Kapihan se tässä pitkästä aikaa

Pari kuukautta meni niin, että en palstaa avannut. Nyt sen tein, kun mielessäni oli asiaa mm. tuosta surkuhupaisaksi menneestä alkoholilain uudistushankkeesta. Pisteet kepun Annika Saarikolle siitä, että hän puoltaa noiden vahvempien juomien pääsemistä kauppoihin. Ymmärrettävää toki myös kepun kannattajakunnan kannalta, kun puolueen kannatusalueilla Alkot ovat yleensä kauempana kuin näillä rintamailla.

Mutta kun nyt palstaa selailin enemmän ja kauemmas taaksepäinkin, tulin tulokseen, että ei tuolle palstalle nyt pesiytyneelle joukolle kannata yrittää mistään asiasta puhua. Hämmästyttävän paljon tässä armaassa maassamme näkyy olevan ihmisiä, joiden elämän täytyy olla yhtä tyhjää kuin päänsäkin. Enpä olisi oman elämänpiirini perusteella uskonut tuollaista mahdolliseksi!

No, näiden palstojen omistaja Aller varmaan kokee olevansa hyväntekijä, kun antaa tuollaiselle mahdollisuuden. Minä en ole yhtä hyväsydäminen. En, vaikka näen nyt minuakin tänne kovasti kaipaillun. nuo kaipailijat saavat taas varmaan ainakin pari kuukautta odottaa ennen kuin palstan avaan. Sehän ei toki estä tuota erästä minuun genitaalialueitani myöten kiinnittynyttä näkemästä minua täällä vaikka päivittäin;))

41

366

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TerveKapi

      Hei Kapi! Olemme kaivanneet sinua kovasti. Kepu ottaa edelleen 3 miljardia lainaa ensi vuonnakin vaikka olemme nyt hetkellisesti muitten maitten vetämänä päässeet mukaan nousukauteen täällä Suomessakin. Muualla Euroopassa korkeasuhdanne on ollut koko kepukauden, aina Vanhasen aloituksesta pääministerinä. Rakenneuudistukset ovat täysin tekemättä ja kohta entistä syvempi lama alkaa. Silloin nousevat mahdollisesti myös korot ja joudumme laman keskellä maksamaan kohonneita korkoja ja myös lyhentämään valtionvelan pääomaa. Miten käy silloin "hyvinvointivaltion" ja miten käy maataloustukien ja miten käy valtion virkamiehen?

    • KempeleenUkki

      Hei , kapi olemme kaipailleet sinua kovasti ja erityisesti munakarvakuviasi. Ei muuta kuin maissintähkä peräaukkoon ja entinen ralli päälle??Näin on näreet???

      • CornPebbuAUJombeJOHTOA

        Joo väriä tänne kaivattaisiin entiseen malliin. Corn in ash vaan!


    • genitaali_ali

      Kerrotaan nyt sitten koko story:

      Kesällä 2010 synnyin- ja lapsuusseuduillani vieraillessani kyläilin myös Rautavaaran naapuripitäjässä Sonkajärvellä hirsirakennusyrittäjä-veljeni kesäpaikassa Luotonen-järven rannalla ja muun ohella saunoin hänen hienossa savusaunassaan. Veljeni nappasi pyynnöstäni minusta kuvan sen saunan lauteilla, ja kun kerroin reissustani ja veljeni hienosta kesäpaikasta ja tietysti itsensä rakentamista rakennuksista, joihin kuuluu tuo savusaunakin. Kun kuva otettiin tarkoituksella niin säädyllisenä, ettei sieltä jalkojeni välistä mitään näkynyt, alkoi palstalla kepulaisten kiihkeä pohdinta siitä, onko minulla munakarvoja vai ei. Kun sitä oli jatkunut monta päivää, saadakseni moisen loppumaan laskin hieman housunkaulustani ja nappasin sen yltä paljastuvasta kuvan, josta näkyi, että kyllä karvoitusta on, joskin se on jo varsin harmaa kuten ennen niin tummat hiuksenikin. Ilmoitin samalla, että painakaa nyt mieliinne, että yleensä on myös karvoitusta sillä, jolla on munaa

    • Kyllä täällä kannattaa asiastakin puhua. Mukana on ihan järkeviäkin keskustelijoita. Monasti käy jopa niin, että jos on jokin asiapitoinen ja asiallinen avaus, se kerää myös asiallisia kirjoittajia kommentoimaan. Jokaisella palstalla lienee omat hullunsa, mutta se on lieveilmiö, jonka kanssa taitaa olla vain pakko elää. Asiakirjoittajan kannattaa kirjoittaa asioista eikä itsestään. Mielensä pahoittajat taas ei juurikaan välitä kirjoittaa asioista vaan palstan muista kirjoittajista ja tässä tapauksessa erityisesti Kapista. Ei heidän kanssaan kannata alkaakaan kinata, koska palstan kirjoittajista kirjoittamisella ei koskaan ole muuta tarkoitusta kuin ylläpitää erilaista vihapuhetta. Ihmisissä on mieleltään kieroutuneita stalkereita, jotka nauttivat saadessaan nälviä muita ihmisiä. Onhan täysin selvää, että sellaisilta ihmisiltä puuttuvat sosiaaliset kontaktit ja he ikään kuin lääkitsevät itseään kirjoittamalla muista ihmisistä pahaa. Kun ymmärtää asian taustan, voi tuntea jopa sääliä sellaisia ihmisiä kohtaan.

      Ihmisissä on eri tavalla elämässä menestyneitä ja kohtalon kourimia. Minusta on kuitenkin viisasta suhtautua määrätyllä kunnioituksella myös niitä kohtaan, jotka ovat katkeroituneet. Varmaan siihen on monessa tapauksessa omat syynsä. Vahvan ihmisen ei tarvitse lyödä näitä lyötyjä, vaan antaa mieluummin olla.

      Alkoholikysymyksissä olen ollut aina rajoitusten kannalla. Se johtuu suomalaisten humalahakuisesta juomatavasta, joka on aiheuttanut suuria ongelmia. Jos juomatavat eteläeurooppalaistuvat, rajoituksia voidaan toki alkaa purkaa. Raja kulkee nimenomaan siinä, onko juominen selkeän humalahakuista vai ruokakulttuuriin tai vaikkapa saunakulttuuriin liittyvää kohtuullista juomista, missä makunautinnot ja virkistäytyminen ovat päällimmäisinä. Alkoholilla on ehdottomat hyvät puolensa, koska se rohkaisee ihmisiä sosiaaliseen kanssakäymiseen poistaessaan estoja.

      Minusta on kuitenkin keinotekoista perustella rajoitusten poistamista ihmisten vapauksien lisäämisellä. En ymmärrä, miten minun vapauteni siitä nyt kovin heikentyvät, jos menen ruokakaupasta käytävän vastakkaisella puolella sijaitsevaan Alkoon tekemään ostokseni. Alkon tuotteet ovat laadukkaita ja ne ovat selkeästi esillä. Alkolla on selkeästi ruokajuomapainotteinen myyntiasenne. Ruokaviinit ovat joka Alkossa kaikkein keskeisimmillä paikoilla ja ne vievät valtaosan Alkojen pinta-alasta. Sellainenkin ohjaa juomakulttuuria. Kaupoissa taas on pelkona, että kaikenlaiset limuviinat valtaavat näkyvimmin osan. Ja tietäähän sen, keille ne on suunnattu. Kauapalla kate on tärkeintä, Alkolla voi olla sen sijaan muitakin, juomakulttuuria ohjailevia painotuksia. Alkoissa on esim. kyykkyviinit ja laatuviinit sijoitettu siten, että valinta osuu aika luontevasti parempilaatuisiin mutta pikkasen kalliimpiin tuotteisiin. Itse ostan vain niitä ja jos niihin ei ole varaa, jätän ostamatta.

      Vapautuksia vaativat ei suinkaan puhu kuluttajien puolesta, vaan heillä on etusijalla panimoteollisuuden ja vähittäiskaupan yrittäjien intressit. Omasta mielestäni alkoholiasioissa pitää aina etusijalla olla haitat ja ongelmat. Jos niitä voidaan vähentää, kaikki sitä edistävät toimenpiteet ovat perusteltuja.

      • TärkeäPoint

        Mielipidepankkoi kirjoittaa: "Asiakirjoittajan kannattaa kirjoittaa asioista eikä itsestään."

        Mutta miten on arvoisa Mielipidepankki, kannattaako asiakirjoittajan julkaista kuvia munakarvoistaan ja peräaukkoon tungetusta maissintähkästä ? Tämä kysymys vaatiin kaltaisesi viisaan miehen kannanoton


      • Suburbans

        Panimoteollisuus ja vähittäiskauppa kuitenkin työllistävät, jopa suomalaisia. Niin kuin tekevät myös ne valtiolliset, kunnalliset palvelulaitokset jotka alkoholin liikakäyttöä harjoittavat tarvitsevat, työllistävät hekin suomalaisia. Miksi minun vapauksiani on rajoitettava, jos marginaalilla on alkoholinkäyttö ongelmia?


      • NäinSeMänt
        Suburbans kirjoitti:

        Panimoteollisuus ja vähittäiskauppa kuitenkin työllistävät, jopa suomalaisia. Niin kuin tekevät myös ne valtiolliset, kunnalliset palvelulaitokset jotka alkoholin liikakäyttöä harjoittavat tarvitsevat, työllistävät hekin suomalaisia. Miksi minun vapauksiani on rajoitettava, jos marginaalilla on alkoholinkäyttö ongelmia?

        " Miksi minun vapauksiani on rajoitettava, jos marginaalilla on alkoholinkäyttö ongelmia?"

        Koska Suomessa kuunnellaan niitä, jotka huutavat kovimmin asiansa puolesta, tässä tapauksessa ääritaantumuksellisten puskien ja kristillisten kelkaan hyppäsivät jopa vihreät.


      • Monessa paikassa maailmalla viinaa saa 24/7 mistä tahansa. En ymmärrä miksi se olisi ongelma suomessakaan. Ei aikuisia ihmisiä tarvitse holhota. Tämä on yksi esimnerkki siitä miten Suomessa ajatellaan että valtion ja yhteiskunnan tulisi puuttua joka asiaan.
        Tästä valtion ja yhteiskunnan ylikorostuneesta roolista lisää Heikki Pursiaisen hienossa kirjassa "Paska Suomi". Kannattaa ehdottomasti lukea.


      • Suburbans
        NäinSeMänt kirjoitti:

        " Miksi minun vapauksiani on rajoitettava, jos marginaalilla on alkoholinkäyttö ongelmia?"

        Koska Suomessa kuunnellaan niitä, jotka huutavat kovimmin asiansa puolesta, tässä tapauksessa ääritaantumuksellisten puskien ja kristillisten kelkaan hyppäsivät jopa vihreät.

        Eikä tunnu edes olevan väliä mitä huutavat, pääasia että meteli on riittävää.
        mm. ne alkoholin aiheuttamat ongelmat, eivät poistu eivätkä pienene, alkoholiverotusta nostamalla ja saatavuutta rajoittamalla. Ne joille alkoholi on "käyttöongelma", saavat sitä käsiinsä joka tapauksessa, hinnasta ja saatavuudesta riippumatta.
        Lisäksi korkea alkoholiverotus ja vaikea saatavuus kotimaassa, ohjaavat hankkimaan alkoholinsa ulkomailta, eli jää pienemmätkin alkoholiverot saamatta, mutta kustannukset ovat joka tapauksessa ongelmakäyttäjistä veronmaksajien kontolla.


      • TaasOletVäärässä
        OikeistoSosDem kirjoitti:

        Monessa paikassa maailmalla viinaa saa 24/7 mistä tahansa. En ymmärrä miksi se olisi ongelma suomessakaan. Ei aikuisia ihmisiä tarvitse holhota. Tämä on yksi esimnerkki siitä miten Suomessa ajatellaan että valtion ja yhteiskunnan tulisi puuttua joka asiaan.
        Tästä valtion ja yhteiskunnan ylikorostuneesta roolista lisää Heikki Pursiaisen hienossa kirjassa "Paska Suomi". Kannattaa ehdottomasti lukea.

        On se ongelma kun Pekka Puska ja Päivi Räsänen niin sanovat. Jopa Touko Aalto pyörsi kaikki aiemmat puheensa kun kuuli näiden ultraliberaalien puska-räsäs kerholaisten pelottelut


      • VikiTallinnas
        Suburbans kirjoitti:

        Eikä tunnu edes olevan väliä mitä huutavat, pääasia että meteli on riittävää.
        mm. ne alkoholin aiheuttamat ongelmat, eivät poistu eivätkä pienene, alkoholiverotusta nostamalla ja saatavuutta rajoittamalla. Ne joille alkoholi on "käyttöongelma", saavat sitä käsiinsä joka tapauksessa, hinnasta ja saatavuudesta riippumatta.
        Lisäksi korkea alkoholiverotus ja vaikea saatavuus kotimaassa, ohjaavat hankkimaan alkoholinsa ulkomailta, eli jää pienemmätkin alkoholiverot saamatta, mutta kustannukset ovat joka tapauksessa ongelmakäyttäjistä veronmaksajien kontolla.

        Ongelmakäyttäjät eivät laivoille lähde, heille päivittäiset juomat löytyy kotimaasta. Alkoholia harvakseltaan käyttävät taas jaksavat hakea vähäiset juomansa vaikka pelkästään Alkosta

        Tavan kuluttajat, ne saunakaljoja ja perjantaikopsuja nauttivat, he ovat niitä jotka tuota viinarallia ovat ylläpitäneet. Vähävarainen tuulipukukansa, jolle risteily on jo itsessään irti arjesta teko, ja halvat viinakset bonus siihen päälle. Laivan karaokessa vedetään kuurankuukkaa, ja hytissä tax-free juomia. Tallinnan kaduilla örvelletään muutama tunti ja sitten taas laivaan heilumaan keinuipa laiva tai ei. Mäyräkoira kossua kainaloon, neljä koria kaljaa kärryyn ja ne mukana kotiin kohmeloa potemaan. Muutaman kuukauden päästä uudelleen reissuun.


      • CornBeppuAUJombeJOHTO

        En pidä aloittajaa palstahulluna vaikka niin annat ymmärtää. Hän tekee kaiken myyräntyönsä Keskustan lokaamiseksi tietoisesti harkiten. Sisin on pikimusta johtuen laiminlyödystä varhaiskasvatuksesta.
        Katkeruutensa johtuu varmaan lohduttomasta yksinäisyydestä. Kadehtii ihmisiä, joilla on sisältöä elämässään.


      • Suburbans kirjoitti:

        Panimoteollisuus ja vähittäiskauppa kuitenkin työllistävät, jopa suomalaisia. Niin kuin tekevät myös ne valtiolliset, kunnalliset palvelulaitokset jotka alkoholin liikakäyttöä harjoittavat tarvitsevat, työllistävät hekin suomalaisia. Miksi minun vapauksiani on rajoitettava, jos marginaalilla on alkoholinkäyttö ongelmia?

        Logiikka tässä on se, että marginaalien ongelmien kasvu tulee myös sinun maksettavaksi. Suomessa oli esim. vuosikymmeniä sitten mahdollisuus ajaa maanteillä paljon suuremmilla nopeuksilla ja ilman mitäänkin rajoitusta. Vaikka automäärät olivat paljon vähäisempiä kuin nykyisin, tieliikenteessä kuoli ja loukkaantui moninkertainen määrä ihmisiä nykyiseen verrattuna. Erilaisella "kaaharien holhoamisella" haittoja on sääty vähennettyä ja siinä säästyy sekä yhteiskunnan että vakuutuksenottajien rahoja. Rajoitusten tarkoitus on siis vähentää haittoja, joiden kustannukset valuvat koko yhteiskunnan maksettaviksi.


      • Suburbans kirjoitti:

        Eikä tunnu edes olevan väliä mitä huutavat, pääasia että meteli on riittävää.
        mm. ne alkoholin aiheuttamat ongelmat, eivät poistu eivätkä pienene, alkoholiverotusta nostamalla ja saatavuutta rajoittamalla. Ne joille alkoholi on "käyttöongelma", saavat sitä käsiinsä joka tapauksessa, hinnasta ja saatavuudesta riippumatta.
        Lisäksi korkea alkoholiverotus ja vaikea saatavuus kotimaassa, ohjaavat hankkimaan alkoholinsa ulkomailta, eli jää pienemmätkin alkoholiverot saamatta, mutta kustannukset ovat joka tapauksessa ongelmakäyttäjistä veronmaksajien kontolla.

        Rajoitusten ensisijainen kohde eivät olekaan alkoholistit ja alkoholin suurkuluttajat. Olet oikeassa siinä, että pyrkivät hankkimaan juomansa keinolla millä hyvänsä. Rajoitusten ja sääntelyn pointti onkin siinä, ettei pääsisi syntymään uusia alkoholisteja uusia suurkuluttajia. Tarkoitus on siis puuttua ongelmien synnytyslaitokseen.


      • TaasOletVäärässä kirjoitti:

        On se ongelma kun Pekka Puska ja Päivi Räsänen niin sanovat. Jopa Touko Aalto pyörsi kaikki aiemmat puheensa kun kuuli näiden ultraliberaalien puska-räsäs kerholaisten pelottelut

        Pertti Salolainen muutti myös kantansa luettuaan asiantuntijoiden lausuntoja. Päivi Räsänen ja Pekka Puska ovat koulutukseltaan lääkäreitä. Heidän ohellaan lähes kaikkia suomalaisia lääreitä edustavat Suomem lääkäriliitto on vastustanut hallituksen kaavailemia muutoksia höllentää alkoholin vähittäismyyntiä. Lääkärit näkevät työssään alkoholin kirot ja terveyshaitat, mikä todennäköisesti ohjaa heidän näkemyksiään. Sama koskee tupakkatuotteita.


      • FaktaaMunikselle
        CornBeppuAUJombeJOHTO kirjoitti:

        En pidä aloittajaa palstahulluna vaikka niin annat ymmärtää. Hän tekee kaiken myyräntyönsä Keskustan lokaamiseksi tietoisesti harkiten. Sisin on pikimusta johtuen laiminlyödystä varhaiskasvatuksesta.
        Katkeruutensa johtuu varmaan lohduttomasta yksinäisyydestä. Kadehtii ihmisiä, joilla on sisältöä elämässään.

        Asiahan on kuitenkin niin, että kapi tekee aloituksen ja sanoo sanottavansa ja sinä seuraat kuin rakki isäntäänsä ja vingut perässä.


      • Mielipidepankki kirjoitti:

        Pertti Salolainen muutti myös kantansa luettuaan asiantuntijoiden lausuntoja. Päivi Räsänen ja Pekka Puska ovat koulutukseltaan lääkäreitä. Heidän ohellaan lähes kaikkia suomalaisia lääreitä edustavat Suomem lääkäriliitto on vastustanut hallituksen kaavailemia muutoksia höllentää alkoholin vähittäismyyntiä. Lääkärit näkevät työssään alkoholin kirot ja terveyshaitat, mikä todennäköisesti ohjaa heidän näkemyksiään. Sama koskee tupakkatuotteita.

        Valistaminen ja holhoaminen eivät ole kovin tehokkaita tapoja edes puuttua ongelmakäyttöön. Ongelmakäyttäjä on itse saatava tajuamaan tilanteensa ja myöntämään ongelmansa. Asiallinen kiihkoilematta jaettu faktatieto toimii parhaiten myös nuorten valistamisessa.
        Nuoret juovat vähemmän kuin aiemmat ikäpolvet saman ikäisinä vaikka alkoholipolitiikkaa on vapautettu. Voisiko tästä tehdä jotain johtopäätöksiä.
        Matti Apunen totesi hyvin että saatavuuden rajoittamisesta tulisi siirtyä tiukempaan ongelmakäyttöön puuttumiseen.
        Alkoholipolitiikka on tietysti vain yksi esimerkki siitä kuinka väärin käsitetty hyvinvointivaltio holhoaa kansalaisia.


      • JuurikinNoinSeOn
        OikeistoSosDem kirjoitti:

        Valistaminen ja holhoaminen eivät ole kovin tehokkaita tapoja edes puuttua ongelmakäyttöön. Ongelmakäyttäjä on itse saatava tajuamaan tilanteensa ja myöntämään ongelmansa. Asiallinen kiihkoilematta jaettu faktatieto toimii parhaiten myös nuorten valistamisessa.
        Nuoret juovat vähemmän kuin aiemmat ikäpolvet saman ikäisinä vaikka alkoholipolitiikkaa on vapautettu. Voisiko tästä tehdä jotain johtopäätöksiä.
        Matti Apunen totesi hyvin että saatavuuden rajoittamisesta tulisi siirtyä tiukempaan ongelmakäyttöön puuttumiseen.
        Alkoholipolitiikka on tietysti vain yksi esimerkki siitä kuinka väärin käsitetty hyvinvointivaltio holhoaa kansalaisia.

        Meillä on ihmeellinen kaksoistandardi tässä alkoholikultturissa.

        Toisaalla on kehitelty kieltoja rajoituksia ja kontrollia mitä mielikuvituksellisimmin keinoin, ja toisaalla ryyppämistä on hyssytelty ja humalassa toikkarointeja pidetty jopa sankaritekoina, ainakin niille on hyväksyvästi naureskeltu.

        Nuoret sukupolvet ovat jo siirtyneet tuosta kännissä örveltämisen kulttuurista kohtuukäyttöön ja itsekontrolliin, mutta äärivanhoilliset Mielipidepankin tyyppiset vannovat edelleen rajoitusten ja kieltojen nimiin, heille alkoholi on vain humaltumisen välikappale, käyttivätpä itse minkä verran tahansa, Jos eivät käytä niin näkevät jokaisen käyttäjän humalahakuisena ongelmana, jos käyttävät reippaammin, niin hakevat laivalta tai Tallinnasta lastinsa. Tavalliset keskivertoihmiset, joita on varmasti ainakin 3 miljoonaa, ovat lähempänä tuota nuorison vastuullisuutta kuin Räsesen, Puskan ja Mielipidepankin näkemää ongelmakäyttöä.


      • faktaaMunikselle

        Mutta näinhän tämä asia on: "Asiahan on kuitenkin niin, että kapi tekee aloituksen ja sanoo sanottavansa ja sinä seuraat kuin rakki isäntäänsä ja vingut perässä. "

        Ethän sinä ikinä kirjoita mitään asiallista palstan aiheeseen kuuluvaa. Vain ja ainoastaan kapi sinulla on mielessä.


      • JuurikinNoinSeOn kirjoitti:

        Meillä on ihmeellinen kaksoistandardi tässä alkoholikultturissa.

        Toisaalla on kehitelty kieltoja rajoituksia ja kontrollia mitä mielikuvituksellisimmin keinoin, ja toisaalla ryyppämistä on hyssytelty ja humalassa toikkarointeja pidetty jopa sankaritekoina, ainakin niille on hyväksyvästi naureskeltu.

        Nuoret sukupolvet ovat jo siirtyneet tuosta kännissä örveltämisen kulttuurista kohtuukäyttöön ja itsekontrolliin, mutta äärivanhoilliset Mielipidepankin tyyppiset vannovat edelleen rajoitusten ja kieltojen nimiin, heille alkoholi on vain humaltumisen välikappale, käyttivätpä itse minkä verran tahansa, Jos eivät käytä niin näkevät jokaisen käyttäjän humalahakuisena ongelmana, jos käyttävät reippaammin, niin hakevat laivalta tai Tallinnasta lastinsa. Tavalliset keskivertoihmiset, joita on varmasti ainakin 3 miljoonaa, ovat lähempänä tuota nuorison vastuullisuutta kuin Räsesen, Puskan ja Mielipidepankin näkemää ongelmakäyttöä.

        Näinhän se on. Suurimmalle osalle kansasta alkoholi ei ole ongelma ja ne joille se on ongelma hankkivat sitä vaikka keskioluttölkki maksaisi 5 euroa ja sitä saisi kello 12-13 välisenä aikana ALKO:sta.


      • HyväJuttuTuo
        OikeistoSosDem kirjoitti:

        Näinhän se on. Suurimmalle osalle kansasta alkoholi ei ole ongelma ja ne joille se on ongelma hankkivat sitä vaikka keskioluttölkki maksaisi 5 euroa ja sitä saisi kello 12-13 välisenä aikana ALKO:sta.

        Surullisinta tässä poliittisessa tragikoomisessa farssissa on ollut näiden liberaalien kääntyminen äärivanhoillisiksi vain ja ainostaan sen vuoksi, että esitys liberaloisoinnista tulee Keskustan ja ex-persujen muodostamalta hallitukselta.

        Touko Aalto alkoi olla jo surkeaakin surkeampi selittelijä kiemurrellessaan kuinka esitys oli väärin tehty, olisi pitänyt kuulemma nostaa alkoholiveroa samassa esityksessä, ei erillisenä budjettiriihen kohtana!!! Siis haloo, lopputulos on sama, vapaampi saatavuus ja vahvempia juomia kauppaan, mutta haittojen torjumiseksi lisää veroa eli kovempi hinta sille kaljatölkille. Mutta mukamas asiat väärässä järjestyksessä, olisko siis pitänyt jättää verot nostamatta jo vuoden alusta ja odottaa tämän lain vahvistamista?? Voi voi vihreitä - populismi alkaa olla jo liian paksua.


      • OikeistoSosDem kirjoitti:

        Näinhän se on. Suurimmalle osalle kansasta alkoholi ei ole ongelma ja ne joille se on ongelma hankkivat sitä vaikka keskioluttölkki maksaisi 5 euroa ja sitä saisi kello 12-13 välisenä aikana ALKO:sta.

        50-60 luvuilla Alkon lyhyen aukiolon ratkaisivat trokarit. Rööperissäkin kuulemma joka kadunkulmassa oli joku myymässä.

        Jos on kysyntää niin kyllä löytyy myyjiäkin


    • TorppaPoika

      Mielipidepankki kuuluu ikävä kyllä siihen kirjoittajajoukkoon, joiden kirjoittamisella ei koskaan ole muuta tarkoitusta kuin ylläpitää erilaista kaunaa ja vihapuhetta. Vihanlietsonta muita kuin omaa maailmankuvaa edustaviin on ollut MPP:n johtoajatus läpi palstahistoriansa.

      Alkoholipolitiikassa liberalisoinnin vastustajat elävät jossain menneisyyden haamujen ja kristillisen vahoillisen moraalin maailmoissa.

      Vihreät lisäksi lapsellisen vastakkainasettelun lietsonnan populismissa, olihan käytänössä kaikki vihreät vaalilupauksissaan valmiit niin vahvempien oluiden kuin muidenkin juomien vapauttamiseen ruokakauppoihin, hyvin moni oli valmis jopa viinien tuomiseen ruokakauppaan. Nyt sitten populistisesti vain vastustetaan noita samoja asioita kun ne esittää hallitus jossa vihreät eivät ole mukana. Aalto ei näytä päässeen eroon Niinistön pölhöpopulismista.

      Alkoholihaittoja ei rajoituksissa ja kielloilla poisteta, vaikka Puska ja Räsänen sitä kuinka kovasti vannovat. THL on valjastettu heidän äänitorvekseen ja tekeekin siinä hyvää työtä. Valitettavasti. Alkoholin suurkuluttajat eivät ostaisi sitä pienpanimon hieman vahvempaa, mutta kolme kertaa kalliimpaa käsityöläisolutta, he jatkavat edelleen bulkkioluen tai halpojen viinojen kittaamista. Aivan sama onko siinä bulkkitölkissä 4,7 vai 5,4%:sta olutta.

      Limuviinojen kauhut ovat taasen täysin keksittyjä, niiden kulutus on aivan marginaalista eikä niiden kautta nuoria ajaudu alkoholin pariin. Limuviinat ovat vain yksi surkea seuraus harjoitetusta alkoholipolitiikasta, porsaanreiän kautta valikoimiin tullut tuote. Jos alkoholia olisi 1952 saatu ostaa vapaammin, ei olisi tarvittu kehitää erillistä long drink juomaa olympiavieraille.

      • NäinStadissa

        Hesari, tuo stadilaisten pravda, on kietyttänyt tiistaisen populistien aivopierumätön aika hyvin

        http://www.hs.fi/nyt/art-2000005375989.html

        Pointsit hesarille, kukapa uskoisi viinajäätelöistä tai -purukumeista pelottelijoiden edustavan tämän maan korkeinta päätäntävaltaa


      • Niin, sinä näet vihakirjoitteluna sen, jos kertoo esim. maatalouspolitiikan ja aluepolitiikan järjettömyyksistä. Ilmeisesti pidät myös vihapuheena sitä, jos sanoo alkoholin liiallisen juomisen aiheuttavan alkoholismia ja rasvaisen ja sokerisen ruuan liiallisen syömisen lihomista. Sellainen voi loukata niitä, jotka ovat alkoholisteja tai lihavia taikka asuvat haja-asutusalueilla. Minusta tehokkaampi keino kuin surkutella omaa tilaansa olisi yrittää muuttaa asioita. Alkoholisti päättää hakea apua ongelmaansa, liikalihava yrittää muuttaa elämäntapojaan ja takamaiden ankeuteen jämähtänyt päättää lähteä ihmisten ilmoille etsimään työtä ja toimeentuloa. Politiikan tulee olla sellaista, että se edistää tällaisia parempaa tulevaisuuteen tähtääviä asioita. Minusta se ei ole suinkaan mitään vihapuhetta.

        Alkoholisääntelyllä tuskin odotetaankaan olevan vaikutusta alkoholin suurkuluttajiin. He ovat menetettyjä tapauksia, joiden toivo on enemmän terveydenhuollossa ja omassa tahdossa päästä eroon ongelmista. Rajoittavalla alkoholipolitiikalla pyritään vaikuttamaan siihen, ettei syntyisi uusia suurkuluttajia. Minusta sellainen tavoite on erittäin järkevää yhteiskuntapolitiikkaa.


      • TorppaPoika
        Mielipidepankki kirjoitti:

        Niin, sinä näet vihakirjoitteluna sen, jos kertoo esim. maatalouspolitiikan ja aluepolitiikan järjettömyyksistä. Ilmeisesti pidät myös vihapuheena sitä, jos sanoo alkoholin liiallisen juomisen aiheuttavan alkoholismia ja rasvaisen ja sokerisen ruuan liiallisen syömisen lihomista. Sellainen voi loukata niitä, jotka ovat alkoholisteja tai lihavia taikka asuvat haja-asutusalueilla. Minusta tehokkaampi keino kuin surkutella omaa tilaansa olisi yrittää muuttaa asioita. Alkoholisti päättää hakea apua ongelmaansa, liikalihava yrittää muuttaa elämäntapojaan ja takamaiden ankeuteen jämähtänyt päättää lähteä ihmisten ilmoille etsimään työtä ja toimeentuloa. Politiikan tulee olla sellaista, että se edistää tällaisia parempaa tulevaisuuteen tähtääviä asioita. Minusta se ei ole suinkaan mitään vihapuhetta.

        Alkoholisääntelyllä tuskin odotetaankaan olevan vaikutusta alkoholin suurkuluttajiin. He ovat menetettyjä tapauksia, joiden toivo on enemmän terveydenhuollossa ja omassa tahdossa päästä eroon ongelmista. Rajoittavalla alkoholipolitiikalla pyritään vaikuttamaan siihen, ettei syntyisi uusia suurkuluttajia. Minusta sellainen tavoite on erittäin järkevää yhteiskuntapolitiikkaa.

        Ymmärrät tapasi mukaan väärin. Voi olla, että yrität kirjoittaa maatalouspolittikan vääryyksistä tai mistä tahansa muusta poliittisesta väännöstä, mutta kohdistat asian yksittäisiin ihmisiin tai ihmisryhmiin.

        Sinun metodisi on se, että kun esimerksiki sähkölämmitteisessä omakotitalossa asuvan hiilidioksidipäästöt ovat moninkertaiset muihin, niin alat sättiä näitä asukkaita ahneiksi vastuuttomiksi paskiaisiksi ja vaadit heidän talojensa jyräämistä katepillarilla ja pakkosiirtoa kerrostaloihin sen sijaan, että kohdistaisit kritiikin niihin, jotka ovat aikanaan normeissa sallineet tuollaiset rakennukset

        Tässä se ero, jota et itse näemmä vieläkään ymmärrä. Vihapuhetta on se jos vaatii tuollaisia pakkosiirtoja ja talojen hävittämsitä, asiallista kritiikkiä taasen se, että arvostelee ympäristöministeriön sosdem virkamiehiä, jotka aikanaan normittivat sähkölämmityksen ykkösvaihtoehdoksi.

        Alkoholilainsäädännön vapauttaminen ei lisää juomista, se on harhaluulo. Alkoholikulttuurin liberalisointi vie meitä kohden vastuullista käyttöä, joka on jo nähtävissä nuorison keskuuudessa. Heille juominen ei ole hauskanpidon tai sosiaalisen kanssakäymisen edellytys, ja nyt vain lainsäädäntö on saatettava samalle vuosikymmenelle, nuorten ihmisten todellisuutta vastaavaksi. Ihmiset liikkuvat ja näkevät miten muualla eletään, pyritään täällä samaan ja höllennetään kaikkitietävää sosiaalidemokraattista valvontaa. Vanhat 60- ja 70- luvulla viinan(kin) voimalla silloisia moraalikäsityksiä ja tabuja (jollainen viina oli) taistelleet ovat suurkulutuksensa jo omaksuneet, ei heidänkään käytös paljoa muutu, mutta varmasti jokunen heitäkin oppisi hieman kansainvälisyyttä uusien tuulien myötä.


      • Ihmettelen kovasti tuosta 0,8 % yksiköstä noussutta mekkalaa ja asiattomia edustajien pelottelua ja valehtelua kuten tuolla aikaisemmin on HS kokoelmaan laitettu.

        Tottahan se on mitä MPP kirjoitti veronmaksajien laskusta ja lisäksi terveyden huollon ja sosiaalitoimen työntekijöiden työturvallisuuden vaarantamista. Mielestäni pieni vähemmistö ei kuitenkaan saa hankaloittaa suuren enemmistön elämää.

        Minua asia ei suuremmin haittaa sillä tässä on kolme Alkoa 3 km päässä, mutta jos haluan oikeaa lonkeroa pitää mennä autolla kun taas kauppaan on parisataa metriä. Kaupunkien ulkopuolella asialla on jopa taloudellista merkitystä. Alkon reisussa tulee helposti samalla ostettua vähän enemmänkin.


      • TorppaPoika kirjoitti:

        Ymmärrät tapasi mukaan väärin. Voi olla, että yrität kirjoittaa maatalouspolittikan vääryyksistä tai mistä tahansa muusta poliittisesta väännöstä, mutta kohdistat asian yksittäisiin ihmisiin tai ihmisryhmiin.

        Sinun metodisi on se, että kun esimerksiki sähkölämmitteisessä omakotitalossa asuvan hiilidioksidipäästöt ovat moninkertaiset muihin, niin alat sättiä näitä asukkaita ahneiksi vastuuttomiksi paskiaisiksi ja vaadit heidän talojensa jyräämistä katepillarilla ja pakkosiirtoa kerrostaloihin sen sijaan, että kohdistaisit kritiikin niihin, jotka ovat aikanaan normeissa sallineet tuollaiset rakennukset

        Tässä se ero, jota et itse näemmä vieläkään ymmärrä. Vihapuhetta on se jos vaatii tuollaisia pakkosiirtoja ja talojen hävittämsitä, asiallista kritiikkiä taasen se, että arvostelee ympäristöministeriön sosdem virkamiehiä, jotka aikanaan normittivat sähkölämmityksen ykkösvaihtoehdoksi.

        Alkoholilainsäädännön vapauttaminen ei lisää juomista, se on harhaluulo. Alkoholikulttuurin liberalisointi vie meitä kohden vastuullista käyttöä, joka on jo nähtävissä nuorison keskuuudessa. Heille juominen ei ole hauskanpidon tai sosiaalisen kanssakäymisen edellytys, ja nyt vain lainsäädäntö on saatettava samalle vuosikymmenelle, nuorten ihmisten todellisuutta vastaavaksi. Ihmiset liikkuvat ja näkevät miten muualla eletään, pyritään täällä samaan ja höllennetään kaikkitietävää sosiaalidemokraattista valvontaa. Vanhat 60- ja 70- luvulla viinan(kin) voimalla silloisia moraalikäsityksiä ja tabuja (jollainen viina oli) taistelleet ovat suurkulutuksensa jo omaksuneet, ei heidänkään käytös paljoa muutu, mutta varmasti jokunen heitäkin oppisi hieman kansainvälisyyttä uusien tuulien myötä.

        Annat väärän todistuksen eikä se taida olla ensimmäinen kerta. Minä nimenomaan en syyllistä ihmisiä siitä, miten he käyttäytyvät. Kaikki kritiikkini on kohdistunut Kepuun, joka on politiikallaan mahdollistanut älyttömyydet. Tottakai osa ihmisistä sitten tarttuu sellaiseen, joka on koko kansan ja heidän itsensäkin pitkäaikaisia etuja vastaan.

        Sähkölämmitteisten talojen asukkaita en ole koskaan moittinut. Se voi johtua siitäkin, että olen itsekin asunut pitkään sellaisessa talossa ja asun edelleen. Ei se varmaan minkään ympäristöteko ole minun kohdaltani, vaan pelkästään itsekäs omaa elämänlaatua parantava asia. Asumismuotoni välittömät kulut olen maksanut kokonaisuudessaan itse enkä ole saanut siihen mitään tukea. Mutta ympäristöongelmien syntymisen osalta ole toki valintoineni osavastuussa.

        Olen esim. arvostellut sitä, että arktiseksi maataloudeksi luonnehtima yritystoiminta on täysin älytöntä. Se ei ole näiden yrittäjien vika, vaan kepulaisen tukipolitiikan seurausta. Tuetaan ankeiden olosuhteiden maataloutta. Tuotto jää huonoksi, mutta yhteiskunta maksaa niin paljon, että se kannattaa yrittäjälle. Se on johtanut mm. siihen, että karjaa on siirretty pohjoiseen väliaikaisesti, jotta saadaan suuremmat tuet. Kepun johdolla on rakenneltu kymmenillä miljoonilla rautateitä, joita ei sitten ole edes käytetty ja jotka nyt puretaan. Tällainen politiikka lähentelee iditotismia ja ansaitsee kovasanaisenkin arvostelun. Siinä ei syyllistetä suinkaan alueella asuvia ihmisiä vaan kepulainen politiikka.

        Kepun johtava ajatus on pitää koko Suomi asuttuna. Onneksi Kepu on näissä tavoitteissaan suurimmaksi osaksi epäonnistunut. Maaseutu on tyhjentynyt 50 - 70 vuodessa kovalla vauhdilla Kepun estely-yrityksistä huolimatta. On älytty hakea elintason kasvua ja parempaa elämänlaatua hylkäämällä perinteinen maaseutu-elämä. Sellainen kansakunta menestyy, joka ei jähmety paikoilleen muun maailman kehittyessä. Onneksi enemmistö suomalaisista on tämän älynnyt ja siirtynyt pelloilta ensin tehtaisiin ja sitten tietokoneiden ääreen. Tämä onnistuminen on tapahtunut Kepun jarruttavasta politiikasta huolimatta. Nyt maaseutu on jo enemmän tilanteessa, että se kykenee elättämään sillä elävän väestön. Paino on sanalla enemmän, sillä edelleenkin maassa harjoitetaan kepulaista tulonsiirtopolitiikkaa hyvinvoivilta seuduilta kuihtuville alueille. Tämä tietysti rapauttaa myös menestyvien alueiden taloutta eli on koko Suomelle vahingoksi.


    • Viikoittaisesta jumpastani ja sen jälkeisestä seurakuntani eläkeläiskerhosta palattuani tulin vielä vilkaisemaan avaukseni tuottamaa. Onhan se tuottanut yhtä ja toista. Puutun vain tuohon alkoholikeskusteluun:

      Kovin huono käsitys suomalaisten kyvystä itsekontrolliin ja elämänsä hallintaan on noilla, jotka kauhistelevat keskiolutta hieman vahvempien juomien mahdollista tuloa kauppoihin! Olemmehan me toki kulttuurissamme jäljessä Euroopan vanhoista maista kuten Ranskasta, Italiasta, Espanjasta, Saksasta ja monista muistakin, mutta olemmeko sittenkään enää niin paljon jäljessä, että tuo vapauttaminen olisi kansallemme katastrofi? En usko.

      Noissa mainituissa ja monissa muissakin maissa, joista kaupoista saa vapaasti viiniä ja väkevämpiäkin alkoholin tuottamat terveyshaitat ja muut ongelmat eivät taida olla yhtään suuremmat kuin ne ovat tällaista sääntelypolitiikkaa noudattavassa Suomessa. Jos alkuun tulisikin pieni nousu suomalaisten nauttimissa alkoholiprosenteissa, pian se tasaantuisi. Näkisin niin, että tuolla pienellä muutoksella kansaamme vain hieman sivistettäisiin juomatavoissakin.

      Annoin jo avauksessani tunnustusta kepupoliitikolle, Annika Saarikolle. Ilo on antaa tunnustusta toisellekin kepupoliitikolle, Mikko Kärnälle - entiselle upseerille, muuten - joka ehdottaa, että myös viinien pitäisi tulla ruokakauppoihin. Kärnällä Lapin perukoilta olevana on ehdotukselleen hyvä peruste siksikin, kun hänen asuin- ja kannatusalueillaan Alkoja on harvassa, usein pitkien etäisyyksien takana. Mutta on sillä yleisempikin merkitys, siis suomalaisten sivistäminen parempiin juomatapoihin.

      No, Kärnän ehdotus ei menne läpi, mutta uskon, että ennemmin tai myöhemmin se meilläkin vielä toteutuu. Tuskin kuitenkaan minun elinaikanani. Mutta mitäpä tuosta, sillä kohtapuolin lähden kuukaudeksi maahan, jossa saa hyviä viinejäkin vapaasti kaupoista, oman maan tuotantoa.

      Muutamassa vastineessa on paheksuttu sitä, että olen puhunut täällä myös itsestäni. Niin olen tehnyt, yleensä vastineena sellaiselle, joka on ensin puhunut minusta. Mutta silti lienen puhunut itsestäni vain murto-osan siitä, mitä nuo samat ovat puhuneet minusta. Ja nähneet minut täällä jatkuvasti siellä, missä en ole ollut. Kuten tuossakin tuo yksi sekopää puhumassa muka jotain Sipilän tyttären häistä. Mitähän puhumista minulla olisi ollut niistä, kun en ole tiennyt edes Sipilän tyttären olemassaoloa saati hänen häistään!

      Onhan noissa vastineissa myös useita asiallisiakin, mutta en nyt niihin enempää puutu. Enkä puutu mihinkään muuhunkaan. Tämä palsta ei todellakaan minua enää houkuta keskusteluihin, kun asiallisetkin sellaiset yleensä heti muuttuvat asiattomiksi. Tunnustukseni noille muutamille, kuten Mielipidepankille ja Pystyyn_kuolleelle, jotka vielä jaksavat yrittää. Minulta tämä palsta saa jäädä taas tyystin rauhaan ainakin pariksi kuukaudeksi.

      • CornBeppuAUJombeJOHTO

        Älähän viitsi nimitellä! Sinä täällä sontaa olet vuosia kylvänyt ja nyt muka sitten viisaita lässyttämässä. Kiero olet kuin korkkiruuvi ja äärimmäisen vttumainen.
        Vetäköön jokainen omat johtopäätöksensä Pystyn ja Pankin todellisesta minästä.


      • hyvästi.viimeinkin

        Kapi on kirjoittanut itsestään 99% kirjoituksistaan. Kopiointia jostain lehdestä on ollut nimeksi sitten onkin alkanut oman elämän tilitys.

        Tunne palstasta on molemminpuolinen, kapin tilalle on jo tullut muita palstapellejä.


      • CornBeppuAUJombeJOHTO kirjoitti:

        Älähän viitsi nimitellä! Sinä täällä sontaa olet vuosia kylvänyt ja nyt muka sitten viisaita lässyttämässä. Kiero olet kuin korkkiruuvi ja äärimmäisen vttumainen.
        Vetäköön jokainen omat johtopäätöksensä Pystyn ja Pankin todellisesta minästä.

        Mitä sitten vaikka Kapi, Pysty, MPP, Oikeistodemari ja lukemattomat muut olisivatkin yksi ja sama. Keskity siihen mitä kirjoitetaan.


      • maj.evp
        OikeistoSosDem kirjoitti:

        Mitä sitten vaikka Kapi, Pysty, MPP, Oikeistodemari ja lukemattomat muut olisivatkin yksi ja sama. Keskity siihen mitä kirjoitetaan.

        Olet vaatimaton. Rinnastat itsesi Kapiin, Pystyyn-kuolleeseen ja Mielipidepankkiin. Olen pettynyt.


      • Fyysisen jumpan ohella myös aivojumppa on tärkeää. Minulle tällainen kirjoittelu on aivojumpaa, jota yleensä edeltää ajattelu. Yhteiskunnallisiin asioihin keskittyvä aivojumppaa ruokkii myös itseään. Se panee seuraamaan asioita entistäkin tiivimmin ja syvällisemmin. Toki minulle yhteiskunnallisten asioiden seuraaminen alkoi jo teini-iässä ja on jatkunut siitä asti koko elämän. Osin työnikin on sisältänyt näihin asioihin liittyviä elementtejä. Toki tällaista jumppaa voi harjoittaa muussakin ja ehkä paljon paremmassa seurassa. Sellaiseen on vaan monella vähän mahdollisuuksia yhtä jatkuvana toimintona kuin mitä tällainen keskustelupalstakirjoittelu on.

        Käyn Helsingin keskustassa aika usein ja mm. Hakaniemen hallissa ja torilla ostoksilla, jos haluan ostaa laadukkaita elintarvikkeita. Hakaniemen ympäristössä samoin kuin vaoikkapa Kurvin kulmilla törmää sitten kyllä väkisinkin alkoholin aiheuttamiin haittavaikutuksiin edelleenkin. Ei toki yhtä näkyvästi kuin vuosikymmenet sitten, jolloin alkoholistit asuivat talvenkin siltojen ja veneiden alla, jos rappukäytävistä ei häädettiin pois. Alkoholin aiheuttamat ongelmat ovat edelleen valtavat ja ongelmista seuranneet kustannukset sekä inhimillisesti että rahassa mitattuna erittäin suuret. Itse ajattelen, että on erittäin pieni hinta lähteä hakemaan viininsä Alkosta kuin edistää näiden ongelmien jatkumista vain sen vuoksi, että vapauden tunne jotenkin lisääntyy ja on samanlaista kuin eteläisemmässä Euroopassa.

        Hyvin monella on lähipiirissään sukulaisia, ystäviä ja työkavereita, jotka ovat kärsineet alkoholismista. Myös minulla on elämi aikana ollut useitakin em. ihmisiä, joista suuren osan alkholiperäinen kuolo on sitten korjannut. En olisi sitä kohtaloa heille suonut ja siksikin olen itse valmis tinkimään ns. vapaudestani, ettei sellaista enää tapahtuisi. Tottakai asenteelliset muutokset alkoholin käyttöön ovat paras tapa ehkäistä ongelmia. Humalahakuinen juominen näyttäisi nuorten keskuudessa lisääntyneen, mikä on hyvä asia. Arvelen, että tämä voi liittyä osin vihreään elämäntapaan, missä kasvisruokien syöminen, fyysinen liikkuminen ja niihin liittyvä ideologinen elämäntapa on vallannut alaa kaupunkinuorison keskuudessa. Toki siinä saattaa olla myös ajankäytön muutoksia siinä kohdin, että nuoret puuhastelevat paljon netin ja tietokoneiden kanssa, jolloin ei synny toimetonta aikaa, mikä käytettäisiin ryyppäämiseen.


      • OpeOulu
        Mielipidepankki kirjoitti:

        Fyysisen jumpan ohella myös aivojumppa on tärkeää. Minulle tällainen kirjoittelu on aivojumpaa, jota yleensä edeltää ajattelu. Yhteiskunnallisiin asioihin keskittyvä aivojumppaa ruokkii myös itseään. Se panee seuraamaan asioita entistäkin tiivimmin ja syvällisemmin. Toki minulle yhteiskunnallisten asioiden seuraaminen alkoi jo teini-iässä ja on jatkunut siitä asti koko elämän. Osin työnikin on sisältänyt näihin asioihin liittyviä elementtejä. Toki tällaista jumppaa voi harjoittaa muussakin ja ehkä paljon paremmassa seurassa. Sellaiseen on vaan monella vähän mahdollisuuksia yhtä jatkuvana toimintona kuin mitä tällainen keskustelupalstakirjoittelu on.

        Käyn Helsingin keskustassa aika usein ja mm. Hakaniemen hallissa ja torilla ostoksilla, jos haluan ostaa laadukkaita elintarvikkeita. Hakaniemen ympäristössä samoin kuin vaoikkapa Kurvin kulmilla törmää sitten kyllä väkisinkin alkoholin aiheuttamiin haittavaikutuksiin edelleenkin. Ei toki yhtä näkyvästi kuin vuosikymmenet sitten, jolloin alkoholistit asuivat talvenkin siltojen ja veneiden alla, jos rappukäytävistä ei häädettiin pois. Alkoholin aiheuttamat ongelmat ovat edelleen valtavat ja ongelmista seuranneet kustannukset sekä inhimillisesti että rahassa mitattuna erittäin suuret. Itse ajattelen, että on erittäin pieni hinta lähteä hakemaan viininsä Alkosta kuin edistää näiden ongelmien jatkumista vain sen vuoksi, että vapauden tunne jotenkin lisääntyy ja on samanlaista kuin eteläisemmässä Euroopassa.

        Hyvin monella on lähipiirissään sukulaisia, ystäviä ja työkavereita, jotka ovat kärsineet alkoholismista. Myös minulla on elämi aikana ollut useitakin em. ihmisiä, joista suuren osan alkholiperäinen kuolo on sitten korjannut. En olisi sitä kohtaloa heille suonut ja siksikin olen itse valmis tinkimään ns. vapaudestani, ettei sellaista enää tapahtuisi. Tottakai asenteelliset muutokset alkoholin käyttöön ovat paras tapa ehkäistä ongelmia. Humalahakuinen juominen näyttäisi nuorten keskuudessa lisääntyneen, mikä on hyvä asia. Arvelen, että tämä voi liittyä osin vihreään elämäntapaan, missä kasvisruokien syöminen, fyysinen liikkuminen ja niihin liittyvä ideologinen elämäntapa on vallannut alaa kaupunkinuorison keskuudessa. Toki siinä saattaa olla myös ajankäytön muutoksia siinä kohdin, että nuoret puuhastelevat paljon netin ja tietokoneiden kanssa, jolloin ei synny toimetonta aikaa, mikä käytettäisiin ryyppäämiseen.

        Nuorten alkoholin käyttö on vähentynyt. Johtunee melko pitkälle rahan vähyydestä.


      • NaurattaaVain
        maj.evp kirjoitti:

        Olet vaatimaton. Rinnastat itsesi Kapiin, Pystyyn-kuolleeseen ja Mielipidepankkiin. Olen pettynyt.

        Heh heh. Siinä kaksi samanlaista mielikuvitusmatkaajaa. Taitaa olla yksi ja sama trolli.


    • Hyviä.matkoja

      Sanot kohtapuolin lähteväsi kuukaudeksi maahan, jossa saa hyviä viinejäkin vapaasti kaupoista, oman maan tuotantona. Espanjaanko? Siellä palstan "majuri" kertoi olleen pari viikkoa. Ei lähettänyt siitä mitään todistetta. Lähetä Sinä joku kuva sieltä entiseen tapaan. Eräille meistä se on mieluista ja eräitä muita ottaa tyhjään koteloon.

      • MaissPebbuAUJompeJOHTOA

        Tyhjempi kotelo tuolla Sipilän ja Perhon hokijalla. Tai oikeammin täynnä pskaa!
        Luuletkos äälö, ettei kukaan muu ole ulkomailla käynyt??? HO HOO, HO HOO!


    • KepuKusettaaAina

      Sipilä kusettaa aina! Tässä nähdään kiteytettynä suomalainen insinööri koulutus: Täyttä sontaa.

    • juoppokepulainen2

      Eläkeläiskerhossa tuolla toisaalla alkoi ihan itsestään vääntö naisen vartalosta

      olet vahva jos tunnet naisesi vartalon mutta jos tunnet omasi olet vielä vahvempi
      Sun Tzu kiinalainen sananlasku

      Ajattelin loikata pres vaaleissa enkä äänestäkää Annika Saarikkoa
      http://www.ts.fi/static/content/pic_5_166044_k166045_651.jpg
      vaan
      Huhtasaarta, teenkö vartalolleni haittaa?
      https://www.aamulehti.fi/kotimaa/laura-huhtasaari-perustelee-haluaan-muuttaa-perustuslakia-ei-voi-tukea-laittomuutta-24161802/

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      281
      4702
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2508
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2181
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2176
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      129
      1817
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1472
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1452
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      344
      1430
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1367
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1257
    Aihe