FJO ratkaisi ongelmat

Eitätäratkaisuakiitos

Muistatteko, että Nuorten FJO:lla oli Kymijoella vakavia ongelmia? Oli liikaa osallistujia, pitkät päivät, ahdasta, ulkomaisten joukkueiden ylivoimaa...

No, nyt on kaikki nuo ongelmat ratkaistu kerralla.

Onnittelut.

62

1689

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kymijokishiai

      Siis mikä juttu tämä oli, että nuorten finnish open lopetettiin Kymijoelta? Tai miksi ja kenen toimesta? Lapsena muistan kisa oli kova ja arvostettu. Ei ole saatu muihin kilpailuihin sellaista määrää ulkomaalaisia.

    • Samatnsamat

      Liitto siirsi sen Tampereelle. Hyvällä menestyksellä, kaikki edellä luetellut ongelmat ratkesivat kerralla. Kukaan ei vaivautunut markkinoimaan ja tynkäkisaa pukkaa.

      • Kymijokishiai

        Onko liitolla tosiaan oikeus/kyky ottaa kilpailuita seuroilta ja antaa ne jollekin toiselle?


      • Näinpäkävi

        Nuorten FJO status otettiin pois. Liitto uhkaili sen pois viemisellä monta vuotta ja viime kisojen jälkeen se vietiin pois.


      • Ksbejeidjbs

        Mikä valiokunta on tällaisten takana?


    • Kateus

      Onko vielä jollekin epäselvää missä Suomen judo rypee.

    • kateusvaimuu

      Mietin onko kateus oikea sana, varmasti sitäkin on mutta ennemminkin taitaa olla kyse vanhasta neuvosto-keskusjohtoisesta ajasta jossa ajatellaan päättäjien kyllä tietävän mikä on paras ratkaisu kuhunkin asiaan. Tästä ei ole päästy judossa eikä monessa muussakaan lajissa eroon eikä päästäkkään ennen kuin sukupolvi vaihtuu. Lisäksi vaikkei politiikkaa ja urheilua pitäisikään sotkea keskenään monessa lajissa ja myös judossa on hallintopaikoilla liian paljon henkilöitä punavihreät lasit silmillään, jossa urheilun edelle menevät sellaiset asiat kuin solidaarisuus, tasa-arvo, sukupuolisen syrjinnän estäminen, maailmanparantaminen, globalisaation vastustaminen jne. Eikä näissä sinänsä mitään pahaa ole, mutta kun ne laitetaan urheilun edelle niin lopputulos nähdään. Ja tähän keskusjohtoiseen ajatusmaailmaan istuu myös se että kyseiset vastuuhenkilöt uskovat edelleen Olympiakomitean, Veikkauksen jne. kustantavan tulevaisuudessa tämän kaiken. Aika näyttää että näin ei tule käymään.

    • Murheellinen

      Toivottavasti et ole missään päätöksenteko paikalla Suomen judossa. Hienoa lajia on jo liikaa pilattu.

    • Judoedellä

      Oli miten oli, mutta tänään parin sarjan voittajat esitti hyvää ja kypsää judoa. Ilo oli katsella.
      Oli myös mukava huomata, että paikalla oli pj, valmennusvaliokuntaa, muuta hallitusväkeä ja muita silmäätekeviä.

      • Kukkahattutätihänsemieki

        Se ei ole hyvä merkki. Pysyisivät kaukana niin joku asia voisi kehittyä, kasvaa ja kukoistaa....


    • Asdfghjklöä123557

      Ei kai Kymijoki-shiaita mitenkään kielletty ole? NFJO haluttiin nimestä pois, kun on liiton ”arvokisa” ja Kymijoki ei pystynyt tai halunnut hoitaa puitteita sen osalta kuntoon. Vuosiahan siitä heille napistiin, mutta mitään ei tapahtunut. Harmi, jos Kymijokikisa katoaa tämän takia, mitta pitää heidän myös kurkistaa, mitä sieltä peilistä löytyy. Joka kisassa on parannettavaa, Tampereella olisi saanut olla paljon enemmän porukkaa, toivottavasti tekevät töitä sen eteen ensi vuonna. Kymijoella ei ollut perusasiat kunnossa eikä sitä hoidettu kuntoon.

      • Hionoa

        Nyt saatin fjo mitalleja mikä ei Kouvolasta onnistunut. Hyvä liito taso on noussut.


    • eikvkisa

      Tämän vuoden aikuisten FJO oli vaatimattomampi kuin SM-kisat. Eikä Tampere saa tätä parempaa kisaa aikaan. Yrittivät monta vuotta EJU cuppina mutta ilman tulosta. 140 kilpailijaa joista yli 100 suomalaisia. Ei hyvä.

      • Nobad

        FJO oli aikuisten SM-kisojen tasoa parempi ainakin miesten kevyissä painoluokissa, joihin saatiin ottelijoita enemmän kuin SM-kisoihin yleensä. Taso vaihteli sarjakohtaisesti. Kouvolan kisaa ja nyt toteutettua FJO:a ei voi täysin vertailla, koska Kouvolassa ei ollut sarjoja aikuisille, vaan vain U21 ja tätä nuoremmat ikäluokat. Suurimmat ottelumäärät olivatkin pääosin U15 ja tätä nuoremmissa ikäluokidsa, joille Tampereen kilpailua ei oltu suunnattu ollenkaan. Käytännössähän juuri U18 ja U21 ikäluokkien sarjat oteltiin myöhäisillalla, mikä oli sikäli kohtuutonta, että juuri näille ikäryhmille kisa oli maajoukkuenäyttökisa. Mikään ei estä Kouvolaa edelleen järjestämästä nuoremmalle ikäluokalle tasokasta kv-kisaa kotimaassa. Tehokkaalla markkinoinnilla Tampereen kisaan saadaan varmasti jatkossa lisää kv-vastuksia. Puitteet ja sijainti on hyvä.


    • Mitenontämä

      Noin pääsääntöisesti riita on aina siitä kun kilpailut pidetään ns. syrjässä.

      Onko tilanne nyt siis:

      A. Kilpailujen järjestäjiä löytyisi paremmilta paikoilta mutta kilpailut annetaan ns. huonommille paikkakunnille

      Vai

      B. Kilpailujen järjestäjiä löytyy vain ns paikkakumnilta?

    • Cjfsnviy

      Taisi tulla muutamissa sarjoissa mitalli osallistumalla. FJO mitalli ei sitä 10v päästä kukaan muista. Voi muistella sitten kiikutuolissa.

      • Hölmöt

        Pikkusen kun vielä maajoukkueita kehitetään niin saa myös SM kisoista mitaliin osallistumalla.


    • Lopputulijo

      Toimiva kisa Kymijoella tapettiin, tilalle saatiin tynkäkisa.

      Tämän jälkeen ei monta kansainvälistä joukkuetta FJO:ssa nähdä eli ensi vuonna voi jo suosiolla perua pois ellei Orimattila suostu järjestämään - ne osaa kv myynnin.

    • Pieneneesepyy

      Suomen ainoa kansainvälinen kova kisa on siis Baltic Sea Open. Hyvä nimi, koska ei ole olemassa Baltic Sea liittoa, joka voisi ottaa nimen pois.

      Meidän kalenteriin jää näillä näkymin Baltic, muut kovat kisat haetaan ulkomailta.

    • missätaas

      No vaikea on saada ulkomaalaisia kun ei Suomenkaan "huiput" viitsi osallistua. Näyttävät hyvää esimerkkiä, että ei ole osallistumisen arvoinen kisa.

      • ärsyyntynyt

        Kisan tasoa saataisiin aika paljon nostettua, jos kaikki Suomen parhaat judokat mitenkään saataisiin paikalle. Esimerkiksi miesten U90 voisi olla parhaimmillaan todella kovatasoinen ja tiukka kisa. Mitä pitäisi oikein tehdä jotta oma väki saataisiin osallistumaan? Ehdotan että tätä käytettäisiin jatkossa edustusjudokoiden valintakisana eli jos ei osallistu niin ei myöskään kierrä maailmalla.


      • voistoimia
        ärsyyntynyt kirjoitti:

        Kisan tasoa saataisiin aika paljon nostettua, jos kaikki Suomen parhaat judokat mitenkään saataisiin paikalle. Esimerkiksi miesten U90 voisi olla parhaimmillaan todella kovatasoinen ja tiukka kisa. Mitä pitäisi oikein tehdä jotta oma väki saataisiin osallistumaan? Ehdotan että tätä käytettäisiin jatkossa edustusjudokoiden valintakisana eli jos ei osallistu niin ei myöskään kierrä maailmalla.

        Ei edustusjudokoita nytkään mitenkään valita. Ne kiertää, jotka haluaa ja jotka maksaa leirimaksut. Leirille osallistuminen ei kai ole pakollista. Mutta hyvä idea sinänsä, että edustajat valittaisiin ottelemalla.


    • loppuhyvinkaikkihyvin

      Onneksi Oskari jaksaa kiertää kisoja myös kotimaassa ja tarjota judokansalle näyttäviä heittoja kisasta toiseen. Kiitos Oskari! Päivän kruunasi ehdottamasti miesten U81 finaali. Sitä oli kiva katsoa.

      • Huhhuija

        Onnea Oskarille. Mutta kaikki ei todellakaan ole hyvin.


    • Aloitetaanalusta

      Tekemisen ilo on hukassa. Kateus tappoi kouvolan kisan, oman edun tavoittelu estää Suomen judon kehittymisen. Haukutaan kaikki jotka vielä yritää. Koko judoliitto pitäisi lopettaa ja pääpaino seuratoimintaan.

    • Dghlkfd

      Kerran pilatun kisan nostaminen ylös suosta on iso urakka. Kouvolaan tulivat skandinaavit ottelemaan venäläisiä vastaan ja kisa oli menestys vuodesta toiseen.

      Nyt Tampere oli pettymys paikalle tulleille ulkomaalaisille - on todella vaikeaa saada ensi vuonna edes samaa määrää niitä paikalle. Pettymys ja maineen menetys eivät tee seuraavaa yritystä helpoksi.

    • Etteitotuusunohtuis
    • Hienovoitto

      Halut taisi vähentyä sääntövaliokunnan räksytykseen turvarajoista. Tosin turva alueet ei ole muuallakaan kunnossa kun Suomessa ei isompia tiloja löydy. Sääntövaliokuntaa voimme osaksi kiitää Suomen judon suurimmasta munauksesta. Oliko hienoa voitaa?

      • kosteansaunaillantakiako

        Halut varmaankin tosiaan väheni.

        Kouvolan Judoseuran näkökulmasta oikein kunnon räksytys Judoliiton toimesta alkoi vuonna 2013.

        Judoliitto kutsui prosessia kehittämiseksi, ja samana vuonna Nuorten Finnish Openilta otettiin näyttökisa status pois.

        Osa totuudesta lienee kuitenkin lienee se, että Kouvolan Judoseura ei enää jaksanut järjestää kisoja. Kilpailut olivat noin pienen judoseuran kipukynnyksellä vuosikausia. Omaa porukkaa järjestämään kisoja ei riittänyt. Vuosien saatossa oli laina toimitsijapöytiä, luotettiin ulkomailta tuleviin tuomareihin jne. Usein kilpailuorganisaation johdosta (Holm, Efimov) vei vielä parhaan terän perjantain saunailta venäläisten kolleegioden kanssa :)

        Toivottavasti Tampere jaksaa kehittää kilpailuaan. Se vaatii paljon ympärivuotista työta niinkuin Porna teki vanhan Finnish Openin kanssa. Liitto tuskin tukee prosessia - ei ainakaan aikaisemmin ole sitä tehnyt. Onnea tamperelaisille valitsemallanne tiellä.


      • loppuunasti

        Kyllä NFJO oli näyttökisa vielä viime vuonnakin. Sen perusteella valittiin moni maajoukkueeseen.


      • kosteansaunaillantakiako

        Ei ollut vuonna 2013


      • judopappa
        kosteansaunaillantakiako kirjoitti:

        Ei ollut vuonna 2013

        Paikanpäällä Pekkis sanoi, että kaikki kisat ovat näyttökisoja...


      • Jokufiksukin

    • toispuoljokkee

      FJO on ens vuon meil tääl Turuus...

      • mahoingmääollasiel

        Mahtavaa. Turku on hieno paikka xD


    • Detaljitkunniaan

      Kiinnostava pikku yksityiskohta nuorten fjo:n lähihistoriassa on, että Kouvolan kisan kovin ahdistelija oli sääntövaliokunnan siloinen pj Roromattilasta.

      • tietokunniaan

        ei oikein täsmää, kun tais olla roromattilan matot Kouvolassa lainassa viime vuodet


      • samuraininja

        Oliko sama herra myös Samurai-Cupin uudistamisen = pilaamisen takana?


      • Detaljitkunniaan
        tietokunniaan kirjoitti:

        ei oikein täsmää, kun tais olla roromattilan matot Kouvolassa lainassa viime vuodet

        Ei sitä vielä Kouvolassa unohdettu ole. Ja kun NFJO arvo otettiin hiljan pois, niin sitä sääntövaliokunnan päätöstä oli tekemässä lakeijansa rähähä.


      • Siiss
        tietokunniaan kirjoitti:

        ei oikein täsmää, kun tais olla roromattilan matot Kouvolassa lainassa viime vuodet

        Tarkoitit varmaan matot vuokrattu Orimattilasta..


      • samuraininja2
        samuraininja kirjoitti:

        Oliko sama herra myös Samurai-Cupin uudistamisen = pilaamisen takana?

        kyllä samurai cup kasvoi maksimiinsa kun se uudistettiin. Judoshiain mukaan 2014 ja sitä ennen 100-120 kilpailijaa. uudistus näytti olevan piristysruiske kyseiselle kisalle.

        uudistuksen jälkeen:

        2015. 1. 178 kilpailijaa
        2015. SM-kisat
        2015. 3. 156 kilpailijaa
        2015. 4. 127 kilpailijaa (Oulu)

        2016. 1. 195 kilpailijaa
        2016. 2. SM-kisat
        2016. 3. 163 kilpailijaa
        2016. 4. 87 kilpailijaa (Rovaniemi)

        2017 onkin sitten oma tarinansa...


      • Matikkaippon

        Tilastot...

        Eikös uudistuksessa tullut kokonainen U15 ikäluokka mukaan numeroihin?

        Vanhat osallistujamäärät saatiin kahdesta 2 vuoden ikäluokasta. Uudet saadaan yhdestä 2 ja kahdesta 3 vuoden ikäluokasta.

        Nyt pitäisi olla kaksi kertaa enemmän ottelijoita. Tai vielä enemmän koska U15 pitäisi olla aina isompi kuin vanhemmat ikäluokat.


    • Kaikkiosaava

      Kaiken takana on ......

    • Veemäinenvastuu

      Eipä ollut mitenkään väärin, että Kouvolalalta vaadittiin kilpailumääräysten noudattamista. Varoalueiden puutteet olivat vaaraksi kisaajille ja päivät niin pitkiä, että tuomaroinnista tuli hirveää ja loppuillasta kelvotonta.

      Tässä tuli silti hauska muistutus siitä, että ahkera liittovastaisuuden lietsoja ja yksisilmäinen populisti käytti itse hallituskaudellaan useassakin kohdassa valtaa semmoisella tavalla, jota moni piti vääränä ja veemäisenä.

      Valiokunnat ja hallitus on valittu tekemään päätöksiä, jotka jonkun pitää tehdä. Siinä hommassa on kaikkia mahdoton miellyttää. Tämä on hyvä muistaa ennen kuin heittäytyy silmittömään vastuunkantajien haukkumiseen jonkun halvan agitaattorin vanavedessä tai miettimättä muuta kuin omaa suppeaa etua..

      • Napoleonsyndrooma

        Mitä jos kaikki käyttäisivät vähän vähemmän sitä valtaansa ja antaisivat seurojen toimia, urheilijoiden urheilla?


    • Meniköjojuna

      En tiedä, ketkä nyt räkyttävät ja ketä haukutaan, olen tavallinen rivijudoka.

      Sen tiedän, että venäläiset olivat Kymijoella ja se tieto veti salin täyteen niin suomalaisia luin pohjoismaisiakin kisaajia.

      Senkin tiedän, että Tampereen kisa oli floppi. Ja että moni norski ja svedu ei halua tirhaan matkata ja majoittua päästäkseen pieneen ja heikkoon kisaan.

      "En mää mittään syyllissii kaipaa, Lahtista ja hyvää judokisaa mää kaipaan..."

    • Kukajärjestää

      Tuleeko Suomeen enää Kouvolan tasoista kansainvälistä kilpailua? Hajoittamin on helppoa, rakentaminen vaikeaa.

    • Kylläharmitaa

      Emme tarvitse kansainvälisiä kilpailuja. Maajoukkueet matkailee, ja muut treenaa kataa.

    • Tahtoopainia

      Siirrytään me loputkin ottamaan randoritreenit Virossa ja kovat kisat ympäri itämerta, antaa maajoukkueen maksaa pajiksen listahinnat ja tamperelaisten jakaa fjo mitalit tynkäkisasta. Kamppailu on ajettu ulos liitosta, taitaa olla aika kamppailijoidenkin lähteä.

    • omanelämänsäkamppailijat

      Missähän ne kamppailijat mahtaa olla kun ei kerran maajoukkueessa eikä Tampereella. No, jokainen voi olla oman elämänsä kamppailija. Kun haastaa paljon riitaa, tuntee ehkä elävänsä.

      • räksräksy

        Riitelyllä ja räksytämällä ne kouvolankin kisat loppui.


    • Menossajo

      Muutama on jaksanut vuosikausia treenata kerran viikossa Virossa. Useampi treenaa brassijutsua ja pohtii kahden lajin välillä.

    • Maajoukkue

      Minäkin reenaan kerran viikossa Suomessa eli maajoukkue kamaa.....

      • Hyväjust

        Jos olet oikean henkilön poika saatat päästä peräti olympiavalmenukseen.


      • 987867564
        Hyväjust kirjoitti:

        Jos olet oikean henkilön poika saatat päästä peräti olympiavalmenukseen.

        tai oikean seuran...


    • Paskaajokatuutista

      Urheilija keskittyy harjoittelemiseen - paskanpuhujat paskanpuhumiseen. Valmentajat voi vaihtua, tilanteet muttua, mutta urheilija keskittyy harjoittelemiseen. Paskanpuhuminen täällä toivottavasti ei vaikuta urheilijoihin. Niin että alkavat ruikuttaa. Itse pelasin aikanaan lätkää. Ihme homma olisi jos vaatimalla itselle jotain jaettaisi edustuspaikkoja. Minun pitää päästä... Kohta joku sanoo että lätkänpelaajille maksetaan ja se on eri juttu. Tiedän ettei ole. Urheilija harjoittelee, valmentaja valmentaa, paskanpuhuja puhu paskaa. Paras keskittyä omaan tekemiseen. Itkeminen on harvoin auttanut urheilijaa eteenpäin. Fakta on näin ja piste.

      • Cougarfromforrest

        Tulit sitte puhumaan paskaa itte. Mee takas pelaa lätkää tääl ei kaivata tollast jätkää.


      • Tottakuinrotta

        Kyllä siinä oli työnjako harvinaisen tarkasti kuvattu.


      • Sananlaskusuomi

        Se koira älähtää mihin kallikka kalahtaa.


      • Lfjdkhflkd

        Juuri näin. Urheilija on järjestelmän orja, eikä orjan kuulu valittaa.


      • Valitavaan
        Lfjdkhflkd kirjoitti:

        Juuri näin. Urheilija on järjestelmän orja, eikä orjan kuulu valittaa.

        Valittaahan voi niin paljon kuin jaksaa, mutta siihen se energia sitten menee.


    • Eiylimielisyytä

      Junnujen ja jäsenistön mielipiteitä olisi syytä kuunnella, etenkin silloin kun toiminta on alkanut hiipumaan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe