Työntekijät riskinä?

Ihmettelijä_tienhaarassa

Onko paikalla työnantajia ja jos on, moniko teistä on joutunut työntekijän hyökkäyksen kohteeksi juridisessa mielessä? Siis ammattiliiton, juristin tai omien uhkailujen kautta?
Aikaisemmassa työssä esimiehenä näin useamman äärimmäisen hävyttömän ja perusteettoman keissin, joilla työntekijät yrittivät milloin milläkin tavalla lypsää ja uhkailla työnantajaamme, erityisesti työsuhteen päätyttyä. Sikamaisuudella ei rehellisesti sanottuna tuntunut olevan mitään rajaa joidenkin yksilöiden kohdalla.
Työntekijät varastivat työkaluja, tarvikkeita ja haukkuivat vielä lähtiessään työnantajaa turuilla ja toreilla niin paljon kuin ehtivät. Syitä kiristää työnantajalta rahaa ei mielestäni ollut mutta työnantaja olisi voinut jokaiselle näille uhkailijalle voinut helposti hommata rikosrekisterin tai ainakin potkut jo ennen kuin tajusivat itse häipyä. Toki enemmistö työntekijöistä (noin 35 koko firmassa) hoiti hienosti hommansa mutta muista kuuden vuoden ajalta 5 tällaista keissiä. Yhtiö menetti rahaa ja aikaa näiden pummien väitteiden kanssa taistelemiseen vaikka yhdessäkään tapauksessa työnantaja ei hävinnyt juttua. Hirvittää, koska minulla ei ole minkäänlaisia resursseja ryhtyä oikeustaisteluihin.
Kuinka isoja vaatimuksia olette joutuneet mahdollisesti kohtaamaan ja realisoituivatko riskit? Voitteko kertoa esimerkkejä, mistä syistä työntekijät ovat uhkailleet oikeudella/vetäneet oikeuteen?

Puhuin työsuhderiitoja hoitavan juristin kanssa muissa yhteyksissä jokin aika sitten ja hän totesi, että JOKAIKINEN suomalainen työnantaja joutuu ennemmin tai myöhemmin oikeuteen tai ainakin tulee uhkailluksi sillä. Usein ammattiliitot vievät oikeuteen mitä uskomattomimpia juttuja eikä työntekijällä ole mitään riskiä, koska liitto maksaa viulut.

OIen nyt tienhaarassa kun pitäisi harkita 3-5 työntekijän palkkaamista vakituisee työsuhteeseen.
Mitä kanssayrittäjät sanovat, oliko juristin pelottelu turhaa? Onko todellisuus suomalaiselle työnantajalle oikeasti näin synkkä? Pitäisikö harkita palvelujen ostoa toisilta yrittäjiltä?

11

116

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Arvoketju

      Aliurakointina tai vuokratyöntekijöinä. Voi olla vähän kalliimpaa ehkä, mutta ei tarvitse itse vääntää vaan hankalasta henkilöstä pääsee eroon asiallisesti. Suosittelen.

    • Kateellista_on

      Tuntuu ettei tavallinen työntekijä oikein ymmärrä näitä yrittäjien kustannuksia.
      Niitä vaatimuksia tosiaan heitellään koko ajan, milloin pitää saada uusia koneita ja laitteita, milloin päivärahoja vaikkei kuuluisi, milloin palkkaa pitää nostaa vaikkei ammattitaito sitä oikeuttaisi.
      Vastaavasti työteho laskee kun omassa tyhmässä päässä järkeillään että työnantaja tienaa liikaa.

      Ehdottipa yksi työntekijä (onneksi nyt entinen) että voisin mennä yrittäjätyöni lisäksi vielä ulkopuoliselle töihin jotta saisin palkkani, siis ensin 50-60 tuntia yrittäjänä ja 40h jossain muualla.
      Tuskin tuohonkaan olisi ollut työntekijä tyytyväinen.

    • krandeli

      Ota vuokrafirmasta tai omalla toiminimellä tekeviä.

    • menestyksen.salaisuus

      Kannattaa maksaa työntekijälle kunnon palkka niin pysyy firmassa ja ei ilkeä olla tuottamatta.

      • Kateellista_on

        Niin no omalla kohdalla maksan työntekijöille n.30% parempaa palkkaa kuin tes määrittelee ja 15% parempaa palkkaa kuin kilpailijat.
        Rahasta asia ei ole kiinni vaan ajattelutavasta.
        Jos on niin kommunistinen ajattelutapa että saikulla ollessakin työnantaja riistää niin mikään maailman raha ei asennetta saa muuttumaan.
        Potkujen uhka on ainoa joka saa työn maistumaan, silloinkin alkaa tosiaan se uhkailu että otetaan liittoon yhteyttä.
        Mutta jokainen voi miettiä että jos tekee nolla tulosta useita vuosia ja omistaja ei nosta kuin 1/3 palkastaan niin mistä he luulevat saavansa niitä tuloja.
        Ei ne liitonmiehetkään voi 0 €:sta ottaa tuhansia euroja.
        Vanha sanonta että tyhjästä on paha nyhjästä.

        Nykypäivänä ajattelutapa on muuttunut vain sellaiseksi että ensin pitää maksaa ammattimiehen liksa ja sitten jos huvittaa tehdään se ammattimiehen työpanos.
        Ennen työpanoksella ansaittiin palkka.


    • 64282

      Suojaudu tuolta riskiltä oikeusturvavakuutuksella.

      • KohtaYksinyrittäjä

        Seko ehkäisee liiton miesten tulon töihin.
        Yksi liitonäijä pilaa koko työilmapiirin, milloin kahvi on liian vahvaa, milloin laihaa, joka päivä sellaista itkuvirttä, että..
        Sitten kun hienovaraisesti sanoo, että homo voit lähteä litomaan ja ota sininen kirjas mukaan, niin heti uhataan liitosta tulevan aasinajajan ja hakee koko yhtiön saartoon. Yritä siten tässä maassa jossa kaikki valta on ammattiliitoilla (mafia).


    • HRmanagement

      Olisiko henkilöstöhalllnan suhteen parantanisen paikka? Henkliöstöasioihin satsaaminen kannattaa.

      1. Rekrytointi: Tehdään kunnolliset haastettelut ja mahdollisesti soveltuvuustestit eikä oteta ensimmäistä vastaantulevaa, joka on ollut "alan hommissa".

      2. Sovelletaan 4kk;n koeaikaa tarvittaessa eikä vain kirjoiteta sitä sopimukseen sopimuksen vuoksi

      3. Järjestetään uudelle työntekijälle perehdytys, jossa tuodaan esiin yrityksen arvot ja säännöt ja järjestetään työntekijälle kummi/mentori, joka omaa yrityksen toimnintakulttuurin.

      4. Käydään vuosittain henkilökohtaiset kehityskeskustelut, joissa katsotaan edellisvuoden toteutuneet tavoitteet kehittymiselle ja asetaan uudet tavoitteet.

      5. Palkitaan hyvästä työstä (ei vältämättä aina rahallisesti) esim. illallinen kahdelle

      6. Jokainen työtekijä tietää kuka on hänen esimiehensä

    • Furytuitui

      Kuka tai ketkä sitten täydentäisivät tuulta ja aurinkoa, kun kaikki jäävät tuille roikkumaan?

      • Experience-says-no

        HR:ssä keharit ja tavoitteet, palkitseminen tms.ovat olleet käytössä kaikilla työpaikoillani, joissa olen palkkatöissä ollut. Kyllä oikeuteen on työnantajaa silti oltu haastamassa milloin mistäkin syystä. Jotkut ihmiset näkevät silti vain "oikeutensa" mutta eivät vastuutaan. Itse olen nyt päättänyt, että en palkkaa ketään vaan yritän yksin, hommaan yhtiökumppanin, vuokraan, hankin alihankkijoita tai pakon edessä otan pakottaviin pätkähommiin ulkomaalaisia, joiden kanssa ei tarvitse riidellä ja työn jälki on parempaa. Maksan heille näistä pätkistä paremmin, jotta tulevat uudestaankin jos tarvitaan. Jos hommaa pitää laajentaa, siirrän mieluummin liiketoiminnan pois Suomesta kuin otan näitä riskejä, joita yrittäjyydestä riittää muutenkin ihan liikaa. Ikävää todeta mutta ei maksa vaivaa täällä... Ps. Koeaika on tietääkseni nykyään 6kk.


    • DivideEtImpera

      Jois työn luonne sallii niin laita työtekijät tekemään töitä tiimeissä ja aseta tiimeille tavoitteet. Näin henkilöstön hallinta hoituu kolleegoiden avulla eikä mikään tiimi ei siedä luusereita. Paine tulee näin paljon paremmasta suunnasta kun se tulee kolleegoilta eikä työnantajalta. Tätä kutsutaan hajoita ja hallitse-periaatteeksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1382
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1265
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1170
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1052
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1006
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      993
    8. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      979
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      971
    Aihe