Pahimmillaan oireiden vähättelystä hengen menetys

"Terveydenhuolto ei saisi missään nimessä tukea oireilua. Turhat tutkimukset lisäävät potilaan huolta. Näissä ilmiöissä on se vaara, että lähdetään seuraamaan potilaan toiveita lisäselvityksiin."

- Pahimmillaan tuo johtaa hengen menetykseen niin kuin seuraavassa, jossa syytä tekemättä jätetyille tutkimuksille vieritetään menehtyneen kielitaitoon, vaikka vaimoa ymmärretäänkin sujuvasti:

Porissa tuberkuloosiin kuollut hyppäsi lääkärissä jo keväällä – kurkkukivun syy tajuttiin liian myöhään
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/231676-porissa-tuberkuloosiin-kuollut-hyppasi-laakarissa-jo-kevaalla-kurkkukivun-syy

"Satakunnan keskussairaalassa Porissa on kuollut potilas tuberkuloosiin. Ulkomaalaistaustaisen miehen keuhkot kuvattiin liian myöhään, eikä häntä voitu enää auttaa. Mies oli hakenut kurkkukipuunsa apua jo keväällä.

Infektioylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä kertoo, että tuberkuloosia ei osattu epäillä kuin vasta toissa viikolla. Hän ei kerro miehen tarkempaa lähtömaata.

–Vaimo kertoi, että hänellä oli jonkinlaisia oireita ollut jo helmikuusta lähtien, mutta myöhemmin keväällä hän on hakeutunut muutamia kertoja yksityislääkärille ja terveyskeskukseen, mutta tilannetta on pidetty tavanomaisena kurkkukipuna niin kuin on tietysti ihan luonnollistakin, hän sanoo Uudelle Suomelle."

"Paikallisoireita ovat pitkittynyt, yli 3 viikkoa kestänyt yskä, johon liittyvät limaiset, joskus veriset yskökset. Yleisoireita ovat ruokahaluttomuus, laihtuminen, väsymys, yöhikoilu ja/tai kuumeilu."



Lainaus edellä tuolta https://keskustelu.suomi24.fi/t/15021986/oikeaa-ja-asiallista-tietoa#comment-91364507 , josta poimin vielä erikseen tämän kohdan esiin:

"Infektioylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä kertoo, että tuberkuloosia ei osattu epäillä kuin vasta toissa viikolla. Hän ei kerro miehen tarkempaa lähtömaata.

–Vaimo kertoi, että hänellä oli jonkinlaisia oireita ollut jo helmikuusta lähtien, mutta myöhemmin keväällä hän on hakeutunut muutamia kertoja yksityislääkärille ja terveyskeskukseen, mutta tilannetta on pidetty tavanomaisena kurkkukipuna niin kuin on tietysti ihan luonnollistakin, hän sanoo Uudelle Suomelle."



Jo pelkästä lukemastaan voi päätellä, että niin kuin näissä tapauksissa yleensä ja omasta kokemuksestaan tietää, ensiksi on yritetty hakea terveyskeskuksesta apua saamatta sitä, jonka jälkeen on hädissään käyty yksityislääkärillä ilman, että olisi ollut varaa kalliisiin tutkimuksiin ja kuvauksiin.

Kukaan ei lähde lääkäriin tavanomaisen kurkkukivun tms. takia, niin kuin lääkärit naiivisti esittävät ja mitätöivät ihmisten hätää, kipua ja oireita.

Näitä sattuu niin paljon eikä tämäkään tapaus unohdu:

https://keskustelu.suomi24.fi/t/10091401/taas-yksi-vanhus-tapettiin-

(Saved.)

3

87

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lääkäri2

      Heh, ai ei kukaan lähde lääkäriin tavallisen kurkkukivun takia :) Tavallisen flunssan ja nuhankin takia rampataan lääkärissä jatkuvasti, etenkin jos sitä ei tarvitse itse maksaa vaan työnantaja maksaa sen. Kuten eräskin potilas kävi flunssan takia kolme kertaa lääkärissä vaikka toistamiseen otetuissa verikokeissa ei ollut mitään poikkeavaa ja oli jo saanut antibioottikuurinkin varmaankin sen takia kun ei kukaan jaksa loputtomiin kuunnella sitä valitusta kun ollaan niin kamalan kipeäitä kun nenä on tukossa ja lämpöäkin vähän jne. ja yleisesti kipeä olo, jos potilas antibioottia oikein vinkuu niin sen saattaa saada nuhaflunssaansakin lopulta. Kurkkukivusta hakeudutaan herkemminkin lääkäriin kuin nuhaflunssasta joka on muuten maailman yleisin sairaus.

      Tuberkuloosi on ääriharvinainen sairaus Suomessa nykyään eikä sen tyyppioire ole kurkkukipu ja kurkkukipuisia käy yleislääkärillä 30-50 potilasta viikossa jopa, osa tarvitsee antibioottia, osa tulehduskipulääkettä ja sairauslomaa. Joskus yksi potilas Suomessa 20 vuodessa tarvitsisi kurkkukipuunsa tuberkuloosiantibiootit.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      100
      7000
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      30
      2731
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2303
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      86
      1987
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1695
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      8
      1502
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1387
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1361
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1314
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      32
      1278
    Aihe