Tohatsu mfs 20 kylmäkäynnistys

Terve!
Vertaistukea samanlaisen koneen omaavalta kaivattais.
Eli mitenkäs muilla tuo kylmäkäynnistys sujuu??
Olen tyytyväinen koneeseen muuten ,mutta kylmänä tuota joutuu starttaamaan/pyörittämään muutamia kertoja ennenkuin käynnistyy. Tuntuu ,että mitä kauemmin kone seisonut sitä pitempään pitää pyöritellä.
Onko vain koneen ominaisuus????
Koneessahan ei ole automaattiryyppyä mikä nostaisi kierroksia ,vaan ryypyn lisäksi on käytettävä käsikaasua ,joten ?? Kokemusta aiemmin isommista yamahan 4t koneista ,ja niille riitti kylmänä vain ns.avaimen näyttö käynnistymiseen. Nyt pitää enempi pyöritellä!
Mites muilla???

15

3633

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Taitaapa

      Vuotaa kaasuttimen tyhjäksi.

    • T.Hattu

      Jammu lähti aina tokalla. Mulla on tohatsuja ollut useampi, kaikki on huonoja lähtemään käyntiin. Joskus lähtee heti ja toisinaan ei.

    • Lemmy666

      Samaaa ongelmaa täälläkin. Juuri ostinvm. 2014 koneen, kaksi reissua takana ja saa kullä jurnuttaa useampaan kertasn ennen kuin starttaa. Bensaletkun pumppu ei tunnu kovenevan vaikka pumppaa enben starttia kunnolla.
      Eikö saa bensaa riittävästi startissa?
      Tankin ilmaruuvi on kuitenkin auki.

    • TarttiaTartinPerään

      Sama homma mullakin, kone 20hp ja 2016. Todella harmillinen ominaisuus tämä huono käynnistyvyys. Joillain järvillä tuuli ehtii painaa veneen kaislikkoon ennen kuin kone innostuu käymään. Mullahan oli laitteen kanssa muutenkin huolia, sillä jo 2017 kone toimi niin huonosti, että meni puolat ja kaasutin vaihtoon(takuuseen). Japanin pojat fiksuna laittoivat puolan rahtilaivan kyytiin ja odottelin sitä sitten 6 viikkoa keskellä kesää.
      Mutta lohdutuksena kun ostin tämän veneen -15 niin tässä oli 2015 Yamaha 15hp ja se lähti aivan yhtä huonosti käyntiin ja oli lisäksi aivan uskomattoman laiska moottori. Nyt on tullut tähän luokkaan jo ruiskukoneet niin sillähän ongelma poistuisi kokonaan <- lähtee ns. laakista käymään.

    • ultraäänipesuriin

      Huollon puute. Aloittaisin bensalinjan putsaamisesta. Jos bensan virtauksessa on ongelma, seos on liianlaihalla eikä käy kunnolla kun kone on kylmä. Omassa Yammussa ainakin täydellinen putsaus auttoi.

      • Ysivitostako

        No sitten sinne on tullut itse laitettua polttoainelinjaan jotain sinne kuulumatonta! Mulla on vaikka kuin vanhoja kaasarikoneita eikä niitä tarvi putsata. Hondaa, yamahaa, rotaxia, husqvarnaa... On efi koneitakin jotka vielä tarkempia eikä tarvi putsata.


      • HuoltaaPitää
        Ysivitostako kirjoitti:

        No sitten sinne on tullut itse laitettua polttoainelinjaan jotain sinne kuulumatonta! Mulla on vaikka kuin vanhoja kaasarikoneita eikä niitä tarvi putsata. Hondaa, yamahaa, rotaxia, husqvarnaa... On efi koneitakin jotka vielä tarkempia eikä tarvi putsata.

        98E ja/tai Nesteen 4-t pienkonebensaa olen sinne pistänyt. Saako sitä muita vielä parempia jostain?

        Itsekin väitin vielä jokunen vuosi sitten, ettei tarvitse huoltaa enkä ikinäole huoltanut. Kaasarikonettä (Yammu 20 hv) kayttänyt vuodesta 2003. Kolme vuotta sitten alkoi ongelmat.


    • TarttiaTartinPerään

      No, mullahan oli pakasta vedetty 20 kone ja tähän vielä vaihdettiin takuuseen uus kaasarikin ja silti käyntiinlähtö on heikkoa. Merkkihuollon asentaja itse korjaamon omistaja sanoi, että kovasti näitä pitää sahata että tämmösiä nämä on. Aina ajanut 98 bensalla ja nyt laitoin nesteen pienkonebensaa viimeiselle uistelureissulle. Voisko näissä olla suomen suht kylmiin olosuhteisiin liian pieni suutin tms? Mitähän ulkomaiden foorumit kirjoitelleet asiasta, jos piskuisessa Suomessakin on asiaan havahduttu?

    • Uusavuton_tumpelo

      Samoja vaivoja ulkomaillakin, ei kuitenkaan laajamittaisesti.
      Onko tulppa kuiva/märkä uusi/vanha, tuleeko kipinää?
      Hörähtääkö, jos laittaa tulpanreiästä hörpyt? Kaasutin puhdistettu?

    • TarttiaTartinPerään

      Ei johdu tulpista tai kaasuttimista, jos koko kone on tuliterä vai pitääkö tohatsun kaasuttimet ultrata jo ennen käyttöä? Kipinät tulee, puolat jo vaihdettu takuuseen, kuten myös kaasutin. Käyttötunnit n. 40h. Kyllä tämän kanssa nyt jotenkin toimeen tulee, mutta onhan se harmillinen ja joskus jopa kiusallinen ominaisuus. Itsekkin katsoin yhden youtube -videon missä vanhempi mies avautui ko. ongelmista ja oli myös mennyt palikkaa takuuseen. Mutta 15hp Yammu oli just samanlainen.

      • Uusavuton_tumpelo

        Jos kurkusta laittaa bensat, hörähtääkö sitten?
        Vaikuttaisi joltain primeriongelmalta tai liian laihalla.


    • nfg

      Honda 50 kyllä käynnistyy, mutta pölläyttää savut ja heittää öljyä ulos. En suosittele. Korjaamo ja maahantuoja ei tee mitään, vaikka kone on uusi ja takuun piirissä.

    • Anonyymi

      Vähän poikkean aiheesta, mutta tarvitsen apua. Mulla on nelitahtinen 30hv Tohatsu, joka starttaa kivasti, mutta ei käynnisty millään. Istun tunnin avaimen kanssa ja koitan saada konetta käyntiin. Viime vuonna ostin tän veneen ja kauppias sai hyvin käyntiin. Kone on huollettu talvella.
      Kone on saatu pari kertaa käymään sen jälkeen, kun sitä on tuntikaupalla koitettu saada käyntiin.
      Itse en tiedä paljoakaan koneista/veneistä, joten Help.

    • Anonyymi

      Taitaa olla Tohatsun/Mercuryn tyyppivika/ominaisuus tuo huono käynnistyminen.
      Minulla upouusi 5hv ei suostu kylmänä käynnistymään juuri millään konstilla. Kun kaasukahvaa parikertaa vääntää täysille ja sitten noin ½kaasulla starttaa niin saattaa käynnistyä tai sitten ei.
      Kun tämän olisin tiennyt niin olisi jäänyt ostamatta.

    • Anonyymi

      Se käynnistymättömyys on kaikkein viheliäisin koneen ominaisuus, joten kannattaisko suihkuttaa eetteriä kaasuttimen kulukkuun suihkupullollinen, voisi auttaa. Eihän se haittaa, jos koppa lentää 100 metriä ylöspäin, kun tuleehan se sieltä alaski päin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1806
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      44
      1387
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1352
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1324
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe