Hippaläppä ja aorttaläppä vaihto leikkaus

Sydämestä

Hei! Olen 37v nainen. On tulossa läppäleikkaus. Minun toive on bioläppä, Haluaisin saada lapsia joskus( ei o lapsia), ja haluaisin liikunta ihan normaalisti, Mutta netistä kirjoitettu alle 65 vuotiaalle laitetaan mekaaninenläppä, koska bioläppä ei kestä pitkään.
Onko täällä kenelle nuorille naisille laitettu bioläppä sydämelle? Olisi kiva saada kuunnella kokemuksia.

12

889

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jman0011

      Moikka! Mulle asennettiin mekaaninen aorttaläppä 2009 kun olin 28v, ja kaikki onnistui hyvin. Valitettavasti sain bakteerin verenkiertoon ja läppä tulehtui 2013, joten uusintaleikkaus ja se vaihdettiin bioläppään, jossa ei ole tulehdusriskiä. Vaihdosta siis nyt 4,5vuotta ja kaikki hyvin lääkärin puolesta sekä omien tuntemusten ja jaksamisen suhteen (liikuntaa 3-5kertaa vkossa, työtä, matkustelua). Bioläpän kestoa ei voi ennustaa, mutta sanotaan kestävän 10-30?vuotta riippuen elintavoista ja liitännäissairauksista. Itse ajattelen että jos uusintaleikkaus tulee niin sit tulee, mutta sydänkirurgia edistyy edelleen kovaa vauhtia ja saattaa olla, että silloin leikkaus tehdään jotakin muuta kautta kuin rintalasta avaamalla.

      Toivottavasti saat keskusteltua lääkärin kanssa mikä on paras vaihtoehto juuri sinulle. Tsemppiä tulevaan operaatioon ja sen jälkeiseen aikaan! :)

      Terv, mies 36v

    • Sydämestä

      Hei! Kiitos vastausta!
      Olitko pystynyt tekemään liikunta kun sinulla oli mekaaninen läppä? Oliko vaikeampi uusintaleikkaus?
      Haluaisin tietää lisää, jos olisi mahdollisuutta lähetä sähköpostilla. Lähin aikana leikkaus.
      [email protected]

      • Jman0011

        Moikka!
        Molemmat leikkaukset ja toipumisajat olivat samankaltaiset (vko sairaalassa, ja 3kk töistä pois). Ensimmäisen leikkauksen jälkeen olin arempi kun en tiennyt mitä uskaltaa tehdä ja mitä kroppa jaksaa. Toisesta toivuin nopeammin kun olin jo sen toipumisajan kerran kokenut.

        Sairasloman aikana, aloitin heti tekemään kävelylenkkejä oman vointini mukaa ja pidensin niitä kun silti tuntui tai lyhensin tarvittaessa. 3kkn jälkeen aloin käymään varovaisesti salilla, nostamatta liian isoja painoja mutta kuitenkin niin että hikoilin. Vuoden sisään operaatiosta pystyin kuntoilemaan jo aivan normaalisti.

        Eli varovasti liikenteeseen omaa kroppaa kuunnellen ja kunnioittaen, niin kyllä liikuntaa saa&voi harrastaa operaation jälkeenkin. :)


    • Sydämestä

      Jos olisi kiva myös Joku nuori nainen kirjoitta oma kokemuksia.

    • hgkghgh87

      Jman: Kiinnostaisi tietää enemmän siitä bakteerista ja miten sen tuli. Itelläni on myös mekaaninen läppä. Onko tulehtuminen yleistä?

      • Jman0011

        Moikka! Bakteeri oli ihan yleinen stafylokokki, joka vain iski voimakkaasti mun kroppaan. Taustalla atooppinen iho, joka aina silloin tällöin rikki varsinkin talviaikaan, enkä pitänyt sitä niin merkittävänä riskinä silloin. En tiedä tulehtumisen yleisyydestä, mutta uskoisin että kun on vierasmateriaalia kropassa niin suurempi riski saada se. Nykyisin hoidan ihoani tarvittaessa erilaisilla lääkevoiteilla ja pienetkin haavat desinfioin.


    • armas95

      Tarkkana saa siis olla. Harmillista ettei tälaista tietoa ole mistään saatavilla. Kiitos tästä informaatiosta. Eikö biologiseen läppään voi samalla tavalla iskeä bakteeri?

      • Jman0011

        Olen ymmärtäny ettei voi bakteeri iskeä, koska ei ole keinotekoista materiaalia vaan valmistettu siasta tai lehmästä. Jos kroppa ei hylji alkuun, niin ei pitäisi olla ongelmia sen suhteen myöhemminkään.


    • Pitääpi

      Haloo siellä!
      Nykyisin pyritään alkuperäinen läppä parsimaan pitäväksi ..itsellä semmoinen tehtiin 8 v sitten ja hyvin toimii eikä tarvii lääkityksiä..

    • n.40

      moi, mulle tehtiin läppä leikkaus syksyllä kun löytyi kaksipurjeinen toukokuussa,laittoivat mekaanisen läpän kun ikää vasta 40v. mun kohdalla raskainta leikkauksessa olivat 2päivää leikkauksen jälkeen, ja treeniputkien poisto. Aika nopeasti leikkauksesta alkaa tervehtymään. Leikkaus oli 6.9 ja nyt oon jo pystynyt tekemään normi"kevyitä"kotitöitä, ja olemaan suht normaalisti. Odottelu leikkaukseen oli aika raskasta aikaa, vinkki: älä lue liikaa nettikeskusteluja. Marevaania popsin nyt lopun ikää, arvot pysyneet nytten rajoissa.

    • Avve

      Jman0011, pääsit ilmeisesti eroon marevanista ja tikityksestä, kun mekaaninen läppä vaihtui biologiseen?

      • Jman0011

        Kyllä, molemmista :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1476
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1235
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      7
      1233
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe