Bank norwegian perintä

Hei! Kuka on niin viisas ja tietää? Minulla on 9800 euroa velkaa bank norwegialle. Maksuaikaa jäljellä 13 ja puoli vuotta eli jos maksan bank norwegialle sovitut kuukausierät olen maksanut olen maksanut lainaa 30.000 ja rapiat. Kysymys siis jos päästän perintään niin maksanko perintään sen 9800+ korot vai 30.000?
Ilmianna
Jaa

23 Vastaustaöööh... Jos päästät perintään niin varmaan tulee perintä kirjeitä ja niistä kuluja. Sitten jos ei saa sillä tavalla maksamaan niin seuraavaksi menisi ulosottoon ja siinä tulee sitten kaikki tuomioistuin kulut ja taulukkomaksut. Lisäksi ulosottoon mentäessä tulee edelleen maksettavaksi pääoma, korko, perintäkulut ja ulosoton kulut ja korko pysyy tiettävästi ennallaan ainakin puoli vuotta. Sen jälkeen korko voi laskea matalemmalle tasolle johonkin 7% tasolle.

Tuossa touhussa maksettavaa tulee helposti tonneja lisää. Sanotaan että kaikkine sivukuluineen mitä ulosotto itsessään aiheuttaa elämälle, tuplat lisää velkaa.

Sitten tulee maksuhäiriömerkintä että et saa puhelinliittymää, vuokra-asuntoa, luottokorttia, ostettua laskulla yms. yhtään mitään. Helposti realisoitava omaisuus kuten osakkeet, rahastot ja pankkitilit tyhjennetään ja tuloistasi napataan varmaan 1/3 sekä veronpalautukset.

Jos pääoma tällä tavalla lyhenee esim. puoleen niin tuskin enempää kynitään mutta maksusopimusta varten UO voi kaivata, että lyhennetään kolmanneksella velkoja.

Mutta jos helposti realisoitavaa omaisuutta ei ole niin sitten menee metsät, sijoitusasunnot, kesämökit, asunto, vene, moottoripyörä ja auto huutokaupaksi että saa rahaa kasaan velkoihin. Auton voi pitää jos tarvitsee työssä.

....

En siis suosittele missään nimessä. Ulosottoa pitää välttää aina viimeiseen asti. Halvemmaksi tulee realisoida itse omaisuutta maksaa pois tai neuvotella jostain maksuvapaasta kuukaudesta jos menee vaikeaksi jossain kuussa. Ei sitä tarvitse minimilyhennyksiä tehdä vaan repii vaikka tonnin kuussa sinne maksettavaksi niin on reilussa vuodessa ohi.
Ilmianna
Jaa
Jotkut velkojat pudottaa (kuulemma) koron normiksi 7% viivästyskoroksi heti kun velka menee perintään mutta jotkut ei. Kun velan jättää maksamatta ja se sitten erääntyy kokonaan maksettavaksi niin siitä päivämäärästä voi korkeaa korkoa ottaa 180vrk jonka jälkeen se normalisoituu. Lisäksi jos velka menee käräjille ja sitä tulee päätös ennen tuota 180vrk niin se päätöspäivämäärä myös pudottaa koron normiksi.

Oikeudesta tulee kuluja joku 200 (?) ja sitten ulosotossa joutuu maksaa taulukkomaksuja 210e/kk ensimmäiset 2 vuotta, sen jälkeen kaikki maksut menee pääomaan ja korkoon.
Ilmianna
Jaa
Lindorffin perintätoimisto ilmeisesti kyseessä. Ei ole vielä perinnässä mutta aattelin vainkumpi tulisi halvemmaksi maksaa lainaa vielä 13 vuotta bank norwegianille vai yrittää perinmän kautta en mistään saa repäistyä vajaata kymppitonnia muutamaan vuotern ja maksan bank norwegianille vain korkoa laina ei lyhene yhtääm
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
No jos ajat sen ulosottoon niin sitten varmaan on 15v kusessa sen velan kanssa. Nyt olisi 13v niin että rahaa jää ekämiseen.

Lainaa ei ole pakko maksella minimi lyhennystä koska silloin siinä kestää ja isolla lainalla korkoa on enemmän. Että sillähän se lyhenee heti vaikka vuodella kun käytät vaikka veronpalautukset + teet vähän napakamman lyhennyksen tuossa joulun alla, sitten joku lisätyö että että keräät euroja ja parin kuukauden kuluttua toinen napakka lyhennys niin taas lähtee vuosi pois.

Lainoja yleensä kannattaakin alkuvaiheessa lyhentää rajummin koska sen jälkeen lyhennykset vähentävät enemmän sitä pääomaa. Korkoa maksetaan enemmän mitä enemmän on pääomaa lainassa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
"käytät vaikka veronpalautukset"
Velallisen talouden suunnittelussa on virhe mikäli on saamassa veronpalautuksia. Mikäli on kulutusluottoa niin kaikki ylimääräinen tulee käyttää korkea korkoisen lainan lyhentämiseen, silloin ei pidä maksaa vuoden ajan ylimääräistä valtiolle jonka saa sitten viivästettynä takaisin. Velallisen kannattaa laskea veroprosentti niin ettei maksa valtiolle ylimääräistä (anna valtiolle ilmaista lainaa). Itse kulutusluottovelallisena ja palkansaajana suunnittelen verotukseni niin että saan mätkyjä, tuolloin olen maksanut veroja liian vähän ja se summa on käytetty kulutusluoton maksuun, saan siis käytännössä valtiolta ilmaista lainaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Alkuperäinen kysymys kuuluu, maksetaanko velasta pääoma+korot+perintäkulut+oikeuskulut vai Norwegianin sivustolta poimittu, laskennallinen 30 000 euron summa. Koko velka-ajan ylitse laskettu luku 30 000,- on velan vertailukelpoinen hinta, jonka avulla kuluttaja pystyy arvioimaan ja valitsemaan itselleen sopivan lainatuotteen. Kuluttajaviranomaiset valvovat näitäkin markkinoita ja määräävät, mitä asioita lainanottajille on kerrottava.
Todellinen lainasi on kuitenkin 9800,-, jonka pohjalta kaikki perintä- ja ulosottolaskelmat tehdään, juuri kuten aiemmat kirjoittajat kertovat. Tulevaisuudessa lankeavia laskennallisia summia ei voi viedä perintään eikä käräjille./Suomen velalliset ry
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
No ei ole. Mistä lähtien jotain kulutusluottoja maksetaan vain minimilyhennykset?

Itselläni jos on lainan minimilyhennys 75€ niin maksan 300€. Ja jos on 100€ niin maksan 500€.

Minimilyhennystä maksetaan silloin kun on joku kuukaus vähän tiukempi että ei voi lyhentää niin sitten maksetaan minimi. Siinä siis pitää olla sitä pelivaraa. Normaalisti maksetaan toki elämisen ja asumiskulujen jälkeinen ylimääräinen maksuvara kun on korkea korkoinen laina. Jos lainan korko on matala, esim. opintolaina tai asuntolaina tms. niin sitten voi maksella minimiä ja maksella sitten kerralla pois kun on rahoissaan. Se 30000€ on maksimisumma mikä maksetaan jos hölmönään lyhentelee vain minimillä.

Pitää ymmärtää myös sekin, että huonossa tapauksessa jos on laihat vuodet ja maksaakin 13v minimiä niin sekin on parempi kuin huonoimmassa tapauksessa 15v ilman rahaa jos on laihat vuodet edessä ja ne on ulosotossa. Siinä sivussa sitten toki omaisuus voi mennä.

Ulosotossa ei juurikaan ole maksuvaraa ja maksuhäiriömerkintä on 2v vaikka maksaisi koko velan pois. Ei mitään järkeä päästää tuohon. Kyllä tuon nyt vajaan kymppitonnin lainan luulisi hoitavan ilman mitään pelleilyä 3-5v aikana pois ilman mitään pelleilyä kun oikeasti lyhentää joskus.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Nyt ei tainnut M-karin kommentti osua oikeaan kohtaan keskusteluketjua. Vai mihin viittaat tuolla aloituslauseella: "No ei ole." Tarkoitatko, että käräjille viedään 30 000 kun lainaa on vain 9800?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
tähhäh kirjoitti:
Nyt ei tainnut M-karin kommentti osua oikeaan kohtaan keskusteluketjua. Vai mihin viittaat tuolla aloituslauseella: "No ei ole." Tarkoitatko, että käräjille viedään 30 000 kun lainaa on vain 9800?
9800€ sinne menee tai paljon nyt onkaan kun tulee kuluja.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Perintään menneelle summalle kertyy alkuperäistä luottokorkoa korkeintaan 180 päivää lainan eräännyttämisestä. Tämän jälkeen korko on ulosotossa ja perinnässä sama, eli viite + viivästyskorko (7% tällä hetkellä). Jos asiaan tulee velkomustuomio käräjäoikeudesta ennen 180 päivää, niin korko tippuu tuomiopäivästä katsottuna 7 prosenttiin. Käräjille mennessä velkaan on lisätty haastekulut noin 200€ ja joka lyhennyksestä menee ulosoton taulukkomaksu (summat voit katsoa UOn sivuilta).

Jos päästät lainan perintään, saat maksuvaatimuksen. Eka on 50€ tuolle summalle, toinen kirje 25€. Enempää maksullisia perintäkirjeitä ei lähetetä. Jos sovit maksusuunnitelman, kulu on 50€. Korkoa kertyy koko sen ajan kunnes laina on maksettu. Eli jos sovit perinnässä siihen jotkut "mahdollisimman pienet erät", niin varmasti maksat paljon korkoa. Mitä nopeammin lyhennät lainaasi pois, sitä vähemmän korkoa. Perus matematiikkaa. Koska korko putoaa jossain vaiheessa (en tiedä mikä on tämän hetkinen korkoprosenttisi), niin todennäköisesti olet lopulta maksanut kuluineen ja korkoineen vähemmän kuin 30 000€, mutta tämä riippuu ihan täysin sinun lyhennyssummasta sekä siitä päästätkö velan vapaaehtoisesta perinnästä vielä ulosottoon. Kukaan ei voi antamillasi tiedoilla laskea sinulle mikä on edullisempaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Edullisinta olisi maksaa kerralla pois koko summa, mutta jos ei ole varaa niin lyhentää niin paljon kuin mahdollista heti kun sitä rahaa kerää jotain tonneja.

Kulujen lisäksi pitää huomioida myös maksuvara. Maksuhäiriömerkintä tekee sen, että pitäis olla rahaa maksella asiat etukäteen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kannattaa vain yrittää lisätä hieman edes maksuerää. Jo n.60€ kuukausittainen lisälyhennys puolittaa laina-ajan ja näin ollen laskee kokonaiskuluja reilusti.
Ulos-otossa maksuerä nousee sitten jo huomattavasti enemmän, mikäli olet työssä käyvä.
Kyllä se pidempikin laina lyhenee vähän kerrallaan.
Ilmianna
Jaa
Mihin työssä käyvä tarviis lainaa näin se vaan oooon. Pelatkaa niitä rahapelejänne sitte vaan jos huvittaa saatana.
Ilmianna
Jaa
Minä lainasin 10000€ norwegianilta eikä ollut rahaa maksaa takaisin, 4kk päästä tämä siirtyi perintään ja summa on 11000€ sovin perintätoimiston kanssa maksun 500€//kk nyt kun töitä ja voin lyhentää lainaa
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Tuliko sinulle maksuhäiriömerkintä tästä?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kiinnostunnut kirjoitti:
Tuliko sinulle maksuhäiriömerkintä tästä?
LUKEKAA ne luottoehdot, mitkä olette hyväksyneet. Siellä on maininta jos luotonantaja ilmoittaa merkinnän rekisteriin, kun maksu on viivästynyt 60 päivää alkuperäisestä eräpäivästä. Lisäksi tästä on lähetettävä 21 päivää ennen merkinnän ilmoittamista maksukehotus, jossa muistutetaan merkinnän ilmoittamisesta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kiinnostunnut kirjoitti:
Tuliko sinulle maksuhäiriömerkintä tästä?
Kyllä tuli. Mitäpä se minua haittaa, olkoot. Alkuperäinen maksusuunnitelma norwegianin kanssa oli 2v ja joku 12800€ olisi tullut maksamaan tuo 10000€, perinnän maksusopimuksella maksettavaa tulee 12400€
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Minulla oli 50 000e laina ja 600e/kk lyhensi käytännössä pelkkää korkoa. Olisin maksanut satoja tuhansia takaisin. Eikö tämä tällainen ole jo laitonta kiskontaa?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Sama homma, 45000 menee perinnän kautta uo:hon, takaisinmaksettava summa lainanlyhennyksillä lähes 200k
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Miten se korkoprosentti tuli sinulle yllätyksenä, kun kaikissa luotoissa pitää lukea ja hyväksyä ehdot ennen lainan ottamista?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Tätä itsekin ihmettelen. Korot on ilmoitettu ja usein mukana on myös esimerkki, miten velka lyhenee tietyllä kuukausierällä. Ilmeisesti siinä lainanoton kiihkossa ei tuollaisesta välitetä ja jälkeenpäin ulistaan laittomasta kiskonnasta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Siis joo,kokeilin hakea lainaa 10 000 euroa 15 v maksuajalla,takaisinmaksusuunnitelma oli ,että maksat 10 000 lainasta 30 000 ja sama 10 000 ja 7 vuotta takaisinmaksusuunnitelma ,maksat kaikkiaan 18 000 ,että miettikääpä ihmiset lainanottoa tältä firmalta. Ensin tuli viesti,että hakemasi lainasumma on hyväksytty lähetä vain liitteet,palkkakuitit,eläkepäätökset,veroerittelyt,no lähetin,sitten tuli,että mille tilille maksamme,sitten allekirjoita,sitten lainaa ei hyväsyttykkään,kaikki tiedot vietiin,no en olisi noin järjettömän kallista ottanutkaan mutta ,että lähetin tietoni kiskureille,mihinkähän tiedot päätyvätkään.Vaarallista
Ilmianna
Jaa
10 000 € ja maksuaika 13-15 vuotta. Voiko jumalauta paljon tyhmempää ihmistä olla?? Sähän maksat itsesi tosta ihan kipeäksi ja jos rahaa on vain noin pieniin kuukausieriin niin miksi ottaa 10k€.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Bank norwegian perintä

Hei! Kuka on niin viisas ja tietää? Minulla on 9800 euroa velkaa bank norwegialle. Maksuaikaa jäljellä 13 ja puoli vuotta eli jos maksan bank norwegialle sovitut kuukausierät olen maksanut olen maksanut lainaa 30.000 ja rapiat. Kysymys siis jos päästän perintään niin maksanko perintään sen 9800+ korot vai 30.000?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta