Alajärven Nordean toiminta loppuu paikkakunnalla

Juuri äsken tuli viesti Järviseutu-lehden verkkoversioon, että Alajärven Nordean viimenen aukiolopäivä on 30.11.2017. Tallelokerot on tyhjennettävä 31.10.2017. Mitä mieltä olette asiasta?

Tietolähteet: Järviseutu-lehden verkkoversio 4.10.2017 osoiteessa www.jarviseutu-lehti.fi ja vielä varmemmaksi vakuudeksi Torstai-ilmaisjakelulehti osoitteessa www.torstai-lehti.fi
Ilmoita

Hämmästelen lähinnä sitä että miksi ihmeessä joku on Nordean asiakas.
Äärimmäisen huono palvelu yhdistettynä korkeisiin käyttömaksuihin.
Ei kiitos. Joutaakin sulkea.
Ilmoita
Jippii säästöpankki pääsee sinne!
1 VASTAUS:
Todennäköisesti niin tulee tapahtumaan.
+Lisää kommentti
Jippii taas työpaikkoja ja hyvässä lykyssä veronmaksajia lähtee Alajärveltä. Hieno homma :)
Hei haloo!!!!
Ei tämä ole mikään ilon ja onnen asia meille Alajärvellä!!!
2 VASTAUSTA:
Tämä kyllä lisää entisestään OPn asijakasmääriä ,joka on jo nyt maakunnan vakavaraisin , Samoin säästöpankille tietää kasvua alajärvellä.
Ei niin mutta miten se nordea olisi saatu muuttamaan lehtimäen kunnantalolle?
+Lisää kommentti
Pari vuotta taaksepäin täällä iloittiin Vimpelin Nordean lopettamisesta paikkakunnalla.
Entäpä nyt kun Nordea Alajärveltä on siirtymässä Lapualle tuohon Seinäjoen kupeeseen?
Alajärven kaupungille melko suuri imagotappio kun rahalaitos poistuu paikkakunnalta.
Ilmoita
Jaa. Minä en kyllä muista että täällä olisi noteerattu mitenkään vimpeläisten pankkien sulkeutumisia. Ja on ilman muuta Alajärven imagon kannalta hyvä juttu että pankki, mikä on aina kiinni ja ovet lukossa, muuttaa muualle.
1 VASTAUS:
Nordean loppumiselle oli sama syy kuin Ruotsissakin ,asiakaat loppui.
+Lisää kommentti
Seppäläki myi vain lumppuja joita laatutietoinen kaupuunkilainen ei päälleen pukenu, joutiki kaatua koko ketju.
Ilmoita
Seppälä ketjun konkurssi oli iso menetys alajärvelle ja koko hyvä maineiselle seppälä ketjulle. harmillista.
1 VASTAUS:
Heikot sortuu elontiellä, jätkä sen kuin porskuttaa
+Lisää kommentti
Alajärvestä en olisi niin varma, iso luuta lakaisee nyt vähän liian suurilla liikkeillä vaikka meidän pitäisi elää nousukautta...
2 VASTAUSTA:
Alajärvellä nousee sinne tänne uusia rakennuksia joten luuta käy sisään käyntien edustoilla hyvin.
Nordean pois lähtö on muuten vimpeliläisten ja lehtimäkeläisten syytä.
Mitä tuloja tuovia rakennuksia nousee?
+Lisää kommentti
OP on ainut joka maksaa veroa paikkakunnalle.
On myös suuri työllistäjä.
Taidan muuttaa.....
1 VASTAUS:
Ei ole läheskään suurin veronmaksaja ja työllistäjä alajärvellä, on monta suurempaa.
+Lisää kommentti
Surkea tapaus kun Nordea vielä voimakkaasti profiloitunut yrittäjien pankiksi.
Ilmoita
Vietimme hiljaisen hetken Nordean kunniaksi, jos sitä kunniaa voi enää sellaiseksi edes kutsua. Täytyy sanoa, että on erikoista ja hyvin poikkeuksellista , että saman konttorinjohtajan alaisuudessa on ollut peräti kolme konttoria, jotka ovat kaikki lopettaneet toimintansa. Ensin loppui Lappajärven Nordea 2012, sitten loppui Vimpeli 2014 ja nyt viimeksi Alajärven Nordea 30.11. 2017. Jos minä olisin Nalle Wahlroos, niin olisin antanut konttorinjohtajalle samalla viimeisellä kolmannella sulkemiskerralla kenkää. Konttorinjohtaja vastaa yksiselitteisesti konttorinsa kannattavuudesta, eikä tällaista tyrimistä voi mitenkään hyväksyä. Yrityskertoja on ollut aivan riittävästi. Nyt hänet on alennettu Lapuan Nordean asuntolainoituspäälliköksi.
1 VASTAUS:
Nordean konttoreita on Suomessa suljettu useita kymmeniä .Sulkemisen syy sama kuin Ruotsissakin asiakaat loppui.
+Lisää kommentti
Nordeaa voi todellakin pitää surkeana tapauksena yritysmaailman rahoittajana. Kerron teille muutaman esimerkin, jotka kuvaavat hyvin ao. konttorinjohtajan toimintaa pankkisektorilla. Eräs tunnettu yrittäjä sai lainan vasta sitten, kun hänen ostamakseen aiottua kiinteistöä uhkasi vakava vesivahinko. Nimet olivat jo sitovassa ostoaiesopimuksessa. Tämän jälkeen yrittäjä vaihtoi pankkia nopeasti. Kaksi yrittäjä heitettiin konttorista ulos ilman mitään selityksiä noin kaksi vuotta ennen konttorin sulkemista. Jäljelle jäivät vain eläkeläiset ja sairaat asiakkaiksi. Eräs vanha nainen sanoi minulle Alajärvellä, että Nordea oli kaikkein ,kallein asuntolainan tarjoaja paiikakunnalla, kun asunnontarve oli akuutti. Hän sai halvemman lainan Alajärven Osuuspankista.

Nordean toiminta oli kannattamatonta koko Järviseudun alueella. Pankin tuottovaatimukset olivat kovat, mutta asiakkaat tietenkin kilpailuttivat samalla kaikki luottonsa alueella. Sen taidon he kyllä osaavat. Kokonaisuutena arvioiden pankki ei ole viimeiseen 20 vuoteen kehittänyt sellaisia sijoitustuotteita, jotka olisivat houkutelleet asiakkaita. Parempi olisi ollut myydä Nordean kaikki konttorit kilpailevalle pankkiryhmittymälle, ja se olisi tehnyt tarvittavan saneerauksen.
Ilmoita
ei annettu lainaa rapakunnossa olevan kiinteistön ostoon, iäkkäälle ihmiselle ilmaista lainaa asunnon ostoon, joitakin on potkittu pois pankista... kuulostaa ihan nallemaisen järkevältä tuohulta, menestyvä pankki tarvii menestyviä yrityksiä asiakkaikseen, ei tavalllisten ihmisten parin-kolmensadan euron lainanlyhennyksillä mitään rahavirtoja pankin pystyssäpysymiseen synny sen joutuu osuuspankkiki parin kolmen vuoden sisään myöntämään...
Ilmoita
Et lukenut kommenttiani huolella. Tarkoitin juuri sitä, mitä sanoin. Ko. yrittäjä ei voinut tilata paikalle putkimiestä ennen kuin omistusoikeus siirtyi. Pankinjohtaja ei vaivautunut käymään edes paikalla tarkistamassa asiaa. Vähintään rakennusalan ammattilaisen sanaan pitää luottaa. Miten kuvittelet, että kiinteistöjen omistus siirtyy ajoissa ja kohteen haltuunotto käyttöön , jos pitää pelätä jatkuvasti vesivahinkoja? Kiinteistön uusi omistaja joutui lisäksi itse korjaamaan kiinteistöään muutamalla kymppitonnilla. Hän piti sitä kuitenkin vaivan arvoisena ja kannattavampana kuin uuden ja kalliimman kiinteistön ostamista.

Ja vanhasta rouvasta sanon sen verran, että ko. hemkilö on hyvämaineinen js varakas henkilö. Kyllä hän luottonsa pystyy maksamaan pois, mutta tietenkin kaikki järkevät ihmiset kilpailuttavat luottonsa.

Alajärven Osuuspankilla on peräti 7 700 jäsentä. En ole itse kuitenkaan jäsenten joukossa, mutta pikkasen alle 10 000 asukkaan kaulpungissa se tarkoittaa noin 80 prosentin markkinaosuutta henkilöasiakkaissa. Vastaava markkinaosuussuhde on myös yritysasiakkaissa. OKO tuskin uhraa lippulaivaansa Järviseudulla.
Ilmoita
Löytyy varmaan yhtä monesta taloudesta kuin osuuspankin kortti mutta onko tilanne kuluttajan ja kaupungin kehityksen kannalta siunauksellinen on hyvä pohtia.
Ilmoita

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmoita

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmoita
Tämä on ehkä tärkein ominaisuus hyvässä pankkityöntekijässä, bisnes on bisnestä ja muu elämä on yksityiselöämää ja niitä ei kytketä toisiinsa, täysi kymppi arvosanaksi tuollaiselle henkilölle. Juorukellot kokoontukoon jossain muualla, Alajärvellä voisivat keskittyä elämään omaa elämäänsä eikä toisten.

Allajärven konttorissa oli lisäks aina hänen työhuoneensa ovi auki pankkisaliin. Yksi virkailija sanoi, että täällä kannattaa harkita tarkkaan, mitä puhuu salissa vihjailevasti. Pankkisali on tarkoitetu vain asiakkaiden ja virkailijoiden kohtaamista varten.
Ilmoita
Nyt kaikki rahat pois pankista sukanvarteen
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Alajärven Nordean toiminta loppuu paikkakunnalla

Juuri äsken tuli viesti Järviseutu-lehden verkkoversioon, että Alajärven Nordean viimenen aukiolopäivä on 30.11.2017. Tallelokerot on tyhjennettävä 31.10.2017. Mitä mieltä olette asiasta?

Tietolähteet: Järviseutu-lehden verkkoversio 4.10.2017 osoiteessa www.jarviseutu-lehti.fi ja vielä varmemmaksi vakuudeksi Torstai-ilmaisjakelulehti osoitteessa www.torstai-lehti.fi

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta