Vasemmistoliittokin tuulivoimarakentajien asialla?

En.olisi.uskonut

Eipä sitten tarvitse äänestää enää vasemmistoliittoa. Hanna Sarkkinen otti kantaa tuulivoiman puolesta Uuden Suomen "puheenvuoro" -osiossa "Faktaa ja fiktiota tuulivoimasta" Olipa teksti kuin tuulivoima lobbareiden suusta.
Uskomattomin väite oli ettei tuulivoimasta ei ole terveyshaittoja.

Todellisia puolueettomia tutkimuksia teollisuusluokan tuulivoimaloiden terveysvaikutuksista lähellä asuviin ihmisiin ei ole tehty ja näyttää siltä ettei edes haluta tehdä.
Me, jotka asumme alueilla, jonne näitä myllyjä rakennetaan, emme halua osallistua vapaaehtoisiin ihmiskokeisiin. Hanna Sarkkinen voi sen puolestani tehdä ja hankkia kotinsa tuulivoimalan läheltä.

22

138

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei.jatkoon

      Vihreissä ja vasemmistoliitossa taitaa olla paljon niitä, joille tuulivoima on lapsuuden satukirjan kuva pienestä tuulimyllystä, joka pihapiirissä pyörii mukavasti tuulessa.
      Teollisuusluokan tuulivoimalat ovat sitten eri kokoluokkaa, ja haittavaikutuksia ei ole tutkittu niinkuin pitäisi. Mutta helppohan se on viettää kivaa kahvilakulttuuria ja viisatella asiasta, kun se ei omaa elämää koske.

    • Lounatuulenystävä

      Miten lauloikaan aikoinaan Heikki Aarva laulussa "Tuulella ei ole ystävää" ?

      Nyt tuntuu joillakin olevan myös tuuli se jota voi vastustella. Lauletaan myös ruotsalaisperusteisella laululla "ken voi purjehtia tuuletta "? Siinä on kysymys jota kannattaa pohtia. Johan vanha työväkeen liitetty laulu kertoo sen mikä on pohja tuulenvieroksujien elämässä. Senhän sanoo laulukin "Tuule tuuli leppeämmin missä köyhä raataa, viluissaan tai palavissaan kasken puita kaataa ".
      Myllyjä tai ei sama asuuko niissä lepakot vai kuolevatko potkureihin pääasia on niiden katoaminen tai rakentaminen aatesuunasta riippuen !

    • hgfgg
      • Aina kun pyritään kehittämään maailmaa niin esiintyy vastustusta. Kun ensimmäiset autot tulivat Englantiin piti niiden edellä kulkea varoituslippua heiluttava palvelija, vaan miten on tänään vaikka vuosittain autot tappavat ja tekevät raajarikoiksi tuhansia globaalisti.

        Vanhat "voimat" kuten fossiiliset tulevat syrjäytymään ja on opeteltava tulemaan toimeen uusien tuotantomuotojen kanssa, tuohon joukkoon kuuluvat tuulivoima, auronkovoima ja ehkä erilaiset vuorovesi ja aaltogeneraattorit. Yhteiskunnan ja meidän kaikkien on ehkä sopeuduttava elämään maailmassa jossa tasainen energian saanti ei ole taattua varsinkin kun ydinenergiakin tulee loppumaan.

        Kun ihmiskunta toimi tuhansia vuosia ilman sähköiskun vaaraa niin uskon meidän sopeutuvan myös ajoittaiseen sähkön saantiin tyyninä ja pimeinä aikoina. Vesivoimaahan me yleensä saamme koko ajan ja lämmetessään maapallo tuossa auttaa meitä kasvavien sademäärien avulla eli valot palavat jouluna sähkökynttilöissä huomennakin.

        On tyhmää vastustaa kehitystä koska se edistyy joka tapauksessa eikä tuulivoima ole kovinkaan vaaraksi kuin suurille muuttolinnuille jos niitä ei saada kiertämään noita myllyn siipiä, kuitenkin jo nyt niitä lintuja lentää sähköjohtoihin kuten se toinen Suomessa pari vuotta sitten kuoriutunut kattohaikaran poikanenkin ennen muuttomatkalle lähtöään.

        Kaikessa on omat vaaransa niin hevosissa, koirissa, autoissa, junissa kuin lentokoneissakin. Niihin vaan pitää sopeutua!


    • Vasemmistoliitto hävittää nyt vanhoja äänestäjiään kaikilla rintamilla.
      Uusia äänestäjiä se saa taakseen voimakkasti kehittyvästä maahanmuutosta.
      Uudet äänestäjät piupau välittävät yhtään misttän.

    • Besserwisserit-paitsioon

      Kun ei itse asu tuulivoima-alueella voi viistella vapaasti. Mutta todellakin vasemmistoliitto menettää nyt ääniä.

    • pöhöon

      pehmeepäinen muija se on kaikkihan sen tietää

    • 00111111111

      Kuka muistaa persujen räjähtävät lepakot ja tuulivoima sekoilun, ,hauskaa aikaa.
      Kun tietämättömyys ja ennakkoluulot voittavat faktat.
      Tutkitusti tuulivoimasta ei haittoja juurikaan ole..Hanna oli jälleen oikeassa..

      • tollohansieoot

        höpöhöpö ota lääkkees tollo


      • 1111110110

        Ei ole varaa kun persut leikkasi omavastuita. Sellaista osaamista..


      • Punavihreäkupla

        Montako tuulivoimalaa tarvitaan korvaamaan yksi ydinvoimala ja mikä on tuulivoimaloiden käyttöikä......


      • 00000111101
        Punavihreäkupla kirjoitti:

        Montako tuulivoimalaa tarvitaan korvaamaan yksi ydinvoimala ja mikä on tuulivoimaloiden käyttöikä......

        No siinä on tuulivoimala tuottanut sähköä jo 15 vuotta, Olkiluoto ei ole tahkonnut kuin tappiota, konkursseja ja ilmaa...


      • EiköTotta
        Punavihreäkupla kirjoitti:

        Montako tuulivoimalaa tarvitaan korvaamaan yksi ydinvoimala ja mikä on tuulivoimaloiden käyttöikä......

        Tuulivoimalan ikä on 13-14 vuotta ja tyynellä pakkassäällä siitä ei ole mitään iloa, muuten ihan hyvä mutta helvetin kallis ja ei tasoita kalliita talven ruuhka huippuja Suomessa......Mutta meillähän on varaa verovaroin tuettuun energian tuotantoon ja metsätellisuus kiittää ja vaihtaa paikkaa.....


      • 000000011101011

        Paljonko Olkiluoto on tullut maksamaan veronmaksajille?


      • Ei.ole.tutkittu

        Ja missähän ne puolueettomat tutkimukset näin suurien tuulivoimaloiden vaikutuksista ovat!


    • Tyhmävasuriakka

      Jos ei mistään mitään tiedä on parempi olla hiljaa,kyllä tuulivoimalat pitää saatanallista meteliä olen niin monta yötä viettänyt alueella missä näitä on ja joka väittää vastaan niin menkää katsomaan pitääkö paikkansa,tämäkin Vasuriakka on tietenkin käynyt tuulettomana päivänä katsomassa pitääkö meteliä . Nämä vihervasemmistolaiset eivät tiedä oikeasta elämästä mitään siksi kaikkein tyhmin kansanosa äänestää heitä.

    • Satupässi

      Satu Pässi sanoi että mihinkä me ydinvoimalaita tarvitsemme meille ainakin tulee virtaa töpselistä ja maatauoden suhteen kaupanhyllä on aina maitoa,

    • kataluuskostautuu

      Vasemmistoliitto on populistinen puolue vihreiden tavoin. Jos hallitukseen sattuu pääsemään ja tekee väärää politiikkaa, niin arvostus ei nouse, vaikka ennen eduskuntavaaleja hyppää pois hallituksesta. Se on nähty kummankin puolueen kohdalla.

      • Tottahan.se.on

        Nimenomaan näinhän ne tekevät. Luulevat, että äänestäjät ovat tyhmiä.


    • Sakari.Sailor

      V-liitto on kuin Katri-Helenan laulussa "Minne tuuli kuljettaa" se kannattaa kuunnella tarkoin korvin. "Tuuli kaiken otti, tuulella on potti, tuuli anna ei". Jos kyseessä olisi aito purjehtija se olisi toinen asia silloin saavuttaisiin tiettyyn satamaan vaikka lievään vastatuuleen mutta mitä tekee kölitön amatööripaatti ?
      Juuri kuin V-liitto joka tuuli vie ja joka tuuli tuo purjehtijat istuvat pohjalla ja lukevat ohjeita mitä tulis tehdä ? Osa selittää mitä on kuullut satamassa muinaispurjehtijain opista !

    • Timo.Tuulenkummi

      Niin jotta ei äänestetä niitä puolueita jotka tuulella käyvät ?

      No sepäs on somaa ennen vanhaan oli sellainen määritelmä , että joku oli "Tuulella käyvä" ?

      Tuostahan on myös vastakohta jopa kirjallisessa muodossa tuo kuuluisa ratsastaja "Don Quote"
      ratsasteli palvelijansa kanssa pitkin maita ja mantuja ja oli käsityksen mukaa ensimmäisiä tuulivoiman vastustajia.
      Niin noista tuulella käyvistä puheen ollen sen arvonimen saivat "järjenjaossa pienesti saaneet" henkilöt. En tiedä onko vain minun korvissani tuo luokitus niillä jotka pitävät torstaisin "Kyselytunti" nimistä viihde ohjelmaa, mutta jotenkin sellaisen vaikutelman olen saanut.
      Taito käännellä sanoja oikein ja nurinpäin on varmaankin taito ei voimalaji ja vielä saada pitkähkö aika kulumaan niin, ettei mitään tule sanoneeksi. Tosin uskon vakaasti tuon taiteilun takana on ammattilaisten ryhmä, joka muokkailee luettavaksi nuo taideteoksensa.

    • Lassi.Leipuri

      Kuin mänöy tuul Karjalash ?

      Toatot lauloit: "Tuuloo, tuuloo äijöh tuulou konsaga tuulou konsaga ei ."

      Moni muukin asia oli niin kuin "yläpihan ukko" oli säätänyt. Nykyään hänenkin paikalleen on pyrkiviä vaikka virkaa ei auki olevaksi ole julistettu.
      Se siinäkin on hassuinta ne jotka siihen kiivaimmin "änkeää" ovat kuin muutkin hallitsemaan pyrkivät. Mitä vähemmin on edellytyksiä viran hoitoon sen kiivaampi on pyrky siihen päästä. Pyrkyä on rajusti nosteen saavat aikaan konsulttitoimistot ja ajatuspajat. Tuossakin on kyllä sama kuin kunnon leivän teossa "ostohiiva ei tepsi" leivänjuuri tekee sen maun ja nosteen !

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6432
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4153
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2567
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2000
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1518
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1377
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1090
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1011
    Aihe