Mies raskaana ja muita valtakunnan vauvauutisia

mies.ei.synnytä

Turusen Pasi kiteyttää tässä hyvin miten sairas maailma on.
Mutta vastapainoksi kuitenkaan ei tarvitse miettiä kumpi on raskaana Sauli vai Jenni.

"Viime viikonvaihteen aikana mediat ovat olleet raskaana hätkähdyttävistä vauvauutisista. "Mies on ensimmäistä kertaa raskaana Suomessa" (YLE 7.10.2017) uutisoi YLE viitaten Lännen Median juttuun. "Isä on ensi kertaa raskaana Suomessa," uutisoi Ilkka (7.10.2017) paperilehdessään. Maakuntalehdet Aamulehti, Turun Sanomat, Savon Sanomat samoin Iltalehti kuin yhdestä suusta julistivat samaa.

Kyse oli siis ns transmiehestä, naisesta, joka kesken sukupuolenkorjausprosessin halusi tulla raskaaksi ja keskeytti hormonihoidot tullakseen raskaaksi. Hänelle oli kuitenkin jo myönnetty miehen henkilötunnus ja terveydenhuollon tietojärjestelmälle tämä oli uusi tilanne.

Tässä kaikessa on takana vakava poliittinen kampanjointi translain muuttamiseksi.

Siksi YLE peesasi myöhemmin samana päivänä kauhistelemalla Suomen lainsäädännön takapajuisuutta tällaisissa tilanteissa: "Uutinen raskaana olevasta miehestä havahdutti: lainsäädäntö laahaa perässä - Suomi on ainoa Pohjoismaa, jossa transihmiseltä vaaditaan lisääntymiskyvyttömyyttä" (YLE 7.10.2017).
Uutisen analyysia

Analysoin seuraavassa hiukan YLE:n uutisjutussa (7.10.2017 klo 09:09) esiinnostettuja ajatuksia.

"Suomessa on tiettävästi ensimmäistä kertaa tilanne, jossa mies on raskaana"

Ei ole. Kyseessä on nainen, joka haluaa olla mies, kuten jutun jatkosta käy ilmi.

"Tuleva isä on määritetty syntyessään naiseksi..."

Hän ei ole tuleva "isä", vaan äiti. Hän syntyi naisena eikä sitä ole erikseen ulkopuolelta "määritetty". Sukupuoli ei ole hoitohenkilökunnan tai kenenkään itse määritettävissä. Ihmiset syntyvät mies- tai naissukupuolisiksi. Naiset tulevat raskaaksi ja synnyttävät, ei miehet.

Myöhemmässä elämänvaiheessa henkilö voi jostain syystä kokea oman käsityksensä omasta sukupuolestaan olevan ristiriidassa syntymäsukupuolen kanssa (dysforia). Tämä ei tarkoita sitä, että kätilöopisto oli väärässä ja sukupuoleensa tyytymätön henkilö oikeassa.

"...mutta hän on käynyt läpi sukupuolen korjausprosessin ja saanut toissa vuonna miehen henkilöllisyystunnuksen..."

Hänen sukupuolensa on edelleen nainen väärästä henkilötunnuksesta huolimatta. Sukupuoli on muuta kuin henkilötunnus.

"Hän päätti keskeyttää tilapäisesti hormoniterapiansa, jotta voisi kokeilla lapsen hankkimista puolisonsa kanssa."

Onneksi olkoon.

Katkelma osoittaa, että ns "sukupuolenkorjaus" on täysin kemiallisen keinotekoisesti toteutettu prosessi, joka voidaan henkilön niin halutessa pysäyttää (olettaen ettei kehoa ole ehditty kirurgisesti manipuloida). Tällöin biologia huolehtii oikeasti sukupuolenkorjauksesta takaisin asianmukaisiin puitteisiin.

"Raskaus on pariskunnan mukaan sujunut muuten hyvin, mutta terveydenhuollon tietojärjestelmät eivät tunnista tilannetta, jossa raskaana olevalla on miehen henkilöllisyystunnus."

Tietojärjestelmän dysforia?

"Setan Transtukipisteen johtavan sosiaalityöntekijän Maarit Huuskan mukaan ei ole täyttä varmuutta, että kyseessä on ensimmäinen raskaana oleva mies Suomessa, mutta hänen mukaansa se on hyvin todennäköistä."

Meillä on täysi varmuus siitä, ettei missään mies ole tullut raskaaksi. Ei Suomessa eikä muualla. Seta leikkii sanoilla ja mielikuvituksella ja ihmisten terveydellä.

Tapauksen henkilö on nainen, joka haluaisi olla mies. Kyse ei ole raskaana olevasta miehestä, kuten raskaus itsessään osoittaa.

Sukupuolta ei muuteta ideologisoimalla sukupuoli ja soveltamalla termejä ja määritelmiä virheellisen mielivaltaisesti, vaikka se tapahtuisi hyvin vakavalla ja asiantuntevalla ilmeellä.
Translain muuttamisella monta tähtäyspistettä

Käynnissä on media-avusteinen kampanja translain muuttamiseksi. Lainmuutoksella sinänsä on monta tähtäyspistettä. Yksi niistä liittyy transihmisten oikeuksiin ja toinen laajempaan yhteiskunnalliseen muutospyrkimykseen kohti sukupuolineutraalimpaa ajattelua.

Yksilötasolla minulla ei periaatteessa ole mitään sitä vastaan, että laista poistettaisiin vaatimus transihmisten pakkosterilisaatiosta.

Täysin terveiden ruumiinosien amputaatio on ylipäätään täysin tarpeetonta, eikä siihen tulisi olla mitään pakkoa, eikä sellaiseen tulisi muutenkaan rohkaista.

Sukupuolidysforiaa poteva henkilö, joka kokee itsensä olevan toista sukupuolta kuin biologinen sukupuolensa, tarvitsee ymmärrystä ja tukea. Ei myrkyllisiä hoitoja ja sukuelintensä silpomista.

Erityisen vahingolllisella ja vastuuttomalla tiellä ollaan yhteiskunnallisesti silloin, kun sukpuolidysforiaa potevia lapsia rohkaistaan tälle vaaralliselle myrkyllisten hormonihoitojen ja kirurgisen manipulaation tielle.

Vanhempien onkin oltava erityisetn valppaana sen kanssa minkälaista sukupuolista hämmennystä Setan "kouluttajat" näissä merkeissä käyvät kouluissa markkinoimassa. "

51

252

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mies.ei.synnytä

      Missä on median vastuu irrationaalisista uutisista?

      Uutisotsikot "raskaana olevasta miehestä" ovat kuin suoraan Monty Pythonin sketseistä. Mutta ei. Jutut on kirjoitettu ilmeisen vakavalla mielellä.

      On yksi asia vaatia lakiin muutoksia. Sellaiset muutosvaatimukset voivat olla perusteltuja tai sitten ei. Asia ratkaistaan yhteiskunnallisela keskustelulla. Mutta ketä palvelee uutistoimitusten kylvämä käsitteellinen sekamelska?

      Median kielipeli "raskaana olevasta isästä" vie julkista keskustelua kohti irrationaalisuutta ja vahingoittaa siten ihmisten kykyä käydä rationaalista keskustelua keskenään.

      Vaatimalla uutisten kuluttajia laittamaan järkensä naulakkoon pakottamalla heidät lukemaan järjettömiä otsikoita media sortuu vallan väärinkäyttöön pakottaessaan ihmisiä omaksumaan irrationaalisia ja todellisuuden vastaisia käsitteitä, kuten "raskaana oleva isä". Tämä on yhtä järjen vastainen käsite kuin "naimaton poikamies". Se, että kykenemme lausumaan yhdessä lausesssa sisäisesti täysin ristiriitaisia järjesttömyyksiä ei tee niistä todellisia.
      "Iloisia uutisia presidentin kansliasta

      Mahtui viikkoon ihan oikeitakin vauvauutisia, kun presidentin kansliasta tiedotettiin odotettavissa olevasta iloisesta perheenlisäyksestä:

      "Presidenttipari odottaa perheenlisäystä
      Tasavallan presidentin kanslia
      Tiedote 55/2017
      9.10.2017

      ”Kerromme ilouutisen: Jos kaikki sujuu odotetusti, perheemme kasvaa helmikuussa 2018. Lasta on useiden vuosien ajan odotettu ja toivottu. Näihin vuosiin on lukeutunut monia vastoinkäymisiä. Siksi onnen ohella on raskauden alkuun sisältynyt herkkyyksiä, mutta nyt voimme asiasta kertoa”, kertovat perheenlisäyksestä tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio.

      Kyseessä on yksityinen perheasia, eikä perheenlisäys tule vaikuttamaan presidentin työn hoitoon.
      Sauli Niinistö ja Jenni Haukio avioituivat 3.1.2009. Tuleva lapsi on Haukiolle ensimmäinen ja Niinistölle kolmas."

      Presidentin kanslian verkkosivut kaatuivat ihmisten pyrkiessä lukemaan perheenlisäyksestä kertovaa tiedotetta. Myös presidentti Niinistön Facebook seinälle ilmestyi parissa tunnissa tuhansia onnitteluita.

      Sitten tietysti spekuloitiin myös "vaalivauvalla".

      Yksi asia kuitenkin on varmaa. Tässä tapauksessa ei tarvitse arvailla kumpi on raskaana.

      Onnea presidenttiparille. "

      https://www.patmos.fi/blogi/kirjoitukset/1060/mies_raskaana_ja_muita_valtakunnan_vauvauutisia

      • Mainio blogi taas Pasilta!

        Aamulehtikin uutisoi suurin otsikoin, että mies raskaana :D
        Tämä samainen lehti uutisoi täysin järjen- ja biologian vastasen sukupuolia koskavan uutisen mutta samaan aikaan kieltäytyy käyttämästä eduskunnan puhemiehestä nimitystä puhemies :D
        Mikä siis ohjaa Aamulehden uutisointia :D:D:D


      • en.tilaa.enää
        usko.vainen kirjoitti:

        Mainio blogi taas Pasilta!

        Aamulehtikin uutisoi suurin otsikoin, että mies raskaana :D
        Tämä samainen lehti uutisoi täysin järjen- ja biologian vastasen sukupuolia koskavan uutisen mutta samaan aikaan kieltäytyy käyttämästä eduskunnan puhemiehestä nimitystä puhemies :D
        Mikä siis ohjaa Aamulehden uutisointia :D:D:D

        kaksinaismoralismia ja homotusta!


      • en.tilaa.enää kirjoitti:

        kaksinaismoralismia ja homotusta!

        Joo, Aamulehden ideologia on muuttunut vuosikymmneten aikana.
        Luin sitä lapsena ja se oli kunnon porvareiden lehti jota työläinen ei edes käteensä ottanut, nyt senkin on vihervassut vallanneet.


      • 60-lukulainen
        usko.vainen kirjoitti:

        Joo, Aamulehden ideologia on muuttunut vuosikymmneten aikana.
        Luin sitä lapsena ja se oli kunnon porvareiden lehti jota työläinen ei edes käteensä ottanut, nyt senkin on vihervassut vallanneet.

        Totuudessa jos pysytään vaihteeksi, niin isot tehtaat saivat AL:n työläisilleen hyvään alennushintaan ja useimmat sen tilasivat.


      • 60-lukulainen kirjoitti:

        Totuudessa jos pysytään vaihteeksi, niin isot tehtaat saivat AL:n työläisilleen hyvään alennushintaan ja useimmat sen tilasivat.

        Minun tuntemissani työläisperheissä luettiin Kansan-Uutisia ja jotain toista punaista lehteä....


      • 60-lukulainen kirjoitti:

        Totuudessa jos pysytään vaihteeksi, niin isot tehtaat saivat AL:n työläisilleen hyvään alennushintaan ja useimmat sen tilasivat.

        Näin oli. Aamulehti oli silti tiukka kokoomuksen äänenkannattaja 1980-luvulle saakka ja vain kokkarit saivat julki tiedot toiminnastaan ja tapahtumistaan (Kokoomus toimii -palsta). Vielä myöhemminkin väitetään vaalimainoksilla olleen eri hinnat eri puolueille vasempaan päin nousevasti porrastaen.

        Nykyistä edeltävä päätoimittaja Matti Apunen palautti kaudellaan linjan työnantaja- ja oikeistomieliseksi, kun taas nyt Yleen siirtyvä Jouko Jokinen ensi töikseen tutki kaikkien aamulehteläisten poliittiset kannat, julkisti ne isossa jutussa – ei tietenkään niminä vaan numeroina – ja teki Aamulehdestä ehkä enemmän kuin koskaan ennen kaikkien pirkanmaalaisten lehden.


      • kerro.toki
        RepeRuutikallo kirjoitti:

        Näin oli. Aamulehti oli silti tiukka kokoomuksen äänenkannattaja 1980-luvulle saakka ja vain kokkarit saivat julki tiedot toiminnastaan ja tapahtumistaan (Kokoomus toimii -palsta). Vielä myöhemminkin väitetään vaalimainoksilla olleen eri hinnat eri puolueille vasempaan päin nousevasti porrastaen.

        Nykyistä edeltävä päätoimittaja Matti Apunen palautti kaudellaan linjan työnantaja- ja oikeistomieliseksi, kun taas nyt Yleen siirtyvä Jouko Jokinen ensi töikseen tutki kaikkien aamulehteläisten poliittiset kannat, julkisti ne isossa jutussa – ei tietenkään niminä vaan numeroina – ja teki Aamulehdestä ehkä enemmän kuin koskaan ennen kaikkien pirkanmaalaisten lehden.

        Mitä lehteä sinä luit 1970-luvulla stalinistiaikoinasi, Räyhís?


      • yhtynetelliseenpuhujaan
        en.tilaa.enää kirjoitti:

        kaksinaismoralismia ja homotusta!

        Hyvin luonnehtit usko.vaisen viestejä


      • yhtynetelliseenpuhujaan kirjoitti:

        Hyvin luonnehtit usko.vaisen viestejä

        Voi sinua pikkuista :D Onko sinulla jotain sanottavaa minulle myös tällä nikilläsi?
        Jutellaan jostain, jookos?


    • kauhuromani

      Pasi on koko Patmos-säätiön ainoa hyvä ja selkeä kirjoittaja. Vahinko että hän uhraa lahjansa ääriuskonnollisen pölhöagendan palvelemiseen.

    • uimakeskus

      Pasi Turunen on mielipiteensä tuonut julki ja sillä on juuri se arvo, joka yksittäisen kansalaisen mielipiteellä on.

      • Miksi vaihtoit nikkiäsi "kauhuromaani"?


      • uimakeskus
        usko.vainen kirjoitti:

        Miksi vaihtoit nikkiäsi "kauhuromaani"?

        No, onko tuo Turusen kirjoitus mielestäsi muuta kuin yksittäisen tavallisen kansalaisen mielipide?

        Olen uimakeskus en kauhuromaani. Valitettavasti sinulla ei ole kykyä erottaa kahta kirjoittajaa toisistaan.

        Luin aikaisemmin tuota piispa Askolaa koskevaa viestiketjua. Siellä syytetään piispaa siitä ettei hän puhu Jeesuksesta eikä käytä Raamatun lauseita. Voiko ihmetellä myös sitä, että kristillisen lähetysjärjestön toiminnanjohtaja kirjoittaa pitkää pötköä, eikä sanaakaan Jeesuksesta tai Raamatusta. Pelkkää politikointia....


      • uimakeskus kirjoitti:

        No, onko tuo Turusen kirjoitus mielestäsi muuta kuin yksittäisen tavallisen kansalaisen mielipide?

        Olen uimakeskus en kauhuromaani. Valitettavasti sinulla ei ole kykyä erottaa kahta kirjoittajaa toisistaan.

        Luin aikaisemmin tuota piispa Askolaa koskevaa viestiketjua. Siellä syytetään piispaa siitä ettei hän puhu Jeesuksesta eikä käytä Raamatun lauseita. Voiko ihmetellä myös sitä, että kristillisen lähetysjärjestön toiminnanjohtaja kirjoittaa pitkää pötköä, eikä sanaakaan Jeesuksesta tai Raamatusta. Pelkkää politikointia....

        "Luin aikaisemmin tuota piispa Askolaa koskevaa viestiketjua. Siellä syytetään piispaa siitä ettei hän puhu Jeesuksesta eikä käytä Raamatun lauseita. Voiko ihmetellä myös sitä, että kristillisen lähetysjärjestön toiminnanjohtaja kirjoittaa pitkää pötköä, eikä sanaakaan Jeesuksesta tai Raamatusta. Pelkkää politikointia.... "

        :-)

        Onko sinulle yllätys että näillä palstan "oikeauskoisilla" on täysin eri standardi niitä vihollisiksi (Askola) koettuja kohtaan ja "omia" kohtaan.

        Sehän on heille suorastaan sääntö.


      • uimakeskus kirjoitti:

        No, onko tuo Turusen kirjoitus mielestäsi muuta kuin yksittäisen tavallisen kansalaisen mielipide?

        Olen uimakeskus en kauhuromaani. Valitettavasti sinulla ei ole kykyä erottaa kahta kirjoittajaa toisistaan.

        Luin aikaisemmin tuota piispa Askolaa koskevaa viestiketjua. Siellä syytetään piispaa siitä ettei hän puhu Jeesuksesta eikä käytä Raamatun lauseita. Voiko ihmetellä myös sitä, että kristillisen lähetysjärjestön toiminnanjohtaja kirjoittaa pitkää pötköä, eikä sanaakaan Jeesuksesta tai Raamatusta. Pelkkää politikointia....

        Tottakai se on Turusen kirjoittama mutta hyvin yleisiä tosiasoita siinä käsittelee joten en näe juurikaan kohtia jotka olisivat hänen mileipiteitään.
        Mikä sinusta tuossa on vain hänen mielipiteensä?

        Pasi Turunen on Raamatun opettaja joka on pitänyt satoja opetuksia Raamatusta ja Jeesuksesta sekä kirjoittanut monta kirjaa Raamatusta.
        Mutta tämä kyseinen blogi oli kannanotto tähän älyttömään tilanteeseen mihin on jouduttu kun Jumalan luomsiytötä ei kunnioiteta ja Setan kaltaiset järjestöt sanelevat kuka synnyttää ja kuka on mies ja kuka nainen :D

        Meillä uksovilla on myös oikeus ja velvollisuu ottaa kantaa yhteiskunnallisiin asioihin :D


      • usko.vainen kirjoitti:

        Tottakai se on Turusen kirjoittama mutta hyvin yleisiä tosiasoita siinä käsittelee joten en näe juurikaan kohtia jotka olisivat hänen mileipiteitään.
        Mikä sinusta tuossa on vain hänen mielipiteensä?

        Pasi Turunen on Raamatun opettaja joka on pitänyt satoja opetuksia Raamatusta ja Jeesuksesta sekä kirjoittanut monta kirjaa Raamatusta.
        Mutta tämä kyseinen blogi oli kannanotto tähän älyttömään tilanteeseen mihin on jouduttu kun Jumalan luomsiytötä ei kunnioiteta ja Setan kaltaiset järjestöt sanelevat kuka synnyttää ja kuka on mies ja kuka nainen :D

        Meillä uksovilla on myös oikeus ja velvollisuu ottaa kantaa yhteiskunnallisiin asioihin :D

        Sorry kirjoituviheet :D


      • usko.vainen kirjoitti:

        Tottakai se on Turusen kirjoittama mutta hyvin yleisiä tosiasoita siinä käsittelee joten en näe juurikaan kohtia jotka olisivat hänen mileipiteitään.
        Mikä sinusta tuossa on vain hänen mielipiteensä?

        Pasi Turunen on Raamatun opettaja joka on pitänyt satoja opetuksia Raamatusta ja Jeesuksesta sekä kirjoittanut monta kirjaa Raamatusta.
        Mutta tämä kyseinen blogi oli kannanotto tähän älyttömään tilanteeseen mihin on jouduttu kun Jumalan luomsiytötä ei kunnioiteta ja Setan kaltaiset järjestöt sanelevat kuka synnyttää ja kuka on mies ja kuka nainen :D

        Meillä uksovilla on myös oikeus ja velvollisuu ottaa kantaa yhteiskunnallisiin asioihin :D

        Pasihan saa tietysti ottaa kantaa mihin haluaa mutta ei se kantaa ottaminen Pasin mielipiteistä totuuksia tee.

        :-)


      • usko.vainen kirjoitti:

        Tottakai se on Turusen kirjoittama mutta hyvin yleisiä tosiasoita siinä käsittelee joten en näe juurikaan kohtia jotka olisivat hänen mileipiteitään.
        Mikä sinusta tuossa on vain hänen mielipiteensä?

        Pasi Turunen on Raamatun opettaja joka on pitänyt satoja opetuksia Raamatusta ja Jeesuksesta sekä kirjoittanut monta kirjaa Raamatusta.
        Mutta tämä kyseinen blogi oli kannanotto tähän älyttömään tilanteeseen mihin on jouduttu kun Jumalan luomsiytötä ei kunnioiteta ja Setan kaltaiset järjestöt sanelevat kuka synnyttää ja kuka on mies ja kuka nainen :D

        Meillä uksovilla on myös oikeus ja velvollisuu ottaa kantaa yhteiskunnallisiin asioihin :D

        "Meillä uksovilla on myös oikeus ja velvollisuu ottaa kantaa yhteiskunnallisiin asioihin :D "

        Kuten taitaa olla muillakin vai mitä?

        Kovin ahkerasti kuitenkin kritisoitte Askolaa ym, siitä kun he ottavat kantaa yhteiskunnallisiin asioihin.


      • uimakeskus
        usko.vainen kirjoitti:

        Tottakai se on Turusen kirjoittama mutta hyvin yleisiä tosiasoita siinä käsittelee joten en näe juurikaan kohtia jotka olisivat hänen mileipiteitään.
        Mikä sinusta tuossa on vain hänen mielipiteensä?

        Pasi Turunen on Raamatun opettaja joka on pitänyt satoja opetuksia Raamatusta ja Jeesuksesta sekä kirjoittanut monta kirjaa Raamatusta.
        Mutta tämä kyseinen blogi oli kannanotto tähän älyttömään tilanteeseen mihin on jouduttu kun Jumalan luomsiytötä ei kunnioiteta ja Setan kaltaiset järjestöt sanelevat kuka synnyttää ja kuka on mies ja kuka nainen :D

        Meillä uksovilla on myös oikeus ja velvollisuu ottaa kantaa yhteiskunnallisiin asioihin :D

        Eli Turunen saa ottaa kantaa yhteiskunnallisiin asioihin, mutta piispa ei?

        Mielestäni Turusen kirjoitus on mielipidekirjoitus, sillä hän ei pohjaa ajatuksiaan mihinkään, ei edes Raamattuun.


      • uimakeskus kirjoitti:

        Eli Turunen saa ottaa kantaa yhteiskunnallisiin asioihin, mutta piispa ei?

        Mielestäni Turusen kirjoitus on mielipidekirjoitus, sillä hän ei pohjaa ajatuksiaan mihinkään, ei edes Raamattuun.

        Tottakai piispa saa otta kantaa yhteiskunnaliisiin asiohin mutta toki soisi, että tekisi muutakin :D

        Minä en löytänyt yhtään mileipidettä tuosta. Voisitko sinä osoittaa ne minulle?


      • uimakeskus
        usko.vainen kirjoitti:

        Tottakai piispa saa otta kantaa yhteiskunnaliisiin asiohin mutta toki soisi, että tekisi muutakin :D

        Minä en löytänyt yhtään mileipidettä tuosta. Voisitko sinä osoittaa ne minulle?

        Etkö yhtään? Vaikka hän jopa itse osoittaa ainakin yhden.


      • uimakeskus kirjoitti:

        Etkö yhtään? Vaikka hän jopa itse osoittaa ainakin yhden.

        Halustko jankutella vai esittää ne pelkät mielipiteet? :D


      • uimakeskus
        usko.vainen kirjoitti:

        Halustko jankutella vai esittää ne pelkät mielipiteet? :D

        Et ole lukenut tekstiä? Vai et ole ymmärtänyt sitä?


      • uimakeskus kirjoitti:

        Et ole lukenut tekstiä? Vai et ole ymmärtänyt sitä?

        Laita nyt vaan niitä esimerkkejä äläkä jankuttele :D:D:D


      • uimakeskus kirjoitti:

        No, onko tuo Turusen kirjoitus mielestäsi muuta kuin yksittäisen tavallisen kansalaisen mielipide?

        Olen uimakeskus en kauhuromaani. Valitettavasti sinulla ei ole kykyä erottaa kahta kirjoittajaa toisistaan.

        Luin aikaisemmin tuota piispa Askolaa koskevaa viestiketjua. Siellä syytetään piispaa siitä ettei hän puhu Jeesuksesta eikä käytä Raamatun lauseita. Voiko ihmetellä myös sitä, että kristillisen lähetysjärjestön toiminnanjohtaja kirjoittaa pitkää pötköä, eikä sanaakaan Jeesuksesta tai Raamatusta. Pelkkää politikointia....

        >Valitettavasti sinulla ei ole kykyä erottaa kahta kirjoittajaa toisistaan.

        Jotta konkurssi olisi täydellinen, hän luulee myös, että muilla _ei_ ole kykyä tunnistaa erästä lukemattomina eri persoonina riehuvaa kirjoittajaa... 💩


      • RepeRuutikallo kirjoitti:

        >Valitettavasti sinulla ei ole kykyä erottaa kahta kirjoittajaa toisistaan.

        Jotta konkurssi olisi täydellinen, hän luulee myös, että muilla _ei_ ole kykyä tunnistaa erästä lukemattomina eri persoonina riehuvaa kirjoittajaa... 💩

        Älä Repeliini riehu, se ei tee hyvää verenpaineellesi 🤗


      • kaikesta.sitä.maksetaan
        usko.vainen kirjoitti:

        Tottakai se on Turusen kirjoittama mutta hyvin yleisiä tosiasoita siinä käsittelee joten en näe juurikaan kohtia jotka olisivat hänen mileipiteitään.
        Mikä sinusta tuossa on vain hänen mielipiteensä?

        Pasi Turunen on Raamatun opettaja joka on pitänyt satoja opetuksia Raamatusta ja Jeesuksesta sekä kirjoittanut monta kirjaa Raamatusta.
        Mutta tämä kyseinen blogi oli kannanotto tähän älyttömään tilanteeseen mihin on jouduttu kun Jumalan luomsiytötä ei kunnioiteta ja Setan kaltaiset järjestöt sanelevat kuka synnyttää ja kuka on mies ja kuka nainen :D

        Meillä uksovilla on myös oikeus ja velvollisuu ottaa kantaa yhteiskunnallisiin asioihin :D

        >>Pasi Turunen on Raamatun opettaja joka on pitänyt satoja opetuksia Raamatusta ja Jeesuksesta sekä kirjoittanut monta kirjaa Raamatusta. <<

        Opettaja joka ei ole opettanut kuin luuloja, uskomuksia ja tuntemuksia.


      • kaikesta.sitä.maksetaan kirjoitti:

        >>Pasi Turunen on Raamatun opettaja joka on pitänyt satoja opetuksia Raamatusta ja Jeesuksesta sekä kirjoittanut monta kirjaa Raamatusta. <<

        Opettaja joka ei ole opettanut kuin luuloja, uskomuksia ja tuntemuksia.

        Kerro tarkemmin.


    • fvihmpsf

      Sairas ja jokseenkin väkivaltainen mailma todella on
      - olen vammaisnainen minäkin yksinäinen vanhus
      - ihmisiin kohdistuva rääkki on moninaista, pilkkaa, ivaa ja silkkaavahingontekoa
      . kohdistuu useinkin myös maallisiin ja pihassaseisovaan vanhahkoon autooni
      - joku joskus pihisteli autonnavaimia ja asuntojenkin alueella
      - mistän ihanvauvantempuista lie kyse, jos öiseen aikaan on auton ovet avattu ja virtsaa penkeillä ja lattiallakin lainehtien - peliriippuvaisia ja mt-ongelmista kärsiviä lie muitakin pakko-oireisten lisäksi
      - jos aina lie on tarve muuttaa naapuristonkin omaisuus rahoiksi tai romuiksi?

    • Pasikin voisi elää paljon onnellisempaa elämää kun ei käyttäisi energiaansa muiden ihmisten asioihin puuttumiseen.

      Täytyy olla todella henkisesti raskasta kun käyttää kaiken aikansa muiden ihmisten asioiden kauhistelemiseen ja ihmettelemiseen sen sijaan että antaisi muiden elää elämäänsä kuten he haluavat aivan kuten Pasi itsekin saa elää sitä omaa elämäänsä kuten itse haluaa.

      • Tosin Pasille maksetaan tuosta ilmeisen hyvin. Jos on selkäruodossa tilaa seteleille, voi käyttää aikansa noinkin.


      • kerro.toki
        RepeRuutikallo kirjoitti:

        Tosin Pasille maksetaan tuosta ilmeisen hyvin. Jos on selkäruodossa tilaa seteleille, voi käyttää aikansa noinkin.

        Mitä mieltä olet stalinistiajoistasi, Räyhís?


      • kerro.toki kirjoitti:

        Mitä mieltä olet stalinistiajoistasi, Räyhís?

        Niistä Repeliini vaikenee 🤗


      • emoij
        usko.vainen kirjoitti:

        Niistä Repeliini vaikenee 🤗

        Stalinisteiltakö Repe kuten myös mummomuori on oppinut tuota ...hmm ..... dialektiikkaa :)


      • emoij kirjoitti:

        Stalinisteiltakö Repe kuten myös mummomuori on oppinut tuota ...hmm ..... dialektiikkaa :)

        Ilmeisesti 😉


      • mdmdn

        Missä tynnyrissä sinä elät?


    • SitäOdotellessa

      Hmmm, joo mikähän ois sit seuraava looginen kehitysaskel hömppäuutisten ah niin antoisalla saralla? Joku päättää jollain hormoneilla kasvattaa itelleen yhtä pitkät ihokarvat ku simpanssillakin on, ni sit päästään "nauttimaan" uutisesta:
      "SIMPANSSI SYNNYTTI IHMISLAPSEN"? :/

      • Minusta tuo oli hyvä, että sama kuin naimisissa oleva poikamies :D


      • maho.sonni
        usko.vainen kirjoitti:

        Minusta tuo oli hyvä, että sama kuin naimisissa oleva poikamies :D

        tai maho sonni


    • ksksm

      Mainio kirjoitus!

    • Realisminpuutostauti

      Tosi on että maailmassa on paljon sairaita, kun huomio kuinka uskotaan henkiolentoihin.

    • terveisiäLaaksonmetsästä

      Miehet on vasta muutamia vuosia taputusten kanssa saaneet yrittää yhdessä keskenään . On ihmisoikeusloukkaus puhua sairaudesta. Yritysten yleistyessä ja kiitosten julkisuus arkipäiväistää asian ja kun tavaraa saadaan suoleen nuorten tasa-arvon vaatimuksesta niin uusi elämä saa alkunsa.

    • Pasille tuli pyyhkeitä jo bloginsa keskusteluosiossa:

      "Pasi Turusen syyllistäessä Seta ry:tä ihmisten terveydellä leikkimisestä on kuitenkin syytä huomauttaa, että kaikki transsukupuolisten hoidot tapahtuvat Suomessa kahdessa yliopistosairaalassa.

      Transsukupuolisille annettavista hoidoista eivät päätä vähemmistöjen etuja ajava kansalaisjärjestö eikä myöskään kristillinen lähetysjärjestö. Kummallakaan näistä ei ole tarvittavaa lääketieteellistä osaamista, toisella vielä vähemmän.

      Seta ry:n edustajan vierailu koululla voi olla vähemmistöön kuuluvalle nuorelle se viimeinen linkki elämän ja itsemurhan välillä. Vaikka sanansäilällä on koukuttavaa mätkiä, toivoisin jonkinlaista järjenkäyttöä järjestön demonisoimisen osalta."

      Tuhma ja tyhmä Pasi, häpeä.

      • kyssärisetaan

        Synnyttääkö mies peräsukosta vai kikkelistä?


      • Mdmdm

        Joko siskontyttösi odottaa lasta naiselle?


      • joko.lehdessä
        Mdmdm kirjoitti:

        Joko siskontyttösi odottaa lasta naiselle?

        Kerro qwertyilija!


    • hyväpask

      Hyvä Pasi!

    • isä.eli.äiti.Onnea

      "Mies raskaana ja muita valtakunnan vauvauutisia... Turusen Pasi"

      Onneksi Olkoon Pasi! Ja kaikkea hyvää tulevalle Isälle!... Äidille!!

    • Mies ei synnytä!

      • todellakaan.ei

        todellakaan ei!


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      141
      1725
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      113
      1345
    3. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1212
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      88
      1147
    5. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      191
      937
    6. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      83
      915
    7. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      94
      867
    8. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      39
      829
    9. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      76
      778
    10. Naantalissa kohahtaa

      Yli 4 vuotta puhelimeen, tietokoneelle murtautumista sekä Whatsapp urkintaa Naantalissa hakkeritiimin jäseniä
      Naantali
      138
      722
    Aihe