Ymmärtävätkö vihapuheen levittäjät itsekään?

Ylängön.Kokenut

"Ymmärtävätkö rasistisen vihapuheen levittäjät, mitä he tekevät, Toiviainen kysyy."

https://yle.fi/uutiset/3-9882769
Valtakunnansyyttäjä kävi ihan iltauutissa saakka kertomassa, että sananvapauden suojasta ei voida huudella ihan mitä vaan. Toisen kansanryhmän uhkailu, panettelu tai solvaaminen ei ole sananvapauden suojaamaan. Ilmeisesti valtakunnasyyttäjä halusi toppuutella ja varoitella hieman etukäteen, sillä kohta voi keppi heilua.

Viisaampi saattaa ymmärtää kuulemansa. Näistä tämän palstan rassukoista en ole ihan varma. ;)))

157

1041

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nvkvkvkckckf

      Meinaako ne laittaa puolet suomalaisista vankilaan...saavat rakentaa paljon vankiloita

      • vbnbvnvn

        Varaudutaan jo hiukan tulevaan kun Amerikassakin jo nuorisostakin yli 60% seuraa uutisia vain lähinnä sosiaalisen median kautta ja mitä kaverit suosittaa ja Suomalainen sanomalehti/radio alkaa olla jo lähinnä vitsi mitä täällä vielä rummutetaan nuorison tiedonlähteenä.


      • Alangon.kokenut

        Ei vankilaan, vaan koulunpenkille oppimaan, mitä tarkoittaa sananvapaus ;)


      • Pahuusz
        Alangon.kokenut kirjoitti:

        Ei vankilaan, vaan koulunpenkille oppimaan, mitä tarkoittaa sananvapaus ;)

        Uudelleenkoulutusleireille Maon mallin mukaan. #sananvastuu


    • Eivettärantaarakkaampaa

      Jos totuuden sanominen ja terve kritiikki isänmaallisuuteen yhdistettynä on vihapuhetta niin olen valmis vankilaan vaikka tästä paikasta.

      • Tuurkastin

        Miksi työtöntä saa jatkuvasti solvata ,

        Onko oikeistopoliitikko tätä

        Ilmaistyövoimaksi


      • Kuisonko
        Tuurkastin kirjoitti:

        Miksi työtöntä saa jatkuvasti solvata ,

        Onko oikeistopoliitikko tätä

        Ilmaistyövoimaksi

        Iltalehti ja Hesari. Solvaavat työttömiä.


    • g4trtgrtgrtgrt

      Laitetaan tähän yhteyteen vähän päivitystä Saksan tilanteesta, joka kertoo myös siitä mikä on suunta suomen lähitulevaisuudessa:


      "Maahanmuuttajalasten osuus eräissä Saksan suurkaupungeissa kaikista alle 7-vuotiaista lapsista. Pakolaislapset eivät ole mukana luvuissa

      Hampuri: 48,94 %
      Bremen: 57,58 %
      Dortmund: 53,33 %
      Düsseldorf, Essen: 50 %
      Köln: 50,98 %
      Stuttgart: 56,67 %
      München: 58,44 %
      Augsburg: 61,54 %
      Frankfurt: 75,61 %
      Lähde: achgut-sivusto"

      Lähde: Pertti Rönkön FB.

      • Miksi-puuttuu

        Missä on berliini?


      • ewrfdefvdfsvvddf
        Miksi-puuttuu kirjoitti:

        Missä on berliini?

        ich weiß nicht, mutta aika huolestuttavalle näyttää saksan tulevaisuus. Eiköhän siellä vielä leirit ja uusi holokausti tulla jossain tuntemattomassa tulevaisuudessa näkemään...


    • ymmärtääkö.aloittaja

      Jotenkin on sellainen kuitina että on hyvin paljon mahdollista että myös sakon saaneet antavat tulevaisuudessa kepin viuhua.
      Huom, tämä vain ikään kuin aavistus tulevaisuudesta monia eri meedioita seuraavalta ihmiseltä.

    • kirvoittua

      Ei tarvita vihapuheita mihinkään; riittää että esittää faktoja niin suvakki on heti kusi sukassa, ainoana aseenaan ad hominem.

      • tyyuifgg

        jos on huolissaan suomen taloudellisesta tilanteesta ja pakolaisongelmasta eihän semmonen ole vihapuhetta. Mikäli on silloin ei suomessa ole sananvapautta


    • PAHUUSZ

      Ai tämä vanhus onkin pelkkää parodiaa, olinpa hidas ymmärtämään.

      Hauska kyllä tuo parodiasyyttäjäkin, nyt siis syytetään mamukriitikoita siitä, että olivat oikeassa, eikä unelma toimikaan.

      • Selväpäisyyskunniaan

        Jos jotain pitää kieltää, niin valepuhe. Vihainen puhe tosiasioista ei ole sitä. Siinä ei ole mitään itsetarkoituksellista loukkaamista. Unelmapuheet olivat valetta. Sekä muu pyöristely ja sievistely. Tämänkaltaisessa asiassa ja foorumissa diplomatian voi jättää diplomaateille.


      • MitenMaaMakaa

        Ihmettelen sitä, mistä johtuu se, että ylimmässä oikeusasteessa yksi sun toinenkin ryvettyy - milloin puheissaan, milloin teoissaan?


    • MilloinTuomiolle

      Aloitetaan poseen laitossa Sipilästä ja sen kavereista puolueessa! Tulee pitkä lista kun lisätään kokkareiden nimiä lisää...Ja tämä on taatusti oikeaa puhetta eikä vihapuhetta! Talvivaara,fortum,taksisukulaiset...jne.....kupruja löytyy joka lähtöön...milloin aletaan tuomitsemaan?

      • wddwdswdd

        Pölkylle joutaisi kyllä monen hallituksessa istuvan ja noiden hyödyllisten idioottien, intersektionaalien, kaula suomen järjestelmällisestä tuhoamisesta ja suomalaisten jälkikasvulle uppoavan suomen jättämisestä.


    • suutsuppuun

      Toiviaisen tämänaamuinen vuodatus oli vain jatkumoa hallituksemme turvat kiinni-linjalle. Ovat huomanneet, kuinka peruuttamaton vahinko on jo päässyt syntymään heidän toimimattomuusestaan viimeisen parin vuoden aikana. Koska politikkojemme ja poiisimme eväät ovat loppu matukaaoksen hallinnassa ja sen torjunnassa, on helpompi tie valjastaa olematon turvallisuusorganisaatiomme sulkemaan kantaväestömme suut. Kaikki matupolitiikan arvostelu kuittaa automaattisesti rasistikortin ja vihapuhe-termi on yleispätevä slogan maahanmuuttokriittisiä kohtaan. Toiviainen on vain yksi haihattelija muiden pallonsa hukanneiden joukossa.

    • aslakinlakki

      Missäs on muuten se yksi toiviainen, joka meinasi poliisiauton alle jäädä kun matuja puolusti?
      Ei ole kuulunut mitään hänestä. Joko mahtoi saada tarpeekseen suomesta ja lähti afrikkaan.
      Ennen mentiin suomessa Inariin susia naimaan, mutta mitähän tuo..

      • suutsuppuun

        Ei ole ollut barrikaadipappia ikävä. Toivottavasti Marjaana nauttii elämästään siellä jossakin, eli mahdollisimman kaukana Suomesta. Sai täällä ollessaan enemmän kuin tarpeeksi vahinkoa aikaan.


    • tuhannensammakon.öyhö

      Kuules maailmanmatti.Valtaosa ns. hengentuotteistasi sisältää loukkauksia herjauksia mollaamisia.Se , että ratsastat vihapuhejargonilla ei poista sitä tosiasiaa, että itse syyllistyt iloiten vääryyteen.Piti nyt sitten vielä tämäkin ketju avata öyhöttämällä , kommentoiden hekumassa alati.Palkattu trolli?

    • gfkkfdkkdfkfdkdf

      Koko suomen oikeusjärjestelmä pitäisi uudistaa ja vaihtaa tuomarit ja syyttäjät henkilöihin, jotka eivät puutu politiikkaan. Nyt meillä on poliittinen oikeusjärjestelmä. Vastaava on nähty muunmuassa DDRssä, Neuvostoliitossa ja Pohjoiskoreassa, sekä Kiinassa.

    • kuularuisku

      Valtakunnansyyttäjän mukaan sananvapauden suojasta ei saa huudella mitä vaan,ei saa ei. Suojavärin suojasta saa puolestaan huudella ja tahdä mitä vaan.

    • vitunvitunvitutus

      "Ymmärtävätkö rasistisen vihapuheen levittäjät, mitä he tekevät, Toiviainen kysyy."

      TOTUUDEN puhuminen on vaikeaa mieltää vihapuheeksi.

      Ymmärtääkö päättäjät että on rasismia kantaväestöä kohtaan.

      _antaa paperittomille/pakolaisille/maahanmuuttajille paremmat sosiaalietuudet kuin kantasuomalaiselle
      -salailla paperittomien/pakolaisten/maahanmuuttajien tekemiä rikoksia
      -Antaa pienemmät, jopa jättää rangaistuksetta rikoksiin syyllistyneet em. ryhmiin kuuluvat

    • pitkää.tuubaa

      Viranhaltijan pitää myös ymmärtää, että faktan ääneen lausuminen ei ole vihapuhetta.

      Se on itsestään selvää, että etnisen tai suuntautumisen mukainen herjaaminen on kirjoittajan häpeä. Synnyinpaikan perusteella taas on aivan lainmukaista erotella ihmisiä, kuten voimassa olevassa laissamme jo tehdään.

      Sen sijaan erilaiset ilmiöt ja arviot, kuten neutraali kirjoitus maahantulijoiden turvallisuudesta kantaväestölle, ovat normaalia yhteiskunnallista keskustelua. Aivan, kuten kirjoitelemme raskaan liikenteen riskeistä jalankulkijoille. Emme siinä vihapuhu rekkakuskeja kohtaan.

      Esim.
      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005409226.html
      kuvaa ilmiötä, jossa 80 teräasetta on otettu 30 tuhannelta hakijalta (karrikoidusti,ei tarkasti laskien 3 promillea). Se jää vertailematta, kuinka moni suomalainen vastaavasti kantaa teräasetta. Onko maassa koko ajan 16200 ihmisellä puukko hallussa ja Hgissä 1800:lla?
      Se jää myös vertailematta, miten tämä teräaseen kanto sopii tänne tulijoista kerrottuihin profiileihin (koulutettuja, turvaa hakevia yms.).

      Toiseen uutiseen, Saksassa
      http://www.express.co.uk/news/world/820480/Germany-migrant-crisis-refugees-long-term-unemployment-benefits-Angela-Merkel
      liittyen niinikään Suomessa ei ole otettu virallisesti kantaa. Onko meille saapunut kenties se parhain osaajajoukko, joka työllistyy kokonaisuudessaan?

      Se, mitä johtavat poliitikot nyt pelkäävät, on se, että heidän illusio-ideologia paljastuu, ja vaalitulos romahtaa. Samalla tiettyjen intressipiirien turvapaikanhaulle perustuva liiketoiminta (eli tulonsiirto veronmaksajilta nälille yrittäjille) kuihtuu. Joistakin poliitikko-omisteisista turvapaikkayhtiöistä on ollut juttua, vaan kuinka laaja on lopulta koko verkko (sekä valtakunnan että kuntien päättäjät)?

      Suomalainen ahkera veronmaksaja on sidottu yhä kasvavaan tulonsiirto-ongelmaan ilman, että tällä on äänestäjänä ollut reaalinen kuva siitä, mitä ollaan tekemässä. Äänestäjällä ei ole ollut aitoa mahdollisuutta puuttuvan tiedon vuoksi ottaa kantaa siihen, mihin hänen veroeurot kohdistetaan. Tämä ei ole vain poliitikkojen vika. Medialla on pari hyvinkin häpeällistä hyssyttelyvuotta takana. Nyt aika näyttää olevan kypsä sille, että asiat uskalletaan nostaa esiin ja - toivottavasti - niitä uskalletaan korjata.

      Viranomaisten tulee ehdottomasti puuttua rikoksen tunnusmerkit täyttävään viestintään.

      Heidän kannattaisi, oman etunsa vuoksi, pidättäytyä sellaisesta puuttumisesta, jolla he itse syyllistyvät vapausoikeuksien loukkaukseen ja sitä kautta vähintään virkarikokseen, ehkä jopa laittomiin uhkauksiin. En hämmästyisi, jos tällaisia tutkintoja kohta käynnistyy, koska jotkut toimijat näyttävät etsivän virkatoimessaan oman virkansa äärilaitojen kestävyytä. (Vapaa-ajallaanhan he saavat osallistua kuten haluavat)

      • FennoFiili

        Hyvin sanottu ja OikeassaOlet. !!!!!!!!!!!
        Perustelut ovat myös täyttäfactaa ja asiallisia !!!!!!!
        Ehkä Suomi & Suomalaisuus & Suomalaiset vielä jonain päivänä tajuaa, mitä meillä on ja mitä me ei tarvita ollaksemme OnnellisiaSuomalaisia !!!!!!!!!!!

        T: FennoFiili


    • JärkeäLöytyyVielä
    • Ylängön.Kokenut

      Epäilin avauksessani ymmärtävätkö palstan rassukat, mitä he tekevät. Epäilyni oli aiheellinen. Luin ketjun lävitse ja joudun toteamaan: eivät ymmärrä.

      Tosiasiat ovat tosiasioita, niitähän saa huudella vaikka torilla. Ei niitä kukaan kiistä. Sananvapaus sallii myös voimakkaan ja kärkevän kielenkäytön. Sananvapaus ei salli uhkailu, panettellua tai solvaamista, ja tätä rassukat eivät jaksa myöntää.

      Laki on Suomessa näin. Jos sitä ei jaksa ymmärtää, pitää maksella sakkoja niin kauan, että asia viimein menee kaaliin. Halla-aho maksoi jo oppirahat, Tynkkynen vielä opiskelee ja sahurin ei tietysti opi yhtikäs mitään. Tämän palstan huutelijat ovat niitä sahurin sukulaissieluja tyhmyydessä. ;)))

      • MuistaRaamatunSanat

        Kiitos määritelmästäsi.

        Toki olen otettu siitä, että minut rinnastetaan "sahuriin", joka on ylennyt sahurista kansanedustajaksi.

        Nimenomaan Suomen kansan edustajaksi.

        Mutta sinä se jaksat korottaa itsesi kerta toisensa jälkeen muita ylemmäksi.


      • Uhuhujijinkon

        Teuvo nimenomaan äänestettiin eduskuntaan kansan edustajaksi...niin moni siellä istuva edustaakyllä jotain ihan muuta kuin kansaa..


      • Älä.viitsi

        Hurskastelua pahimmalta suomi24 - trollilta.Joka itse on nimitellyt.Aina.


      • PAHUUSZ

        Eli tosiasioita saa kertoa, sillä tosiasiathan aina tukevat unelmaa. Tynkkysen unelmalle ikävät kirjoitukset eivät siis aivan määritelmällisestikään voi olla tosiasioita.


    • Vjvjbjbkbkbkbknnk

      Huomaa että tätä mamutusta aiotaan nyt väkipakolla ja tuomioistuimilla yeitetään lyödä vastustajia...monissa muissa maissa on tajuttu tälläisen toiminan vaarat mutta näköjään suomessa ei.

    • Faktaapeliin-666

      Toiviainen on vaarallisella Orwellin tiellä.

      Eliitti on typeryyksissään päästänyt maahan kustannuksia aiheuttavia henkilöitä, taannut heille ilmaisen ylläpidon loppuelämäksi ja antanut jopa tuomioistuimissa erityiskohtelun. Viimeisin KKO:n raiskaustuomio hakee vertaistaan.

      Nyt sitten on analyyseissä tullut esille, että veronmaksajat eivät tästä pidä. Pelko oman aseman menettämisestä johtaa näihin harhautusoperaatioihin. Syy ei mukamas olekaan eliitin oma töppäily, vaan VIHAPUHE.

      No vihaksihan tämä pistää ja puhettakin piisaa. Kansan normaali reaktio väärinkäytöksiin on nykyään vihapuhetta - eliitin mielestä.

      • Kopratalkkunnoo

        En usko että ketään turvapaikanhakijaa suomalaiset kovin pitkään haluavat elättää varsinkaan, kun Irakissa ja Syyriassa tarvitaan jälleenrakentajia. Eihän meidän kannata ruveta ainakaan rikollisten reservaatiksi, vaikka koko maailman sote-toimisto jo olemme vähän aikaa olleetkin, sillä rahat ja sietokyky alkavat olla loppu. Näen ja kuulen tätä jo niin monesta suusta.


    • Ylängön.Kokenut

      "Teuvo nimenomaan äänestettiin eduskuntaan kansan edustajaksi..."

      Alkuvuodesta meidän Teukka nappasi 20 päiväsakkoa kiihoittamisesta kansanryhmää vastaan. Käräjäoikeus katsoi, että Hakkarainen olisi voinut arvostella maahanmuuttopolitiikkaa ilman panettelevia ja herjaavia yleistyksiä. Teukka puolustautui sillä, että eihän hän edes tiennyt, että syytteessä ollut rikos on olemassa.

      Joku vuosi aiemmin Teukka päätyi omien sanojensa mukaan ihan tietämättään moottoripyöräjengi Bandidosin Helsingin tiloihin. Soppaa juotiin, salkku hukkui.

      Voimme kerrankin sanoa, että tässä äänestäjiä edustaa ihan samanlainen torvelo, kuin hänen äänestäjänsäkin ovat – siis aito kansan edustaja.;)))

      • ÄänestääSaaKukin

        Niin? Ja mitä vikaa tai nokankoputtamista siinä on, jos torvelot valitsevat torvelon edustajakseen? Luottamuksestahan siinä on äänestetty.

        Teukka tekee sitä, mitä normikansakin tekee.

        Kaikki kun eivät ole sinun kaltaiseesi ylemmyyteen päässeet. Tosin en kaltaistasi äänestäisi, vaikka olisit viimeinen mahdollisuus...


      • KaikillaOikeusOmaansa

        Niin? Ja mitä nokankoputtamista on siinä, että torvelo äänestää kansanedustajaksi kaltaistaan torveloa? Luottamuksestahan siinä on kyse.

        Maassa on kansalaisia, jotka tekevät ihan samoja asioita kuin Teukka.

        Kaikki kun eivät ole saavuttaneet samaa ylemmyyden astetta kuin itse näytät saavuttaneen - tosin sinua en äänestäisi, vaikka sitten olisit viimeinen mahdollisuus.


      • PalvelimessaVirhe
        KaikillaOikeusOmaansa kirjoitti:

        Niin? Ja mitä nokankoputtamista on siinä, että torvelo äänestää kansanedustajaksi kaltaistaan torveloa? Luottamuksestahan siinä on kyse.

        Maassa on kansalaisia, jotka tekevät ihan samoja asioita kuin Teukka.

        Kaikki kun eivät ole saavuttaneet samaa ylemmyyden astetta kuin itse näytät saavuttaneen - tosin sinua en äänestäisi, vaikka sitten olisit viimeinen mahdollisuus.

        Tulikin kahteen kertaan, mutta jospa sitten läpäisisi aivojen kuorikerrokset paremmin...


      • PAHUUSZ

        Teukka nimenomaan ei yleistänyt. Sanomassaan oli sivulauseessa nimenomaan kohta, jolla osoitti, että kyse EI ole yleistyksestä. Vaan eipä mennyt vajakeille perille sekään..


      • Jukka-Joensuusta

        Teuvo Hakkarainen tuomittiin fb-päivityksestään Nizzan terrori-iskun jälkeen ( jossa jihadisti tappoi 85 henkeä autolla). Hakkarainen kirjoitti: "Kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat muslimeja". Tuomio tuli tuosta lauseesta. Tuomio tuli "kiihotuksesta kansanryhmää vastaan", vaikka lauseen alkuosa nimenomaan kieltää yleistyksen. Muslimit eivät myöskään ole mikään kansanryhmä, vaan tietyn uskonnon harjoittaja.
        Hakkaraisen tuomio oli poliittinen.
        Olisiko Hakkarainen saanut syytteen jos hän olisi vaihtanut sanan "muslimi" tilalle "natsi"? Tuskin. "Natsit" eivät ole tappaneet ketään ideologisista syistä Suomessa ( sitä hyppypotkua ei lasketa terroriteoksi").
        On pöyristyttävvää kuinka Suomen ja Euroopan poliittinen johto ja virkamiehet ovat kääntyneet omaa viiteryhmäänsä vastaan. Sitä mitä Euroopassa nyt tapahtuu voidaan hyvin luonnehtia kansanmurhaksi. Kuvaan kuuluu lisäksi että mm. Suomalaiset ovat II-luokan asemassa työmarkkinoilla.
        ps://mvlehti.net/2017/10/14/oppisopimus-tarjoaa-afrikkalaisen-palkkaamisesta-oppisopimuksella-enemman-rahaa-kuin-suomalaisen/


      • KaikkeinKukkulainViisain

        Siis mitä yrität sanoa????

        85 % suomalaisista on samaa mieltä kuin Hakkarainen.
        Mutta Hakkaraisen sanomiset noteerataan helpommin.

        Hakkarainen siis tekee juuri sitä mihin on valittu: edustaa kansaa, äänestäjiään.


    • 878yhu678

      Suomessa totuudenpuhumisesta on tehty vihapuhetta.

    • Ylängön.Kokenut

      "Sanomassaan oli sivulauseessa nimenomaan kohta, jolla osoitti, että kyse EI ole yleistyksestä:"
      Seli seli.

      Luotan kuitenkin enemmän käräjäoikeuden harkintaan ja tulkintaan kuin täällä öyhöttävän nimettömän rassukan vakuutteluun. ;)))

      "Maassa on kansalaisia, jotka tekevät ihan samoja asioita kuin Teukka."
      Sitähän minä yritin juuri kertoa, että kyllä tässä maassa torveloita piisaa.

      • EtVoiMitätöidä

        Ei sinun tarvitse vaivautua kertomaan meille torveloille, että olemme olemassa.

        Mukaellen Descartesia: "Cogito, ergo sum" (Ajattelen, siis olen /olemassa/).

        Se, että ajatuksemme eivät sinua miellytä ja että käytät meistä erilaisia halventavia nimityksiä, ei poista olemassaoloamme.


      • Ylängön.Kokenut
        EtVoiMitätöidä kirjoitti:

        Ei sinun tarvitse vaivautua kertomaan meille torveloille, että olemme olemassa.

        Mukaellen Descartesia: "Cogito, ergo sum" (Ajattelen, siis olen /olemassa/).

        Se, että ajatuksemme eivät sinua miellytä ja että käytät meistä erilaisia halventavia nimityksiä, ei poista olemassaoloamme.

        "...käytät meistä erilaisia halventavia nimityksiä..."

        Katsotaan nyt esimerkin vuoksi tätä ketjua ja mitä luennehdintoja olen siinä mielipiteestäni saanut:
        - suvakki on heti kusi sukassa
        - Ai tämä vanhus onkin pelkkää parodiaa, olinpa hidas ymmärtämään.
        - Toiviainen on vain yksi haihattelija muiden pallonsa hukanneiden joukossa.
        - Palkattu trolli?
        - Hurskastelua pahimmalta suomi24 - trollilta. Kaikki kun eivät ole sinun kaltaiseesi ylemmyyteen päässeet.

        Pahoittelen tuota käyttämääni torvelo-nimitystä. Olen myös valmis talkoisiin: kirjoittakaamme asiallisesti ja vailla kaikenlaisia halventavia nimityksiä. Edellytän kuitenkin, että näihin talkosiiin osallistuu muitakin kuin minä. ;)))


      • PAHUUSZ

        Seliseli. Jos suomi on äidinkielesi, niin et tarvitse käräjäoikeutta kertomaan sinulle mitä Hakkarainen sanoi ja mitä yleistäminen tarkoittaa. Varsin yksinkertainen virke kuitenkin kyseessä.

        Luuletko, että Hakkarainen olisi jätetty tuomiotta, jos olisi vedonnut suvakkien ja muslimienkin vihapuhuvan? Vai mitä ihmettä höpiset talkoista?


      • nettomaksaja
        Ylängön.Kokenut kirjoitti:

        "...käytät meistä erilaisia halventavia nimityksiä..."

        Katsotaan nyt esimerkin vuoksi tätä ketjua ja mitä luennehdintoja olen siinä mielipiteestäni saanut:
        - suvakki on heti kusi sukassa
        - Ai tämä vanhus onkin pelkkää parodiaa, olinpa hidas ymmärtämään.
        - Toiviainen on vain yksi haihattelija muiden pallonsa hukanneiden joukossa.
        - Palkattu trolli?
        - Hurskastelua pahimmalta suomi24 - trollilta. Kaikki kun eivät ole sinun kaltaiseesi ylemmyyteen päässeet.

        Pahoittelen tuota käyttämääni torvelo-nimitystä. Olen myös valmis talkoisiin: kirjoittakaamme asiallisesti ja vailla kaikenlaisia halventavia nimityksiä. Edellytän kuitenkin, että näihin talkosiiin osallistuu muitakin kuin minä. ;)))

        Jos nyt kuitenkin osallistuisit verojen maksuun hankkimalla työpaikan, vai kuulostaako täysin mahdottomalta? Ehkä sen jälkeen suhtautuisit hieman kriittisemmin toiselta puolen maailmaa tuleviin laiskanpulskeisiin elätteihin.


    • Pystymetsä

      Pitää kysyä valtakunnansyyttäjältä, onko hän täysin perehtynyt pakolaiskriisiin ja sen aiheuttamaan kritiikkiin. Onko hän tietoinen, että isämme taistelivat tämän maan meille suomalaisille. Onko hän tietoinen myös pakolaisista, jotka ovat huijanneet, onko tietoinen hävinneistä passeista. Onko hän pätevä virkaan, vai onko hän vain suvakkien pystymetsästä saapunut öyhöttäjä.

    • Yhteeneikä

      Miksi teidän mielestä saa Yhtä kansanryhmää panetella, nimitellä ja leimata , ja toista ei.

      Jopa kansanedustajat ehdottavat työleiriä työttömille ja samalla leimaa kaikki työttömät työn vieroksujiksi.

      Työssäkäyvät maksavat t6öttömyys vakuutus maksua mahdollisen työttömyyden varalle, ja nyt nostetaan halosta siitä kun sitä käytetään ja leimataan iltalehdet voimin.

      Kone irtisanoo työntekijöitään kenen syy. Omistaja haluaa kotiuttaa voittoja entistä enemmän. Sipilän ohjeiden mukaisesti,

      Työtön saa noin 700 €. Korvauksen kun taas kansanedustajan Työttömyys korvaus on 1800 ti3nestiin asti vielä voimassa,
      Siis kansanedustajalle maksetaan sopueutumis3läkettä. Jos työtulo eivät ylitä 1800. Ja kuka tämän maksaa. Tämä raha lähtee suoraan veronmaksajien kukkarosta.

      Ei ole siis etukäteen maksettua vakuutusta.

    • 3rd_world

      Muslimit nopeasti ulos Euroopasta, ja vihapuhe, kaikki mullaheihin kytköksissä oleva negatiivisuus haihtuu upeasta maanosastamme. Muslimin paikka on EU:n ulkopuolella...sillai niinku aavikolla kameleiden kanssa.

      • tghbbgtbgbgbg

        Eivät tosiaankaan kuulu länteen, jonka arvoja joka tapauksessa inhoavat. Muslimeilla on jo omat maansa, menkööt sinne pilaamaan niitä lisää.


    • tädin.täryt

      Valtakunnansyyttäjä puhuu opetetulla suulla,meillähän somalit opetti erästä poliisia , joka nyt jakelee samankaltaisia viisauksia, kuin tämä mummo twitterissään. Muslimiveljeskuntahan nämä käsitteet lanseerasi ja hyvin on mennyt perille, että ihan puistattaa Mein Gott!. Omien aivojen käyttäminen ei virassa auta, ainakaan uraputkessa.

    • anupikkariaho

      Eivät he ymmärrä. Ymmärtäminen ei ole pallinaamajuntin vahva puoli.

    • Ääntäriittää

      Jumalan ihminen ymmärtää, ja on hiljaa hiljasilla.

    • Yhteiskunnallisen päätöksenteon ja politiikan kritiikki ei ole vihapuhetta.

    • SmurffiSaunoo

      Ymmärtääköhän tämä tälläkin palstalla esiintyvä trolliryhmä , joka tunnetaan joko matteina tai korkealla paikalla viihtyvänä henkilönä , esiintyvänsä itse oikein hyvänä esimerkkinä tyypillisestä vihapuhujasta , ainakin mikäli otetaan kriteriksi Opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeistukset vihapuheesta ?

      Kun katsotaan OKM :n antamaa määritelmää tästä arvoituksellisesta "vihapuheesta" , niin siinähän todetaan mm. näin että :

      "Vihapuhe on viestintää, jolla tahallisesti loukataan, halvennetaan tai uhataan toisia ihmisiä"

      ja lisäksi vielä näinkin ...

      ”Vihapuheen kohteeksi joutuminen tai pelko siitä voi estää ihmistä toimimasta haluamallaan tavalla, estää asiallisen tiedon hankintaa ja levittämistä ja horjuttaa yksilön itsetuntoa. Se voi pelottaa ja aiheuttaa vetäytymistä julkisuudesta ja julkisista tiloista"

      - Tämänkin aloituksen tekijät ovat siis juurikin itse niitä jotka syyllistyvät mitä ilmeisimmin tähän kuuluisaan vihapuheeseen ,yrittäessään parhaansa mukaan loukata ja halventaa toisia kirjoittajia milloin milläkin halventavalla termillä ja nimityksellä . Samalla he myös pyrkivät estämään muita kirjoittajia toimimasta itse haluamallaan tavalla sekä syyllistyvät törkeään toisten yksilöiden itsetunnon horjuttamiseen , joka voi pahimmillaan aiheuttaa kirjoittajan vetäytymiseen julkisesta mediasta ( Suomi 24 palstalta ) .

      Aloittajan (-ien) kannattaisi pitää mielessään että tämäkin on julkinen foorumi ja asetella mölyt sen mukaan.

      • EnUskoEnääMihinkään

        Hmmmm.

        Ja millähän mandaatilla OKM määrittelee käsitteitä, joita ei löydy lakikirjastakaan?


    • Jyrkänteiden.Älykkö

      ”... tämäkin on julkinen foorumi ja asetella mölyt sen mukaan.”
      Tätähän minä olen yrittänyt teille tulkuttaa. Älkää öyhöttäkö, älkää uhkailko, älkää yrittäkö halventaa muita. Olen yritänyt opettaa, että anonyymikin öyhöttäjä voi polttaa näppinsä ja päätyä makselemaan sakkoja. On hyvä, että olet samaa mieltä kanssani.

      ”...yrittäessään parhaansa mukaan loukata ja halventaa toisia kirjoittajia milloin milläkin halventavalla termillä ja nimityksellä.”
      Jos olen loukannut herkiä tunteitasi, pyydän nöyrästi anteeksi. Samalla muistutan kainosti, että täällä sakea lentelevien suvakkien, matupatjonen ja ääliöiden ristitulessa minun rassukkani on kovin lievä ilmaisu.

      Mutta uhriutumisesi on niin kovin turhaa. Kirjoita asiallisesti ja lupaan omasta puolestani vastata asiallisesti. Niin helppoa se on. ;)))

      • PAHUUSZ

        Onhan se nyt kumma, että joka viestissä halventava sanoo, etteivät muut saa halventaa.

        Perinteisesti Suomessa on kyllä saanut halveksua ja loukata ihmisiä melko vapaasti, mikä on ihan ymmärrettävää; mikä pakko se on kaikkia arvostaa? Mutta kunniavieraat ovat muuttaneet pelin, heitä ja paapojiaan ei saa halveksua tai sanoa rumasti. Toisin kuin oikeastaan kaikesta ja kaikista on aiemmin saanut sanoa.

        Minusta minun sinuun osoittamani halveksunta on kovin lievää verrattuna kaulankatkojien juttuihin. Ja niin on kansanryhmien halveksuntakin suomalaisittain hyvin lievää verrattuna moneenkin ilmiöön. Erikoisen vajaaälyisiä argumentteja heittelet. Noh, selityshän on se natsiutesi.

        Uhriutumiseen vetoaminenkin varmaan toimisi myös kansanryhmävihaajan puolustuksena. Sinähän nimittäin et ole yksilöinyt halveksuntaasi, vaan usein yleistänyt.


      • Erodumari
        PAHUUSZ kirjoitti:

        Onhan se nyt kumma, että joka viestissä halventava sanoo, etteivät muut saa halventaa.

        Perinteisesti Suomessa on kyllä saanut halveksua ja loukata ihmisiä melko vapaasti, mikä on ihan ymmärrettävää; mikä pakko se on kaikkia arvostaa? Mutta kunniavieraat ovat muuttaneet pelin, heitä ja paapojiaan ei saa halveksua tai sanoa rumasti. Toisin kuin oikeastaan kaikesta ja kaikista on aiemmin saanut sanoa.

        Minusta minun sinuun osoittamani halveksunta on kovin lievää verrattuna kaulankatkojien juttuihin. Ja niin on kansanryhmien halveksuntakin suomalaisittain hyvin lievää verrattuna moneenkin ilmiöön. Erikoisen vajaaälyisiä argumentteja heittelet. Noh, selityshän on se natsiutesi.

        Uhriutumiseen vetoaminenkin varmaan toimisi myös kansanryhmävihaajan puolustuksena. Sinähän nimittäin et ole yksilöinyt halveksuntaasi, vaan usein yleistänyt.

        Älä ruikuttaa, olet jo muutenkin häviöllä 0-6.


      • PAHUUSZ
        Erodumari kirjoitti:

        Älä ruikuttaa, olet jo muutenkin häviöllä 0-6.

        Menehän kurdi tuomaroimaan painimatseja. Siellä onkin Irakin armeijan kanssa melkoinen matsi käynnissä.


      • junttihuilaa
        PAHUUSZ kirjoitti:

        Menehän kurdi tuomaroimaan painimatseja. Siellä onkin Irakin armeijan kanssa melkoinen matsi käynnissä.

        Huilipäivä sulla taas?


    • oikeustoteutuu

      Pian tulee aika, jolloin nykyinen hallitus ja suomalaisuutta polkevat rasistisesti suomalaisuuteen suhtautuvat joutuvat tuomiolle.
      Hallitus maanpetoksesta ja valtion varojen väärinkäytöstä sekä varastamisesta menettämään vahingonkorvauksena omaisuutensa ja kansalaisuutensa sekä vankeutta vähintään kymmenen vuotta. Suvakit, siis rasistisesti suomalaisuuteen suhtautuneet menettävät kansalaisuutensa perusteena maanpetos ja Suomen kansallisen edun vastainen toiminta, tuomitaan vankilaan määräämättömäksi ajaksi, kuitenkin vähintään kahdeksi vuodeksi.

      • qåaäzm

        Enpä tiedä tuleeko tuo aika. Tuntuu että suomalaiset alistuvat ja juoksevat vaikka suohon jos käskettäisiin.


    • Kuusikasinen

      Nettipuheet ja -kirjoittelut pitäisi jokaisen ymmärtää jättää omaan arvoonsa. Tämäkin palsta on semmoinen nykyajan töhrykirjoittelun huussinseinä ja kirjoittelua pitäisi kohdella juuri sellaisena. Ennen kirjoiteltiin ja piirrettiin rumia kuvia vessan seinään ja oviin. Nykyisin tämän korvaa some. Eivät nämä ole sen kummempia ilmiöitä. 1970- luvulla opiskeluaikoinani joku oli jyystänyt syvät urat Porthanian vessan oveen ja tekstinä oli " tämä ei erkane rätilläkään". Nykyisin sähköinen rätti sentään pystyy pyyhkimään pahimmat törkeydet pois.

      Nettikirjoitteluun suhtaudutaan ihan liian vakavana ilmiönä niin kuin graffitteihinkin aikoinaan. Ei minulla muuta.

    • jullinaamapantti

      En usko, että ymmärtävät. Koulut kun jäivät junteilla käymättä ja varsinkin pallinaamajunteilla työtkin tekemättä. Näin ollen jäi sivistys kehittymättä. Identiteetistä, perspektiivistä ja riittävästä sanavarastosta puhumattakaan. Tältä pohjalta toisaalta kateus, ilkeys ja viinanhimo ovat kehittyneet ällistyttäviin mittoihin ja maahamme on syntynyt sossupummi- ja pallinaamajunttien kantasuomalainen kansankerros.

      • hyisaatana

        Niin onkin. Hyi saatana!


      • Somalistiensomalisti

        Ai tämäkö on taas tätä sinun sivistynyttä, työtä tekevän, koulutetun miehen keskusteluasi huumorin sävyttämänä.

        Et ole, Pallinaamajunttisuvakki, vieläkään osannut rekisteröidä nimimerkkiäsi. Vinkkinä muuten, viitaten edelliseen keskusteluumme, minua ei voisi vähempää kiinnostaa mitä minusta ajattelet.

        Olitko muuten tänään Tampereella vastamielenosoituksessa? Sehän oli sellainen varsinaisten älykköjen loistojuhla. Vastustetaan väkivallalla... senhän takia sinunlaisesi tykkäävät mamuista. Löytyy samat pössyttelijä ja väkivaltageenit.


    • Jyrkänteiden.Älykkö

      ”Perinteisesti Suomessa on kyllä saanut halveksua ja loukata ihmisiä melko vapaasti...”
      Ja kissan nenä.

      Kylähulluille sallittiin hiemen laajemmat oikeudet huudella, mutta muiden tuli elää yhteisön sääntöjen mukaan. Jos joku aukoi päätänsä liikaa, hän kyllä törmäsi siihen tunnettuun ilmiöön, että isotkin sonnit kuohitaan.

      Vasta anonyymi netti on mahdollistanut sen, että pölhöpoika uskaltaa huudella sydämensä kyllyydestä. Ja kyllä tätä oikeutta nyt sitten täällä käytetään, nimimerkki ”PahuusZ” on oiva esimerkki asiasta.

      Mutta tässä vapauden riemussa on terävä ja kavala oka. Kas kun lainsäätäjä on määrännyt, että ihan kaikki huutelu ei ole Suomessa laillista; uhkailusta, panettelusta tai solvaamisesta saattaa päättyä käräjäoikeuteen.

      Voi sentään. Isänmaallinen olen, maahanmuuttokriittinen olen, mutta lainkuuliainen en tahdo olla – on siinä rassukalla dilemma. ;)))

      • hirveetä.muistella

        Kylähulluista puheenollen, nehän pudotettiin jyrkänteeltä, muistaakseni. Huusivat alas kadotessaan olevansa älyköitä.


      • Jyrkänteiden.Älykkö
        hirveetä.muistella kirjoitti:

        Kylähulluista puheenollen, nehän pudotettiin jyrkänteeltä, muistaakseni. Huusivat alas kadotessaan olevansa älyköitä.

        Muistit väärin. Minusta kylähullut jäivät persuihin, kun älyköt lähtivät puolueesta. ;)))


      • PAHUUSZ

        Niin, väkivallalla sitä on teidän vatipäiden piireissä totuttu uhoamaan. Nyt oli kuitenkin laista kyse, ei vahvimman oikeudesta. Varmaan raskasta tämä nettiaika, kun ei pääse suoraan tirvaisemaan, vaan pitää tyytyä tyhjään anonyymiin uhkailuun.

        Mikä dilemma se on, ettei halua olla lainkuuliainen? Sitäpaitsi en minä tuomiota ole saanut muusta kuin itsepuolustuksesta. Mahtoi olla joku heimolaisesi, ei vaan sillä kertaa sonninkuohinta ihan sujunut, kun hyökkääjä joutui nyyhkyttämään tuomarille.


      • Jyrkänteiden.Älykkö
        PAHUUSZ kirjoitti:

        Niin, väkivallalla sitä on teidän vatipäiden piireissä totuttu uhoamaan. Nyt oli kuitenkin laista kyse, ei vahvimman oikeudesta. Varmaan raskasta tämä nettiaika, kun ei pääse suoraan tirvaisemaan, vaan pitää tyytyä tyhjään anonyymiin uhkailuun.

        Mikä dilemma se on, ettei halua olla lainkuuliainen? Sitäpaitsi en minä tuomiota ole saanut muusta kuin itsepuolustuksesta. Mahtoi olla joku heimolaisesi, ei vaan sillä kertaa sonninkuohinta ihan sujunut, kun hyökkääjä joutui nyyhkyttämään tuomarille.

        "...kun hyökkääjä joutui nyyhkyttämään tuomarille.."

        Teinipoika haaveilee ja kertoo satuja. ;)))


      • Pahuusz
        Jyrkänteiden.Älykkö kirjoitti:

        "...kun hyökkääjä joutui nyyhkyttämään tuomarille.."

        Teinipoika haaveilee ja kertoo satuja. ;)))

        Siitä on kuule ihan hovia myöten mustaa valkoisella. Eikö sen niin pitänyt olla, että oikeuslaitos kertoo totuuden?

        Teinipojuttelu sopii kuvaan virtuaalisoturista, joka uhkailee nakkikioskikohtaamisilla. Itse välttelen nakkikioskijonoja, kerran sielläkin alkoi unelma takomaan päähän, kun en antanut kiilata. Aikansa paukutti, jonka jälkeen totesin, että lyö kuin ämmä. "Niin säkin" - vastasi moniosaaja tajuamatta, etten ollut yrittänytkään lyödä. Poliisi sanoi, ettei ehdi Rautatientorille. Meinasin hitaasti syttyvänä jo kimpaantua ja käydä kokeilemassa mononi istuvuutta korvaansa, mutta sitten tuli yösura ja talutti bussiin. Tämä oli sitten sitä vihavalepuhetta, kun ei ole mustaa valkoisella hovista. Kuten ei paristakymmenestä muustakaan vastaavasta unelmoinnista.
        Noh, läksyni olen oppinut, jonoja välttelen olkoon kyse mistä vaan, ja yössäkin käyn korkeintaan kerran vuoteen. Mutta en silti lupaa pidättäytyä, jos tulet ihmisarvosakinhivutusta jakamaan.


      • luuserileuhottaa
        Pahuusz kirjoitti:

        Siitä on kuule ihan hovia myöten mustaa valkoisella. Eikö sen niin pitänyt olla, että oikeuslaitos kertoo totuuden?

        Teinipojuttelu sopii kuvaan virtuaalisoturista, joka uhkailee nakkikioskikohtaamisilla. Itse välttelen nakkikioskijonoja, kerran sielläkin alkoi unelma takomaan päähän, kun en antanut kiilata. Aikansa paukutti, jonka jälkeen totesin, että lyö kuin ämmä. "Niin säkin" - vastasi moniosaaja tajuamatta, etten ollut yrittänytkään lyödä. Poliisi sanoi, ettei ehdi Rautatientorille. Meinasin hitaasti syttyvänä jo kimpaantua ja käydä kokeilemassa mononi istuvuutta korvaansa, mutta sitten tuli yösura ja talutti bussiin. Tämä oli sitten sitä vihavalepuhetta, kun ei ole mustaa valkoisella hovista. Kuten ei paristakymmenestä muustakaan vastaavasta unelmoinnista.
        Noh, läksyni olen oppinut, jonoja välttelen olkoon kyse mistä vaan, ja yössäkin käyn korkeintaan kerran vuoteen. Mutta en silti lupaa pidättäytyä, jos tulet ihmisarvosakinhivutusta jakamaan.

        Ressukka, pikkupoika ja luuseri taidat kummiskin vain olla. Mitä jos kirjoittelisit unelmistasi ihan vain pöytälaatikkoon?


      • Pahuusz
        luuserileuhottaa kirjoitti:

        Ressukka, pikkupoika ja luuseri taidat kummiskin vain olla. Mitä jos kirjoittelisit unelmistasi ihan vain pöytälaatikkoon?

        Joojoo, paljastit minut, nyt egoni murtui, menen vuodeksi komeroon itkemään ja tulen takaisin suvakiksi eheytyneenä. Anteeksi ja kiitos.


    • dcgyik

      Tyypillinen su.akin lopetus aloituksessa.

      Aloittaja ja ihailemansa valtakunnansyyttäjä Toiviainen vastustavat vihapuhujia, mutta eivät tajua että juuri vihapuhujien uhkailu, panettelu ja solvaaminen sivistymättömiksi, kouluttamattomiksi, työttömiksi sosiaalipummeiksi anal-fabeeteiksi imbesilleiksi on vihapuhetta, joka saa kohteen entistä vihaisemmaksi, ja vihapuhe sen kuin lisääntyy ja kovenee.

      Jos vihapuhetta halutaan saada aisoihin, niin pitäisi olla myötätuntoa auttaa vihapuhujia. Su.akit tekevät täsmälleen päin vastoin ja heittävät bensaa vihapuheen liekkeihin.

      Miksi su.akkien myötätunto kohdistuu vain maahan tuleviin pakolaisiin, eikä sitä riitä tippaakaan kantasuomalaisille luusereille, huono-osaisille.

      Tästä voimme päätellä että su.akkien toiminnan voimanlähde ei ole yleinen filantropia, vaan myötätunto rajoitetaan niihin, joiden maailmankatsomus ja vakaumus on 'oikea'.

      Tänään muuten Heikki Hiilamo pakinoi YLE:llä otsikolla perustulomilitantit. Hän kritisoi perustuloa kuin käärmettä pyssyyn ajavia epärealistisuudesta, ja siitä että he eivät ole kiinnostuneita asiasta köyhien asian ajamisen nimissä, vaan heille se on rikkaiden ja kapitalismin vastustamista. Paljon sanottu Hiilamolta, joka ei itsekään ole todellakaan mikään rikkaiden ja kapitalismin suuri puolustaja.

      Mutta anarkistipunavihreiden kansalaispalkkalinja on vain epärealistinen. He kuvittelevat, että jos ihmisillä olisi perustulo, niin heidän ei olisi pakko ottaa mitä tahansa työtä vastaan millä tahansa minimipalkalla, ja näin he voisivat 'kiristää' nykyistä kovempaa palkkaa vaikkapa siivoamisesta tai postin jakamisesta.

      Eikö punaviheridealisteja huoleta se, että luuserirasisti-/fasistivihapuhujatkin saisivat perustuloa voidakseen omistautua kokonaan vihapuheelle ja pakolaisuuden vastustamiselle valtion maksaman perustulon avulla?

      Poliittisia ääripäitä edustavat voisivat omistautua entistä enemmän tappelemaan keskenään, kun valtio maksaisi siitä molemmille 'palkkaa', perustuloa.

      • Vuorten.Ope

        ”...pitäisi olla myötätuntoa auttaa vihapuhujia...”
        Yritän minä parhaani mukaan neuvoa, ohjata ja ymmärtää. Joskus se on hieman vaikeaa.

        Katsotaan hieman tarkemmin sinun käyttämää sanostoasi:
        su.akin
        sosiaalipummi anal-fabeeteiksi imbesilli
        kantasuomalaisainen luuseri huono-osainen
        anarkistipunavihreä
        luuserirasisti-/fasistivihapuhuja

        Ethän sinä – rassukkaparka – osaa kirjoittaa ainoatakaan noin suurinpiirtein neutraalia asialausetta.;)))


      • dcgyik

        Vuorten.ope!

        Hienoa, että huomasit noiden tekstistäni poimimiesi sanojen epäneutraaliuden. Sellaista se on kun sinun kaltaistesi su.akkien tyyliä matkii. Sehän juurikin oli pointti viestissäni - yrittäisit edes sen ymmärtää.

        Mutta et sinä edes yritä ymmärtää. Taas piti viestisi viimeisessä lauseessa olla rassukkaparka-'luonnehdinta' minusta. Kaikki jotka kanssasi eri mieltä ovat sinusta rassukoita.

        Ei ole tapanani koskaan toisten näppäilyvirheisiin puuttua, mutta kun sinä olet olevinasi niin täydellinen niin huomautan, että en kirjoittanut 'kantasuomalaisainen', niin kuin "väität".


    • Uliulipunikit

      EU alkaa muistuttaa kommunismia enemmissä määrin ja Neuvostoliittoa. Kun Neuvostoliitto alkoi hajota niin hajoamisesta syytettiin länsi valtoja. Nyt kun EU on hajoamassa, niin siitä syytetään jossakin määrin Venäjää. Ja meidän vaan pitäisi viimeiseen asti kumarrella EU liittoa.  Neuvostoliittoa johti 15 henkilöä joita ei ollut vaaleilla valittu. Ja nimittivät keskenään toinen toisiaan tehtäviin. Eurostoliitto unionissa on noin pari sataa henkilöä johtamassa joita ei ole vaaleilla valittu, ja toimivat samalla periaatteella. Eikä heitä voida erottaa, kuten ei Neuvostoliitossakaan. EU johtajilla on ikuinen syyte suoja kuten Neuvostoliitossakin. Jos et usko voit lukea eduskunnan sivulta vaikkapa EVM, eli Euroopan vakaus mekanismin toimihenkilöiden syyte suojista. Neuvostoliiton tavoite oli luoda "neuvostoihminen" joka unohtaa oman kansallisuutensa. Mitä tekee EU? Yrittää rakentaa ihmisten identiteetiksi "Eurooppalainen" ja kansallismielisyys pyritään unohtamaan ja oma kulttuuri ja tavat. Euroopan maat pyritään yhdenmukaistamaan. Eurooppalainen identiteetti tarkoittaa yli kansallinen, ja eurooppalaisen arvo pohjan omaava, eli mm. monikulttuurisuus. Neuvostoliiton tärkeimpiä tehtäviä oli tuhota kansallisvaltiot. Ja mitä tekee EU? Vie itsenäisen päätösvallan pois kansallisvaltioilta. Neuvostoliitossa oli "ulag" eli "älyllinen leiri", EU:ssa poliittinen korrektius. Se joka puhui Neuvostoliitossa vapaasti ajatuksia, kuten nyt EU:ssa käyttämällä epäkorrektia kieltä, niin hänet "eristettiin" käyttämällä mediaa hyväksi. Neuvostoliittoa perusteltiin sodan välttämisellä, nyt perustelut EU:lle on täsmälleen sama; rauha Euroopassa. Neuvostoliitossa ei kysytty ihmisiltä halusivatko he alistua Neuvostoliitolle, eikä myöskään EU tätä kysele.

    • syyttäjänsyytökset

      Mitä on "ihmisarvoa alentava puhe" jäi minulle epäselväksi. Se ei siis kuulu sananvapauden piiriin valtakunnansyyttäjän mukaan. "Ihmisarvo" on sopivan epämääräinen käsite. Siihen voi sisällyttää tarpeen mukaan mitä vain.
      "Kansanryhmä" tarkoittaa nykyään yhtä suojeltua ihmisryhmää. He kuuluvat tiettyyn uskontoon, ovat tulleet maahan tietyllä keinolla, elävät usein sosiaaliavun varassa.
      Muista uskonnoista ja kansanosista saa vapaasti sanoa mitä tahansa.
      Maahanmuutosta, siitä yhdenlaisesta, on keskustelu kielletty.

      • Pahuusz

        Hauska sana tuo kansanryhmä, kun samalla kansan olemassaolo kielletään ja väitetään vain 1800-luvun sosiaaliseksi konstruktioksi. Ja kansanryhmä siis tarkoittaa tuon konstruktiokansan ulkopuolisia. Kunnon uuskieltä.


    • Kappelo

      Miten vihapuhetta levitetään? Onko se jokin tauti vai päinvastoin?

    • Jyrkänteiden.Älykkö

      "Miten vihapuhetta levitetään? "

      Lienee viisasta kertoa asia esimerkin avulla. Vihapuhetta levitetään kuten lantaa pellolle. Polkaistaan talikko muhkeaan lantakasaan, rytkäytetään talikollinen paskaa irti koko kehon voimalla. Heilautetaan talikkoa hieman taakse, sitten eteen ja heitetään lantaan valittuun suuntaan. Heittoliikkeen lopussa paska irtoaa talokosta ihan itsekseen.

      • Kappelo

        Kiitos neuvoista.


      • Pahuusz

        Aika rasistista viitata kansanryhmiin, ihmisiin tai eliittiin lantakasana. Fobba olisi jo ovellasi, ellei olisi paljastunut kaljunsa alta skiniksi itsekin.


    • tsemppiheipat

      En ole vakuuttunut, että paljonkaan ymmärtäisivät yhtään mitään nämä junttipellet. Ei ole yleissivistystä, ei kielitajua, sanavarastoa eikä oikein muuta kuin typerää röyhkeyttä ja se hankala päihdeongelma. Heipat ja tsempit!

      • Heiheiheille

        Juu ei suvakkeja kannata vakavasti ottaa. Käyvät vähän hitaalla tässä. Imeneet natsistisia ja intersektionaalisia vaikutteita muun pössyttelyn kerrannaisena. Sanavarastokin sekaisin. Noin samaa tasoa kuin lukutaidottomat holhokkinsa.


    • HlVNEEKERl
    • Vuoren.Viisas

      ”Mummo pääsee lusimaan...”

      Surullinen tarina siitä, että vihapuheesta näppinsä polttavat ensimmäisen kaikkein hölmöimmät. He, jotka ottavat MV-lehden jutut totena, kirjoittavat omalla nimellään Facebookissa ja mölyävät lentolehtinen kourassa kaupan pihalla. Tyhmän eväät syödään ensin, sanoo suomalainen sanalasku.

      EU-parlamenttiedustaja kirjoittaa kieli keskellä suuta julki ihmisvihaansa. Hän asettelee sanansa huolella, taiteilee laillisen ja laittoman rajalla, selviää ilman syytettä. MV-lehti taas toimii IP-osoitteesta 104.18.53.108, joka on Yhdysvalloissa. Tällaista rajoja ylittävää öyhötystä on äärimmäisen vaikea keskeyttää, vallankin kun Venäjä salaa tukee toimintaa. Varsinainen sylttytehdas kyllä selviää ehjin nahoin, näppinsä poltti 72-vuotias mummo.

      On odotettavissa, että näppinsä polttavat vielä anonymiteetin suojaan luottavat some-palstojen vakihuutelijat. Tämäkin on sinänsä turhaa, että hekin ovat lopultakin vain hyödyllisiä idiootteja, joita kansainvälinen sylttytehdas käyttää hyväkseen.

      Kaikka armeijan käyneet – nyt en puhu Jussista – tietävät, että pöljimmät oppivat vain kantapään kautta. Olkoon sitten niin. ;)))

      • PAHUUSZ

        ”Näppiensä polttamisella” ei yleensä tarkoiteta sitä, että saa lynkkaustuomion mielipiteistään. En siis usko, että kyseinen nainen kokee polttaneensa näppejään.


      • SuoJaVetelä

        Onhan niitä näppinsä polttaneita muissakin vihaansa esille tuoneissa ryhmissä.

        Viha on kuitenkin niissä tapauksissa suunnattu meitä taviskansalaisia kohtaan - jokainen, joka on ottanut kantaa asioihin, on saanut osuutensa.

        Niin että en nyt lähtisi osoittamaan pitkällä sormella MV-lehteä tai sen kirjoittajia/kannattajia, koskapa vihakirjoituksia löytyy ihan tavallisista päivälehdistäkin.

        Ei pidä lähteä kaivelemaan sontakasoja, sillä sieltä löytyy vain enemmän sitä ihtiään.

        Lentolehtisistä ja mölyämisestä jos ei nyt kaupan pihalla, niin muilla julkisilla paikoilla löytyy myös esimerkkejä siltä puolelta, jonka ovat omineet ns hyvät ihmiset. Myös siellä on syyllistytty jopa suoranaisiin rikoksiin.

        Miksi heitä sitten pitäisi kutsua, jos vastakkaisen puolen ihmiset ovat "hyödyllisiä idiootteja"?

        Hyödyttömiksi idiooteiksiko?


      • SmurffiSaunoo

        "Mutta uhriutumisesi on niin kovin turhaa. Kirjoita asiallisesti ja lupaan omasta puolestani vastata asiallisesti. Niin helppoa se on. ;)))"

        - Niin helppoa se onkin , joten siitä syystä kirjoitankin aina asiallisesti näillä julkisilla foorumeilla.

        Toivottavasti et väitä tekstini sisältäneen mitään asiatonta ? Vai onko syytä olettaa että teidän mielestänne asiallista tekstiä on vain ja ainoastaan se että on samaa mieltä teidän kanssanne ? Toisenlaiset mielipiteet lienevät sitä vihapuhetta , kaikki tyynni ?

        Minulla ei ole mitään syytä uhriutua millään tavalla , en ymmärrä mistä moinen tuli mieleenne . Huomautin vain teidän kirjoitustyylistänne , joka täyttää aivan selkeästi ja tietyin osin OKM :n viitoittamat kriteerit vihapuheelle ja ihmettelin että mahtanetteko itsekään ymmärtää minkä laatuista tekstiä te julkiselle foorumille kirjoitatte .

        "On odotettavissa, että näppinsä polttavat vielä anonymiteetin suojaan luottavat some-palstojen vakihuutelijat. Tämäkin on sinänsä turhaa, että hekin ovat lopultakin vain hyödyllisiä idiootteja, joita kansainvälinen sylttytehdas käyttää hyväkseen."

        - Näin varmasti on. Toivoa sopii että tämä vihapuheen hutkiminen on edes alkeellisesti tasapuolista...no se lienee turha toive.


      • PAHUUSZ
        SmurffiSaunoo kirjoitti:

        "Mutta uhriutumisesi on niin kovin turhaa. Kirjoita asiallisesti ja lupaan omasta puolestani vastata asiallisesti. Niin helppoa se on. ;)))"

        - Niin helppoa se onkin , joten siitä syystä kirjoitankin aina asiallisesti näillä julkisilla foorumeilla.

        Toivottavasti et väitä tekstini sisältäneen mitään asiatonta ? Vai onko syytä olettaa että teidän mielestänne asiallista tekstiä on vain ja ainoastaan se että on samaa mieltä teidän kanssanne ? Toisenlaiset mielipiteet lienevät sitä vihapuhetta , kaikki tyynni ?

        Minulla ei ole mitään syytä uhriutua millään tavalla , en ymmärrä mistä moinen tuli mieleenne . Huomautin vain teidän kirjoitustyylistänne , joka täyttää aivan selkeästi ja tietyin osin OKM :n viitoittamat kriteerit vihapuheelle ja ihmettelin että mahtanetteko itsekään ymmärtää minkä laatuista tekstiä te julkiselle foorumille kirjoitatte .

        "On odotettavissa, että näppinsä polttavat vielä anonymiteetin suojaan luottavat some-palstojen vakihuutelijat. Tämäkin on sinänsä turhaa, että hekin ovat lopultakin vain hyödyllisiä idiootteja, joita kansainvälinen sylttytehdas käyttää hyväkseen."

        - Näin varmasti on. Toivoa sopii että tämä vihapuheen hutkiminen on edes alkeellisesti tasapuolista...no se lienee turha toive.

        OKM on ilmeisesti unohtanut täsmentää, ettei hyvässä tarkoituksessa levitetty viha ole paheksuttavaa, rikollisesta puhumattakaan.

        Mitä sen hyödyllisen idiootin sitten pitäisi tehdä, jotta olisi vain hyödyllinen? Noh, tiedämmehän me: mokuttaa ja pitää -han-kin puheita, kyseenalaistaa suomalainen etnisyys, kansa ja Suomen valtion rajat. Tämä liike kun ei ole lainkaan kansainvälinen , toisin kuin Putinin masinoima pahuuden sylttytehdas.


      • PAHUUSZ
        SmurffiSaunoo kirjoitti:

        "Mutta uhriutumisesi on niin kovin turhaa. Kirjoita asiallisesti ja lupaan omasta puolestani vastata asiallisesti. Niin helppoa se on. ;)))"

        - Niin helppoa se onkin , joten siitä syystä kirjoitankin aina asiallisesti näillä julkisilla foorumeilla.

        Toivottavasti et väitä tekstini sisältäneen mitään asiatonta ? Vai onko syytä olettaa että teidän mielestänne asiallista tekstiä on vain ja ainoastaan se että on samaa mieltä teidän kanssanne ? Toisenlaiset mielipiteet lienevät sitä vihapuhetta , kaikki tyynni ?

        Minulla ei ole mitään syytä uhriutua millään tavalla , en ymmärrä mistä moinen tuli mieleenne . Huomautin vain teidän kirjoitustyylistänne , joka täyttää aivan selkeästi ja tietyin osin OKM :n viitoittamat kriteerit vihapuheelle ja ihmettelin että mahtanetteko itsekään ymmärtää minkä laatuista tekstiä te julkiselle foorumille kirjoitatte .

        "On odotettavissa, että näppinsä polttavat vielä anonymiteetin suojaan luottavat some-palstojen vakihuutelijat. Tämäkin on sinänsä turhaa, että hekin ovat lopultakin vain hyödyllisiä idiootteja, joita kansainvälinen sylttytehdas käyttää hyväkseen."

        - Näin varmasti on. Toivoa sopii että tämä vihapuheen hutkiminen on edes alkeellisesti tasapuolista...no se lienee turha toive.

        OKM on ilmeisesti unohtanut täsmentää, ettei hyvässä tarkoituksessa levitetty viha ole paheksuttavaa, rikollisesta puhumattakaan.

        Mitä sen hyödyllisen idiootin sitten pitäisi tehdä, jotta olisi vain hyödyllinen? Noh, tiedämmehän me: mokuttaa ja pitää -han-kin puheita, kyseenalaistaa suomalainen etnisyys, kansa ja Suomen valtion rajat. Tämä liike kun ei ole lainkaan kansainvälinen , toisin kuin Putinin masinoima pahuuden sylttytehdas.


    • Vuoren.Viisas

      Tätä se on nykyinen peruskoulu. Sinunkin kielellinen hahmotuskykysi ontuu. Pitäisi lukea kaunokirjallisuutta, jotta asia paranisi.

      Lynkkaus on laiton tuomio. Sillä yleensä viitataan väkijoukon tai julkisuuden antamaan yksipuoliseen tuomioon, jossa ei paljoa kuunnella syytetyn puolustautumista. Suomessa laillisenn tuomioistuimen antama tuomio ei ole lynkkaustuomio. Ennen kuin taas nolaat itsesi, katso ensin sanan määritelmä vaikka nykysuomen sanakirjasta.

      Lapsi leikkii tulella, kunnes kirjaimellisesi polttaa näppinsä. Aikuinen leikkii kielletyn tai vaaralliseksi tiedetyn asian kanssa, kunnes joku kerta uhka toteutuu; aikuinen polttaa näpiinsä. Kyseessä on siis kielikuva.

      PS. Suosittelen ensimmäiseksi kirjaksi Ulla-Lena Lundbergin kirjaa ”Jää”. Erinomainen ja ajatuksia herättävä kirja. ;)))

      • PAHUUSZ

        Valitettavasti olet väärässä oikeuslaitoksestamme.

        Tuskinpa ne leikit tuohon loppuivat, siksi juuri kielikuva ontuu. Näpit poltettuaan yleensä ottaa opikseen. En jaksa uskoa, että 72-vuotias tai nuorempikaan sakoilla aivopeseytyy ajattelemaan toisin. Korkeintaan muotoilee ajatuksena toisin julkisuudessa, millä taas ei ole lopputuloksen kannalta mitään merkitystä.


      • Vuoren.Viisas
        PAHUUSZ kirjoitti:

        Valitettavasti olet väärässä oikeuslaitoksestamme.

        Tuskinpa ne leikit tuohon loppuivat, siksi juuri kielikuva ontuu. Näpit poltettuaan yleensä ottaa opikseen. En jaksa uskoa, että 72-vuotias tai nuorempikaan sakoilla aivopeseytyy ajattelemaan toisin. Korkeintaan muotoilee ajatuksena toisin julkisuudessa, millä taas ei ole lopputuloksen kannalta mitään merkitystä.

        Muista lukea tuo suosittelemani kirja. ;)))


      • Vapaus-ei-tule-vaivatta

        Minä en ainakaan Lue, koska tuo kyseinen kirja sai Finlandia-palkinnon siitä syystä että kirjailija on ruotsinkielinen ja kirjoittaa ko. Kielellä.
        Palkinto oli siis kielipoliittinen.
        Eräs tapa yrittää vaientaa vastapuoli väittelyssä kun omat argumentit loppuvat on siirtää huomio epäolennaisuuksiin, "mikäs sinun koulutuksesi on?", "Mikä oli lapsuudenperheesi sosiaalinen asema?, "Mitä kansallisuutta edustat?
        Kukaan ihminen ei muuta mielipiteitään siksi että on saanut ajatuksistaan tuomion oikeudelta. Ihminen jyrkkenee entisestään. Totalitarismia vastaan täytyykin taistella vaikka linnaan menemällä. Saksassakin on 2000 ihmistä tuomittu vankeuteen koska ovat julkisesti epäilleet valtavirtaista historiankirjoitusta holokaustista.


      • pysyn.nationalistina

        "Pitäisi lukea kaunokirjallisuutta, jotta asia paranisi."

        Kaunokirjallisuutta lukevat ihmiset ovat yleensä vittumaisia, pirullisia ja epäluottevia ilkiöitä. En mistään hinnasta halua tulla sellaiseksi. Olen nimittäin niin empaattinen ihminen, että joutuisin hirveään kognitiiviseen dissonanssiin, jos alkaisin lukea alkoholistien , pirinistien ja estyneiden ikäneitojen kirjoittamia tiiliskiviä.


      • ppaapp
        PAHUUSZ kirjoitti:

        Valitettavasti olet väärässä oikeuslaitoksestamme.

        Tuskinpa ne leikit tuohon loppuivat, siksi juuri kielikuva ontuu. Näpit poltettuaan yleensä ottaa opikseen. En jaksa uskoa, että 72-vuotias tai nuorempikaan sakoilla aivopeseytyy ajattelemaan toisin. Korkeintaan muotoilee ajatuksena toisin julkisuudessa, millä taas ei ole lopputuloksen kannalta mitään merkitystä.

        Kaikki ruotsalaiset ovat terroristeja ja kaikki kristityt ovat terroristeja. Tämä ei ole vihapuhetta, mutta jos sanoisin että kaikki muslimit ovat terroristeja, niin syyllistyn vihapuheeseen.
        Kaikki valkoihoiset ovat apinan tasoisia älylliseti, ei ole vihapuhetta , mutta jos sanon että kaikki mustat ovat apinan tasolla, syyllistyn vihapuheeseen.

        Tässä ohjeita, jos et tiedä mikä on vihapuhetta.
        Tämä viesti on poistettu ainakin 10 kertaa, miksi?


    • Vuoren.Viisas

      "En jaksa uskoa, että 72-vuotias tai nuorempikaan sakoilla aivopeseytyy ajattelemaan toisin. "
      Tätä se on. Peruskoulu ei opeta, eikä pösilö opi. Tässä on jälleen kerran käsitteet sekaisin kuin rassukan pää.

      Suomessa on mielipiteen vapaus. Kukin saa ajatella juuri niin rasistisesti kuin nuppi vaan sietää. Ajatella saa, kunhan oppivat pitämään turpansa kiinni ja suitsivat puheitaan. Siihen taas sakko on oiva apuväline.

      Kyllä Siperia opettaa. ;)))

      • Et.näköjään.tajua

        Koskee myös itseäsi.


    • eikaikkiolerasismia

      Vanhemmilla ihmisillä on luonnollisesti oikeus sanoa mielipiteensä ns rautalankaversiona ja vastoin päättäjiemme tahtoa, sillä juuri he ovat tämän maan rakentaneet raakalla työllä ja suunnattomilla uhrauksilla. Nykyiset päättäjälessukat ovat tekemässä heidän työtään täysin turhaksi. Muslimivapaamatkustajia otetaan suomeen humanismin nimissä, ja oman agendansa & imagonsa kohottamiseksi, etenkin Eurooppalaisissa "poliittisissa piireissä" Saatanan sikamaista toimintaa omaa väestöä kohtaan.

    • qåaäzm

      Ymmärtävätkö päättäjämme että heidän maata tuhoavat toimet aiheuttaa vihapuhetta? Se että ei pidetä omaa maata ja kansaa ykkösenä, siinä ongelman alkusyy. Ei kansa kaikkea niele, ja jos sen tunteet tukahdutetaan väkipakolla, se vasta vaarallista on. Parempi kuunnella kansaa, ja antaa sen päästää paineet ulos. Nyt eliitti on äärimmäisen korskeaa, eikä välitä tuon taivaallista kansan hätähuudosta yms. Siellä se sylttytehdas on, eliitissä.

    • Vuoren_Vanhus

      "Vanhemmilla ihmisillä on luonnollisesti oikeus sanoa mielipiteensä ns rautalankaversiona..."

      Äläpä nyt puhu pötyä. Rikosoikeudellisessa mielessä täysi-ikäinen ihminen on aina vastuussa puheistaan. Laki ei tunne mitään vanhuusvähennystä. Toki oikeus ottaa kyllä huomioon, jos syytteessä on vallan horiseva ukko. Oikeudellinen vastuu puheista lievenee vasta, jos oikeus on todennut henkilö vajaavaltaiseksi ts. huoltaja on tarpeen.

      Onko rassukka sitten täysvaltainen, en ota kantaa asiaan. ;)))

      • Hupaisa.olet

        Kirjoitat edelleen ITSESTÄSI.


    • Jeesuksenpuolesta

      Toiviainen on itse täydellisen ymmärtämätön ihminen! Jos hän todella haluaisi auttaa, niin hän vaatisi avustustoimet siirrettäväksi pakolaisten lähtökulttuureihin, joissa samoilla resursseilla voidaan auttaa jopa kymmenkertaista määrää ihmisiä, voidaan kohdistaa apu oikeille pakolaisille ja myös naisille ja lapsille, ja kaikki voidaan tehdä ilman kulttuurien ristiriitoja ja aiheuttamatta vakavaa vahinkoa itsellemme.

      Mitä Toiviainen luulee tapahtuvan, kun kehitysmaamuslimit tuovat väestöräjähdyksen myös Suomeen? Mitä siitä seuraa? ... Vois vähän miettiä ennen kuin heittäytyy idiootiksi.

      • qåaäzm

        Tuota olen puhunut, että ei se hätä ole tärkein asia kun näitä ukkoja tänne haalitaan. Jos hätä olisi eliitillä tärkein seikka, tottakai he silloin auttaisivat kaikkein tehokkaimmin, eli sellaisella tavalla jolla avun saa mahdollisimman moni. Nyt avun saa sellaisetkin jotka eivät ole sen tarpeessa. Älytöntä voimavarojen ja erityisesti rahan haaskausta.


      • qåaäzm
        qåaäzm kirjoitti:

        Tuota olen puhunut, että ei se hätä ole tärkein asia kun näitä ukkoja tänne haalitaan. Jos hätä olisi eliitillä tärkein seikka, tottakai he silloin auttaisivat kaikkein tehokkaimmin, eli sellaisella tavalla jolla avun saa mahdollisimman moni. Nyt avun saa sellaisetkin jotka eivät ole sen tarpeessa. Älytöntä voimavarojen ja erityisesti rahan haaskausta.

        Tärkein syy tälle vihapuheöyhötykselle, on että eliitti kokee asemansa uhatuksi. Ei eliittiä voisi vähempää kiinnostaa kuka loukkaa ketäkin, ei ole ennenkään kiinnostanut. Kuinka nyt yhtäkkiä se alkoi kiinnostaa valtavasti? Siksi kun eliitti huomasi että kansahan ajattelee omilla aivoillaan, ja tämä ajattelu voi romahduttaa heidän asemansa, sekä unelmansa jossain hienossa virassa. Se voisi romahduttaa heidän "märän unen" liittovaltion saavuttamisen. Kun tuli tämä ukkovyöry pari vuotta sitten, eliitti havaitsi että kansa käy liian kuumana heidän toimiensa johdosta. Piti tehdä asialle jotain, ja tukkia suut. Eliitti syyttää kansaa, kun sen pitäisi katsoa peiliin ja tehdä parannus kansansa sorrosta. Eliitti on se sylttytehdas josta kaikki johtuu.


    • Vuoren_Vanhus

      "Toiviainen on itse täydellisen ymmärtämätön ihminen!"
      Äläpä öyhötä asian sivusta.

      Valtakunnansyyttäjä kertoi, että sananvapauden suojasta ei voida huudella ihan mitä vaan. Toisen kansanryhmän uhkailu, panettelu tai solvaaminen on Suomen lain mukaan rikos. Valtakunnan syyttäjä ei puhunut maahanmuutosta, ei väestöräjähdyksestä, ei kehitysavusta. Miksi siis huutelet ihan mitä sattuu?

      • Äläpä.öyhötä

        Äläpä öyhötä Äläpä öyhötä Äläpä öyhötä Äläpä öyhötä
        Miksi siis huutelet ihan mitä sattuu?Vuoren_Vanhus on itse täydellisen ymmärtämätön ihminen.


    • PAHUUSZ

      YLE on kerrankin hyvällä asialla. Heti ensimmäisessä kohdassa tuodaan esiin lynkkaustuomioistuimen kaksinaismoralismi, kun väitteen rikollisuus katsotaan lausujan ja kohteen ihonväreistä ja nimistä, niin että ei-valkoihoisen ja / tai Mohammedin puheista ei kukaan voi kiihottua.
      Kiinnostaisi tietää, että josko Muhis (ihonväristä ei tietoa) sanoisi somaleilla olevan vaimonhakkaamisen geeneissä, ja valkoihoinen Petteri sitten jakaisi tuota Muhiksen väitettä, niin saisiko siis vain jakaja tuomion, mutta väitteen alkuperäinen esittäjä ei?

      Lisäksi huomauttaisin, ettei ole asiallista, että oikeuslaitos alkaa määräämään mitä mieltä geeneistä saa olla.

      Pelottaa muuten kännissä ja läpällä vastailla väärin noihin Ylen antamiin vaihtoehtoihin, mutta kun kiinnostaa nähdä millainen paasaus sieltä aukeaa.. rikollista kyllä, mutta vastahan mielipidepoliiseja on joitain kymmeniä plus armeijan hyvikset päälle, josko eivät ehtisi nyt perääni..

      https://yle.fi/uutiset/3-9887172

    • haistappa_vittu

      VIHAPUHETTA ei ole olemassa. On vain vainoamista ja jahtaamista. Vihapuhe on keinotekoista paskaa ja tekosyy, jolla voi "virallisesti" tuomita ihmisiä, joilla on eriävä mielipide, tai heidän ilmeistään ja eleistään voidaan "tulkita" rasismi. Kertauksen vuoksi vihapaskat:

      -vihapuhe
      -vihakuvaaminen
      -vihasivusto
      -vihailme
      -vihaele
      -vihaulkonäkö (parta kalju)
      -vihaleijona (leijonakoru "rasistinatsin" kaulassa)
      -vihatakki (pilottitakki)
      -vihajalkineet (maihinnoususaappaat)
      -vihalippu (Suomen lippu pilottitakin hihassa)
      -vihajärjestö (SOO, Vastarinta, FDL jne.)

      Mikään ei vihaa niin paljon kuin valehteleva suvakin retale. Se todellinen vihapuhuja ja vihaelehtijä.

      • tarjasuvakkiniemi

        Ajattele positiivisesti: lähiöpubi on taas kohta auki, Alko täynnä viinaa ja sossu päivystää, eikä kukaan suoraan syytä sinua laiskuudestasi. Kivaa huilipäivää!


    • Vuoren.Ylväs.Vanhus

      Olipa kerrankin totaalisesti päin persikkaa ymmärretty ja tulkittu YLE:n nettivisa. Onneksi olkoon suorituksestasi nimimerkki "PahuusZ". Harvoin näkee noin täydellistä yksisilmäisyyttä. ;)))

      ”...väitteen rikollisuus katsotaan lausujan ja kohteen ihonväreistä ja nimistä...”
      Laki kiihottamisesta kansanryhmää vastaan on tarkoitettu vähemmistöjen suojaksi. Suomesta ei löydy oikeustapausta, jossa olisi käsitelty kiihottamista enemmistöryhmää vastaan. Tätä kun tovin ajattelee, voi ymmärtää lainsäätäjän järkeilyn siitä, että eihän enemmistö tarvitse suojaa.

      ”...saisiko siis vain jakaja tuomion..”
      Kukin vastaan vain omasta teostaan. Kirjoituksen jakaja voi jakaa rasistista tekstiä laajalla foorumilla ja saa tuomion. Alkuperäinen kirjoitus voi olla ollut saatavissa vain suljetun ryhmän jäsenille, joten julkisuus ei ole riittävässä määrin täyttynyt ja alkuperäinen kirjoittaja ei saa syytettä.

      ”...ettei ole asiallista, että oikeuslaitos alkaa määräämään mitä mieltä geeneistä saa olla.” Oikeuslaitos ei ole määräämässä mielipiteistä, kukin saa yksityisesti olla ihan mitä mieltä tahansa. Vasta kun mielipidettä aletaan levittää julkisesti, kyseeseen voi tulla kiihoittaminen kansanryhmää vastaan. Tällä palstalla levitetyt geeniopit ovat muuten pääsääntöisesti olleet hullun hömppää, niillä ei ollut ollut tieteellistä pohjaa.

      Kokeile ja vastaa vain rohkeasti tuohon YLE:n visailuun. Lakitieto on asiallista ja oikeaa. ;)))

      PS. Nikinnulkuttaja, tuo sananvapauden liehuvakutrinen puolustaja, on myynyt kamelinsa ja paennut Tsadiin. Hän ymmärsi, että taistelu on menetetty.

      • tohtorisi

        Öyhötyksesi on sairasta.


      • PAHUUSZ

        Encorena

        Eli Etelä-Afrikan musta enemmistö ei ole voinut olla rasismin kohteena. Järjen riemuvoitto pallinaamajuntilta.

        Seuraavaksi älytöntä höpinää jakofoorumista, vaikkei esimerkissäni ollut lainkaan siitä kyse.

        Onko lähtökohtaisesti hullun hömppä rikollista? Mutta tietenkin vain poliittisesti epäkorrektin hullun.

        Alahan itse rekisteröimään nikkejäsi, niin voit jatkaa ulinaasi seuraavankin vuoden.


    • Vuoren.Ylväs.Vanhus

      Taisi ystäni "PahuusZ" vallan repiä pelihousunsa, koskapa ylläpito on ihan nipputolkulla joutunut siivoamaan viestejä palstalta.

      Kun kirjoittaa siivosti ja asiapitoisesti, pysyy aina framilla. Ottakaa minusta mallia. ;)))

      • Pahuusz

        Kun kirjoittaa oikeamielisesti. Korkeintaan sanoin sinua pölhöksi.


    • avoin_

      Minä olen jo valmiiksi radikalisoitunut, syntyperäinen Kanta-Suomalainen. Olen lähtöisin Suomalaisista vanhemmista joten musuliradikaaliteoria ei oikein istu minuun. En ole aivan varma, kumpia inhoan jäätävästi enemmän: Suomalaisia poliitikkoja ...kunnallis-/eduskunta-/jopa ministeri-&eläkeläis sellaisia, vaiko kusettamista va väkivaltaa harjoittavia maahantunkeutujia. Minusta Suomalainen poliitikko ja hyväksikäyttöä aktiivisesti yrittävä arabi/afro ovat samalla viivalla: = Eivät kuulu Suomeen! ...ja vihansa saa jokainen Kanta-Suomalainen ilmaista avoimesti!!!

    • Kehitysapulainen

      Mitä jos keskityttäisiin auttamaan pakolaisia enemmän omissa maissaan. Näin joogitkin tekevät, he kun eivät kasaa maallista mammonaa niin ehtivät auttamaan muitakin. Joogit kokoontuivat Saksassa miksiköhän, http://beforeitsnews.com/spirit/2017/10/yogis-in-service-of-humanity-gather-in-germany-2510999.html

    • Somalistiensomalisti

      On erittäin mielenkiintoista että kun täällä mainitsee että perusteettomasti rasisti haukkuminen on myös rikos josta voidaan langettaa sakot herjaajalle, niin ylläpito poistaa sen.
      Katoaako suomen laki delete näppäintä painamalla?
      Ei sekään ole rasistista jos on sitä mieltä että vuorten xxx (siis se tyyppi joka ei osaa rekisteröidä nimimerkkiään) voisi minun puolestani mennä takaisin afrikan sarveen vuohenlantakasalle saarnaamaan. Se on minun mielipiteeni johon minulla on myös nykyisen lain mukaan vielä oikeus. En yllytä ketään toisiaan vastaan.
      Uutisia seuraamalla voi kyllä tulla siihen tulokseen että kaikista vihaisempia on mamut. Turku, Sello, Suomenlinna, lipuntarkastajan pahoinpitelijät, sokeiden raiskaajat, bussin hajoittajat jne. Miksi te sensuroitte sen mistä valtamedia uutisoi?

    • Somalistiensomalisti

      Olipa Tampereella taas vihaisia, väkivaltaisia ja lakia kunnioittamattomia suvaitsevaisia.
      Melkoinen vitsi tai suorastaan paradoksaalista käytöstä ihmisiltä jotka ovaat niiiiiin suvaitsevaisia.
      Oli yhteiskunnalle palkintinto että se hyödytön narkki kuoli.

    • Vuoren.Ylväs.Vanhus

      ”Katoaako suomen laki delete näppäintä painamalla”: kyselee neuvoton rassukka.
      Eihän se katoa.
      - Mut laki, ennen mua syntynyt, myös jälkeheni jää.

      Mitäpä minä nyt siellä Afrikan sarvessa tekisin? Eihän terveet tarvitse parannusta vaan sairaat, neuvoi Mestari. Kun sanon Mestari, en nyt tarkoita sitä sitä ihmisvihasta posket punaisena heloittavaa nysveröä.

      Niinpä saarnaan parannusta tällä palstalla, jolla sairaimmat yksilöt sossun tuella päivystävät. ;)))

      • Hoplaax

        "Niinpä saarnaan parannusta tällä palstalla, jolla sairaimmat yksilöt sossun tuella päivystävät. ;)))"

        Eiköhän vanhus ole tuulesta temmannut tuon väitteensä?
        Trolliksi voi ilmoittautua hienovaraisemminkin...


      • Somalistiensomalisti

        Ihan vaan tiedoksesi että en ole mikään neuvoton rassukka.

        Sosiaalituista olen sen verran selvillä että sinä ja monet kaikenvärisiset kusipäät niillä elelevät koko ikänsä. Ne summat näkyy joka kuukausi tilinauhasta mikä minultakin veloitetaan kusipäiden loisen elämän rahoittamiseen.

        Kiva että sinä päivystät täällä. Minulla ei ole siihen aikaa eikä mielenkiintoakaan. Katsos kun minä käyn ihan töissä senkin Kus Emmac.

        Sen minä kuitenkin tiedän että loppuu teiltä loisena elely. Onneksi Eduskunnassa ja päättävissä elimissä on ihan järkeviäkin ihmisiä jotka kuuntelevat kansalaisia.
        Poistuu vastikkeeton sosiaaliturva ja edut vähenee. Vielä kun saataisiin narkeilta terveydenhuolto pois niin Suomen talous lähtee viimeinkin nousuun.

        Olet muuten ihan helvetin vastenmielinen ja kuvottava tyyppi. Suomalainen sinä et ole koska et osaa antaa arvoa suomalaisille vanhuksille. Tiedoksesi vaan että jos suomalainen vanhus laitetaan vankilaan vihapuheista niin sillähän on sitten asiat ihan helvetin hyvin. Paremman ylläpidon siellä saa kuin eläkkeellä kitkuttamalla kotona. Ikävä kyllä siellä vankiloissa on vaan väkilukuun suhteutettuna paljon noita värillisiä pikku mussukoita.

        Vuorten viisas vanhus...salli mun nauraa. Tekeydyitkö sinäkin sokeaksi ettei olisi tarvinnut tehdä pakollista Suomen kielen koetta. Säälittävintä tässä on se että se vielä menee tässä hyysäysmaassa vielä läpi.


    • JonasTR

      Tampereella kehoitettiin ”rakastamaan” ja samaan aikaan vihaamaan....väkivallattomaan maailmaan ja väkivaltaa porvareita ja natseja kohtaan?
      Miten nyt oikeasti pitäisi toimia, kun tuo suvakkilogiikka ei edelleen avaudu?

    • laittulvastaa

      kyllähä se niin on työläinen ei halusta elätä työtöntä eikä työnantaja.repikää vaan ulos nuo vapaaehtoset työttömät.oon iteki katsonu heitä tuttavapiireis.enää ei tarvii muutaku 30v töitätein ja kaveri ei koskaan.illoili vaan ja ol leso.ja nyt sitte eläkettä nauttii nuorten työssäkäyvien veromarkkoja jot aiemmin munkin .tehkääpä te nuoret nyt kun ite osannu.lait tuli vastaan.

    • fdjfdjjfdjdfjjdfjdf

      Ja koska suurin osa eurooppalaisista on liberaalia maahanmuuttoa vastaan. Tarvitaan tänne totalitarismista tutut lait.

    • Vuorten.Vanha.Ystävä

      "Kirjoitusvirheitä löytyy myös omasta trollaushistoriastasi."
      Myönnän tämän kernaasti.

      Mutta minä en huutelekaan kanssakirjoittajallani tällaisia: "Tekeydyitkö sinäkin sokeaksi ettei olisi tarvinnut tehdä pakollista Suomen kielen koetta." ;)))

      • Selitys.sekin

        Unohdit mainita miksi käyttäydyt kokovartalomulkun tavoin.


      • Somalistiensomalisti

        Ai, totuuden kirjoittaminen on sinun mielestäsi vihapuhetta? On sinulla aika vääristynyt käsitys asioista. Säälittävää.

        Kuulut varmaan siihen samaan ryhmään joiden mielestä Suomen lakien noudattamisen vaatiminen on myös vihapuhetta. Bussilipun vaatimen, sairaalan vierasrajoitusten noudattaminen, pakollinen koulunkäynti, takaisinperintä, matkalaukun tarkistaminen yms. maahanmuuttajilta on RASISMIA ja vihapuhetta.

        Voi pyhä yksinkertaisuus.

        Tiedoksesi muuten etten ole nörtti. Teen kyllä töitä myös tietokoneen parissa mutta se ei minusta nörttiä tee. Et muuten tainnut ymmärtää arabiaa ; ).
        80 % islamin uskoisita ei osaa arabiaa eli pysty lukemaan Koraania. Tämäkään ei ole vihapuhetta vaan tyly fakta.

        PS. En ole juuri tulossa sossusta, en ole kännissä enkä lähipubissa tuoleja heittelemässä. Minulla on arkivapaa.


      • anupikkariaho
        Somalistiensomalisti kirjoitti:

        Ai, totuuden kirjoittaminen on sinun mielestäsi vihapuhetta? On sinulla aika vääristynyt käsitys asioista. Säälittävää.

        Kuulut varmaan siihen samaan ryhmään joiden mielestä Suomen lakien noudattamisen vaatiminen on myös vihapuhetta. Bussilipun vaatimen, sairaalan vierasrajoitusten noudattaminen, pakollinen koulunkäynti, takaisinperintä, matkalaukun tarkistaminen yms. maahanmuuttajilta on RASISMIA ja vihapuhetta.

        Voi pyhä yksinkertaisuus.

        Tiedoksesi muuten etten ole nörtti. Teen kyllä töitä myös tietokoneen parissa mutta se ei minusta nörttiä tee. Et muuten tainnut ymmärtää arabiaa ; ).
        80 % islamin uskoisita ei osaa arabiaa eli pysty lukemaan Koraania. Tämäkään ei ole vihapuhetta vaan tyly fakta.

        PS. En ole juuri tulossa sossusta, en ole kännissä enkä lähipubissa tuoleja heittelemässä. Minulla on arkivapaa.

        Tsaukkis! Olet lääkäri. Miksi olet noin aggressiivinen? Uraputki katki? Puoliso jätti? Sinun on paha olo, rakas kollega. Relaa ja ajattele, ettei kaikki ole sinun syytäsi.


      • Somalistiensomalisti

        Juu ja minä olen Paavi jos sinä olet lääkäri.
        Aika omituista tulkintaa sinulta ja kaikki meni pieleen. Etkö sinä tiedä ettei lääkäri tee psykologisia tulkintoja.
        Faktojen kirjoittaminen on sinusta aggressiota.
        Pitäisikö sinun itsesi hakeutua jonkun juttusille?


      • anupikkariaho
        Somalistiensomalisti kirjoitti:

        Juu ja minä olen Paavi jos sinä olet lääkäri.
        Aika omituista tulkintaa sinulta ja kaikki meni pieleen. Etkö sinä tiedä ettei lääkäri tee psykologisia tulkintoja.
        Faktojen kirjoittaminen on sinusta aggressiota.
        Pitäisikö sinun itsesi hakeutua jonkun juttusille?

        Sinä olet sitten Paavi.


      • tarjasuvakkiniemi
        Somalistiensomalisti kirjoitti:

        Juu ja minä olen Paavi jos sinä olet lääkäri.
        Aika omituista tulkintaa sinulta ja kaikki meni pieleen. Etkö sinä tiedä ettei lääkäri tee psykologisia tulkintoja.
        Faktojen kirjoittaminen on sinusta aggressiota.
        Pitäisikö sinun itsesi hakeutua jonkun juttusille?

        Ehkä vain leikit Paavia ja haluaisit olla lääkäri. Heittelet rivien väliin ajatusta lääketieteen tietämyksestä. Surullista. Kuitenkin taidat olla jo vähän syrjäytynyt yksilö; tukahdutettu aggressio tekee sinusta epämiellyttävän ja niinpä olet jo yksin negatiivisten ajatustesi kanssa ja niiden suoltaminen persoonattomille ketjuille vain pahentaa epätoivoasi. Oikea lääkäri tekee kaiken aikaa tulkintaa, psykologista tai jopa psykiatrista.


      • Niuvantuttu
        tarjasuvakkiniemi kirjoitti:

        Ehkä vain leikit Paavia ja haluaisit olla lääkäri. Heittelet rivien väliin ajatusta lääketieteen tietämyksestä. Surullista. Kuitenkin taidat olla jo vähän syrjäytynyt yksilö; tukahdutettu aggressio tekee sinusta epämiellyttävän ja niinpä olet jo yksin negatiivisten ajatustesi kanssa ja niiden suoltaminen persoonattomille ketjuille vain pahentaa epätoivoasi. Oikea lääkäri tekee kaiken aikaa tulkintaa, psykologista tai jopa psykiatrista.

        Lienet lomilla , potilaspoloinen?


    • PEUKALOLELU

      Ei saa olla natsi eikä fasisti eikä rasisti.
      Pätemiseen tarvetta on välillä.

      • Suvakki.vaan

        Mutta kun oon kaikkia noita


    • Vuorten.Vanha.Ystävä

      ”Kuulut varmaan siihen samaan ryhmään….”
      Äläpä turhaan ota kierroksia.

      ”Tiedoksesi muuten etten ole nörtti.”
      Heh heh heh – en ole epäillyt sinua nörttiydestä, en myöskään korkeakoulututkinnosta, kiinnostuksesta sivistykseen tai historiaan, kielitaidosta – noin muutama asia mainitakseni.

      ”80 % islamin uskoisita ei osaa arabiaa...”
      Kovin harvapa meistä lukee kreikan kieltä, joten käännöksen varassa tässä ollaan itse kukin myös Raamatun suhteen. Jos Vanhan Testamentin teksteistä meinaa saada alkukielellä jotakin irti, niin sitten pitäisi osata hebreaa tai arameaa, kovin harvinaisia kieliä nekin.

      ”Minulla on arkivapaa.”
      Työn iloa vaan. ;)))

      • vmpx2

        Ilmiantonappia hakkaat toisella kädellä raivokkaasti ja toinen on syvällä.


      • Somalistiensomalisti
        vmpx2 kirjoitti:

        Ilmiantonappia hakkaat toisella kädellä raivokkaasti ja toinen on syvällä.

        Ajattelin laittaa sinulle muutamia ajatuksia. Täällä on muutama keskustelija jotka voi tulkita suvaitsevaiseksi ja mm. tämän ketjun aloittaja kuuluu siihen ryhmään.
        Tämä ketjuahan on nimenomaan vihapuheesta. Näiden suvaitsevaisten ajatusmaailma näyttää kuitenkin olevan perin suvaitsematon.

        Nämä itseään suvaitsevaisena pitävät ihmiset ovat kovin aggresisivisia maahanmuuttokriittisiä kohtaan. Heidän mielestään tosiasioiden kirjoittaminen maahanmuuton ongelmista ja uskonnon varjolla, väärin perustein, ratsastelusta ei saisi puhua ääneen. Se on heidän mielestään vihapuhetta. Totuuden esiintuominen on vihapuhetta.

        Tämän ”suvaitsevaisen” porukan mielestä on ihan ok suhtautua alentuvasti maahanmuuttokriittisiä kohtaan. Usein on kommenttia sosiaalipummista, alkoholista, pallinaamasta, rassukasta, sivistymättömyydestä jne. Se on minun mielestäni aika paradoksaalista.

        Nimimerkki ” tarjasuvakkiniemi” on tästä oikein oiva esimerkki kun puhutaan defensseistä eli psyyken tiedostetuista ja tiedostamattomista puolustusmekanismeista. Tuolla”tarjalla” on jäänyt tuo projektio päälle eli piirteet joita ei näe tai halua nähdä heijastetaan johonkin toiseen ihmiseen. Hän kuuluu siihen ryhmään jonka pitää tunkea ruuhkaiselle päivystyspoliklinikalla toteamaan että hänellä on ripuli tai flunssa. Hän ei osaa arvioida sitä itse.

        Vanhus puolestaan yrittää esittää todella sivistynyttä ja aliarvio maahanmuuttokriittisiä ihmisiä aika koomisestikkin. Tästä kertoo mm. nimimerkin jatkuva muuttaminen. Erittäin huvittavaksi tämän tekee nimenomaan nimimerkin kirjoittaminen. Hän käyttää nimimerkissään pistettä. Yksi sana - omistusmuoto. Piste ja adjektiivi. Ihan helvetin huonoa oikeinkirjoitusta ja hän on olevinaan ihan järkyttävän viisas ja sivistynyt ihminen.

        Hän myöskin paasaa täällä kristinuskosta joka itseasiassa kertoo hänestä aika paljon. Kukaan muu ei täällä puhu kristinuskosta ja ketä oikeasti kiinnostaa. Ei ainakaan minua. Olen ateisti. Erosin kirkosta ihan puhtaasti siitä syystä että kyllästyin kehitysavun rahoittamiseen ja homoseksuaalisten syrjimiseen.

        Myös ”vanhuksen” palstalla olo aika kertoo hänestä paljon. Ei ole itse töissä tai tekee työajalla ihan muuta kuin esimies odottaa.

        Vanhus on oletettavasti itse islamin uskoinen, mutta ei osaa itse arabiaa. Hän toitottaa täällä että Koraaninkin voi kääntää, mutta todellisuudessa rukoilut suoritetaan islamin uskossa AINA arabiaksi. Mitä järkeä siinä on jos ei itsekkään ymmärrä mitä rukoilee.

        Vanhus on myös sanonut täällä että ei arabiankieliset opiskelevat Koraanin omalla kielellään. Somaliassa on Koraani sitten varmaan äänikrjoina, koska siellähän on paljon luku ja kirjoitustaidottomia ihmisiä. Tuo äänikirja selittäisi sitten ne epäkohdatkin joita heidän Islamissahan on oikeisiin muslimeihin nähden. Ehkä siinä somaliankielisessä äänikirjassa on virhe A. Naisten ympärileikkauksen kohdalla. B. Hunnuttautumisen suhteen AU-äideillä ja C. Moniavioisuuden kohdalla. Somaliankielisessä äänikrjassa on varmaan KELA siinä kohdassa kun Koraanissa puhutaan useamman vaimon ottamisesta. Oikeassa Koraanissa lukee että voi ottaa useamman vaimon JOS pystyy heidät itse elättämään.

        Maailmalla vietetyn aikani pohjalta voin myös todeta että nimenomaan kouluttamattomat muslimit ovat kaikkein radikalisoitunempia. He eivät pidä länsimaista, mutta nimenomaan he pyrkivät länsimaihin paremman elintason toivossa. Sivistyneet muslimit ovat huomattavasti avarakatseisimpia myös länsimaalaista kohtaan.

        Omistusmuoto.Adjektiivi. on varmaan nyt näreissään kun kerron että olen kyllä lukenut Koraanin sekä suomennettuna että englannin kielisenä käännöksenä eli minulle on ihan turha tulla suoltamaan mitään paskaa sen sisällöstä. Arabian kielen taitoni kun rajoittuu puhumisen taitoon. Ne on niin vaikeita ne arabialaiset kirjaimet kun ne kirjoitetaan eri tavalla riippuen siitä onko kirjain sanan alussa, lopussa vai keskellä.

        Kunnos muslimi on ihminen paikallaan, mutta uskontoa vääritelevä, omaa etuaan tavoitteleva olevinaan kunnon muslimi on ihan syvältä.

        Shiat on mukavampia kuin sunnit.

        ”tarjasuvakkiniemi” tai seniili ”älykkö - ei kannata vastata. Minua kun ei voisi evvk teidän mielipiteenne.


    • Somalistiensomalisti

      Vuorten seniilin kannattaisi itse lukea kommenttinsa ettei tekisi itseään naurunalaiseksi.

      Huvittavaa kun samassa keskustelussa puhuu itsensä pussiin.

      Korkeakoulututkinto minulta kyllä löytyy, mutta mitäpä minä sinulle mitään kertomaan.

      Olen päässyt täällä siihen tavoitteeseen mihin olen pyrkinytkin eli totuuden kertomiseen ja sekös suvaitsevaista ärsyttää.
      Minun mielestäni et anna itse itsestäsi aika sivistymättömän kuvan enkä usko että elätät itsesi työtä tekemällä.

      Raamatun saa kääntää, mutta muslimi rukoilee aina arabiaksi.

      En ole täällä missään vaiheessa sanonut että vihaisin muslimeja tai ulkomaalaisia. Minulla on kaiken värisiä ja kaikenlaiseen uskovia ystäviä, mutta uskonnon varjolla itselleen erityisoikeuksia vaativia tai muuten vaan loisivia yhteiskunnan riippakiviä minä vihaan.

    • Vuorten.Vanha.Ystävä

      Tuota noin, ehkä meidän kannattaisi päättää tämä keskustelu tähän. Et ole kirjoittanut mitään maahanmuuttoa koskevaa asiaa päiväkausiin. Toisalta minulle vattuilu on täysin turhaa, en lähde mukaan vattuilukisaan enkä myöskään noteeraa sinun yritystäsi.

      ”Korkeakoulututkinto minulta kyllä löytyy...”
      http://webcgi.oulu.fi/oykk/abc/kielenhuolto/oikeinkirjoitus/valimerkit/pilkku/
      Lukaise tämä ohje. Huoliteltu kieliasu antaisi lisää uskottavuutta väitteellesi.

      ”Raamatun saa kääntää, mutta muslimi rukoilee aina arabiaksi.”
      Harvoin näkee näin totaalisen epäloogista väittämää. Onneksi olkoon.

      Raamatun saa kääntää, mutta niin saa myös Koraanin. Nykyisin taitaa olla olemassa toistasataa Koraanin käännöstä. Islamin käsityksen mukaan vain alkuperäinen arabian kielinen teksti on aitoa puhetta suoraan Allahin suusta, näin muodoin käännös on vain tulkintaa ja siten epätäydellinen. Valtaosa muslimeista kuitenkin opiskelee uskoaan käännöksen avulla.

      Mutta ennen kuin rassukka alkaa heittelemään kokovoltteja, täytyy asiaa verrata uudestaan Raamattuun. Myös Raamattu on käännös. Viimeisin käännöskomitea taisi istua 1992. Kuten Koraanissakin, Raamatun kääntäminen lähtee liikkelle mahdollisimman alkuperäisestä tekstistä. Raamatussakin siis joudutaan oletettamaan, että alkuperäisin teksti on ”lähimpänä” Jumalaa. Toki uudelleenkääntämisen motiivina on sekin, että käännöksen kieli vanhenee, mutta tämä on hieman toinen juttu.

      ”...muuten vaan loisivia yhteiskunnan riippakiviä minä vihaan.” Toivotaan, että vihasi kohdistuu myös hyppypotkuhemmoihin, vaimon hakkaajiin, väkivaltarikollisiin ja muuten vaan kriminaaleihin pösilöihin.

      Älkäämme hyväksykö epämoraalista käytöstä, ei edes aatteellisen tekosyyn varjolla. ;)))

      • Vaihda.levyä.dork

        Hyppypotku jargonina mainittu ties kuin monennen trollikerran.


      • Somalistiensomalisti

        Plaa plaa plaa...


      • Pahuusz

        Toisaalta, arabiankielisen, vaimonhakkaajiin ja pilkku ennen eikää.

        Minun korkeakouluopintoihini ei kyllä monta tuntia oikeinkirjoitusta sisältynyt. Koko väite korkeakoulutettujen täydellisestä äidinkielen taidosta onkin vain itseään korottamaan pyrkivien besserwisserien höpinää eli sopii erinomaisesti juuri vuoristoöyhökin luonteelle. Paappa on koko elämänsä kasannut akateemisen erinomaisuutensa ympärille, eikä vielä ole kyennyt myöntymään siihen nykyrealiteettiin, ettei nykyään akateemisuus ole mitään erityistä, eikä anna perusteita kokea ylemmyyttä.


    • Fasukiboikotoi

      Heijsan alla! Vem kommer till Kärkkäinen med mig?

    • Mutta kun tämä VIRKARIKOKSEN tehnyt syyttäjä ei ymmärrä sitä tosiasiaa että MUSLIMIT EIVÄT OLE MIKÄÄN KANSANRYHMÄ. esim. Suomen romanit ovat kansanryhmä.

    • tämäonfaktaa

      Ymmrtävät suvakit miten tyhmiä ja rasistisia, yhteiskuntakelvottomia hylkiöitä he ovat? Öyhötetään vihapuheesta ja toimitaan täysin järjettömästi isänmaanpettureina. Suvakit eivät tajua, että ainoa rasismi suomessa on heidän harjoittamansa rasismi kantasuomalaisia kohtaan, ja nämä samat "rasistit" maksavat veroillaan myös näiden isänmaanpettureiden elämän, koska yksikään suvakki ei tee oikeita töitä.

    • säälinsyyttäjää

      Tulevan työtaakan vuoksi.
      Tulee kohtaamaan niin paljon ongelmaisia.

    Ketjusta on poistettu 49 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe