Los Goudas Livenä Kourassa

VipinääKylätaajamassa

Matti Lepänhaara ystävineen, Junnu Korhonen, Helena Taijala, Kari Källi, Jorma Lahtinen, Rauski Vähäkoski, Maire Leppälä, Mikko Harju, Unski Mäenpää, Los Goudas, Joupiska Soi
Iltamat Kouran liikuntahallilla lauantaina 21.10.-17 klo 19.00.
Lopuksi tanssahdetaan , kahvitellaan ja arvontoja.
Liput 5 e.
Järjestää Koura Seura ry.

31

1730

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Halua_kouria

      Nyt on hurjaa menoa.... buah....hah...hah...haaaa!!!

    • Kouralaaset

      Ritarin Markulta ja Raja-ahon Taistolta ei sitten perit lipunhintaa.
      Paskin Aulikselta tuplahinta jos tulee.

      • KaupunkiAsemakaavoittaa

        Kylläpä on vireä kulätaajama.
        Ja vielä jokirannasta saa tontteja sopivasti.


    • luukuu

      Seisooko juna vielä kourassa

      • Vireä...Kylätaajama

        Kourassa seisoo vielä 5 minuuttia.
        Ja saa kaikkia yleisesti kouria.


    • Narraanurmolaasta

      Kun voimisteluseurat ja urheiluseurat Kouran louhi ja Alapään koitto yhdistettiin niin tuli Nurmon Jymy

      • Kiitos...Taiteilijat

        Koura kulttuurin ja hengellisen elämän kehto.
        Kouralainen Vapaakirkon perustaja Suomessa Eeli Jokinen tuli 1907 uskoon ja ryhtyi sananjulistajaksi. William Jokinen oli aluksi mukana työväenliikkeessä mutta pian myös hänkin ryhtyi sananjulistajaksi. Eeli ja William Jokinen pitivät herätyskokouksia aluksi Etelä-Pohjanmaalla mutta vuonna 1911 he pitivät ensimmäiset kaupunkiherätyskokouksensa Oulussa, Mikkelissä, Kuopiossa ja Helsingissä. Herätyskokouksia pidettiin sitten useissa Suomen kaupungeissa ja Jokiset kävivät myös Yhdysvalloissa 1922. Jokisen veljekset pitivät ensimmäisinä Suomessa telttakokouksia joita mainostettiin tehokkaasti edeltä käsin. Heidän kokouksissaan oli myös tunnusomaista käden nosto uskonratkaisun merkiksi. Kouralainen Wilho Rantanen oli Vapaakirkon mahtimies.
        Myös körttiläisyys, helluntailaisuus ja lestadiolaisuus ja työväenliike ovat olleet vahvaa. Antoipa Mannerheim päiväkäskyn, että hyökätkää Kouralle.
        Kaikki poliittiset puolueet esiintyivät voimakkaana.
        Suomen ensimmäisiä ruutukaava-asemakaavoja tehtiin Lakkisussunmäelle 1900-luvun alkupuolella.
        Kaikki tämä monikulttuurisuus oli aikanaan erään Suomen suurimman , Kouran Höyrysahan ansiota, jota Kurikan veljekset johtivat. Heillä oli mm. kolme omaa valtamerialusta, joilla vietiin sahatavaraa Kuubaan saakka.
        Myöhemmin E.S. Lahtinen Oy:n merkitys oli huomattava.

        Tämä monikulttuurisuus kylässä on synnyttänyt nyt nämäkin illan taiteilijat.
        Kiitos onnistuneesta illasta.


      • Koura.Kulttuurin..Kehto

        Ainakin alavutelaisille, nurmolaisille ja peräseinäjokisille voi löytyä tuttaja noista vanhoista linkin kuvista.

        Lainaus Koura seuransivulta:
        Jaakko Eino* Mäki 1904 – 1941 on kuvannut lasinega-tiivikuvia mm. 1930- 1940 luvulla ja nyt kuvat ovat sähköisessä muodossa netissä osoitteessa http://sdrv.ms/11YaJvS Klikkaa osoitetta ja pääset katsomaan kuvia jotka ovat seitsemässä albumissa ja yhteensä niitä on 2823kpl. Sivun auetessa klikkaa vas. reunassa olevaa kuvaa, jolloin kaikki albumit tulevat näkyviin. Klikkaamalla jotakin albumia, tulevat siinä olevat kuvat pieninä kuvina näyttöön ja yksittäistä kuvaa klikkaamalla saat sen isona kuvana näyttöön. Nuolia näppäämällä pääsee eteen / taaksepäin. Kuvan tunnistetietona on näytön oik. ylälaidassa esim. albumi07 261/423 tai näytön oik. alalaidassa tiedostonimi IMG_3214. Kuvia voit kommentoida tai lähettää tietoja kuvissa esiintyvistä henkilöistä tai kuva-aiheesta Koura Seura ry:n sähköpostiin: [email protected]
        Antoisia kuvan katseluhetkiä.
        Ison työn on tehnyt Martti Ketola. Kiitos.


      • KouraRatkaisiKuntaliitok

        Eipä olisi uskonut, että maalaisliittolaiset,,kepulaiset Hömi ja Öluniemi vastustavat kylätaajaman tonttikauppoja.
        Onneksi Kivisaari osoitti oikeustajunsa ja hoiti homman.
        Sivukyläiset kyllä maksavat veroissaan keskustan katuja ja viemäreitä.
        JK. Kehitystä muualekin kuin Niemistöön.
        JK. Kouran valuutetut vaa'an kielinä ratkaisivat kuntaliitoksen.


    • goorle56

      Kepu pettää aina!

    • Hiughky

      Kivisaari on kepusta, mutta hoiti homman.

    • Eikepueisekoomus

      Kähmintää selvästi aina Kepu pettää!!
      Kokoomus paskat välittää muita kuin suurista kihoista.

      • OutoaPolitikointia.Koura

        Tämän Tepon tonttialueen Seinäjoen kaupunki sai ilman, kun peri korvauksetta Nuron kunnan omistaman tontin.
        Ainuat kustannukset nyt syntyivät, kun kylään osayleiskaavan laativat Helsingin Punavuoresta ruotsinkieliset kalliit arkkitehdit.
        Nyt 10 hehtaarin tonttialue on väljennetty raskaalla kädellä, lähes ilmaista energiapuuta Seinäjoen Energialle.
        Tontin ostajat edelleen maksavat kovan hinnan 10 e per neliö, kun Peejoen Viitalankylässä ja Ylistarossa saa tontin 4 e neliöltä.
        Maalaisliittolaisilta nyt outoa toimintaa, onneksi Pasi Kivisaari on mies paikallaan


      • Hengellisyyden.Keskus

        Veljesten kaupunkikausi oli vuosina 1911–1920. Tällöin kymmenkunta Suomen suurinta kaupunkia tuli evankelioinnin kohteeksi. Kulkuyhteyksien helpottamiseksi saarnaajaveljekset ostivat Nurmon Kouran pysäkiltä pienen mökin, jonne äiti ja saarnaajaveljekset muuttivat. Tällöin Peräseinäjoelta kolmen peninkulman matka asemalle jäi pois. Urhosta oli tullut maanviljelijä ja hän asui vaimonsa kotitilalla. Vuonna 1911 Eeli ja William pitivät ensimmäiset kuukausia kestäneet kaupunkiherätyskokouksensa Oulussa, Kuopiossa, Mikkelissä ja Helsingissä. Paikkakunnilla pidettiin monta kymmentä kokousta, Helsingissä oli kymmenen viikon herätyskokoussarja. Vuonna 1912 olivat vuorossa Hämeenlinna, Lahti, Viipuri ja Jyväskylä. Vuonna 1913 oli Tampereella kymmenen viikon kokoussarja. Alkanut maailmansota haittasi kokousten pitämistä. Kuitenkin tällöin mm. Kotka, Helsinki ja Pori olivat kokouskaupunkeina..
        Myös Wilho Rantanen, Vapaakirkon Päämies oli Kourasta.


    • NarraaNurmolaista

      No onko siellä kouras bileitä.Soittaako Korkosjunnu ja Lepänhaara.Onko tarjoilua.kaljaa.makkaraa.Tääktä tuloo heti 6 maksavaa.

      • KylätaajamiaKehitetään

        Pajuluomalla Ruukintien itäpuolella on 27 omakotitonttia. Tontit ovat katujen Eerikinpojankatu, Iisakinpojankatu ja Valentinpojankatu varsilla. Alueella on kaksi tonttia varattu maanomistajille maakauppojen yhteydessä.

        Kouran uudessa asemakaavassa Saarikoskentien varrella on 5 (n. 2000- 3500 m2) omarantaista omakotitonttia ja 20 muuta omakotitonttia. Kunnallistekniikka rakennetaan alueelle 2020.

        Halkosaaressa on kolme erillistonttia haettavana. Uitontie 94 ja Riihisaarentie 2 ja 2 a. Näille kunnallistekniikka on valmiina.

        Nurmon Tepossa on yksi omakotitontti, Kankaantie 24, jolle on kunnallistekniikka valmiina.


    • 5minässjoelle

      Koura kehittyy ja on seinäjoen kylätaajamana jo ajanut lapuan ruhan ohi.
      Ruhas ei oo mitään mutta kouras on ja väkimäärä kasvaa.

      • Anonyymi

        Viime vuonna Kouran VPK sai ennätysmäärän hälytystehtäviä. Pelastuspuolen tehtäviä oli 33 ja ensivastetehtäviä tusinan verran. Ennätysmäärä johtui viime vuoden useista maastopaloista.

        Mitä enemmän toiminnassa on väkeä, sitä useammin vapaapalokunta pystyy vastaamaan hälytyksiin. Saarikoski toteaa, että pienestä porukasta huolimatta Kouran VPK:lta on jäänyt vain harva tehtävä tekemättä. Jäsenet lähtevät tehtävälle jos pääsevät, mutta pakko ei ole.

        – Silti kummasti keskellä yötäkin tulee lähdettyä, kun hälytys puhelimeen tulee, Vähäkoski sanoo.

        Kouran VPK:n toiminta on kehittynyt vuosikymmenten aikana paljon. Toiminta alkoi pienestä puutalosta, joka on yhä pystyssä paloaseman tontilla. Uusi asema valmistui kökkätyöllä vuonna 2004 ja sen myötä kalustoakin tuli lisää..
        Kiitos kaupunki vireästä kylätaajamasta.


      • Anonyymi

        Joo onhan siinä romuinen mylly ja kaksi viljankuivaamoa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Viime vuonna Kouran VPK sai ennätysmäärän hälytystehtäviä. Pelastuspuolen tehtäviä oli 33 ja ensivastetehtäviä tusinan verran. Ennätysmäärä johtui viime vuoden useista maastopaloista.

        Mitä enemmän toiminnassa on väkeä, sitä useammin vapaapalokunta pystyy vastaamaan hälytyksiin. Saarikoski toteaa, että pienestä porukasta huolimatta Kouran VPK:lta on jäänyt vain harva tehtävä tekemättä. Jäsenet lähtevät tehtävälle jos pääsevät, mutta pakko ei ole.

        – Silti kummasti keskellä yötäkin tulee lähdettyä, kun hälytys puhelimeen tulee, Vähäkoski sanoo.

        Kouran VPK:n toiminta on kehittynyt vuosikymmenten aikana paljon. Toiminta alkoi pienestä puutalosta, joka on yhä pystyssä paloaseman tontilla. Uusi asema valmistui kökkätyöllä vuonna 2004 ja sen myötä kalustoakin tuli lisää..
        Kiitos kaupunki vireästä kylätaajamasta.

        Jaa että vpk ei ole jokaiseen hälytykseen lähtenyt. Olen ymmärtänyt asian niin, että jos apua tarvitsen niin vpk auttaa aina. Toisaalta on hyvä, ettei ole tarvinnut koska hälytysjutut leviää kylällä kulovalkean tavoin. Tulipalot ja ensiapukeikat on tuotapikaa jo naapurin tiedossa. Muistakaahan vpk:laset vaitiolovelvollisuus sekä se, että toimitte vain pelkän harrastuksen pohjalla. On jotenkin huvittavaa kun tyypit liikkuu ”virkapuku” päällä kylällä ja ajellaan paloautolla sitten ollaan kuin alan ammattilaisia. Hah, hah ja hah.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaa että vpk ei ole jokaiseen hälytykseen lähtenyt. Olen ymmärtänyt asian niin, että jos apua tarvitsen niin vpk auttaa aina. Toisaalta on hyvä, ettei ole tarvinnut koska hälytysjutut leviää kylällä kulovalkean tavoin. Tulipalot ja ensiapukeikat on tuotapikaa jo naapurin tiedossa. Muistakaahan vpk:laset vaitiolovelvollisuus sekä se, että toimitte vain pelkän harrastuksen pohjalla. On jotenkin huvittavaa kun tyypit liikkuu ”virkapuku” päällä kylällä ja ajellaan paloautolla sitten ollaan kuin alan ammattilaisia. Hah, hah ja hah.

        Puhut totisinta totta ystäväni!!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaa että vpk ei ole jokaiseen hälytykseen lähtenyt. Olen ymmärtänyt asian niin, että jos apua tarvitsen niin vpk auttaa aina. Toisaalta on hyvä, ettei ole tarvinnut koska hälytysjutut leviää kylällä kulovalkean tavoin. Tulipalot ja ensiapukeikat on tuotapikaa jo naapurin tiedossa. Muistakaahan vpk:laset vaitiolovelvollisuus sekä se, että toimitte vain pelkän harrastuksen pohjalla. On jotenkin huvittavaa kun tyypit liikkuu ”virkapuku” päällä kylällä ja ajellaan paloautolla sitten ollaan kuin alan ammattilaisia. Hah, hah ja hah.

        No kyllä tuollaasella touhulla on munattu koko vpk-toiminta..eikö toverit tierä mitä tarkoottaa vaitiolovelvollisuus!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No kyllä tuollaasella touhulla on munattu koko vpk-toiminta..eikö toverit tierä mitä tarkoottaa vaitiolovelvollisuus!

        Ja nyt kuulemma uutta paloautoa ostavat. No voi hellan lettas oli oikeen leheres haastateltu jotain kouralaasta palopoikaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja nyt kuulemma uutta paloautoa ostavat. No voi hellan lettas oli oikeen leheres haastateltu jotain kouralaasta palopoikaa.

        Menen sunnuntaina 31.07.-22 klo 14.00 Goudan tupakeittiölle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puhut totisinta totta ystäväni!!!!

        Livenäpä hyvinkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puhut totisinta totta ystäväni!!!!

        Menenpä hyvinkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo onhan siinä romuinen mylly ja kaksi viljankuivaamoa

        Joko siellä kouran kylällä on se kahavilabaari auki? Siinä vanhas kaupas.


    • Anonyymi

      Tervetuloa Koura-päivään 2.9.2023 klo 10 - 13.
      Tervetuloa tutustumaan Koura-päivän tarjontaan koko perheen voimin osoitteeseen Esla Kouranasematie 9, 611600 Koura.
      Siis myös Koura-hallilla runsaasti ohjelmaa samaan aikaan, kahvia ym.
      Myös VPK päivässä mukana kalustoineen.

      SPR:n Kouran osasto mukana. Pidetään Koura-hallin kahvion perällä terveyspistettä, mitataan verenpainetta ja verensokeria, opetellaan pulssin mittaukseen ja puhutaan aivoterveysasiaa ja kerrotaan SPR:n paikallisesta toiminnasta. Tervetuloa tutustumaan

    • Anonyymi

      Mukavaa, kun on vireitä kylätaajamia kasvukeskuksen alueella.
      Tonttitarjonta saa olla monipuolista, kun ihmiset ovat eti elämänvaiheissaan.
      Kaupungin keskustan kaksioihin eivät mahdu lapsiperheet.

    • Anonyymi

      Kouran Kyläkauppa on nyt avattu.
      Kouran Minimarket OY.
      Hienoa, Kiitos uudelle kauppiaalle. Kannatetaan käymällä.

    • Anonyymi

      Kouran koulun säilymisen puolesta

      Jaa Facebookissa (46)
      Adressit.com
      Allekirjoitukset 391 . Lähes 400 allekirjoitusta yhdessä päivässä !

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      19
      1651
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      29
      1319
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      64
      1224
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1122
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      28
      1066
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1036
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    Aihe