TARVITAANKO METTALANMÄEN KAUPPAKESKUS?

mmkkmm

Mitä mieltä? Kun mene vaikka Kalajoen ohi niin kyllä Raahelaisena jotenkin käy katteeks kun Kalajoen keskusta levittäytyy Vt 8 molemmille puolille ja sinne on helppo tulla. Raahen keskusta on taas pussin perällä. Aikanaan kaikki nyt mari-maunulan alueella olevat liikkeet Maskut ja muut olisi pitänyt sioittaa mettalanmäelle. Ikävää että mm. entinen Smaritan liikekiinteistökin on tyhjillään.

Sitten on vielä tämä ikuisuusprojekti FENNOVOIMA : jos se toden teolla alkaa niin kyllä esim. Kalajoki on jo haasta nut Raahen kaikilla osa alueilla. Tulevat Fennovoimalaiset valitsee asuinpaikan myös palvelujen ja kultturin ja luonnon perusteella. Jääkö Raahe Kalajoen ja Ylivieskan varjoon???? ei täysin mutta Raahen pitää myös kohottaa palvelutarjontaa. Fennovoima on suurhanke joka työllistää rakennusaikana n 4500 työntekijää ja valmituessaan n 450 välilliset vaikutukset ja vuosihuollot ehkä jopa 1000 hen. vuosi.

Olen sitä mieltä että mettalanmäki voitaisiin aloittaa. Mettalaan on suunnitteilla myös liikenneympyrä joka menee lähenpää nykyistä keskustaa ja näin myös keskusta hyötyy lisääntyvästä liikenteestä. Ennen kaikkea mettalanmäki kauppakeskuksineen nostaisi Raahen "maakuntasarjasta" : Oulainen , Haapavesi tms. "suomi sarjaan " : Ylivieska Kokkola ym.

19

333

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Putinska

      NJET !

    • sailas

      Taitaa niissä entisissä rautakaupan tiloissa olla aika suolaiset hinnat, kun siinä ei kenenkään kannata pitää kauppaa vaikka tuntuisi olevan aivan todella loistavalla paikalla 8-tien varrella.

      Kenenkähän vika on, ettei siihen saada liikeyritystä. Liikennejärjestelykin on aivan idioottimainen, joskus kävin ajelemassa että kävisin Kamuxin pihalla katselemassa käytettyjä autoja, niin eihän sinne pihalle päässykkään ennenkuin ajeli pitkän matkaa pikkutietä syrjään, uskomattoman typerää.

    • hkraahe

      Juuri niin, siksi tämäkin rautakauppa olisi pitänyt rakentaa mettalaan samoin jo loppunut ABC. Saa nähdä miten PUUILO tulee pärjäämään? Itse asiassa koko Raahen keskusta pitäisi olla vt 8. Varrella. Raahen ongelma on tietenkin se riittääkö nyt enää ostovoimaa. Jos mettalanmäki rakennetaan? Tosi asia on se että Raaheen keskusta on ainakin nyt täysin ohi ajettava. Raahessa ei käy ostoksilla suurta määrää ihmisiä. Tilanne olisi toinen jos Raahen kaavoitus politiikkaa olisi ollut toista 1960- luvulla. Nyt Ylivieska- on jo mennyt aikoja ohi.

      • EiKäy

        Hassua ajattelua tuommoinen, että kaupungin keskustan pitäisi olla valtatien varressa. Nykyään valtatiet pyritään siirtämään kauemmas, jotta liikenne olisi sujuvaa. Nyt Raahen kohdillakin pitää ajella pitkät pätkät 60/80 km/h ja useammat (tulossa) liikennevalot. Varmaankin moni pitkämatkalainen ja ammattikuski repii perseensä tässä sumpussa.


      • Perseensärepinyt

        Niin ja tuossa ylempänä kehutulle Kalajoelle on rakennettu jopa liikenneympyrät 60 km/h rajoituksella hidastamaan maan pääliikenneväylän liikennettä. Nyt varmaan kun ns. Kalajoen keskusta levitäytyy niin rajoitus varmaankin 30km/h ja muutamat liikennevalot. Rakentakot betonimuurit ympärille ja rajoitus 100km/h.


      • ehaaRaahe

        Ei Ylivieska Raahelaiselle ole 1 vaihtoehto kyllä Oulu lähempänä, isompana, paljon paremmilla palveluilla ja hyvillä/nopeamilla tieyhteyksillä, kuin Ylivieska on se . Ylivieska on kasvanut tuollaiseksi maaseudun pääkeskukseksi, mutta muuten luotaan työntävä peltihalleja pellolla.


      • Kusessa.ollaan
        Perseensärepinyt kirjoitti:

        Niin ja tuossa ylempänä kehutulle Kalajoelle on rakennettu jopa liikenneympyrät 60 km/h rajoituksella hidastamaan maan pääliikenneväylän liikennettä. Nyt varmaan kun ns. Kalajoen keskusta levitäytyy niin rajoitus varmaankin 30km/h ja muutamat liikennevalot. Rakentakot betonimuurit ympärille ja rajoitus 100km/h.

        Turpakukkulallapa on jo! Edelläkävijoitä!
        Valtatie 4 keskeltä kylää. Kolme liikenneympyrää peräkkäin, mutkat välissä. Ja nopeusrajoitus 40 km/h. On siinä ollut punavihreät kulttuurimarksistit päättämässä asioista! Melkein yhtä onnistuneesti kuin Iin keskustassakin. Sinne monta liikenneympyrää tekivät ja heti alkoivat rekat kaatua kun ei sopineen kiertämään ympyrää. Kuka muu muistaa?
        Sitä kun ollaan siinäkin uskossa, että kun se Valtatie menee keskeltä kylää ja on vielä mahdollisimman matala nopeusrajoitus, niin turistien sankat laumat huomaavat sen Tuppukylän ja pysähtyvät sinne lompakkonsa tuhjentämään. Ja se kolikoitten kilinä peittää mukavasti liikenteeen melun ja rahan haju voittaa pakokaasujen hajut.
        Näin meillä SUOMAASSA!


    • kdqurvb

      Kyllä tarvitaan, ja kovasti.

    • giganttih

      Raahen pitäisi saada esim. GIGANTTI. Sellainen ei voi paljon tilaa vievän olla keskustassa. Mutta onhan täällä Smartian tyhjä liikekiinteistö se pitäisi saada hyötykäyttöön. Kaupunki voisi markkinoida tätäkin tyhjää kiinteistöä vaikkapa juuri gigantille.

      • MikkiHiiriKauppa

        MITÄ hyvää siellä Gigantissa on? Iso on hehtaarihalli niin että kai sieltä joku tarvitsemansa löytää. Jos löytää.


    • haistakoon.vitun

      Todellakin tarvii.

      Vituttaa raahen seudusta lukea yleisö-osaston kitinöitä, kun AINA NE SAMAT WANHAT MULKUT narisee ettei muka tarvita kun "keskusta" kuihtuu. MIKÄ VITUN KESKUSTA ?, siinä edes ole mitään kuihtumista kun ei helvetti edes ole mitään keskustaa koko pitäjässä. Näitä wanhoja kyrpiä ei kiinnosta mikään muu kuin se että HEIDÄN matkansa johonkin helevetin ruokakauppaan ei vain kasva. Muulle kaupungille ja muille ihmisille se on aivan se ja sama näiden mulkkujen mielestä. Ja yksi näistä narisijoista on joku kaupungin viskaali tms. hupiukko. Koko muun kaupungin kuuluu näiden vajakkien mielestä rahoittaa näitä "keskustan" ylihintaisia kivijalka kauppoja, sama kuin ylihintaisia ja muutenkin valikoimiltaan perseaukisia ne ovat, kunhan vain ne pysyy muiden rahoilla auki ja näiden mulkkujen matka ruokakauppaan ei lyhene kun ne ruokakaupat pysyvät muka "keskustassa" sen ansiosta. V.i.t.t.u mitä paskaa.

      Nytkin nähtiin tuo kädetön kaavoitus perseily, kun tuli ilmi että, YLLÄTTÄEN sen rautatalon tontille ei sitten rakennetakkaan sitä 12. kerroksista tornitaloa. Vaan joku helvetin vammainen max. 8. kerroksinen. VAIKKA se koko tonttikauppa perusteltiin sillä että ostaja velvoitetaan rakentamaan siihen se 12. kerroksinen asuintalo, jolla saataisi asukastiheyttä "keskustassa" kasvatettua.

      • EiTodellakaanTarvita

        Poika siivoappas suusi ja nämä asiat niitä ymmärtäville. Täysin järjetön ajatus koko kauppakeskus. Ei muuta kuin keskustaan lisää liikkeitä.


      • ohineajjaa

        Ensin kaikki tyhjät liikehuoneistot käyttöön. Vieläkö ex-virastotalossa on tyhjiä tiloja ?
        Mitä on suunnitteilla Kirkkokadulla palaneen talon tilalle ? Mitä varten johonkin syrjään pitäisi
        liikkeitä laittaa .. Korkeintaan auto- ja traktorikauppoja . Niille olis isommasti lääniä.
        Tehtyäni kyselyn lähipiirissä, niin kukaan ( n. 20 henkeä) ei kannattanut ko. kauppakeskusta !


      • kyllä.TOD.tarvitaan
        EiTodellakaanTarvita kirjoitti:

        Poika siivoappas suusi ja nämä asiat niitä ymmärtäville. Täysin järjetön ajatus koko kauppakeskus. Ei muuta kuin keskustaan lisää liikkeitä.

        Eli toisin sanoen, sinä olet sitä änkyröivien wanhojen mulkkujen porukkaa joka raahen seudun yl. osastolla jatkuvalla syötöllä, kuin wanha ämmät, kitisee ja brezhneviläisyyttä ylistää. Mitään ei saa muuttaa eikä kehittää, kaiken pitää olla niin kuin siellä teidän kultaisilla 60-70 luvuillanne ?. Näinkö on, että sinäkin ja muut kaltaisesi 50 v. eläkettä kärkkyvät olette koko maakunnassa SE yksi ja AINOA instanssi joilla on oikeus ja pätevyys sanoa miten tulevaisuudessa kuuluu olla ja elää. Jos vain tehdään niin, että te wanhat mulkut nyt laitatte sirkuksenne pikkuhiljaa nippuun ja painutte sinne eläkkeillenne kiukuttelemaan keskenänne. Ja jätätte tulevaisuuden niille, jotka sitä elävät JA sen kanssa tulevat elämään. On todella saatanan mahtavaa, kun jotakin tarvisi, niin ei muuta kuin ensitöikseen hypätä kotteroon ja ajaa joko ouluun, ylivieskaan TAI kokkolaan että saa tarvitsemansa samalle päivää.

        Tuleehan se kalliimmaksi, tai kalliimmaksi ja kalliimmaksi vs. että odottelisi ja maksaisi väh.saman näille raahelaisille rosvoille, sillä olisihan se käsillä oleva asia kiva saada valmiiksi ENNEN kuin kuolee wanhuuteen sen odottelun seurauksena ( joo, ei ole hyllyssä, tilataan !) tai rahat loppuu kun joutuu maksamaan vähistään sen raahe-lisällä varustetun ylihinnnan. Mutta senkin matkan tekee ja hinnan maksaa ihan vain siitä ilosta, ettei tarvitse raaheen rahojaan jättää näille ylihintaisuutta ja perseaukisia valikoimia ylistäville idiooteille. Case kärkkäinen smartian tiloihin.....voi helvetti mitä idiotismia venkoilu sen polttoaineen jakelun kanssa, eikä varmaankaan "maan tapa" vaikuttanut MILLÄÄN tavalla siihenkään päätökseen ?

        Ja sitten vielä ihmettellään ja OIKEIN hämmästellään miksi kaupungissa ei ole nuoria ihmisiä ja elämää heidän mukanaan, eivätkä edes haluakkaan tulla tänne. Mistäköhän tuo mahtaisi johtua, sitä voi jokainen ihan itse ja keskenään miettiä.


      • SamaKuAikaisemmin

        Tekstin perusteella ei kovin rakentavaa tulevaisuutta odotettavissa...
        Helppohan se on täällä nimettömänä möykätä. Tekisit jotain hyödyllistä asioiden eteen.


    • oerbu

      Kyllä tarvitaan, ja sinne Gigantti, H&M ja pari muuta vaatekauppaa, kenkä kauppaa. Kaikki joutuu nykyään lähteä ostamaan Oulusta kun Raahesta ei saa. Kyllähän keskustan kaupoista ehkä jotain löytyisi mutta pitää tyyä älyttömän pieneen ylihintaiseen valikoimaan. Ja kauppojen aukioloajat ovat surkean suppeat. Niin kuin kahviloidenkin.

      • Kosygin

        Njet! Never!


    • Yeskkkk

      Kauppakeskus on saanut tietääkseni lainvoiman. Toivottavasti päästään nyt eteenpäin tässä hankkeessa. Raahen pitäisi saada oma "Kärkkäinen". Samaan syssyyn tulee myös liikenneympyrä.

    • Jorpa-Kyyseppi

      Hei sinä breznevistä veisaava järjenjättiläinen!
      Oletkos pannu merkille, että asut kepulaisessa pitäjässä ja heillä on ylempi käskyvalta. Älä nolaa itseäsi kepulaisena haukkumalla "vähemmistöä" joka ei saa ääntänsä kuulumaan. Ihan oman väkesi temppuja haukut ja syöt sitä mitä sulle on syötetty.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4995
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3167
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1256
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1237
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1217
    Aihe