Kristittyjen raamatullinen yhteys?

Yhteyttä

Tuleeko mielestäsi rakentaa kristittyjen yhteyttä yli seurakuntarajojejn vai ilman niitä?
-
Jos asia on niin, että kristittyjen yhteyttä voidaan oikein rakentaa ainoastaan seuraamalla alkuperäisen kristinuskon mallia, niin sitä yhteyttä ei voi syntyä ilman Kristuksen opin alkeita:
- uskoon tulemisen jälkeen parannus ja vesikaste
- seurakuntayhteyteen tuleminen
- Jeesus kastaa Pyhällä Hengellä.

Jeesuksen toivomus on "että HE olisivat täydellisesti yhtä!" Joh. 17:23.
Ketkä HE? -
Mainitun "täydellisen yhteyden" rakentaminen on tarkoitettu ja on mahdollinen vain NIIDEN KESKEN, jotka ovat tulleet uskoon ja käyneet kasteella (Apt. 2:41,42) sekä eronneet harhaoppisesta ev.lut. kirkosta.

"Jotka ottivat hänen sanansa vastaan, NE kastettiin ja niin HEITÄ lisääntyi..." Apt. 2:41.

Ja Jeesus kutsuu jokaista tulemaan Hänen tykönsä. "Tulkaa minun tyköni, kaikki ..." Joh. 6:37.
Hän tahtoo antaa jokaiselle ihmiselle synnit anteeksi ja korjata syntielämän aiheuttamat vauriot. Synnit anteeksi saanut on tullut opetuslapseksi. Seuraava askel on kasteelle tuleminen. Ja sitten alkaa yhteydessä oleminen: Apt. 2:41,42.

46

188

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • UlkopuolellaLahkon

      Ja moneenko kertaan sinne kasteelle sitten pitikään mennä sinun mielestäsi? Kuinka monta kertaa se mainittiin tuossa avausviestissä? Sittenkö vielä kerran kastetaan, ja vähän uudestaankin vielä?

    • Pneumaagape

      Kristittyjen yhteys ei ole ajatusten vaan hengen yhteyttä. Voin ajatella varsin eri tavoin jonkun kanssa, mutta jos meillä on keskinäinen rakkaus ja kunnioitus, voimme silti tuntea yhteenkuuluvaisuutta.
      Itse käyn monissa seurakunnissa kokouksissa, mutta jos saan pitää oman uskoni, ei se minua häiritse. Eri asia on jos menen seurakuntaan missä vaaditaan uskomaan tietyllä tavalla. Pysyttelen erossa sellaisista, koska niissä on itseriittoisuuden henki.

      • Oletko tullut ajatelleeksi mahdollisuutta että itsessäsi olisi se "itseriittoisuuden henki"?

        Esitän perustelun kysymykselleni: Sinähän et alistu siihen minkä ymmärrät Raamatusta oikeaksi vaan kuljet tieten tahtoen myös sellaisissa tilaisuuksissa missä sinua sattuu huvittamaan vaikka Raamattu käskee: "harhaoppista ihmistä karta".

        Minä näen että se on tottelemattomuutta Raamattua vastaan koska ei ole epäselvyyttä tästä että Raamattu käskee vaikka kuinka monissa kohdissa vetäytymään erilleen niistä jotka "saavat aikaan hajaannusta" -siis ensin jokaisen tulee etsiä seurakunta jossa kuuluu Hyvän Paimenen ääni ja sitten sen jälkeen lakata kulkemassa siellä ja täällä, jonkinlaisena hengellisenä kiertolaisena joka kulkee levottomana aina siellä mistä arvelee saavansa kuulla jotain uutta ja ihmeellistä.

        Minusta SE on itseriittoisuutta ettei olla kuuliaisia näille lukuisille kehoituksille ja jopa käskyille, -eikä suinkaan se että pysytään siinä oman seurakunnan opetuksen alla ja rakennetaan sitä sisarina ja veljinä.

        Että kuinkakohan päin se asia nyt oikeasti oikein on? Kuka onkaan itseriittoinen ja uppiniskainen?


    • Aloittajan kysymykseen vastaus:

      Ei ole OLEMASSA mitään yhteyttä "yli seurakuntarajojen" koska on vain se yhteys mikä tulee Kristuksen kautta yhteisestä uskosta. Sitä ei tarvitse eikä voi "rakennella" koska se joko on tahi sitä ei ole.

      Kun esim. vapaden suuntien lahkot opettavat raamatunvastaisesti kristinopin perusasioistakin -ei heidän kanssaan oikeilla kristityillä tietenkään saa olla mitään yhteiskristillisyyttä eikä yhteyden pitoa. Tietystoi voimme tunnustaa toisemme kristityksi sikäli kuin molemmilla on kristillinen usko mutta kun lahkolaisille ei kerran kelpaa oikea raamatunmukainen uskonoppi, ja ovat itsensä erottaneet oikean kristillisen kirkon helmasta eriseuroiksi, niin ettei mahduta saman kato nalle heidän jumalattoman uudestikastamis-opin ja sakramentinhalveksimisen tähden, niin mitään yhteyden pitoa eikä ekumeniaa eikä yhteiskristillisyyttä tällaisten vahingollisten lahkojen kanssa tule yhdelläkään elävällä kristityllä olla.

      Jeesus nimittäin opetti:

      "että he YHTÄ olisivat!"

      ei siis: "että he YHDESSÄ olisivat!"

      Oikeitten kristittyjen välille ei tarvoitse ihmisvoimin rakennella mitään ekumenioita eikä yhteyksiä, Jeesuksen lampailla se on. Epäuskoisilla ei ole.

      • 1234567---

        Ne ketkä kumartavat petoa heidän kanssaan ei voi olla yhtä.


    • Ainoa.mahdollisuus

      Hyviä ajatteluita sinulla Ev.lut.

      Jeesus perusti seurakunnan Golgatan ristillä omalla verellään ja sijaiskuolemallaan. Helluntaina Hän täytti omansa Pyhällä Hengellä. Tähän seurakuntaan ei voida liittyä kuten maallisiin järjestöihin, vaan jäseneksi synnytään uudestisyntymisen kautta.
      On mahdotonta ajatella, että Jumala asettaisi yhteyden perustaksi 1500 vuotta alkuseurakunnan jälkeen perustetun kirkkokunnan ja sen ihmiskeksintöisen oppien kirjon; tai esim. 100 vuotta sitten alkaneen helluntaiherätyksen.
      Uskon, että Jumalan tahdon mukainen kristittyjen yhteys on mahdollista ainoastaan yksilökristittyjen kohdalla. Kirokot eivät voi muuntautua Jumalan seurakunniksi. Jumalan tahdon mukainen uskovien yhteys siis toteutuu palaamalla takaisin apostolisen ajan seurakuntaan, oppiin ja käytäntöön.

    • Pyhien yhteys on jo koko ajan. Se on niillä, jotka henkilökohtaisesti kuuluvat Kristuksen ruumiiseen. Ei sitä pysty enää mitkään valtakirkot määräilemään ketkä siihen kuuluvat.

      Se on Pyhän Hengen yhteys, vasta myöhemmin tulee uskon yhteys ja vasta aivan lopuksi opin yhteys.

      Kärsivällisyttä vaan niinkuin kaikissa uskonasioissa, kyllä Jeesus tämän järjestää omalla tavallaan, omana aikanaan.

      Herätysliikkeet ovat ihan hyvä asia, helluntailiike on ihan hyvä, luterilaiset ovat ihan hyviä, karismaattinen liike on hyvä juttu, yleiskristilliset toiminnat ovat aivan mainioita. Kaikissa suunnissa on hyvät ja huonot puolensa.

      Lopulta kaikki liittyvät (Myöhempien aikojen pyhien) Jeesuksen Kristuksen kirkkoon, koska se edustaa sitä, mitä alkukirkko opetti ja se on kristinusko nykyaikana. Vastustus on kova, mutta niin se oli Jeesuksen aikanakin. Eivät uskoneet Jumalan omaan Poikaan. Se olisi ollut ihan helppoa, kun olisi unohtanut perinnäissäännöt, nöyrtynyt ja mennyt polvilleen ja rukoillut: "Onko tämä se Messias?"

      Aivan sama nykyaikana: " Mitä haluat Jeesus, että me teemme opetuslapsinasi?"

      Jeesus johdattaa jokaisen hengelliseen kotiinsa. Opetuslapselle ei kääntymys riitä, vaan on opiskeltava asiaa jossakin seurakunnassa, yksin on vaikea ymmärtää Raamattua.

    • Aika.on.täyttynyt

      Yhteyden aika on NYT.
      Ei pidä olla eri mieltä Jumalan kanssa kuten kansa oli Haggain aikana.
      "Tämä kansa sanoo: Aika ei ole tullut rakentaa Herran huonetta." Haggai 1:2.
      Jumala oli toista mieltä samoin kuin meidänkin aikana:
      "Profeetta Haggain kautta tuli tämä Herran sana: Onko sitten aika teidän asua panelilla kaunistetuissa huoneissanne, kun tämä huone on rauniona? Ja nyt sanoo Herra Sebaot näin: Ottakaa vaari teistänne. Te kylvätte paljon, mutta saatte vähän. Te syötte, mutta ette tule ravituiksi. Te juotte, mutta jano ei sammu. Te vaatetatte itsenne, mutta ei tule lämmin. Ja palkkatyöläinen panee työpalkan reikäiseen kukkaroon. Näin sanoo Herra Sebaot: Ottakaa vaari teistänne. Nouskaa vuorille, tuokaa puita ja rakentakaa temppeli, niin minä siihen mielistyn ja näytän kunniani, sanoo Herra. Te odotatte paljoa, mutta se menee vähiin. Te tuotte kotiin, mutta minä puhallan sen pois. Minkätähden? sanoo Herra Sebaot. Minun huoneeni tähden, kun se on rauniona ja te juoksette kukin oman huoneenne hyväksi. Sen tähden teiltä taivas pidättää kasteen ja maa pidättää satonsa." Haggai 1:2-13.

      • Hengen yhteys on jo nyt. Vai väittääkö joku, ettei Kristuksen ruumista ole, mikä on Jeesuksen kirkko, eikä mikään laitos.


    • Älkää-sekoittako-

      Mormooniut saisivat pysyä omissa koloissaan harhaoppinsa kanssa.

      • Tämä palsta on Yleistä kristinuskosta.

        Mormonit uskovat Kristukseen, vaikka heillä on erilaisia käsityksiä opin asioista kuin vallitsevalla kristinuskolla ja useilla lahkoilla. Onko siinä nyt mitään uutta ja ihmeellistä, että on erilaisia käsityksi'? Kenellä muka on oikeus määrätä, että muut kuin hänen hyväksymänsä eivät ole kristinuskoa? Kenellä on oikea oppi ja kenellä harhaoppi? Oikea oppi on alkukirkon oppi. Kuka sen tietää tänä päivänä? Onko kirkkojen oppi sen mukainen? Tieto katoaa, mutta rakkaus säilyy, sanotaan Raamatussa. Siinä on koko kirkkohistoria pähkinänkuoressa.

        Toinen on Kainin ja Aabelin riita. Kun Jumala osoittaa suosiota jollekin veljelle, muut tulevat kateellisiksi. Kaineja on ollut paljon jesuiitoista ym. lähtien, jotka tappoivat Jumalan pyhiä.

        Varmasti mormonien käsitykset ovat erilaisia kuin juutalaisten ja kristittyjen perinnäissäännöt, mutta kuka on oikeassa, sen ratkaisee yksin Jeesus, ja tuleva historia näyttää sen. Ei paavi, ei arkkipiispa, ei kirkolliskokoukset, ei kirkkojen raamatuntulkinnat, ei lahkopäälliköt.

        Nyt piti puhua yhteydestä, eikä eroista. Miten se yhteys saavutettaisiin? Suljetaanko siitä mormonit etukäteen pois? Pyhien yhteys on jo olemassa, siinä on mormoneja mukana, suorastaan enemmän kuin muita.

        Vastustus on kova aina erityisesti mormoneja kohtaan. Tuleeko sellaisesta mitään yhteyttä?


    • Tunnen.tuon.harhaopin

      Mormooneita ei pidä tosiaankaan sekoittaa kristittyihin.
      Kammottava lahko vierainen demonihenkineen.
      Jos tahdot taivaaseen, pysy kaukana mormonismista.

      • Ymmärrän, että tuollaisia mielipiteitä leviää vallitsevan kristinuskon käsitysten pohjalta. Mutta kysymys on vain opillisista eroista, ei missään tapauksessa noin rankasta asiasta. Eiköhän vikoja ole kaikissa kirkoissa ja suunnissa. Oma rikka ensin silmästä, ja asia asiana: minkä opin perusteella tuollaista väittää?

        Paremminkin se demonihenki on sellaisessa, joka tuommoista päästää suustaan puhuessaan kristityistä veljistään. Jeesuksenkin väitettiin toimivan Pelsepuupin voimalla, jolloin Jeesus rupesi kertomaan miten käy Pyhän Hengen pilkkaajille.

        Pitää varoa ketä menee sanomaan olevan vastustajan hengen vallassa. Tämä kristittyjen yhteys on juuri yhteyttä Pyhässä Hengessä. Ei sitä voi mennä sanomaan yhteydeksi Pelsepuupin hengessä. Jonkinlainen ekumenia varmasti sitä onkin, Perkeleen kirkon perustamista, mitä katolinen kirkko kai oli uskonpuhdistuksen pioneerien mielestä.


    • Katsoin.ihastuin
      • Aika hyvä.


    • PasiToivonen

      Juon punaviiniä mitä mormonit eivät hyväksy.

      Eikä vapaassa maassa kukaan voi kieltää minua.

      • Ei ole tarkoitus muille pakottaa omia sääntöjä niinkuin jotkut kristityt haluavat rajoittaa kansalaisten oluenjuontia. Ei me sitä muilta haluta kieltää, Jeesuksenkin ensimmäinen ihme oli tehdä lisää viiniä kun se meinas loppua.

        Sille opille on omat perusteensa, joita kukaan tässä tuskin jaksaa kuunnella. Se liittyy terveyteen, ajalliseen pelastumiseen näinä pahoina viimeisinä aikoina ja on sääntä, joka sopii heikoillekin.


    • UlkopuolellaLahkon

      Tiit 3, Galatalaiskirje, Ef ja moni muu antavat ymmärtää, että teoilla pelastumisen uskonto ei ole kristinuskon sanomaa. Aloitusviestistä tulee hyvin esille, että ratkaisukristillisellä on kuin suden asenne: saalistaa ihmisiä pois laumasta - tässä tarkoittaa luterilaista kirkkoa.

      Mutta miksi ratkaisukristillinen saalistaisi luterilaisesta kirkosta? Sieltäkö hänen mielestään löytyy uskovia? Tässä logiikassa jokin mättää. Jos ratkaisukristillinen on sitä mieltä, että luterilaiset ovat harhaoppisia, sitten hänen itsensä pitäisi "tehdä parannus" ja karttaa heitä, kuten Raamatussa neuvotaan. http://www.koivuniemi.com/raamattu?tila=pikahaku&hakuehto=tiit 3&kirjat=kr

      Joskus lueskelin jotain kirjaa - paljonkin on tullut luettua kirjoja - jossa puhuttiin jotain "demonisen marinan" kaltaisesta ilmiöstä. Että joku riehuu tai räksyttää tai ilkkuu jotain, kuin yrittäisi saada asiaa tai ihmistä haltuun /valtaan. Liittyy ehkä sosiopatiaan tms. Olisiko tuo aloitusviestin ev.lut.kirkosta mariseminen jotain tuon kaltaista? Kuin kärpänen pörräisi sellaisen kimpussa, mitä itse pitää paskana? Tätäkö tarkoittaa tuo Tiit 3:11 -jakeen toteamus, että on itsensä tuominnut?

      Tiituksen kirjeestä:
      3:9 Mutta vältä mielettömiä riitakysymyksiä ja sukuluetteloita ja kinastelua ja kiistoja laista, sillä ne ovat hyödyttömiä ja turhia.
      3:10 Harhaoppista ihmistä karta, varoitettuasi häntä kerran tai kahdesti,
      3:11 sillä sinä tiedät, että semmoinen ihminen on joutunut harhaan ja tekee syntiä, ja hän on itse itsensä tuominnut.

    • Pneumaagape

      Kun olen lukenut vastauksia, en todellakaan näe kristittyjen yhteyttä vaan kunkin omien oppien koroittamista. Juku on Pietarin puolta , toinen Apolloksen, tai Paavalin. Sitten on niitä, jotka sanovat olevansa Jeesuksen puolta. (1.Kor. 2. luku.)
      Tulee kysymys: Onko Kristus jaettu? Ei suinkaan, vaan ihmiset ovat lihallisia. He eivät voi myöntää että toisinajattelevakin voi olla Jeesuksen oma.
      Jumalan Henki yhdistää,
      itsekylläisyyden ja itsekkyyden henki erottaa.
      Ei meidän tarvitse ajatella samoin voidaksemme rakastaa ja kunnioittaa toinen toistamme.
      Tapasin kerran iäkkään Jehovan todistajan. Tunsin että hän rakasti Jeesusta. Erotessamme sanoin: "Voitaisko rukoilla?" Hän vastasi: "Ei se käy, et sinä voi rukoilla!" "Mutta sinä voit", vastasin.
      Hän liikuttui, haki huivin päähänsä ja kiitti Jumalaa siitä että olimme saaneet keskustella hetken.

      Joitakin kuukausia myöhemmin hän nukkui pois. Uskon että hän on pelastettujen joukossa kerran, vaikka en uskokaan että Jehovan todistajilla on koko totuus.
      Hengen yhteys on jotain syvempää.

    • Haluaisin.ratkaista

      Mitä tarkoittaa 2 Kor. 6:1,2.
      ?

    • Älkää.höpiskö

      Miksi Pneumaagape latelet valheita? Jehovantodistajanaiset eivät käytä huivia rukoillessaan. Eivätkä jehovantodistajat rakasta Jeesusta tai puhu Hänestä muutoin kuin teoriassa olevana ideologiana. Heillä on "toinen jeesus". 2 Kor. 11:4.
      Jos olisit valheessasi maininnut esimerkiksi, että tapasit helluntailaisen tai lestadiolaisen vanhan naisen, niin olisi satusi uskottavampi.

      • Pneumaagape

        En valehtele, vaan näin kuinka tämä rouva kiirehti hakemaan huivin ennen rukousta. . Tiedän että useimmat jehovantodistajat yrittävät vain ylipuhua, mutta on poikkeuksia, kuten esimerkiksi tämä nainen.
        Ei ihmistä pelasta tieto vaan usko Vapahtajaan. Niitä on monta jotka ovat löytäneet pelastuksen sielläkin missä sitä ei suuremmin korosteta, esimerkiksi valtionkirkossa.

        Älkää höpiskö- nimimerkki voisi kertoa miten hän on löytänyt Vapahtajan!


    • Rehellisyys.maan.perii

      Hyvä kun paljastit valheen.

    • Ei.voi.olla.eri.mieltä

      No mutta onpa tämä hyvä aloitus. Näin asia on vuorenvarmasti. Olen 100 % samaa mieltä.

    • capiche

      Olen kokenut täysin spontaania kristittyjen yhteyttä kolmessa eri maanosassa ja hyvin erilaisista seurakunnista tulevien ihmisten kesken. Kristittyjen yhteys rakkautta ja hengen yhteyttä. Se ei tarkoita, että ajatellaan joka asiasta aivan samalla tavoin.

      Yhteys ei ehkä avaudu niille, jotka kokevat päätehtäväkseen osoittaa, että kaikki muut ovat väärässä ja vain heidän laillaan ajattelevat oikeassa. Eristäytymistä muista Jumalan lapsista kutsutaan kuitenkin raamatussa eriseuraisuudeksi ja lahko-ajatteluksi. Jeesuksen mukaan Hänen seuraajansa tunnistaa rakkaudesta. Siinä suhteessa meillä kaikilla on syytä katsoa peiliin.

      Ajattelen itse niin, että jokaisessa kristillisessä yhteisössä on jotain hyvää ja jotain vähän huonompaa. Ihmisyhteisöt eivät voi olla koskaan täydellisiä. Se tulee vasta tuonpuoleisessa. Jätän myös Jumalan asiaksi päättää kuka sinne päätyy.

      • Pneumaagape

        Olen yhtä mieltä kanssasi


    • Raamatun.opetus.esiin

      Onko Raamatussa opetusta, että uuden liiton kristityt olisi tarkoitettu toimimaan ohi vanhimmiston ym. seurakuntavirkojen? Efes. 4:11-16.

    • höpöhöpöhöpöä

      Näin kauniisti ja taitavalla tavalla "Yleistä kristinuskosta" osastollekin luikertelee käärme.
      Mormonikirkko.
      Kirjoittaja on hyvin taitava käänteissään ja sanavalinnoissaan, kyllä lukiossa olisi moisella kirjoitus retoriikalla ainakin kahdeksan saanut arvosanaksi.
      Laina:

      "Lopulta kaikki liittyvät (Myöhempien aikojen pyhien) Jeesuksen Kristuksen kirkkoon, koska se edustaa sitä, mitä alkukirkko opetti ja se on kristinusko nykyaikana. Vastustus on kova, mutta niin se oli Jeesuksen aikanakin. "

      Esimerkiksi tämän kappaleen kun lukee joku jolla ei ole mitään käsitystä kritillisestä kentästä, niin hänelle tulee automaattisesti olettama, että Mormonikirkko on osa kristinuskoa, mitä se ei siis ole.

      Mormonikirkkoa ei tunnusta kristilliseksi kirkoksi yksikään kristillisistä valtasuunnista, ei yksikään.
      Tätä jos väittää, niin on ihan sama kuin väittäisi että Islam on kristinuskoa, perustava väitteenä, että mainitaanhan koraanissa Jeesus.

    • Kävinkerrandemonipesässä

      Juuri näin se on, täyttä höpöhöpöä koko mormoonikirkko Joseph Smitheineen ja aarrelöytöineen.
      On pyhäinhäväistystä väittää mormoonikirkkoa kristilliseksi. Se on niin kaukana alkuseurakunnan opetuksista kuin yö on päivästä. "Älköön teillä olko mitään osallisuutta pumeyden hedelmättömiin tekoihin" (mormoonikirkkoon). Efes. 5.

    • Raamatun.opetus.esiin

      Tällä en siis tarkoittanut mormoonikirkkoa:
      Onko Raamatussa opetusta, että uuden liiton kristityt olisi tarkoitettu toimimaan ohi vanhimmiston ym. seurakuntavirkojen? Efes. 4:11-16.

    • Aikuisen.totta

      No ei tietenkään tule tunnustaa mormoonien ja jehovantodistajien toimintaa raamatulliseksi. Hehän ovat kristinuskon ulkopuolella samassa määrin kuin muslimit ja hindut.

    • Ihanaa.sanaa
    • ja.totta

      Rakastan yhteyttä ja siitä puhumista. Kaunista. Ihanaa.

    • Muutaman.katsonut
    • Herätyys

      Yhteyden aika on NYT.
      Ei pidä olla eri mieltä Jumalan kanssa kuten kansa oli Haggain aikana.
      "Tämä kansa sanoo: Aika ei ole tullut rakentaa Herran huonetta." Haggai 1:2.
      Jumala oli toista mieltä samoin kuin meidänkin aikana:
      --------------------------------------------------------------------------------------------------------
      Totisesti Totisesti, AAMEN. Näin on!

      Jeesuksen nimessä... uskovilleen / muillekin tähän em. kaikille hyväksi Raamatun UT mukaiseen Kristillisyyteen HERÄTYKSEKSI, huutavan ääni!

      vähäinen, Totuudessa pysyvä ja siihen pitäytyvästi elävä, puhuva ja toimiva, tähän em. Raamatun UT mukaiseen Krist. yhteyteen ja YHTEISTYÖHÖN kutsuutu, siihen näyllä armoitettu, palvelijansa ja seuraajansa.

      Missä muut?!!

    • Raamatun.raameissa

      Kyllä herätyys. Yhteistyöhön olen kutsuttu.

    • Mitä.maksaa

      Minä taas ajattelen kyynisesti, että ovatko nämä yhteyden esittäjät itse valmiit toteuttamaan "raamatullisen yhteyden"? Mitä se edellyttää?

    • Ei.säväytä

      Sanoja vain heittelette toistenne niskaan.

    • Odotellaanko.vielä

      Ei ehkä turhia sanoja kuitenkaan. On hyvä pyrkiä edes teoreettiseen kristittyjen yhteyteen. Jospa Jumala herättää kirjoitettujen sanojen kautta joitakin yhteyden toteuttajia.

    • Kiitos.veli.hyvä

      Kaunis ajatus aloituksessa. Ajattelen samoin.

    • Raamatun.opetukset

      Minä en usko teoreettiseen yhteyteen tai vain täällä netissä toimivaan aamenen huutamiseen. Tarvitaan uskossa olevien ihmisten yhteen tuleminen ja yhdessä toiminta.

    • Yksi.on.oikein

      Raamatullinen kristittyjen yhteys on elämistä yhdessä seurakuntayhteydessä.

    • Se.nyt.vaan.on.niin

      "Jos asia on niin, että kristittyjen yhteyttä voidaan oikein rakentaa ainoastaan seuraamalla alkuperäisen kristinuskon mallia, niin sitä yhteyttä ei voi syntyä ilman "Kristuksen opin alkeita:
      - uskoon tulemisen jälkeen parannus ja vesikaste
      - seurakuntayhteyteen tuleminen
      - Jeesus kastaa Pyhällä Hengellä."

      Raamatussa ei ole esitetty muuta mahdollisuutta kristittyjen yhteydelle.

    • Ajattelisin.näin

      Mutta pitää kai tuohon lisätä, ettei sellaista yhteyttä voi parannuksen teon jälkeenkään harjoittaa kirkoissa? Seurakuntayhteys pitää myös olla sitä, mitä se oli alussa.

    • Kirkot.ei.kestä

      Ei sellaista voi kirkkoihin ehdottaa.

    • On heitettävä roskikseen nuo helluntailaisuus ja luterilaisuus ja kaikki muutkin uskontokunnat sillä ne ovat vain uskontoja. Ainoa oikea seurakunnan pää on Jeesus Kristus. Lisäksi Raamattu ei mainitse kertakaan luterilaisuus eikä helluntailaisuus eikä mitään muu kirkkokunta.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1818
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1809
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      76
      1592
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1138
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe