VENEZULASSA KUOHUU- Jehovan todistajat ahtaalla

syökaniasinäkin

Olen viime aikoina huolestuneena lukenut uutisointia Venezuelan tilanteesta. Yritän kuvitella itseni etsimässä pihamaaltani kaneja ravinoksi perheelleni sekä lapsilleni. Minulla ei ole lapsia. Enkä aio koskaan sellaisia pyöräyttää tähän hulluun maailmaan. Täällä on jo nyt mielestäni kaaos.

Tänään MTV 3:sen uutisissa kerrottiin, että maan johtaja on keksinyt oivallisen keinon kansan nälkäongelmaan, joka on todellinen. Hän nimittäin sanoo, että kansan tulisi nyt syödä kaneja. Ne eivät ole mitään lemmikkejä vaan kaksi ja puolikiloa painavia proteiini pommeja. Totta. Kohtahan aletaan Suomessakin tuottamaan hyönteisiä ja toukkia ruoaksi. Mutta mistä kaneja riittäää kaikille? Uskon, että luonnonvaraisia villiintyneitä kanikkoja on aika vaikea saada satimeen edes juosten. Itse en siihen pystyisi.

Muutenkin maassa meno on katastrofalinen. Lääkkeet ovat pian käytetty ja uusia vaikea saada. . Kaupoista ruoka loppuu pian ja jopa eläintarhoista on varastettu syötäväksi kelpaavaat eläinparat, jotka ennen nauttivat parrasvaloista . Venezuelan johtajan mielestä maan huonon taloustilanteen takana on Yhdysvaltojen johtama kapitalistinen salaliitto ja siksi hän on torjunut avun maalleen. Näin käsitin lukemani. Kaikissa maata kohtaan asetettujen pakotteiden ensisijainen kärsivä osapuoli on tavalliset kansalaiset. Näin on myös Pohjois-Korean kanssa. Viimeaikojen uutisoinnin mukaan tilanne on hyvin vakava. Ajatelkaa. Vuonna 2017 Herran vuonna puhutaan jopa kolmannesta maailmansodasta. Olemmeko me oppineet mitään historiasta? EMME.

Valtakunnan eliitti nauttii kaikesta . Heillä ei ole mitään hätää Asuvat luksuslukaaleissa, ruokaa riittävästi ja pankkitileiltä ei venezuelan bolivar fuertet lopu. Diktaattoreiden aika ei ole ohi. Siksi Raamatun ajatus siitä, että valta turemelee ihmisen on totta. Kuinka viisaita ajatuksia tuossa kirjassa onkaan, jotka soveltuvat aikamme menoon.

Jehovan todistajilla myös on maassa todella vaikeaa. Valtakunnansaleihin on tunkeuduttu ja ryöstetty kaikki rahaksi muutettava. Parin viime vuoden aikana on ainakin 680 Jehovan todistaja yhteisön jäsentä kidnapattu. Yli 13 146 on joutunut aseellisen ryöstön uhriksi, 144 raiskattu tai yritetty. Heitä on murhattu 47 tämän vuoden elokuun 10 päivään mennessä. Ja tilanne jatkuu. Koska lääkkeitä ei ole, monet eivät saa hoitoa. Pystyykö Venezuelan hallitus maksamaan edes palkkoja kansalaisille tai lääkäreille?

Lisäksi viimeaikaiset tuhoisat luonnononnettomuudet kuvastavat sitä, että luonto maksaa meille nyt takaisin sitä satoa, mitä olemme niittäneet raiskaamalla kaunista maapalloamme itsekkäiden pyrkimystemme ja rahallisen voiton ja himon seurauksena. Himo on juuri oikea sana. Sen henki täyttää aikakautemme ihmisten mielen ja sydämmen, eivätkä he käsitä, että heidän tulevaisuutensa on sinetöity taivaassa pahuutensa ja välinpitämättömyytensä vuoksi.
Jeesus Kristus lupasi tulla sellaisella hetkellä, joka yllättää ihmiskunnan. Olemmeko jo valmistautuneet tulevaan oikeuden päivään? Kannattaisi, sillä elämämme on vaakalaudalla. Jumalan vihan tuulet ovat todellisia. Ne odottavat vielä. Älä ummista silmiäsi. Herää unestasi!
Pelastus on tulossa.

64

386

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • syökaniasinäkin 28.9.2017 21:48

      <>Totta. Kohtahan aletaan Suomessakin tuottamaan hyönteisiä ja toukkia ruoaksi.><

      Niitä ihmiset söivät kanien lisäksi jo iäisyyksiä ennen Raamatun tarinoimaa luomista.

      <>Muutenkin maassa meno on katastrofalinen.><

      Pohjois-Korea on toinen esimerkki, vaikka jumalaa ( Kim Il-sung) ja poikaansa (Kim Jong-il) sielläkin on seurattu. Toista se oli Raamatun tarinoissa kun porukkaa tapettiin ihan vaan siksi, etteivät olleet nk. "meikäläisiä". Lukuina tällaisia jumalallisia surmia on Raamatussa noi 1,5 miljoonaa, yksi tehokkaimmista jumalsista tappokoneista oli Pekah:

      "Niinpä Pekah, Remaljan poika, tappoi Juudassa satakaksikymmentätuhatta yhtenä päivänä, kaikki urhoollisia miehiä, koska he olivat hylänneet Jehovan, esi-isiensä Jumalan. (2. Aik. 28:6 UM)

      Jos päivän pituudeksi otetaan 12 tuntia ilman taukoja, niin se tappotahti oli keskimäärin noin 3 urhoollista miestä sekunnissa. En sitten osaa arvioida onko tämä niitä viittaamiasi Raamatun viisaita ajatuksia. Joka tapauksessa kyseessä on esimerkki, joka vetää vertoja Venezuelan diktatuurille ja heijastaa myös yhden maailman onnellisimmista kansoista - Pohjois-Korean - asennetta.

      <> Vuonna 2017 Herran vuonna puhutaan jopa kolmannesta maailmansodasta.><

      Kolmannen maailmansodan mahdollisuutta on mm. jehovantodistajuudessa arvuuteltu jo siitä lähtien kun toisen maailmansodan pöly oli laskeutunut (esmes w50 15/11 p. 437 p. 10)

      <> Olemmeko me oppineet mitään historiasta? EMME.><

      Kuka on kuka ei, jumalan väliintuloa odottavat fundamentalistit ovat viimeisiä moittimaan niitä, jotka tekevät asioille jotain, eivätkä vaan odottele jatkuvia maailmanloppuja, jossa jumalansa tappaa vaikka vain 99 % maapallon väestä.

      <>Siksi Raamatun ajatus siitä, että valta turemelee ihmisen on totta. Kuinka viisaita ajatuksia tuossa kirjassa onkaan, jotka soveltuvat aikamme menoon.><

      Harmi vaan, että Jeesus petti seuraajansa ja vei uskottavuuden koko kristinuskolta.

      <>Lisäksi viimeaikaiset tuhoisat luonnononnettomuudet kuvastavat sitä, että luonto maksaa meille nyt takaisin sitä satoa, mitä olemme niittäneet raiskaamalla kaunista maapalloamme itsekkäiden pyrkimystemme ja rahallisen voiton ja himon seurauksena.<>

      Kenen aikaansaannosta vaikka aiemmat jääkaudet ja lämpötilanvaihtelut ovat olleet, sanotaan nyt vaikka 2 miljardia vuotta sitten?

      <>Jeesus Kristus lupasi tulla sellaisella hetkellä, joka yllättää ihmiskunnan.><

      Tossa on vaan se pieni ongelma, ettei Jeesus ei palannut lupauksensa mukaisesti. Raamatun mukaan ajallinen edellytys oli, että jotkin lupauksen kuulleista ovat vielä elossa paluun hetkellä. Tätä samaa ajatusta Paavali opetti:

      ”Sillä tämän sanomme teille Jehovan sanan perusteella, että me elossa olevat, jotka säilymme Herran läsnäoloon, emme millään tavoin tule edeltämään niitä, jotka ovat nukahtaneet pois, sillä Herra itse laskeutuu taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan trumpetin kuuluessa, ja ne, jotka ovat kuolleita Kristuksen yhteydessä, nousevat ensin. Jälkeenpäin meidät elossa olevat, jotka säilymme, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan ilmaan, ja näin me tulemme aina olemaan Herran kanssa. Lohduttakaa siis jatkuvasti toisianne näillä sanoilla.” (1. Tess. 4:15-18 UM)

      <>Jumalan vihan tuulet ovat todellisia.><

      Annatko yhden (1) aikuisten oikean esimerkin? (1914, 1925, 1975 ja 'pian' eivät kelpaa.)

      <>Pelastus on tulossa.><

      Onneksemme brankkarit ovat passissa, vain soitto ja pelastuslaitos on tulossa.

      • Paipapum

        Pohjois-korea on toinen esimerkki...Täällä höyrytään kuin Joku lilla valtio uhkais suurta Amerikkaa ,
        jenkkipropagandaa ;
        Kyllä P- Korean kansa muistaa Ameriikan kenraalien Korean sodan aikana esittämät vaatimukset käyttää atomipommeja P-Koreaa ja kiinalaisia vastaan , kenrl, Mac Arthur pääsi eläkkeelle sitä vaadittuaan , W .C vaati jo 2 suursodan lopulla venäjän jonkun kaupungin lättäämistä atomipommilla , mutta pres, Truman muisti liiankin hyvin , että Puna-armeija takavarikoi Berliinistä Otto Hahnin instituutista 6 kg Räjähdeuraania , ja sai jenkeistä A- pommin kokoomiskaavan , siitä voi koota 5 pommia , sama tuo on mm, venezuelan kohdalla , siellä nuo kansainv, koulukiusaajat , uskonlahkot , mellastavat hallitusta vastaan , kaikenlaisten Trumppien hyväksi ,
        se on niin , että jos oma ns, perse voisi tulla tuleen , ..siis jenkeiltäkin , se viilentää kuumia päitä , 10 milj , vetypommiastetta pitää rauhan aika hyin ,


    • Paljon.tappoi

      Huh, Pekkah on kyllä ollut melkoinen kiihkoilija ja toiminut tosi tehokkaasti.Tapettujen määrä saattaa herättää kysymyksiä vähemmän uskonnollisissa henkilöissä. Kai tuohon jotain tulkintaa löytyy JT kirjallisuudesta?

    • Paljon.tappoi 29.9.2017 2:21

      <>Tapettujen määrä saattaa herättää kysymyksiä vähemmän uskonnollisissa henkilöissä.><

      Ja soisi herättävän myös enemmän uskonnollisissa henkilöissä.

      <>Kai tuohon jotain tulkintaa löytyy JT kirjallisuudesta? ><

      Minkäänlaista seliselittelyä ei ole tiedossani ja mm. it-2 s. 493 viittaa asiaan todellisena aivan todellisena tapahtumana.

    • d99jjss

      Ee, siis mikään jumala ei ole puuttumassa maan menoon, eliitti tietää sen varsin hyvin. Eniten minua ihmetyttää se, että ei-eliitti sallii itseään kurjistavan menon jatkua.

    • manaat

      Naapurimaassa Kolumbiassa on toisin.

      Siellä syntyi rauha jonka yksi pääarkkitehdeistä oli R. Stendal. Entinen narkkari, joka tuli uskoon ja alkoi Jeesuksen opetuksen mukaisesti soveltaa omassa elämässään oppimaansa.

      Mitä siis tapahtui evankeliumin voimassa? Viholliset paiskasivat kättä ja rauhansopimus syntyi.

      Nyt entiset kansanmurhaajat jotka ovat tuleet uskoon kiertävät kylissä jossa näitä murhia suorittivat, pyytävät anteeksi tekojaan ja kyläläiset antavat anteeksi.
      Näin siis JEESUKSEN voimassa.

      Asiasta lisää joka haluaa lukea; Uusi Tie lehdessä. Googlaa esim. Kolumbia Russell, niin sivut aukenevat.

      Jumalamme on rakkaus ja jos hänen sanojaan lukee ja niitä noudattaa ja noudattaa kutsuaan, voivat tulokset olla jopa näin hyviä.

      Kaikilla ei tietenkään ole näin suurta kutsua, mutta pienenkin kutsun hyvä täyttäminen kirkastaa Jeesuksen taivaallista Isää ja itse Jeesusta.

      • hetki-vaan

        Mitä ajattelet, olisiko Jeesus ottanut poliittisen virkatehtävän vastaan. Saatanahan tarjosi hänelle koko maailman valtakuntia.


      • Paipapum

        "..Kiertävät kylissä , jossa näitä murhia suorittivatkin , .." Kättelemässäkö murhattuja ?
        Öh tuota , siis vähän samaa kuin tuo meillä , kun nykymummot neuloo sinivalkosukkia veteraaneille ,
        Olen ollut koolla , kun tädit innolla tikkuaa sukkia sotaveteraaneille , ;
        minunkin isä oli sotaveteraani , ja tarwii sukat ; palelee muuten , ; Hänestä oli jäljellä vain kenkälaatikollinen , kun laittoivat Ruskealan ns, sankarihautaan . Kyllä siinä alkaa warpaita palella , kun menee miinakenttään ,
        Sinivalkoiset sukat tarwitaan ; isä kun ei ollut sotaveteraani , vaan rintamamies , Veteraani - , Kameraden-sanan keksi vuonna -51 kenr, Airo oman vaalikampanjansaa tueksi , kun palasi linnamatkaltaan , hävittyään sodan , jos siis täälläkin Hitler olis voittanut , niin nytkö ne kävis kättelelemässä sankarihautojen asukit ?


      • manaat
        hetki-vaan kirjoitti:

        Mitä ajattelet, olisiko Jeesus ottanut poliittisen virkatehtävän vastaan. Saatanahan tarjosi hänelle koko maailman valtakuntia.

        Evankelista ei ottanut poliittista virkaa vastaan. Häntä ei asetettu persidentiksi eikä hän ottanut vastaan Nobelin rauhanpalkinnon ehdokkuutta.
        Hän vain sovelsi Jeesuksen mallia rakkauden sanomasta julistamiseen. Se tarttui kuulijoihin, ihan niinkuin pitääkin.

        Tämä ei ollut sen kaltaista rakkauspommitusta jota Jehovan todistajat harrastavat. Heillähän se menee niin että ensinnä hymyillään kehutaan koti ja piha hienoksi, mutta jos ovenavaajaa ei kiinnosta, loppuu myös rakkauspommitus.
        Tämä evankelista jatkoi työtään 30 vuotta ja sitten vasta alkoi tulla valmista.


      • Rintti-
        hetki-vaan kirjoitti:

        Mitä ajattelet, olisiko Jeesus ottanut poliittisen virkatehtävän vastaan. Saatanahan tarjosi hänelle koko maailman valtakuntia.

        >> Mitä ajattelet, olisiko Jeesus ottanut poliittisen virkatehtävän vastaan.

        Oletko ajatellut, että järjestönkin mukaan Jeesus on paraikaa suhteellisen korkeassa poliittisessa virassa. Poliittisessa virassa ei ole mitään Raamatun vastaista. Riippuu tarjouksesta ja sen ehdoista.


    • mumman_poika

      Olisihan niitä sankareita tarvittu kotona paremmin pitämässä huolta omaisistaan. Paljon surua se sankaruus toi ihmisille. Mummonikaan ei toipunut koskaan ainoan poikansa menetyksestä. Oli ainoa leskeksi jääneen turva. Nyt vielä kuolemankin jälkeen näitä nuoria miesparkoja lajitellaan. Toiset ovat enemmän sankareita kuin toiset. Mitä enemmän tappoi, sen suurempi sankari. Eikä käyneet kättelemässä mummoakaan kukaan, sanottiin vain, että se oli Jumalan tahto. Pappikin oli yllyttänyt poikia sankarikuolemaan. Eipä se sankaruus paljon lohduttanut. Sahalle piti mennä mummoparan mennä töihin, kun oli pari tytärtä vielä elätettävänä.

      • manaat

        Pappi sanoo toista jos ei ole uudestisyntynyt.
        Uudestisyntynyt toimii ja antaa esimerkin.
        Monet sodan ajan uudestisyntyneet eivät ottaneet asetta käteen tai eivät kantaneet panoksia.
        Iso isänikin oli sodassa ihan viimeisille kuukausille asti, mutta yhtäkään laukausta ei ampunut.
        Auttoi kylää haavoittuneita, kuljetti ruokaa ja hoiti hevosia. Mutta ketään ei ampunut, eikä edes tähtäillyt sinne missä niitä ammuttavia olisi ollut.
        Vielä ehti viihdyttää solttuja soittotaidollaan. Piti monen pojan mielen iloisena.
        Uudestisyntynyt kun oli.


      • Paipapum
        manaat kirjoitti:

        Pappi sanoo toista jos ei ole uudestisyntynyt.
        Uudestisyntynyt toimii ja antaa esimerkin.
        Monet sodan ajan uudestisyntyneet eivät ottaneet asetta käteen tai eivät kantaneet panoksia.
        Iso isänikin oli sodassa ihan viimeisille kuukausille asti, mutta yhtäkään laukausta ei ampunut.
        Auttoi kylää haavoittuneita, kuljetti ruokaa ja hoiti hevosia. Mutta ketään ei ampunut, eikä edes tähtäillyt sinne missä niitä ammuttavia olisi ollut.
        Vielä ehti viihdyttää solttuja soittotaidollaan. Piti monen pojan mielen iloisena.
        Uudestisyntynyt kun oli.

        7/8 oli huollon riveissä ; mitä hiton eroa sillä on , onko ampumassa vai kärräämässä panoksia ampujille , samaa ryöstösotaa avittamassa ,
        "Uudestisyntynyt kun ..."
        Eivät keskitysleirien suunnittelijatkaan ammuskelleet etulinjassa , vaan istuivat aatelisherroina marsalkoiden p öydissä , Meilläkin oli ns, jatkosodan alussa keskitysleirejä , Sotaan , siis valtaus-ja ryöstösotaan olivat kaikki Aatun apuliisavaltiot syypäitä , jos et usko , niin sen voi tarkistaa Pariisin rauhansopimuksen avausehdoista , jotka Suomikin allekirjoitti saadakseen rauhan , . Siinä suomi tunnusti osallisuutensa ryöstö- ja valtaussotaan ,
        eivät ottaneet asetta käteen ,
        Se on vain sitä jälkikäteistä hehettelyä , ; että tulipahan tehtyä ,


    • mmmmm4

      Vaikka pappi ei olisikaan uudestisyntynyt, opetat kuitenkin samoja valheita, kuin hän. Mitä eroa sillä sitten on. Kolmiyhteistä Jumalaa, sielunkuolemattomuusoppia ja sitä, että kaikki menee taivaaseen. Jos pappi tekee jotain näiden lisäksi, se on vain pieni rikka rokassa.

      • manaat

        Höpö höpö. en ole pappi ja kolminaisuudesta olen jo kantani kertonut.
        Jos et muista mitä, niin katsele vanhoja keskusteluja.
        Miten muuten on teokraattisen sodankäynnin laita? tai rituaali itsemurhan järjestön nimissä?


    • påminnelse

      Uutissivustollamme onkin Venetzuelan tapahtumista. Ihmisten pahuutta onkin vaikea tajuta. Tiedämme kuitenkin kuka on kaiken pahuuden takana ja kuka saa ihmiset raaistumaan. Mutta hänestähän sanotaan, että hän tekeytyy valkeuden enkeliksikin ja sillä tavallakin ovelasti puolelleen. 2. Kor 11: 13,14: "Sillä sellaiset ovat vääriä apostoleita, petollisia työntekijöitä, jotka muuttavat itsensä Kristuksen apostoleiksi. Eikä ihme,sillä itse Saatana muuttaa jatkuvaksi itseään valon enkeliksi. Ei siis ole paljon, jos hänen palvelijansakin muuttavat itseään vanhurskauden palvelijoiksi. Mutta heidän loppunsa on oleva heidän tekojensa mukainen." Uskonnon varjolla tehdään julmia tekoja. Ikävä todeta, että papisto on paljon ollut yllyttämässä raakuuksiin ja vainoihin. Helpotusta asiaan tuo kuitenkin se, että tuo paha voima tullaan pian sitomaan tuhanneksi vuodeksi enkeleineen. Ja ennenkaikkea tietoisuus siitä, että Jehova antaa ylimääräistä voimaa kestää vaikeissakin koetuksissa.

      • muistetaanevankeliumi

        Ja Jehova antaa myös voimaa julistaa puhdasta evankeliumia. Sen voimasta kansat voivat tehdä ristiriidoissaan rauhan jo nyt. Kuten juuri Kolumbiassa.


      • Bumtsibumbum
        muistetaanevankeliumi kirjoitti:

        Ja Jehova antaa myös voimaa julistaa puhdasta evankeliumia. Sen voimasta kansat voivat tehdä ristiriidoissaan rauhan jo nyt. Kuten juuri Kolumbiassa.

        " Kuten juuri kolumbiassa , "
        Tuossahan juuri pyörii Tv; ssa dok, sarja Kuuban historiasta , jossa on mukana myöskin kolumbia , Siellä varmaan parin hellarin kättelyllä poistui kokan viljely , huumeparonit ja ja tuotteen toimitus Ameriikan herrakansan nuuskittavaksi ,
        Mikäli muistan , kansanäänestys siellä äänesti sen kättelyrauhan nurin ,
        ja ja poistuiko sen Dark Waderin , -Fidel-sedän varjo jo sieltä kolumbian seinältä , ettei tarwi kyliä polttaa malliksi demokratiasta ?


    • Siellä on myös löytynyt satemetsästä, Venetzsueelan viitakosta Levilataani-merkkinen raamatullinen vesihirviö, eli meidän demonien kielellä ‏לִוְיָתָן‎. Se on hirmuinen vesipeto, joka pystyisi syömään yhdellä haukkaisulla 7 kertaa pietarin kalansaaliin kentzareetin järveltä. Se, miten ‏לִוְיָתָן‎ on joutunut Venetzsueelan viitakkoon on arvoitus. Mutta erittäin henkistyneet ja kykenevät jt-proffessoorit tutkivat henkistyneesti asiaa. Ehkä se etsi puolisoaan, jonka rakastava YHWH-setä tappoi.

    • Oikaisunloraus

      påminnelse 9.10.2017 13:20

      "Sillä sellaiset ovat vääriä apostoleita,"
      Tuosta tulikin mieleeni, että 5 Moos 18:20-22 tunnistaa meille väärän profeetan: Ennustus ei toteudu. Ja Herätkää n:o 23 v. 1968 esitteli vartiotorniseuralla olevat ylitsepursuavat todisteet maailmanloppua varten 1975.
      Ilmestyskirja 20:10 kertoo Jumalan rangaistuksen väärälle profeetalle: Ikuisesti kiusattuna tulijärvessä.

      " Jehova antaa ylimääräistä voimaa kestää vaikeissakin koetuksissa."
      -Koskee kristityitä.
      Vartiotorni kertoo tehneensä todistajista sen verran mileipuolia, että ovat ilmoittautuneet seuran kortistoon taivaaseen menoa varten.

      • Paipapum

        " ; ikuisesti kiusattuna tulijärvessä ,.. "
        että silleen , Kreikankielen sana Deuteros Thanatos ei tarkoita kiusaamista , vaan täydellistä hävitystä ,
        Ja kun meillä ei , - oikeesti , ole minkäänlaista tietoa siitä , kuka tai ketkä tuon Johanneksen piikkiin laitetun tekstin on kirjoittanut , niin kaikki on vain liikaa tv ; n grilliohjelmia katselleen mielikuvituksesta kiinni .
        Se tiedetään , että Johanneksen nimellä tekstejä on kirjoittanut ainakin 3 henkilöä ,


      • Kotvonen

        Olet omaksunut vartiotornin selityksen sitä itseään koskevalle jakeelle.
        Kuitenkin se väärinkäyttää Johenneksenevankeliumin muita jakeita toisellakin tavoin vartiotorniuskonnon edistämiseen.
        Tiedätkö muuten muita uskontoja, jotka käyttävät toista uskontoa hevosenaan ?

        Raamattu osoittaa monin paikoin kielteisen iäisyyskohtalon. kuten esimerkiksi:
        -Jumalattomina kuolleiden sielut joutuvat kärsimään häpeää, iankaikkista kauhistusta ja vaivaa (Dan 12:2; Ilm 20:10),
        -tuskaa ja ahdistusta (Room 2:5-11; 2 Tess 1:6-9),
        -itkua ja hammasten kiristystä (Matt 8:12).

        Toisaalta ei sinulla eikä vartiotorniseuran johtoelimellä ole kellään kreikan kielen opiskelun lopputodistusta.
        Sitten vielä on tosiaan vartiotorni kirjoittanut, että uusi testamentti on vartiotorniuskonnossa tarkoitettu vain taivaaseen kirjoittautuneille, ja vielä kirjoittanut, että taivaaseen kirjoittautuneet ovatkin mielipuolia.
        Löytyypä vartiotorni, joka sanoo Raamatun lukemisen johtavan pimeyteen.
        Nämä olisi hyvä kertoa värväystyössä ovella.


    • palataan_asiaan

      Kirjoittaja taitaisi innostustua toisten grillaamisesta. Tuttua kotikylästäni, sielläkin uhkailtiin grillauksella, vaikka sanaa ei vielä käytettykään. Jumala ottaa varmaan mielellään taivaaseen kaikki grillauksella uhkaajat. Saisivat sitten sieltä katsella käsiä hykerrellen toisten kiusaamista. Enpä haluaisi olla siellä heidän kanssaan. Odotan Jumalaltani parempaa.

      • MureenaMuriel

        Sulta, palataan_asiaan 11.10.2017 15:15, puuttuu vartiotorninumero- ja sivuviite. Ei kai UM-pamflettiin ole tuommoista kirjoitettu ?

        Sun kuuluu lisäksi käyttää jumalastasi vartiotornilliseesti "jehova" nimeä.
        Kristitty saa noudattaa Jeesuksen esimerkkiä: Taivaan Isä. Paavalin esimerkkiä: Jumala. Taikka käyttää monestikin Raamatun käyttämää nimeä Herra, Pyhä Henki. myöskin VT:n monet nimet ovat mahdollisia.

        Niin, kun yksi todistaja kirjoittaa, antaen ymmärtää väittävänsä että Johanneksen evankeliumi on kolmen henkilön kirjoitus, ja että "Kreikankielen sana Deuteros Thanatos ei tarkoita kiusaamista", niin toinen jatkaa grillaamsien puolella.
        Miksi se vartiotorniuskonto pitää sekoittaa kristinoppiin, Raamattuun, nyt jo ilman sen enempiä viitteitä kuin muuttaa yleistä historiankulkuakin, muuttaa Jerusalemin tuhovuosi 587 eaa vuodeksi 607 eaa ?


      • Paipapum
        MureenaMuriel kirjoitti:

        Sulta, palataan_asiaan 11.10.2017 15:15, puuttuu vartiotorninumero- ja sivuviite. Ei kai UM-pamflettiin ole tuommoista kirjoitettu ?

        Sun kuuluu lisäksi käyttää jumalastasi vartiotornilliseesti "jehova" nimeä.
        Kristitty saa noudattaa Jeesuksen esimerkkiä: Taivaan Isä. Paavalin esimerkkiä: Jumala. Taikka käyttää monestikin Raamatun käyttämää nimeä Herra, Pyhä Henki. myöskin VT:n monet nimet ovat mahdollisia.

        Niin, kun yksi todistaja kirjoittaa, antaen ymmärtää väittävänsä että Johanneksen evankeliumi on kolmen henkilön kirjoitus, ja että "Kreikankielen sana Deuteros Thanatos ei tarkoita kiusaamista", niin toinen jatkaa grillaamsien puolella.
        Miksi se vartiotorniuskonto pitää sekoittaa kristinoppiin, Raamattuun, nyt jo ilman sen enempiä viitteitä kuin muuttaa yleistä historiankulkuakin, muuttaa Jerusalemin tuhovuosi 587 eaa vuodeksi 607 eaa ?

        Tässä jo noin 15 vuotta sitten Usa; n ja ranskan tutkijat suorittivat Cray- supertietokoneilla ns, poikittaistieteellisen ajon Matteuksen , Markuksen ja johanneksen evankeliumeista , Siinä ajettiin myös ilm , - kirja ,
        Siinä tutkittiin , montako kirjoittajaa ja tekstinmuutosta kirjoissa on , tietokone pystyy paikantamaan kunkin tekstin alle 30 vuoden ajalle ,ja tuli esille mm , se , mitä o Luther epäili ; Ilm , kirja on kirjoitettu Kolmem
        n enkilön toimesta , ja on myöhäisemi kuin on sanottu , Matteus , Markus ovat , lukuun ottamatta viimeisiä lukuja , yhden henkilön kirjoittamat ,
        se että kun ja jos raamatuntutkimus ei saarnaväkeä kiinnosta , on oma outo asia sinänsä ,
        tuokin tutkimus oli mm, Hesarissa ja uutisissa monta kertaa esillä ,


    • vanhempiveli

      Me Vartiotornilaiset voisimme auttaa Venezuelassa olevia uskonveljiämme, mutta kun USA:ssa oleva päämiehemme haluaa suurimman osan tuloistamme itselleen, niin on vähän vaikeaa jäljelle jäänneistä murusista enään jakaa toisille tarvitseville.

    • Kupparintytär

      Paipapum 12.10.2017 16:05

      "Tässä jo noin 15 vuotta sitten Usa; n ja ranskan tutkijat suorittivat Cray- supertietokoneilla ns, poikittaistieteellisen ajon Matteuksen , Markuksen ja johanneksen evankeliumeista "
      -Cray -supertietokoneilla pelkästään ei tutkita. Tutkimus vaatii tietokoneohjelman.

      " tutkimus oli mm, Hesarissa ja uutisissa monta kertaa esillä "
      - Muistuu mieleen, kun ihmeteltiin, minkä asian tueksi vartiotorni oli vedonnut italialaista sanomalehteä, ja asiaa tutkittiin, niin selvisi, että lahko oli kirjoittanut ja saanut lehden yleisönosastossa julkaistuksi kirjoituksensa, joka sitten otettiin vartiotornin lähdeviitteeksi.

      Mutta miksi vartiotorniuskonto on sekoitettava kristinoppiin ?
      Eikö riitä että ihminen saa täyttymyksensä elämällä maailmanloppupelkotäyteisen elämän, niin että kuolinvuoteella loput hampaat suusta irtoavat pelon tärinästä ?

      • palataan_asiaan

        Onko kaikki tallella kirjoittajalla? Mikä sivu ja numero. Kyllä mielipiteitä kirjoittelustasi ilman, että täytyy lainata jostain. Kirjoitin siitä mitä näin lapsuuteni kotikylästä. Siellä sain maistaa laistasi toisten kidutusintoilijoita.
        Raamatusta en puhunut mitään.
        Kyllä muutkin näkevät kirjoitustesi takana olevan ajatuksen. Perusvihan, joka motivoi uskontoasi. Siksi en voi sietää ulkokultaista kirjoitteluasi muista.


      • Paipapum

        " tutkimus vaatii tieotkoneohjelman , .." Tuo on nyt sitä samaa pyörittelyä , kuin se , että onko täti setå, jos ...
        Luuletko , että kuka tahansa pääsee niille koneille räpeltämään ? hehän käyttivät kaikkea ns, poikkitieteellistä tietoa , jota on olemassa eri aikakausilta , jokaisella kirjoittajalla on oma , persoonallinen tyylinsä esittää , , että kielet muuttuvat noin 30 vuoden syklein , niin voidaan kiistatta osoittaa satojen vuosien tyyliheitot ,
        hesarikin julkaisi koko sivun artikkeleita kyseisestä tutkimuksesta , Siinä on se pointti , että tutkimus osoitti Matteuksen ja markuksen kirjain viime jakeet paljon myöhemmin lisätyiksi , jolloin ns, lähetyskäskyt ovat väärennettyjä ,
        se voi olla se motiivi kirjoittajan äreyteen ,


      • Volttiveera

        Tarkoitat siis, että jäit kiinni teokraattisesta sodankäynnistä. Kiinnijäämisestä et välitä koska se on vartiotorniuskonnon määräämää, ajattelet, mutta ajatteles, se on entisten lahkotoverisiesi määräys sen jälkeen kun ovat tehneet täyden karrieerin sinne lahkon huipulle.

        Eihän vartiotorniuskonto mitään Raamattua tarvitse missään mielessä, kun kerran sanovat olevansa jehoovansa kanava. Laittavat vain vartiotorniinsa jehoovan kanavan uutiset.

        Eikä olisi syytä esittää teokraattista sodankäyntiä hesarista, jonka sanot toisessa yhteydessä olevan saakutin vallassa.

        Raamattu osoittaa monin paikoin kielteisen iäisyyskohtalon. kuten esimerkiksi:
        -Jumalattomina kuolleiden sielut joutuvat kärsimään häpeää, iankaikkista kauhistusta ja vaivaa (Dan 12:2; Ilm 20:10),
        -tuskaa ja ahdistusta (Room 2:5-11; 2 Tess 1:6-9),
        -itkua ja hammasten kiristystä (Matt 8:12).

        5 Moos 18:20-22 tunnistaa meille väärän profeetan: Ennustus ei toteudu. Ja Herätkää n:o 23 v. 1968 esitteli vartiotorniseuralla olevat ylitsepursuavat todisteet maailmanloppua varten 1975.
        Ilmestyskirja 20:10 kertoo Jumalan rangaistuksen väärälle profeetalle: Ikuisesti kiusattuna tulijärvessä.


      • Paipapum
        Volttiveera kirjoitti:

        Tarkoitat siis, että jäit kiinni teokraattisesta sodankäynnistä. Kiinnijäämisestä et välitä koska se on vartiotorniuskonnon määräämää, ajattelet, mutta ajatteles, se on entisten lahkotoverisiesi määräys sen jälkeen kun ovat tehneet täyden karrieerin sinne lahkon huipulle.

        Eihän vartiotorniuskonto mitään Raamattua tarvitse missään mielessä, kun kerran sanovat olevansa jehoovansa kanava. Laittavat vain vartiotorniinsa jehoovan kanavan uutiset.

        Eikä olisi syytä esittää teokraattista sodankäyntiä hesarista, jonka sanot toisessa yhteydessä olevan saakutin vallassa.

        Raamattu osoittaa monin paikoin kielteisen iäisyyskohtalon. kuten esimerkiksi:
        -Jumalattomina kuolleiden sielut joutuvat kärsimään häpeää, iankaikkista kauhistusta ja vaivaa (Dan 12:2; Ilm 20:10),
        -tuskaa ja ahdistusta (Room 2:5-11; 2 Tess 1:6-9),
        -itkua ja hammasten kiristystä (Matt 8:12).

        5 Moos 18:20-22 tunnistaa meille väärän profeetan: Ennustus ei toteudu. Ja Herätkää n:o 23 v. 1968 esitteli vartiotorniseuralla olevat ylitsepursuavat todisteet maailmanloppua varten 1975.
        Ilmestyskirja 20:10 kertoo Jumalan rangaistuksen väärälle profeetalle: Ikuisesti kiusattuna tulijärvessä.

        älä viitti , kirjoitus sanoo etteivät kuolleet tiedä mitään , ja että kaikki heidän tekonsa ovat menneet , ; Vasta -1500 -luvulla , kirkkoisukit , kuten Luther , veivasivat esiintuon raamatun jaejaon , ei sitä alkuperäteksteissä ole ,
        sitten , jo raamatun alkutekstit sanovat , että _Ihmisestä tuli elävä sielu , ;
        Siis ihmisessä EI Ole erillistä sielua , vaan koko elävä ihminen on elävä sielu ,
        Vielä 1800 luvulla suurella Venäjällä kartanoherrat kertoivat , montako sielua hänellä oli kartanossaan töissä ,
        ja he myivät ja ostivat heitä ,
        se oli yksi syy vallankumoukseen , köyhien myyminen orjiksi ,


      • Valppo

        " Tarkoitat siis, että jäit kiinni teokraattisesta sodankäynnistä. Kiinnijäämisestä et välitä koska se on vartiotorni...
        älä viitti , "
        -Tietokone toimii ohjelman käskyjen mukaan. Kuka osaa ja tietää Raamatun kieliä, ynnä muuta asiaan vaikuttavaa, on kykenevä, mutta vartiotorniseuran johto, joka esittelee itsensä nimin ja värivalokuvin on kouluakäymätöntä, kuten se painostaa lahkovanhempia lasten suhteenkin.

        Ja kun Johanneksen kirjoitukset Raamatussa on sittenkin niin vähäiset, että helpompi on tutkia tekstejä suoraan kuin rakentaa tietokoneohjelma tekemään tutkimus.
        -------------
        "Siis ihmisessä EI Ole erillistä sielua , vaan koko elävä ihminen on elävä sielu"
        -Raamattu puhuu sielusta kahdessa eri merkityksessä. Ihmistä kokonaisuutena, elävää olentoa maan päällä, kutsutaan sieluksi
        -Raamatussa puhutaan sielusta myös ihmisruumiin sisällä asuvana, erillisenä osana
        -1 Kun 17:21: "Anna tämän pojan sielun tulla häneen takaisin"
        -Ps 42:6; 63:9; 131:2 "Niinkuin vieroitettu lapsi, niin on sieluni minussa"

        -Joh 11;26: "Joka uskoo minuun, elää, vaikka olisi kuollut" (ruumis kuolee, sielu elää)
        -Joh 8:51: "jos joku pitää minun sanani, hän ei ikinä näe kuolemaa"
        -Fil 1:21; Ilm 14:13: "Ruumiin kuolema on Kristuksessa olevalle voitto"

        Kun Raamatussa puhutaan sielun kuolemasta, se tarkoittaa joko hengellistä, sisäisen
        ihmisen eroa Jumalasta, tai sitä, että ihminen (kun puhutaan ihmisestä kokonaisuutena)lakkaa olemasta maan päällä elävänä olentona. Nämä on asiayhteyden perusteella helppo erottaa toisistaan.


      • Apustiina

        Noin minäkin olen sen ymmärtänyt.
        UM-pamfletti, oikeastaan vartiotorni opettaa toisin. Vartiotorniuskontoa


      • kimpassa-itsensäkanssa

        On varmempi yhtyä omaan mielipiteeseensä, eikö näin Valppo Agustiina. Näyttää paremmalta.


      • eikönäin
        Apustiina kirjoitti:

        Noin minäkin olen sen ymmärtänyt.
        UM-pamfletti, oikeastaan vartiotorni opettaa toisin. Vartiotorniuskontoa

        Agustiina Valppo, onhan parasta olla samaa mieltä itsensä kanssa. Näyttää vähän paremmalta.


      • Paipapum
        Valppo kirjoitti:

        " Tarkoitat siis, että jäit kiinni teokraattisesta sodankäynnistä. Kiinnijäämisestä et välitä koska se on vartiotorni...
        älä viitti , "
        -Tietokone toimii ohjelman käskyjen mukaan. Kuka osaa ja tietää Raamatun kieliä, ynnä muuta asiaan vaikuttavaa, on kykenevä, mutta vartiotorniseuran johto, joka esittelee itsensä nimin ja värivalokuvin on kouluakäymätöntä, kuten se painostaa lahkovanhempia lasten suhteenkin.

        Ja kun Johanneksen kirjoitukset Raamatussa on sittenkin niin vähäiset, että helpompi on tutkia tekstejä suoraan kuin rakentaa tietokoneohjelma tekemään tutkimus.
        -------------
        "Siis ihmisessä EI Ole erillistä sielua , vaan koko elävä ihminen on elävä sielu"
        -Raamattu puhuu sielusta kahdessa eri merkityksessä. Ihmistä kokonaisuutena, elävää olentoa maan päällä, kutsutaan sieluksi
        -Raamatussa puhutaan sielusta myös ihmisruumiin sisällä asuvana, erillisenä osana
        -1 Kun 17:21: "Anna tämän pojan sielun tulla häneen takaisin"
        -Ps 42:6; 63:9; 131:2 "Niinkuin vieroitettu lapsi, niin on sieluni minussa"

        -Joh 11;26: "Joka uskoo minuun, elää, vaikka olisi kuollut" (ruumis kuolee, sielu elää)
        -Joh 8:51: "jos joku pitää minun sanani, hän ei ikinä näe kuolemaa"
        -Fil 1:21; Ilm 14:13: "Ruumiin kuolema on Kristuksessa olevalle voitto"

        Kun Raamatussa puhutaan sielun kuolemasta, se tarkoittaa joko hengellistä, sisäisen
        ihmisen eroa Jumalasta, tai sitä, että ihminen (kun puhutaan ihmisestä kokonaisuutena)lakkaa olemasta maan päällä elävänä olentona. Nämä on asiayhteyden perusteella helppo erottaa toisistaan.

        " ; ..Asianyhteyden perusteella .." ..
        Missähän ajatusrisukossa vaeltelet ; jos muka noin on , niin kertoisitko , missä se Ekan kantaisukin , Adamin sielu nyt vaelteleekaan ? Hänellehän sanottiin , että se sielu , joka syntiä tekee , sen on kuoltava ,
        ja ihmiskuntahan muka peri Adamin synnin , ,
        Sana synti , Hamartia , on sanskriitin kieltä , lainattu Intian hinduilta , - eikä kukaan ole vielä osannut kertoa , mitä se sana -Hamartia , - synti tarkoittaa , myös se -Kidutus kuoleman jälkeen on lainattu Intian Buddhalaisten ja hindujen ns, pyhistä kirjoista Vedasta ,
        Siellä papit , " jumalan palvelijat " , grillaavat syntisiä hehkuvilla grilleillä yötä päivää ,


      • Rotterperä

        Paipapum 16.10.2017 6:15

        " missä se Ekan kantaisukin , Adamin sielu nyt vaelteleekaan ? "
        -Ai hän vaeltelee ? En tiennytkään.
        Sen olen lukenut vartiotornista että itse Jeesus tuli näkymättömänä maan päälle 1914 ja vaelteli sitten 1918 vartiotorniseuraan kehumaan heidän lahkoaan, jonka taas tosiaan tiedämme juuri tuon vartiotornin ansiosta, kiitos siis vartiotornin.
        Kirjoita sinne vartiotorniseuraan, eivätkö he voisi, kun sanovt olevansa jehovansa kanava, kysyä, tapasiko silloin Jeesus mieltäsi askarruttavaa Adamia.

        Luin muuten vasta vartiotorniseuran julkaisusta että Jeesus oli tunnustanut olevansa jehovantodistaja. Oliko hänet pantu lujille siellä vartiotorniseurassa ?
        Toki sama julkaisu näkyy kertovan myös että Jeesus on enkeli Mikael.

        Kun ehkä et tiedä, niin lainaanpa meidän kristittyjen Pyhää kirjaa, Raamattua,

        2.Kor.5:19 ”Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan”


      • Paipapum
        Rotterperä kirjoitti:

        Paipapum 16.10.2017 6:15

        " missä se Ekan kantaisukin , Adamin sielu nyt vaelteleekaan ? "
        -Ai hän vaeltelee ? En tiennytkään.
        Sen olen lukenut vartiotornista että itse Jeesus tuli näkymättömänä maan päälle 1914 ja vaelteli sitten 1918 vartiotorniseuraan kehumaan heidän lahkoaan, jonka taas tosiaan tiedämme juuri tuon vartiotornin ansiosta, kiitos siis vartiotornin.
        Kirjoita sinne vartiotorniseuraan, eivätkö he voisi, kun sanovt olevansa jehovansa kanava, kysyä, tapasiko silloin Jeesus mieltäsi askarruttavaa Adamia.

        Luin muuten vasta vartiotorniseuran julkaisusta että Jeesus oli tunnustanut olevansa jehovantodistaja. Oliko hänet pantu lujille siellä vartiotorniseurassa ?
        Toki sama julkaisu näkyy kertovan myös että Jeesus on enkeli Mikael.

        Kun ehkä et tiedä, niin lainaanpa meidän kristittyjen Pyhää kirjaa, Raamattua,

        2.Kor.5:19 ”Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan”

        Ääh , koita nyt kertoa , missä sen isukki Adamin sialu nykyään on , jos kerran sielu on kuolematon ?
        tämä koskee niin JT ; tä kuin hellariakin , siis kaikkia Adamin lapseja , laspenlaspia Jne ...? jos kerran on kuolematon sielu , niin sehän alkoi Adamista ,
        Samaten , kun Kantaisukki Nooa oli ihmiskunnan eka perskännin isukki , niin se on periytynyt kaikkiin jälkeläisiin , -
        jos ne ei juo , niin ainakin puhuu siittä ,


      • Paipapum
        Rotterperä kirjoitti:

        Paipapum 16.10.2017 6:15

        " missä se Ekan kantaisukin , Adamin sielu nyt vaelteleekaan ? "
        -Ai hän vaeltelee ? En tiennytkään.
        Sen olen lukenut vartiotornista että itse Jeesus tuli näkymättömänä maan päälle 1914 ja vaelteli sitten 1918 vartiotorniseuraan kehumaan heidän lahkoaan, jonka taas tosiaan tiedämme juuri tuon vartiotornin ansiosta, kiitos siis vartiotornin.
        Kirjoita sinne vartiotorniseuraan, eivätkö he voisi, kun sanovt olevansa jehovansa kanava, kysyä, tapasiko silloin Jeesus mieltäsi askarruttavaa Adamia.

        Luin muuten vasta vartiotorniseuran julkaisusta että Jeesus oli tunnustanut olevansa jehovantodistaja. Oliko hänet pantu lujille siellä vartiotorniseurassa ?
        Toki sama julkaisu näkyy kertovan myös että Jeesus on enkeli Mikael.

        Kun ehkä et tiedä, niin lainaanpa meidän kristittyjen Pyhää kirjaa, Raamattua,

        2.Kor.5:19 ”Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan”

        " Oli Kristuksessa , ;..Sovitti maailman itsensä kanssa , "- Oliko jesuah kreikkalainen ? Khristos oli Syyrialainen auringonjumala Sol Invictus , -100 luvulla Rooman armeija palvoi häntä , tai siis oikeastaan keisarin Geniusta , Solin mosaikkikuvia on lähi-Itä täynnä , - nuori parrakas mies ,


      • Kysyvälleannettakoon

        Paipapum 16.10.2017 13:20

        "Ääh , koita nyt kertoa , missä sen isukki Adamin sialu nykyään on , jos kerran sielu on kuolematon ?"

        -Ensin Jumala teki ihmisen, ihmisruumiin. Tämä ei ollut sielu.
        Ihmisestä tuli "elävä sielu", kun Jumala puhalsi ruumiiseen jumalallisen elämän hengen. Samankaltaista elämää syntyi aina, kun Jumala puhalsi henkensä ihmisiin (Vrt Hes 37:7-10; Ap 2).
        Ihminen oli "elävä sielu" niin kauan, kun hän pysyi Jumalan yhteydessä. 1 Moos 2:17
        sanoo: "...sinä päivänä, jona sinä siitä syöt, pitää sinun ("elävän sielun") kuolemalla
        kuoleman."
        Niin tämä elävä sielu kuoli ja tarvittiin taas "eläväksi tekevää henkeä"
        saattamaan ihminen Jumalan yhteyteen (Vrt 1 Kor 15:45). Tämä sielun elämän tai
        kuoleman tila tarkoittaa sisäisen ihmisen hengellistä tilaa suhteessa Jumalaan.

        Vartiotornisi esittää esimerkkinä että sielu kuolee, Hes. 18:4:n
        "Katso, kaikki sielut ovat minun: niinkuin isän sielu, niin pojankin sielu - ne ovat minun. Se sielu, joka syntiä tekee - sen on kuoltava." - jae sanoo selvästi, että isä ja poika eivät ole sieluja, vaan heissä on sielu.
        Ja jae puhuu siis hengellisestä kuolemasta, kuten 1 Moos 2:17.
        Hes. 18:23 kertoo myös ruumiillisesta kuolemasta, eikä siinä puhuta enää "sielun", vaan "jumalattoman" kuolemasta. Jae 27 puhuu myös "sielun elossa säilyttämisestä"jolloin "ei hänen ole kuoltava" (jae 28).
        Jumalan puoleen kääntyminen merkitsi sielun elossa säilymistä (ei ruumiin). Sielu on se
        osa ihmisessä, joka varsinaisesti lankeaa syntiin; ruumis on vain välikappale.

        Sydämestä sanotaan myös: "Sydämenne on elävä iankaikkisesti" (niiden sydämet,
        jotka etsivät Herraa; Ps 22:27). Saarnaajan 3:11 sanoo ihmislapsista: "...myös
        iankaikkisuuden hän (Jumala) on pannut heidän sydämeensä". Nämä jo osoittavat, että
        ihmisessä on jokin sisäinen osa, joka elää iankaikkisesti. Sitä ei voi kukaan eikä
        mikään tuhota lopullisesti.

        Ne ihmiset, jotka eivät ole ottaneet vastaan iankaikkisen elämän toivoa, Jeesusta Kristusta, ennen luonnollista kuolemaansa, tuomitaan tuhatvuotisen valtakunnan jälkeen kadotukseen, iankaikkiseen rangaistukseen (Matt 25:46; 2 Piet 3:7; Joh 3:36). "Tämä on toinen kuolema, tulinen järvi. Ja joka ei ollut elämän kirjaan kirjoitettu, se heitettiin tuliseen järveen"(Ilm 20:14,15); "Mutta pelkurien ja epäuskoisten...osa on oleva siinä järvessä, joka tulta ja tulikiveä palaa; tämä on toinen kuolema" (Ilm 21:8).

        Tuonela kuvataan Raamatussa myös väliaikaisena olotilana: "Herra vie alas tuonelaan ja
        tuo ylös jälleen" (1 Sam 2:6).
        Tuonelaan menivät ennen Kristuksen lunastuskuolemaa kaikki sielut, vanhurskaat ja väärät, ruumiin kuoleman jälkeen. Vanha testamentti lunastus kuitenkin korostaa, että vanhurskaat sielut tullaan pian lunastamaan tuonelan vallasta.
        Jumala oli luvannut tulla hakemaan häneen luottaneet sielut pois, lunastaa (ostaa) heidät
        tuonelan vallasta ja näin tapahtuikin Jeesuksen lunastuskuoleman yhteydessä.

        "Näin käy niiden, jotka itseensä luottavat...heidät viedään tuonelaan ja kuolema heitä
        kaitsee; jo huomenna oikeamieliset astuvat heidän ylitsensä;...minun sieluni Jumala
        lunastaa tuonelan vallasta, sillä hän ottaa minut huomaansa"(Ps 49:14-16).

        Myös Hes 32:21 kertoo, kuinka "mahtavimmat sankareista puhuvat tuonelan keskeltä".

        Jeesuksen esimerkki tuonelasta pitää yhtä VT:n esimerkkien kanssa: Tuonela oli
        kaksiosainen paikka, jossa Jumalaan toivonsa panneet saivat lohdutusta Aabrahamin
        helmassa ja itseensä luottaneet kärsivät tuskaa. Näiden osien välillä oli juopa, jota ei
        voinut ylittää (Luuk 16:19-31).

        Ennen Jeesuksen ristinkuolemaa mentiin kuoleman jälkeen tuonelaan, vaivan tai
        lohdutuksen puolelle. Jeesuksen ristinkuoleman jälkeen vanhurskaat, Jeesukseen uskovat
        eivät enää mene tuonelaan (Matt 16:18), vaan "paratiisiin" (Luuk 23:42-43; 2 Kor 12:2-4).

        Tuonela ei ole vielä varsinainen rangaistus, vaan sieltä noustaan tuomiolle: "Ihmisille on
        päämäärä määrätty, että heidän kerran on kuoleminen, mutta senjälkeen tulee tuomio" (Heb 9:27).


      • Paipapum
        Kysyvälleannettakoon kirjoitti:

        Paipapum 16.10.2017 13:20

        "Ääh , koita nyt kertoa , missä sen isukki Adamin sialu nykyään on , jos kerran sielu on kuolematon ?"

        -Ensin Jumala teki ihmisen, ihmisruumiin. Tämä ei ollut sielu.
        Ihmisestä tuli "elävä sielu", kun Jumala puhalsi ruumiiseen jumalallisen elämän hengen. Samankaltaista elämää syntyi aina, kun Jumala puhalsi henkensä ihmisiin (Vrt Hes 37:7-10; Ap 2).
        Ihminen oli "elävä sielu" niin kauan, kun hän pysyi Jumalan yhteydessä. 1 Moos 2:17
        sanoo: "...sinä päivänä, jona sinä siitä syöt, pitää sinun ("elävän sielun") kuolemalla
        kuoleman."
        Niin tämä elävä sielu kuoli ja tarvittiin taas "eläväksi tekevää henkeä"
        saattamaan ihminen Jumalan yhteyteen (Vrt 1 Kor 15:45). Tämä sielun elämän tai
        kuoleman tila tarkoittaa sisäisen ihmisen hengellistä tilaa suhteessa Jumalaan.

        Vartiotornisi esittää esimerkkinä että sielu kuolee, Hes. 18:4:n
        "Katso, kaikki sielut ovat minun: niinkuin isän sielu, niin pojankin sielu - ne ovat minun. Se sielu, joka syntiä tekee - sen on kuoltava." - jae sanoo selvästi, että isä ja poika eivät ole sieluja, vaan heissä on sielu.
        Ja jae puhuu siis hengellisestä kuolemasta, kuten 1 Moos 2:17.
        Hes. 18:23 kertoo myös ruumiillisesta kuolemasta, eikä siinä puhuta enää "sielun", vaan "jumalattoman" kuolemasta. Jae 27 puhuu myös "sielun elossa säilyttämisestä"jolloin "ei hänen ole kuoltava" (jae 28).
        Jumalan puoleen kääntyminen merkitsi sielun elossa säilymistä (ei ruumiin). Sielu on se
        osa ihmisessä, joka varsinaisesti lankeaa syntiin; ruumis on vain välikappale.

        Sydämestä sanotaan myös: "Sydämenne on elävä iankaikkisesti" (niiden sydämet,
        jotka etsivät Herraa; Ps 22:27). Saarnaajan 3:11 sanoo ihmislapsista: "...myös
        iankaikkisuuden hän (Jumala) on pannut heidän sydämeensä". Nämä jo osoittavat, että
        ihmisessä on jokin sisäinen osa, joka elää iankaikkisesti. Sitä ei voi kukaan eikä
        mikään tuhota lopullisesti.

        Ne ihmiset, jotka eivät ole ottaneet vastaan iankaikkisen elämän toivoa, Jeesusta Kristusta, ennen luonnollista kuolemaansa, tuomitaan tuhatvuotisen valtakunnan jälkeen kadotukseen, iankaikkiseen rangaistukseen (Matt 25:46; 2 Piet 3:7; Joh 3:36). "Tämä on toinen kuolema, tulinen järvi. Ja joka ei ollut elämän kirjaan kirjoitettu, se heitettiin tuliseen järveen"(Ilm 20:14,15); "Mutta pelkurien ja epäuskoisten...osa on oleva siinä järvessä, joka tulta ja tulikiveä palaa; tämä on toinen kuolema" (Ilm 21:8).

        Tuonela kuvataan Raamatussa myös väliaikaisena olotilana: "Herra vie alas tuonelaan ja
        tuo ylös jälleen" (1 Sam 2:6).
        Tuonelaan menivät ennen Kristuksen lunastuskuolemaa kaikki sielut, vanhurskaat ja väärät, ruumiin kuoleman jälkeen. Vanha testamentti lunastus kuitenkin korostaa, että vanhurskaat sielut tullaan pian lunastamaan tuonelan vallasta.
        Jumala oli luvannut tulla hakemaan häneen luottaneet sielut pois, lunastaa (ostaa) heidät
        tuonelan vallasta ja näin tapahtuikin Jeesuksen lunastuskuoleman yhteydessä.

        "Näin käy niiden, jotka itseensä luottavat...heidät viedään tuonelaan ja kuolema heitä
        kaitsee; jo huomenna oikeamieliset astuvat heidän ylitsensä;...minun sieluni Jumala
        lunastaa tuonelan vallasta, sillä hän ottaa minut huomaansa"(Ps 49:14-16).

        Myös Hes 32:21 kertoo, kuinka "mahtavimmat sankareista puhuvat tuonelan keskeltä".

        Jeesuksen esimerkki tuonelasta pitää yhtä VT:n esimerkkien kanssa: Tuonela oli
        kaksiosainen paikka, jossa Jumalaan toivonsa panneet saivat lohdutusta Aabrahamin
        helmassa ja itseensä luottaneet kärsivät tuskaa. Näiden osien välillä oli juopa, jota ei
        voinut ylittää (Luuk 16:19-31).

        Ennen Jeesuksen ristinkuolemaa mentiin kuoleman jälkeen tuonelaan, vaivan tai
        lohdutuksen puolelle. Jeesuksen ristinkuoleman jälkeen vanhurskaat, Jeesukseen uskovat
        eivät enää mene tuonelaan (Matt 16:18), vaan "paratiisiin" (Luuk 23:42-43; 2 Kor 12:2-4).

        Tuonela ei ole vielä varsinainen rangaistus, vaan sieltä noustaan tuomiolle: "Ihmisille on
        päämäärä määrätty, että heidän kerran on kuoleminen, mutta senjälkeen tulee tuomio" (Heb 9:27).

        " Tuonela ei ole VT; N vaan UT ; n Kreikkalaisten kirkkoisukkien esittämää Muinaisen Kreikan myyttiuskonnon opetusta , Room ; 4 ; 17 >>>kertoo , että kuoltuaan ihminen on vain Korkeimman muistissa , ja Hän kutsuu ihmisen Olemattomuudesta takaisin Voimallaan , omana aikanaan ,
        Hän kutsui poikansa esimerkiksi tästä ylösnousemuksen voimasta , ..Ei miksikään syntiuhriksii ,


      • Kalatnaakkis

        Sinä, papapum, osaat jehovantodistajana varmasti paremmin muinaiset myyttiuskonnot, en sitä kiistä enkä väitä.

        Meillä kristityillä on kuitenkin Raamattu.
        Room. kirje 4:17: "- niinkuin kirjoitettu on: "Monen kansan isäksi minä olen sinut asettanut" - sen Jumalan edessä, johon hän uskoi ja joka kuolleet eläviksi tekee ja kutsuu olemattomat, ikäänkuin ne olisivat. "

        Eli jae liittyy aiempaan.
        4:16: Sentähden se on uskosta, että se olisi armosta; että lupaus pysyisi lujana kaikelle siemenelle, ei ainoastaan sille, joka pitäytyy lakiin, vaan myös sille, jolla on Aabrahamin usko, hänen, joka on meidän kaikkien isä

        ja jatko, 4:18. Ja Aabraham toivoi, vaikka ei toivoa ollut, ja uskoi tulevansa monen kansan isäksi, tämän sanan mukaan: "Niin on sinun jälkeläistesi luku oleva",
        19. eikä hän heikontunut uskossansa, vaikka näki, että hänen ruumiinsa oli kuolettunut - sillä hän oli jo noin satavuotias - ja että Saaran kohtu oli kuolettunut;
        20. mutta Jumalan lupausta hän ei epäuskossa epäillyt, vaan vahvistui uskossa, antaen kunnian Jumalalle,
        21. ja oli täysin varma siitä, että minkä Jumala on luvannut, sen hän voi myös täyttää.


      • Paipapum
        Kalatnaakkis kirjoitti:

        Sinä, papapum, osaat jehovantodistajana varmasti paremmin muinaiset myyttiuskonnot, en sitä kiistä enkä väitä.

        Meillä kristityillä on kuitenkin Raamattu.
        Room. kirje 4:17: "- niinkuin kirjoitettu on: "Monen kansan isäksi minä olen sinut asettanut" - sen Jumalan edessä, johon hän uskoi ja joka kuolleet eläviksi tekee ja kutsuu olemattomat, ikäänkuin ne olisivat. "

        Eli jae liittyy aiempaan.
        4:16: Sentähden se on uskosta, että se olisi armosta; että lupaus pysyisi lujana kaikelle siemenelle, ei ainoastaan sille, joka pitäytyy lakiin, vaan myös sille, jolla on Aabrahamin usko, hänen, joka on meidän kaikkien isä

        ja jatko, 4:18. Ja Aabraham toivoi, vaikka ei toivoa ollut, ja uskoi tulevansa monen kansan isäksi, tämän sanan mukaan: "Niin on sinun jälkeläistesi luku oleva",
        19. eikä hän heikontunut uskossansa, vaikka näki, että hänen ruumiinsa oli kuolettunut - sillä hän oli jo noin satavuotias - ja että Saaran kohtu oli kuolettunut;
        20. mutta Jumalan lupausta hän ei epäuskossa epäillyt, vaan vahvistui uskossa, antaen kunnian Jumalalle,
        21. ja oli täysin varma siitä, että minkä Jumala on luvannut, sen hän voi myös täyttää.

        2..Kutsuu olemattomat .." -
        Siinähän se , Kun ihminen kuolee , häntä ei enää ole , missään muualla kuin Korkeimman muistissa , ja vain Hän aikanaan kutsuu ihmiset Olemattomuudesta takaisin , Apostoli tajusi sen , että Abrahan uskoi tuon , ja SE luettiin hänelle vanhurskaudeksi ,
        Ihminen EI kuoltuaan päivystä missään Kreikan myyttiuskonnon Tuonelassa , Hadeksessa , ; ( Hades oli Ylijumala Zeuksen veli , ..Maanalaisten aarteiden ja manalan jumala , ja Manalaan ryöstämänsä Persephone- likan ukkokulti , ) ..-Sopii tuota itsekunkin lukea noita uskontotieteitä , ja vaikka muinaisen Kreikan ja Rooman historiaa , niin ei tarwii uskoa kaikkea ,
        Tässä on se, että ei ole näköjään tullut luetuksi , mitä olen kirjoittanut ,
        Jt; t heijaisivat meikäläisen salistaan kahtapuolta ulos kutsuisivat takaisin ja heijaisivat uudelleen ulos , ..sinne vain , mustien päkättien joukkoon , -kun en usko ns, henkimaailmaan ,


      • Paipapum
        Paipapum kirjoitti:

        2..Kutsuu olemattomat .." -
        Siinähän se , Kun ihminen kuolee , häntä ei enää ole , missään muualla kuin Korkeimman muistissa , ja vain Hän aikanaan kutsuu ihmiset Olemattomuudesta takaisin , Apostoli tajusi sen , että Abrahan uskoi tuon , ja SE luettiin hänelle vanhurskaudeksi ,
        Ihminen EI kuoltuaan päivystä missään Kreikan myyttiuskonnon Tuonelassa , Hadeksessa , ; ( Hades oli Ylijumala Zeuksen veli , ..Maanalaisten aarteiden ja manalan jumala , ja Manalaan ryöstämänsä Persephone- likan ukkokulti , ) ..-Sopii tuota itsekunkin lukea noita uskontotieteitä , ja vaikka muinaisen Kreikan ja Rooman historiaa , niin ei tarwii uskoa kaikkea ,
        Tässä on se, että ei ole näköjään tullut luetuksi , mitä olen kirjoittanut ,
        Jt; t heijaisivat meikäläisen salistaan kahtapuolta ulos kutsuisivat takaisin ja heijaisivat uudelleen ulos , ..sinne vain , mustien päkättien joukkoon , -kun en usko ns, henkimaailmaan ,

        " ; .. varmaan seur; sanot ,että luet raamattua , ..ajatus on siinä outo , sillä juuri raamattutieteilijät ovat koonneet Grammatan ,


      • Airakaura

        Paipapum, kysyit toistuvasti Aatamista, ja kun kysymykseesi vastasi nimim. Kysyvälleannettakoon, edellä, et tyytyväinen olekaan.

        Aatami on Raamatussa, ja Raamattu on kristityn kirja ja myös Jumalan Sana ja Raamattu kertoo tuon Aatamin, kuten Kysyvälleannettakoon on jakeet antanut.

        Mutta sinulle on tärkeää sekoittaa tähän vartiotorniuskonnon pyhät julkaisut, vartiotornin sanoma. Hyvien tapojen mukaan sinun tulisi vartiotornisanoma esitellä semmoisena kuin se on, asian selvittämiseksi lisätä että se on eri asia kuin Raamattu.

        Mutta kun se ei sinulle ole eri asia, niin se on tuotava esiin lukijalle.

        Sinun tulee lahkokäskynä esittää Raamattuun kohdistuvina väitteitä, joilla tuomitset kristityt, ja esittää Raamattuun kohdistuvia muita väitteitä, joilla kehut vartiotorniuskontoa. Koska nämä menettelytavat ovat vartiotorniuskonnon noudatettaviksi määräämiä erityispiirteitä jäsenvärväyksessä.

        Onhan vartiotorniuskonnossa sekin erityispiirre, että elämä ei koskaan ole hukkaan mennyt kun se on käytetty maailmanlopun pelkäämiseen. Seitsemisen sukupolvea sitten kun lahko perustettiin. Itse jehovantodistajuutena parisen sukupolvea nuorempi.


      • Paipapum
        Airakaura kirjoitti:

        Paipapum, kysyit toistuvasti Aatamista, ja kun kysymykseesi vastasi nimim. Kysyvälleannettakoon, edellä, et tyytyväinen olekaan.

        Aatami on Raamatussa, ja Raamattu on kristityn kirja ja myös Jumalan Sana ja Raamattu kertoo tuon Aatamin, kuten Kysyvälleannettakoon on jakeet antanut.

        Mutta sinulle on tärkeää sekoittaa tähän vartiotorniuskonnon pyhät julkaisut, vartiotornin sanoma. Hyvien tapojen mukaan sinun tulisi vartiotornisanoma esitellä semmoisena kuin se on, asian selvittämiseksi lisätä että se on eri asia kuin Raamattu.

        Mutta kun se ei sinulle ole eri asia, niin se on tuotava esiin lukijalle.

        Sinun tulee lahkokäskynä esittää Raamattuun kohdistuvina väitteitä, joilla tuomitset kristityt, ja esittää Raamattuun kohdistuvia muita väitteitä, joilla kehut vartiotorniuskontoa. Koska nämä menettelytavat ovat vartiotorniuskonnon noudatettaviksi määräämiä erityispiirteitä jäsenvärväyksessä.

        Onhan vartiotorniuskonnossa sekin erityispiirre, että elämä ei koskaan ole hukkaan mennyt kun se on käytetty maailmanlopun pelkäämiseen. Seitsemisen sukupolvea sitten kun lahko perustettiin. Itse jehovantodistajuutena parisen sukupolvea nuorempi.

        Raamattu on kristityn kirja ja myös Jumalan sana , ..."
        Raamattu ei ole kirja , vaan kokoelma juutalaisten historian erilaisia kirjoituksia , raprtteja hallitsijoille , lauluja , UT myös kokoelma erilaisia tarinoita väkensä sortamasta sekatyömiehestä , jonka yht'äkkiä kerrottiin parantaneen syntymästä sokean , ja jakaneen leipää ilman saamatta sitä mistään ,
        jesuah itse sanoi , että ei väki hänen luokseentullut ns, sanaa kuulemaan , vaan siksi , kun hän jakoi leipää , Ei raamattu ole Hellarien totuudentorvi, vaan ekat raamatun kiejat ovat Heettien kieltä , heidän kuninkailleen kirjoitetut , Nikean papit Grammatan kokosivat , ja toivat , Kreikkalaisia kun olivat , .oman taikauskouskontonsa siihen .


      • Paipapum
        Valppo kirjoitti:

        " Tarkoitat siis, että jäit kiinni teokraattisesta sodankäynnistä. Kiinnijäämisestä et välitä koska se on vartiotorni...
        älä viitti , "
        -Tietokone toimii ohjelman käskyjen mukaan. Kuka osaa ja tietää Raamatun kieliä, ynnä muuta asiaan vaikuttavaa, on kykenevä, mutta vartiotorniseuran johto, joka esittelee itsensä nimin ja värivalokuvin on kouluakäymätöntä, kuten se painostaa lahkovanhempia lasten suhteenkin.

        Ja kun Johanneksen kirjoitukset Raamatussa on sittenkin niin vähäiset, että helpompi on tutkia tekstejä suoraan kuin rakentaa tietokoneohjelma tekemään tutkimus.
        -------------
        "Siis ihmisessä EI Ole erillistä sielua , vaan koko elävä ihminen on elävä sielu"
        -Raamattu puhuu sielusta kahdessa eri merkityksessä. Ihmistä kokonaisuutena, elävää olentoa maan päällä, kutsutaan sieluksi
        -Raamatussa puhutaan sielusta myös ihmisruumiin sisällä asuvana, erillisenä osana
        -1 Kun 17:21: "Anna tämän pojan sielun tulla häneen takaisin"
        -Ps 42:6; 63:9; 131:2 "Niinkuin vieroitettu lapsi, niin on sieluni minussa"

        -Joh 11;26: "Joka uskoo minuun, elää, vaikka olisi kuollut" (ruumis kuolee, sielu elää)
        -Joh 8:51: "jos joku pitää minun sanani, hän ei ikinä näe kuolemaa"
        -Fil 1:21; Ilm 14:13: "Ruumiin kuolema on Kristuksessa olevalle voitto"

        Kun Raamatussa puhutaan sielun kuolemasta, se tarkoittaa joko hengellistä, sisäisen
        ihmisen eroa Jumalasta, tai sitä, että ihminen (kun puhutaan ihmisestä kokonaisuutena)lakkaa olemasta maan päällä elävänä olentona. Nämä on asiayhteyden perusteella helppo erottaa toisistaan.

        " ; ..Tarkoittaa sisäistä hengellisen ihmisen .." -
        tuo on pelkkää hellarien sanahelinää , ..Henki-sana tuli ns , alkukirkon teksteihin vasta noin 300 vuotta Pauluksen jälkeen , joten sitä ei voi perustella raamatulla ,
        Hengellisyys- sanalla vain halutaan perustella kunkin omat korvasyyhyajatukset ,


      • sielunsieppari
        Paipapum kirjoitti:

        Ääh , koita nyt kertoa , missä sen isukki Adamin sialu nykyään on , jos kerran sielu on kuolematon ?
        tämä koskee niin JT ; tä kuin hellariakin , siis kaikkia Adamin lapseja , laspenlaspia Jne ...? jos kerran on kuolematon sielu , niin sehän alkoi Adamista ,
        Samaten , kun Kantaisukki Nooa oli ihmiskunnan eka perskännin isukki , niin se on periytynyt kaikkiin jälkeläisiin , -
        jos ne ei juo , niin ainakin puhuu siittä ,

        Aatamin sielu on minulla ylösalaisin olevassa hillopurkissa autotallin hyllyllä.


    • Mitenkäsemeni

      Mutta eikö jehovantodistajat ole laskeneet Raamatusta, montako kertaa siellä esiintyy sana "helvetti" ja siitä päätelleet, että helvettiä ei ole olemassakaan ?
      Itse kuulin aikoinaan tv:ssä kun kun todistajaa, häntä korkean lahkoasemansa perusteella, jututetiin ja kyllä hän mainitsi montako kertaa helvetti (ainakin heidän omassan ?) Raamatussa esiintyy.

      • Oulujokinen

        Kyllä Raamatussa on ikuinen tuomio vartiotorniseuralle.
        Se on ruvennut vääräksi profeetaksi, ennustanut maailmanloppuja kuten vuodeksi 1975 (esim. Herätkää n:o 23 v. 1968: esittelemme ylitsepursuavat todisteemme maailmanlopusta 1975)

        Johon vastaa Raamattu 5 Moos 18:20-22, osoittaen väärän profeetan, ja Ilm. 20:10, kertoen Jumalan rangaistuksen väärälle profeetalle.

        ps Suositan todistajalle edeltä kirjoitusta: Kysyvälleannettakoon 16.10.2017 14:02


      • Paipapum
        Oulujokinen kirjoitti:

        Kyllä Raamatussa on ikuinen tuomio vartiotorniseuralle.
        Se on ruvennut vääräksi profeetaksi, ennustanut maailmanloppuja kuten vuodeksi 1975 (esim. Herätkää n:o 23 v. 1968: esittelemme ylitsepursuavat todisteemme maailmanlopusta 1975)

        Johon vastaa Raamattu 5 Moos 18:20-22, osoittaen väärän profeetan, ja Ilm. 20:10, kertoen Jumalan rangaistuksen väärälle profeetalle.

        ps Suositan todistajalle edeltä kirjoitusta: Kysyvälleannettakoon 16.10.2017 14:02

        johon vastaa raamattu Moos 5 ;.."
        katsopas netistä museoiden harvoja alkuperäisimpiä tekstejä ja niiden tekstijakoa ; ne vat kirjeitä , Ei niissä löydy jaejakoja , Et sinäkään laita kirjeisiisi jaemerkintöjä ,
        Asian ydin häviää , kun kirjeestä rustataan tuommoinen jaeviidakko , , nämä jt: ja hellarit ovat tehneet kirjeiden raamatusta parin jakeen hokemakokoelman ..
        Ja raamatussa on peräti 3 eri Mooseksen lakia , eri ajoilta , joka osoittaa sen , että nuo heimolait ovat olleet eri heimokulttuurien kulutustavaraa ,
        Ja että ne ovat muuttuneet koko ajan , niinkuin kieletkin , ajan rumbassa ,
        Oli villi dokumentti tv; ssa kun Brittiläinen naistoimittaja kävi Intiassa , keralassa , Mooseksenuskoisen heimon vanhimmiston luona kuvaamassa salaa niiden johtopappojen kokousta , johon ei saanut viedä kuvaus- eikä äänityslaitteita ,
        Pyhä kokous käsitteli vain sitä , mitkä 12- 1 -vuotiaat tytöt jaetaan kenenkin kesken , ne rohveetat yrittivät käydä kiinni toistensa pilliin, mutta vanhuuden rainaus esti . Mutta ei estänyt hinkumasta pikkulikkojen perään ,
        Sitten , meillä on maalauksia Apt Paulusta seuranneen parin-kolmen vuosisadan ajalta , näistä kirkkoisukeista , istumassa kummalliset töröhatut , " Mitrat" päässä nsä ,
        Mitrhrahan oli oma juttunsa , josta tuo -Krishtos- kultti kopioitiin , Olisiko ajateltavissa , että APt Pauluskin olisi kulkenut hengenhädässä ympäri Välimerta sellainen töröhattu- Mithra päässänsä ?


      • Paipapum
        Paipapum kirjoitti:

        johon vastaa raamattu Moos 5 ;.."
        katsopas netistä museoiden harvoja alkuperäisimpiä tekstejä ja niiden tekstijakoa ; ne vat kirjeitä , Ei niissä löydy jaejakoja , Et sinäkään laita kirjeisiisi jaemerkintöjä ,
        Asian ydin häviää , kun kirjeestä rustataan tuommoinen jaeviidakko , , nämä jt: ja hellarit ovat tehneet kirjeiden raamatusta parin jakeen hokemakokoelman ..
        Ja raamatussa on peräti 3 eri Mooseksen lakia , eri ajoilta , joka osoittaa sen , että nuo heimolait ovat olleet eri heimokulttuurien kulutustavaraa ,
        Ja että ne ovat muuttuneet koko ajan , niinkuin kieletkin , ajan rumbassa ,
        Oli villi dokumentti tv; ssa kun Brittiläinen naistoimittaja kävi Intiassa , keralassa , Mooseksenuskoisen heimon vanhimmiston luona kuvaamassa salaa niiden johtopappojen kokousta , johon ei saanut viedä kuvaus- eikä äänityslaitteita ,
        Pyhä kokous käsitteli vain sitä , mitkä 12- 1 -vuotiaat tytöt jaetaan kenenkin kesken , ne rohveetat yrittivät käydä kiinni toistensa pilliin, mutta vanhuuden rainaus esti . Mutta ei estänyt hinkumasta pikkulikkojen perään ,
        Sitten , meillä on maalauksia Apt Paulusta seuranneen parin-kolmen vuosisadan ajalta , näistä kirkkoisukeista , istumassa kummalliset töröhatut , " Mitrat" päässä nsä ,
        Mitrhrahan oli oma juttunsa , josta tuo -Krishtos- kultti kopioitiin , Olisiko ajateltavissa , että APt Pauluskin olisi kulkenut hengenhädässä ympäri Välimerta sellainen töröhattu- Mithra päässänsä ?

        korjaus , -12- 15 vuotiaat


      • Kaimonnaadaja

        Niin, vartiotorniuskonnon yksi piirre on Raamatun halventaminen.

        Ja kun vartiotorniuskovaiselle osoitetaan jakein Raamatun Jumalan rangaistus, niin vartiotorniuskovainen vastaa, että ei ole jaejakoja (siten Jumalan rangaistus ei koske häntä ?)

        "Kyllä Raamatussa on ikuinen tuomio vartiotorniseuralle.
        Se on ruvennut vääräksi profeetaksi, ennustanut maailmanloppuja kuten vuodeksi 1975 (esim. Herätkää n:o 23 v. 1968: esittelemme ylitsepursuavat todisteemme maailmanlopusta 1975)"

        -Näin oli tuossa edellä, pelkästä vartiorniseuran lehdestä esiteltynä. Saman vartiotorniuskonnon julkaisu Valtakuntamme palvelus, kesäkuu 1974, kirjoitti että tulisi myydä asuntonsa ja antaa rahat vartiotorniuskonnolle, kun kerran lopun ennustimme niin pian tapahtuvaksi.

        Vartiotornin takasivut toistavat testamentintekokehotusta vartiotorniuskonnon hyväksi, ja lahko vaatii verensiirtokieltomurhia, kun taas Raamattu sallii veren syömisenkin, 3 Moos 17:15, ja veri tarkoitti eläimen verta. Verensiirto on nestemäisen elimen elinsiirto.

        Mutta vartiotorniseura on koulutuspohjansa puutteen vuoksi kirjoittanut, että verensiirto on veren syömistä, ja tähän erehdykseen perustanut verensiirtokiellon.
        Ilmeisesti, koska seuran jäsenet ovat olleet vanhoja (vartiotornista voit lukea vakanssille pääsyn edellytykseksi että on "nähnyt vuoden 1914 tapahtumat") on lahkon lehti myös kehunut verensiirron pelastaneen New Yorkilaisrouvan hengen.

        Vartiotorniuskontolaiset kuitenkin lopulta korostavat, että elämä ei mene hukkaan kun sen käyttää maailmanlopun odottamiseen.


      • Paipapum
        Kaimonnaadaja kirjoitti:

        Niin, vartiotorniuskonnon yksi piirre on Raamatun halventaminen.

        Ja kun vartiotorniuskovaiselle osoitetaan jakein Raamatun Jumalan rangaistus, niin vartiotorniuskovainen vastaa, että ei ole jaejakoja (siten Jumalan rangaistus ei koske häntä ?)

        "Kyllä Raamatussa on ikuinen tuomio vartiotorniseuralle.
        Se on ruvennut vääräksi profeetaksi, ennustanut maailmanloppuja kuten vuodeksi 1975 (esim. Herätkää n:o 23 v. 1968: esittelemme ylitsepursuavat todisteemme maailmanlopusta 1975)"

        -Näin oli tuossa edellä, pelkästä vartiorniseuran lehdestä esiteltynä. Saman vartiotorniuskonnon julkaisu Valtakuntamme palvelus, kesäkuu 1974, kirjoitti että tulisi myydä asuntonsa ja antaa rahat vartiotorniuskonnolle, kun kerran lopun ennustimme niin pian tapahtuvaksi.

        Vartiotornin takasivut toistavat testamentintekokehotusta vartiotorniuskonnon hyväksi, ja lahko vaatii verensiirtokieltomurhia, kun taas Raamattu sallii veren syömisenkin, 3 Moos 17:15, ja veri tarkoitti eläimen verta. Verensiirto on nestemäisen elimen elinsiirto.

        Mutta vartiotorniseura on koulutuspohjansa puutteen vuoksi kirjoittanut, että verensiirto on veren syömistä, ja tähän erehdykseen perustanut verensiirtokiellon.
        Ilmeisesti, koska seuran jäsenet ovat olleet vanhoja (vartiotornista voit lukea vakanssille pääsyn edellytykseksi että on "nähnyt vuoden 1914 tapahtumat") on lahkon lehti myös kehunut verensiirron pelastaneen New Yorkilaisrouvan hengen.

        Vartiotorniuskontolaiset kuitenkin lopulta korostavat, että elämä ei mene hukkaan kun sen käyttää maailmanlopun odottamiseen.

        "...Siten jumalan rangaistus ei ..."
        Että silleen ,
        ensiksi on muistutettava , että hellarit ja jT , t ovat saman puun , ; metodismin oksia , ja kirjoitus sanoo, että tätä Maata hallitaan kuoleman, ja kuolemanpelon avulla ,
        Se tunnistaa noitten "rangaistusten" puhujan ,
        Tämähän sanoi tämän uskontotarinan alussa Hawwalle , eli Eevalle, että "- ette te suinkaan kuole ,


      • Paipapum
        Kaimonnaadaja kirjoitti:

        Niin, vartiotorniuskonnon yksi piirre on Raamatun halventaminen.

        Ja kun vartiotorniuskovaiselle osoitetaan jakein Raamatun Jumalan rangaistus, niin vartiotorniuskovainen vastaa, että ei ole jaejakoja (siten Jumalan rangaistus ei koske häntä ?)

        "Kyllä Raamatussa on ikuinen tuomio vartiotorniseuralle.
        Se on ruvennut vääräksi profeetaksi, ennustanut maailmanloppuja kuten vuodeksi 1975 (esim. Herätkää n:o 23 v. 1968: esittelemme ylitsepursuavat todisteemme maailmanlopusta 1975)"

        -Näin oli tuossa edellä, pelkästä vartiorniseuran lehdestä esiteltynä. Saman vartiotorniuskonnon julkaisu Valtakuntamme palvelus, kesäkuu 1974, kirjoitti että tulisi myydä asuntonsa ja antaa rahat vartiotorniuskonnolle, kun kerran lopun ennustimme niin pian tapahtuvaksi.

        Vartiotornin takasivut toistavat testamentintekokehotusta vartiotorniuskonnon hyväksi, ja lahko vaatii verensiirtokieltomurhia, kun taas Raamattu sallii veren syömisenkin, 3 Moos 17:15, ja veri tarkoitti eläimen verta. Verensiirto on nestemäisen elimen elinsiirto.

        Mutta vartiotorniseura on koulutuspohjansa puutteen vuoksi kirjoittanut, että verensiirto on veren syömistä, ja tähän erehdykseen perustanut verensiirtokiellon.
        Ilmeisesti, koska seuran jäsenet ovat olleet vanhoja (vartiotornista voit lukea vakanssille pääsyn edellytykseksi että on "nähnyt vuoden 1914 tapahtumat") on lahkon lehti myös kehunut verensiirron pelastaneen New Yorkilaisrouvan hengen.

        Vartiotorniuskontolaiset kuitenkin lopulta korostavat, että elämä ei mene hukkaan kun sen käyttää maailmanlopun odottamiseen.

        Sinä vain hoet "vartiotorniuskontoa ; En millää muotoa kuulu , en Metodismiin , en Raamatuntutkijoihin , enkä Rutherordin Jt ; hen ,
        - minä taas luen , mitä kirjoitukset alunperin sanovat , Se jaejako on myöhäinen keksintö 1500 vuotta alkuseurakunnan jälkeen ,
        ei alkuseurakunta ollut " Kristittyjä ", se kuppikuntahan muotoontui , raamatun mukaan pakanallisen Antiokian , ja sen Kreikkalaisen temppelin ympärille , temppeliuskonnon kannattajat nimittivät Nasaretilaisten alkuseurakunnan Syyrialaisen auringonjumala Solin , " voittamattoman , "-Khristoksen "seuraajiksi , ja nämä ottivat sen nimen ,
        Sitten kreikkalaiset filosofit kaappasivat opin ja alkoivat asentaa Mithran töröhattuja piipsojensa päähän , Paavin päähine on muuten nimeltään Mithra , -josei nyt sitä joku muista ,


      • Paipapum

        "Montako kertaa siellä esiintyy sana helvetti ?" -
        helvetti tulee Muinaisnorjan sanasta Hell , joka oli Normannien eli Pohjanmiesten , viikinkien kuolemanjumalatar , -Fenris-suden ja maailmankäärmeen Tytty, Sana -Helvett tarkoittaa muinaisnorjaksi lahoavaa hautaa , se on Suomeksi "-Helin" paikka , "
        Sekään ei siis tarkoita palavaa kidutuspaikkaa , Hell oli synonyymi Intian Hindujen Kali- jumalattarelle , josta Viikingit olivatkin hahmon muinoin lainanneet ;
        Englantilaiset raamatut olivat Normannikuninkaitten teettämiä ; Kuningas Richard II loi tuon Kristus-kuningas- hahmon , jonka samaisti itseensä, sen näkee vieläkin Richardin ajan katedraalien lasimaalauksista , Vt; Oppi vt- lehtensä kanteen on kuvannut Jeesuksen Kruunupäänä kuninkaana , - hahmo on lainattu Normannikuninkailta ,


      • Raiskinta

        Kun ollaan lahkofoorumilla (foorumi voinee tulla latinan kielestä "Forum" [Romanum]) mutta emme tiedä, vaikka se olisi lausuttu kuten tetragrammi juutalaisten jossain historian vaiheessa.

        Niin Raamatussa on yhteinäisesti viimeiselle tuomiolle joutuminen sekä ikuinen rangaistus, edellä nimim. Kysyvälleannettakoon 16.10.2017 14:02 antaa vain osan tuohon liittyvistä jakeista.
        Jos se todistajaa pelottaa, niin ei kun katumaan ja lopettamaan synti, pelastukseen riittää Raamatussa usko.
        Eihän Jumala luonut ihmistä siinä tarkoituksessa että tämä käyttäisi elämänsä maailmanlopun pelkäämiseen.


      • vapautus
        Raiskinta kirjoitti:

        Kun ollaan lahkofoorumilla (foorumi voinee tulla latinan kielestä "Forum" [Romanum]) mutta emme tiedä, vaikka se olisi lausuttu kuten tetragrammi juutalaisten jossain historian vaiheessa.

        Niin Raamatussa on yhteinäisesti viimeiselle tuomiolle joutuminen sekä ikuinen rangaistus, edellä nimim. Kysyvälleannettakoon 16.10.2017 14:02 antaa vain osan tuohon liittyvistä jakeista.
        Jos se todistajaa pelottaa, niin ei kun katumaan ja lopettamaan synti, pelastukseen riittää Raamatussa usko.
        Eihän Jumala luonut ihmistä siinä tarkoituksessa että tämä käyttäisi elämänsä maailmanlopun pelkäämiseen.

        Taitaa olla väärä käsitys todistajista. He juuri eivät pelkää maailmanloppua, koska tietävät mitä se tarkoittaa.
        Luukas 21: 28


    • Paipapum

      Tuo -kanikysymys oli ajankohtainen heti sodan jälkeen ,jolloin oli kaikesta puutetta , kun Suomi lähti soitellen sotaan , palasi kypärä kuhmuilla , ja on leikkinyt sotasankarii , rumasti hävityn sodan jälkeen , -meilläkin oli kaneja , ja kun niitten liha käytettiin , nahka parkittiin , erilaiset jobbarit osti niitä ja myivät modisteille , jotka teki niistä naisten hattuja ja takinkauluksia ,
      Venezuelan ongelma , josta nyt puhutaan , on sama kuin muidenkin keski-Ameriikan maiden ,
      Kuuban Battistat ja muut kenraalit myivät kaiken näiden maiden tuotteet Jenkkiyhtiöille , Öljyn ja sokerin , ja alkuperäkansalle ei jäänyt mitään , ;
      -tai , jäihän kylistä jäljelle pommikuoppien kenttä , kun kenraalit jenkkien helikoptereilla pommitti kylät matalaksi ihan opetuksen vuoksi , Kun muutama henkiin jäänyt meni metsään ja ampui vastaan , se nimettiin kauheaksi maailmanvallankumoukseksi ,
      m sitten mentiin ja poltettiin kylät ihan opetuksen vuoksi , ja alettiin lähetellä saarnamiehiä vakuuttamaan , että Wanha meno on niinku paras ,

      • Paipapum

        Nyt on muistettava , että Jeshuan ja apostolien kertoma evankeliumi eli "Hyvä uutinen " ei ole sama kuin Kreikkalaisten Filosofiat ; Kirkkoisi Ireneaeus oli se joka puki päälleen Filosofin viitan , ja kun Kun Syyrian seurakunnat pakotettiin pakanallisiin temppeleihin , ja heille määrättiin temppelipapit puhujiksi , -Lavalta ., tuli Filosofin viitasta papin viitta ,
        "Hyvä Uutinen " muuttui Platonin ja Aristoteleen filosofioiden seurailuksi . Jt -oppineet väittävät vieläkin näitä " Esi-kristityiksi , ".
        Nykynetin aikaan kaikki nämä on luettavissa netistä , jos niinku viittii;


      • Paipapum
        Paipapum kirjoitti:

        Nyt on muistettava , että Jeshuan ja apostolien kertoma evankeliumi eli "Hyvä uutinen " ei ole sama kuin Kreikkalaisten Filosofiat ; Kirkkoisi Ireneaeus oli se joka puki päälleen Filosofin viitan , ja kun Kun Syyrian seurakunnat pakotettiin pakanallisiin temppeleihin , ja heille määrättiin temppelipapit puhujiksi , -Lavalta ., tuli Filosofin viitasta papin viitta ,
        "Hyvä Uutinen " muuttui Platonin ja Aristoteleen filosofioiden seurailuksi . Jt -oppineet väittävät vieläkin näitä " Esi-kristityiksi , ".
        Nykynetin aikaan kaikki nämä on luettavissa netistä , jos niinku viittii;

        S'on loppu ny , - mallisia jenkkienglanniksi roiskittuja seinägraffitteja ilmestyy Vaasassa seiniin , ,
        joten se on Loppu ny ,


      • Paipapum

        TV; ssa oli dok , -ohjelma oliko se nyt juuri kolumbiasta , jossa armeija marssi viitakon halkituhoamaan unikkopeltoja , , Päiväkaupalla ja öisin suurella metelillä yleistä vuoristotietä, ja paikalliet asukkaat piileskelivt sivussa , ensin sotilaat lensivät Hulikuptereilla vuoriston yllä , etsiessään unikkopeltoja , mutta ei vahingossakaan laskeutuneet niittämään niitä
        Pellot voitaisiin tuhota ruiskutuksilla , mutta se olisi liian nopea tapa ;
        Vasta kun jenkkiläisen T-yhtiön toimittaja kuvausryhmän kanssa oli paikalla , kuvattiin huumekasvipellon tuhoaminen , , Paikalliset asukkaat oli valmistelleet 4 uutta peltoa vuorenrinteille , kun sotilaan tulla lampsivat hävittämään yhden ,
        toimittajakin julkisesti epäili, että Kenraalikunta oli lahjottu ,
        oikeesti ongelma on politiikoissa , uumekauppa on niin suurta , ettei yksi politiikkovoi muuta kuin mennä mukana , Teeskennellään uskonnollisuutta , jotta virka pysyisi , ja muheva vaalirahoitus loppuisi niin kenraaleilta kuin Pressoiltakin
        Suomenkin lähitapahtumat osoittavat , miten laaja huumeongelma on ;


    • Turkanainen

      vapautus 23.10.2017 22:34

      "Taitaa olla väärä käsitys todistajista. He juuri eivät pelkää maailmanloppua, koska tietävät mitä se tarkoittaa."

      -Vartiotorniuskonto ei lupaa pelastusta. Se lupaa että tekemällä enemmän lahkotyötä, olemalla enemmän mieliksi lahkolle, voi parantaa mahdollisuuksiaan.
      Näin vaikka vartiotorni toisaalta kirjoittaa että "ei ole pelastusta järjestön (tarkoittaa lahkoa) ulkopuolella" Valtakunnansalilla sanotaan että jehoova ratkaisee.

      Mutta on Vartiotorni, johon Russell (emolahkon raamatuntutkijat perustaja) kirjoitti että uskomme muissakin lahkoissa ja kirkkokunnissa olevan Jumalan lapsia.

      Käytännön esimerkki tuosta maailmanlopun pelosta löytyy aikakausilehtiartikkelista, jossa entinen todistaja sanoo olleensa siinä kunnossa että kotiin tultuaan vajosi vain sohvalle odottamaan maailmanloppua. Artikkeli löytyy Johanneksenpojan kotisivuilta.

    • Hallaahon.äänestäjä44

      Kaikki ovat Venezuealassa ahtaalla, kauhea esimerkki maasta, joka everstijunttien pitäessä valtaa Etelä-Amerikassa oli yleensä vapaiden tiedotusvälineiden ja siviilien johtama ja nyt romahtanut välinpitämättömyyteen ja köyhyyteen kahden aivan sekopään johtajan takia, vielä siten, että Simon Bolivar nimenomaan halusi Etelä-Amerikasta USA:n kantalisen liittovaltion ilman erilaisia pikkkenraaleja jotka sotkevat koko ajan, Bolivar oli suuri USA:n demokratian ihailija ja lähetti lapsensakin opiskelemaan USA:han, Chavez valehteli olevansa bolivariaani vaikka oli tyypillinen pikku-lenin (mikä ei tarkoita että Lenin tai Chavez olisivat marxilaisia, Marx todennäköisesti inhoisi molempia)


      Valvoja poistaa tämän nopeasti koska tässä on viite
      Nicolas Maduro muutama tunti sitten

      Maduron poliisi tappoi 68 tukehduttamalla Valencian kaupungissa Venezuelassa
      https://twitter.com/LuisOlavarrieta/status/979081792262197254

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1977
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1516
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1428
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe