Aihealueet

Listaukset

  Mietteitä Kyläkaupasta

  muualtakin_voi_ostaa

  Olen asioinut Kyläkaupassa jo vuosikymmeniä mutta nyt tuntuu siltä, että voisi alkaa asioimaan muuallakin. Se muutos mikä Kyläkaupassa on tapahtunut, vaikkapa parin viime vuoden aikana, on järisyttävä. Joskus muutos on hyvästä ja joskus taas pahasta, Kyläkaupan kohdalla muutos näyttää olevan tuo viimeksi mainittu. Aloiteenpa vaikka "uuden ruokapuolen" hyllyjen asettelusta. Olisi ollut järkevää asettaa hyllyt siten, että hyllyjen välistä olisi suora yhteys kassoille, nyt hyllyrivistöjä poikittain joiden sijoittelussa ei ole mitään järkeä. Kun uusi yhdyskäytävä avattiin niin mainostettiin kovalla höyryllä, että yhdellä pysäköinnillä käyt molemmissa kaupoissa. No niinpä.... muutaman kuukauden ajan kuitenkin piti edelliset ostokset kantaa autoon ennen kuin meni toiseen kauppaan. Olihan siellä kyllä tavaransäilytys kaapit mutta niistä puuttui ovet!! Sitten kun tavaransäilytys kaappeihin tuli ovet, niin huh heijaa.... kukaan ei niitä käytä, kunihmisten mielestä niitä on niin helv*tin vaikea käyttää!! Johan tässä on jo tullut jotain kirjoitettuakin, mutta ajattelin vielä jatkaa. Hinnat on nykyään aivan pilvissä.... poislukien ne naurettavat Lauantaimakkara tarjoukset! Kassoilla järkyttävät jonot vaikka asikkaat ovat vähentyneet silmissä, kannattais ehkä ottaa se toinen ja kolmaskin kassa käyttöön. Se ei varmaan sataantonniin pysähdy mitä meidänkin perhe on Kyläkauppaan kantanut, mutta jatkossa ajattelin asioida muualla.

  ps. tämä on vaan minun mielipide

  199

  6360

   Vastaukset

   • Minulla on vain positiivista sanottavaa kyläkaupasta. Ainut negatiivinen asia on pitkä matka Lapualta.

    • Älä ole huolissasi , matka lyhenee puoleen marraskuussa,,,,, parkki kuin parkki


   • Kyläkaupalla sais olla PERINTEINEN GRILLI ! höyrymakkaraa, Lihapiirakkaa, Porilaista..jne. Ja Grillin pitäisi olla suomalainen. Ei mikään matujen kebab/pitsa paikka. Niitä on muutenin aivan liikaa.

    • Onhan siellä se hodarikioskin milloin missäkin, mutta se on turhan kallis ja valikoima aika suppea. Löytyyhän sieltä se Tuurin Grilli, mutta sillähän ei ole Keskisen kanssa mitään tekemistä. Eväät tässä Tuurin Grillissä on mitä mainioimmat! (ei ole mainos)


   • Sinä päivänä kun asiakkaat huomaavat että heitä on petetty, kaupassa ei ole mitään halpaa kuin muutaman kappaleen sisäänvetotuote ja kaikki lopettavat kerralla käymisen, minä nostan lipun salkoon ja korkkaan kuohuviinin kun se v*tun narsisti menee konkkaan ja hakee tavarapuodista yksinaruisen keinun.

    • Tuleva Joulu näyttää suunnan, pari edellistä on olleet kuta kuinkin rauhallisia. Venäläisiä ei ole näkynyt pariin talveen, mutta enpä ole niitä kaivannutkaan.


    • Nysse meinas palaa se Kyläkauppa. Paffirässi ruvennu savuuttamahan. Olis menny monen kersan Joulu pilalle, josse olis kärvähtäny, vaikka tuskinpa vain . Onhan sielä ankarat sprinkleri systeemit.


   • Sitä saat odottaa. Jatka vain karehtimista

   • Sen sanon vesalle, että ÄLÄ laajenna enään. Menee jo oikeesti yli. Pysy tässä, ja panosta mainontaan.

    • Saa nähdä, paljonko myynti kasvaa pandaturistien myötä. Itse en ole vielä koskaan käynyt Tuurin kyläkaupassa. Mutta kesällä aion tulla katsomaan pandoja, ja poiketa samalla kyläkauppaan, ja yöpyä perheen kanssa joko Ähtärissä tai Tuurissa.

     Laajennusten osalta sillä on merkitystä, mitä paikkaan teettää. Tuollaisessa paikassa kannattaisi ehkä olla joku erikoisempi liikuntakeskus, jossa pääsisi tekemään jotain sellaista, mitä missään muualla ei pääse tekemään. Jos olisi jotain harvinaisempaa tarjontaa tekemiseksi, voisi hotellissa yöpyä pidempäänkin. Perinteisesti hotellien yhteydessä on tuon takia ollut kylpylöitä. Tuurissa on kauppakeskus ja ravintolatarjontaa, mutta liikunnallista tarjontaakin voisi olla enemmän.


   • Ka hinnat ovat suomen kalleimmat,ruoka ja tavara puolella

    • Missä kyläkaupassa olet nähnyt halpaa ruokaa? Rahti keskelle ei mitään maksaa vielä enemmän.


    • Alavudella on S-Market - Onko kyläkaupan hinnat korkeammat kuin Alavudella? Kysyn tätä, koska kävimme kyläkaupassa, mutta emme menneet elintarvikepuolelle. Menimme Alavuden S-Markettiin. Meidän vakikauppa täällä Espoossa. Halvin Lidlin ohella. Mikäli kyläkaupan elintarvikepuolella hinnat alempana kuin S-Marketissa, hinnat halpoja.


   • Samaa mieltä aloittajan kanssa. Itse moitin suunnattomasti varsinkin ruokapuolen kassojen vähyyttä. Olen tykännyt Keskisen ruokapuolella sen takia asioida, että siellä on ollut monta kassaa käytössä. Nyt usein VAIN kaksi! Muutenkin ruokapuolen uudistus meni pieleen, entinen oli niin tilava ja helppokulkuinen. Eli nykyään teen ruokaostoksia myös muualla, lähinnä Keskisen kassojen vähyyden/jonojen vuoksi. Tavarapuolella ei niinkään tarvitse jonottaa, mutta se kun taas on niin suuri, niin ei aivan muutamaa tavaraa jaksa sieltä lähteä enää hakemaan, vaan haen lähikaupasta.

    • Eileen ainaki kassoja oli ihan riittävästi ja ruokapuoli on aivan sopivan kokoonen, mutta valikoimaa on tänne kekskelle eimitää- paikkaan liikaa. Tuloo tilan ahtautta, kun on hyllykaupalla tavaraa, mitä en ikää osta. Mutta kai joku tarttoo...


   • Olipa taas pakina.

    • Asiakas on aina oikeassa!


    • HyväPakina kirjoitti:

     Asiakas on aina oikeassa!

     Jos yks asiakas on yhtämieltä ja joku toinen toista mieltä kyläkaupsta esim., niin kai jompi kumpi on oikias tai enemmän vääräs kuin joku kolomas.


   • Onkohan kyläkaupan alueella myynnissä,äkeitä ja auroja ostaisin heti.

    • Sun pitää eherottaa Vesalle notta se järjesstää vaikka Miljoona-aura tapahtuman.


    • Tuolla minun tarhallani niitä on aivan joutilaana. Saisko noista rahaakin?


   • Ruokatavarapuolen hyllyjen sijoittelu aivan kamala. Mistä idea on saatu? Tympeä joka tapauksessa. Ennen kävin kerran viikossa elintarvikeostoksilla, ajomatkaa yht 60 km, ja olin tyytyväinen. Nyt käynnit hidastuneet 1-2 käyntiin kuukaudessa, ja tulevat vähenemään edelleen. Valitettavasti pieleen mennyt "uudistus".

    • Meitä on todella paljon jotka jakavat tuon mielipiteesi.


   • Kyläkaupan huippu on ohitettu, mutta ei se lopu eikä mene konkurssiin. Seuraa pitkä kuihtumisen kausi. Kilpailuasema on huono, kun pitää koko ajan houkutella asiakkaita esim. erikoisilla tapahtumilla ja rakennuksilla, kun luonnollista tarvetta näin isolle tavaratalolle ei ole seudulla. Toivottavasti olen täysin väärässä. Tämän vuoden liikevaihtoluvut tulevat kertomaan paljon. Muutaman vuoden liikevaihto on laskenut, nyt pitäisi reilusti nousta. Kyläkauppias ansaitsee kaiken arvostuksen, ideoita ja rohkeutta on riittänyt ja on saanut rakennetuksi toimivan organisaation.

    • Kyllä se kaatuu kerralla rojahtaen kun rahat loppuu jumalattomaan laajentamiseen eivätkä ihmiset osta paljon, niin kate jää miinukselle.
     Itse olen muutaman kerran käynyt vain syömässä ja lähtenyt pois ostamatta yhtään mitään. Akka pakottaa lähtemään, en minä muuten siellä kävisi. Onneksi sekään ei osta ikinä paljon mitään.
     Toivottavasti saan kohta lopettaa kokonaan siellä ravaamisen. Ei sieltä mitään tarpeellista ikinä löydy, ei ainakaan halvalla. Jotain turhakkeita siellä vain on. Niitä ei varmaan mikään muu kauppa huoli, niin Keskinen saa ne halvalla.
     Kerran meinasin ostaa tv:n, mutta onneksi tulin katsoneeksi Expertin hinnan, oli halvempi. En ostanut sitäkään, koska oli poistuva malli ja uuden paremman sai halvemmalla.
     Sellaisia tuon ahneen paskiaisen tarjoukset ovat.


    • tekisi mieli sanoa että tuurin kyläkauppa on kasvanut jo liian isoksi. On 2 ongelmaa. Pitkät kassajonot. Ihmisiä tulee bussilla aikaa ei ole kuin jokunen tunti. Kallista aikaa menee kassalla jonottaessa. Kuin myös jos haluaa syödä niin on pitkät ruokajonot. Asiakkaita näyttää kyllä piisaavan mutta pelkona on että kuihtuminen voi alkaa milloin vain merkkejä taitaa jo olla

     Mitä voisi tehdä ?

     Lisätä kassoja reippaasti ja parantaa ruokailupuolen palvelua eli nopeuttaa. Olisi ehkä syytä kiinnittää hintoihin huomiota. Ei taida enää olla niin halpaa kuin ihmiset toivovat ? Olisiko syytä tehostaa toimintaa ja ostaa vieläkin isoimmissa erissä jolloin hinnatkin laskisi
     kiitostakin löytyy eli tavara on todella monipuolista


    • sitäpäivääodotellessa kirjoitti:

     Kyllä se kaatuu kerralla rojahtaen kun rahat loppuu jumalattomaan laajentamiseen eivätkä ihmiset osta paljon, niin kate jää miinukselle.
     Itse olen muutaman kerran käynyt vain syömässä ja lähtenyt pois ostamatta yhtään mitään. Akka pakottaa lähtemään, en minä muuten siellä kävisi. Onneksi sekään ei osta ikinä paljon mitään.
     Toivottavasti saan kohta lopettaa kokonaan siellä ravaamisen. Ei sieltä mitään tarpeellista ikinä löydy, ei ainakaan halvalla. Jotain turhakkeita siellä vain on. Niitä ei varmaan mikään muu kauppa huoli, niin Keskinen saa ne halvalla.
     Kerran meinasin ostaa tv:n, mutta onneksi tulin katsoneeksi Expertin hinnan, oli halvempi. En ostanut sitäkään, koska oli poistuva malli ja uuden paremman sai halvemmalla.
     Sellaisia tuon ahneen paskiaisen tarjoukset ovat.

     Tv:tä en ole katsonut, mutta kyllä sieltä löytyy todella hyviä artikkeleita joissa hyvä hinta/laatusuhde. Kyläkauppanne siellä kaukana on sekoitus espanjalaista ostoskatua halpoine hintoineen ja laatukauppojen tarjontaa korkeilla hinnoilla. Pitää olla merkki- ja hintatietoinen mikäli tuosta tarjonnasta löytää ne "löydöt". Myös merkkitarjonnasta olen löytänyt "sikahalvalla" - hinnalla, jota täällä etelä Suomessa ei näy koskaan.


   • Suosittelisin pihaan myyntiin vanhoja maatalouskoneita,esim äkeitä ja auroja jne.

    • Kyllä ehdottomasti!


   • Muistan kuinka vielä jopa 2000-luvun alkupuolilla, Keskisellä tuli käytyä paljon täältä Seinäjoelta, koska siellä teki aina jotain löytöjä mitä ei ollut muualla. Välillä tuli vastaan aivan ihmeellisiä merkkejä, joita ei ollut nähnyt koskaan missään muualla. Jossain koreissa oli jotain halpiaiskrääsää, tyyliin sopuraha, josta tuli ostettua kourakaupalla kaikenlaisia yllätyslahjoja sukulaislapsille.

    Nykyään kuitenkin Keskinen on mennyt siihen samaan kaupalliseen suuntaan, mitä Prisma. Enää ei tee Keskiseltä löytöjä, vaan samat tuotteet löytää kuitenkin Prismasta, ja yleensä vielä jopa halvemmalla. Oikein ärsytti, kun näin Pislan tuotehyllykön Keskisellä, rupesi oikein oksettamaan. Tuli olo, että missä kaikki vanhat hyvät ja erikoiset ripustimet yms. Pislan tuotehylly on kuitenkin Tokmannilla, Prismassa, Minimanissa, yms. En todellakaan aio suunnata Keskiselle, todetakseni että sinne on rakennettu Tokmannin ja Prisman yhdistelmä.

    Keskiselle mentiin aikoinaan hakemaan "keskistavaraa", jota ei saanut muualta. Nykyään sinne ei huvita mennä, koska Prisma ja Tokmanni löytyy jo läheltä. Minkä munauksen Keskinen onkaan tehnyt, kun on Prismoittanut itsensä. Olisi vain kannattanut pysyä Keskisenä.

   • Hinnat alkaa olemaan Stockmannin tasolla, jonka seurauksena se vanha "Kylakauppamaisuus" on tipotiessään.

   • Muutama risu kyläkaupalle:

    1. Ruokapuolen pullonpalautusautomaatti räkkyää aina, niin se vanha kuin nyt tämä uusikin! Aaaargh! Että ottaa hermoon!

    2. Ruokapuolen koko uudistus on mennyt mönkään, kassajonoista ISO miinus! Ennen oli paremmin.

    3. Liian suuri kompleksi.

    Ruusuja kyläkaupalle:

    1. Kaunis miljöö!

    2. Ihana se talvinen juttu siellä keskustorilla aina joulun aikaan.

    3. Tapahtumat.

   • Voisiko joku tuoda äkeitä ja vanhoja rattoreita myyntihin ostaasin sellaasen🚜❌

    • Tarviikko rullaäestä vai joustopiikkiäestä? Entä minkälaasta rattoria?


   • Paa joutua numeroa jos on äkeistä tarvis,myyn myös rattorin.

   • Kun on keskellä arkipäivää liian vähän kassoja kannattaa kotiin tullessa laittaa netin palautuskanavan kautta noottia siitä. Yleensä vastauksena on se että nyt juuri tuli yksi linja-autollinen ihmisiä. Tai sitten soittaa suoraan jonosta kassatoimistoon. Ehkä se paranee kun tarpeeksi monet huomauttavat asiasta.

   • tasan samaa kamaa kuin muuallakin, Keskisen Hönö-Petteri ei ole siirtynyt nykyaikaan kun väki koko ajan enemmän tilaa netistä eikä lähde tarpoon kilometrikaupalla sekavia kaupan käytäviä. Muutaman vuoden päästä käytäväsokkelot kumisee tyhjyyttään. Ei ole oikea kaubamies tämä Hönö-Petteri.

   • Tavarapuoli on liian iso ja tavarat vaihtaa viikottain paikkaa. Ei viitsi enää kiertää koko romu -puolta. Hinnat osittain kalliimpaa kuin esim. Seinäjoella ja kodinkoneista melkeinpä kaikki kakkoslaatua. Elektro-Luxin imurin hintakin 200-400 euroa kalliimpi kuin muualla ja aivan kakkoslaadun tuote. Vallilan tuotteissa on halvempia osa, mutta matotkin sitten kuosiltaan kaikkein ruminpia mallistoltaan. Ruokapuoli tosi sekava ja huomattavasti pienempi. Ei mitään hyviä tarjouksia nykyään ole. Kukahan nämä tarjoukset sinnekin laatii, koska joka ainut kerta jauhomössömakkarat on tarjouksessa! Helppo tehdä tarjoussivun kun aina samat tuotteet tarjouksessa. Eipä Alavudelta ole pitkä Seinäjoelle, joten siellä on valinnanvaraa mistä ostaa ja tarjoukset hyviä. Toisaalta , Alavuden K-Supermarket vasta kaikkein kallein on ja S-Market peesaa perässä, joten jos Alavudella asioi, ni Keskinen näistä kaupoista silti edullisin.

    • Hetkinen - laitoin juuri kysymyksen kumpi edullisempi - Alavuden S-market tai kyläkaupan elintarvikepuoli. Mikäli kyläkaupan elintarvikkeet halvempia kuin Alavuden S-market (jonka hintataso sama melkein sama kaikkialla Suomessa) - älkää valittako. Ainoastaan Lidl menee halvemmaksi Suomessa. Mutta sekin lähellä S-marketin hintoja.


   • Seinäjoelta lähden keskiselle vain jonkun erityisen edullisen tarjouksen perässä.
    Useamman telkkarin olen ostanut, koska on ollut äsjoelta loppu.Hinnatkin olleet noin 50 euroa halvemmat.Saa siinä hakupalkan koska menee vain 7 euron diiselit.
    Ruokapuolelta oon ostanu kaikki tarjoukset samalla reissulla.Joulukinkkuja,tapolan mustaa makkaraa, joka on puolet halvempaa kun ässjoen kaupoissa.
    Vilenin tuotteet myös hyviä.Niitäkään ei enää paljoo ääsjoen kaupoista löydä.
    Tavarapuolella on kyllä hinnat nousseet reilusti .Toista se oli vuonna 1977 kun ostelin pikkukeskiseltä työkaluja sekä autoon lisävarusteita,Silloin oli hinta-laatu kohdillaan,ei ole enää.

   • Koskahan sinne saadaan kunnon hedelmä- ja vihannesosasto? Suurinpiirtein kaikki puolimäränneitä. Jos ostaa tomaatteja ja kurkkuja, ne ovat seuraavana päivänä jo pilalla! Pitää vaihtaa tuottajaa jos ei saa kunnollisia. Samoin banaanit, luumut, viinirypäleitä ym.t puolipilaantuneita jo hyllyssä. Missä siis vika? Esim. Minimanissa on hyvät ja tuoreet tuotteet noilla osastoilla ja säilyvät kotonakin pilaantumatta monta päivää! Samoin Keskisen kilon tarjousjauheliha useimmiten pilalla seuraavana päivänä vaikka säilytys oikeassa jääkaappilämpötilassa ja kotiinkuljetus kylmälaukussa. Joten noitten tuotteitten vastaavat voisivat ottaa nämä asiat huomioon ja korjata tilanne. Leipäosasto on kattava, pullaosastokin melko hyvä, samoin leikkelevalikoima. Uudistus kyllä meni pilalle ruokapuolen muutoksen osalta ja romupuoli suuruudenhulluudesta. Ennen tuli käytyä viikottain ja nykyisin korkeintaan parinkuukauden välein. Kesäisin auki oleva puutarhapuolikin kokenut melkoisen huonontumisen ja niitä ulkomaisia kukka-amppeleita on turha tänne tuottaa, kun kotimaisiin huipputuotteita on saatavilla? Onkohan kaikki nämä miinukset johtuneet siitä , koska työntekijöitä on paljon vähennetty ja palvelu on sen myötä huonontunut?

    • Vihannespuolen mollaus kyllä ihan höpyä, kotim. tomaattiakin pitää orottaa monta päivää, että on kypsä ja pehmenny hieman , että viitti suuhunsa laittaa. Sulla on varmahan jääkaappi hajalla?
     Banaanit tuodaan maahan ihan raakoina, kypsyyvät matkalla kauppaan ja on kaupassakin usein ihan vihreitä vielä. Ostan usein banaania kahta kypsyys astetta; heti syötäviä ja sitte vähä vihreitä parin päivän päästä syötäviä.
     Usein ostan n.s. pilkullisia tuotteita ja ikää ei ole vielä mitään häikkää ollu, mutta kotoväki värkkää nuotten päiväysten kans, kyllä ottaa joskus päähän.


   • Hinnat nousseet selvästi. Täytyyhän ne laajennukset jollai maksaa, se näkyy hinnoissa.Ihme
    hehtaarihalliks menny. Asiakkaat vähentyneet.

   • Vesan ykköset lehti kun ei enää tipahda postilaatikkon voimme keitellä hautajaiskaffeet.Kaupan laajennukseen menneet rahat olisi pitänyt satsata kylpylän rakentamiseen hotellin yhteyteen.Ainoa vaihtoehto millä saadaan maksavaa porukkaa kauppaan ja ennenkaikkea hotelliin.

    • Tuo muuten oli hyvä idea!!

     Mitä tuota tavarapuolta enää laajentaa - Itse katsoin kiinnostuneena hotellitarjontaa ja mietin tosin, mitä siellä tekisi? Tuli mieleen, että mikäli olisi tasokas kylpylä, voisi ampaista sinne täältä Espoosta. Ja tasokkaalla tarkoitan sitä, että enemmän kuin yksi poreallas. Mikäli haluaa tehdä jotakin mitä Suomessa ei ole, kannattaa matkia kylpylän osalta Viroa, altaita ja saunakulttuuria. Saunoja moneen lähtöön, suolasauna, aromisauna, infrapunasauna, tervasauna jne...

     Keskisellä on siis puitteet, puuttuu kylpylä. Ostovoimaa tulisi taatusti enemmän kuin myymälöitä laajentamalla. Hotelli valmiina huoneineen.

     Ps. yksi pikku juttu kävi silmään, mikäli kylpylä rakennettaisiin, myös huoneet pitäisi uusia sisustuksen suhteen. Kuka helvetissä on konsultoinut noin kauhean dekoorauksen huoneisiin. On kuin jostakin muisnaiseglantilaisesta raskaasta. Museohuoneita! Ei tätä päivää.

     Pikku huomautus - ajetaan täältä Tahkolle kylpylään ja toimintalomalle. Ajoaika 6h pysähdyksineen. Tuuri on lähempänä. Meidän kaltaisia on paljon.


   • Ompas taas pakinat meneillään.

   • Nykyään Kyläkaupassa on vaikeaan juuri saada minkäänlaista palvelua. En tiedä onko henkilökuntaa vähennetty mutta tuntuu, että myyjien tai henkilökunnan löytyminen on usein kiven takana. Plussaa on annettava siitä että lapsille löytyy leikkipaikat.

   • Ennen täältä Seinäjoelta ainakin hypättiin keskisellä, monta kertaa vuodessa. Uudistus on "prismoittanut" keskisen kaupan, mitään ihmeellistä sälää sieltä ei enää löydä. Onneksi on sopuraha, siellä voi jollain tapaa löytää kaikenlaista himmeliä, ja edes jollain tapaa pääsee siihen tunnelmaan mitä keskisellä oli ennen.

    Löysinpä Seinäjoen sopurahasta eurolla (siis eurolla) perinteisen kiikkihanan. Sellaisen minkä sai iskettyä pihasaunan vesikorveen alaosaan, tyhjennyshanaksi. Ei löytynyt prismoista, ei tokmanneilta, eikä keskiseltä. Rautakaupoista kyselin, ja eioota sanoivat. Putkiliikkeestä olisi saanut tilaamalla, hintaan 30 euroa kpl, ovh yli 40, ja hieman turhan muotoiltuja sekä hankalan muotoisia. Mutta sopurahasta sai eurolla, muovisen kiikkihanan, jota ei ole turhaan muotoiltu eikä kruusailtu, toimii vaatimattomassa tehtävässään oikein hyvin. Ostin pari hanaa varalle, jos joskus tarttee, ei oo vielä tarttenu.

    • Mahtava paikka se sopuraha ajatella hana löyty


   • No mutta onhan siinä Keskisen ympärillä näitä "penkojaispaikkojakin" --> Mikko Keskinen ja nyt uutena Tuurinportti.

    • Tuurinportti on ollut positiivinen yllätys ja asiakkaitakin näyttää olevan ihan kivasti.


    • TuurinportinAsiakas kirjoitti:

     Tuurinportti on ollut positiivinen yllätys ja asiakkaitakin näyttää olevan ihan kivasti.

     Tuurinportti mielenkiintoinen paikka eikä mikään romulaari vaikka euron laareja löytyykin, mitä sitten? Ei nyt ihan pa**aa kuitenkaan siellä tarjota! Sopuraha S-joella ykkönen mutta Tuurinportti tulee selvänä kakkosena. Keskinen on jo hamaa menneisyyttä meikäläisellä asiakkaana.Kaikki mene pyllylleen laajennuksen myötä, ment överiksi.


   • Tuurinportissa touhaavat Vesan kiusaksi isä Matti Keskinen.Vesan velipoika ja pari entistä Keskisen Vesan johtajaa.MM entinen tavaran sisäänostaja ja oliskohan joku entinen markkinointipäällikkö vai tavaratalon johtaja.

   • Ja aivan p. . . . . kaa tavaraa! Semmosta mitä Keskisellä myytiin 40 vuotta sitten Mistähän indokiinasta vetäävät kaikenmoiset koristeromut ja vaatteet? Puhumattakaan romusta mitä koruiksi ja kelloiksi kutsuvat! Luulisi Matinkin ymmärtävän paremempien tuotteitten ostopaikat? Siellä kuulemma häärii ne jotka Keskisellä luulivat olevansa jotain omistajia? Kymmenet ovat sanoneet kerran käyneensä ja toista kertaa ei, ja saman totesin minäkin. Vaikka ennemmin Sopurahaan Seinäjoelle jos krääsää tekee mieli.

    • Kannattaisi sinunkin käydä Tuurinportissa ihan oikeasti, eikä perustaa käsityksiään pelkkiin mielikuviin/juttuihin/huhuihin! : ))


    • Sinulle Eikiitos, taidat olla rikas ihminen joka ei näistä ns.romulaareista piittaa. Ei kukaan ole sinua sinne Tuurinportille pakottanut, voit ihan rauhassa ostaa ne hienot, kalliit ykkösluokan tavarat sieltä Keskiseltä. Me tarkan markan osa-aika työtä tekevät ostamme ihan hyvällä omallatunnolla sieltä romulaareista ja alennusmyynneistä.


    • Terveisinkeskituloinen kirjoitti:

     Sinulle Eikiitos, taidat olla rikas ihminen joka ei näistä ns.romulaareista piittaa. Ei kukaan ole sinua sinne Tuurinportille pakottanut, voit ihan rauhassa ostaa ne hienot, kalliit ykkösluokan tavarat sieltä Keskiseltä. Me tarkan markan osa-aika työtä tekevät ostamme ihan hyvällä omallatunnolla sieltä romulaareista ja alennusmyynneistä.

     Pätee siis Mikko Keskiseen ja suosikkiini Tuurinporttiin.


   • Tottakai tuurinporttiin ja Mikko Keskiselle,Vesa vaan nyt ei tajuu,,,,,

   • Onko Lidl kopioinut Keskisen tarjoushaukan? Lidlin mainoksissa kun komeilee nykyään hintahaukka, joka on yhtäkkiä jopa vähän samannäköinen tarjoushaukan naamavärkin kanssa.

   • Kyllä tosiaan mieluummin Mikon kauppaan kuin Tuurinporttiin jos asion Tuurissa. Olihan se hyvä että tuli tuolla Tuurinportin romukaupassa kerran käytyä vaikka tosin monet sanoivat ettei kannata mennä. Näkipähän et aivan mitätön pellihalli tehtiin, koska olishan sitä toivonut jotain laadukkaampaa kauppakeskusta senkin tilalle jonkun oikean kauppiaan toimesta. Ostinhan minä sieltä kakkipaperiakin joka tosin oli kalliimpaa kuin Vesan kaupassa:). Nimimerkki KylläKiitosJaKiitos voi asioida siellä romu-ja krääsäkaupassa munkin puolesta vaikka joka päivä :). Onneksi on Seinäjoki noinkin lähellä jossa on valinnanvaraa jokaiselle ja edulliset hinnat.

   • Sopuraha Seinäjoki.Virrat sieltä ostetaan mistä halvimmalla saadaan,siis sopurahasta.

   • Laajennuksen myötä ei meinaa löytää tiettyä tavaraa kuin etsimällä ja hermot menettämällä, useasti olen antanut ostosten olla kun ei huvita kävellä metritolkulla etsien. Ennen vanhaan esim. t-paidankin löysi helposti, nyt ne on siroteltu sinne sun tänne, ne mielenkiintoiset romulaarit on pois kun sai halvalla. Ruokapuoli sama juttu,esim. säilykkeitä ei ole laitettu samalle käytävälle vaan siroteltu nekin minne sattuu ja kun tiettyä etsit niin saat etsiä jonkun aikaa. Ja hinnat on nousseet. Ostan t-paitani nykyisin S-marketista, siellä on sentäs selkeä vaateosasto sopuhintaan ja t-paidat löytyi helposti. Käyn Keskisellä vain ostamassa vessa ja talouspaperia. Siinä kaikki.

    • Olen samaa mieltä kanssasi ja niin on moni muukin. Ruokapuoli on kaikkien floppien äiti!! Pakko vielä mainita erikseen ne säilytyslokerot/-kaapit, ihmiset seisoskelevat silmät pyöreinä niiden edessä ja miettivät miten helvetissä niitä käytetään.


    • Joka kerta jää joku perustavara, kuten vaikkapa huulirasva, ostamatta kun sitä ei löydä/jaksa etsiä (myyjiä ei missään!). Haen sen sitten juurikin vaikka S-Marketista josta se löytyy oitis!


   • Keskinen on nykyisin kuin maksuteevee.Katso sm-liigan jääkiekko.Sm-liigan potkupallo-Pesäpallo jokojokopallo.vormulat ym ym..Eka erä cmoresta.tokaerä ruutu.fi ja kolmas erä viasatilta.

    • Uusi Keskinen on loistava kokonaisuus.
     Mutta miksi Vesa on niin itsepäinen, ettei hyväksy mitään opasteita ja viitoitusta
     valtavassa rakennuksessa.
     Ihmiset poukkoilevat sinne tänne kuin Jukolan viestissä.
     Myös tieyhteydet Seinäjoelta ja Jyväskylästä
     ovat puutteeliset.


    • Kaukana loistavasta.. Merkki tavaran / vaatteiden hinnat huomattavasti kalliimpia kuin esim. seinäjoella.. Kiinasälä tokieullista ,mutta sitäkin saa jo nykyään joka kaupasta samaan hintaan..Isot puitteet ja isot on menotkin.


    • OpasteitaViitoituksia kirjoitti:

     Uusi Keskinen on loistava kokonaisuus.
     Mutta miksi Vesa on niin itsepäinen, ettei hyväksy mitään opasteita ja viitoitusta
     valtavassa rakennuksessa.
     Ihmiset poukkoilevat sinne tänne kuin Jukolan viestissä.
     Myös tieyhteydet Seinäjoelta ja Jyväskylästä
     ovat puutteeliset.

     Ehdottomasti on parannettava tieyhteyksiä, että Seinäjoen ja Jyväskylän kauppojen ääreltä päästään Kyläkauppaan. Ja kaikkien muidenkin kauppojen ympäriltä.


    • Minkä ihmeen takia jonkun kaatuvan kaupan takia pitääs tehdä valtatie keskelle ei mitään?


   • Onnenkiven ruoka on sitten surkeaa pakasteruokaa. Kyllä Vesan kannattaisi palkata oikea kokki tekemään kunnon kotiruokaa tuoreista aineksista.

   • Keskisen kyläkauppa on nykyisin tosi kallis ja sekava.Sieltä ostetaan mistä kalleimmalla saa on uusi mainos. Nolla pulju.

   • Samaa mieltä!

   • Joku tuolla nykyisessä Kyläkaupassa mättää, paljon kuulee negatiivista puhetta kun juttelee tuttujen kanssa. Iloisuus ja sellainen yleinen hyväntuulisuus jota henkilökunnalla oli vielä menneinä vuosina on poissa.

    • Samaa mieltä täälläkin. Huomannut saman asian jo aikoja sitten. Keskisellä HARVOIN henkilökunta tervehtii. En nyt halua mainostaa Ässää mutta totuus ei pala tulessakaan. Halvempi ja henkilökunta ainakin minulle ollut tosi ystävällistä ja tervehtii joka kerta hymyillen. Yksi poikkeus lukuunottamatta. K-kaupassa palvelu on..noh, voidaan tervehtiä mutta jokin puuttuu.


   • Kroisos Pennonen Sukari kun saa pykättyä ideaparkin ääsjoelle niin
    Keskisen Roopeankalle koittaa konkurssi.Kolmasosa ostajista nostaa kytkintä ja sehän ei hyvää tiedä.Muutenkin hinnat jo piikissä ja kauppa sekaisin,

    • Tämä on tosi, Alkaa asiakasvirrat siirtyä kun Ideapark tulee Seinäjoelle..Ei enää Kiinatelkkarit ja vatkaimet ,joka ykköslehdessä samat huipputarjoukset kiinnosta.


    • Mennyttäon kirjoitti:

     Tämä on tosi, Alkaa asiakasvirrat siirtyä kun Ideapark tulee Seinäjoelle..Ei enää Kiinatelkkarit ja vatkaimet ,joka ykköslehdessä samat huipputarjoukset kiinnosta.

     Ei Keskisellä ole ollut pitkään aikaan "huipputarjouksia", se että Oltermannia myydään supertarjouksena sunnuntaista keskiviikkoon 4€ kilohinnalla ei pitkälle kanna. Lopun alkua sanon minä. Henkilökuntaa ei löydä mistään jos palvelua haluaa.


   • Milloin Keskisen uuden sisäänkäynnin yläpuolelle, sinne katolle, tulee se Onnenenkeli? Ei kai Vesa ole muuttanut mieltään?

    • Keskinen menee konkurssiin, nii ei tarvi mitään monumentteja laittaa enää.


   • Oltermannia saa maakunnan ääsmarketeistakin 4.90 euroa kilo.Eikä lopu kesken.

   • Kaatuis nyt perkele tuo Viskibassoporoporvari oikein kunnolla, niin saisi kunnon naurut!

   • Kyläkaupan verotettava tulo oli viime vuonna kolme miljoonaa kolme sataa tuhatta sata neljäkymmnentä yhdeksän euroa. Ei konkurssi ihan heti ole tulossa, voittoa on tullut ihan mukavasti.

    • Jonkin verran taisi tulla myös poistoja laajennuksista. 🤑


   • Surkea tulos kun liikevaihto melkein 200 miljoonaa euroa.

   • Joko Keskisellä on myynnis vanhoja äkeitä ja auroja?

   • Ensi kesänä turistit ryntäävät Ähtäriin ja Tuuriin. Pandat ja Kyläkauppa ovat turistinähtävyyksiä myös Power Park hyötyy
    Ähtärin pandoista. Pohjanmaan turismi saa melkoisen piristysruiskeen.

    • Mitä sen jälkeen, kun ne turistit on lähteneet pois?? Tyhjää liike tilaa tarjolla tuhansia neliöitä?


   • Ei se 6 viikkoa loma-aikana vielä kesää tee.Vuosi on piiiittkkääää..

    • Uusi Keskinen on loistava.
     Lisää opasteita sisälle ja ulos, etti olla kuin Jukolan viestissä suunnistamassa.
     Ja Valtimotie 18 kuntoon Sydänmaalla, Kourassa ja Tuhkiossa.


   • Kauppaa tehdään hiljaisina kuukausina tappiollakin, mutta kesäkuukaudet hurjalla voitolla
    Vuoden tulos on hyvä
    Monet yritykset tekevävuoden tuloksen parissa kolmessa kuukaudessa.

   • Mutta kun ne kulut juoksevat koko vuoden.Juuri viime viikolla lauantaina kierrin tavarapuolen.Olin peräti 5 tuntia.Tein muutaman edullisen ostoksen, mutta kyllä yleinen hintataso oli kovempi mitä on Seinäjoen liikkeissä.Ostokseni maksoivat 40 euroa.Ruokapuolellakin kiersin kaikki hyllyt,Tarjoukset oli tosi hyviä kuten valikoimakin.Lopuksi kävin vielä alkossa,Siellä oli sama hintataso kuin Seinäjoen alkoissakin on.Ei maksa vaivaa lähteä keskiselle ainakaan jos meinaa säästää.
    Pari kertaa vuodessa voi käydä.Joulukuussa ja heinäkuussa,Ei ole keskinen kuin ennen valitettavasti.PS.Ottakaa opaskoira mukaan,

   • OnnenKiven ruoka on aivan surkeaa. Pakasteita lämmittävät ja paistavat. Miksi eivät tee kunnon ruokaa tuoreista aineksista?

   • HYVÄ VESA OLET LUONUT TUURIIN JOTAIN TOSI USKOMATONTA!TYÖTÄ SADOILLE IHMISILLE JAHAUSKAA KAIKILLE? KIITOS.

    • Aikansa kutakin. Joka puljulla on elinkaarensa ja kyläkauppa alkaa olla tiensä päässä.


   • Ovet käy.... porukkaa irtisanotaan.... ruokakaupan puolelta irtisanottiin nyt kahdeksan. Romupuolelta irtisanottiin porukkaa jo aikaisemmin.... ei hyvältä näyttä. Kulissit on kyllä hienot mutta niin... kulissit on kulisseja. Uskon että tulevaisuudessa kyseinen paikka tulee toimimaan karting hallina.

   • Tein saman huomion kun kävin viimmeviikon lauantaina.Ennen oli osastoilla henkilökuntaa,Nyt ainoastaan vaatepouoli oli niin kuin ennenkin,muualla suuri henkilökunta vajaus.Eipä näytä hyvältä ei.

   • Taitaa olla henkilökunnan siivousoperaatio. Suuri remontti ja henkilökunnan päänmenoksi. Nyt ne kulissit kaatuu ja siihen ei auta Vesa ees Koskenkorva!

    • Ville Pusaa ja Jore Marjarantaa lainaten: "Ingen vinner...." "Haaveet kaatuu...."


    • Laittakaapa itse monien mahtava rakennus pystyyn.
     Työllistäkääpä itse 200 työntekijää.
     Työllistäkääpä itse 300 kesätyöntekijää.
     Jätä tänään sohvasi ja lähde virkistäytymään ja syömää Tuuriin.
     Jätä synkkä mielesi kotiisi.


   • 10-11 euron tuntipalkka.Ei sitä voi oikein palkaksi sanoa kun käteen jää 65 euroa päivässä.

   • Eikös se ole hyvä merkki kun henkilökuntaa vähennetään. Osoittaa, että talous pidetään kurissa ja toiminta voi jatkua. Toki on ihan mahdotonta, että Keskinen koko ajan vain kasvaisi ja nyt se tosiaankin alkaa olla ihan kuin muutkin tavaratalot. Mikä on siis kilpailuvaltti? Minä käyn siellä, koska se on lähellä., mutta lähellä on liian vähän väkeä. Lapuallekin tuli Tokmanni, lapualaaset käyvät varmaan vähemmän kuin ennen.

   • Asiakasvirtaa Keskiselle ei pysäytä mikään, se on turistinähtävyys. Pandat Ähtärissä lisää turismia Etelä-Pohjanmaalla.

    • Minä en pandoihin usko! Kiinas käydessäni näin sellaisen kyyhöttävän häkin nurkas...en suostu maksamaan siitä näystä montaa kymppiä. Mutta langattomat kuulokkeet Vesamyi 10 euroa halvemmalla ku Powerin hintarobotti. Ruokapuolelle en jaksanu enää mennä.


    • Äsmummo kirjoitti:

     Minä en pandoihin usko! Kiinas käydessäni näin sellaisen kyyhöttävän häkin nurkas...en suostu maksamaan siitä näystä montaa kymppiä. Mutta langattomat kuulokkeet Vesamyi 10 euroa halvemmalla ku Powerin hintarobotti. Ruokapuolelle en jaksanu enää mennä.

     Pandat tuovat kansanvaelluksen Suomenselälle.
     Uumajan laivat ja rikkaita venäläisiä tulee tuhansia.
     Pandat, Keskinen, Powerpark, Tropiklandia Vaasassa ja
     Seinäjoen uusi kylpylä uimahallin päädyssä,
     ovat kuin magneetti turisteille.
     Parasta Suomessa.
     Logistiikka Valtatie 18 tulee tulpaksi kehitykselle.


    • Äsmummo kirjoitti:

     Minä en pandoihin usko! Kiinas käydessäni näin sellaisen kyyhöttävän häkin nurkas...en suostu maksamaan siitä näystä montaa kymppiä. Mutta langattomat kuulokkeet Vesamyi 10 euroa halvemmalla ku Powerin hintarobotti. Ruokapuolelle en jaksanu enää mennä.

     Voi olla että tarjoustuote on halvempi kuin Powerissa, mutta Keskisen muita hintoja ei näe mistään, eikä enää oikein voi soittaakaan, mikä on toki ymmärrettävää kun henkilökuntaa ei riitä myymäänkään.
     Powerin robotti ei näe hintoja, koska kaupalla ei ole kunnollista nettisivua. Powerista näkee jokaisen tuotteen hinnan, samoin Gigantin ja muiden oikeiden liikkeiden hinnat.

     Keskinen on vittuunnuttanut kaikki lähialueiden miehet, kun kuuntelee mitä mieltä siitä ollaan. Naiset vielä hinkuvat sinne, mutta miehet eivät enää lähde mukaan kuin aivan joku tossun alla elävä vässykkä.

     Googlea käyttävä löytää suoraan Kiinasta sen oikeasti halvan krääsän, mistä Keskinen oli joskus kuuluisa. Postimaksua ei usein mene ollenkaan, tai se on muodollinen 10 senttiä.
     Krääsän takia ei kannata lähteä omasta kotoa minnekään. Posti tuo pienet ostokset suoraan kotiin.


   • Kongi on kumahtanut ja irtisanomislappuja on jaettu. Kulissit kaatuu ja totuus paljastuu. Ulkopäin kauppa on kuin satulinna mutta sisältä päin se on kuin mätä omena.

   • et ol tuo alotus.niin et en tiä.mee muualle.parasta palvelua kyläkauppiialta.tuo ostokset jos en jaksa kantaa autoon.kyläkaupat saa säilyä.käyttäkää hyvätihmiset niitä.meidänkyläl lähti ensi koulu sit kauppa.sitäkö haluatta.KUOLLUTKYLÄ.

    • Keskisellä ja perinteisellä kyläkaupalla ei ole mitään yhteistä. Aika hankala sieltä on mitään kantoapua löytää, kun ei siellä ole enään henkilökuntaa muualla kun niillä kahdella kassalla jotka ovat käytössä.


   • ei euroakaan enään kyläkaupalle yt:t joista ei ilmoitella niinkuin muut yritykset tekevät missä rehellisyys . nyt jo irtisanottu noin 20 henkeä... koskahan keskisen muut työntekijät marssivat ulos????eivät taida uskaltaa ja sinnehän jää vaan juopon kaverit ja perskärpäset

    • Jos jostain ei löydy sijoittajaa joka ostaa kiinteistön itselleen, niin se on goodbye!


   • Keskinen menee nurin. Konkurssi tulee.

    • Ei tarvitte kummonen meedio olla notta tuon pystyy ennustamaan.


   • En tiedä yhtäkään ihmistä täällä Alavudella joka olisi kehunut uutta laajennusta. Tiedän vain ihmisiä jotka eivät ole tyytyväisiä. Tässä olisi pieni mietinnän paikka Vesalle. Ja Helsingin Stockmannkin on selkeämpi kuin Keskinen, minä ainakin olen sitä mieltä. Ei ole muutettu liikaa. Jos joku toimii, miksi mennä muuttamaan?

   • En tiä mutta naapuri kävi viikonlopulla keskisellä eikä meinannu löytää parkkitilaa autolle ja kaupat ääriään myöten täynnä asiakkaita,oli kuulemma rankka reissu

   • Ainahan siellä joulunalusviikolla on väkeä riittänyt,Sesonkiviikkoja on vain muutama vuodessa.Ei sillä herran huonetta rakenneta.Velipoijan kelloliikkeellä sentäs pyyhkii paremmin.Hinnat kohdillaan ja markkina-alue koko suomi.Erittäin hyvä palvelu ja henkilökunta.On kuin toinen maailma kun astuu sinne käytävältä.

   • Ei paikkakuntalaiset keskisellä käy.Ihan muualta sinne ostajat tulee.Harvoin näkyy tuttuja kyläkaupassa, vaikka olen paljasjalkainen Alavutelainen.Töysäläisiäkin tunnen paljon.Heitäkään ei siellä usein tapaa.Ulkomaanmatkoillakin näkee heitä useammin.Tallinna.ruotsinlaivat,rodos,kanaria.

    • Jep.... eipä ollut tänään ruuhkaa kummallakaan puolella.


    • Mitäs pisnestä tämon, ku kävin ostamas kotomaasen potkukelekan, nii kassalle mennes Elisan poijjat myi mulle Elliisan viihre paketin ja 200jörön lahjakortti kaupan päälle. Tuntuu, että määhän melekeen tienasin. Eikai se ny nii voi mennä!?


   • Elisalla ja Saunalahdella on hätä kun porukat lähtee ja vaihtaa operaattoria.Paska pulju.

   • Voisi olla paremmat opasteet eri osastoille, että ei tarvitsisi raahustaa ristiin rastiin hehtaarihallia. Tosi äkkiä väsyy etsimisessä ja haluaa vain pois koko kyläkaupasta. Nykyisin asioin paljon mieluummin pienissä, ja inhimillisen kokoisissa kaupoissa.

   • Joko huomenna on Vesa laittanut Hartwallin lonkerot ja kaikki A-oluet tarjoukseen.Pelastaako kaupan nämä Suomalaisten suosikkijuomat. Hartwallin original long drink sekä Koffin A-Karhu Sandels

    • Ei kukaan osta 12 euron 8-päkkiä, olkoot nelosta tai ei. Sillä 9 irtopurkkia kolmoskaljaa maksaa 9 euroa, ja se vastaa 8 purkkia nelosta. Siinä vain joutuu/saa juoda yhden purkin enempi, ja silti tulee halvemmaksi.

     En keksi syytä ostaa kaupasta nelosta. Ainoastaan virosta ostan nelosta, en prosenttien takia, vaan hinnan takia.

     Turha lakimuutos tämäkin. Olisi ennemmin laskettu alkoholiveroa, ja salkun hinta johonkin 15 euroon, niin hinnat olisi edes lähellä sitä mitä muualla euroopassa.


   • No sanompa mielipiteeni minäkin.En kadehdi ketään vaan nostan hattua Vesalle työllistäjänä ja ilman Vesaa mitä Tuuri olisi ei mitään!Ensiksikin joka viikko pitäisi olla joku tarjous ykköslehdessä joka veisi ihmiset Tuuriin.Esim.joulukinkut 1euron kilo tai voi 1euron kilo.Semmonen tarjous joka saa ihmiset liikkeelle.Nykyään ei ole enää sellaista tarjousta ykkösissä että viittis startata Toyotaa.Ruokakaupan hyllyt väärinpäin.Ehdottomasti suora yhteys kassalle!Ennen ruokapuoti oli parempi. Muutaman kerran olen kysellyt 40 tuuman fjälldrävenin housuja eräosastolta ja aina on sanottu että tulee kyllä mutta eipä ole tullu.Miksi?Muotihousu,kysytty koko-ei vaan kuulu hyllyyn!3 kertaa 3 kuukauden sisällä olen kysynyt samaa asiaa.Kävin hakemassa housut Helsingistä.Pankaapa eräosaston myyjät koulutukseen!Verho-osasto ok.Kivat myyjät,ompeleekin tarvittaessa.Kodinkoneosastolle kaipaan uusimpia malleja.Ostan aina parasta testien mukaan en mitään pois menevää mallia.Kaikkea hyvää Vesalle ja koko perheelle!

    • Nykyään keskisellä käydessä kaikki aika menee vaeltamiseen ja tavaroitten ehtimiseen.
     Siellä saa pyöriä kuin puolukka pil***sa.


   • Venäläisnainen kaatui luistinradalla Belgiassa - ei huolinut apua ja kuoli

    Olisko hänen pitänyt muuttaa toiselle paikkakunnalle:D

    haista vittu ylläpiyo

   • Keskinen mainostaa suklaarasioita -50% alennuksella. Kertoo jotain myynnistä ja asiakamääristä, jos lähes kaksi viikkoa joulun jälkeen suklaarasioita on vielä jäljellä. Vanhoina hyvinä aikoina suklaat ja joulukarkit myytiin loppuun hyvissä ajoin ennen joulua.

   • Vesa ei saa enää pankeista uutta lainaa,Myynti oli joskus takavuosina lähes
    200 miljoonaa.Nyt enää 125 000. Yli 20 työntekijää sai juuri joulunalla potkut.
    Tavarapuolelta ei löydä mitää kun ei tiedä mistä etsiä, eikä ole henkilökuntaa keltä kysyä.Ruokapuoli suht ok.mutta samaa mieltä kassojen,hyllyjen suunnasta.
    Yhdyskäytävä turha sillä tavarapuolen ostokset pitää kuitenkin viedä autoon jos vähänkin on enemmän tavaraa kärryissä.Ei niiden kans voi ruokapuolelle mennä.
    Hinnat ovat nouseet tasaisesti vuosien aikana.Ei mikään ole niin halpaa että kannattaisi Seinäjoelta lähteä ostoksille.Tavarapuolella joskus jotain shokkitarjouksia malliin 20 kappaleen erä.Polttoainekulut voi säästää jos jonkun ostoksen löytää edullisesti.Jää tosin käymisen vaiva tai vapaapäivän shoppailureissu.Nuoriso kyllä suosii noita shoppailureissuja useamman kerran vuodessa keskiselle.Itse käyn ehkä 2-3 kertaa vuodessa.Jotain tarttis tehrä,

   • Ei Keskisen myynti ole takavuosina ollut lähelläkään 200 miljoonaa euroa eikä potkuja joulun aikana ole saanut yli 20 työntekijää. Huhuissa luvut tuppaa aina vähän suurentua mitä oikeesti todellisuudessa on.

   • <<Ei Keskisen myynti ole takavuosina ollut lähelläkään 200 miljoonaa euroa eikä potkuja joulun aikana ole saanut yli 20 työntekijää. Huhuissa luvut tuppaa aina vähän suurentua mitä oikeesti todellisuudessa on<<

    Jos olet asioista perillä voinet kertoa että montako sitten? 15?

   • Myyntihän on ollut lähes 185 000 euroa ja ylitti josku Stockkmannin myynniin.
    Kyllä on 20 saanut läheä ja mukana on serkkuni joka ollut kassalla yli 15 vuotta.

    • Pelkästään ruokapuolelta sai lopputilin kahdeksan henkilöä.


    • Jep.... oikeassa olet.


    • sevas kirjoitti:

     Jep.... oikeassa olet.

     Onko tällaiset irtisanomiset laillisia? Ja millä perusteilla?
     Vesa Keskinen ei varmasti tullut ajatelleeksi esim. niitä, jotka vuosia ovat olleet hänen palveluksessa. Ja heitä, mitkä ovat joutuneet kunnallisen tuen piiriin tämän jälkeen että pärjäisivät.
     Joku tässsä mättää ja pahasti.


    • näi_se_on kirjoitti:

     Pelkästään ruokapuolelta sai lopputilin kahdeksan henkilöä.

     Pitihän se maastolambo jostain säästää.


   • Nimenomaan ja kassatyöntekijöitä lähti valtaosa.Ruokapulellahan ei enää osastoilla myyjiä nää.Keskisen liikevaihto ja mitä siihen nyt edes lasketaan kun on oma tukkukauppakin.Tukkukaupan kanssa ehkä toi 170 000 mutta ilman sitä se jää alle 120 000 euron.Ei oo enää porukkaa niin kuin oli ennen.

   • Ei oo osastoilla enää henkilökuntaa keltä kysyä neuvoja.Vaatepuoli on ainoa jossa vielä palvellaan.Rätei ja lumpui halvalla.Ruokapuoli huutaa hoosiannaa.Bensatarjoukset jo menikin.Koska menee loputkin kun Ideaparkki Sjoelle

   • Ostan nykyään halvemmat ruoat Sokkarilta. Monesti halvempaa kun Keskisellä enkä edes vaivaudu jonkun lauantaimakkaran tai käristeen takia Keskiselle. Kun puhe oli ruokapuolesta.Keskisen stoori taitaa kohta olla loppu.

   • Sattuipa osumaan tv vitoselle ja Tuurin kyläkauppiaan ohjelmaan. Julkkis-Teuvo näkyy pelaavan sählyä ja kentällä on enemmän pelaajia kuin kaukalon reunalla uteliaita asiakkaita. Hiljaiselta näyttää kauppa kuvissa.
    Toivottavasti pandat tuovat lisää väkeä näille kulmille, että kauppa tekee kunnon tiliä seuraavatkin vuodet.
    konkurssi olisi Tuurille ja koko Alavudelle hirvittävä katastrofi.

    • Saattaapi käydä niin, että Alavudelle joudutaan piakkoin perustamaan taas TE-palvelujen toimipiste. Ei näytä hyvältä, se ystävällisyys ja hyväntuulisuus mikä menneinä vuosina oli henkilokunnan tavaramerkki on tyystin poissa. Tuntuu siltä, että henkilökunta ainakin myyjien osalta olisi antanut jo periksi.


   • Ainakin urheiluosastolla palvelu on tosi ystävällistä. Levähdyspenkeistä myös plussaa. Ruokapuolen uudistus on ikävä kyllä mennyt huonompaan suuntaan.

   • Ihme, että OnnanKivi on ruokaiijoita täynnä vaikka keittiö vain paistaa ja lämmittää pakasteita.

    • Viimekertaisen ripulin saamisen jälkeen en ole kyseisessä paikassa ruokaillut.


    • Tuoko Keskinen pandoille bambua, kun jutuista päätellen nekin on ruikulla koko ajan?


   • Asiakaspalvelua osastolla, tervehtimistä kassalla. Kumpaakaan en saanut kyläkaupassa. Tuntui kuin olisin ollut epätoivottu henkilö kyseisessä liikkeessä. Eikä kyse ollut siitä että olisi ollut ruuhkaa. Sitä ei ollut, ei ollenkaan.
    Menin sitten seinäjoelle josta sain asiakaspalvelua ja sain tuotteen hankittua.

   • Kohta Kyläkaupan konkurssi koittaa.

   • Olen käynyt 3kertaa viikon sisällä Saarijärveltä.Kiva käydä kun on väljät tilat.Eilen piha oli ihan täynnä autoja mutta silti oli väljää kulkea.Kiva käydä.On vaan kiva kierrellä ja kyllähän sitä mukaan tarttuu aina jotain.

   • Kyllähän tämä on yleisesti ottaen maakunnan paras ostospaikka..

   • Konkurssi tulee, jos ei Onnenenkeliä saada heti paikalleen. Missä se viipyy? Siis siihen sisäänkäynnin kohdalle katolle niin kuin on luvattu. Sisäänkäynnistä kaupan sisältä siitä kuvasta yksisarvinen hevonen pois, se tuo huonoa onnea, on niin ruma.

    Näin kun tehdään, myynti nousee 50% eli ihan uudelle tasolle.

   • Keskisen ongelmat top ten.
    ELINTARVIKE
    -Ruokapuodin uudistus kaikkien aikojen floppi
    -Ruokapuodin hintataso liian kallis, pois Lukien lihatuotteet.
    SEKATAVARA
    -Vääräpaikka sisääntulolla, hirmu matka lähes joka osastolle.
    -Jatkuva tavaroiden siirtely, ei löydä mitään kysymättä.
    -Yleinen hinta taso, laatu maksaa aivan liikaa.
    PALVELU
    -Valtavia eroja palvelussa. 2/3 henkilökunnasta ei ole palvelualan ihmisiä, mutta todellisia helmiäkin on. Mikkihiiri ja Ristot työkaluosastolla osaa hommansa ja ovat palvelu alttiita, viiksivallu pääsi onneksi eläkkeelle. ATK- osaston silmälasipäinen kaveri on ihan huippu, muut aika mörököllejä. Elintarvikke puolelta on pahimmat mörököllit kadonnut jo, vanhat kassat todella hyviä ja nopeita, helmenä vaalea hiuksinen nainen, aina todella ystävällinen ja mukava. Muilla osastoilla kovia heittelyä.
    RAVINTOLAT
    -Vanhan sisäänkäynin jäätelöpaikasta kaksi kertaa ruokamyrkytys, ei hyvä
    - Onnenkivessä loistavat puitteet ja liian usein jotain mössöruokaa. Lihaa tai kalavaihtoehtoja pitäisi olla kaksi joka päivä. Salatit ok, tuoremehubaari voisi olla.
    -Burgeripaikassa vanhoja ranskalaisia ja burgereissa kototekoiset täytteet, pohjanoterauksena halppis kinkkusiivu välissä. Limukoneiden limut huonolla hiilihapolla, paranisi jos laitettaisiin jäitä.
    -Onnenliekissä usein maukkaampi ruoka kuin Onnenkivessä. Perus huolttis kamaa. Maustepippuri kokki onneksi kadonnut.
    -Pitsabuffee oli kesällä todella hyvää.
    YLEISTÄ
    -Missä viipyy Lidl?, lisäisi imua hiljaiseen aikaa rajusti. Todella hiljaista nykyään, näin yleensä.
    -Onko kansa kyllästynyt?, vaikka koko ajan Vesa kehittelee jotain uutta.
    -Vesan toilailut ärsyttävät monia ihmisiä todella paljon. Kateellisille ei voi mitään, se on ansaittua.
    -Liukumatot vanhuksille läpi sekatavaran ja välikäytävään.
    No tässä oli aika paljon mikä mättää.

    • Jonkunlaanen navigointi juttu pitää kehittää, ettei tartte aina olla eksyskis, vaikka joku aplikaatio ä-puhelimeen. Tai lisää näyttöjä: Olet nyt tässä. Lisää porttia mistä tulla sisälle,vaikka siitä rautapuolen tykyä , kun siinä on jo oviki valamiina.


    • ireaparakki kirjoitti:

     Jonkunlaanen navigointi juttu pitää kehittää, ettei tartte aina olla eksyskis, vaikka joku aplikaatio ä-puhelimeen. Tai lisää näyttöjä: Olet nyt tässä. Lisää porttia mistä tulla sisälle,vaikka siitä rautapuolen tykyä , kun siinä on jo oviki valamiina.

     Joo ja sinne oma kassa, ettei tarvii ravata taas toiseen päähän.


    • Siivousalan yrittäjänä ja ammattilaisena on pakko lisätä myös eräs seikka.
     Keskisen vessat, etenkin tavarapuolella ei ole aina kovin siistejä.
     Käyn ko. liikkeessä silloin tällöin ja väkisinkin kiinnittänyt toimintaan huomiota.
     Närkästystä hieman tuottaa esim. saippua-automaattien tyhjillään olo sekä desinfioivan pinta-aineen (wc istuinta varten) automaatin myös tyhjillään olo.
     Myös wc ympäristön (wc pöntönympäröivä tila; seinät, kosketuspinnat) on huonosti puhdistettu.
     Eikö tämä Kyläkaupan Tuula ole laitoshuoltaja? Ehkä Vesa on nähnyt hänessä markkinaraon ja keksii muuta ohjelmaa (ei Tuulassa tietenkään pelkkä vika koska muitakin siivoojia on) esim. Keskisen Onnenpyörä jne. Mutta arvonsa tunteva ammatti-siivooja tekee työnsä niin hyvin kuin mahdollista.


   • Näkikö kukaan Joulun paikkeilla kun umpitunnelissa olevaa kyläkauppiasta oli vartijat taluttaneet pois myymälän tiloista. Oli huutanut isoon ääneen, konkurssi tulee.

    • Olen kuullut saman tarinan, mutta en tiedä onko se totta.


    • En tiedä minäkään mutta voisi olla totta, koska uusi laajennus on pitänyt täyttää tavaroilla joita kukaan ei näytä ostavan. Aika tyhjillä kärryillä ihmiset tulee nykyään kassoille, kun ennen tuotiin kukkurakuormia.
     Yt:t toisensa perään on selvä merkki, että rahaa palaa enemmän kuin tulee.


   • minäpä täs sanoisin muutaman sanan kyläkaupasta,ei pahaa kaikki kunnia veskulle.Mutta olen caravaanari ja ollut usein yötä asuntoautolla,ja vähä porukalla ihmetelty kun caravaani alue sen kuin laajenee ja kasvaa vaikka alueella ei ikinä ole läheskää täyttä ollut ja on oltu juhannus,festari-ja kaikis isoimmis tapahtumis että vähä suuruuden hulluutta.mutta en solvaa veskua se on hänen tapansa markkinoida kauppaansa.

   • Tuosta palvelusta vielä, niin kauan kuin muistan henkilökuntaa ei meinaa saada apuun sitten millään jos tarvitsee jotain kysyä, haahuilevat missä kukin. Ja asiakaspalvelu muutenkin jäykkää ja huonoa.

   • Jaahas, nyt sitten Keskinen yrittää 'omia' Pandatkin itselleen. Ajattelee kun rahaa pistää tuulemaan niin hän on pandojen kaveri ja miksei, vaikka taka-ajatuksena oman egonsa pönkittäminen.

   • Minne ihmeeseen asiakkaat on hävinnyt kyläkaupalta? =0

    • Täh ,,talo melki täys tänäänki..Köyhät hiljaaa


   • Hiljaista on-Olisko ihmisten rahat loppuneet.Kaikki menee laskujen maksuun ja halpaan epäterveelliseen ruokaan joutuu turvautumaan.

   • Johtajalla jäi ryyppy päälle pääsiäisenä valitettavasti.

   • suurin ongelma on henkilökunnan vähyys ja sitä kautta palvelun puute osastoilla. Toisena haasteena äen sisääntulot;voisi olla rautaosatolta sisään/ulos ja kassa myös sinne .

   • Kassoja auki enenmpi ku 4..Vaikka kaupassa 100 asiakasta nii nämä muutama kassa aina ruuhkassa..

   • Ihmeen vähän asiakkaita ollut, väittäisin että Seinäjoen Prisman pihalla on enemmän autoja, kuin Keskisen pihalla.

    Meinattiin mennä muksujen kanssa labyrinttia katsomaan, kun oli hyvät kelitkin. Mutta se paikka näytti ihan kaatopaikalta, labyrintin rakenteet oli vielä pystyssä, mutta koivunvesoja pukkasi väleistä.

    Jotenkin mennyt lähiympäristö koko ajan sotkuisemmaksi, kaatopaikan näköistä paikkaa löytyy vähän sieltä sun täältä kauppakeskuksen ympäriltä. Onko logistiikka kunnossa, vai mistä tämä ympäristön sotku johtuu?

    • Ehkä se johtuu vain siitä Vesa Keskisen alkoholismista.

     Olen käynyt kyllä monta kertaa kaupassa ostelemassa tuotteita: liian paljon erilaisia tuotteita, eikä itsekään pysty hallinnoimaan kaikkea sitten, vielä jos laajentaa esim. kahden kilometrin kokoiseksi sen kaupan, siinä on jo rullailua sitten ostoskärryjen kanssakin etsien jotain tavaraa.

     Viimeksi kun olin Keskisen kaupassa ostin, jotain herätejuttuja + golf-palloja ja kalastusjuttuja.


   • Jaa onko keskinen alkoholisti?

   • hääriikö kyläkaupan parkkialueella joku mielisairas tekemässä kolhuja autonsa ovella naapuriparkissa olevan auton kylkeen, mulla jo pari kertaa apumiehen ovi lommolla uudehkossa autossa. onko tekijä niin tyhmä että on kateellinen jostain autosta, ajelee varmaan itse jollain tonnin kelkalla. onko muilla kokemuksia vastaavasta?

   • Tulkaa katsomaan silmäpusseja 👀

   • Kepposet oli Vesan ruokatarjoukset juhannus ykkösessä, alaspäin on menossa. Velkasaneeraus on edessä ehkä ensi talvena muuten tulee noutaja.

   • Mielestäni Vesan alkoholiongelma (jos on) hänen oma asia. Ei oteta siihen kantaa. Kantaa otetaan kaupan laajennukseen. Miksi niin paljon tyytymättömiä asiakkaita? Vesa varmasti odotti pelkästään positiivista palautetta laajennuksen myötä jne. mutta näin ei ole käynyt. Olen paikkakuntalainen ja vuosia Keskisellä käynyt- en enää. Kallistunut, vaikea löytää tarvitsemaansa jne. Lykkyä pyttyy kuitenkin Vesalle, hyvä yritys mutta mettään meni. Olen aika varma siitä.

   • Helsingin Stockmann on pysytellyt miltein alkuperäisessä asussaan. Siihen pyritään että asiakkaat ovat tottuneet tiettyjen osastojen ns paikalla oloon.

   • Nykyisin kauppa on oikea haavemaa.Saa haaveilla mistä mitäkin löytää ja jos joku tavara on etsinnässä joutuu kävelemään 200 metriä.Potkulaudoilla pitäis kulkea.Vanha oli paree.

   • Kukahan se herra siellä kaupassa on jonka puheesta ei saa mitää selvää ja silmäpussukat löytyy.

   • Ennen oli roopeankka mutta nykyisin kroisos Pennonen

   • En enää käy pahemmin Keskisellä muutenkuin kukkapuodissa ja siinä Poistomyymälä-teltassa. Näissä sentäs vielä käy asiakkaita verraten laajennuspuoliin. Ei suomalainen tarvitse mitään kiiltäviä marmori, graniittipintoja ja lattioita vaan selkeät, siistit osastot jossa halvalla saa.

   • Akat saa jatkossa käydä päinsä siellä. Meille miehille löytyy Pisla-hylly lähempääkin.

   • Ruokapuodissa alimiehitys illalla klo 21 aikaan. kassoilla pitkät jonot, eli saunakaljaa ei saa jos et ole jonossa 15min ennen. muualla yleeensä myydään jos tavarat hihnalla klo 21 mennessä, mutta ei tuurissa. Joka ilta jää juomat monelta ostamatta. huom kassan kello edistää, maksupääte näyttää 20.59 mutta kassan mukaan ei voi enää myydä. no onhan noita muitakin kauppoja. Ei tänne enää.

   • saman huomannut! Alavudella halvempaakin, käykää siellä.

   • Miksei yksinkertaisesti voitu säilyttää se alkuperäinen Keskinen mistä sai halvalla ja teki löytöjä siellä oli kiva käydä. Muutoksia olisi omasta mielestäni voinut tehdä silloin vain kassojen määrään (lisätä) ja satsata wc tilojen määrään. Ehkä perinteinen yksinkertainen grillikin nakkimakkaroineen olisi ollut lisäplussaa muttei mikään must-juttu. Ei minulla ainakaan muuta ole heti mielessä miten alkuperäistä konseptia olisi ollut tarvetta muuttaa. En ymmärrä miksi muuttaa sellaista joka toimii ja asiakkaita käy.

   • Liian suureksi meni.Ei jaksa enää kiertää ja kun mitään ei enää löydä.Motonetis on viis kertaa pienemmäs tilas noi tavarat mitä itte tarvin.Samoin ruokapuolen järjestys pikkasen huonompi ku ennen.Autos on pakko käydä viemäs ostokset ja uudestaan ruokapuolelle.Ruokapuolen parkis aina tilaa.
    Hinnat nousseet.ei mitään halpaa.Vanhaa tekniikkaa tietsikka ja kodinkonepuolella.
    Musa videopuoli ok.

   • Mä en viitsi mennä keskisille, kun niin helkkarin paljon immeisiä.

    Sinne eksyy.

   • Olen käynyt Keskisellä 1970-luvun alusta asti, viimeksi toukokuussa 2019. Asuin aikaisemmin Pohjanmaalla, mutta vuodesta 1974 alkaen Helsingissä. Vanhassa kotimaakunnassa kerran, pari vuodessa käydessä huomaa aina kauppakylän muuttumisen. Tuurissa painottuu koko ajan enemmän laatu halpojen hintojen asemesta. Tämä on varmasti karkottanut osan asiakkaista, koska Veljekset Keskisen myynti on lievässä laskussa. On totta, että laajennukset ovat aiheuttaneet sekavuutta, mutta myös parantaneet joltain osin liikkumista (mm. yhdyskäytävä Tavarapuodista elintarvikeosastolle ja hotelliin). Selkeyttä ja osastojen saavutettavuutta on yksikerroksisessa tavaratalossa varmasti helpompi parantaa kuin esim. monikerroksisessa ja kaksiosaisessa Helsingin Redi-kauppakeskuksessa. Palvelussa ei ole ollut moittimista. Hotellin iso plussa on, että tiettyihin huoneisiin voi majoittua lemmikin kanssa.
    Nykyään halpakauppoja on todella paljon, joten saattaa olla oikea ratkaisu kehittää Kyläkauppaa ja koko kauppakylää matkailunähtävyyden suuntaan. Karavaanarialueesta ja tivolista ei ole kokemusta, mutta ideaa niissä mielestäni on.
    Toivon vilpittömästi menestystä Tuuriin myös jatkossa, kauppakylällä on suuri työllistävä vaikutus alueella. Teille on aina mukava tulla.

    • Ota itse selvää kun malleja on kymmeniä mitä ihmeellisimmillä numerosarjoilla ja saat tyytyväinen jos löydät englanniksi jotain, eikä vain kiinaksi.
     Powerilla sanovat suoraan jos on poistuva malli.

     Eipä tarvitse enää rynnätä hakemaan paskaa tarjouserää. Keskinen saa pitää tunkkinsa ja pullonsa, perkele!


   • Kaipaan sitä tunnelmaa mitä kaupassa oli vielä 15 vuotta sitten! Nykyinen palatsimaisuus on ällöttävä.

   • Se älähtää johon kalahtaa?

   • Nyt tarvitaan Alavuden keskustaan yrittäjiä. Tyhjät liikehuoneistot eivät saa kieliä sitä että Keskinen omistaa koko kaupungin Tuurista lähtien!

   • Koska on bensa-ale jota lupailtiin?

   • Alavus jää melkoisen orvoksi kun Keskinen kaatuu. Pandaturistit ovat jo käyneet, joten Ähtäri vasta metsässä on ja kulut elikoista pitää kuitenkin maksaa.
    Pandataloa ei niin vain hylätäkään kuin minisuomea tai lautakyhäelmä lännenkylää.

    • Pandat voi lähettää Korkeasaareen


   • Ei tuota yhdyskäytävää tavatapuolelta ruokapuolelle viitti kävellä.Vien tavarapuolen ostoksrt autoon ja ajan auton ruokapuolelle.Näin homma hoituu parhaiten.
    Tietty jos ei mitään osta niin voi kävellä ruokapuolelle.Ruokapuoli on ihan hyvä ja vähän samaa tunnelmaa kuin Lehtisen kaupas Seinäjoella vanhaan hyvään aikaan.
    Kyllä se liian suureksi meni toi Vesan kauppa.
    Kaipaan sitä vanhaa 90 luvun lopun kauppaa ja tunnelmaa.

    • Kallis kuin mikä. Henkilökuntaa uhataan potkuilla jos jää kiinni muualta ostamisesta. Näin ainakin joku vuosi takaperin. Nykytilaa en tiedä.


   • Farkut jäi ostamatta, kun hintoja ei ole laitettu kuin muutamaan farkkuun ja housuja massoittain, eläpäs Vesa laske hommia käsistäsi, kaikilla asiakkailla ei ole paksu lompsa.

   • Ostin Jack&jones tv paitoja 5 euroa kpl.
    Tapolan mustaa makkaraa 4 kiloa 3.9 eur kilo
    Toista se oli vanhaan hyvään aikaan.
    Oli edullista tavarapuolella ja aina meni 100 euroo vähintään.Pitää joiulukuun alussa käydä kattoos onko vielä kesävaatteita halvalla.Ei niitä ennen enää lokakuun jälkeen ollut myynnis niin kuin nykyisin.

   • Kannatta nyt ostaa. 14.11. jälkeen kun tilaa on sittrn kävellä!

   • Mitään pahaa sanottavaa ei Keskisen kaupasta keksi. Tykkään tosi paljon! Se on kuin pieni ulkomaanmatka minulle kun piipahdan muutaman kerran vuodessa Keskisellä. Toivottavasti pysyvät pystyssä ja vielä pitkään!

   • Sama mulle, se on aina elämys ja niin sen Vesa on suunnitelluki varmaan, vaimo löytää aina kärryn täyteen, minä kävelen päivän liikuntasuorituksen ja lopuksi syödään, riittää meille ja tuskin tuo Ideaparkki tuo muutosta tappoihin.

   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Trump häviää Presidentin vaalit ? Ennuste

    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006516345.html Tuon mukaan Biden saa murskavoiton. Vaaleihin on aikaa, joten tilanne saattaa muuttua
    Maailman menoa
    99
    2984
   2. Käsienpesu yhtä lähes tyhjän kanssa - Koronavirus leviää ilman välityksellä

    Kymmenet kirkossa käyneet saivat koronatartunnan Saksassa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006517138.html "Yli 40 ihmistä on saanut koronavirustartu
    Maailman menoa
    122
    2918
   3. Sofia Belof on nyt Eiranrannan Stefun kotirouva

    Taas Seiska oli oikeassa, vaikka Sohvi jälleen oli kieltänyt muuttavansa Stefun omistamiin asuntoihin. Muuttopuuhissa neitonen oli heti kun ex:n isä h
    Kotimaiset julkkisjuorut
    138
    2369
   4. Martina Nannalle viinille

    Martina menee Nannalle viinille. Naapurin Roope on Martinan kuskina. Siis mitäh... Minkä ikäinen tuo Roope on? Tosi nuoria ystäviä Martinalla on. Pape
    Kotimaiset julkkisjuorut
    67
    1545