Pohtikeepas

pylykerö

Uamun uutteran siivouksen ym. jäläkeen luvin sanomalehen.

Siinähän oli monenlaista mielenkiintoista. Vauvvauutisista ja Talvivaarasta en jaksa enää.
Poikien elokuva-hanke oli tokkiisa mielenkiintoinen.
Sitten puhuttiin Argentiinan Buenos Airesin slummista, johon avustuksilla saadaan sähköt, vesijohdot ja viemäri. Sitten vielä: Buenos Airesin opetusvirasto siirretään ko alueelle.

Vuan siinäpä osviittoo Suomen piättäjille. Tiällä on jo sähköt, vesjohot ja viemärit, kuha siirrättä joitai virastoja hilijasille seuvvuille, PIKKUkaapunkeihin. Jopa pyssyy Suomi asuttuna. Sehä on tovettu jo turvallissuuspolliittisesti tärkeeks. Kertokee se kaapunkihössöttäjille !

26

222

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jotkut tahot vouhkaa tiiviistä rakentamisesta. Kivitorneja vaan vieri viereen.
      Kuitenkin kansakunnan juuret ovat maalla.
      Monet nuoret paritkin ovat muuttaneet maalle, haluavat kasvattaa lapsensa luonnon läheisyydessä.
      Pakkoasumista kaupungeissa on juuri siksi, kun maaseutua tarkoituksella autioitetaan.
      Esim. kaavoitusratkaisuilla.
      Lomillaan kaupunkilaisetkin ryntäävät mökeilleen.
      Jos kaikki vakiasukkaat katoavat maalta, ei sinne jää edes kyläkauppaa. Hävinneethän ne miltei ovatkin.
      Ihan hirvittää, kun katsoo tuota ratikkatyömaatakin Tampereella ja sitten ruvetaan buukaamaan kivikylää lisää, että ratikassa piisaa kulkijoita.

    • pylykerö

      Eläpä muuta eppu2. Kaahee hätä siitä miten isoissa kaapungeissa piäsis noppeemmin kulukemaa. Mualla tuas ei minkäänlaista julukista liikennettä jos ei koululiikenne kule. Millä kulukisit töissä ? Ite oon eläkkeellä, mutta moni haluaa asua mualla ja työmatkat ovat pitkiä.

      Kaikkia palveluita ei sentään pidä keskittää isoihin kaupunkeihin.

      • Eläkkeellä oon ollut jo 6 vuotta.
        Kun olin työssä, olin osan aikaa maalla 120 km päässä. Eihän se onnistunut kulkeminen, kun omalla autolla.
        Nyt asun puoli vuotta maalla ja toisen puolen pikkukaupungissa, ei tulisi mitään ilman autoa.
        Tuli mieleen, että ei ollut tasapuolista sekään, kun siihen kaupunginjohtajien palaveriin vai mikä se nyt oli, kutsuttiin vaan valikoitu joukko, oliko se luku nyt 21.
        Kaikkia pitäisi kuulla, silloin kun maan asioita järjestetään.


    • Ihan kelvollinen aloitus olisipa vielä ollut suomea ;)
      Tuo hajasijoittaminen on minunkin mielestä hyvä asia.
      Täällä oli pari viikkoa sitten myös uutinen jonkun valtion viraston hajottamisesta maakuntiin niin että meidänkin lähikaupunkimme saisi osia siitä. (En nyt muista mistä virastosta oli kysymys). Kuten aina, oli vastustajiakin. Kun asiat nykyisin hoidetaan tietotekniikan välityksellä niin onko siitä sitten haittaa jos kaikki virastot eivät olekaan pääkaupungin keskustassa?

    • "pylykerö"

      Taisit lukaista eilen tämän kirjoitukseni?
      Vai mistä lie älyn-välähdyksesi.
      -
      Iloisia uutisia
      -
      Edullinen yö-sähkö poistetaan.
      Oma-koti-talo-asujilta halutaan enemmän rahaa työttömien laiska-nuorten tuettuun asumiseen Helsingissä.
      -
      Kulissien takana kerrotaan herrojen supisevan että eihän maalla enää kohta asu montaakaan ihmistä.
      Mitä ne siellä millään tuella enää tekevät.
      Pois vaan halpa sähkö niiltä!
      Stadin Poliisikin tarvii rahaa ja Ambulanssit Espoon Heli-koptereineen.
      Onhan kerros-talojen katto-puutarhoihin jotain uutuus-huoltoa tarjottava.
      Ajatelkaa! Meiltä multa katollenne, suoraan muta-kuopalta Heli-kuljetuksella.
      Kaupan-päälle laatikollinen Lantun-taimia!

      H.

      • Selitä-suomea

      • Selitä-suomea kirjoitti:

        Suosittelen Työ-väen-opiston kirjoituskurssia sinulle. Niitähän on itä-helsingissäkin. Mitä nyt mamut siellä pitää puukkohippasiaan murhia tavoitellen.

        https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005403247.html

        Hyviä opiskeluiltoja.

        "Selitä-suomea"

        Tappaja-raukoilla ei ollut vielä omaa, veroilla maksettua puu-tarhaa.
        Heillä oli nälkä.

        H.


      • pylykerö

        Mittee hölökätännöö tuas omista kirjotuksistaa ? Mullikkata luvin, siis Savon Sanomata.

        Laittakoo työ kasvimaita katoillanne, suatta tuoretta ruokoo. Jopa ovat ollunna hyviä oman muan evväät tuas.

        Hyvvee yötä nyt !


    • Hyvin joutaskin siirtämään, useammankin työpaikan, väljemmille vesille. Olis joku terve ihminen tekemään ne työt, jota ei ruuhkan ja vilinän uuvuttamat jaksa. Kaikki vaan ei mahdu pääkaupunkiseudulle.

      • Olisi sillä Vaapaavuorellakin hommia, sen Helsingin hoitamisessa, eikä poukkoilisi yli roolinsa.
        Lietsoo vastakkainasettelua.


    • mie.vuan

      Mie vuan uottelen jotta nuo Saimaalta pyyvetyt muikut kerkiää miunkin, kaupunkilaisen, pöytään. Kyllä myö kaupunkilaiset ollaan riippuvaisii mualaisista. Uunjuurekset ja ohraryynpihvit, en mie niitä katolla ois voinna kasvattoo. Vanaha oon kapuammaan kattoloille.

    • pirremiinapa

      Mukavalta tunttuu kun meijjän tytöt tul takasi sieltä kiirreen alaku lähtteiltä, löysivät niin muallaishenkiset helsinkiläis miehetttii jotta saivat ne matkaasa tänne.

      En miekkää ymmärrä minkä takkii niitä konttuutri töittäi ei vois tehä tiällä väljemmillä "vesillä".

      Puolustelloovat mmeisten keskittämistä kun tulloo muka lissee kustannukssii rahtiloista, tietysti tullookkii pikkusen mutta suaphan ne rahttoojat työtä ja sitä rattoo valtijo verotuloja.

    • ö-Öö

      Maakuntauudistus ja sote

      Net akuuteimmat ongelmat. Nopeesti ajateltuna maakuntajuttu voi kuulostaa hyvältäkin. Kyseessä kuitenkin SLP.n keinosta roikkua jatkossa edes jotenkin vallankahvassa. Siis pöndellä, kaupungeista net ei tule kannatusta ikinä saamaan. Ja pikkuhiljaa loppuu kannatus maakunnissakin. Sellainen silmänkääntötemppu, koska joutsenlaulu valtakunnanpolitiikassa menossa.

      Sote yhtä himmeliä. Sen toteutus ja sisältökin vielä täysi mysteerio. Joka tapauksessa se keskittää toimijoita vähemmäksi, kuin nyt. Isoja terveysfirmoja alkanut ilmaantumaan vähän jokapaikkaan.

      Tärkein ongelma pöndellä on elinkeinot, niitä kun ei tahdo olla Ihmiset aina muuttaneet työn perässä, siks kaupungit kasvavat. Ja kasvu tietysti kiihtyy, noitten parin mainitun jutun takia.

      Virastot ei hevillä muuta minekkään. Pöndellä ei ole duunareita, eikä kaupungeista kannata pois muuttaa.

      Suomessa muuten miljoona asuntoa, väärissä paikoissa.Jossain tsadissa asuntopulaa.

      Vapaavuori jne kaupunkijohtajat ihan syystä huolissaan. Kaupungit maksavat jo nyt liikaa maaseudun ylläpidosta. Kandee muistaa, maanviljely kaikkialla tappiollista ja metsärahat, net nyt kulkeutuu parempiin taskuihin. Teollisuus on kaupungeissa.

      Syrjäkylät tulee autioituun entisestään, edellä ihan riittävästi syitä. Kaupunkien läheisyydessä sijaitsevilla paremmat mahdollisuudet säilyä elinkelpoisina. Tässä tosin ongelmana, maassa käytännössä kaks isoa keskusliikettä. Pikkukaupat vaikeuksissa, isompien markettien jne kanssa. Noin mainiten, hikiällä oli aikanaan viis kauppaa kylillä, kaikilla syrjäkylillä kaupat, kaks kauppa-autoa. Noh, nyt on kaks hikistä kirjainkauppaa. Kunnan väkiluku muuten kaksinkertaistunut, kun palvelut kuitenkin romahtaneet.

      yritykset, jos niitä sais pöndelle houkuteltua, jotain mahdollisuuksia olisi. Vaan kun houkuttelu tahdo onnistua, siinäkin samat syyt, kuin edellä mainittu.

      Joku höpisi lomilijoista, se on höpinää, ei nykyihmiset ole kiinnostuneet korvista. Eikä mikään kunta ala kiljumaan riemusta, tai liputtamaan kunnantalolla, kun loispummielkelisiä muuttaa kuntaan. päin vastoin, suruliputuksen paikka. Lomailijat ehkä tuovat joihinkin paikkoihin reippaasti tuloja, el'kel'iset pelkkä menoerä. Jus sote jne.

      =DW=

      • Kuopio, Seinäjoki, Mikkeli, Kouvola, Hämeenlinna, Salo kuuluivat Vapaavuoren kutsumiin kaupunkeihin. Kuitenkin nämä kaupungit saavat eniten maatilatalouden tuloja.
        Tampereen pormestari: ´´ suomalainen maaseutuelinkeino tulee turvata´´ ja ´´ Tampere menestyy yhdessä koko Pirkanmaan kanssa. Ei niin, että Tampere yksin.´´
        Tuo on minusta järkevää, kaukonäköistä puhetta.
        Ja jos kuntaliitokset jatkuvat, yhä enemmän kaupunkeihin kuuluu myös maaseutua.
        Minäkin olen täällä Jämsän umpimetsässä.


      • ö-Öö
        eppu2 kirjoitti:

        Kuopio, Seinäjoki, Mikkeli, Kouvola, Hämeenlinna, Salo kuuluivat Vapaavuoren kutsumiin kaupunkeihin. Kuitenkin nämä kaupungit saavat eniten maatilatalouden tuloja.
        Tampereen pormestari: ´´ suomalainen maaseutuelinkeino tulee turvata´´ ja ´´ Tampere menestyy yhdessä koko Pirkanmaan kanssa. Ei niin, että Tampere yksin.´´
        Tuo on minusta järkevää, kaukonäköistä puhetta.
        Ja jos kuntaliitokset jatkuvat, yhä enemmän kaupunkeihin kuuluu myös maaseutua.
        Minäkin olen täällä Jämsän umpimetsässä.

        Mnaah

        Unohtui yks juttu, maatilojen määrä vähenee kovaa vauhtia. Se taas heijastuu suoraan työpaikkojen tarpeeseen ja muuttoliike saa taas vauhtia.Aina jauhetaan yhteisöverosta. Ei ne maat tuota yhtään enenpää, kuin ennenkään, mutta veronmaksajien määrä vähenee em. syistä. Sitten kai yhteisöveroja pitäis nostaa, jolloin kierre lisääntyy.

        Noit kuntaliitokset ei välttämättä ole kovin vapaaehtoisia. Pikkukuntien pikkupakko liittyä joko yhteen, tai yhdessä isompiin. Se jonkinlaista tekohengitystä, ei persnettoa tekevillä kunnilla ole oikein mitään merkitystä, eikä niitä kukaan halua riesoikseen. Ja taas kierre lisääntyy.

        Sellainenkin. Pöndeltä lähtee net, jotka pystyy- Jäljelle jää ikäänkuin rupusakki. Nuoret opiskelemaan, jäävät sille tielleen, kun työt muualla, sinne hävis peruskoiluun, terveydenhoitoon jne tuhlatut verovarat. Ja jäljelle jäänyt rupusakki ei tietenkään pysty juuri veroja makseleen, kus siis ei ole töitä.

        Suomen väkiluku ei erityisen paljon kasva, kaupungit kasvavat. Joopa, maahanmuutto. No ei mamut muuta pöndelle, no koska siellä ei ole töitä.

        Mun mielestä toi kaikki on niinkuin luonnon kiertokulkua, heikot sortuu elontiellä. Ei ole olemassa vippaskonsteja, ei oikein mitään konsteja muuttaa kehitystä.

        =DW=


      • Taikuritässä

        Kannattaa katsoa tiedot yhteisöveroprosenteista vuodelle 2017.
        Herättäkö tämä mitään ajatuksia?


      • eppu2 kirjoitti:

        Kuopio, Seinäjoki, Mikkeli, Kouvola, Hämeenlinna, Salo kuuluivat Vapaavuoren kutsumiin kaupunkeihin. Kuitenkin nämä kaupungit saavat eniten maatilatalouden tuloja.
        Tampereen pormestari: ´´ suomalainen maaseutuelinkeino tulee turvata´´ ja ´´ Tampere menestyy yhdessä koko Pirkanmaan kanssa. Ei niin, että Tampere yksin.´´
        Tuo on minusta järkevää, kaukonäköistä puhetta.
        Ja jos kuntaliitokset jatkuvat, yhä enemmän kaupunkeihin kuuluu myös maaseutua.
        Minäkin olen täällä Jämsän umpimetsässä.

        Jämsän umpimetsä olisi mielellään liittynyt Pirkanmaanhan mutta kun ei annettu lupaa. Siksi toisekseen ne siellä kaupungintalolla sanoivat jotain että oli parempi olla iso sammakko pienessä lätäkössä ja kuulua Jyväkylän piiriin.
        Meidän jengistä lähes kaikki nuoremmasta polvesta ovat muuttaneet Tampereelle tai lähistölle.


      • Paloma.se.co kirjoitti:

        Jämsän umpimetsä olisi mielellään liittynyt Pirkanmaanhan mutta kun ei annettu lupaa. Siksi toisekseen ne siellä kaupungintalolla sanoivat jotain että oli parempi olla iso sammakko pienessä lätäkössä ja kuulua Jyväkylän piiriin.
        Meidän jengistä lähes kaikki nuoremmasta polvesta ovat muuttaneet Tampereelle tai lähistölle.

        Aikanaan äänestys järjestettiin, mutta tuloksen yli käveltiin.


      • ö-Öö kirjoitti:

        Mnaah

        Unohtui yks juttu, maatilojen määrä vähenee kovaa vauhtia. Se taas heijastuu suoraan työpaikkojen tarpeeseen ja muuttoliike saa taas vauhtia.Aina jauhetaan yhteisöverosta. Ei ne maat tuota yhtään enenpää, kuin ennenkään, mutta veronmaksajien määrä vähenee em. syistä. Sitten kai yhteisöveroja pitäis nostaa, jolloin kierre lisääntyy.

        Noit kuntaliitokset ei välttämättä ole kovin vapaaehtoisia. Pikkukuntien pikkupakko liittyä joko yhteen, tai yhdessä isompiin. Se jonkinlaista tekohengitystä, ei persnettoa tekevillä kunnilla ole oikein mitään merkitystä, eikä niitä kukaan halua riesoikseen. Ja taas kierre lisääntyy.

        Sellainenkin. Pöndeltä lähtee net, jotka pystyy- Jäljelle jää ikäänkuin rupusakki. Nuoret opiskelemaan, jäävät sille tielleen, kun työt muualla, sinne hävis peruskoiluun, terveydenhoitoon jne tuhlatut verovarat. Ja jäljelle jäänyt rupusakki ei tietenkään pysty juuri veroja makseleen, kus siis ei ole töitä.

        Suomen väkiluku ei erityisen paljon kasva, kaupungit kasvavat. Joopa, maahanmuutto. No ei mamut muuta pöndelle, no koska siellä ei ole töitä.

        Mun mielestä toi kaikki on niinkuin luonnon kiertokulkua, heikot sortuu elontiellä. Ei ole olemassa vippaskonsteja, ei oikein mitään konsteja muuttaa kehitystä.

        =DW=

        Nuoret tietty haluavat kaupunkeihin.
        Mutta mielestäni tämä maaseudun tyhjennyspolitiikka on vastuutonta ja lyhytnäköistä. Varsinkin, kun maailmantilanne on näin epävakaa joka puolella.
        Kuinkahan paljon veroeuroja valuu Helsingin seudulla jo nyt asumistukien muodossa sijoittajien taskuun.
        Jokaislla levyllä on kaksi puolta. Pitäisi visioida pidemmälle tulevaisuuteen.
        Kerrotaan, että Hesalaisillaki on kesäasuntoja lappia myöden.
        Jos maaseutu tyhjennetään, sieltäkä Hesasta läyvät hakemassa ruokansa, polttoaineensa, remonttihenkilönsä.


    • mie.vuan

      "Tottumus on toinen luonto". Mie oon asunu 51 vuotta kaupungissa. En mie ennee tottuis muaseuvulle. En mie viihy mökeilläkkään. Mie tylsistyn ja mie vähämielistyn. Miulla pittää olla virikkeitä lähellä. Teatterit, elokuvat, hoplopit, uimalat ja muu äksöni. Tok mie tykkeen liikkuu mehissä ja järvilöissä.
      Parvekeluatikoissa mie yrttilöitä kasvatan ja pelakuita.
      Myö ollaan jokkainen omanlaisensa.

      En oo uutisia vielä kerenny lukemaa. Tiijä viittinkö ensinkää.

    • maissiiii

      Joidenkin laitosten tai virastojen sijoittaminen haja-asutusalueelle ei kyllä ratkaise maaseudun autioitumista. Siitä jos pääkaupunkiseudulta jokin laitos siirretään maaseudulle niin pahaa jälkeä tulee. Meillä on hyviä esimerkkejä kun poliitikko on sulan hattuunsa halunnut, kalliiksi on tullut, oikeuskansleria myöten valitettu asiaa. Liekkö jo puretaan KUOpiossa sitä lääkelaitoksen hajasijoitusta.
      Se on kokonaan eri asia jos jokin uusi laitos perustetaan pääkaupunkialueen ulkopuolelle, silloin työntekijät tietäävät missä heidän työpaikkansa sijaitsee, mutta jo valmiiden laitosten sijoittamisessa pitäisi kuunnella työntekijöitä.

      Siitä olen tyytyväinen, että aikoinaan päättäjät päättivät hajasijoittaa yliopistot, koska niiden ympärille ja ympäryskuntiin on syntynyt paljon uutta toimintaa ja yrityksiäkin.

      Mitä siitä jos jokin virasto on helsingissä, helpostihan ne hommat hoituu muutenkin tietokoneilla, paljon kalliimmaksi tulisi juoksuttaa niitä virkamiehiä siellä toimistoissaan yms. Ei ne aina suostu videokokouksiakaan pitelee...

      Etätyötä tarjotaan ratkaisuksi maaseudun autiotumiseen, mutta taitaa olla pikkiriikki pisara meressä sekin.

      Toisaalta ihmettelen, mikä on se turvallisuuspoliittinen asia, jonka vuoksi jokin virasto pitäisi siirtää johonkin pikkukaupuunkiin.
      Vaikka me suomalaiset asetuttaisin tasaisesti tähän armaaseen suomenmaahan lisäisikö se turvallisuuspolitiikkaa.

      Se on hienoa, että meillä sentään on liikkumisen vapaus ja voimme mennä pääkaupungin kalliisiin pytinkeihin tai asustella maaseudun rauhassa ja lähellä luontoa.

      • Ei valmiiden virastojen siirtely olekaan kovin järkevää. Mutta niinkauan, kun on vanhoja ikäluokkia, jotka eivät syystä tai toisesta tietokoneella asioita hoida, pitäisi olla vaikka kiertäviä neuvojia.
        Enemminkin kyse on siitä, että esim. kaavoitusratkaisuin ja veroratkaisuin vaikeutetaan maalla asumista.
        Turvallisuuspolitiikasta puheenollen, käsitin niin, kuin pylkerökin tuossa alempana, että isot tyhjät alueet houkuttavat vaikka mitä toimintaa.


    • pylykerö

      Entäpäs jos ne piättävät tahot ja valamistelevat virastot kuitennii olis lähempänä asioita joita käsittellöövät ? Oiskos siitä etua ?
      Entäs jos alakaa ilimastopakolaisuus ? Oottakos lukenna Jäätyvän helvetin ? Mökeille ja mualle kaplastivat kun sentään suap vettä ja lämmintä, ehkä ruokookii.
      No, en ärsytä murteella enää. Muistaakseni on puhuttu myös, että turvallisuudenkii kannalta ei ole hyvä olla tyhjiä seutuja kovin tiheessä.

      Tuosta Sotesta vielä, entäs jos on valinnut julkisen palvelun. Yks kaks tuliskii kiire hammaslääkärille, mutta julkiselle olis puolen vuoden jono. Yksityisellekkö ei olis lupa mennä ?
      Monimutkaisuutta ja lisää kiemuroita tuntuisi monissa hankkeissa olevan.
      Eikö VR:nkin pilkkominen moneen yhtiöön toisi lisäkustannuksia ? Työllistäähän se, mutta maksaa.
      Yks yhtiö hoitaisi radat, toinen kaluston, kolmas sitä ja tätä.

      • Jäätyvää helvettiä en ole lukenut, mutta ilmastopakolaisuudesta kyllä puhutaan ihan tosissaan.
        Toisaalla tulvii ja toisaalla kuivaa. Vesisotaakin on väläytelty.
        Tuo sotesoppa on vieläkin niin levällään, että parei vaan kun katselee rauhassa mitä tuleman pitää.


      • maissiiii

        Onhan se niinkin,
        virastoissa ja muissakin laitoksissa lienee porukkaa joka koko ajan pohtii kaiken moisia tulevaisuus kuvioita. niille ei enää meterologien ja taloustoimistojen tai vaikkapa öljyn hinnan kehityksen kuviot riitä, ne menee pitemmälle. Etsivät niitä tulevaisuuden mustia joutsenia vai miksi niitä yllätyksiä kutsutaan, voisikohan tuo ilmastonmuutospakolaisuus olla yksi semmoinen,
        Maailmassa tapahtuu kummia, vielä ei edes pystytä näkemään mihin eu kaikessa viisaudessaan ajautuu kun tuo brexit aikanaan toteutuu, sillä on kuitenkin iso merkitys myös meidän tulevaisuuteen...hajosihan tuo neuvostoliittokin tuossa vieressä.

        Onneksi tämmöisen pienen ihmisen päätä ravistaa paljon läheisemmät asiat,
        mustat linnutkin ovat paljon pienempiä kuin joutsenia...


    • pylykerö

      http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Kuopion-vesiongelma-laajenee-KYSillä-kriisikokous/1054463

      Ajatelkaas jos näitä vesiongelmia tulevaisuudessa on laajalti. Siitä on joskus varoiteltu.

      Mikähän kumma muuten Pohjois-Norjassa likaa tunturijokia ? Siellä on esiintynyt nimenomaan ihmisperäistä kolibakteeria. Paikallisuutisia seurasin, sieltä tämä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2112
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      172
      1639
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      155
      1557
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1358
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1332
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      287
      1182
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      135
      1069
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1033
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1032
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      54
      892
    Aihe