Pielisjärven kunnan aikaan ei karhut riehunu.

Susrikko

Vaikka synnyinkotini olikin Pielisjärven kunnan n.s. syrjäkylällä, niin me lapset saimme rauhassa kulkea koulutiemme ilman susien ja karhujen pelkoa, vaikka se tie vei synkkien kuusikkojen kautta ja suon laitoja viistäen. Siihen aikaan 1950 lopulla oli vielä miehiä, jotka pitivät siitä huolen, että penskat voi taivaltaa koulutiensä rauhassa, eikä nykyisen Lieksan alueella tarvinnut petoja pelätä.
Vanhat mummotkin tekivät marja-ja sieniretkiä kaikessa rauhassa.
1980 luvulta lähtien on näistä Itä-Suomen kunnista alettu järjestelmällisesti tekemään petoeläinreservaatteja Helsinkiläisten Vihervassareitten toimesta lähinnä, mutta onhan se käännytystyö uponnut jo paikallisiinkin, jotka sohvalta käsin kommenttejaan julkituovat.
Toivoisin että jokainen karhu, tai susi jotka havaitaan tämän syksyn aikana Lieksan kaupungin alueella ammuttaisiin nukutusnuolella ja siirrettäisiin Uudenmaan lääniin, mieluummin vielä Nuuksioon. Ehkä niille siellä olisi parempi paikka temmeltää kaltaistensa seurassa.

14

148

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vanhaan.hyvään.aikaan

      Eivät vaeltaneet pihoissa sudet, koska niiden ampumisesta sai mukavan lisäansion sekä teetettyä itselleen susiturkin. Tapporaha sudesta oli esimerkiksi vuonna 1963 500 mk, joka on nykyrahassa 1050 euroa. Eivät olleet sudet kotieläinten kimpussa eikä niitä tarvinnut missään pelätä. Kun teidettiin suden liikkuvan lähialueilla, se jahdattiin hengiltä. Ihmisiä suojeltiin. Nykyään suojellaan susia, mutta ei ihmisiä. Tapporahan pitäisi olla nykyäänkin ainakin tuo 1000 euroa.

    • kallista.suojelua

      Samaa mieltä. Sudet eivät Suomen itärajalta lopu kun Venäjältä vaeltaa petoja jatkuvasti lisää. Ainakin Pohjois-Karjalassa pitäisi saada tapporaha voimaan koko vuodeksi. Korvauksiin menee valtiolta suuret summat veroeuroja Venäjän susien takia.

    • niksisnaksis

      Palkkiolista tapporahoista,,,susi 1000e karhu 1000e vihervasuripiipertäjä 2000e

    • Justteer

      Mielluumin näin: Karhu 5 tonnii, hukka neljä ja suventurkista Helssingin kauppatorilla pyyntö vähinttään se kymppitonni. Huutokauppakeisari vois tinkkii sen kahekssaan tuhantteen. Eikköön ruppeis harvenemmaan petokanta perhana.

    • susia.kyllä.riittää

      Susivouhotus on kääntynyt päälaelleen muutaman helsinkiläisen virkamiehen takia. He ovat nähneet susia muutama vuosi sitten lapsena vain Aku Ankan sivuilla Pikku Paha Suden ja hänen isänsä Ison muodossa. Heitä minäkin voin suojella, mutta oikeille susille kuuluu kuula kalloon aina tavattaessa. Tapporaha takaisin on myös tervetullut teema.

    • kukamaksaa

      Metsästäjät ovat aiheuttaneet veronmaksajille yli miljoonan euron menetyksen kun ampuneet vähintään 52 - pantasutta.
      (Purusteet: Suden arvo n 10 000 euroa panta ja työ 10.000 euroa x 52 sutta)
      tutkintatyö

      • hinnat.kohdilleen

        Todella hullua toimintaa laittaa täysin arvottomille susille pantoja. Sudet pitää lopettaa sitämukaa kun ne ilmestyvät lähellekään ihmisen asuinalueita. Tapparaha 2000 euroa maksettava ampujalle verottoma. Suden tappaman koiran arvo 10 000 euroa, jonka valtion kuuluu myös maksaa. Muut kotieläimet olisi noin 1000 euroa kappale. Varmasti sudet ovat aiheuttaneet veronmaksajille yli miljoonan euron menetyksen kotieläimiä tapettuaan.


      • 308

        suden arvo ? luonnon suojelijoiden keksintö ! pakkoko on pannotella ? viherpiipertäjien hörhötyksiä maksakoot ite koko pannotuksen . tutkinta työ ? maksakoon ite joka tutkii. ei ollu 70-80 luvulla susi ongelmaa. viherpiipertäjien aiheuttamaa koko homma suojelukiimassa.


    • kuoppahukkia

      Sudet monttuun ja pidätte suunne kiinni, kukaan ei tiedä mitään jos ei kerro!

    • tarpeellinenharvennus

      Kyllä niitä karhuja on liikaa,koska metsästyksen alettua maakunnassa lyhyeen aikaan yli 70 karhua päätti päivänsä.

    • pyörälläpäästään

      Pielisjärvihän liittyi Lieksaan , siitä nimi Lieksa-karhukaupunki.

    • Onsemetka

      Eiköhän se Lieksan kauppala ollut Pielisjärven kunnan keskustaajama? Vuoden 1972- 1973 vuodenvaihteessa ilotulitukset oli kuulemma rätkyny, vain ei myö piästy kahtommaan, ku ei ollu linja-aato rahhoo, eikä kukkaa muukkaa tuolta syrjäkyliltä lähtennä kyyttiimmään. Sittenminhän tuota piti lähttee koko Lieksasta poekkeen, sitä rahhoo ja leippee ehtimmään, jopa ulukomaelle. Joka päevä on syöty, enemmän tahi vähemmän. Tuli otettuu akkahi vielä syömmään. Kyllä se tuo elämä viskkoo, miten millonnii.

      • pyörälläpäästään

        Piti olla karhun lihhoo uutena vuotena torilla vuan Heikkinen ei suanu sinä syksynä nurin.
        Taisi olla sonnimullikka vartaassa paistumassa, muistelen.


    • Voekirnuus

      Vae karhunlihhoo. Ei se ou hyvvee. On se sika parasta kuitennii. Hilijalleen palavattu sika on mualiman parasta ruokkoo. Ves valluu nyt nyt jo kirjuttaessa leukapielistä. On se kyllä tuokkii muikku jäläkiruokana oekkeisttaa ihan sopiva. Uamulla sientä sipulin kansa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikko Leppilampea epäillään seksuaalisesta ahdistelusta

      Tämä on ilon päivä 😁
      Kotimaiset julkkisjuorut
      170
      4903
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4453
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2881
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      29
      1928
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1709
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1700
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      105
      1684
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1613
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1551
    Aihe