sosialismin vastaiseen taisteluun. Tämä on tietysti ymmärrettävää, koska USA:ta hallitsevat kapitalistit."

      Tämän vuosikymmenen alusta saakka on tehty mittavaa työtä mediassa Venäjän uhkasta Suomelle. Kansalaisille on muodostunut kuva, että Venäjä uhkaa todella Suomea ja sen itsenäisyyttä.
      Nato on levittäytynyt Venäjän länsirajalle. Sen on sanottu johtuneen Venäjän uhasta. Venäjä valloittaisi maat ellei nato siellä olisi.
      Ihmisten mieliin on jäänyt, että ellei nato-turvaa olisi, Venäjä valloittaisi Suomen heti. Kukaan ei muista että Venäjä on sotilaallisesti varjo Neuvostoliiton resursseista ja ettei NL uhannut Suomea milloinkaan. Venäjän uhkaa torjutaan myös natsisaksa mielikuvalla. Ellei tehty liittoa natsien kanssa Venäjän karhu olisi toiminut. Sekin vertaus tukee natoturvaa.
      Näin saatiin venäjäuhka ja Isäntämaasopimus solmittua, jonka seurauksena Venäjäuhka todellisesti saattoi kasvaa. Suomen alue on kolmansien valtioiden sotaharjoittelukenttä.

      Mikä on venäjäuhka? Kokoomuksen Elina Lepomäki US:n nettiblogissa esittää Pyhäjoen atovoimahankkeen ja toisen kaasuputken Itämeren ali Viipurin kulmilta Saksaan uhkaksi ja jonka takia nato on tarpeellinen. Porvarit haluavat rajoittaa kapitalistien välistä kauppaa esittäen niissä venäjäuhkia.
      Venäjä on todella kapitalistinen valtio, eikä sitä sen takia kannata kehua mutta uhkaako Venäjä todella Suomea sodalla kuten lepomäet esittävät vai onko kyse Venäjän kauppasaarrosta uhkakuvan avulla tai kauppasaarron jatkamisesta. Molempien kauppavaihtajien kapitalistit kärsisivät - juuri muuta hyötyä uhkakuvista ei ole. Aikaa myöten kauppa suuntautuu udelleen ja silloinko on taas nostettava uusia uhkakuvia????
      Venäjällä toimii suomalaisia kapitalisteja - eivätkö he uhkateorian mukaan ole silloin isänmaanpettureita.

    • kvartina

      Pohjoiskorealaiset haluavat toteuttaa omassa yhteiskunnassaan sosialistista yhteiskunta- ja talousjärjestelmää. Maailman kapitalisteille ja heidän ylimmälle edustusorganisaatiolleen USA:lle tämä ei tietenkään sovi.
      Korean sodassa USA tappoi neljäsosan Pohjois-Korean väestöstä ja tuhosi infrastruktuurin niin että lopulta ei ollut jäljellä muuta tuhottavaa kuin peltoja merivedeltä suojaavat padot, ja nekin tietysti USA tuhosi orgastisen riemun vallassa. Maat ovat edelleen teknisesti sodassa keskenään ja USA:lla on noin 30000 sotilasta ja ydinaseita Pohjois-Korean rajalla valmiina iskuun hetken varoituksella.
      ...........
      Näitäpä ei valtamedia muistele.
      P-Korea on ollut yhtämittaisesti viimeiset 20 vuotta erilaisten sanktioiden alaisena. On suoranainen ihme että maa on yleensä enää olemassa.
      Nyttemmin on pohjoiskorealaisten oikeutta olla töissä muissa maissa rajoitettu. Vapaata matkustamistakin on rajoitettu lännen toimesta.
      Euroopassa on pitkin ja poikin vapaan matkustuksen rajoittamisia.

    • nakapil

      Tiesitkö tämän?

      Janne Kejo, US-blogi 28.9.1916 19:29

      "Tässä tilastokeskuksen luvut vuodelta 2015:

      Ulkomaiden kansalaiset Suomessa vuonna 2015:

      Viro 50367
      Venäjä 30813
      Ruotsi 8174
      Kiina 8042
      Somalia 7261
      Thaimaa 7229
      Irak 7073
      Intia 4992
      Turkki 4595
      Vietnam 4552
      Britannia 4427
      Saksa 4112
      Puola 3959
      Afganistan 3741
      Entinen Serbia ja Montenegro 3535
      Muut 76893
      Yhteensä 229765"

      Persut vaativat mamujen maasta poisajoa. Urakka olisi iso ja se tulisi alkamaan virolaisten ulosheitosta. Entä jos kaikki valtiot vaatisivat mamujen ulosheittoa!
      Mitä presidenttiehdokas Laura Huhtasaari (ps) tähän kommentoisi. Lauran ainoa teesi toistaiseksi on ollut mamujen ulosheitto.

    • kejofani

      Janne Kejo Työttömyydestä 29.3.2017 US:n blogissa.
      Oikeanlaatuinen arvio. Yksilöt kilpailevat tai laitetaan kilpailemaan avoimista työpaikoista kokonaistyöttömyyden siitä muuttumatta.
      Samalla yksilö saattaa itsekin uskoa olevansa syyllinen vallitsevaan työttömyyteen.

      Yhteiskunnan työttömyysongelmaa koetetaan ratkaista ikään kuin se olisi vain henkilökohtainen ongelma. Työttömille järjestetään työnhaku- ja valmennuskursseja, jotka parhaassakin tapauksessa tosiasiassa vain parantavat kurssien osallistujien kilpailukykyä suhteessa muihin työntekijöihin. Ne eivät kohenna koko yhteiskunnan työllisyyttä, vaan ainoastaan kursseille osallistujien työllisyyttä, ja tämä tapahtuu kursseille osallistumattomien kustannuksella. Ainoat uudet työpaikat, jotka näiden kurssien kautta syntyvät, ovat kurssien kouluttajien ja organisoijien työpaikat. Ja itse asiassa nekin ovat jostain muualta pois.
      Kapitalistisen yhteiskunnan työttömyysaste riippuu lähinnä yhteiskunnan ja tuotannon kehitystasosta sekä siitä, mikä suhdanne on kulloinkin meneillään. Globaalissa kapitalismissa kansainvälinen kilpailu pitää eri maiden väliset erot pieninä. Esimerkiksi muutama vuosi sitten kun katsoin tilastoja Suomen, Saksan, Ranskan ja Iso-Britannian osalta, niin kussakin näistä maista melko tarkkaan 50% väestöstä työskenteli ja toinen 50% ei.

    • Anonyymi

      Putinisti-kommarit voivat ihan hyvin vetää itsensä jojoon ja evoluutio kiittää. Mitään arvokasta ei katoaisi tämän myötä.

    • Anonyymi

      Kejo ei ollut kommunisti mutta tunsi marxilaisuutta, varsinkin kansantaloustiedettä.
      Ilkeämielinen "putin-kommari" pääsee eroon hankkimalla rotusortopersuilta jojjoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4823
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2300
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1826
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1546
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      33
      1490
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1328
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1247
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1141
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1106
    Aihe