Karpalokurssi 18-22 10 2017 Piikkiössä

Apuasaanut

Terveysprojekti Karpalo tähtää kokonaisvaltaiseen ravitsemus ja elämäntapamuutokseen.
On saatu hyviä tuloksia

Masennukseen
Diabeetekseen
Kolesterooliin
Ylipainoon
Verenpaineeseen
Tulehduksiin
Reumaan
Ihottumiin
Päänsärky ja migreeni
Väsymys
Ummetus
Kuukautiskivut
Allergia ja astma
Eturauhasen tulehdus (prostata)
Kihti
Vyöruusu
Syöpäsairaudet

Arto Hyvönen puh. 040 5816155 ma-to. 9.00-17.00

30

488

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Jälleen uskonlahkon piirissä toimivaa kusetusta.
   Syömällä ituja ja porkkanaa, paranet kaikista sairauksista (paitsi mielisairaudesta ja luulosairaudestasi).

   Katteettomia lupauksia ne vain ovat, kuten lahkojen muutkin lupaukset.

   Aivan samoin kuin vitamiinipillereiden valmistajien lupaukset, jossa perunajauhon kerrotaan parantavan kaikki sairaudet ja vaivat, kunhan muistaa ottaa sen jauhotabletin 3 kertaa päivässä. Kuukauden perunajauhokuuri maksaa 49.90€. Nyt erikoistarjouksena vain ja ainoastaan sinulle! ’Only for you!’

   Vitamiinipillereillä niiden valmistajat tekevät satojen miljardien tilin vuosittain ja katteetkin ovat kohdillaan, kun peruna ei kovin kallista kilolta ole. Seuraavana päivänä onnellinen kusetettu pillerin popsija on paskantanut sen pillerinsä ulos ja kertoo, että vointi on kyllä nyt hyvä, kun otin ne kolme pilleriä?

  • KarppausKurssi

   Karppauskurssi auttaa pääsemään kokonaan eroon kaikista hiilihydraateista ja pääsemään kiinni hiilihyraatittomaan ruokavalioon.

  • kysynpävaa

   Onko täällä ketään joka olisi käynyt tuon kurssin ?

   • NirriPois

    Ketään ei ole jäänyt jäljelle vastaamaan.


  • Vähähiilihydraattinen ruokavalio aiheuttaa enemmän sivuoireita (esim. pahanhajuinen hengitys, ummetus, lihaskrampit, ihon kuivuminen ja hiusten lähtö) kuin koostumukseltaan tasapainoinen ruokavalio.

   Hiilihydraatiton ruokavalio auttaa tosiaan päästämään elämästään irti. Pari karpaloa peräaukosta valahtaa housuun ja pahanhajuinen hengitys loppuu kokonaan kun hiilihydraatittoman ruokavalion noudattaja vetää viimeisen henkäyksensä ja hänelle puetaan puupalttoo päälle.

  • Minä aloitin ruokaremontin 1990 luvun alussa. Luin kaikkien kaupungin kirjastojen kaikki mahdolliset life-style-mitä suuhunsa pistää kirjat. Kirjoituskoneella siihen aikaan keräsin reseptejä. Myös keittokirjat katselin läpi, ja niitähän syntyy aina uusia jatkuvasti. Netissä on kuitenkin kätevästi paljon kaikkea.

   Adventtikirkon terveyskasvatuksessa voi yhdestä kurssista saada yksinkertaisimmat perustiedot.
   Raamatun terveysneuvot kerrotaan että syö ravintoketjun ensimmäisiä elimiä, jos elukoita syö. Nämä ketjun ensimmäiset elukat eivät kerää saastejämiä ketjussa, joka lopulta kertyisi ihmiseen.
   Myös eläintautien määrä on minimoitu puhtaiden eläimien missiossa, joka on Jumalan oma terveysneuvo ihmisen valmistajalta; 3 Moos 11, 5 Moos 14:3-21.
   Minä en tiennyt missä kotikaupungissa sijaitsee Adventtikirkko 1990 alussa. Minun ruokaremonttini ei ole syntynyt siis kirkon terveys-missioissa vähääkään koskaan.
   Olin teini-iässä ammattikoulun ravintotalous-keittäjä linjalla, ja siitä on lähtöisin kiinnostus kotitalous-teknisiin asioihin, -läpi elämän jatkunut ruoan valmistus kotikeittiössä, ja jatkuva asian -kotitalous-teknisten asioiden harrastus niin että hallitse ko. asiat paremmin kuin "ämmät" tavallisesti.

   Karpalo kurssista en mitään tiedä, enkä osallistu niin kaukaiseen kurssiin.


   Nyt kun ikää on kertynyt niin ettei ole varaa terveyden puolesta riskeerata ja syödä harkitsemattomasti, vaikka terve olenkin, niin olen tarkistanut mikrogramman tarkkuudella päivittäisen ruokavalioni niin että huomioin että pysyn painoindeksitalukolla optimaalisessa tilassa. Ihmisen kehon pitoisuudet vähenevät iän mukana, ja myös lisäravinteiden harkinta on paikallaan. Kuitenkin vaikka kuinka hyvin osaisi suunnitella syömisensä, niin minusta kalaöljy, ja monivitamiini-pilleri on paikallaan jokaiselle ihmiselle aina iästä riippumatta per/vrk.
   Nivelrikon ennaltaehkäisyyn käytän jo 10- vuotta jo Glycosamiinia joka päivä 750 mg , ja juoksulenkkeilen vielä 59- vuotiaana terveillä nivelrustoilla, vaikka nivelkierukka on pois leikattu polvesta 30- vuotiaana.

   Saamme omega 6 sarjan rasvahappoja liikaa. Omega kolmosia tulisi olla 1/3 rasvojen saannista. Taloudelle ainoa järkevä keino on kalaöljyn käyttö. Kasviöljyjä ei pidä latkia siis kuitenkaan huoletta. Saamme pakosta helposti omega kuutosia liikaa. Molemmat rasvahapot (omega 6 ja 3 -sarjan) vaikuttavat solun sisässä, ja siksi tuo suhde olisi tärkeäkin. Omega kuutosien liikasaanti on terveysriski, joka ei tarkkaan tunneta kuitenkaan.

   Riittävän kalsiumin ihminen saa 100 g Edam juustosta päivittäin. Edamissa on myös K-2 vitamiini. Kasvikunnasta saa K-1 vitamiinia. Jos ruokavaliossa ei ole mitään eläinkunnan tuotetta maitovalmisteitakaan jää B-12 saamatta kokonaan. Monivitamiini- pilleri on järkevä siksikin. Minä otan 3 kpl monivitamiini pillereitä illalla niin saan sinkkiä 45 mg, ja foolihappoa 900 mikrogrammaa. Ikääntyvä mies kannattaa huomioida 30 mg sinkin per/vrk. Foolihappo on verenpaineen yksi myönteinen hoitava tekijä ilmeisesti monen muun tekijän joukossa.
   Tohtori Tolosen artikkeleita on mukava lukea. Niissä on monipuolinen tieto, jossa yhdistyy lääkärin näkökulma, joka on yhdistynyt kokonaisvaltaiseen terveyden tuntemiseen siinä missiossa mitä ihminen kurkustaan alas kaataa. Hakukoneella voi etsiä Tolosta netistä.

   Kaikki huono hiilihydraatti on hyvä jättää pois. Kaikki valkoinen jauho ja elintarvikkeet. Tämä on käytännössä helppoa kun syö vain kokojyvätuotteita leipänä, jauhona, ja pastat/makaronit, riisi- kaikki kokojyvävalmisteita kaupan hyllystä.

   Tehokasvatus ravinto on ravintoköyhää. Minä olen koostanut jokapäiväistä ruokavaliota niin että olen valinnut ruoka-aineita, joissa on jotakin aina merkittäviä määriä. Ravinto-arvoja on helppoa laskea täältä; http://fineli.fi __ Karotenoidit näkee linkissä myös.
   Proteiinin tarpeen voit laskea täältä; https://www.valio.fi/ravitsemus/laskuri/proteiinilaskuri
   Kasvikunnasta ei ole vaikeata koostaa proteiinin tarvetta kun asiaan vihkiytyy hiukan.


   Erilaisia saantisuosituksia voi sitten etsiä netistä hakukoneella terveysartikkeleja.
   Paperille voi ensin laittaa kaiken sen mitä sisältyy siihen mitä syöt nyt. Laske niiden ravintoainepitoisuudet mitä saat päivittäin siitä, ja aloita muutoksien tekeminen siitä.
   Kasvikunnan vihreä ja punainen karotenoidit muuttuvat muuttuu ihmisessä ns. antioksidanteiksi. > Mahdollisimman tumman vihreä ja mahdollisimman tumman punainen on mahdollisimman paljon antioksidantteja sisältäviä.

   Jatkan alla heti >>>

   • Jatkoa edelliseeni;

    Opettele nauttimaan ruoan omasta mausta -ei suolan mausta. Vähitellen suolaa vähentämällä et kaipaa suolaa kuin veden maun pettämiseen. Kaikki raffinoitu pois. Kaikki raffinoitu on aina menetetty ihmisen parhaaksi ravinnoksi. Opettele lukemaan ruokatarvikkeista niiden tuoteselosteet. Kaikki rasva extra virgin eli kylmäpuristettua öljyä -rasva mikä on pakko käyttää. Kasviöljyt ovat 100% energiaa eli lihottaa tehokkaasti. Sokeri kaikki pois. Jos kaipaa makeata niin pussillinen omenoita, banaaneja, tai kuivattuja hedelmiä makeisten ja sipsien sijasta. Sokeri joka on pakko käyttää raffinoimatonta eli tummaa ruokosokeria. Rypäleitä syön usein rasian 500g jos ovat tarjouksessa. Ihana herkku sellaisenaan.

    Super- automarkettien hyllyillä tänään on ihmisen parhaaksi ravinnoksi kelpaavaa vain
    hedelmä- vihannes- juures- tiskeillä kokojyväleivonnaiset, kokojyväjauhot, kokojyvävalmisteet, palkokasvit, maitotalousvalmisteet kalatiski. (Huomioi kovien rasvojen eli tyydyttyneiden rasvahappojen määrä tuoteselosteista) Pyri aina tyydyttämättömien rasvahappojen suuntaan, sillä tyydyttämättömiä rasvahappoja ei ole mikään elukka jo käyttänyt ravintonaan) -kaikki muu markettien hyllyillä kurkusta liikakäytössä alas kaadettuna voi sairastuttaa ja tappaa jatkuvassa liiallisessa käytössä.

    Maitohappobakteeri-valmisteiden käyttöä voi harkita.

    Valkosipulinkynsi päivittäin käytettynä lakkaa haisemasta kun tarpeeksi pitkään sen päivittäin viipaloituna pureksimatta nielee veden kanssa. syö.

    Itse otan karotenoidi paukun lisäksi vielä, vaikka syön joka päivä yli 500 g hedelmiä ja kasvikunnan tuotteista valmistan ruokaa, -niin minun karotenoidi paukku on että syön sellaisenaan 70g tomaattipyre -pienen purkin joka päivä.

    Onnellinen hän jolla on marjametsät tai puutarhamarjat. Marjoissa on tummia kasvikunnan karotenoideja. Mutta makeata hilloa ei niistä kannata valmistaa, vaan käyttää sellaisenaan.
    Pakastealtaista voi jatkuvasti marjoja ostaa. Aamupuurossa ihana lisä.

    Iän mukana heikkenee haju- ja makuaisti. L-karnosiinin tarpeeksi runsas käyttö jopa palauttaa menetetyn haju-aistin. Liikunnassa auttaa lihaksien palautumista ikämiehen liikunnassa. Juoksin viime kesänä monta kuukautta tunnin juoksulenkin joka päivä. Kun lämmittelin 20 minuuttia sauvakävelyä, ja tullessa jäähdyttelin ja palauttelin 20 radalta kotiin tunnin juoksun jälkeen, en tarvinnut ainuttakaan juoksijan venytystä, sillä lihakset eivät kovettuneet, vaan olivat joustavat jatkuvasti ilman juoksijan venytyksiä.
    Nyt olen uinut tunnin joka päivä, ja alle 20-30 minuutin juoksu mäkiä sydän maksimipulssilla,
    ja pakko-pyöräilyä hyötyliikuntana tulee joka päivä vähintään tunti. Tottakai joskus kolmen tunnin päivittäinen liikunta jotakin noista väliin jää ja hyvät lenkki ilmat päättyvät sään vuoksi.

    Lue verenpaineen itsehoitoon liittyviä artikkeleita, jos olet 50 täyttänyt_!_
    Jos kärsit migreenin tyyppisistä kummallisesta pään oireista, niin kokeile Q10 valmistetta.
    Ota ensi alkuun tupla-annosta yksi purkki tai vähintään viikko. Monen pään oireet ovat sillä päättyneet.

    > Tunnin verran reipasta sauvakävelyä per/vrk on hyvä opetella jos ei muuta liikuntaa harrasta. Nautit siitä varmasti, jos et liikuntaa harrasta. Raitista ilmaa, parempia yöunia, ja sitä kautta hyvinvointia. Sauvakävelyn tekniikka ei ole vaikea mutta tärkeä asia on oikea tekniikka. Etsi netistä ohjeet.

    Mitoita ravinnon määrä vastaamaan painoindeksitaulukon optimaalista tasoa puntarilla.
    Älä laihduta, vähennä ja rationalisoi syömisiäsi. Paino on ensimmäinen ihmisen hyvinvoinnin asia.

    Täällä on kätevä löytää vinkkejä ruoka-aineille; http://saasyödä.fi


    Minun keittiö 2017; http://4.bp.blogspot.com/-Tj13j3QsH20/VhVwRwIn6jI/AAAAAAABLUU/xcBnS3TBBxw/s1600/IMG_5026.JPG

    En karpalokurssista mitään tiedä. Edes minkälainen taho kurssin järjestää.
    Onnea ja menestystä karpalokurssille Teille !

    t. jarinhotelli


   • jarinhotelli1 kirjoitti:

    Jatkoa edelliseeni;

    Opettele nauttimaan ruoan omasta mausta -ei suolan mausta. Vähitellen suolaa vähentämällä et kaipaa suolaa kuin veden maun pettämiseen. Kaikki raffinoitu pois. Kaikki raffinoitu on aina menetetty ihmisen parhaaksi ravinnoksi. Opettele lukemaan ruokatarvikkeista niiden tuoteselosteet. Kaikki rasva extra virgin eli kylmäpuristettua öljyä -rasva mikä on pakko käyttää. Kasviöljyt ovat 100% energiaa eli lihottaa tehokkaasti. Sokeri kaikki pois. Jos kaipaa makeata niin pussillinen omenoita, banaaneja, tai kuivattuja hedelmiä makeisten ja sipsien sijasta. Sokeri joka on pakko käyttää raffinoimatonta eli tummaa ruokosokeria. Rypäleitä syön usein rasian 500g jos ovat tarjouksessa. Ihana herkku sellaisenaan.

    Super- automarkettien hyllyillä tänään on ihmisen parhaaksi ravinnoksi kelpaavaa vain
    hedelmä- vihannes- juures- tiskeillä kokojyväleivonnaiset, kokojyväjauhot, kokojyvävalmisteet, palkokasvit, maitotalousvalmisteet kalatiski. (Huomioi kovien rasvojen eli tyydyttyneiden rasvahappojen määrä tuoteselosteista) Pyri aina tyydyttämättömien rasvahappojen suuntaan, sillä tyydyttämättömiä rasvahappoja ei ole mikään elukka jo käyttänyt ravintonaan) -kaikki muu markettien hyllyillä kurkusta liikakäytössä alas kaadettuna voi sairastuttaa ja tappaa jatkuvassa liiallisessa käytössä.

    Maitohappobakteeri-valmisteiden käyttöä voi harkita.

    Valkosipulinkynsi päivittäin käytettynä lakkaa haisemasta kun tarpeeksi pitkään sen päivittäin viipaloituna pureksimatta nielee veden kanssa. syö.

    Itse otan karotenoidi paukun lisäksi vielä, vaikka syön joka päivä yli 500 g hedelmiä ja kasvikunnan tuotteista valmistan ruokaa, -niin minun karotenoidi paukku on että syön sellaisenaan 70g tomaattipyre -pienen purkin joka päivä.

    Onnellinen hän jolla on marjametsät tai puutarhamarjat. Marjoissa on tummia kasvikunnan karotenoideja. Mutta makeata hilloa ei niistä kannata valmistaa, vaan käyttää sellaisenaan.
    Pakastealtaista voi jatkuvasti marjoja ostaa. Aamupuurossa ihana lisä.

    Iän mukana heikkenee haju- ja makuaisti. L-karnosiinin tarpeeksi runsas käyttö jopa palauttaa menetetyn haju-aistin. Liikunnassa auttaa lihaksien palautumista ikämiehen liikunnassa. Juoksin viime kesänä monta kuukautta tunnin juoksulenkin joka päivä. Kun lämmittelin 20 minuuttia sauvakävelyä, ja tullessa jäähdyttelin ja palauttelin 20 radalta kotiin tunnin juoksun jälkeen, en tarvinnut ainuttakaan juoksijan venytystä, sillä lihakset eivät kovettuneet, vaan olivat joustavat jatkuvasti ilman juoksijan venytyksiä.
    Nyt olen uinut tunnin joka päivä, ja alle 20-30 minuutin juoksu mäkiä sydän maksimipulssilla,
    ja pakko-pyöräilyä hyötyliikuntana tulee joka päivä vähintään tunti. Tottakai joskus kolmen tunnin päivittäinen liikunta jotakin noista väliin jää ja hyvät lenkki ilmat päättyvät sään vuoksi.

    Lue verenpaineen itsehoitoon liittyviä artikkeleita, jos olet 50 täyttänyt_!_
    Jos kärsit migreenin tyyppisistä kummallisesta pään oireista, niin kokeile Q10 valmistetta.
    Ota ensi alkuun tupla-annosta yksi purkki tai vähintään viikko. Monen pään oireet ovat sillä päättyneet.

    > Tunnin verran reipasta sauvakävelyä per/vrk on hyvä opetella jos ei muuta liikuntaa harrasta. Nautit siitä varmasti, jos et liikuntaa harrasta. Raitista ilmaa, parempia yöunia, ja sitä kautta hyvinvointia. Sauvakävelyn tekniikka ei ole vaikea mutta tärkeä asia on oikea tekniikka. Etsi netistä ohjeet.

    Mitoita ravinnon määrä vastaamaan painoindeksitaulukon optimaalista tasoa puntarilla.
    Älä laihduta, vähennä ja rationalisoi syömisiäsi. Paino on ensimmäinen ihmisen hyvinvoinnin asia.

    Täällä on kätevä löytää vinkkejä ruoka-aineille; http://saasyödä.fi


    Minun keittiö 2017; http://4.bp.blogspot.com/-Tj13j3QsH20/VhVwRwIn6jI/AAAAAAABLUU/xcBnS3TBBxw/s1600/IMG_5026.JPG

    En karpalokurssista mitään tiedä. Edes minkälainen taho kurssin järjestää.
    Onnea ja menestystä karpalokurssille Teille !

    t. jarinhotelli

    Linni epäonnistui, tässä oikein; www.saasyoda.fi

    t, jarinhotelli


   • jarinhotelli1 kirjoitti:

    Linni epäonnistui, tässä oikein; www.saasyoda.fi

    t, jarinhotelli

    http://www.saasyoda.fi

    Vielä uusi yritys suoraan klikattavaksi


   • uskis30
    jarinhotelli1 kirjoitti:

    Jatkoa edelliseeni;

    Opettele nauttimaan ruoan omasta mausta -ei suolan mausta. Vähitellen suolaa vähentämällä et kaipaa suolaa kuin veden maun pettämiseen. Kaikki raffinoitu pois. Kaikki raffinoitu on aina menetetty ihmisen parhaaksi ravinnoksi. Opettele lukemaan ruokatarvikkeista niiden tuoteselosteet. Kaikki rasva extra virgin eli kylmäpuristettua öljyä -rasva mikä on pakko käyttää. Kasviöljyt ovat 100% energiaa eli lihottaa tehokkaasti. Sokeri kaikki pois. Jos kaipaa makeata niin pussillinen omenoita, banaaneja, tai kuivattuja hedelmiä makeisten ja sipsien sijasta. Sokeri joka on pakko käyttää raffinoimatonta eli tummaa ruokosokeria. Rypäleitä syön usein rasian 500g jos ovat tarjouksessa. Ihana herkku sellaisenaan.

    Super- automarkettien hyllyillä tänään on ihmisen parhaaksi ravinnoksi kelpaavaa vain
    hedelmä- vihannes- juures- tiskeillä kokojyväleivonnaiset, kokojyväjauhot, kokojyvävalmisteet, palkokasvit, maitotalousvalmisteet kalatiski. (Huomioi kovien rasvojen eli tyydyttyneiden rasvahappojen määrä tuoteselosteista) Pyri aina tyydyttämättömien rasvahappojen suuntaan, sillä tyydyttämättömiä rasvahappoja ei ole mikään elukka jo käyttänyt ravintonaan) -kaikki muu markettien hyllyillä kurkusta liikakäytössä alas kaadettuna voi sairastuttaa ja tappaa jatkuvassa liiallisessa käytössä.

    Maitohappobakteeri-valmisteiden käyttöä voi harkita.

    Valkosipulinkynsi päivittäin käytettynä lakkaa haisemasta kun tarpeeksi pitkään sen päivittäin viipaloituna pureksimatta nielee veden kanssa. syö.

    Itse otan karotenoidi paukun lisäksi vielä, vaikka syön joka päivä yli 500 g hedelmiä ja kasvikunnan tuotteista valmistan ruokaa, -niin minun karotenoidi paukku on että syön sellaisenaan 70g tomaattipyre -pienen purkin joka päivä.

    Onnellinen hän jolla on marjametsät tai puutarhamarjat. Marjoissa on tummia kasvikunnan karotenoideja. Mutta makeata hilloa ei niistä kannata valmistaa, vaan käyttää sellaisenaan.
    Pakastealtaista voi jatkuvasti marjoja ostaa. Aamupuurossa ihana lisä.

    Iän mukana heikkenee haju- ja makuaisti. L-karnosiinin tarpeeksi runsas käyttö jopa palauttaa menetetyn haju-aistin. Liikunnassa auttaa lihaksien palautumista ikämiehen liikunnassa. Juoksin viime kesänä monta kuukautta tunnin juoksulenkin joka päivä. Kun lämmittelin 20 minuuttia sauvakävelyä, ja tullessa jäähdyttelin ja palauttelin 20 radalta kotiin tunnin juoksun jälkeen, en tarvinnut ainuttakaan juoksijan venytystä, sillä lihakset eivät kovettuneet, vaan olivat joustavat jatkuvasti ilman juoksijan venytyksiä.
    Nyt olen uinut tunnin joka päivä, ja alle 20-30 minuutin juoksu mäkiä sydän maksimipulssilla,
    ja pakko-pyöräilyä hyötyliikuntana tulee joka päivä vähintään tunti. Tottakai joskus kolmen tunnin päivittäinen liikunta jotakin noista väliin jää ja hyvät lenkki ilmat päättyvät sään vuoksi.

    Lue verenpaineen itsehoitoon liittyviä artikkeleita, jos olet 50 täyttänyt_!_
    Jos kärsit migreenin tyyppisistä kummallisesta pään oireista, niin kokeile Q10 valmistetta.
    Ota ensi alkuun tupla-annosta yksi purkki tai vähintään viikko. Monen pään oireet ovat sillä päättyneet.

    > Tunnin verran reipasta sauvakävelyä per/vrk on hyvä opetella jos ei muuta liikuntaa harrasta. Nautit siitä varmasti, jos et liikuntaa harrasta. Raitista ilmaa, parempia yöunia, ja sitä kautta hyvinvointia. Sauvakävelyn tekniikka ei ole vaikea mutta tärkeä asia on oikea tekniikka. Etsi netistä ohjeet.

    Mitoita ravinnon määrä vastaamaan painoindeksitaulukon optimaalista tasoa puntarilla.
    Älä laihduta, vähennä ja rationalisoi syömisiäsi. Paino on ensimmäinen ihmisen hyvinvoinnin asia.

    Täällä on kätevä löytää vinkkejä ruoka-aineille; http://saasyödä.fi


    Minun keittiö 2017; http://4.bp.blogspot.com/-Tj13j3QsH20/VhVwRwIn6jI/AAAAAAABLUU/xcBnS3TBBxw/s1600/IMG_5026.JPG

    En karpalokurssista mitään tiedä. Edes minkälainen taho kurssin järjestää.
    Onnea ja menestystä karpalokurssille Teille !

    t. jarinhotelli

    Voi teitä ruoka-uskovaisia. Eikös tuollainen jatkuva itsensä ja ruokavalionsa pikkutarkka seuraaminen aiheuta ahdistusta? Lääkärini väittäisi moisesta huolestuneisuudesta, että olet masentunut. Kyllä ruokaympyrän mukainen kasvisvoittoinen ruokavalio riittää siihen, että ihminen pysyy loistavassa kunnossa. Jokainen tietää, että jos syö liikaa lihoo.


   • uskis30 kirjoitti:

    Voi teitä ruoka-uskovaisia. Eikös tuollainen jatkuva itsensä ja ruokavalionsa pikkutarkka seuraaminen aiheuta ahdistusta? Lääkärini väittäisi moisesta huolestuneisuudesta, että olet masentunut. Kyllä ruokaympyrän mukainen kasvisvoittoinen ruokavalio riittää siihen, että ihminen pysyy loistavassa kunnossa. Jokainen tietää, että jos syö liikaa lihoo.

    Täällä ei ole kukaan ollut "ruoka-uskovainen."

    Minunkaan ruoka-ravinto-missiolla ei ole koskaan ollut mitään tekemistä koskaan ollut uskonnon kanssa. Minun kaikki ruoka-missio-metodiikka on aivan muualta kotoisin ja aivan muuta kuin uskonnon kanssa missään tekemisissä.

    Adventikirkkokaan ei sekoita terveysasioita, ja Jeesus Kristus uskoa keskenään. Ei niin tyhmiä ole.

    t. jarinhotelli


   • uskis30
    jarinhotelli1 kirjoitti:

    Täällä ei ole kukaan ollut "ruoka-uskovainen."

    Minunkaan ruoka-ravinto-missiolla ei ole koskaan ollut mitään tekemistä koskaan ollut uskonnon kanssa. Minun kaikki ruoka-missio-metodiikka on aivan muualta kotoisin ja aivan muuta kuin uskonnon kanssa missään tekemisissä.

    Adventikirkkokaan ei sekoita terveysasioita, ja Jeesus Kristus uskoa keskenään. Ei niin tyhmiä ole.

    t. jarinhotelli

    Olet niin sidoksissa tähän adventtikirkkoon ja sitä koskeviin ravitsemus-uskontoa-keskusteluihin, ettet huomaakaan, että ravitsemuksesta on oikeasti tullut sinulle uskonto. En tarkoita kristin uskoa enkä sitä, että ruokavaliolla joku yrittäisi taivaaseen vaan ihan sitä, että ruokavaliosta on tullut keskeinen osa elämääsi, kuten uskonnosta monille uskoville. Ihan julistatkin sitä täällä julkisesti. Kuten uskovaiset julistavat omaa evankeliumiaan sinä omaa ruoka-evankeliumiasi. Sellaista se on kun ruoasta tulee uskonto.

    Näin se vaan näyttäytyy ulkopuoliselle.


   • uskis30 kirjoitti:

    Olet niin sidoksissa tähän adventtikirkkoon ja sitä koskeviin ravitsemus-uskontoa-keskusteluihin, ettet huomaakaan, että ravitsemuksesta on oikeasti tullut sinulle uskonto. En tarkoita kristin uskoa enkä sitä, että ruokavaliolla joku yrittäisi taivaaseen vaan ihan sitä, että ruokavaliosta on tullut keskeinen osa elämääsi, kuten uskonnosta monille uskoville. Ihan julistatkin sitä täällä julkisesti. Kuten uskovaiset julistavat omaa evankeliumiaan sinä omaa ruoka-evankeliumiasi. Sellaista se on kun ruoasta tulee uskonto.

    Näin se vaan näyttäytyy ulkopuoliselle.

    Hei!

    Asiat pitää oikein ymmärtää.

    Adventtikirkolla on uraa uurtava perinne ennen lääketieteen aikaa ihmisten hoitamisessa.
    Luontaishoidoilla hoideltiin terveeksikin asti. Parantoloita perustettiin.Tänäänkin ihmisiä hoitaa sairautensa joskus luontaisin keinoin. Ymmärtääkseni kirkon ihmisille ihmisten hoitoalat ovat usein ammatinvalinta.

    Kerron esimerkin;
    Kotikylillä kyselin kaverilta miksi hänen äidillään, jonka satuin näkemään oli niin kirkas iho, niin kuin rippikoulutytöllä? Näin kaverin äidin lut.kirkon penkillä. Hänellä oli ikää yli 80 vuotta. En ollut koskaan aikaisemmin nähnyt rippikoulutytön kasvoja yli 80- vuotiaalla, siksi kiinnitin asiaan huomiota heti.

    Kaveri vastasi, että äitinsä kasvattaa ruokansa talon ikkunalaudoilla. Joka ikkunalla kasvaa idätystä ja heiniä ruoaksi. Kaverin äidin ravinto sisälsi siis pelkkiä vitaaliaineita/ orgaanisia eläviä yhdisteitä. Kaveri kertoi että äitinsä sairastui 50- ikäisenä kolmeen vakavaan sairauteen, ja paransi itsenä itsensä heiniä syömällä. Nainen olisi kuollut sairauksiinsa.
    Kun ihminen antaa keholleen mahdollisuuden toipua että keho korjaa keho itse itseään, niin ettei ihminen kaada ihmisen oma keho korjaa ja parantaa itseään.
    Kuinka suuri vaikutus ravinnolla ja raittiudella on ihmisen terveyteen, kun tappavia tauteja voi lannistaa heiniä syömällä? Ihmisen ravinto on juuri se -ja mitä kurkustaan alas kaataa terveyden kaikkein tärkein ja ensimmäinen asia.
    Ihmiset eivät tiedä että vain murto-osa automarkettien hyllyjen täytteestä on turvallista terveysriskiensä puolesta jatkuvassa tai paljossa käytössä.

    Ihmisen paras ja riskitön paljossa käytössä ravinto löytyy; - hedelmä,-vihannes-juures tiskeiltä, kaikista kokojyvätuotteista, kalatiskiltä (kalojen ympäristömyrkyt riskin kuitenkin huomioiden) -maitojalosteista, kuivatuista hedelmistä ja palkokasveista. Hedelmien pesut huomioitava hyvin, mutta kaiketi melko hyvin valvottua on mitä maahamme tuodaan ravintotalous kasvinkasvatuksessa käytettävien myrkkyjen suhteen.-    Verrattuina tämän päivän terveys-tieteeseen, ei Adventtikirkosta saa tietoa kuitenkaan.
    On yksi vaivainen terveyskurssi Raamattu opistolla. Siinä on sen verran tietoa että ihminen ymmärtää joitakin hyvinvoinnin asikoita; 1 Kor 3:16-17.
    3 Moos 11, 5 Moos 14:3-21; =Jumalan terveysohje puhtaan lihan suhteen.
    >Mitään muuta ei voi koskaan Adventtikirkossa kuulla. Kirkon kattamat ruokapöydät sisältävät aina vain sellaista mistä ei ole terveysriskejä. Tuossa on kaikki mitä Adventtikirkossa törmää asiaan. Seurakuntien jäsenet voivat puuhastella ammatikseen ja yrittäjinä ihmisten hoitamiseen ja terveyteen liittyvissä missioissa yksityisesti. Kirkolla on jonkinlaisessa omistus-suhteessa yhä sairaaloita ja erilaisia hoitoloita ja vanhainkoteja, sekä yliopistoja ja kouluja maailmalla. Ymmärtääkseni niiden kaikki tulot menevät laitosten ylläpitoon, ja niille on kirkossa oma omistajayhtiö. Investointeja riittää jatkuvasti paljon tuollaisissa laitoksissa eikä raha riitä sittenkään. Suomessakin jokainen tiedekunta on asettanut tavoitteet miten paljon pitäisi saada kerjätyksi tai ansaituksi yksityisiltä varoja. Valtion ei rahoita yliopistoja Suomessakaan yliopistoja kaikessa mahdollisessa.

    Minun missio ravintoasioissa pohjautuu siihen että olen ruoanvalmistuksesta perillä ammattikoulun ravinto-talouskeittäjä linjalta teini-iästä saakka. 1990 luvun alusta luin kaupungin jokaisen kirjaston jokaisen kirjan joka koski terveysasiaa mitä kurkustaan alas kaataa. Kirjoista oppi ymmärtämään kultaiset keskeiset asiat. Internet aikana sitten terveysartikkeleita tulee luetuksi joka päivä netistä, koska ne kuuluvat aihepiiristään tilaamiini asia-aiheisiin, joita koneelleni toimitetaan automaattisesti.

    Kun ikää alkaa kertyä on ravintoaineiden saanti, ja terveysriskien minimoiminen tärkeä asia.
    Terveysasiat ovat ihmisille vaikeita, ennakkoluuloineen ja laajan hyvin kompleksisen asiatiedon vuoksi. Minulla sattuu olemaan asian harrastuksesta, joka ei ole vähääkään koskaan liittynyt Adventtikirkkoon sen verran tietoa, ja ymmärrystä, että olen osannut suunnitella itselleni jokapäiväisen ravintoni ja lisäravinteet harkiten mikrogramman tarkkuudella. Osaan hakea tietoa ja paperilla laskea nuo asiat.


    >>> Usko ei ole syömistä eikä juomista. "Terveys sanoma" on eri asia Adventtikirkossakin, kuin Jeesus usko. >>> Raamatun jumaluusoppi on iso kakku sekin, ja Jeesus usko ja matalan synnin missio on riittävä siinäkin, mutta tiedon määrä on pohjaton tutkijalle.

    Minä olen toistaiseksi hengellisten ja uskonnollisten organisaatioiden jäsenyyksien ulkopuolella. -Olen keskustelija foorumilla. -En minkään sortin tehtävää suorittamassa, enkä opettaja ole.

    t. jarinhotelli
    Ala-Kiikkalan pappilan Saarenpään torpan sepän pojan tyttären poika
    Taloselan virkatalon Kurpan torpan sepän pojanpojanpojan poika
    ingen pappi


   • Anonyymi
    jarinhotelli1 kirjoitti:

    Hei!

    Asiat pitää oikein ymmärtää.

    Adventtikirkolla on uraa uurtava perinne ennen lääketieteen aikaa ihmisten hoitamisessa.
    Luontaishoidoilla hoideltiin terveeksikin asti. Parantoloita perustettiin.Tänäänkin ihmisiä hoitaa sairautensa joskus luontaisin keinoin. Ymmärtääkseni kirkon ihmisille ihmisten hoitoalat ovat usein ammatinvalinta.

    Kerron esimerkin;
    Kotikylillä kyselin kaverilta miksi hänen äidillään, jonka satuin näkemään oli niin kirkas iho, niin kuin rippikoulutytöllä? Näin kaverin äidin lut.kirkon penkillä. Hänellä oli ikää yli 80 vuotta. En ollut koskaan aikaisemmin nähnyt rippikoulutytön kasvoja yli 80- vuotiaalla, siksi kiinnitin asiaan huomiota heti.

    Kaveri vastasi, että äitinsä kasvattaa ruokansa talon ikkunalaudoilla. Joka ikkunalla kasvaa idätystä ja heiniä ruoaksi. Kaverin äidin ravinto sisälsi siis pelkkiä vitaaliaineita/ orgaanisia eläviä yhdisteitä. Kaveri kertoi että äitinsä sairastui 50- ikäisenä kolmeen vakavaan sairauteen, ja paransi itsenä itsensä heiniä syömällä. Nainen olisi kuollut sairauksiinsa.
    Kun ihminen antaa keholleen mahdollisuuden toipua että keho korjaa keho itse itseään, niin ettei ihminen kaada ihmisen oma keho korjaa ja parantaa itseään.
    Kuinka suuri vaikutus ravinnolla ja raittiudella on ihmisen terveyteen, kun tappavia tauteja voi lannistaa heiniä syömällä? Ihmisen ravinto on juuri se -ja mitä kurkustaan alas kaataa terveyden kaikkein tärkein ja ensimmäinen asia.
    Ihmiset eivät tiedä että vain murto-osa automarkettien hyllyjen täytteestä on turvallista terveysriskiensä puolesta jatkuvassa tai paljossa käytössä.

    Ihmisen paras ja riskitön paljossa käytössä ravinto löytyy; - hedelmä,-vihannes-juures tiskeiltä, kaikista kokojyvätuotteista, kalatiskiltä (kalojen ympäristömyrkyt riskin kuitenkin huomioiden) -maitojalosteista, kuivatuista hedelmistä ja palkokasveista. Hedelmien pesut huomioitava hyvin, mutta kaiketi melko hyvin valvottua on mitä maahamme tuodaan ravintotalous kasvinkasvatuksessa käytettävien myrkkyjen suhteen.-    Verrattuina tämän päivän terveys-tieteeseen, ei Adventtikirkosta saa tietoa kuitenkaan.
    On yksi vaivainen terveyskurssi Raamattu opistolla. Siinä on sen verran tietoa että ihminen ymmärtää joitakin hyvinvoinnin asikoita; 1 Kor 3:16-17.
    3 Moos 11, 5 Moos 14:3-21; =Jumalan terveysohje puhtaan lihan suhteen.
    >Mitään muuta ei voi koskaan Adventtikirkossa kuulla. Kirkon kattamat ruokapöydät sisältävät aina vain sellaista mistä ei ole terveysriskejä. Tuossa on kaikki mitä Adventtikirkossa törmää asiaan. Seurakuntien jäsenet voivat puuhastella ammatikseen ja yrittäjinä ihmisten hoitamiseen ja terveyteen liittyvissä missioissa yksityisesti. Kirkolla on jonkinlaisessa omistus-suhteessa yhä sairaaloita ja erilaisia hoitoloita ja vanhainkoteja, sekä yliopistoja ja kouluja maailmalla. Ymmärtääkseni niiden kaikki tulot menevät laitosten ylläpitoon, ja niille on kirkossa oma omistajayhtiö. Investointeja riittää jatkuvasti paljon tuollaisissa laitoksissa eikä raha riitä sittenkään. Suomessakin jokainen tiedekunta on asettanut tavoitteet miten paljon pitäisi saada kerjätyksi tai ansaituksi yksityisiltä varoja. Valtion ei rahoita yliopistoja Suomessakaan yliopistoja kaikessa mahdollisessa.

    Minun missio ravintoasioissa pohjautuu siihen että olen ruoanvalmistuksesta perillä ammattikoulun ravinto-talouskeittäjä linjalta teini-iästä saakka. 1990 luvun alusta luin kaupungin jokaisen kirjaston jokaisen kirjan joka koski terveysasiaa mitä kurkustaan alas kaataa. Kirjoista oppi ymmärtämään kultaiset keskeiset asiat. Internet aikana sitten terveysartikkeleita tulee luetuksi joka päivä netistä, koska ne kuuluvat aihepiiristään tilaamiini asia-aiheisiin, joita koneelleni toimitetaan automaattisesti.

    Kun ikää alkaa kertyä on ravintoaineiden saanti, ja terveysriskien minimoiminen tärkeä asia.
    Terveysasiat ovat ihmisille vaikeita, ennakkoluuloineen ja laajan hyvin kompleksisen asiatiedon vuoksi. Minulla sattuu olemaan asian harrastuksesta, joka ei ole vähääkään koskaan liittynyt Adventtikirkkoon sen verran tietoa, ja ymmärrystä, että olen osannut suunnitella itselleni jokapäiväisen ravintoni ja lisäravinteet harkiten mikrogramman tarkkuudella. Osaan hakea tietoa ja paperilla laskea nuo asiat.


    >>> Usko ei ole syömistä eikä juomista. "Terveys sanoma" on eri asia Adventtikirkossakin, kuin Jeesus usko. >>> Raamatun jumaluusoppi on iso kakku sekin, ja Jeesus usko ja matalan synnin missio on riittävä siinäkin, mutta tiedon määrä on pohjaton tutkijalle.

    Minä olen toistaiseksi hengellisten ja uskonnollisten organisaatioiden jäsenyyksien ulkopuolella. -Olen keskustelija foorumilla. -En minkään sortin tehtävää suorittamassa, enkä opettaja ole.

    t. jarinhotelli
    Ala-Kiikkalan pappilan Saarenpään torpan sepän pojan tyttären poika
    Taloselan virkatalon Kurpan torpan sepän pojanpojanpojan poika
    ingen pappi

    Saako lampaan munuaisrasvaa syödä?
    Sitähän kovasti raamatussa kehutaan.


  • A-ismisairastuttaa

   Jari etkö sinä parikymmentä vuotta sitten joutunut sairaseläkkeelle "väärän ravinnon" takia?

   • En minä usko että nimimerkille kuuluu kenenkään eläkkeet.

    t. jarinhotelli


   • Pysytääntotuudessa

    Sinähän olet diagnosoitu sairaksi mieheksi joka ei pysty töitä tekemään.
    Toivottavasti adventistinen ravinto saa sinut työkuntoon?


   • Pysytääntotuudessa kirjoitti:

    Sinähän olet diagnosoitu sairaksi mieheksi joka ei pysty töitä tekemään.
    Toivottavasti adventistinen ravinto saa sinut työkuntoon?

    Uskoisin ettei nimimerkille kuulu miesten työkunto foorumeilla.

    - Ei työsuhteita täällä haeta.

    t., jarinhotelli


   • Tätä.on.adventismi
    jarinhotelli1 kirjoitti:

    Uskoisin ettei nimimerkille kuulu miesten työkunto foorumeilla.

    - Ei työsuhteita täällä haeta.

    t., jarinhotelli

    Mutta kirjoittelet palstalla kuitenkin puuta heinää?
    Siihen kyllä voimasi riittää?
    Kusettavan adventtikirkon opetuksia viljelet palstalla ja Ellen Whiten harhoja?
    Päässäsi on todella pahasti ruuvit löysällä.


   • TöihinMarsMars

    Kyllä jariseni olet kehunut kuinka viriili, hyväkuntoinen, terveysruokaintoilija ja aatelissukuinen olet.
    Miksi adventistinaiset hylkäsivät sinut ja tuollaiselle hyväkuntoiselle varmasti löytyy töitä jos vain haluaa ja adventismikiireiltään ehtii.


  • Exap

   "Terveysprojekti Karpalo tähtää kokonaisvaltaiseen ravitsemus ja elämäntapamuutokseen."

   Opetetaanko siellä hylkäämään adventistiset harhaopit ?

   Jos ei, niin kokolailla hyödytön kurssi.

   Adventsitisten harhauskomusten tunnustaminen vääräksi ja harhaopiksi auttaa huonoon mielenterveyteen ja edistää ruumiin hyvinvointia. Erityisesti lapsiperheissä, lasten pahanolontunne ja aikuisten stressi vähenee jo yksin sillä kun ei tarvitse raahata viattomia pilttejä epäinhimillisen aikaisin lauantaina kirkkoon.

   Kokemuksesta tiedän että jo yksi-kaksi pakkosapattia väliin jättämällä perheen hyvinvointi kasvaa aivan silmissä.

   Siihen jotkut karpalot ovat aivan turha lisä. Häiritsee vaan ottaa uusia itsevalittuja itsensärääkkäysmenetelmiä mukaan kuvioihin.

   • kysynpävaa

    Oletko tavannut ketään joka olisi käynyt tuon ohjelman ?


   • Exap
    kysynpävaa kirjoitti:

    Oletko tavannut ketään joka olisi käynyt tuon ohjelman ?

    En tiedä: kukaan ei ole ainakaan kehdannut tunnustaa. Eli ei se nyt varmaan sitten ihan olekaan se maailman paras asia siivutetun leivän jälkeen.


  • MyrkyllisetMarjat

   Karpalot ovat myrkyllisiä. Niistä tulee lievimmillään myrkytys ja vatsanpuruja, mutta pahimmillaan karpalot aiheuttavat hengen menon. Ätini sanoi ettei saa koskaan syödä marjoja, ennen kuin tietää ovatko ne myrkyllisiä.

  • Peter__T

   Orthorexia nervosa on yksi luokiteltu sairaus siinä missä esim. Anorexia.

   Kun ruokaa syynätään ”mikrogramman tarkkuudella”....

  • Anonyymi

   1. Ei kyllä ole millään tavalla uskonollinen kurssi tämä kurssi

   2. Karpalo on vain nimessä, ei siellä karpaloita syödä tai edes suositella syömään

  • Anonyymi

   1. Ei kyllä ole millään tavalla uskonollinen kurssi tämä kurssi

   Väärin.
   Karpalo kurssi ja projekti on pelkästään peitenimi koko touhulle.
   Nimenomaan koko kurssi liittyy uskontoon ja se kurssi on vain keino päästä ihon alle, kun osallistuja sattuu kysymään, että mikä taho kurssin järjestää ja on sen takana, ellei sitä ole etukäteen mainittu?
   Näitä mukamas terveyskursseja käytetään tarkoituksella ihmisten kalastamiseksi lahkon jäseniksi.
   Turha siis kieltää sitä tosiasiaa, että kyseinen karpaloprojekti on vankasti sidoksissa uskontoon ja adventismiin.

   • Anonyymi

    Ruskeita 'karpaloita' adventistin housuissa.


   • Anonyymi

    Et ole käynyt tuota kurssia, jos olisit niin et noin puhuisi..
    Kimmo Jaanas joka oli Tosimies lehden päätoimittaja monet vuodet kävi tuon kurssin ja hänen mielensä muuttui tuosta kursista, aluksi oli vahvat ennakko luulot.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Donald Trump joutui ammutuksi vaalitilaisuudessaan

   Näin se näyttää olevan, että Trumpilla on niin kannattajia kuin vastustajiakin. Hengissä käveli pois, ilmeisesti jokin
   Maailman menoa
   374
   2989
  2. Tajuatko kuinka hyvää

   seksi meidän välillä tekisi?
   Ikävä
   70
   1238
  3. IS Viikonloppu 13.-14.7.2024

   3- -merkitty kovis Antti Skytältä. Ratkaisulauseita sai kunnolla miettiä senkin jälkeen kun niistä pääsi jyvälle. Jotkut
   Sanaristikot
   64
   1169
  4. Sunnuntain kirjainleikkejä

   Kuinka monta kirjainta kaivattusi etu- ja sukunimissä on yhteensä? Ap vastaa 11 ja miehen nimi alkaa heheee Jiillä 🧑‍🍳
   Ikävä
   20
   1122
  5. Rakastan sua nainen vieläkin

   mut aion pysyy hiljaa 😔
   Ikävä
   45
   1115
  6. Tänään rohkaisin

   Mieleni (tai siis eilen jos tarkkoja ollaan ja kävelin ihan sun kodin ohi molemmin puolin 😂😆🤭 katelin tarkkaan ympäri
   Ikävä
   86
   1099
  7. Kova oli pauke!

   Kyllä oli viime yönä kova pauke Iisalmessa. Koko kaupunki taisi herätä ja säikähtää moista pauketta. Eikö tämä riko jo
   Iisalmi
   35
   1050
  8. Vasemmisto väkivalta kiihtyy

   Nyt joutui uhriksi Trump. Suomessa vasemmistolaiset on kertoneet leikkaavansa päät irti Orpolta ja Purralta. Pitäisik
   Maailman menoa
   267
   976
  9. Kerro kolme hyvää asiaa

   kaivatustasi :)
   Ikävä
   55
   963
  10. Sitä vielä...

   Että tiedätkö olisiko meidän suhde jotenkin kiellettyä/laitonta?
   Ikävä
   52
   909
  Aihe