Sidonnaisuuksista

Olisi mukava tietää tänne kirjoittavien henkilöiden sidonnaisuuksista esim. tuulivoiman tuottajiin. Olen ihmetellyt, että kuinka jotkut ehtivät lähes joka arkipäivä tekemään lukuisia tuulivoimamyönteisiä aloituksia. Ei tavalliselle työssäkäyvällä riittäisi moiseen aikaa, ellei sitten tästä linkkitehtailusta saisi palkkaa...
Ilmoita


62 Vastausta

Ketjusta on poistettu 144 sääntöjenvastaista viestiä.


Jokainen veroja maksava Suomen kansalainen on sidoksissa tuulivoimahullutukseen maksajan paikalla.
http://tuulivahinko.fi/
6 VASTAUSTA:
Monet ymmärtää maksaa siitä vähän lisääkin kun ostavat tuulisähköä. Se on turvallisuutta omille lapsillemmekin.
Niin ja mikä parasta, tuulivoimaa ostaessasi laitat naapusisi maksamaan osan sähkölaskustasi. Mikäs sen mukavampaa!
Ja miten tuokin mökellyksesi liitty ketjun aiheeseen "Olisi mukava tietää tänne kirjoittavien henkilöiden sidonnaisuuksista esim. tuulivoiman tuottajiin."?
Itse Stuxnet on aina kyllä heti määkimässä jos joku poikkeaa ketjun aiheesta.
Ja selvennykseksi: Kommenttini oli tarkoitettu nimim. Stuxnetille joka myöskin nimim. Vastaajana ennen tunnettiin.

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ei EU ole määrännyt Suomea maksamaan järjenvastaisia tuulitukiasia.
Mitähän sidonnaisuuksia ylläpidolla on ydinvoimayhtiöihin, kun ydinvoimapalstalta poistetaan ydinvoiman vastaisia viestejä jotka ovat ihan sääntöjen mukaisia.
+Lisää kommentti
Paraskin puhumaan.
2 VASTAUSTA:
"Paraskin puhumaan" on tarkoitettu Vastajaja /Stuxnetille, ei ketjun aloittajalle.

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Voisitko jo lopettaa tämän terrorisoinnin täällä? Se on sinun omassa päässäsi, että aloitus koskee sinua.

Tosin näiden lukuisten "ilmarien" jälkeen kyllä naikki ymmärtävät kenellä on sidoksia.
+Lisää kommentti
Sidonnaisuudet kannattaa kyllä pitää jatkuvasti mielessä. Täällä on varmasti mukana myös maksettuja mielipiteitä. Melkein voisin sormella osoittaa, mutta enpä osoitakaan...

Esim. Suomen tuulivoimayhdistys http://www.tuulivoimayhdistys.fi/tietoa-meista/jasenet on tuulivoimayritysten edunvalvontajärjestö, jolla on palkattua henkilökuntaa enemmän kuin suurimmalla osalla maamme tuulivoimayrityksistä. Heidän ainoa tehtävänsä on lobata lisää tuulivoimaa tähän maahan.

Kyse on isoista rahoista, joten kaikki kanavat ovat varmasti käytössä. Tähän mennessä he ovat saavuttaneet jo 3000 - 4000 miljoonan euron tuulivoimatuet yhteiskunnalta seuraavalle 12 vuodelle. Tällä hetkellä väännetään seuraavasta ainakin miljardin kustannukset yhteiskunnalle aihaeuttavasta tuulivoimatuesta.
2 VASTAUSTA:

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Paraskin sanomaan

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

En ymmärrä, mikä tässä ketjussa häiritsee noin paljon. En näe tässä mitään laittomuutta tai sääntöjen vastaista.

Kuten olemme saaneet monista lehdistä lukea, niin tuulivoimabisnes on hyvin tuottavaa voimalaitosten omistajalle. Pelkästään yhteiskunta maksaa 500 000 €/voimalaitos tukea vuodessa ja siihen vielä sähkön myynnistä saadut tulot päälle. Tämä on johtanut kaikenlaiseen lobbaamiseen ja mielikuvamainontaan, jopa korruptioon. Minusta on täysin luonnollista keskustella ja muistuttaa myös siitä, että myös täällä osa mielipiteistä voi olla kirjoitettu rahankiilto silmissä.
+Lisää kommentti
Taas edessä on viikonloppu. Oon pannut merkille, että nämä ammattikirjoittelijat yleensä hiljenevät viikonlopuikisi.
Ilmoita
Miksi nimimerkki Stuxnet näkee tämän aloituksen sääntöjen vastaisena? Minusta aiheellista palauttaa mieliin, että täällä osa kirjoituksista voi olla kirjoitettu ihan työn puolesta.
0 VASTAUS:
+Lisää kommentti
Sidonnaisuudet ovat syöpä jota pitää tutkia ja sen jälkeen keksiä lääkkeet sen lopettamiseen.
Sidonnaisuudet kuuluvat olennaisesti energiatuottamiseen ja ilmastonsuojeluun ja sen uskottavuuteen. Stuxnetin uskottavuus on noin nolla, huvittavia juttuja ja päättömiä päätelmiä - lukuisten linkkien lisäksi. Missä on oma ajattelusi? Stuxnetillä on oletettavasti sidonnaisuuksia joita hän en halua paljastaa. Minullakin on sidonnaisuuksia energiantuotantoon - ja sitä kautta kertynyttä tietotaitoa asiasta.

Tuulivoiman tutkipolitiikka on syöpä joka on korjattava vastaamaan nykytilannetta, aivan liian kallis veronamaksajille joihin itsekin lukeudun.
2 VASTAUSTA:
Kiitos. Asia on juuri noin.

Olisi mukava seurata asiallista ja tiukkaakin keskustelua, mutta valitettavasti täällä esiintyy tuputtamista ja oman uskonnon vastaisten mielipiteiden sivuuttamista. - Uskovaisten kanssa keskustelu on raskasta, mutta onneksi heidän kanssaan ei ole pakko keskustella. Usko on niin vahva, ettei siinä järkipuhe auta. Se tulee täälläkin hyvin esiin.
järkipuhetta kirjoitti:
Kiitos. Asia on juuri noin.

Olisi mukava seurata asiallista ja tiukkaakin keskustelua, mutta valitettavasti täällä esiintyy tuputtamista ja oman uskonnon vastaisten mielipiteiden sivuuttamista. - Uskovaisten kanssa keskustelu on raskasta, mutta onneksi heidän kanssaan ei ole pakko keskustella. Usko on niin vahva, ettei siinä järkipuhe auta. Se tulee täälläkin hyvin esiin.
Ei kannata vastailla fanaatikkojen viesteihin. Oman asian esilletuominen on heille keskustelua tärkeämää. Provokaatioihin on turha lähteä mukaan. Se vain ruokkii provokaattoria.

Mihinkään tuulivoimakriittiseen viestiin et saa vastausta, tai jos saatkin, niin sitten vastataan asian vierestä ja kiukutellaan. Viimeistään tämä viestien poisteluvimma pilasi mielenkiinnon tätä palstaa kohtaan lopullisesti. Tämä ei ole keskustelua. Tämä on kuin saarnaa kuuntelisi.
+Lisää kommentti
Tässä on hyvänä esimerkkinä sidonnaisuuksista ote yhdistyksen säännöistä:

"Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ympäristöystävällisen tuulivoiman taloudellisen hyödyntämisen yleisiä edellytyksiä energianlähteenä Suomessa.

Päämääriensä tavoittamiseksi yhdistys:
- tiedottaa julkista hallintoa, energia-alan yrityksiä, tiedotusvälineitä sekä tuulivoiman rakentajia ja harrastajia tuulienergian ja siihen liittyvien toiminta-alueiden kehityksestä
- tekee tuulivoiman käyttöä edistäviä aloitteita ja esityksiä julkiselle hallinnolle sekä antaa alaa koskevia lausuntoja ja kannanottoja viranomaisille
- järjestää kokouksia, seminaareja, juhlia ja retkiä

Tiedonvälityksen apuvälineenä yhdistys voi julkaista lehteä ja ylläpitää jäsenilleen sähköisiä viestintäpalveluja.

Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi kerätä varoja ja järjestää arpajaisia hankittuaan asianmukaiset luvat.
3§ Jäsenet

Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voidaan hallituksen päätöksellä ottaa yritystoimintaa harjoittava oikeuskelpoinen yhteisö, jota nimitetään yritysjäseneksi sekä muu oikeuskelpoinen yhteisö ja luonnollinen henkilö, jolla on kiinnostusta tuulivoima-alan kehittämiseen. Jäseneksi ottamisen yhteydessä hallitus määrittää yritysjäsenen koon. Hallituksen ehdotuksesta vuosikokous voi nimittää yhdistykselle kunniajäseniä. Lisäksi yhdistyksellä voi olla myös kannatusjäseniä.

Jäsenellä on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai hallituksen puheenjohtajalle, tai ilmoittamalla eroamisestaan yhdistyksen kokouksessa pöytäkirjaan merkittäväksi. Jäsenen on tehtäväeroilmoitus edellä kuvatulla tavalla kuluvan vuoden lokakuun loppuun mennessä, jotta ero astuisi voimaan seuraavan kalenterivuoden alusta. Jäsen voidaan erottaa mikäli, jäsen: 1) on laiminlyönyt jäsenmaksunsa; 2) on jättänyt täyttämättä ne velvoitukset, joihin hän on yhdistykseen liittymällä sitoutunut; 3) on menettelyllään yhdistyksessä tai sen ulkopuolella huomattavasti vahingoittanut yhdistystä; 4) on menettelyllään yhdistyksessä tai sen ulkopuolella vahingoittanut tuulivoima-alaa; tai 5) ei enää täytä laissa tai yhdistyksen säännöissä mainittuja jäsenyyden ehtoja.

Varsinaisilta ja kannatusjäseniltä perittävän vuotuisen jäsenmaksun suuruuden päättää yhdistyksen hallitus yksinkertaisella äänten enemmistöllä viimeistään edellisen vuoden syyskuussa. Jäsenmaksu voi olla erisuuruinen luonnollisille henkilöille, yhteisöjäsenille ja erikokoisille yritysjäsenille. Yritysjäsenen jäsenmaksu määräytyy konsernin henkilömäärän mukaan. Tuotantotuen piirissä olevien voimaloiden omistajat, joilla on yli 10 MW tuulivoimatuotantoa tuotantotuen piirissä, ovat kuitenkin yrityksen koosta riippumatta vähintään keskisuuria yrityksiä ja teollisen kokoluokan voimalavalmistajat suuria yrityksiä. Kunniajäsen on vapaa jäsenmaksusta."

Yllä oleva pätkä on kopioitu yhdistyksen kotisivuilta, joten kyseessä on julkinen tieto. Mielenkiintoisia velvotteita jäsenille. Tällaiset sidonnaisuuksia varmasti vaikuttavat myös täällä esitettyihin mielipiteisiin.
6 VASTAUSTA:
Tästä osoitteesta kopioin edelliseen viestiini otteen yhdistyksen säännöistä:
http://www.tuulivoimayhdistys.fi/tietoa-meista/yhdistyksen-saannot

Tämä siksi, ettei viestiäni poistettaisi sääntöjen vastaisena.
Ko. Yhdistyksellä on monia jäseniä. Varmasti osa kirjoittelee myös täällä. Yhtä varmasti mukana on myös muiden sidosryhmien edustajia, mutta tuulivoimarakentaminen käy nyt kuumana ja uusista tukiaisista päätetään pian. Tämän takia heillä on suuri intressi yrittää vaikuttaa juuri nyt yleiseen mielipiteeseen.
Vain fakta puuttuu )linkki)
Tässä sinulle faktaa

http://www.tuulivoimayhdistys.fi/tietoa-meista/jasenet?pageNum=3

Mitähän nuo muutamat kunnat tekevät tuollaisen järjestön jäseninä?

Samasta listasta löytyy myös konsultit ym. koijarit, melumallinnusten tekijät, jotka edistävät tuulivoimarakentamista.
En ymmärrä, mitä loukkaavaa näet täysin asiallisessa viestissä. Jos saat tuon poistatettua, niin se on viimeinen niitti tälle saitille ja samoin tämä minun viimeinen viesti tänne.

Ei se, että jokin viesti on vastoin omaa ideologiaasi ole mikään syy viestin mitätöimiseen.
IlmaisunvapauttaPlease kirjoitti:
En ymmärrä, mitä loukkaavaa näet täysin asiallisessa viestissä. Jos saat tuon poistatettua, niin se on viimeinen niitti tälle saitille ja samoin tämä minun viimeinen viesti tänne.

Ei se, että jokin viesti on vastoin omaa ideologiaasi ole mikään syy viestin mitätöimiseen.
Ookkonä vähän tyhymä? Aloitus on Sääntömafia-ideologiaa,
+Lisää kommentti
Paskan jauhantaa
3
Ilmoita
Melkoista on meno ollut Kalajoella

https://yle.fi/uutiset/3-9924667

Lähes korruptiota ja törkeää lahjontaa.

Tuulivoimaloiden laittanut maanomistajat kun lobbaamaan tuulivoiman puolesta. Tuo uutinen kannattaa lukea, jos pitää sidonnaisuuksista keskustelua paskan jauhantana..
2 VASTAUSTA:
Toivottavasti saatte selvää. Ennakoivan näppäimistön kanssa kirjoittelu vähän vaikeaa.
Ehdoton lukusuositus.

"Pulinat pois ja myllyt pystyyn – Näin tuulivoimayhtiöt torjuvat valituskierteitä tarjoamalla kyläläisille rahaa

Moni asukas pitää satojen tuhansien eurojen tarjouksia lahjontana. Tuulivoimayhtiö on masinoinut myös soittelutalkoot päättäjien painostamiseksi. "

Sama meno myös muissa kunnissa. Kalajoki ei ole mikään poikkeus.
+Lisää kommentti
Keskustelijoiden perehtyneisyys palstan aiheeseen on kiinnostava asia. varsinkin he jotka toimivat sähköntuotantoyhtiöissä tietävät kuinka asiat oikeasti ovat. On myös eri mielipidevaikuttajien toimesta päivätyönään tsekkailla eri foorumeita ja yrittää vaikuttaa mielipiteeseen. Aloittajan kysymykseen voi vastata itse kukin laskemalla ketjusta eri nimimerkkien viestit ja niiden kellonajat. Site voi tehdä omat johtopäätöksensä.
1 VASTAUS:
Paskan jauhantaa
+Lisää kommentti
Luinpa taas kerran tuon aloituksen ja ei siinä kyllä erityisesti viitata keneenkään erityisesti. Ehkä tuo linkkitehtailuun viittaaminen saa katseet tiettyyn suuntaan, mutta en silti olisi osannut odottaa nimimerkki Stuxnetiltä tällaista reagointia. Väkisin tulee mieleen vanha sanonta, että se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa.

Eikö olisi mukavampi osallistua keskusteluun omin ajatuksin, eikä aina vain spammata tänne muiden ajatuksia? Jos aloitat uuden säikeen ja joku kommentoi aloitustasi, niin olisi ystävällistä vastata ja näin osallistua keskusteluun.
Ilmoita
Alkaapi tämäkin säie olla Stuxnetin mielen mukainen. Kaikki asialliset viestit poistettu ja väki kaikkoaa täältä.

Ole onnellinen
1 VASTAUS:
Joo. Sääntömafia-viestejä tämäkin aloitus. Ihan kuin aikoinaan ne ANUSTAPPI-viestitkin ydinvoimapalstalla! Joku niistä sai olla ihmisten pällisteltävänä puolikin vuotta!

Olkaa onnellisia.

Tiedoksi @Suomi24 @Aller
+Lisää kommentti
"Olisi mukava tietää tänne kirjoittavien henkilöiden sidonnaisuuksista esim. tuulivoiman tuottajiin."

stuxnetilla ilmeisesti on kysyttyjä sidonnaisuuksia, ei hän muuten kirjoittelisi noin innokkaasti tähänkin ketjuun.
4 VASTAUSTA:

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Tosiasiassa kapasiteettikerroin ei ollut tuolloin lähelläkaan sataa prosenttia.
Valheelinen uutinen joutikin poistoon.

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Juttusi tuulivoiman 101 prosentin käyttökertoimesta on todettu valheelliseksi moneen kertaan. Yhä vaan jaksat jankata valeuutisiasi. Luuletko tuulivoiman uskottavuuden paranevan valheita sepittämällä?

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Juttusi tuulivoiman 101 prosentin käyttökertoimesta on todettu valheelliseksi moneen kertaan. Yhä vaan jaksat jankata valeuutisiasi. Luuletko tuulivoiman uskottavuuden paranevan liiottelemalla ja valheita sepittämällä?
tosiasiassa kirjoitti:
Juttusi tuulivoiman 101 prosentin käyttökertoimesta on todettu valheelliseksi moneen kertaan. Yhä vaan jaksat jankata valeuutisiasi. Luuletko tuulivoiman uskottavuuden paranevan liiottelemalla ja valheita sepittämällä?
Todeta voi mitä vaan.
+Lisää kommentti
mertöök
2.1.2018 12:38
"Olisi mukava tietää tänne kirjoittavien henkilöiden sidonnaisuuksista esim. tuulivoiman tuottajiin."

stuxnet
2.1.2018 15:03
"Jälleen pelkkää kuvittelua, olisit kysynyt ensin."

Kysymys stuxnetille: Onko sinulla sidonnaisuuksia tuulivoiman tuottajiin?
0 VASTAUS:
+Lisää kommentti
Ilmari lähti taas.
Tiedoksi @Aller
2
Ilmoita
Yksi kirjoittaja aikoo vallata koko palstan. Tästä ketjusta on jo nyt poistettu täysin asiallisia viestejä niin paljon, ettei enää kiinnosta edes seurata tämän saitin kirjoittelua.
Ilmoita
Ikävän näköistä jälkeä.

Ihme herkkähipiäistä elämä täällä viherlandiassa. Voiko täällä enää kukaan kyseenalaistaa yhtään mitään, kun viestit poistetaan heti kun on eri mieltä Stuxnetin kanssa.
Ilmoita
Aloitusviesti:
"Olisi mukava tietää tänne kirjoittavien henkilöiden sidonnaisuuksista esim. tuulivoiman tuottajiin. Olen ihmetellyt, että kuinka jotkut ehtivät lähes joka arkipäivä tekemään lukuisia tuulivoimamyönteisiä aloituksia. Ei tavalliselle työssäkäyvällä riittäisi moiseen aikaa, ellei sitten tästä linkkitehtailusta saisi palkkaa..."

Ei aloitusviestissä ole mitään sääntöjen vastaista. On vain kysely sidonnaisuuksista ja ihmettely, kuinka joillakin aikaa riittää tekemään lukuisia aloituksia.
0 VASTAUS:
+Lisää kommentti
Ketjun avausviestissä ei ei loukata ketään suoraan eikä muka-peilellysti.

Avausviestissä ihmetellään " kuinka jotkut ehtivät lähes joka arkipäivä tekemään lukuisia tuulivoimamyönteisiä aloituksia."

Ihmettely ei ole palstan sääntöjen vastaista. Eikä ihmettely edes kohdistu erityisesti yhteen kirjoittajaan ""kuinka JOTKUT ehtivät....).

Ilmianto avausviestistä on täysin aiheeton.
Ilmoita
Harmittaa todella paljon nämä aiheettomat ilmiannot täällä. Jos et kirjoita tuulivoimamyönteisesti, niin viestisi poistatetaan.
Ilmoita
Jos nimimerkki Stuxnet saa tämän viestiketjun poistatettua, niin lakkaan lopullisesti seuraamasta Suomi24 kirjoittelua. Aloituksessa ei ole mitään sääntöjen vastaista. Ei peitellysti, eikä muutenkaan.
1 VASTAUS:
Sidonnaisuudet saavat ihmiset usein kirjoittamaan ns. vastoin omaatuntoaan. Jos olet töissä ydinvoimalassa, niin varmasti puolustat ydinvoimaa, koska se takaa sinulle työn ja toimeentulon. Ihan sama on uusiutuvan energian suhteen. Tällä hetkellä vain on niin, että uusiutuva energia, varsinkin tuulivoima, hyötyy eniten kaikenlaisesta lobbauksesta. Tuulivoima ei ole kilpailukykyinen ilman yhteiskunnan tukiaisia ja sen tulevaisuus on täysin kiinni siitä, että poliitikot uskovat siihen.
+Lisää kommentti
Onhan tässä jo tullut selväksi, kenellä on sidonnaisuuksia tuulivoimaan ja kenellä ei. Aloituksesta sitä ei kyllä voi päätellä, mutta jokaisen kirjoittajan oma käytös kyllä kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.
0 VASTAUS:
+Lisää kommentti
Minkälaisia sidonnaisuuksia sinulla on energiantuotantoon?
Ilmoita
Ydinvoima pasahtaa vielä silmille...
Ilmoita
Avausviesti: " Olisi mukava tietää tänne kirjoittavien henkilöiden sidonnaisuuksista esim. tuulivoiman tuottajiin."

Palstan aiheeseen liittyvä, hyvä kysymys.

Minulla ei ole mitään sidonnaisuuksia tuulivoiman tuottajiin, entäs onko sinulla ?
0 VASTAUS:
+Lisää kommentti
Viesti ja kysymys toistona:

EiSidonnaisuutta
21.1.2018 21:11

Avausviesti: " Olisi mukava tietää tänne kirjoittavien henkilöiden sidonnaisuuksista esim. tuulivoiman tuottajiin."

Palstan aiheeseen liittyvä, hyvä kysymys.

Minulla ei ole mitään sidonnaisuuksia tuulivoiman tuottajiin, entäs onko sinulla ?
0 VASTAUS:
+Lisää kommentti
Siltä vaikuttaa, että sidonnaisuuksia on. Enpä ole aikaisemmin nähnyt näin sensuroitua viestiketjua. Hyvä kuitenkin, että vähän aremmistakin aiheista keskustellaan ja totuus tulee esiin.

Onhan se nyt selvää, että täällä on myös maksettuja mielipiteitä. Myös rekisteröityneet käyttäjät ovat anonyymejä, koska rekisteröitymisen yhteydessä ei ole minkäänlaista tunnistautumista, jolla nimimerkki sidottaisiin johonkin henkilöön. Tämän takia mikään ei takaa täällä, että kirjoitus olisi totta.
0 VASTAUS:
+Lisää kommentti
Minulla ei ole mitään sidonnaisuuksia tuulivoiman tuottajiin, entäs onko sinulla ?
Ilmoita
Miks vitussa jollakin on mukava tietää tänne kirjoittavien henkilöiden sidonnaisuuksista?
2
Ilmoita
Ei oo vaikeaa päätellä, kenellä on sidonnaisuuksia. Hyvä aloitus!
0 VASTAUS:
+Lisää kommentti
Sidonnaisuudet löydetty:

Aller ja ydinvoimatoimijat

Piste.
1 VASTAUS:
Ja aloittajalla myös.

Tiedoksi @Aller
+Lisää kommentti
Sidonnaisuuksia löytyy mm.

Niuvanniemen, Pitkänniemen ja Harjavallan mielisairaalat, kaupunkien ja kuntien mielenterveystoimistot, psykiatrian poliklinikat, rajatieto yleensä, Ultra-lehti, skientogit...
Ilmoita
Vanha kansa tietää: - Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa.

On aivan selvää, että osalla tännekin kirjoittajista on sidonnaisuuksia tuulivoimaa rakentaviin tai vastustaviin tahoihin. Kirjoituksiin on hyvä suhtautua kriittisesti, koska täällä selvästi myös raha puhuu.
0 VASTAUS:
+Lisää kommentti
Silkkaa paskanjauhantaa toisesta käyttäjästä,

Ilmiantoj perustelulla:

Loukkavva sisäktö

Tiedoksi @Aller
1
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Sidonnaisuuksista

Olisi mukava tietää tänne kirjoittavien henkilöiden sidonnaisuuksista esim. tuulivoiman tuottajiin. Olen ihmetellyt, että kuinka jotkut ehtivät lähes joka arkipäivä tekemään lukuisia tuulivoimamyönteisiä aloituksia. Ei tavalliselle työssäkäyvällä riittäisi moiseen aikaa, ellei sitten tästä linkkitehtailusta saisi palkkaa...

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta