Muistojani JT-ajoilta jne.

exexel-jt

Synnyin JT-perheeseen, jossa vartuin.
Ystäviä oli paljon ympärillä, vietettiin nyyttikestejä, illanviettoja seurakunnan kokoukset.
Leikkikavereita oli paljon, mutta minä olin se jonka kanssa leikittiin yleensä vain jos ei muita kavereita ollut. Toki muutama poikkeus oli, mutta näin minä asiat muistan.

Vuosien aikana tulin kuitenkin huomaamaan, että ne joita oikeasti pidin ystävinäni, käyttivät ystävyyttäni törkeästi hyväksi. Ns. paras ystäväni, nyppi yksitellen minulta ystävät pois, minulle jäi vain kaksi, jotka hekin ovat jo ko.lahkon jättäneet, minun tavoin.

Kaikki hyvät asiat, mitä koskaan sain, tuli perheeltäni, mutta ei lahkolta.
Pohjanoteeraukseni tuli kun olimme juhlimassa erään vanhimman tyttären kihlautumista maailmallisen kanssa. Kun porukkani olivat juhlista lähteneet ja minä vielä sinne jäin, koin karvaasti suussani sen maun, kun vanhimman rouva, sekä itse tämä vanhin, alkoivat pilkata suurella äänellä minun isääni ja se nauru oli kuin harakoiden kraakkumista. Mitä tämä vanhin tekee asian eteen? Pilkkaa ja naureskelee mukana.

Heidän tyttärensä oli se ketä luulin ystäväkseni, mutta huomasin, että hän olikin vain tekopyhä ja narsistinen. Muistan elävästi, kuinka hän leuhkien kehui, kuinka oli minun ystäviäni kutsunut luokseen illanviettoon, mutta minä en ollut seuraan kelvannut.

Ennen häitään, oli vuosi mennyt, että pystyin pääsemään yli hänen valheistaan ja vedätyksestään ja kerroinkin että olin suunnitellut häälahjaa. Hän oli vain tekopirteästi sanonut, voi kuinka ihanaa, mutta ei tullut mieleen sanoa, ettei huoli minua häihinsä. Väitti vanhemmilleen että oli häihinsä kutsunut minut. No kutsua ei tullut, ja isänsä olikin kysynyt minun isältäni, miksen ollut häissä. Kaikki ne, joita olin luullut ystävikseni, olivat kyllä olleet häissä.

Sen jälkeen en ole häneen pystynyt luottamaan. En tuumaakaan. Enkä ole pystynyt antamaan anteeksi, mutta sen enempää asia sinänsä harmita.

Olen nyt muutaman kuukauden ollut poissa tuosta lahkosta, ihan kaikilla tahoilla, maistraattia myöten, eronnut. Yritti vanhemmat saada takas, mutta ovat, toivottavasti, nyt ymmärtäneet, etten aio palata lahkoon, joka antoi minulle vain pas**a niskaan.

Muistan erään henkilön joka piti tutkistelua minua, en pitänyt hänestä pätkääkään, mutta vanhempieni pakottaessa, jouduin tutkimaan hänen kanssaan. Hän kävi henkisesti päälle ja tunkeutui puhekupla-alueelleni liian voimakkaasti, eikä läsnäollessaan antanut minkäänlaista mahdollisuutta omille ajatuksilleni. Tunkeutui jopa kerran mukanani lomalle ja kun olisin isältäni pyytänyt apua, tunkeutui hän isäni tilalle auttamaan, tajuamatta, etten todellakaan suo ventovieraalle tuputtajalle luottamustani. Minun kun on ollut lapsesta asti ollut tosi vaikea luottaa vieraisiin aikuisiin tai yleensäkään joihinkin puolituttuihin tms.

Nyt voin sanoa aidosti etten koskaan ole ollut yhtä onnellinen, kuin lahkosta lähdön jälkeen. Ei ole omantunnontuskia siitä, että en usko johonkin asiaan, vaan voin vapaasti olla agnostikko. Minulla nimittäin oli kovat omantunnontuskat vain siksi, etten uskonut raamatunopetuksiin ja siitä, etten pitänyt (enkä pidä) yhdestäkään Jehovan Todistajasta.

Omalla tavallaan on hyvä, että on sukulaisia ja paljon kavereita ns. maailmasta, koska ilman heidän antamaansa henkistä tukea ja tsemppauksia, olisi ollut vaikeampaa astua "luopion" saappaisiin.

5

263

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nätkin

      Olet tehnyt suuren ratkaisun ,mutta varmasti oikean. Kun vuosi menee pystyt nauramaan koko hulluudelle. Jumalaa ei kannata unohtaa vain todistajat ,heidän totuutensa perustuu valheelle. Sinä selviät ,minkin selvisin 30 vuoden jälkeen, kaikkea hyvää sinulle.

      • manaat

        Olen samaa miletä nimimerkki Nätkinin kanssa.
        Minäkin olen selvinnyt 35 vuoden järjestössä olon jälkeen.
        Erostani on jo yli 20 vuotta.
        Aloitin myös agnostikkona, mutta myöhemmin huomasin, ettei Jeesus ja Hänen Isänsä ole minulle mitään pahaa tehnyt vaan tuo silmään fiilaava järjestö ja sen aivopesemät ihmiset.
        Ota päivä kerrallaan ja katso tulevaisuuteen.
        Kaikkea hyvää sinulle myös minulta.


    • Paipapum

      Ei tuossa ole ollut kyse mistään Uskonnon ylemmyydestä , vaan siitä ihan siitä ns, normaalista kasvuympäristöstä , ja sen puutteesta , Siinä vanha kyläyhteisö haluavat tunkea kasvavan nuoren sinne tynnyriin , takaisin , , ja käytetään varsin brutaaleita keinoja siihen , , usein asettumalla jumalan edusmieheksi , kaikilla perheilla , suvuilla ja heimoilla on samat kontrollimenetelmät , ja niistä irtautuminen on monelle vaikeaa ; ,
      Ei raamattu siihen mitenkään muuten kuulu , kyse on ikivanhasta kyläkontrollista
      kirjoitus sanoo , että mies menköön ja erotkoon vanhemmistaan , ja yhtyköön vaimonsa kansssa , , toisin sanoen , aikuistukoon ,
      Se juuri näiltä puuttuu ,

    • dfsaaä65

      Kertokaa lisää näitä kokemuksianne vartiotorniseurasta lähtemisestä. Tiedän että teitä on paljon muitakin. Miten olette selvinneet kaikesta painostuksesta? Haluaisin tietää enemmän.

    • Kaverin kumminkaiman velipuoli oli jt. Hän on paljon kertonut aivan ihmeellisiä tarinoita ajastaan jt. Niissä ob aivan varmasti ollut kaikkeuden suvereeenin siunausta ja johdatusta.

      Kerrankin olivat tyrkyttämässä wc-lehtiä kadunkulmassa, ja siihen tuli mies pienen koiran kanssa. Ja he kävelivät ohitse ja katosivat näkyvistä kulman taakse. Todella ihmeellinen tapahtuma.

      Ja kerran olivat myös samassa henkistetytetyssä hyvän sanoman levityksessä torilla, niin pulu kakkasi velipuolen suuhun, kun tällä oli aivan syntymästä saakka kyselyaukko koko ajan ammollaan. Hän ei sylkäissyt sitä pois, totesi vain , että herra antaa ja herra ottaa.

      Sitten kerran kentällä orava katseli puusta käsin parivaljakkoa. Velipuoli laski äänekkäästi pyllykaasua. Orava peljästyi luullen Maailmanlopun alkaneen ja loikkasi toiseen puuhun ja katosi lepikkoon.

      Kuten huomaamme nämä ihmeelliset ja siunaukselliset tapahtumat todella todistavat jehovan olemassa olon. Ei tuollaisia harvinaisia asioita tapahdu sattumalta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2615
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2223
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1937
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1671
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1665
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1626
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      35
      1599
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      91
      1543
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      117
      1408
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe