Kuningattarenvuoren kilpailutus alkaa?

hangöbo

Kuningattarenvuorelle on rakennusoikeutta 20.000 m2, josta RR:lle varattu 14.400 m2. Milloin loput 5.600 m2 tulee kilpailutukseen? On nimittäin iso ala. Vertailuksi, että mainostetun Tehtaanniemelle tulevan hotellisiiven, josta ei vielä ole edes kuvia, vain puheita, ala on 1.500 m2. Vapaa ala Kuningattarenvuorella on siis kolme kertaa suurempi. Siihen saisi 150-huoneisen hotellin, jossa olisi toteutettu myös kunnon hotellin tapaan hankolaisten uimahalli. RR:n projekti voi kestää kauan, koska he myyvät ensin Kuningattarenvuoren 14.400 m2, ja rakentavat sillä 1.500 m2 Tahtaanniemelle, voittoa jää 12.900 m2. Tehtaaniemestä tuli voittoa kolmen kerrostalon myynnin - rakentamisen verran - 1 miljoona tontista kaupungille. SPA rakennettiin osakkaiden piikkiin. Mikään ei muutu, mutta Kuningattarenvuoren kilpailutus saisi jo alkaa.

23

321

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NytTarjoamaan

      Minäkin odotan. Ja säkillinen rahaa odottaa sopivaa kohdetta. Mutta, EI hotellihankkeeseen - koska en ole tuhlaajapoika.

      • asennekysymys

        Edullisesta hotellimajoituksesta on Hangossa pulaa. Scandic tai joku muu fiksu voisi asian hoitaa. Kasnäsin saaristohotelli voisi laajentaa Hankoon. Sillä on hyvä, toimiva ja ennakkoluuloton konsepti. Onnittelut Kasnäsiin ja tervetuloa.


      • karisbo

        Hyvä huomio tuo vapaana oleva rakennusoikeus. Mitä kaupunki vitkuttelee, kun sitä ei ole alettu markkinoida. Rakennusoikeudesta on tehtävä varaus ainakin parille talolle, joiden käyttötarkoitus olisi esim. vanhukset ja vuokraus (Hangon Vuokratalot Oy).


      • hangöbo

        karisbo kirjoittaa asiaa.


    • turtapalli

      hangossa tullaan vielä aloittamaan monta hotelli projektia mutta niin kauan kun ne hotellin tilat voi myydä 8000e neliö hintaan yksityisasunnoiksi niin täällä ei hotellieja valmistu siitä pitää huolen RR,SDP,RKP ja puoluetoimistojen taulukaupat..ja muurariveli kopauttaa projekteille lain voiman tuomarin ominaisuudessa eli varsin riskitöntö bisnetä mitä nyt kuntalaiset vinkuu mut mitä siitä kun viivanalle jää muhkeat voitot

    • tuomaripuhuu

      Turtapalli taitaa olla asian ytimessä. Mikään ei pidättele SDP,RKP,RR -piiriä, ei edes kaavat. Se on nähty Tehtaanniemen tapauksessa. Kaavan pitäisi olla vahva lakiin perustuva rakentamisen ohjaaja, mutta raha on vieläkin vahvempi. Juurikin näin on nähty tapahtuvan.

    • Popcornia

      Kuule, ennen kuin erään tulevat valituskierrokset ovat täynnä koskien Tehtaanniemen ja Kuningatarvuoren rakentamista, on RR:n sijoittajat ja puuhamiehet ehtineet jäädä eläkkeelle eikä asia ole enää ajankohtainen. Että kynämies ja muut vaan sieltä valituksen tekoon, että hankolaiset saavat koko rahan edestä viihdettä ja viivästyneitä projekteja, joista loppuja ei enää jakseta edes toteuttaa.
      Näin arvelen. Tietoahan ei ole, mutta tältä näyttää.

    • karisbo
    • kunnollahoidettava

      RR rakentaa Kuningattarenvuorelle vasta viiden vujoden päästä. Muut voisivat hoitaa osuutensa sitä ennen. Milloin 5.600 m2 tulee kilpailutukseen? Clarion-hotelli mahtuisi hyvin alueelle.

    • sopimusonpitävä

      Regatta Resortsille on varattu korttelit 131-133 ja 137. Vapaita kortteleja ovat 130, 134 ja 135.

      Toinen asia on, että kuinka kauan Regatta Resortsin kortteleita voi pitää varattuna. Yritys vetoaa valituksiin viivästääkseen rakentamista usealla vuodella. Se ei ole pätevä peruste. Kaupungin pitää harkita sopimuksen purkua, koska viivästys on kohtuuton,

      Valitukset johtuvat Regatta Resortsin toimista rakentaa asuntoja Tehtaanniemen liiketontille. Alkuperäisen Harkimo-sopimuksen mukaan Tehtaanniemen "Hyvinvointikeskus" sisältää hyvinvointi-, kokous- ja hotellitiloja. Ei muuta. Sopimus on Kavanderin mukaan siirretty "sellaisenaan" Regatta Resortsille,

    • HynynenJS

      Kavanderin SDP, jota myös Nousiainen ja Pääkkö ovat johtaneet on mennyt ojaan näissä rakentamisasioissa. Mielekäs asennoituminen hankolaisen veronmaksajan haluun on unohtunut ja demareiden peruselementit kuten käyhän kansanosan edustamien arvojen puolustaminen on muuttunut ökyrikkaiden arvojen vaalimiseen ja heidän rahakoneen käynnissäpitoon. Hangon tavoitteet turismin edistämiseksi tai hankolaisen rasvanahan uintitarpeet eivä ole olleet päällimmäisenä. Rakennettiin SPA rikkaille suihku-, allas- ja saunatiloiksi ja viereen asunnot, joista horisonttinäköala. Sellaista ei Harkimo-sopimuksessa ollut, vaikka Kavander niin väittää. Tai oliko rivien välissä, mihin ei näe muut kuin demarilasit? Tämä on törkeää hankolaisten veronmaksajien omaisuuden tuhlausta. Joku uskaltaa yrittää hakea tähän oikeutta valittamalla, johon demarit vastaavat, että he ovat oikeassa. Mitä tästä olet itse mieltä arvoisa ajattelija? Mikä on oikeus ja kohtuus? Kaavan asema hankolaisessa rakentamisessa? Vähäinen poikkeama? Kuka saa kaataa puita ja kuka ei ja millä perusteella tai verukkeella? Kuka saa päättää olemassa olevien yritysten olemassaolosta? Kuka saa päättää, millä kadulla saa ajaa autolla? Miksi valmiiksi kalliilla kunnallistekniikan rakennettu Kuningattarenvuoren alue pidetään tyhjänä?
      Varmaa on, että minulla on otto-oikeus omiin päätöksiin. Niin sinullakin. Muu on epävarmaa.

      • korhosenpenikka

        Kyllä RKP:lläkin on osuutensa Tehtaanniemen sopassa. Ympäristölautakunta RKP:n Sahlstedtin johdolla valoi Tehtaanniemen rakennusluvan. Asia tosin velloi hallituksen ja ympäristölautakunnan väliä useamman kerran, tosin samoja heppuja molemmissa. Sahlstedt on nyt siirtynyt valvomaan sitä, mitä tuli tehtyä. Aika hyvä yhdistelmä, Loppujen lopuksi kaavamuutos hyväksyttiin rakentamisen jälkeen nimenomaan RKP:n äänin siten, että he kaikki äänestivät "jaa" ilman mahdollisuutta poiketa ohjeesta. SDP-läiset saivat sentään tilaa omalle tunnolle ja heidän äänet jakaantuivat, Miten olisi käynyt, jos RKP-läiset olisivat saaneet äänestää vapaasti. Nyt peiteltiin jälkiä.


      • Ounouu

        Voisitte valvoa sitä mitä Sahlstedt sooloilee. Tekee mitä itse haluaa ja kaikkein vähiten välittää ympäristöarvoista. Onneksi sai potkut Tammisaaresta. Suureksi onneksi. Ja tekee päätöksiä omien mieltymystensä mukaan.


      • seuradaanseuradaan

        Kuka ja miten mieltymyksiä on ohjailtu, kun näki, että Tehtaanniemen asuntorakentaminen liiketontille oli vähäinen muutos? Yli puolet alueesta ja heippa hei, koko alueen luenne muuttui iloisesta, elävästä turistialueesta rauhaliseksi asuntoalueeksi! Kummallista matematiikkaa arkkitehtikoulussa. No korkein hallinto-oikeus ottaa asiaan kantaa.


      • Bahy

        Täysin käsittämätön oliki tuo Tehtaanniemen junailu liiketontista asunnoiksi. Vielä käsittömämpää jos se siunataan vähäisenä muutoksena. Hah haa. Mutta onko tavallisella ihmisellä samat oikeudet muutella kaavaa omien mieltymystensä mukaan. Ei koskaan.


      • kukamitämilloin

        Taviksenkin pitää osataa vaikuttaa lupaviranomaiseen samalla tavalla kuin Tehtaanniemen porhot, niin johan tulee lupa "vähäisellä muutoksella". Väkisin tulee mieleen tarina Vesitornista torille, johon tuli lupa, kun veteli oikeista naruista.


    • KiinniVeti

      Nyt äkkiä kaikki asiantuntijat kasaan, projektiryhmä pystyyn, VIRALLINEN yhteys Kaupunginhallitukseen ja toivelista toteuttamaan. KH ei ole vielä päättänyt miten jatketaan RR:n kanssa.

    • Sousou

      Suurta vitsiä nämä Hangon poliittiset päätökset. Muutamien ökyrikkaitten oikkuja totellaan. Mutta niinhän se on aina mennyt.Ja virkamiehet kumartelee.

      • kaukaaviisasyksilö

        Hyvä kuunnella sijoittajia, mutta lakia pitää noudattaa. Aivan perusjuttu on, että ensin kaava, sitten rakentaminen. Samaten kaavan vastaista rakennuslupaa ei saa antaa. Ai niin, ellei ole "vähäinen poikkeama". Kuinka kauan seisotetaan Kuningattarenvuoren aluetta tyhjillään? Viisi vai kymmenen vuotta? Siellä on vapaata rakennusoikeutta yli 5000 m2, eikö tule jakoon? Tietysti voi sen aikaa odottaa, että selviää kykeneekö Regatta Resorts ylipäätään toteuttamaan varauksensa. RR:n varaamat parhaat tontit ovat mieluisempia kohteita esimerkiksi Clarion-hotellille.


    • rkppäättää

      Jos RR ei halua nyt rakentaa sopimuksen mukaan, niin koko alue kilpailutukseen.
      Hangon lehdestä:
      Tehtaanniemen keskeisen rantatontin hinta 1.029.380 euroa/ 15945 m2 oli 64,55 eur/m2.
      Mannerheimintie 47, rantatontti sekin, hinta 1.580.000 euroa/2373 m2 oli 665 eur/m2.

      Ero n. 10-kertainen! Minunkin mielestä Tehtaanniemen oikea hinta olisi ollut 10 miljoonaa. Kuka kusettaa ja ketä?

      Yritetään nyt olla hankolaisen veronmaksajan asialla Kuningattarenvuoren alueella.
      Ja jämäkästi!

    • Jaiotvääräätietoahäpeä

      Höpö höpö. Talo siinä myytiin. Eli vertaamme 1,4 miljoonaa ja 30 miljoonaa joka pantu tehtaanniemelle tuolla ajatuksella.

      • hyväyritysmutta

        Höpö höpö, Vanha talo, ei paljoakaan arvoa. Rakennusoikeudella on merkitystä. Siinä suhteessa tontit lienee vertailukelpoiset.


      • RUMP.RAINER

        sillä hinnalla saa paljon RUMPPAVASELIINIÄ


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1347
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1325
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe