Etupiirijaossa ei ole mitään väärää

kokoomuksen-äänestäjä

Usein kuulee valitettavan Molotov-Robbetrop sopimuksen llsäpöytäkirjaa "rikollliseksi" ja "laittomaksi". Eihän se ollut kumpaakaan, vaan rauhansäilyttämiseen tähtäävä toimi! Mitä pahaa on siinä, että kaksi valtiota sopivat keskenään maantieteelliset linjat, joita kumpikaan ei ylitä. Sillä tavallahan juuri varmistetaan, ettei synny sotaa niiden välille! Ei vaikka pienemmät valtiota hyökkäsivät niiden kimppuun tai muuten provosoisivat sodan, jonka takia joukot joutuisivat etenemään niiden alueille.

Vaikluttaa sille, että MR-sopimuksen kritisoijat ovatkin vain katkeria häviäjiä. Minä olen oikeistolainen ja markkinatalousmies, ja tosiaan sen verran mies, että tuollainen akkamainen ininä tuostakin asiasta vain naurattaa. Se on sillä tavalla, että niin taloudessa kuin politiikassakin on vahvempia ja heikompia ja kummassakin heikomman osa on hävitä ja kuolla pois. Vain surkiot ja sosialistit luonnonlaista alkaa itkemään.

33

185

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näin.se.kai.menee

      Churchill Jaltalla ehdotti Stalinille Euroopan jakoa etupiireihin mutta jostain syystä siitä ei paljon puhuta. Olisiko syynä se kun yleisen opetuksen mukaan länsi ei koskaan tee mitään väärää eikä ole koskaan tehnytkään. Silloin pitää osata sopivasti vaieta.

      • Rooseveltin alkuperäismalli YK:sta jakoi maailman kahden ylivaltion, USAn ja Neuvostoliiton kesken. Näillä kahdella oli yksinomaiset valtuudet toimia poliiseina muille valtioille.
        Muille valtioille ei siis annettu edes suvereniteettia.
        Sitten persaukis-Churchill, kukkoilija-DeGaulle ja häviäjä-Tsian-Kai-Tsek vaativat päästä mukaan
        Muodostettiin siksi näiden veto-, eli vesitysoikeuden omaavien maiden turvallisuusneuvosto.

        Muut päästettiin osallistumaan vain suunsoittoon yleiskokouksissa,
        Kansainliitossa puheenjohtajana toiminutta Suomea ei päästetty sinnekään, koska Kansainliitosta erotettu Neuvostoliitto esti sen. Kansainliitto unohdutettiin, rakennukset ovat kyllä tallella.

        Jotta YK:n alkuvuosien surkuhupaisuus ei jäisi tähän, valittiin pääsihteeriksi norjalainen sosialisti-oikeusministeri Trygve Lie. Lie oli Komintenin palkkalistoilla ainakin 1920-luvulla ja saarnasi aseellista kommunistista vallankumousta julkisissa puheissaan 1930-luvullakin.
        Ollessaan Norjan pakoonpötkijähallituksessa Lontoossa, Lie haukkui Suomea, joka puolusti itsenäisyyttään.


    • PettäjänTieOnTuskainen

      Avaaja on Nazi-Tarkkispoika, joka on itse piinkova stalinisti ja kiertänyt aina porvariston ja kokoomuksen kaukaa!

    • KelmienKekkerit

      Etupiirijako ilmaisi peitellysti ne maat, jotka kaksi vuoden 1939 rikollisvaltiota, Saksa ja N-Liitto voivat vallata, miehittää ja orjuuttaa ilman, että se häiritsee toista allekirjoittanutta roistovaltiota!

    • Ensin alkuun huomautan että en usko sinun olevan Kokoomuksen äänestäjä vaikka niin sanot. Kukaan kokoomuslainen ei kirjoitaisi tuollaista. Sitten asiaan.

      Kansainliiton peruskirja kielsi salaisten sopimusten solmimisen, jonka tarkoituksena oli juuri estää MR-sopimuksen kaltaiset asiakirjojen synty. Salainen etupiirisopimus rikkoi niiden valtioitten suvereneetia, joita jako koski. On myös itsestään selvä asia ettei toisen omasta sopiminen ole oikein.
      " Eihän se ollut kumpaakaan, vaan rauhan säilytämiseksi tähtäävä toimi!"

      Sodan syttyminen oli etukäteen tiedossa ja kumpikin tiesi ettei sopimus estäisi sodan syttymistä. Sopimus antoi vain osapuolille luvan toimia omassa etupiirissä haluamallaan tavalla. Puola jaetiin kahtia, jonka kumpikin osapuoli miehitti sovitulla tavalla. Sen jälkeen NL ryhtyi painostamaan Baltian maita tukikohtasopimuksiin ja hyökätä Suomeen maan valloitamiseksi. Saksa sai myös toimia Länsi-Euroopassa ilman kahden rintaman sodan uhkaa. Joten sopimusta ei tehty rauhan säilytämiseksi.
      Sopimus Natsi-Saksan kanssa tahrasi N-liiton myöhemmin käymää " fasisti-vastaista" sota, jota venäläiset vieläkin toitottavat.

      • ei.sallinut

        -----Kansainliiton peruskirja kielsi salaisten sopimusten solmimisen, jonka tarkoituksena oli juuri estää MR-sopimuksen kaltaiset asiakirjojen synty----

        En tuota usko, että kielsi vain salaiset mutta salli julkiset kuten Tsekkoslovakian maiden jakamisen 1938. Miksi taas yrität antaa väärää tietoa ?


      • TurhaMöläytys

        Todistitko sen jollakin tavalla vääräksi? Ei "enmäusko" ole mikään todiste!

        Salainen lisäpöytäkirja on kaikissa tapauksissa häpeällinen sopimus molempien osapuolien suhteen ja esim. neukkulaa sen solmiminen hävetti niin paljon, että he kielsivät sopimuksen teon vuoteen 1990 saakka!


    • MeAgain

      "Ei vaikka pienemmät valtiota hyökkäsivät niiden kimppuun tai muuten provosoisivat sodan, jonka takia joukot joutuisivat etenemään niiden alueille... Minä olen oikeistolainen ja markkinatalousmies..."

      OK ja palkinto illan hulluimmasta provosta menee... saapa nähdä moniko nielaisee syötin ;)

      • hermoraunio.lipfert

        No lipferttihän se taas on pöhvelöimässä heti kärjessä oikein kahden viestin voimin. Eipä ollut yllätys :D


      • TurhaKommentti

        Etkä psaa mitään kiistää, Tarkkis!

        Eipä ole yllätys:-D


    • oipoi

      Aloittaja ja venäläiset eivät kuulu sivistyneistön joukkoon. Tämä tuli tässä selväksi.

    • sopijasopii

      Etupiirijakoa on aina tehty ja sitä tehdään edelleen.
      Lännen masinoimat kansannousut ja demokratian ja vapauden viemisen nimissä tehdyt ristiretket palvelevat siinä tarkoituksessa.
      Niillä pyritään saavuttamaan poliittista ja taloudellista vaikutusvaltaa kohdemaissa.
      Ongelma on että jako tehdään sopimatta osapuolten kesken. Aloittajan perustelu rauhansäilyttämiseksi ei tule otetuksi huomioon vaan pelkkä oma etu sanelee toimet.
      Sopiminen olisi oikea tie mutta ihmiskunnan historiassa se on osoittautunut liian vaikeaksi ja parhaimmillaankin tilapäisjärjestelyksi.

      • EiVaanSovi

        Pahinta tuollaisissa "sopimuksissa" on yleensä se, että niissä usein sopijaosapuolet sopivat täysin ulkopuolisten maiden kohtaloista niiden pään yli!

        Se on sekä moraalitonta että suuri vääryys!


      • Raubal
        EiVaanSovi kirjoitti:

        Pahinta tuollaisissa "sopimuksissa" on yleensä se, että niissä usein sopijaosapuolet sopivat täysin ulkopuolisten maiden kohtaloista niiden pään yli!

        Se on sekä moraalitonta että suuri vääryys!

        Harmi vain, että suurvallat tekevät niin. Jo se, että saatanallinen NL oli synnytetty ja aggressiivinen, pakotti jotenkin reagoimaan siihen. Se, että Länsi halusi tehdä vastaavan sopimuksen, pakotti Saksan solmimaan omansa. Myös hirvittävä saksalaisvastainen aggressio ja taloussota Lännestä. Sodan uhka. Länsi lupasi N-liitolle enemmän. Se lupasi koko Suomen ja Baltian. Mitä ilmeisimmin se myös teki salaa sopparinsa.


      • Tökeröä-valetta

        "Se, että Länsi halusi tehdä vastaavan sopimuksen, pakotti Saksan solmimaan omansa."

        Länsi ei nimenomaan suostunut NL:n vaatimuksiin. Saksa suostui.

        " Myös hirvittävä saksalaisvastainen aggressio ja taloussota Lännestä."

        Jopas jotakin. Saksaahan yritettiin nimenomaan lepytellä mm. sallimalla varustautuminen ja suostumalla Tsh:n jakoon.

        " Sodan uhka. Länsi lupasi N-liitolle enemmän. Se lupasi koko Suomen ja Baltian. Mitä ilmeisimmin se myös teki salaa sopparinsa. "

        Tavanomaista pötyä. Länsi nimenomaan kieltäytyi NL:n vaatimuksista.


    • kokoomuksen-äänestäjä

      Tiedoksi vain sosialistiluusereille: minä äänestän Kokoomusta, jos niin haluan.

      Markkinataloudessa niinkuin maailmassakin kilpailu on vapaata ja tuollaiset heikot häviää vahvempien kanssa koittaessaan. Se on ihan normaali luonnonjärjestys, jota ei tule muuttaa.

      Ja turha on selitellä, että sopimus, jossa etukäteen sovitaan konfliktien välttämisestä määrittelemällä vapaaehtoisesti itselle rajat, vieläpä toisen osapuolen suostumuksella, joiden yli mennä, on rauhaa edistävä. MR-sopimus esti sodan laajenemisen koko sen ajan kun se oli voimassa. Vasta kun se rikottiin, tuli sotaan mukaan muitakin valtioita. Lopulta oli jo Etelä-Amerikankin vallat mukana, mistä ei ollut tietoakaan MR-sopimuksen ollessa voimassa.

      • MeAgain

      • TarkkispoikaJaVallanhimo

        "Tiedoksi vain sosialistiluusereille: minä äänestän Kokoomusta, jos niin haluan."

        Nimimerkki "kokoomuksen-äänestäjä" = NaziTarkkispoika eli ikistallari, joka ajaa kaikessa NL/Venäjän etua ja mollaa Suomea!

        "Markkinataloudessa niinkuin maailmassakin kilpailu on vapaata ja tuollaiset heikot häviää vahvempien kanssa koittaessaan. Se on ihan normaali luonnonjärjestys, jota ei tule muuttaa."

        Voi helposti! Mekin Suomessa elämme säädellyssä markkinataloudessa, joka huomioi myös yhteiskunnan heikoimmat paljon paremmin kuin ns sosialistisissa maissa tapahtui!

        "Ja turha on selitellä, että sopimus, jossa etukäteen sovitaan konfliktien välttämisestä määrittelemällä vapaaehtoisesti itselle rajat, vieläpä toisen osapuolen suostumuksella, joiden yli mennä, on rauhaa edistävä."

        Ei keskinäisaen etupiiriraan määrittely silloin, kun samalla sovitaan molempien osapuoleten valtapiiriin päätyvistä valtioista, ole muuta kuin fasistinen valloituspaperi! Jos tuollainen sopimus on Tarkkispojan mielestä niin ylväs niin miksi sitten Neuvostoliitto KIELSI SEN OLEMASSAOLON aina romahtamiseensa saakka vuoteen 1990. Taisi Gorbatsov sen myöntää hetki ennen romahdusta?

        " MR-sopimus esti sodan laajenemisen koko sen ajan kun se oli voimassa. "

        Ei estänyt? Se toki esti sodan Saksan ja N-liiton välillä, mutta AIHEUTTI Puolan sodan (ja jaon), Talvisodan Suomessa ja Baltian maiden miehitykset!

        Sopimus tuossa muodossaan oli vallanhimoinen ja rikollinen paperi, jonka ylistämiseen täytyy olla Tarkkispojan (matalaa) tasoa oleva moraali!


    • hauhau-vuhvuh

      MR-sopimusta haukuttaessa unohdetaan eräs toinen ja todella iso maitten jako eli ns. Monroe-oppi missä USA yksipuolisesti on julistanut Latinalaisen Amerikan omaksi pelikentäkseen jossa se hoitaa asiat oman mielensä mukaisiksi.

      Mikä kumma kun tästä ei puhuta eikä siitäkään kun Kiina on ottanut koko Etelä-Kiinan meren melkein toisten maiden rannikoita myöten omaksi alueekseen. Tai siitä kun Kiina "jakoi" Tiibetin itselleen keneltäkään kysymättä ja nyt toteuttaa siellä kansanmurhaa. Jostain jaoista puhutaan, toisista ei.

      Sekin jää yleensä mainitsematta kun läntisen Euroopan isot maat jakoivat Afrikkaa viivottimen kanssa 1800-luvulla.

      Että ei MR-sopimus ollut ainoa eikä edes pahinta sorttiakaan.

      • TarkkisVainJaksaa

        "MR-sopimusta haukuttaessa unohdetaan eräs toinen ja todella iso maitten jako eli ns. Monroe-oppi missä USA yksipuolisesti on julistanut Latinalaisen Amerikan omaksi pelikentäkseen jossa se hoitaa asiat oman mielensä mukaisiksi."

        Ei unohdeta vaan tuomitaan sekin samantien!

        "Mikä kumma kun tästä ei puhuta eikä siitäkään kun Kiina on ottanut koko Etelä-Kiinan meren melkein toisten maiden rannikoita myöten omaksi alueekseen. Tai siitä kun Kiina "jakoi" Tiibetin itselleen keneltäkään kysymättä ja nyt toteuttaa siellä kansanmurhaa. Jostain jaoista puhutaan, toisista ei."

        Kyllä näistä on puhuttu tavan takaa! Ei yksi vääryys oikeuta toista!

        "Sekin jää yleensä mainitsematta kun läntisen Euroopan isot maat jakoivat Afrikkaa viivottimen kanssa 1800-luvulla."

        Niin? Tekivät 1800-luvulla, mutta eivät enää 1900-luvulla ja alueet on jo palautettu!

        "Että ei MR-sopimus ollut ainoa eikä edes pahinta sorttiakaan. "

        MR-sopimus tapahtui Euroopassa, jossa me asumme ja sen teki kaksi diktatuurimaata. Sopimuksessa jaettiin rikollisella kyynisyydellä etupiirejä ja maa-alueita keskenään tavalla, jota kumpikin maa on hävennyt jälkikäteen. N-liitto jopa niin paljon, että KIELSI koko sopimuksen lisäpöytäkirjan olemassaolon vuoteen 1990 saakka!


    • whoscores

      Millä voi lopettaa voimapolitiikan? Se nyt vaan on realismia.
      Fair play maailmanpolitiikassa on yhä suuri vitsi kuin vaikkapa NHL-kiekossa.

    • TiltujenTaisto
    • Raubal

      No ei ole. Sitä paitsi Länsi ajoi Saksan Stakinin syliin. Tarkoituksella sekin. Näin ajateltiin N-liitossa ja Lännessä olleen paras tapa saada aikaan sota

      • AksiKonnaaYhteenSoppii

        Ei suinkaan "ajanut"! Vallanhimoinen Stalin yritti sada lännen kanssa aikaan M-R-sopimuksen kaltaista "sulle-mulle-sopimusta, mutta länsi ei oista "maannälkää" ymmärtänyt! Sen sijaan Hitlerissä Jooseppi löysi todellsen sielunkumppanin!


    • EmmeAnsaitse

      Suomalaiset alamaiskansana myös tarvitsevat ja haluavat etupiirijakoa. Ei tarvitse edes muistella hyviä ruotsinvallan ja YYA-aikoja, jo Suomen sodan ollessa vielä käynnissä riensivät Suomen korkeimmat virkamiehet Pietariin vakuuttelemaan (silloin vielä vihollismaan) keisarille uskollisuuttaan ja Cronstedt luovutti Pohjolan Gibraltarin eli Viaporin taistelutta venäläisille. No, historia on historiaa, toisin on nyt...vai onko? Päivän aviiseissa pohditaan huolestuneina Saksan vaaleja ja "saako Suomi edelleen jatkaa Saksan kainalossa".

      • Lykkäät-pötyä

        Suomalaisilla on oikeus ajaa omia etujaan siinä kuin muutkin.

        Koko 1700-luvun oli ollut selvää, ettei Ruotsi pysty Suomea puolustamaan, eikä oikein ollut haluakaan. Oli täysin järkevää valita Venäjän keisari hallitsijaksi.

        YYA-sopimus taas sinetöi suhteet NL:on Suomelle varsin edullisella tavalla.

        Saksan vaalit ovat oleellinen asia EU:n jatkotoimia odoteltaessa. Suomen Saksan suhteisiin ne eivät vaikuta.


    • SinuaEmmeAnsaitse

      Suomalaiset eivät oikeasti 'ansaitse' nimimerkki "EmmeAnsaitse" tarjoamaa valehtelua!

      Suomi kuuluu länteen eikä todellakaan enää kaipaa mitään "etupiirijakoja"!

      Eipä juuri kannata muistella kahdensadan vuoden takaisia aikoja (jolloin ylin virkamieskunta maassa oli ruotsalaisia, ruotsinkielisiä ja ruotsalaismielisiä), jolloin maa ei ollut EDES itsenäinen!

      Joku Cronstedt mokineen oli lähinnä ruotsalainen upseeri!

      TOTTAKA Suomessa seurataan kaikkia merkittäviä vaaleja Euroopassa! Sen sijaan me emme ole "Saksan kainalossa" vaan käymme sen kanssa kannattavaa kauppaa!

      EU-aikana Suomi on paljon vapaampi kuin koskaan pimeänä YYA-aikana "karhun kainalossa", jolloin TODELLA oltiin 'kainalossa'!

    • Anonyymi

      Sillä sopimuksella kaksi suurvaltaa yritti estää maailmanpalon onnistumatta koska Iso-Britannia pelasi omia pelejään.

      • Anonyymi

        Ei suinkaan vaan jakoivat keskenään vieraita maita ja mantuja sulle-mulle periaatteella, jota ne häpesivät jälkikäteen itsekin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei suinkaan vaan jakoivat keskenään vieraita maita ja mantuja sulle-mulle periaatteella, jota ne häpesivät jälkikäteen itsekin!

        Puhutko Churchillista joka sitä esitti Stalinille, tosin koskien koko itäistä Eurooppaa ? Eli paljon pahempaa jakoa esitti kuin mitä jaettiin MR-sopimuksessa. Ainoa vika MR-sopimuksessa todellakin oli se, että siinä jakelijoina olivat väärät valtiot. Maiden jako sinänsä ei ole koskaan ollut vierasta läntisille suurvalloille. Monopoli, joka kuuluu vain niille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puhutko Churchillista joka sitä esitti Stalinille, tosin koskien koko itäistä Eurooppaa ? Eli paljon pahempaa jakoa esitti kuin mitä jaettiin MR-sopimuksessa. Ainoa vika MR-sopimuksessa todellakin oli se, että siinä jakelijoina olivat väärät valtiot. Maiden jako sinänsä ei ole koskaan ollut vierasta läntisille suurvalloille. Monopoli, joka kuuluu vain niille.

        Pikku-putinisti trollaa Venäjän hhaavekuvia.
        Putinin halu olla iso poika Amerikan rinnalla.
        Meidän juutas-trollit myövät sielunsa ja mielensä paholaisille. Luulis häpeevän yön kitutunneilla edes.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pikku-putinisti trollaa Venäjän hhaavekuvia.
        Putinin halu olla iso poika Amerikan rinnalla.
        Meidän juutas-trollit myövät sielunsa ja mielensä paholaisille. Luulis häpeevän yön kitutunneilla edes.

        Mitään asiaahan sinulla ei taaskaan ollut, pelkkiä typeriä herjauksia jotka kyllä kertovat esittäjästään kaiken. Niin tyypillistä jälkeenjääneen tekstiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitään asiaahan sinulla ei taaskaan ollut, pelkkiä typeriä herjauksia jotka kyllä kertovat esittäjästään kaiken. Niin tyypillistä jälkeenjääneen tekstiä.

        Tarkkispoika kuumeni taas? On se niin väärin kun maailmassa kaikki ei ole samaa mieltä?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      246
      2359
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      166
      1494
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      57
      1360
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1085
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1069
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      970
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      218
      967
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      865
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      699
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      680
    Aihe