Ei minkäänlaista valoa tunnelissa

Miiskuu

Kuinka elämässä voi enää onnistua kun on sössinyt kaiken... Tämä on mieli joka ikinen päivä ja yö. Olen velkaantunut niin pahasti että tuntuu ettei millään ole enää mitään väliä. Ainut hyvä asia mikä on niin mun lapset, joille ei kyllä ole enää mitään antaa, hyvä jos katon saa pään päällä pidettyä. Elin monta vuotta todella sairaassa suhteessa miehen kanssa joka sit vaan loppujen lopuksi lähti ja jätti kaiken mun niskaan. Jotain hyvää oloa kai itselleni rahojen hussaamisella sainkin ja kyllähän ne meni myös yhteiseen elämiseen. Nyt saan kärsiä omasta tyhmyydestäni lopun elämäni ja maksaa kalliisti tuosta suhteesta. Onko joku selvinnyt velkahelvetistä ihan hengissä...? Vaikka sanotaan ettei raha tee onnelliseksi niin ihan varmasti rikkailla ei ole huolen häivää huomisesta. Jos tunnet että voisit minua jollainlailla auttaa niin olisin enemmän kuin kiitollinen.

20

453

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Samassaveneessä2

      Täällä vähän sama tilanne. Miehen takia velkaa yli 20000e enkä itse oli käyttänyt niistä penniäkään mutta maksumieheksi jouduin. Olen saanut tehtyä perintätoimistojen kanssa maksusuunnitelmat ja laskujen jälkeen käteen jää vähän reilu 100e. Lapsi syntyy tässä kuussa. Tekisi todellakin mieli tappaa itsensä. Lapsi saisi toisen perheen ja kaiken mitä vaan tarvii ja itse pääsisin tästä häpeän tuskasta eroon.

    • Ikävää kuulla että löytyy samaa ajatusta kantava... Itse en olisi voinut saada perintätoimistojen kanssa mitään sovittua kun oli velkaa niin moneen paikkaan. Kun ei omalla pienellä palkalla saanut maksettua niin tuli maksettua velkaa velalla... Itselle jää ulosoton ja laskujen jälkeen 150€ elämiseen eikä keneltäkään voi pyytää apua. Ja lisää käräjäoikeuden ja perintätoimistojen kirjeitä tulee joka viikko. Mies oli itse ulosotossa elatusmaksujensa kanssa ja olihan se hyvä kaikki velka ottaa mun nimiin. Puheissa oli joskus yhteinen laina kunhan saa puhtaat paperit, no kuinkas kävikään, sinne meni puhtaiden paperiensa kanssa. En tiedä mitä on päässä liinkunut kun olen edes niin pitkälle tämän miehen kanssa suunnitellut. Lasten isälle en ikinä uskaltaisi kertoa tilanteestani. Lasten isä on siis eri kuin tämä kyseinen mies.

      • voimiaa

        Nyt kun tilanne on tuo, niin älä maksa enää mitään perintätoimiston laskuja vaan anna ja pyydä että kaikki menevät ulosottoon.
        Sitten kun ulosotosta lyhentävät sinun palkasta, niin voit sen jälkeen hakea toimeentulotukea itsellesi ja lapsellesi. Käteen jäävä osuus on n.480 lapsi ( en tiedä kuinka paljon ).
        Lisäksi maksetaan sähkö, vesi, lääkkeet, kotivakutuus ja voi vielä harkinnanvaraisesti saada johonkin lasten harrastuksiin, vaatteisiin ja muihin tarpeisiin.
        Eli sinulla ei ole todellisuudessa niin kova hätä kuin miltä se nyt tuntuu..
        Ja jos teet jatkuvasti kuitenkin töitä, niin velat lyhenee kokoajan ja kohta olet puhtaalla pöydällä.
        Ota yhteyttä kunnan diakonityöntekijään, hän osaa varmasti antaa hyviä neuvoja, kuinka toimia jatkoa ajatellen.
        Lasten isällä on kyllä oikeus tietää tilanteesi, koska se koskee myös lastanne..älä odota pahinta, vaan kerro rehellisesti tilanne ja asia..ehkä hän haluaa auttaa..


    • Samassaveneessä2

      Ahdistava tilanne kaiken kaikkiaan :( oletko yrittänyt saada soskusta apua? Ulosottomaksut lasketaan menoiksi eli voisit saada sieltä jotain ja aikanaan yrittää sitten velkasaneerausta esim. Itsellä pelottaa juuri luottotietojen menetys, tai lähinnä se, että joku saa tietää että olen menettänyt ne tuon miehen takia. Häpeä on se mikä ajaa itsetuhon partaalle.

      • Homsantuu67

        Sama juttu velkaa liikaa eikä valoa tunnelissa näy vuoden päästä mikäli töitä riittää helpottaa hieman silloin maksettu perintätätoimiston jutut. Jos työt loppuu sitten mennään ulosottoon. Perintätoimiston velkojen jälkeen muita velkoja lyhentelee niin ettei aina tarvitse tehdä niin että ensin maksaa ja sitten nostaa ei voi kaikista tehdä perintäsuunnitelmaa.. rahaa kuussa jää 100 euroa kauppareissuun mutta jospa ennen eläkettä saisi olla velaton.Itsemurha huono ratkaisu en halua lapsille tietoa että osasipa äiti hoitaa raha-asiat hienosti...


    • specter11

      Mitä näistä on opittavissa.

      Elä varojesi mukaan, älä ota joustoluottoja. Sinun ei tarvitse näyttää kaveripiirillesi varakkaammalta, kuin olet.

      Tyydy johonkin muuhun, kuin rahassa, tai materiassa mitattaviin arvoihin. Elämässä on paljon muutakin, kuin rahan kuluttaminen, jota ei ole edes ansaittu.

      • hyvätkorot

        No varmaan se korko kellekään sieltä sitten yllärinä tulee.


      • Rapsumaatti
        hyvätkorot kirjoitti:

        No varmaan se korko kellekään sieltä sitten yllärinä tulee.

        Siltä alkaa vaikuttaa, kun näitä palstan ongelmalapsien viestejä lukee. Joillekin on yllätys sekin, että velka pitäisi maksaa takaisin.


      • Besserwisser69

        Älä sairastu voisi myös olla sun tosi hyvä neuvo. Jos en olisi sairastunut, ei talouteni olisi romahtanut. Meitä velallisia on moneen junaan, eikä kaikki mahdu edes asemalaiturille.


      • Ve.laton
        Besserwisser69 kirjoitti:

        Älä sairastu voisi myös olla sun tosi hyvä neuvo. Jos en olisi sairastunut, ei talouteni olisi romahtanut. Meitä velallisia on moneen junaan, eikä kaikki mahdu edes asemalaiturille.

        Tuota noin. Eihän sairastumiselle mitään voi. Mutta sekin pitää ottaa velkaa tehdessä. On vastuutonta olla ottamatta huomioon kaikkia mahdollisia tilanteita lainaa ottaessa.


      • Salli_minunkin_nauraa
        Ve.laton kirjoitti:

        Tuota noin. Eihän sairastumiselle mitään voi. Mutta sekin pitää ottaa velkaa tehdessä. On vastuutonta olla ottamatta huomioon kaikkia mahdollisia tilanteita lainaa ottaessa.

        Kaikki sairastuminen ei ole vain flunssaa. Ihan oikeassa elämässä ihmiset saattavat yllättäen sairastua todella vakavasti, jopa kuolla esim tapaturmaisesti. Kaikkeen et voi varautua, vaikka kuinka siellä unelmien maassasi niin toivot. Jos oikeasti tietäisit asioista jotain ja olisit tutustunut erilaisten ihmisten taustoihin, et olisi tuollaista kehdannut kirjoittaa. Taidat olla aika nuori ja naiivi, ymmärrän hyvin, olen ollut sitä itsekin. On kuitenkin vastuutonta tuhlata täällä aikaansa morkkaamalla velallisia, kun voisit tehdä esim. hyväntekeväisyystyötä. Ts. hyvä kiertämään, pahalle stoppi. Lisäksi tarvitset rutkasti elämänkokemusta ja empatiaa.


      • Ve.laton

        Voi tulla sinulle yllätyksenä että ihan oikeassa elämässä ihmiset varautuvat luettelemiisi asioihin.
        Mielestäni ei ole vastuutonta tai morkkaamista tuoda esiin itsestään selviä asioita mutta luonnollisesti se on väärin tässä mielensäpahoittajien maassa.


    • r3r2r

      Itse taiteilin vippien ja lainojen kanssa vuosikaudet peläten milloin elämä kaatuu ja ulosottoon jos joudun elämä on siinä. Lopulta kävi niin että en enää työttömyyden vuoksi kyennyt vippejä ja lainoja ja maksuja maksaan ja ulosottoon meni. Odottamaton asia oli se että ulosottovirkailija oli se joka elämäni muutti. Puhuimme siitä kuinka ulosotto voi olla joskus myös pelastus eikä sitä tarvitse pelätä. Tää oli ensiaskel uuden elämän rakentamiseen. Ulosotossa on vielä tuhansia euroja mutta ne tulee maksettua joskus pois eikä se sen kummempi asia ole. Olen oppinut elämästä paljon kun se ei pyöri pelkästään rahan ympärillä ja pienet tulot pakottavat keskittymään muihin asioihin elämässä jotka tuo syvällisempää tyydytystä kuin materialismi.

      Tuo ei ole maailmanloppu vaan voi olla elämän näkeminen uudella tavalla.

      • kyrpäjooseppi22

        heheh...unissa varmaan noin on. kyllä uo kaiken vie ja koko ajan kimpussa. ei hetkn rauhaa.. paras vaihtoehto on naru kaulaan


    • Kokenut50v

      Ota yhteyttä diakoniaan, takuusäätiöön/velkaneuvojaan ja velkojiin. Asiat eivät etene odottamalla. Riippuu mm. työtilanteestasi, tuloistasi ja velkojesi määrästä ja laadusta millaista apua voi saada. Velkajärjestely on melko rankkaa mutta siitä selviää kun ajattelee että kestää vaan 3-5 vuotta. Ulosottoon voi sopia ohjelman mutta jos velkaa paljon , maksaminen venyy. Rikkailla on omat murheensa ja kuoleman kohdatessa varallisuudella ei ole merkitystä. Olen itse käynyt 5 vuoden velkajärjestelyn läpi miehen velkojen takaajana ja suhde oli myös sairas. Mies oli vieläpä niin paskiainen että tuhosi vaatteeni ja myi kaikki tavarani kun olin turvakodissa. Ajattelin silloin, että materiaa se vaan on, pääasia että suhde loppuu ja selviän hengissä. On turha syyttää itseään. Sitä tekee sen hetkisissä tilanteissa omat ratkaisut ja virheensä. On helppoa olla jälkiviisas ja soimata itseään. Hae tuettuja lomia lasten kanssa. Itse tein yhden 3 vrk matkan siten, että kunta maksoi matkan ja lapset olivat lastenkodissa ne 3 vrk. Hyödynsin leipäjonoja. Jouluisin sain diakoniasta ruokalappuja kauppaan. Kirppareilta löysin paljon vaatteita. Olin vielä äitiyslomalla niin oli aikaa käydä päiväkerhoissa, leikkikentillä ym. oli aikaa tehdä ruokaa ja leipoa isompien lasten kanssa. Vanhempani maksoivat junalippuni kun kävin heidän luonaan ja velikin auttoi joskus kun tuli äkillisesti joku apteekkireissu tms. Tänä päivänä on saatavilla vertaistukea ja psykososiaalisia palveluita. Ota yhteyttä oman kunnan sosiaalityöntekijään. Lapset eivät vaadi niin paljon kuin luulemme. Lämmin syli, lukeminen ja läsnäolo ovat tärkeimmät. Rahalla ei voi ostaa rakkautta. Esim.metsässä kävely tai vaikka naapurin koiran ulkoilu voi olla elämys. Muistan kun maalasin vesiväreillä omia muksuja ja sitten ne sai mennä sateeseen (ei ollut trampoliinia) Voi sitä riemunkiljuntaa. Joskus otettiin eväät ja lähdettiin laavulle. Omalta paikkakunnalta voi löytyä vaikka mitä aktiviteettia ilmaiseksi. Toivon sinulle ja lapsillesi kaikkea hyvää.

    • ÄitiJokaEiNujerru

      Olen ollut ilman luottotietoja jo yli kymmenen vuotta. Ei ole ollut helppoa, mutta olen selvinnyt. Itse asiassa aika hyvinkin. Eipähän ole tullut lisää velkaa. Joskus aikoinaan oli yritys ja valoisa tulevaisuus, sitten sairastuin ja kaikki luhistui. Olen hävennyt tilannettani ja toisinaan häpeän edelleen, siksi kerron näistä asioistani vain fiksuille ihmisille. En ole saanut kymmenien tuhansien eurojen veloista maksettua kuin pienen osan. Loput vanhenevat muutaman vuoden sisällä. Kun se päivä koittaa, en aio ottaa lisää velkaa enkä edes luottokorttia. Olen oppinut tyytymään vähään ja nauttimaan pienistä asioista. Yritän iloita enkä anna sairauden ja muiden vastoinkäymisten nujertaa itseäni.

      Kun joku ovi sulkeutuu, toinen jossain avautuu. Älä anna periksi. Leuka pystyyn :)

    • Ex-ulosottoasiakas

      Ihmiset tekevät itselleen ulosotosta ison mörön ja lamaantuvat. Ja usein siksi ongelma paisuukin entisestään ja ongelmien hoitaminen voi viivästyä ihan turhaan. Kuolla ei ulosottovelkojen takia kannata.

      Kun lopettaa tuulimyllyjen kanssa taistelun ja osaa luovuttaa ajoissa päästäen velat ulosottoon niin siitä sitä uutta nousua aletaan rakentamaan. Se on myös kasvuprosessi. Tärkeintä sen jälkeen on löytää töitä tai pysyä siellä.

      Itse olen tuon mankelin läpi käynyt. Katkera olen vain siitä, että toimin väärin siinä tilanteessa kun ulosotto tuli mukaan elämään. Kielsin ongelman ja lakkasin välittämästä tulevista laskuista tai ylipäänsä mistään. Olisin säästänyt varmasti useamman vuoden jos olisin suhtautunut asiaan oikein.

      Ensimmäinen askel on myöntää virheensä ja vallitseva tilanne, ja päästä yli siitä. Ulosoton kanssa homma toimii ja he kyllä hoitavat käytännön asiat. Sitten alkaa damage control. Ei enää uusia laskuja ulosottoon. Keskity tähän tilanteeseen ja hoida taloutesi ulosoton ulkopuolella kuntoon niin hyvin kuin mahdollista. Sen jälkeen vain aika parantaa loput. Jos olet työssä, säästä sivuun kaiken mitä pystyt, mutta älä vedä vyötä liian tiukalle. Säästyneillä rahoilla voit jossain vaiheessa lyhentää velkaasi nopeammin.

      Neuvoni toimii paremmin jos sinulla on kohtuullinen palkka tai työnäkymäsi ovat valoisat. Ja jos velkataakkasi ei ole kohtuuttoman suuri. Itselläni oli lähes 20000e ja alussa meni neljä vuotta matalapalkkatöissä määräaikaisuuksia tehden, ennen kuin löysin kunnon töitä joilla voi lyhentää nopeammin.

      Älä jää yksin murehtimaan vaan puhu asiasta ystävän kanssa. Sieltä se valo lopulta pilkistää.

      • sörkänmake

        Ja parasta mitä tässä prosessissa on, on se että tulee velaksiottamisen ja luotonottamisen KAUHU.

        Ei ikinä enää mitään velaksi. Ei luottoja ei pikavippejä.

        Kun luottotiedot tulee mulla takaisin (tammikuussa) siirryn prepaid liittymästä normaaliin liittymään. Se on ainut asia mitä luottotiedoilla teen.
        Sen jälkeen laitan kaikenkattavan vapaaehtoisen eston asiakastietoihin.
        Niin kauheat muistot on itselleni "sössimisestäni" jäänyt.

        Minulla ei ole kohta mihinkään velkaa eikä koskaan enää mihinkään velkaa tule.

        Onkohan meitä montakin näin ajettelevaa?
        Olenko ainut?
        Olenko hullu kun en aio ottaa enää koskaan MITÄÄN velkaa?


      • ÄitiJokaEiNujerru
        sörkänmake kirjoitti:

        Ja parasta mitä tässä prosessissa on, on se että tulee velaksiottamisen ja luotonottamisen KAUHU.

        Ei ikinä enää mitään velaksi. Ei luottoja ei pikavippejä.

        Kun luottotiedot tulee mulla takaisin (tammikuussa) siirryn prepaid liittymästä normaaliin liittymään. Se on ainut asia mitä luottotiedoilla teen.
        Sen jälkeen laitan kaikenkattavan vapaaehtoisen eston asiakastietoihin.
        Niin kauheat muistot on itselleni "sössimisestäni" jäänyt.

        Minulla ei ole kohta mihinkään velkaa eikä koskaan enää mihinkään velkaa tule.

        Onkohan meitä montakin näin ajettelevaa?
        Olenko ainut?
        Olenko hullu kun en aio ottaa enää koskaan MITÄÄN velkaa?

        Et ole ainut! Hyvä me!


      • Miesnouseeojasta

        Samoila linjoilla, aikoinaan ulosottoon oppirahat maksaneena olen kaikkea lainaa karsastanut.
        Jopa asuntolainaa olen kammonnut, mielummin asun vuokralla vaikka sekään ei välttämättä ole fiksuin ratkaisu.
        Makselin ulosottoon silloin 500€ kuussa ja kun sain viimeisen erän kuitattua niin vielä 6kk maksoin samaa summaa mutta tälläkertaa omalle säästötilille.
        Sinne kun sain sen 3000€ jemmaan niin uskalsin hieman hengähtää.
        Olen yrittänyt pitää mahdolliset laskut minimissä niin joka kuukausi jää palkasta myös säästöön.
        Esimerkiksi olen avannut pankkiini ns. autotilin minne laitan joka kk. 20-100€ ja josta voin maksaa auto ja kotivakuutuksen kerran vuodessa.
        Lehtiä tai muutakaan kk. maksullista en ole tilannut.
        Netflix on tällähetkellä sellainen ylimääräinen palvelu mitä maksan. Okei, netti ja puhelin mutta ne alkavat olemaan aika pakollisia nykypäivänä.
        Asuminen on yksi asia mistä olen tinkinyt, poikamiehenä asustelen halvassa työsuhdekämpässä.
        Ja nyt se tärkein mikä seuraa tästä velattomuudesta: Olen kohtalaisen hyväpalkkaisessa työssä jossa nettona jää käteen, riippuen ylitöistä n. 2200-3400€.
        Menoina asuminen 500€, netti/puhelin 50€, vakuutukset 35€, sähkö 25, netflix 10€. Siinä pakolliset menot.
        620€ kuussa menoihin ja loput jää tuhlattavaksi mielenmukaan.
        Eli säästöön/osakkeisiin/rahastoihin/matkusteluun jää mukavasti eikä tarvitse ostaa yhtään mitään osarilla tai luotolla.
        Se mitä pas*aa elämä heittää naamalle tänään ei ole välttämättä sitä mitä elämä on vaikka 5-10v päästä.
        Miehen mitta ei ole mielestäni siinä kompuroi ja töppää niin että suistuu polvilleen saviselle tielle, vaan siinä mitä tekee sen suistumisen jälkeen.
        Jääkö makaamaan sikiöasentoon uikuttaen vai kampeaako ylös sieltä sonnasta ja ainakin yrittää muuttaa kohtaloaan.
        Itselläni kävi tosin sellainen tuuri että oli se työpaikka ja en menettänyt sitä kaiken sen son*amyrskyn aikana...
        Kaikille velkaantuneille/toivottomille/suossarämpijille voimia!
        Se raha tai omaisuus ei loppupeleissä kuitenkaan ole tässä elämässä se tärkein asia.
        Oikeasti.
        Senkin kerkesin oppia....


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3963
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2328
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2046
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      94
      1713
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1401
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1311
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1252
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe