Työnteko ei kiinnosta työttömiä vaikka töitä olisi

Liian.laiskoja.jo

Mitä tämä kertoo Suomesta vuonna 2017? Ylisuuri sosiaaliturva ja AY-liike on tehnyt tehtävänsä. Ei viitsi, ei kannata, ei jaksa kun veronmaksajilta voi pummia rahat. Halosesta lähtien näyttää miten lisäeläkkeensä sai perusteetta, ja verotta vielä.
https://yle.fi/uutiset/3-6471415
-siinä sitten motivaatiota nuorille. Näytti miten "sossun" RAHAN HÄNKIN SAI.

Suomi on sairas, hallituksen pitäisi ottaa kovemmat keinot tähän ongelmaan, mutta kun on nämä ay-jäärät jotka lyövät kapuloita rattaisiin tätä ei normaali yrittäjä ymmärrä kenenkä etua vasemmisto ajaa.
Ainoa keino saada tuo porukka töihin on lakkauttaa tuet. Nälkä ja vilu niin ehkä voisi se työnteko kiinnostaakin. Täysin käsittämätöntä että tätä porukkaa vaan hyysätään ja hyysätään.

Suomessa olisi nyt hommia, jos töihin ilmestyy ajoissa ja selvin päin.
Eestistä saisi laivalastillisen porukkaa, mutta saman laivan saa palauttaa viikon päästä takaisin. Kovimmat tekijät tulevat nyt Romaniasta. Niitä vielä kiinnostaa, rakennusyrittäjä toteaa.




– Ei tarvitse olla edes järjissään, niin töitä on, sanoi eräs pääkaupunkiseudulla toimiva rakennusyrittäjä minulle, kun kysyin, miten hänen firmansa saa työntekijöitä samaan aikaan kun alalla ja koko Suomella on alkanut mennä nyt lujaa.

Työ- ja elinkeinoministeriön tuoreen ammattibarometrin mukaan työvoimapulasta kärsitään nyt erityisesti rakennusalalla.

Kyseinen yrittäjä palkkaisi töihin heti rakennusmiehiä, koneenkuljettajia ja työnjohtajia, joita rakennusliikkeet haalivat nyt jopa eläkkeeltä työmaille. Työvoimapula on johtanut siihen, että yritys joutuu jatkuvasti kieltäytymään sille tarjotuista urakoista.

Mistä sitten kiikastaa? Yrittäjä mainitsee yhden syyn: Työtöntä ei kiinnosta. Häntä ei kiinnosta tulla edes työhaastatteluun. Siinä menee kuulemma raja, että kotoa ei lähdetä ketään hakemaan.

Nuorisosta yrittäjä sanoo oman kokemuksensa perusteella suorat sanat:

– Kun on kaksivitoseksi saakka maannut kotona ja pelannut pleikkaria, ei ole enää lähtijäksi.
Vasemmistolainen selittää taasen tilannetta työttömästä itsestään johtumattomilla rakenteilla: Palkka on liian matala, työpaikka väärällä paikkakunnalla, eikä ammattikaan taivu kaikkiin työtehtäviin. Sosiaaliturvan varassa elävän tulot voivat jopa laskea työnteon vuoksi, tai eivät ainakaan juuri nouse.

Ei nämä mamutkaan innokkaina töihin lähde, ovat tottuneet siihen, että soskusta saa rahaa niin paljon kun kehtaa pyytää ja jos ei saa niin menee turuille ja torille kyltin kanssa seisomaan ja vaatimaan, niin johan Toukon väki alkaa rahaa jakamaan, ei voida pahoittaa vip-vieraiden mieltä.

31

358

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • S24uomlaineN

      Älä nosta persettä pankolta, maataloustuet ja veronmaksajat kyllä meidät elättää.

    • Sipilän9epäivä

      Sotket asioita kepuloinen? Työnteko palkalla kiinonsta, ei orjapalkalla!

      • Valehtelet.laiska

        EI SE KIINNOSTA, KUN SOSSUTUET LIIAN SUURET.


      • Valehtelet.laiska kirjoitti:

        EI SE KIINNOSTA, KUN SOSSUTUET LIIAN SUURET.

        Entä kepulandian elättäminen veronmaksajien rahoilla?
        Ei kai hullujen huoneen poika sekoita maataloustukia ja muita tukia?
        Maatalousloiset maksavat omista eläkkeistään vajaat 20%, veronmaksajat 643,8 miljoonaa euroa/vuosi-
        Maataloussyöttiläiden lomakustannukset, Valtion osuus 100% on 172 miljoonaa euroa /vuosi.
        elättiETANAT ja maatalousSYÖTTILÄÄT on meidän rehellisten yrittäjien ja palkansaajien elätettävä sanan mukaisesti KOHDUSTA HAUTAAN. Paskanaamasyöttiläät eivät kykene ja eivät edes yritä vähääkään elättää itseään, vain ja ainoastaan loisimaan toisten työn tuloksissa.


    • Tosiaankin

      Halosen sossu eläke

    • KusipäinenAloitus

      Aloittajan voisi pistää 0- tunti sopimukselle ja katsotaan sen jälkeen huuteeleeko täällä enää...

      • 6tonnii

        Muiden kirjoituksia kopioivaa eläkeläistä ei voi laittaa nollatuntisopimukselle. Eläkettä tosin voisi leikata reilusti, kun se on "yli 6 tonnii"...


      • wfwwfw

        Aloittelija pitäisi laittaa 9e tuoet työkokeiluun tai kuntouttavaan työtoimintaan. Kyllä työttömille on jo olemassa kaikenlaista tee tukia vastaan töitä


    • Aito-soomelaine-Aargh

      Kaiki sano mulle etä teke töö, teke töö. Ei ule töö. Kaiki koko mun suku maka pankko ja säästä se energiia. Kun ei ava ulkko-ovi eikä muu räppänä, lämpö pysy sisälmys ja ei hytise. Diakonisa tuo huomen taas halal liha. Me ei syö mikän pikkuorava tai rotta tai sika. Me syö lammas.

    • totuus_tuolla_ulkona

      ”Kalenterivuoden aikana työttömyys koskettaa noin 700 000 eri henkilöä”

      "Erikoistutkija Heikki Taimio Palkansaajien tutkimuslaitoksesta sanoo Talous & Yhteiskunta -lehden pääkirjoituksessa, että yhden kalenterivuoden aikana työttömyys koskettaa jopa noin 700 000 eri henkilöä. Hän kirjoittaa saaneensa karkean arvion Tilastokeskuksesta.

      Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli viime heinäkuussa 207 000.

      ”Tämä ei kuitenkaan kerro koko kuvaa työttömyydestä. Itse asiassa työvoimatutkimus tuottaa kaikista työttömyysluvuista pienimmän, sillä sen määritelmän mukaan työttömän pitää olla etsinyt aktiivisesti työtä viimeisten neljän viikon aikana (tai odottanut sovitun työn alkamista) ja voida aloittaa työt kahden viikon sisällä."

      https://demokraatti.fi/kalenterivuoden-aikana-tyottomyys-koskettaa-noin-700-000-eri-henkiloa-erikoistutkija-tyottomien-vara-armeija-tyomarkkinoiden-kurinpitokeino/

      " Työttömiä oli elokuussa 202  000. Määrä on kasvanut vuoden takaisesta 7  000:lla.

      Työvoiman ulkopuolella oli kuussa yli 1,41 miljoonaa ihmistä. Heistä niin sanottuja piilotyöttömiä on 140  000, mikä on 14  000 vähemmän kuin vuosi sitten. Piilotyöttömät ovat työvoiman ulkopuolella olevia, jotka haluaisivat töihin, mutta eivät ole kuukauteen etsineet töitä.

      Oikaisu kello 10.32: STT:n uutisessa oli väärin työttömien määrä. Työttömiä oli elokuussa 202000 eli 7000 enemmän kuin vuotta aiemmin, ei vähemmän. Työllisyysasteen trendi oli elokuussa 69,4 %, kertoo Tilastokeskus."

      https://www.aamulehti.fi/uutiset/maaginen-70-prosentin-raja-ylitetty-tyollisyydessa-200418018/

      .

    • Kuka_oikein_puhuu_totta

      Aina näitä kaken tietäviä ihmisiä löytyy. Todellisuus onkin, että heidän tiedot perustuvat "mutu" tuntumaan, ei siis faktaan. Jos joltakin työnantajalta , joka ei halua maksaa alan palkkaa, kysytään asiasta, vastaus on aivan kuin Iltasanomassa kirjoiteltiin, ei löydy työntekijöitä. Ja sitten on ihan itsestään selvää, että koulutetut ihmiset ei tällaisiin töihin hakeudu, jos hengenpitimiksi ei ole pakko.

      Aika vaikea yleistää, että nuoret olisivat kyseisen Iltasanomista kopioidun tekstin veroisia vätyksiä. Kukaan ei muista kertoa, että moni on opiskellut ammatin ja on jo kaksvitosena töissä, elättää itsensä ja maksaa asuntovelkaa. Meillä on vain suomalaiseen ikävään tyyliin päätetty yleistää luusereiksi kaikki nuoret " muutaman kelkasta pudonnen" tyypin takia ja työttömät tuomita saman kaavan mukaan..

      Kyllä hyvä työnantaja saa aina työntekijöitä ja hakijoita on jonoksi asti. Näin kertoi yrittäjä, jolla hakijoita on aina enemmän kuin avoimia työpaikkoja tarjolla. On se hyvä että on ammattiliitot/työnantajaliitot ja ala-arvoisten työolojen takia valvontaa. Joutuvat härskimmät työnantajat ruikuttamaan ihmisiä töihin ja menettävät samalla tuloja. Johan se sananlasku kuuluu:" hyvä kello kauas kuuluu".

      Millainen yritys tai urakoitsija joutuu valittamaan.
      a) yritys tai urakoitsija ei halua noudattaa työlakia tai työehtosopimuksia
      b) palkka ei vastaa lähellekään alan tasoa ja perustuu sille, että pienimmällä palkalla tuleva palkataan (aikanaan sillä ei pysy kukaan töissä, kun nillä alle kympin tuntiliksoilla ei elä Suomessa)
      c) yrityksen tai yrittäjän "paikallinen sopiminen" on yksipuolista työntekijän kiristämistä (töitä saadakseen on suostuttava jos jonkinlaisiin ehtoihin)
      d) työolot on ala-arvoiset, taukotiloja ei ole , työturvallisuus on vieras asia
      e) palkanmaksu tapahtuu niin ja näin (palkan saadakseen joutuu ruinaamaan oman työpanoksensa tulosta)
      f) yrittäjä tai pomot ovat ikävääkin ikävämpiä ihmisiä ja mikään työsuoritus ei ole hyvä. Aina on moitittavaa.
      g) kaikki työntekijät joutuvat kyräilemään toisiaan
      h) työsopimus on ala-arvoinen, jos sitä edes on haluttu paperille tehdä
      i) työnantajan velvoitemaksut jää hoitamatta tai vasta perinnän kautta maksetaan
      j) kaikissa palkkalaskelmissa, jos niitä yleensä saa on virhe ja aina työnantajan eduksi
      k) työvaatteet ja jopa työkalut on oltava omasta takaa

      • Etko.osaa.lukea

        Kirjoitus koski vain työtä laistavia vätyksiä, jotka ei ole edes viitsineen itselleen ammattia hankkia. Sotkit jo siihen kouluttautuneet työssäkävijät.


      • Kes_kusta
        Etko.osaa.lukea kirjoitti:

        Kirjoitus koski vain työtä laistavia vätyksiä, jotka ei ole edes viitsineen itselleen ammattia hankkia. Sotkit jo siihen kouluttautuneet työssäkävijät.

        Myöhäistä on katua, kun torakka persettä kaivaa.


      • PimeästäValoon
        Etko.osaa.lukea kirjoitti:

        Kirjoitus koski vain työtä laistavia vätyksiä, jotka ei ole edes viitsineen itselleen ammattia hankkia. Sotkit jo siihen kouluttautuneet työssäkävijät.

        Et ymmärtänyt moittimasi kirjoituksen pääpointtia ja niinpä päädyitkin etsimään siitä "epäkohtia". Maininta kouluttautuneista oli hyvä lisähuomautus jo muutenkin hyvään kirjoitukseen.


    • Kyllä saa työnantaja joka ei työntekijöitä saa, katsoa peiliin. Noita ruikuttajia on aina ollut, että ei saa tekijöitä, ei varmaan saa, jos ei maksa kunnolla palkkaa ja noudata pelisääntöjä.

      • Turha.heitä.palkata

        Niin...mitä tekee työntekijällä, joka osaa vain sätkäkoneen käytön.
        Monet työnantajat myy osaamista, ei sätkäkoneen osaava vain siihen kuulu.


      • Turha.heitä.palkata kirjoitti:

        Niin...mitä tekee työntekijällä, joka osaa vain sätkäkoneen käytön.
        Monet työnantajat myy osaamista, ei sätkäkoneen osaava vain siihen kuulu.

        Kutakuinkin noin. Työnantajat peräänkuuluttavat huippuosaajia, kun olettavat, että niitä löytyy kaikille ja nimenomaan omalle alalleen tuolta työttömien joukosta. Harva viitsii itse kouluttaa uusia osaavia työntekijöitä.


      • Pystyyn_kuollut kirjoitti:

        Kutakuinkin noin. Työnantajat peräänkuuluttavat huippuosaajia, kun olettavat, että niitä löytyy kaikille ja nimenomaan omalle alalleen tuolta työttömien joukosta. Harva viitsii itse kouluttaa uusia osaavia työntekijöitä.

        Kirurgin yms. hommiin voidaan odottaa huippuosaajaa, muuten tekijät koulutetaan itse - jos siihen ei vaivaudu vaan istuu persehomeessa itkemässä kuin ei ole huippu sitä ja huippu tätä alepalkalla hommiin nollatuntisopparilla, on tosiaan ansainnut ruikuttaa työntekijäpuutetta, eikä työntekijöiden ole tuollaisiin yrityksiin syytä mennäkään hoimmiin - ruikuttakoot.


      • Turmiola.Tommi kirjoitti:

        Kirurgin yms. hommiin voidaan odottaa huippuosaajaa, muuten tekijät koulutetaan itse - jos siihen ei vaivaudu vaan istuu persehomeessa itkemässä kuin ei ole huippu sitä ja huippu tätä alepalkalla hommiin nollatuntisopparilla, on tosiaan ansainnut ruikuttaa työntekijäpuutetta, eikä työntekijöiden ole tuollaisiin yrityksiin syytä mennäkään hoimmiin - ruikuttakoot.

        Varsinkin takavuosina työnantajat tuntuivat työpaikkailmoituksissa oikein kilpailevan sillä, kuka kehtaa vaativimmin sanankääntein etsiä huippuosaajia tehtäviinsä. Se johtui tietysti pitkälti siitä, että kalliista työpaikkailmoituksesta yritettiin tehdä samalla kertaa yrityksen mainos myös potentiaalisille asiakkaille. Toisin sanoen antaa vaikutelma, että firma joka vakuuttaa ottavansa vain maan parhaita työntekijöitä, ei voi valmistaa kuranttia tuotetta.

        Valitettavasti monet potentiaaliset, mutta samalla itsekriittiset työnhakijat ottivat työpaikkailmoituksen tosissaan, eivätkä edes vaivautuneet hakemaan avoimeen tehtävään. Työnantajan kannalta se kostautui niin, että he joutuivat valitsemaan työntekijänsä hakijoista, joilla oli pelkästään hyvin suuret luulot osaamisestaan.


      • Tommi.on.huvittava
        Turmiola.Tommi kirjoitti:

        Kirurgin yms. hommiin voidaan odottaa huippuosaajaa, muuten tekijät koulutetaan itse - jos siihen ei vaivaudu vaan istuu persehomeessa itkemässä kuin ei ole huippu sitä ja huippu tätä alepalkalla hommiin nollatuntisopparilla, on tosiaan ansainnut ruikuttaa työntekijäpuutetta, eikä työntekijöiden ole tuollaisiin yrityksiin syytä mennäkään hoimmiin - ruikuttakoot.

        Tommi esiintyi aiemmin työnantajana, nyt esittää toistapuolta.
        Nyt työnantaja on vihollinen.


      • Tommi.on.huvittava kirjoitti:

        Tommi esiintyi aiemmin työnantajana, nyt esittää toistapuolta.
        Nyt työnantaja on vihollinen.

        Onko hiukan taas majurilla luetun ymmärtämisen vaikeuksia?


      • Paperityö
        Pystyyn_kuollut kirjoitti:

        Varsinkin takavuosina työnantajat tuntuivat työpaikkailmoituksissa oikein kilpailevan sillä, kuka kehtaa vaativimmin sanankääntein etsiä huippuosaajia tehtäviinsä. Se johtui tietysti pitkälti siitä, että kalliista työpaikkailmoituksesta yritettiin tehdä samalla kertaa yrityksen mainos myös potentiaalisille asiakkaille. Toisin sanoen antaa vaikutelma, että firma joka vakuuttaa ottavansa vain maan parhaita työntekijöitä, ei voi valmistaa kuranttia tuotetta.

        Valitettavasti monet potentiaaliset, mutta samalla itsekriittiset työnhakijat ottivat työpaikkailmoituksen tosissaan, eivätkä edes vaivautuneet hakemaan avoimeen tehtävään. Työnantajan kannalta se kostautui niin, että he joutuivat valitsemaan työntekijänsä hakijoista, joilla oli pelkästään hyvin suuret luulot osaamisestaan.

        Nyt moniosaajia, kahden tai kolmen tutkinnon suorittaneita, kymmenen vuoden kokemuksen hankkineita pyritään palkkaamaan harjoittelijoina työpaikoille. Esimies ei hallitse alkuunkaan tehtävän osaamisaluetta, mutta alaisen on osattava kaikki kaksvitosena. Harjoittelijaksi palkkaamisella voidaan maksaa puolet ammattilaisen palkasta. Härskiksi mennyt koko rekrytointi. Kuka viitsii edes hakea paikkoja, jossa palkka on alennusmyynnissä.

        Työnantajat eivät arvosta ja pilaavat omat mahdollisuutensa ja sitten valittavat, että osaajia ei löydy.


    • JosOikeitaTöitäOlis

      Tottakai kiinnostaa vai olisitko mieluummin köyhänä karsenssilla?

    • Pekkarointiakerrakseen

      Kuuleppoika, akiurakoitsijalle ei makseta ja duunarit lähtee kävelemään, sama koskee kepuloisten mansikkamaita ja kanakoppeja, ei niissä enää käy taikutkaan.

    • Se.on.väärin-asenne

      Sossut opetettu siihen, että äänestä heitä, he huolehtii että saat sossutuet kuin palkan työstä.

      • Kyllä se opettaja on Maaliman suurin rikollisjärjestö, Suomen Keskusta ja sen kepupamput ja -pamputaret, nämä maata kiertävät valehtelijat ja tyhmääkin tyhmemmät kepulaiset, nämä vihan, kaunan ja kateuden kyllästämät, jo syntymässä vähälle jääneet uskovat kaikki kepupamppujen ja -pamputtarien valeet.
        Mataloustukli on Suomessa noin viisi miljardia euroa/vuosi.


      • 446654
        osmium1 kirjoitti:

        Kyllä se opettaja on Maaliman suurin rikollisjärjestö, Suomen Keskusta ja sen kepupamput ja -pamputaret, nämä maata kiertävät valehtelijat ja tyhmääkin tyhmemmät kepulaiset, nämä vihan, kaunan ja kateuden kyllästämät, jo syntymässä vähälle jääneet uskovat kaikki kepupamppujen ja -pamputtarien valeet.
        Mataloustukli on Suomessa noin viisi miljardia euroa/vuosi.

        Mikään ei voita kateus ja kaunasosialistien valehtelua ja tyhmyyttä Osmiun on siitä selvä esimerkki.

        Asumistuki on suurempi eikä sillä saa mitään maataloustuella saa sentään ruokaa.


    • KaikkiHalpeneee

      Fakta on että tarjottuihin työpaikkoihin sisältyy apinasuodatin, toisin sanoen ei ole mitään tekemistä sillä ottavatko sinut töihin vaikka olisikin sinusta sopiva työpaikka tarjolla.
      Kun ei paikkoja ole, olemassa olevista paikoista käydään kiivasta taistelua niiden välillä joilla on lainaa, perhe, suita ruokittavana yms. Siinä syrjään jäänyt sitten hymyilee, kun ei ole pakko , mitään....

      • Että_joku_kehtaa

        "Tarvitsemme joukkoomme lisää käpäliä. Haemme nyt xx- myymälään sinua

        Myyjä 5h/vko

        Sinä teet aktiivista myyntityötä ja kehität omia taitojasi erinomaisena asiakaspalvelijana xx -palvelukonseptin mukaisesti. Palvelet asiakkaita kokonaisvaltaisesti, etsien ratkaisuja asiakkaiden pulmiin. Myyjänä osallistut myymäläkuntoisuuden ja siisteyden ylläpitoon myymälässä. Toteutat xx -ketjukonseptia ohjeistusten mukaisesti. Myyjänä kehität ja ylläpidät omalta osaltasi myymälän positiivista työskentelyilmapiiriä.

        Odotamme sinulta positiivisuutta, tiimihenkisyyttä sekä sitoutumista ketjutoimintamalliin. Toivomme, että sinulla on palvelulähtöinen ja vastuuntuntoinen ajattelutapa. Odotamme, että sinulla on tuoteosaamista ja aitoa kiinnostusta asiakaspalveluun. Tehtävään soveltuva työkokemus ja koulutus katsotaan eduksi. Myyjänä sinulla tulee olla valmiutta ilta-, viikonloppu- ja sesonkipainotteisiin työvuoroihin.

        Tarjoamme sinulle monipuolisen ja itsenäisen työn nopeasti kehittyvässä, Pohjoismaiden suurimmassa xx-tuoteketjussa. Työssäsi pääset osallistumaan myös aktiivisesti koko ketjun toiminnan kehittämiseen. Meillä on innostunut, ammattitaitoinen työyhteisö eri puolilla Suomea. Mikäli jaat kanssamme aidon innostuksen lemmikkieläinharrastuksiin, arvostat tekemisen meininkiä ja aitoa tiimipelitaitoa, saatat hyvinkin olla etsimämme henkilö!"

        Kyll tällasii töitä on, iha 5 h/vko ja sillähä elää, maksaa vuokrat ja rellestääki viel baareissa.
        90 % töistä on määräaikaisia, osa-aikaisia, kutsuttaessa työnantajan tarpeen mukaan ja heti valmiina lähtöön töitä, vuokratyöpaikkoja jne. Vai osaako joku viisas kertoa elääkö ihan leveästi viiden tunnin työviikon ansioilla?


    • InsallaH

      Juu kuka tyhmä tekee esimerkiksi hyväksikäyttäjä yrittäjille muutamalla €urolla tunti työtä, ottakaa näitä pakolaisia sinne heittonappuloiksenne.

      Kukaan terevjärkinen suomalainen ei tee työtä alipalkalla, josta kertyy eläkettä muutamakymppi vuodessa. Miettikää ihan oikeasti millaista hyväksikäyttöä se on.

      Laittakaa nuoria sinne alipalkalla, ja heillehän ei kerry edes eläkettä koskaan.
      Kaikki eleäkertymät voitte antaa isoille herroille, että saavat mahdolliset kymmenientuhansien eläkkeet, kultaiset kädenpuristukset sekä otionsa eläkepakettina.

      Suomen kansa on todellakin tyhmiä,kun luulevat saavan enemmän aukomalla päätään ja työttömien kustannuksella.

      Viekää viestiä Lindströmille, Sipilälle jne heille oitte marmattaa, koska he ovat ihan perseestä.

      Antakaa työttömin nauttia vapaudestaan ja ihanasta omasta kunnonlomastaan täydellä edulla.

      Kun itse pipipäät teette työtä hautaan asti ja toinen jalka jo haudassa ahnehtien lisäropoja muutama sentti kuukaudessa.Muistakaa tehdä työtä ja ahnhtia aina 80-ikävuoteen asti.

      Kylläne omaisenne sitten saavat hiukan perintönä lisärahaa kun potkaisett tyhjää. Amen.

    • AsianYtimessä

      Suomi on sairas, hallituksen pitäisi ottaa kovemmat keinot tähän ongelmaan, mutta kun on nämä ay-jäärät jotka lyövät kapuloita rattaisiin tätä ei normaali yrittäjä ymmärrä kenenkä etua vasemmisto ajaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      142
      1825
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      114
      1437
    3. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1242
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      88
      1237
    5. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      89
      1115
    6. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      194
      1017
    7. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      97
      953
    8. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      40
      860
    9. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      195
      854
    10. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      76
      828
    Aihe