Mikä on kaupungin oikea lehti?

Lukikija

Muutin tässä keväällä tänne Metsäkaltevaan ja muutaman päivän päästä sain puhelun Keski-Uusimaa lehdestä. Sanoivat, että olen muuttanut heidän alueelleen ja sanoivat lähettävänsä ilmaisen lehtinäytteen. Vihdoin lehti tuli, mutta mitä ihmettä.. Lehdessä oli lähes pelkästään Tuusulan juttuja. Tuon kunnan jutut ei kiinnostaneet pätkääkään ja soitin heti toimitukseen kysyen tätä asiaa. Sain vastauksen, että lehdellä ei ole toimitusta Hyvinkäällä laisinkaan ja jutut koskevat muuta aluetta. Melkein haukuin toimituksen harhaan johtamisesta. Lehden nimikin on hyvin harhaan johtava "Keski-Uusimaa", joten oletin sen automaattisesti olevan Hyvinkään seudun lehti.

Sitten tuli Aamuposti. Aamuposti sanoi olevansa Hyvinkään paikallislehti ja niinpä tilasin suorilta käsin sen. Mutta, mutta.. Oletin lehden olevan paikallinen, mutta eihän siinä ollut paikallista, kuin pari-kolme aukeamaa ja nekin jotain kanta-Hämeen juttuja. Kiinnitin taas huomiota, että naapurikunnan Riihimäen juttuja oli jostain syystä suurin osa lehden jutuista, vaikka lehdessä lukee korostettuna Hyvinkää. Minua ei edelleenkään kiinnostaisi lukea niin Hyvinkään seudun kuntien juttuja, vaan nimenomaan kaupungin asioita. Lehdestä tuli mieleen ennemminkin seutulehti, joka olisi tarkoitettu lähikunnille.

Onko nyt näin, ettei täällä ole muuta "kunnon" kaupunki - tai paikallislehteä??
Esim. entisessä kotikaupungissani oli kaupunkilehti ja lähikunnilla lisäksi oma seutulehti.

7

88

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kauppakamarinulikka

      Ei ole enää paikallislehteä. Hyvinkään Sanomat oli viimeinen ja silloinen Keski-Uusimaa konserni osti sen. Aamuposti on paikallisen kauppakamarin mainoslehti, eikä sitoutumaton paikallislehti. Mitään vaihtoehtoa ei ole, valitettavasti.

    • Lukikija2

      Melko surkea on tämä Aamupa.. posti. Nimenomaan jotain Riihimäen juttuja täynnä. Yläosan pikku otsikot lähes poikkeuksetta Riihimäen asioita ja niistä otsikoidaan ja kerrotaan semmoiseen tyyliin, niinkuin olisi itsestään selvää, että kyseessä on tuo kylä. Ja mikä on tämä "Hämeen poliisilla rauhallista" - otsikko, joka näkyy olevan melko usein lehdessä. Miksi sitä Hämeen poliisia pitää jatkuvasti seurata ja ketä muuta se kiinnostaa, kuin ehkä Päijät-hämäläisiä, kun riihimäkeläisetkin viedään Hyvinkään poliisin putkaan.
      Semmoinen seutu/kuntaosio voisi kyllä olla erikseen kaupungin asioista. Jos kuntien juttuja haluaa lukea, niin ne olisivat oman osionsa alla, eivätkä sekaisin.
      Sunnuntain lehti on kaikista surkein. Se on melkoinen Uudenmaan maakuntakierros, eli kaikkea Lohja-Porvoo väliltä. Kirjoitukset on ilmeisesti otettu viikon aikana muista lehdistä, kun välillä niistä ei käy edes ilmi, mistä paikasta on kyse.

      Lehdellä on myös erikoinen tapa kirjoittaa paikkoja ympäripyöreästi. Esim. jos joku ajoi humalassa Paavolassa, niin otsikossa lukee "Mies kärähti ratista Hyvinkäällä"
      -Ihanko totta, että ihan Hyvinkäällä. Miksi lehti ei koskaan käytä kaupunginosien nimiä, kuten muut lehdet?
      Sitten tämä toinen: Kun vaikka Hangonsillasta, tai Willasta puhutaan, niin lukee "Hangonsillassa Hyvinkäällä", tai "Kauppakeskus Willassa Hyvinkäällä" . Ihan kuin paikalliset tai seudun asukkaat eivät tietäisi, missä ko. paikka on. Kuulostaa hölmöltä kirjoittaa noin. Jos lehti ilmestyisi Utsjoella, niin tuon ymmärtäisi.

      • Lopen.uupunut

        Juuri näin. Ja kaiken huippu tuossa Aamupostissa on pakolliset Loppijutut jota se yksi paksunaamainen toimittaja tunkee joka lehteen. EVVK Lopen Topenon kissaristiäiset.


      • vaikkailmanuutisia

        Ei Aamupostia ilman Heinosta.Joka lehdessä sen naamataulu. Heinonen edestä, Heinonen takaa, Heinonen istuu, Heinonen makaa. Loppuu minun lehden tilaus sassiin. Ei kiinnosta jonkun Pierunperän uutiset.


      • Anonyymi
        vaikkailmanuutisia kirjoitti:

        Ei Aamupostia ilman Heinosta.Joka lehdessä sen naamataulu. Heinonen edestä, Heinonen takaa, Heinonen istuu, Heinonen makaa. Loppuu minun lehden tilaus sassiin. Ei kiinnosta jonkun Pierunperän uutiset.

        Heinosen lisäksi lehden "vihreä" toimittaja väsää koko sivun juttuja paikallisista vihreän puolueen jäsenistä. Yksi loikkari oli valikoinut mukamas kiviä tilateokseen ja toinen kuvauttaa toistuvasti itseään Puolimatkassa. Toimittajan jutut yleensäkin liittyvät jotenkin "viherrykseen". Luulisi päätoimittajan jo puuttuvan moiseen yksipuolisuuteen paikallislehdessä.


      • Anonyymi

        Minä muutin Hyvinkään Kytäjän rantaan vuonna 2008, en kyllä tiedä mistään Hangonsillasta, kyllä sen luulisi olevan Hangossa ei Hyvinkäällä. Turha pitää tuollaisia asioita itsestään selvyytenä.
        Aamuposti on kyllä lehtenä täysin turhake. Onneksi tänne kuitenkin tulee Hesari aamulla kannettuna postilaatikkoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä muutin Hyvinkään Kytäjän rantaan vuonna 2008, en kyllä tiedä mistään Hangonsillasta, kyllä sen luulisi olevan Hangossa ei Hyvinkäällä. Turha pitää tuollaisia asioita itsestään selvyytenä.
        Aamuposti on kyllä lehtenä täysin turhake. Onneksi tänne kuitenkin tulee Hesari aamulla kannettuna postilaatikkoon.

        On Hesaria joskus kokeiltu, mutta siinä ei ollut vähääkään Hyvinkään asioita, joita paikallislehdeltä kaivataan. Vähissä on Aapollakin kun Hämeen kunnat ovat etusijalla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1525
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1164
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1097
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      996
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      917
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      842
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      640
    Aihe