Seinäjoen jäähallin peruskorjaus

Remupee

Kävelin koiran kanssa jäähallin ohi ja huomasin että oli työmaaparakit ilmestynyt jäähallin vieree. remontti siis alkaa oikeasti. Onko tietoa aikataulusta?

50

1557

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hjkkjjjj

      Mestistason halli. Vuoden kestää korjaukset.

      • Eimestistasoa

        Ei tule mestistason hallia. Vanha hallin runko käytetään uudestaan julkisivu vaan vaihdetaan. Vanhan rungon takuuta enää 10 vuotta jäljellä sen jälkeen uutta korjausta. Aivan järjetöntä touhua. Kaiken huippuna että vanhat puupenkitkin tullaan käyttämään uudestaan.


    • taasLato

      Susi siitä tulee niinku tuli tuosta uudemmastakin ladosta.
      Pitääs tehdä kerralla kunnon halli ,Sellainen 4500-5000 vetävä,
      Putkistot ja jäähdytysremonttihan jo viimmevuonna tehtiin,Nyt kunnon katsomot ja seinät päälle.Ristus kun on vaikiaa.Ruottis tehtiin 5000 katsojaa vetäviä lämpöisiä halleja,Rahaa meni puolet siitä mitä Suomen samankokoisiin halleihin.

      • kaikkivaanmenemään

        No täällähän tunnetusti osataan kaupungin osalta tuo rahantuhlaus.

        Nauratti tämä sähellys myös YIT:n kanssa, joka maksaa 300 000 ylimääräistä kaupungille.


    • Remupee

      Nyt on remontti alkanut. Ilmeisesti eilen

      • RemuA

        On. Eilen joo. Kävelin koiran kanssa hallin ympäri.


      • Remupee

        Onko piirrustuksia jossain nähtävillä? Millainen halli tulossa?


    • kykyjenmukaan

      Sellainen 4500-5000 vetävä-höh!
      Eihän Ässriverillä osata pelata edes kiekkoa mulla kuin 4 div. tasolla.
      Vai miten on S-kiekko?

    • Pallilartinen

      Eihän kukaan mestistason pelaaja äsjoelle tuu jos halli on tuollainen kylmä lato.
      Lätkä mestikseen kun uusi lämmin 5000 hengen halli nousee joskus.
      Vaasalta vähän apuja sekä pari kentällistä skiekon sm-liigassa pelanneita takaisin,
      Konna Kontiolakin voisi tulla.Saahan sitä haaveilla otteluista S-kiekko-Sport
      Siihen vielä Hermes.Keupa ja ikurin vire niin jo alkaa katsomot täyttyä.
      Kaljahanat ja rafla toki pitää olla jottei tartte kävellä naapuritontin potkupalloravintolaan.

    • YritystäOn

      Kyllä Seinäjoki urheilukaupunkina tarttis mestis tason hallin. Toivottavasti sellainen nyt saadaan. S-kiekossa on paljon potentiaalia, harrastajapohjaa kyllä riittää, siitä ei jää kiinni. Miksei vielä joskus vaikka Liigaan asti.

      • saankonauraa

        No kovat on unelmat ainakin.


    • Toivomatolapa

      Niin ne nauroi sarajärven touhuillekki....niin vaan tuli kultaa ja vähä muutakin....lätkässä toki vähän eri asia näin pienessä kateellisten kylässä(pohjalainen peri synti)...pikku hiljaa suomi sarjan kärkeen...

    • remupee

      Onko remontti aikataulussa? Onko kukaan käynyt katsomassa?

    • eimunrahoilla

      Järjetöntä maksattaa verovaroilla puulaakisarjan pelejä. Jääkiekko ei kiinnosta oikeasti ketään. Vaasassa liigapelejjäkään ei käy katosmassa kuin parituhatta ihmistä. Täällä kuvitellaan että puulaakipelejä katsoisi joku muu kuin pelaajaan äiti ja isi.

      Harrastajat voisivat itse tehdä hallinsa. Ei kaupunki muillekaan urheilulajeille halleja rakentele.

      • krisseylö

        Juu ei rakenna halleja, vaan maksaa monta miljoonaa pohjista. Tavallaan kommenttisi on totta.


    • Ääliöteiym

      Taas niitä vitun ääliö kommentteja....sielä jäähallilla käy päivän aikana satoja eri. Harrastajia hikoilemassa...tietenkin jos on niin vitun tyhmä ettei tajua näitä asioita niin pitäkää ääliöt turpanna kiinni 💀

      • eimunrahoilla

        Miksi jääkiekkoharrastajat eivät maksa käypää hintaa vuoroistaan? Ei muidenkaan harrastuksia tässä kaupungissa tueta. Miksi yhtä hallia tuetaan, mutta muut joutuvat rakentamaan omat hallinsa verorahoilla vielä kustantamaan kiekkoilijoiden puuhastelut.

        Eihän tässä ole mitään järkeä. Samat säännöt pitäisi saada kaikille. Joko kaikille lajeille rakennetaan verorahoin hallit tai sitten ei kenellekään.


      • joopatijoojoo

        Sen takia kannattaakin rakentaa halli, jota käyttää kaikki lajit vai kannattaisko tehdä halli kokonaan suunnattuna "mestiskiekolle"?

        Mestis-liigahalli, jossa ringeten ja curlingin viivat piirrettynä. :D


      • krisseylö
        eimunrahoilla kirjoitti:

        Miksi jääkiekkoharrastajat eivät maksa käypää hintaa vuoroistaan? Ei muidenkaan harrastuksia tässä kaupungissa tueta. Miksi yhtä hallia tuetaan, mutta muut joutuvat rakentamaan omat hallinsa verorahoilla vielä kustantamaan kiekkoilijoiden puuhastelut.

        Eihän tässä ole mitään järkeä. Samat säännöt pitäisi saada kaikille. Joko kaikille lajeille rakennetaan verorahoin hallit tai sitten ei kenellekään.

        Jääurheilijat sentään maksavat vuoroista, kun kaikki eivät maksa. Ilmaiseksi treenaavat. Kaikki heidän kustannukset maksat muun muassa sinä


    • AsianKääntöpuoli

      Seinäjoella on ns "monilajiongelma", kaupungin kokoon ja väestöpohjaan nähden. Se tarkoittaa suomeksi, että on liikaa rinnakkaisia lajeja, jotka kilpailee yleisön ja harrastajien määristä keskenään.

      Jossain Raumalla on liigajoukkue, ja katsojia riittää, koska siellä ei ole pääsarjatason jalkapalloa, jenkkifutista, salibandyä, pesäpalloa, yms joukkuelajeja. Raumalla yleisö on kiinnostuneita vain jääkiekosta, se on se juttu siellä, muut lajit eivät saa sellaista huomiota.

      Sanotaanko, että jos pesäpalloa ei olisi keksitty, eikä jalkapalloa eikä salibandyä pelattaisi pääsarjatasolla Seinäjoella, niin täällä pelattaisiin vähintään mestistason jääkiekkoa, ja kunnon kokoinen jäähalli olisi ollut täällä jo vuosikymmeniä.

      Seinäjoki on kuitenkin urheilukaupunki, ja urheilusta ollaan kiinnostuneita. Se kiinnostus vain jakautuu niin moneen oksanhaaraan tällä hetkellä, ettei mitään kukoistusta minkään lajin osalta kunnolla ole, kun kaikki syövät toisiaan.

    • texkiller

      ja kaikki kadehtii toisiaan

    • eimunrahoilla

      Kukaan ei kadehdi kiekkoilijoita. Heidän vain pitäisi tajuta tasonsa. Eivät koskaan ole olleet lähelläkään edes mestistä. Ei ikinä. Eivätkä tule olemaankaan. Nykyiset tilat riittävät ihan hyvin harrastelijoille. Ja rehellisiä kun ollaan, niin SM-liiga on ainoa ammattilaiskiekkoliiga Suomessa. Muut ovat taksikuskeja, muurareita, suutareita ja yksihuolajaäitejä, autiokauppiaita.

      • AsianKääntöpuoli

        Turha puhua mistään tasosta tässä tilanteessa, jossa näkyvyydestä kamppaileva seura pelaa pienellä budjetilla suomisarjassa. Monilajiongelma se hajauttaa rahan liian monelle oksalle. Jos pesäpalloa ei olisi keksitty, ja muissa lajeissa ei pelattaisi pääsarjatasolla, niin kyllä sitä rahaa, näkyvyyttä ja yleisöä löytyisi jääkiekolle. Se toisi myös sitä tasoa, onhan Vaasan Sporttikin liigassa, eikä siellä montaa vaasalaispelaajaa ole, taitaa olla Helsingistä kolmasosa pelaajista. Vaasassa ei ole näkyvyydestä kilpailevia joukkuelajeja Seinäjoen mittakaavassa, ainoastaan jalkapallossa on, mutta siinäkin auttaa että jalkapallo ja jääkiekko jakautuu suurimmaksi osaksi eri vuodenaikaan. Rahalla saa tasoa, ei oikeastaan millään muulla.

        Tuosta hallin remontista... Onko siinä kuitenkin päälähtökohta saada taitoluistelijoille lämpöisempi harjoitushalli? Kuitenkin siellä ohuissa varusteissa harjoittelevat. Tietysti sivutuotteena tulee ettei laitapleksit ei enää jäädy huurteeseen, ja katsomostakin näkee niiden pleksien läpi paremmin jäälle, eikä yleisön tarvi olla pilkkihaalareissa. Mutta jotenkin en jaksa uskoa että tuosta mestis-tason hallia tulisi, ainakaan noilla toimenpiteillä. Jos kerran metallirakenteet ja katsomorakenteet säilyvät suunnilleen samana, ja ainoastaan lämpöeristeillä kotkataan paremmaksi.

        Tietysti jos suomisarja taso koetaan riittäväksi, niin tuo remontti on varmasti oikein riittävä, ja tosiaan taitoluistelun kannalta suuri parannus. Tuntuu että sitä tässä lähinnä haetaan. Mestis-tasoa ei kannata varmaan edes haaveilla tämän monilajiongelman takia. Mutta jos mestishallia haluttaisiin, niin luulisi olevan helpompi laajentaa sitä uudempaa jäähallia.


      • Tietoako

        On s-kiekolla sentään yksi sm-kultaa voittanut joukkue jääkiekossa ettei se turhaa ole harrastustoiminnan tukeminen


      • Kklhh

        2004 oli mestispaikka, mutta ei otettu paikkaa vastaan koska ei ollut hallia. Samaan aikaan moni pelaaja lopetti ymmärrettävästä syystä. Kannattaa olla asioista perillä ennen ku alkaa päteä.


    • Kuningasjääkiekkoalakylä

      Seinäjoki on kakkoskorin lajien kehto: potkupallo, sähly, joko-joko pallo ym. maahokkeyt. On aika saada kunnon halli Suomen kansallislajille eli kuninkaalliselle jääkiekolle. Ne jotka ei jääkiekossa pärjää siirtyvät kakkoskorin lajeihin ja niitä siirtyjiähän on riittänyt.

    • Tamtos

      Jos ja kun halliolosuhteet saadaan kuntoon, niin kyllä s-kiekolla on hyvät mahdollisuudet yrittää nousua mestikseen. Hieman rahallista satsausta, muutama täsmähankinta, lämpöisen hallin myötä lisää kiinnostusta, niin siinähän se on. Perusrunko on kuitenkin muuten hyvällä mallilla. Mestikseen nousu ei tarvi kovin paljon tason nostoa loppujen lopuksi, pienillä asioilla se saavutetaan. Ei se suomisarjan tasoero mestikseen niin hirveän iso ole, kuitenkaan. Vasta liigaan hyppäys on selkeä tasohyppäys, joka vaatii käytännössä täydellisen perusrungon muuttamisen, kuten VaasanSport on osoittanut, suurin osa ostopelaajia Helsingistä yms. Mestiksessä pärjää vielä omalla tuotannolla ja perusrungolla, muutamalla täsmähankinalla höystettynä. Kunhan puitteet on kunnossa muuten. Ja nythän niitä puitteita tehdään kuntoon.

    • pudex

      Kaiken maailman siltoja desing siltoja rakennetaan ja maksetaa 2,5 miljoonaa. Rikkaat tuota siltaa käyttää ja rikkaitten asuntojen arvoa vain nostetaan. Me tavalliset ihmiset maksetaan siitä että pääsee lapset harrastamaan ja olen viiden vuoden aikana käynyt vain yhdessä hallissa (joku pääkaupunkiseudun harrastehalli), jossa oli huonommat olosuhteet kun täällä. Kasvukeskus jne ja jää urheilu olosuhteet ovat Suomen pohjaluokkaa. Älkää kitiskö, kun kerrankin joku päättänyt laittaa rahaa sellaiseen, mikä oikeasti auttaa isoa osaa seinäjokisista!

      • Ihmekitinää

        Ei se komeampi halli tee kenestäkään menestyneempää, jos ei lahjoja ole. Se pitäisi riittää, että vettä ei sada niskaan ja on tuulelta suojassa.


    • Omg_whattodowithmen

      Taas lisää urheilutuliloja lähinnä miespuolisten käyttöön? Siellä opitaan hamppareilla ”herkuttelu” ja kaljalla ”palauttelu? Ei ihme, että miehet ovat ihan hunningolla (tai tilastoissa niitä ”kadonneita”). Seuraavaksi rakennettava urheilutiloja naisten harrastustoiminnan käyttöön, johon miehetkin ”saavat osallistua”. Naiset eniten haluaisivat harrastaa gallupien mukaan ohjattuja tunteja. - Mutta silti jäisi iso kysymys: Miten pelastaa pojat/miehet, kun arjessa enää ei miesten sovi käyttää testosteronin ylläpitämää eli automaattista lihasvoimaansa? Painetaan vaan kaasua tai nappia!

      • remupee

        Nyt et taida tietää, mitään asiasta. Seinäjoella on taitoluistelijoita aivan hirveä määrä. Ilmeisesti heidänkin pitää sinun mielestäsi harjoitella pihalla? Saat itse selvittää taitoluistelijoiden sukupuolijakauman.


    • Remupee

      Vähän tihkuu tietoa remontista. Missä tiedotus?

    • remupee

      Käväisin hallin sisällä ja siellä on päätykatsomoa jo ainakin rakennettu uusiksi. Eipä siitä kummallinen tule, mutta uusitaan ainakin osittain. Välikköön oli ilmestynyt uusi rakennus joka näytti ihan ok:lta

    • Rudivöller

      Remonttiin pistetään rahaa, vaikka Seinäjoella ei ole edes kunnon jääkiekkojoukkuetta. S-kiekko pelaa jotain divaria jossain mudissa kyläjoukkueita vastaan. aivan turhaan rahaa tuhlataan, kun voisi vaikka jalkapalloon noikin rahat sijottaa. SJK sentään taistelee ensi kesänä mestaruudesta!

    • remupee

      Eilen illalla kävin vaihteeksi vakoilemassa. Kaukalo poistettu ja katsomoa nostettu. Onko katsomoihin tulossa kunnon penkit? Ylekin huomioinut remontin: https://yle.fi/uutiset/3-10102238

      • Chicago

        Hieno juttu että asiat etenee. Kaukalo tulee ilmeisesti samanlainen kapea (26m) kuin uudella hallilla. Katsomo nostetaan tosiaan hieman korkeammalle. Vaihtoaitioitten päälle tulee kahvila. Periaatteessa kapea kaukalo tuo 4 metriä sivusuunnassa lisää katsomotilaa, kun ilmeisesti vanha kaukalo oli täysleveä 30m.


    • entinenpohjalainen

      miten projekti edistyy? ensimmäisen kerran pääsi nuorena poikana kaukaloon atria-hallissa ja kovasti kiinnostaa täällä etelä-suomessa millainen halli sinne nyt tulee

    • järkihoi

      Mestis tason halli puulaakitason otteluille. Hiphei.

    • remupee

      Onko mitään tietoa valmistumisesta tai koska ensimmäinen peli pelataan? Huonosti on tietoa missään

    • Tilatkaaruotsista

      Taas näitä latoja rempataan.Tekisivät kerralla kunnon hallin.Itse pelasin s-kiekon junnuisss 70-80 luvun vaihteessa.Jo silloin oli hallirakentamisista pulaa.Ruotsissa tehtiin siihenaikaan 5000 katsojan halleja 6 miljoonalla suomen markalla.Suomessa samanlaisen hallin tekemiseen meni 16 miljoonaa markkaa.Joku täällä korruptiomaassa vetää aina välistä.

    • Hhtgcc

      Onnettoman ruma lopputulos. En tajua miten rumannäköinen halli!!

    • Onseny

      Mahtava ja upia halli. Viölä kun sais parkkipaikan montut suoristettua. Onko rahaa viölä uutehen atsvalttihin? Tai eres täytööttääs ne montoot, eres öliysoralla.

    • JuanPablo

      Seinäjokiset olette hauska kansa. sjk lypsää kaiken rahan koko alueen urheilusta ja nyt valitatte hallin ulkonäöstä, vaikka yli 30 vuotta saitte odottaa edes kunnon jähallia. Menkää piiloo

    • Pohjastapoispäässyt

      Millainen jäähallista tuli?

    • Hbkbbj

      Äärettömän ruma halli. Teollisuushallin näköinen. Mitäänsanomaton. Kun tekee niin eikö ole kannattavaa tehdä kunnolla.

    • Hex1

      Eikös siitä pitäny tulla lämmin halli? Kävin kattomas peliä, ja kyllä siellä yhtä kylmä oli ku aina ennenkin, perse jäätyi penkkiin, sormet jääs. Tosin, onhan se lämmittäminen aika kallista, että eipä kyllä yllättänytkään.

      On tainnu rahat loppua, kun näyttää että aika paljon on rakenteis jouduttu oikomaan. Ei tullu baaria eikä kahvilaa sinne vaihtoaition yläpuolelle. Joku pieni koppi sinne on kyhätty, olisko seisomakatsomo?

      Olisko vain kannattanu tehdä lämmin baari/kahvila siihen päätykatsomon tilalle, korotettuna. Ja siitä isot ikkunat kentän suuntaan, kuten Lapualla. Ja tehnyt sitten ne vaadittavat lisäkatsomorivit vaikka tuohon vaihtoaitioiden päälle.

      Nyt väki hakee siitä kioskista kahvit ja ulkosalta makkarat, ei mitään pöytiä missään, mihin laskea kahvikuppinsa. Aikamoista...

      • Hake

        Mitä sä selität? Viime sunnuntaina olin baarissa erätauot ja erät katselin katsomon anniskelualueen sikakarsinoista. Baari oli lämmin ja ihan asiallinen. Siellä oli muutama pöytä ja tuoli sisällä ja sit siinä ulkopuolella oli sellainen pöytä kanssa. Pieni se on kun mikä, mutta sille ei varmaan seura voi mitään. Siinä juttelin yhden tutun kanssa, joka tietää hommista ja se sano, että sinne olisi anniskelualueelle tulossa vielä erillinen lämmitin. Onneksi on vuorotyöläinen niin voi nauttia sunnuntaisin kaljaa!


      • Hex1
        Hake kirjoitti:

        Mitä sä selität? Viime sunnuntaina olin baarissa erätauot ja erät katselin katsomon anniskelualueen sikakarsinoista. Baari oli lämmin ja ihan asiallinen. Siellä oli muutama pöytä ja tuoli sisällä ja sit siinä ulkopuolella oli sellainen pöytä kanssa. Pieni se on kun mikä, mutta sille ei varmaan seura voi mitään. Siinä juttelin yhden tutun kanssa, joka tietää hommista ja se sano, että sinne olisi anniskelualueelle tulossa vielä erillinen lämmitin. Onneksi on vuorotyöläinen niin voi nauttia sunnuntaisin kaljaa!

        Onko sinne sitten tullut lisää uudistuksia? Ekan pelin jälkeen en oo käynyt.

        Meinaan vaan, että onkos kahvi ja makkaramyyntikin siirtynyt sinne baariin? Ekassa pelissä ainakin kioski oli pääsisäänkäynnin vieressä alatasolla, jonka edessä väki parveili läikkyvine kahvikuppeineen, kun ei ollut pöytiä siinä. Vai tarkoitatko nyt pelkkää olut-baaria? Että puhutaanko me nyt ollenkaan samasta asiasta?


      • Hake
        Hex1 kirjoitti:

        Onko sinne sitten tullut lisää uudistuksia? Ekan pelin jälkeen en oo käynyt.

        Meinaan vaan, että onkos kahvi ja makkaramyyntikin siirtynyt sinne baariin? Ekassa pelissä ainakin kioski oli pääsisäänkäynnin vieressä alatasolla, jonka edessä väki parveili läikkyvine kahvikuppeineen, kun ei ollut pöytiä siinä. Vai tarkoitatko nyt pelkkää olut-baaria? Että puhutaanko me nyt ollenkaan samasta asiasta?

        Baari on sinne päätykatsomon päähän auennut ja se on K18-aluetta. Sunnuntaina siellä myytiin myös makkaraa ja siinä kuulin sivukorvalla, että tarjontaa tullaan lisäämään. Ja ei kai puhuttu vain alkoholista. Eihän noin pieneen halliin nyt edes mahdu mihinkään pöytiä? Harmi sinänsä, mutta ymmärrän tuskan. Mutta hyvä uudistus, että pubista saa makkaraa, koska siellä on lämmin ja ei tarvitse juoksevia kakaroita katsella. Kaljakin kohtuu hintaista. Lisäksi kuulin pubissa, että hallin lämpötilaa olisi nostettu muutamalla asteella, mutta en tiedä tarkemmin, koska olin tosiaan pubissa.


    • rahantuhlausta

      Rahojen tuhlausta koko homma. Siellä paikallinen jääkiekkoseura taistelee muiden harrastusjoukkueiden kanssa alimmalla sarjatasolla ja kaupunki maksaa laskut. Eikö harrastajien pitäisi maksaa omat harrastuksensa? Miksi moiseen tuhlataan verorahoja?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      223
      3460
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2181
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2081
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1955
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      80
      1630
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1257
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe