The Walking Dead Season 8 alkaa 23.10.2017

NeganCrimes

Maanantaina 23.10.2017 klo 22:00 Foxilla alkaa The Walking Deadin 8. kausi Suomessa.

"Kausi 8. Jakso 1/16. Anna armoa. Alexandrian, Kuningaskunnan ja Hilltopin väki on lyöttäytynyt yhteen. On aika antaa Neganin maistaa omaa lääkettään, jotta tulevaisuus voisi olla valoisampi. Negan kuitenkin marssittaa Rickin joukkojen eteen yllättävän liittolaisen."

Toisin sanoen Rickin, Neganin ja kumppaneiden seikkalut jatkuvat huomenna uusilla jaksoilla. Kuten ennenkin niin 8 uutta jaksoa esitetään peräkkäisinä maanantaina syyskaudella, ja loput 8 uutta jaksoa tulee esitetään sitten keväällä helmikuusta 2018 alkaen.

Tämän 8. kauden pitäisi olla jo avointa sodankäyntiä eikä vain valmistumista sitä varten.

96

3297

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Z._ja_kummitusjuna

      Kovasti Negan sitä tulevaa sotaa huuteli porukalleen viime kauden viimeisessä jaksossa, mutta silti Rick joukkoineen pääsi yllättämään. Ja tuskin jää viimeiseksi yllätykseksi, eiköhän ensi jaksossa ole Rickin porukan vuoro tulla yllätetyksi.

    • NeganCrimes

      Tuossa 8. kauden 1. jaksossa Dwight piti lupauksensa ja välitti Darylin tietoja Savioursien vartiopaikaista, joita Rickin porukat napsivat yksin kerrallaan. Sitten Rickin porukka hyökkäsi Neganin pääpaikkaan ja samalla sinne johdatettiin iso lauma zombeja. Loppuvaiheessa isä Gabriel meni vähän pehmoilemaan ja yritti pelastaa puolensa valinnutta Gregorya, mutta päätyi itse Neganin vangiksi.

      Jotenkin tuo jakso jäi vähän vaisuksi, sillä Rick piti muutaman mahtipontisen puheen omille joukoilleen, mutta itse taistelut eivät tuntuneet johtavan mihinkään näkyvään ratkaisuun. Joskus tuntuu että tv-sarjoissa ja elokuvissa avoin tulitaistelu ja sarjatuliaseiden käyttö ovat näyttävää mutta tehotonta toimintaa. Tietysti draaman hengeen kuulunee se että sarjan näkyvät hyvikset ja pahikset eivät voi kuolla tai vakavasti haavoittua jostain satunnaisesti kohti ammutusta laukauksesta. Negan ja kaikki hänen keskeiset apurinsa lienevät edelleen hengissä, joten siinä mielessä sotimista vielä riittää.

      Kuvittelisi Neganin suunnittelevan jonkinlaista kostoiskua yhteen kolmesta kohteesta (Alexadria Safe Zone, Kingdom, Hilltop), sillä eihän niitä kaikkia voi puolustaa yhtä tehokkaasti samanaikaisesti etenkin jos osa joukoista on muualla taistelemassa. Lisäksi se kaatopaikka-alueella asusteleva porukka (Scavengers) on vielä täysissä voimissa.
      http://walkingdead.wikia.com/wiki/The_Scavengers_(TV_Series)

    • Z._ja_kummitusjuna

      Olisin nyt odottanut että kun kerran Rickin päämäärä on Neganin tappaminen, niin ei sitä turhia huudella vaan kun Negan tuli ensimmäisenä ulos ovesta niin mitä siinä turhia ruvetaan palopuheita pitämään ja saarnaamaan vaan eikö kannattaisi tappaa se kenet tappaa pitää, kun se olisi niin helppoa tuossa tilanteessa ollut? Sen sijaan pitkän uhoamisen jälkeen ruvettiin ammuskelemaan ikkunoita säpäleiksi niinkuin pikkupojat.

      Mikä tarkoitus sillä Rickin uneksimisella itsestään harmaapartaisena oli? Ja mikä takauma, tai etiäinen, se oli kun punasilmäinen Rick oli joissain kuvissa hyvin maansa myyneen näköisenä?

      Ja se pappi Gabrielin ja Neganin tapaaminen lopussa oli tietysti taas sitä itseään. Gabriel säikähti vissiin niin kovasti että ei hoksannut kantavansa rynkkyä kaulallaan. Meinaan siinäkin oli paikka päästää Negan päiviltä, mutta eipä onnistunut.

    • t54e64646

      Kylläpäs oli sekava ja merkityksetön avausjakso kahdeksannelle kaudelle. Mitään järkeä.

      Rickin tarkoitus oli sitten vain osoittaa Neganille että nyt ovat tosissaan. Tietenkin strategiana oli neuvottelu Hilltop Maggielle ja se ettei Neganin kannata aloittaa (jatkaa) sotaa. Ehkä noihin takaumiin joita näytettiin useaan otteeseen Rickin ollessa lannistuneen näköisenä ja harmaapartaisena elelemässä kaunista perhe-elämää saadaan vastaus. Mutta tuolla tulivoimalla mitä Rickin porukalla oli, olisi yksi Negan pitänyt saada hengiltä, mutta ei. Negan luikkii ja pääsee tietenkin pakoon. Oliko ihan tahallista vai todella huono yritys tappaa Negan? Rick sanoi palopuheessaan ja antoi ymmärtää että Neganin oli kuoltava mutta päättikö sittenkin toisin loppu metreillä. Jos ensimmäinen tarkoitus olisi ollut saada Negan hengilta niin tuolla tyylillä sota Negania vastaan on hävitty hyvin nopeasti. Toivotaan että koko hyökkäys Neganin ja tämän armeijaa vastaan oli vain epäonnistunutta pullistelua. Rickhan sanoi että he tappavat vain yhden ihmisen, Neganin. Kuinka ollakaan he menevät Neganin luokse ja juttelemaan. Kun Negan astui ulos, Rick olisi voinut ampua hänet siihen paikkaan, mutta ei. Päättää sitten jäädä juttelemaan vähäsen ja jakelemaan ehtoja. Jos tarkoituksena oli tappaa vain Negan ja tuolla tulivoimalla eivät siihen pystyneet, niin miksi jatkaa taistelua. Nämähän ovat nyt seitsemän kauden (7 vuoden ajan) ajan taistelleet zombeja vastaan ja ampuneet päälaukauksia tämän tästä mutta eivät saa yhtä Negania hengiltä vaikka tämä seisoo avoimena aseille ja kiikaritähtäimille vaan ampuvat kaikki ohi.

      Jotenkin ristiriitainen ja sekava jakso kaiken kaikkiaan.

      Kun Gabriel jäi loukkuun Neganin kanssa sinne työmaakoppiin vai mikä ikinä lienekin, eikö Negan huomannut että Gabriel oli hyvin aseistautunut puoliautomaattiaseella ja nyt olisi ollut miehellä tilaisuus lahdata Negani siihen paikkaan, mutta ei. Neganin ylimielisyys yllätti. Tiesikö ettei Gabriel aio ampua tai että aseesta olisi panokset loppu ja Gabrielin pelokas ilme antoi ymmärtää jotain muuta. Olihan hänellä ase olallaan mutta miksei tehnyt mitään?

      Tätäkö aivotonta sotaa ja kahden ukon pullistelua on sitten koko kahdeksas kausi? Nyt nopeasti Neganista eroon ja jotain muuta tilalle, tämä Negan on nyt nähty. Muuten loistava sarja alkaa kärsiä.
      Tulevia jaksoja:
      Ep-2 The Damned
      The plan involving Alexandrians, Kingdommers and Hilltoppers unfolds; As Rick continues to fight, he encounters a familiar face.
      Ep-3 Monsters
      Conflict with the Saviors leads to unintended consequences for the Hilltop, the Kingdom, and Alexandria.
      Ep-4 Some Guy
      A new weapon in the Savior arsenal proves to be a giant hurdle as fighting continues between Rick's forces and those of the Saviors.
      Ep-5 The Big Scary U
      A close look at Negan and the lives of the Saviors during the conflict through a familiar set of eyes.
      Ep-6 The King, the Widow and Rick
      With things looking up for Rick and the group, an argument breaks out at the Hilltop, where the consequences of the decision are life versus death.
      Eli sota Negania vastaan jatkuu ja jatkuu...

    • toteaja-

      kyllä tästä alkaa jo ideat loppumaan......tai onhan ne loppuneet jo muutama kausi sitten.

    • täyttäskeidaa

      Alkaa sitten käsikirjoittajatiimiltä eväät ja ideat loppumaan.

      Kauden avaus oli täyttä paskaa. Rick lähti tappamaan Negania, ja tilaisuus olisi ollut täydellinen: ilmat pihalle yhdellä tarkalla laukauksella, pois paikalta ja zombilauma tekemään selvää Neganin porukasta. Mutta ei, piti sitten pitää mahtipontisia puheita puolin ja toisin. Gabrielkin osoitti oman osansa idiotismista: mies päätyi samaan kopperoon Neganin kanssa rynkky kaulassa, mutta ei sitten saanut vietyä homma loppuun.

      Kuka idiootti tuota potaskaa oikein käsikirjoittaa?! Turhaa venyttämistä ja vanuttamista, sarjiksessahan Negan kai on jo pidempään ollut menneen talven lumia...

      Tarina polkee paikallaa, ei vain oikein enää jaksa kiinnostaa, kuka delaa ja kuka voittaa...

    • Rick2

      Kylläpäs oli huono ja mitään sanomaton kauden avausjakso. Alussa Rick pitää mahtipontista puhettaan ja antaa ymmärtää että Negan tapetaan ja voitto on heidän. Mutta ei. Mennäänkin keskustelemaan mukavia ja tuolla puoliautomaattiaseellaan jossa tarkkuustähtäin sun muuta, olisi Negan ammuttu yhdellä laukauksella ja se siitä. Räiskitään sitten kuin hullut amatöörit pitkin seiniä. Onhan nämä kuitenkin käynyt tätä sotaa jo useamman vuoden zombeja vastaan ja Rickhän on ammatiltaan oikein poliisi, joten jotain strategianvaistoa olisi luullut olleen enemmän. Tämä Negan on nyt nähty ja sarjakuvassa Negan ei pitkäikäinen ilmeisesti ollut. Näyttäisi käsikirjoittajatiimillä ideat loppuneet sarjan suhteen kun näin pitkään venytetään juonta. Sama käsikirjoitustiimi kuitenkin kyseessä kuten edelliskausilla. Varmaan kausi täynnä takaumia ja keskittymistä eri henkilöhahamojen persooniin näiden kautta ja seuraavat viisi jaksoa ainakin on tuota sodan käymistä puolen ja toisin.

    • NeganCrimes

      Minuakin häiritse tuon käydyn tulitaistelun tehottomuus, jossa meni paljon vaivalla hankittuja luoteja eikä kukaan edes Neganin lähimmistä luottoapureista kuten Gavin tai Arat loukkaantunut. Nähtävästi jokaista pienempääkin konnaa varten on varattu jonkinlainen dramaattinen kuolintapa.
      http://walkingdead.wikia.com/wiki/Gavin_(TV_Series)
      http://walkingdead.wikia.com/wiki/Arat_(TV_Series)

      Vertailun vuoksi varmaankin muistatte miten paljon vaivaa Rosita näki yhden luodin valmistamisessa päästäkseen ampumaan Negania. Lisäksi tv-sarjoissa toivutaan aina kumman nopeasti jos luoti osuu "vain" jalkaan tai käteen kun todellisuudessa hyvissäkin sairaalaolosuhteissa ihminen voi joutua kulkemaan pitkään kainalosauvoilla tai käsi kipsissä.

      Muutenkin Rickin porukalla ole enää mitään syytä neuvotella Neganin kanssa, jonka vuoksi mm. Glenn, Abraham ja Sasha ovat jo vainajia. Heidän olisi pitänyt käyttää mahdollisimman raskasta kalustoa Neganin pääpaikkaa Sanctuarya kohtaan ja tuikata vaikkapa paikka tuleen. Nyt se pääpaikka lienee ainakin ison zombielauman piirittämä.

    • Z._ja_kummitusjuna

      Toisessa jaksossa sitten vasta räiskittiinkin. Hupaa kulumaan ovat nuo panokset, tätä tahtia Rickin joukoilla ei kohta enää ole ammuksia kun ei niitä kai noissa vallitsevissa olosuhteissa missään päin maata enää valmisteta. Aluksi näytti siltä että nehän ampuvat pelkästään huteja, mutta kyllä siellä näemmä joku osuikin.

      Parempi jakso tämä toinen jo olikin kuin ensimmäinen. Morganin sekoaminen oli hienoa, toista ääripäätä oli sitten Jesuksen jeesustelu. Olisi saanut se Dean-niminen kusihousu laskea siitäkin läpi. Ja kaikkein ärsyttävintä oli Kuninkaan paasaaminen.

      Jos vielä siihen viikon takaiseen avausjaksoon palataan, niin siinä kun näkyi niitä pätkiä kun Rick uneksi harmaapartaisena Michonnesta ja puhuvasta Judithista, ja sitten taas toisissa kohtauksissa näkyi punasilmäinen Rick maansa myyneen näköisenä, niin tuli vielä mieleen että mahtaakohan Michonne heittää veivinsä tällä kaudella? Sopisi jotenkin siihen että unessa nähdään auvoisaa perhe-elämää ja sitten tosielämässä surraan silmät punaisina rakkaan kuolemaa.

    • NeganCrimes

      Minustakin 8. kauden 2. jakso oli avausjaksoa parempi ja toimintakohtaukset olivat onnistuneempia. Vaikutti että Hilltopin Jesus omaksui Morganin aikaisemman roolin jonkinlaisena "rauhan miehenä". Tara oli vaihteeksi edukseen suoran toiminnan naisena, mutta kieltämättä nuo kuningas Ezekielin puheet alkoivat olla turhan mahtipontisia aivan kuin hänen joukkonsa eivät tietäisi mitä he tekevät.

      Kun iso joukko Saviourseja antautui taistelujen jälkeen, eikä heitä aiota karusti teloittaa asettomina, niin kaipa heidät pitää laitaa jonkinlaiseen tilapäiseen vankileiriin. Jos heidät laskisi vapaaksi muitta mutkitta, niin ainakin osa heistä saattaisi palata takaisin Neganin leipiin.

      Jakson lopussa Rick joutui Moralesin yllättämäksi, joka on esiintynyt sarjassa edellisen kerran 1. kaudella. Se on ainakin yksi cliffhanger seuraavaa jaksoa odotettaessa. Onnistuuko Rickin jotenkin taivutella Morales puolelleen vai pysyykö tämä uskollisena Neganille?
      http://walkingdead.wikia.com/wiki/Morales_(TV_Series)

      Veikkaisin että Dwightin ja Neganin ex-vaimo Sherry saattaa myös jossain vaiheessa tätä kautta ilmestyä takaisin. Jos Neganille selviää että Sherry on edelleen hengissä, hän tajuaa samalla Dwightin petettäneen hänet. Dwightin ansiosta Rickin porukoilla on ollut myös käytössä yksityiskohtaisia tietoja noista eri tukikohdista.
      http://walkingdead.wikia.com/wiki/Sherry_(TV_Series)

    • NeganCrimes

      8. kauden 3. jakso oli varsin suoraviivaista toimintaa, jossa seurattiin kolme eri ryhmän taisteluja Neganin joukkoja vastaan. Daryl Dixon pelasti varsijousellaan Rickin, joka oli joutunut Moralesin uhkaamaksi. Muutenkin Rickin ja Darylin johtama toimi häikäilemättömän tehokkaasti vaikka heidän ei onnistunutkaan löytää etsimään aseita. Samoin kuningas Ezekielin ja Carolin ryhmä eteni kuin teloituskomppania tehden useita onnistuneita väijytyksiä. Aivan jakson lopulla he joutuivat kylläkin itse yllätetyiksi.

      Eniten sisäisiä ristiriitoja esiintyi Jesuksen, Morganin ja Taran ryhmässä, jonka käsissä oli iso joukko antautuneita neganilaisia. Vaikuttaa siltä että Morgan oli vaihteeksi omaksunut suoraviivaisen tappajan asenteen ja Jesus taas on omaksunut rauhan miehen roolin haluten pitää vangit hengissä tavalla tai toisella. Voi kuvitella että jonkinlainen vankileiri Hilltopissa ja sinne palannut pelkurimainen Gregory voivat vielä aiheuttaa ongelmia.

      Muuten tuntuu vähän hölmöltä että ketään noista Neganin lähipiirin jäsenistä kuten Simon tai Gavin ei ole näkynyt noissa taisteluissa, sillä 1. jakson taisteluiden perusteella he vaikuttivat säilyneen joka tapauksessa vielä hengissä. Jotenkin vaikuttaisi siitä että Rick liittolaisineen on enimmäkseen napsinut noita Neganin eri tukikohdissa olevia rivimiehiä ja rivinaisia kuin varsinaisia isompia pomoja.

    • Z._ja_kummitusjuna

      Daryl on äijä. Senhän olisi tuossa Morganin paikalla tarvinnut olla, niin ei olisi ollut ketään Pelastajista enää Hilltopiin vietävässä kunnossa. Ja olisi varmaan sarjan tämän hetken toiseksi ärsyttävin hahmo Kuninkaan jälkeen, eli Jesus, saanut samaan kauppaan kuulan kalloonsa kun olisi puhellut maailmanrauhasta Darylille.

      Toivottavasti Kuningas kuoli. No, tuskin mutta saahan sitä toivoa. Eiköhän se paasaaminen ainakin vähäksi aikaa lopu tuon ammuskelun jälkeen.

    • Z._ja_kummitusjuna

      Kuningas sai kuin saikin turpiinsa tässä uusimmassa jaksossa. Ei kuollut tietenkään, mutta iso joukko alamaisia meni hänen ylimielisyytensä takia samoin kuin lemmikkitikrunsakin. Hyvä tietysti että tämä hyvisten porukkakin kärsii tappioita, kuten sotaan kuuluu.

      Sitä minä ihmettelin, että kun Carol pelasti Kuninkaan ja Jerryn siitä aidan vierestä, ja ne kaksi hurjaa pääsivät karkuun autolla, niin kun Carol, Jerry ja Kunkku lähtivät sieltä pois niin miksi Jerry ja Kunkku eivät ottaneet aseita itselleen? Kai sinne nyt jotain jäi, ja kun kulkijat pysyivät aidan takana niin aikaa olisi ollut hakeakin.

      Kun tuossa aiemmin on ihmetelty esim. Rickin jahkailua Neganin tappamisen kanssa, niin samoista oireista kärsi se irvistelevä nörttipojukin joka otti Kuninkaan vangiksi. Kolmeko kertaa sillä oli mahdollisuus ja aiekin tappaa Kunkku, mutta piti ruveta pelleilemään ja sitten tulikin jo tapparasta päähän.

      Jerry muuten kasvatti aika suuret munat tässä jaksossa. Tähän asti olen pitänyt häntä samanlaisena komeljanttarina kuin Kuningastakin, mutta on siitä miehestä näköjään toimimaan.

      Kuinkahan kauan muuten Negan ja Pastori mahtavat siellä kaapissaan viihtyä, vai tulevatko ulos ollenkaan?

    • NeganCrimes

      8. kauden 4. jaksossa Kuninkas menetti varmaankin parhaat sotilaansa väijytyksessä ja tiikeri päättyi zombien ruuaksi. Vaikka Ezekiel onkin hyvien puolella, niin kieltämättä hänen henkilöhahmonsa alkoi olla hyvin rasittava ja lähes koominen tyyppi suurine puheineen ennen tuota rökäletappiota. Tämä jakso toi ehkä vähän lisää realismia tähän kauteen, vaikkakin Neganin nörttipoika sortui jahkailuun. Carol oli taas oma itsensä ja hänestä saattaisi helposti tulla Kingdomin todellinen hallitsija yhdessä kirvesmies Jerryn kanssa.

      Mitä tulee vielä kauden 1. jakson tapahtumiin, niin Rickin yhtenä tarkoituksena oli nähtävästi eristää Neganin pääpaikka Sanctuary suurella zombielaumalla noista muista tukikohdista. Ilmeisesti Sanctuaryn porukka on sen verran vähän ammuksia ja aseita jäljellä että he eivät pysty murtautumaan sieltä ulos omin avuin.

    • ytu6t867

      Ainakin paikoitellen tökeröt tietokone-tiikerin kohtaukset saadaan nyt pois kun Kuninkaan tiikeri uhrattiin zombeille. Mistä se tiikeri yhtäkkiä ymmärsi tulla paikalle siellä purolla. Ei tullut silloin kun Ezekiel kömpi pois ruumiiden alta ja zombielauma jahtasi häntä. Eivät varmasti päässeet kovinkaan kauas tuosta paikasta kun tiikeri yllättäen ilmestyi paikalle. Nopeasti hitaat ja laiskat zombiet saivat ison tiikerin hengiltä.

      Aika pitkään käsikirjoittajat panttaavat Neganin kohtaloa ja sitä onko hän todellakin tuolla kontissa (vai mikä lie) edelleen pastorin kanssa. Ja Michonnesta ei ole näkynyt vilaustakaan avausjokson pikaisen näyttäytymisen jälkeen.
      Rickin ja Daryllin takaa-ajokohtaus oli taas jotenkin koomista katsottavaa. Tällaisessa showssa ja tuolla budjetilla olisi voinut saada laadukkaampaa jälkeä. Näytti kuin jostain halpis d-luokan tv-sarjan takaa-ajokohtaukselta. Jotenkin tuntuu tämä kausi niin tökeröltä ja väkisin väännetyltä. Onko käsikirjoittajilta ideat loppuneet ja nyt pitää venyttää koko kausi mahtipontisine puheineen ja tökeröine toimintakohtauksin. Huonosti kirjoitettu ja huonosti toteutettu. Seitsemäs kausi näytti hyvältä ja tätä kahdekasannetta kautta todella odotti mutta on tähän mennessä ollut vain suurta pettymystä.

    • Z._ja_kummitusjuna

      Ampuiko se maasturin lavalla ollut äijä Rickiä ja Darylia 50-millisellä tykillä vai jollain pienemmällä? Meinaan että ensiksikään tuolta matkalta ei pitäisi suoraan ajavasta jeepistä vetäistä ohi, ja siksi toiseksi kun siihen osuu niin eiköhän sellainen 50-millinen ammus läpäise koko paskan eikä pelkästään höyryt tule pihalle?

      Mä sanon edelleen että mikäli Daryl Dixonia ei olisi tähän sarjaan kirjoitettu vastoin sarjakuvaa, niin sarja olisi kuollut aikoja sitten. Daryl on ollut koko sarjan ajan paras hahmo eikä oikeastaan ole huonompaan suuntaan muuttunut, toisin kuin melkein kaikki muut sarjan henkilöt. Jopa Rick vaikuttaa olevan liki vanhojen aikojen tasolla kun pääsee Darylin kanssa samoihin kohtauksiin.

      Esimerkiksi Michonne on täysin turha tapaus tällä hetkellä, on ollut siitä lähtien kun rupesi Rickin kanssa heilastelemaan vaikka aikoinaan oli varsin remakka tapaus miekkansa kanssa.

    • NeganCrimes

      Kun arvioi tätä 8. kautta noiden 4 jakson jälkeen, niin minusta on vähän hölmöä että suhteellisen suuresta ruumismäärästä huolimatta lähes kaikki noissa taisteluissa kaatuneet on ollut hyvin tuntemattomia naamoja. Olisi ollut jotenkin loogisempaa että noita Neganin tunnettuja alipäälliköitä (mm. Simon, Gavin, Arat, kaksoisagentti Dwight) olisi ollut johtamassa taisteluita noissa eri tukikohdissa, mutta nähtävästi he kaikki ovat saarettuina sinne pääpaikkaan Sanctuaryyn.

      Samoin oli oikeastaan kummallista että kun Kingdom menetti lähes koko armeijaansa, niin sen ainoat eloonjääneet sattuivat olemaan sen tunnetuimmat jäsenet eli Ezekiel, Jerry ja Carol. Olisi ollut jotenkin uskottavampaa että Kuningas olisi mennyt kuin kapteeni laivan upotessa, ja Kingdomiin olisi saattanut palata vaikkapa Carol, Jerry ja puolenkymmentä muuta haavoittunutta mutta henkiinjäänyttä taistelijaa kuorma-auton lavalla. Nythän syntyi se vaikutelma että kolme eloonjäänyttä olisi kävellyt koko matkan Kuninkaan haavoittuneesta jalasta huolimatta. Tietysti tv-sarjojen maailmassa päähenkilöt pysyvät yleensä sitkeämmin hengissä ja sivuhenkilöt kuolla kupsahtevat herkemmin.

      Seuraavassa 8. kauden 5. jaksossa pitäisi palata siihen mikä on Neganin ja hänen lähipiirinsä tilanne zombielauman piirittämässä Sanctuaryssa.
      http://www.amc.com/shows/the-walking-dead/season-8/episode-05-the-big-scary-u

    • Z._ja_kummitusjuna

      Nyt oli taas vaihteeksi parempi jakso. Neganin, Gabrielin ja Pelastajien ympärillähän tässä liikuttiin paria poikkeusta lukuunottamatta. Tottahan Negan ja Gabriel vanhalla konstilla eli zombien sisälmyksillä itsensä sivelemällä sieltä vaunusta ulos pääsivät ja tukikohtaan selvisivät, jossa olikin jo melkoinen härdelli syntymässä työläisten ilmaistessa tyytymättömyyttään.

      Tilanne rauhoittui heti kun Negan vihelteli paikalle, kuvaa sitä että äijällä on vankka ote noihin muihin Pelastajiin vaikka kyllähän siinä yksi sun toinen niistä apulaisista jo kuvittelikin pääsevänsä neganiksi neganin paikalle kun äijää ei näkynyt.

      Rickin ja Darylin välille on kehittymässä paha railo. Nyt käytiin jo käsiksi vaikka sehän loppui yhtä äkkiä kuin alkoikin, mutta selvästi Daryl on kypsynyt Rickin huonoon johtamiseen ja meinaa siellä puolella ottaa ohjat käsiinsä. Saas nähdä mihin suurempaan tuo vielä johtaa, joka tapauksessa se ei tähän pikku riitelyyn ja käsikähmään jää.

      Sitä en tajunnut että mikä se helikopteri oli jonka Rick lopussa näki? Tai oli näkevinään, en tiedä joko se niin harhoissaan on että kuvitteli vehkeen lentävän? Ja eikös aiemmin, ihan siellä sarjan alkupäässä jossain jaksossa helikopteri lennellyt myöskin ja Rick katseli sitä?

      Kumpaan se Rick nyt sitten lähti? Kaatopaikkakaunotarta katsomaan vai Kunigaskuntaan? Naamasta päätellen se vartija kuului kaatopaikkajengiin, mutta oliko niilläkin noita jääkiekkovarusteita päällä?

    • NeganCrimes

      Minustakin 8. kauden 5. jakso oli varsin onnistunut keskittyen noihin Saviorsien keskinäisiin väleihin. Nähtävästi Eugenelle oli melko vahva epäilys että Dwight on tavalla tai toisella pelannut kaksilla korteilla, sillä hän huomasi eräässä laukussa punaista maalia, jota D. oli käyttänyt shakkinappuloidensa maalaamiseen. Dwightin välittämät tiedot myös selittävät sen miksi kaikki tärkeimmät alipäällikötkin sattuivat olemaan samanaikaisesti Sanctuaryssa Rickin porukan hyökätessä sinne.

      Mikäli Gabriel olisi ollut riittävän häikäilemätön niin hänellähän olisi ollut mahdollisuus ampua Negania takaapäin siinä vaiheessa kun he vaelsivat suolten peitossa zombien keskellä. Silloin tosin molemmat olisivat luultavasti päättyneet zombien ruuaksi. Sinällään oli positiivista että työläistetkin osoittivat hiukan omaa tahtoa kriisin keskellä.

      Rickin ja Darylin kiista johti sikäli hedelmättömään lopputulokseen että he menettivät saaliina saamansa räjähteet, joilla olisi ainakin voitu lisätä painetta Sanctuarya kohtaan etenkin kun Kingdomin voimat liittoutuman osana ovat vakavasti heikentyneet. Nähtävästi Rick oli menossa tapaamaan sitä kaatopaikalla asuvaa porukkaa, joka petti heidät Alexandriassa. Tuntuisi vähän oudolta mikä Rick yrittäisi vielä saada heidät liittolaisiksi aiemman petoksen jälkeen.

    • rtuy

      Tämä 5. jakso olisi yhtä hyvin voinut olla kauden avaus jakso. Turhaan käsikirjoittajat tehneet hieman sekavaa näistä edellisistä neljästä jaksosta. Poukkoillaan siellä täällä ja pidetään mahtipontisia puheita. Yllättäen näillä sotaa käyvillä on loputon määrä panoksia kun niistä olisi huutava pula edelliskausilla. Näkihän Rosita suurta vaivaa että sai tehtyä yhden ammuksen jolla yritti tappaa Neganin. Nyt edellisissä neljässä jaksossa luodeista ei liiemmin ole pulaa kummallakaan osapuolilla. Aseiden löytyminen ja tukikohtien putsailu ei aina välttämättä kerro että myös panoksia olisi loputon määrä ja suhteessa aseisiin. Aseita voi löytyä miten paljon tahansa mutta ei välttämättä panoksia.

      Mutta hyvä jakso pitkästä aikaa kuitenkin.

      Aika vankka itseluottamus tällä Neganilla on kun surutta luottaa siihen etteikö Gabriel tappaisi häntä. Olisi Gabriel monta kertaa saanut Neganin hengiltä. Negan avautui hieman itsestään ja siitä mitä mahdollisesti on tehnyt ennen virusta. Liekö jumppamaikka tai vastaava.

      Rickin sokea usko että Saviorseissa olisi inhimillisyyttä ja Daryl näkee asian toisin. Koskakohan Rick tajuaa ettei niitä ole. Kaikki ovat Neganin kaltaisia selkään puukottajia. Tarinan kannalta Rickin ja Darylin tappelu oli merkityksetön ja typerä. Olisivat vain olleet eri mieltä ja lähteneet erilleen.

      Tuo Simon on niin ärsyttävä että saisi kuolla pikku hiljaa pois. Toinen mielenkiintoinen persoona on tämä Eugene. Pelaako jotain peliä ja on sittenkin Rickin puolella.

      Rick taisi mennä Kingdomiin. Miksi olisi mennyt yksin sinne kaatopaikkatyyppien luokse ramboilemaan. Mitä tuohon helikopteriin tulee, saattaa olla jokin uusi selviytynyt yhteisö joka hakee eloonjääneitä. Voisi olla jostain suuremmasta kaupungista. Helikopteri saattaa enteillä sarjan loppumista kokonaan, kauden finaalissa kun Negan ja muut ovat kuolleet, helikopteri (kolonian kera) palaa Virginiaan ja poimii eloonjääneet johonkin kaupunkiin missä on löydetty parannuskeino virukseen. Tosin lopetuksesta on arveltu sellaistakin että koko sarja olisi Rickin koomassa kokemaa. 9:ttä kautta tuskin on tulossa.

      • Z._ja_kummitusjuna

        Eikös yhdeksännestä kaudesta ole jo sovittu?


    • zombies

      Tuo helikopteri voisi ennakoida uutta ryhmää jolla enemmän resursseja, jopa militaria, mutta taisi olla ihan siviilikopteri. Rickin ja Darylin tappelu oli aivan typerä ja merkityksetön. Minuakin hieman ihmetyttää tuo ammusten määrä kun edelliskausina niitä on ollut pulaksi asti, nyt loputtomasti. Aseet ja niiden löytyminen ei korreloi sitä että ammuksiakin olisi loputtomasti.

      Aika sekava on ollut tämän kauden ensimmäiset viisi jaksoa. Edellinen viides jakso olisi voinut olla hyvin kauden ensimmäinen ja jatkunut siitä sitten ihan kronologisesti aikajanassa. Hyvä jakso oli tuo viides jakso ja kyllä se tästä paranee alun kankeuden ja sekavuuden jälkeen.

    • NeganCrimes

      Noiden ammusten riittävyyden ohella minua on myös alkanut mietityttää miten kauan bensiiniä vielä riittää autoihin, moottoripyöriin ja muihin vempaimiin kuten helikopteriin. Ruuan ja ammusten ohella polttoaineen etsimisen ja tuottamisen pitäisi olla melko tärkeällä sijalla tai muuten kaikki moottoriliikenne pysähtyy ennemmin tai myöhemmin. Pelkän kävelyn sijasta polkupyörällä tai hevosella liikkuisi nopeammin ja pystyisi vetämään jonkinlaista kärryä perässä tavaran kuljetusta varten.

      Kun sitten ajatellaan erilaisia hylättyjä tuotantolaitoksia, niin rakennukset lienevät vielä suhteellisen hyvässä kunnossa zombeista huolimatta, mutta ne ovat hyödyttömiä jollei niiden pyörittämiseksi pystytä tuottamaan energiaa esim. vesi-, tuuli- tai ydinvoimalan avulla ja voimansiirtokaapelit lienevät sökönä. Insinöörien ja maanviljelijöiden taidot olisivatkin tärkeitä, sillä jossain vaiheessa pitäisi myös tuottaa uusia elintarvikkeita eikä vain syödä vanhoja säilykkeitä.

      Ensi maanantain 8. kauden 6. jakson nimenä näkyisi olevan "The King, the Widow, and Rick"
      http://www.amc.com/shows/the-walking-dead/season-8/episode-06-the-king-the-widow-and-rick

    • rtyyrt756

      Sarja tämän suhteen hyvin irrallaan ns. todellisuudesta ja siitä miten ihminen itse asiassa toimisi vastaavanlaisessa tilanteessa. Esimerkiksi ihmisen psyyke ja niin sanotusti järjissä pysyminen. Kenellekään ei ole minkäänlaisia mielenterveysongelmia, erityisesti Rickin porukkaa ajatellen.
      Ovat kuitenkin tavallisia kansalaisia tavallisissa ammateissa toimineita ihmisiä ja jatkuvasti ovat kohdanneet tappamista ja silpomista ja ruumiin kappaleita ja yhden sekopään riehumista mailansa kanssa jolla tappanut erittäin raa-asti ihimisä heidän silmiensä edessä. Nämä zombiethan ovat kuitenkin myös ihmisiä. Mutta kenellekään ei pienintäkään viitettä mielenterveysongelmista tai pelosta. Sarjan tekijät eivät ole huomioineet tätä seikkaa eikä myöskään ole ottaneet huomioon psyykkistä puolta. Kukaan ei Rickin porukasta missään vaiheessa ole ns. "sekoillut". Olisivat saaneet hyvän kuvan ihmisen psyykeestä jos olisivat vaikkapa haastatelleet muutamaa amerikkalaista veteraania.

      Ruokaa ja vaatteita ja sähköä tuntuu eloonjääneillä olevan rajattomasti. Syovät varmaan pelkkiä säilykkeitä joita varastoineet paikallisista marketeista mutta joskus nekin loppuu eivätkä säily nekään loputtomiin. Ainakin Saviorseilla näyttää kaikkea olevan yllin kyllin. Polttoaineesta ja sähköstä lähtien. Eugene voi pelata videopeliään niin kauan kuin haluaa eikä sitä edes mitenkään säännöstellä. Ehkä tämä alakerran palvelusväki hoitaa sähkön tuotannosta ja polttoaineesta ja ammuksista ja vaatehuollosta kaiken. Osaavaa porukkaa siis Neganilla alakerrassa.

      Aikajanaan jos uskominen kaikki alkoi vuonna 2010. Carl oli silloin noin 10 vuotias. Kaudella 6 teini-ikäinen eli ainakin 13 vuotias. Tällä hetkellä Carl ehkä noin 14-15 vuotias. Eli ovat siis olleet tuossa maailmanlopun maailmassa 4-6 vuotta jo. Kai.

      Ja aika paljon esimerkiksi tuollainen helikopteri syö polttoainetta kilometriä kohden.

      Olisvat saaneet sarjasta realistisemman ja viihdyttävämmän jos olisivat hioneet yksityiskohtia mutta menee se näinkin ihan hyvänä viihteenä jossa ei tarvitse itse ajatella.

      Mitä helikopteriin tulee ja jonka Rick näki, saattaa olla uusi isompi ryhmittymä joka tavataan jossain kaudella 10 tai sitten helikopteri kuului sille roskaväelle kaatopaikalla. Rickhän oli jostain kumman syystä sinne menossa viimeisimmän jakson lopulla ja vielä vartija huomasi yksinäisen miehen (Rick) tulevan kaatopaikalle. Helikopteri lensi ja meni Rickin kulkemaa suuntaa kohti.

    • Z._ja_kummitusjuna

      Sitä kaatopaikan kaunotartahan Rick meni katsomaan ja onneksi sillä kaunokaisella oli sen verran munaa että viittasi kintaalla tollon uhoamiselle ja pisti tämän koppiin. Vittu että nauroin. No, Daryl on ilmeisesti ainoa joka tietää mihin Rick suuntasi, mutta Darylilla on nyt muuta puuhaa siellä Neganin pesäpaikassa eikä varmasti Rick ole ensimmäisenä mielessä.

      Hilltopissa kytee verilöyly. Se lienee ihan varma asia että se pitkätukka karkaa ja pistää hösseliksi, toivottavasti Jeesus on ensimmäinen joka kuolee. En uskonut että Maggie on noin tyhmä, että säästi tuon porukan, tosin kyllä hän sen perusteli miksi niin teki, mutta olisi nyt edes sen pitkätukan ampunut ikäänkuin varoitukseksi siihen piikkilanka-aidan viereen ja vaikka pari muutakin vielä pelotukseksi.

      Kuinka kauan tässä nyt on kulunut siitä aikaa kun Negan tappoi Aben ja Glennin? Meinaan kun Maggie on ollut tiineekin jo vaikka kuinka pitkään eikä maha ole tippaakaan vielä pömpöllään.

    • NeganCrimes

      Tuo 8. kauden 6. jakso oli varsin mielenkiintoinen vaikka Rick oli käsittämättömän hölmö ramboilussaan päätyen sen kaatopaikkajengi Scanvengerien vangiksi jonkinlaiseen terässäiliöön. Sinnehän olisi pitänyt tehdä enemmänkin kostoisku Alexandriassa tapahtuneen petoksen takia, jolloin mm. Michonella oli hengen lähtö lähellä. Huvittavaa miten Rick toisteli "we have a plan" puhettaan mm. Darylille ennen tuota vangiksi joutumista.

      Ehkäpä Maggie neuvottelee jossain vaiheessa Rickin vapaaksi vaihtamalla hänet osaan niistä vankeina olevista Saviourseista, sillä kaatopaikan väki saattaisi arvostaa ylimääräistä työvoimaa. Maggie teki ainakin yhden hyvän ratkaisun laittamalla ketkun Gregoryn muiden vankien joukkoon. Muuten hänen raskautensa ei ole kyllä näkynyt millään lailla päälle päin. Sinällään huvittaa että sarjan naisnäyttelijöistä Tara (Alanna Masterson), Sasha (Sonequa Martin-Green) ja Rosita (Christian Serratos) ovat olleet raskaana ja saaneet lapsen sarjan tekemisen aikana, mutta se ei ole näkynyt suoranaisesti sarjan juonessa.

      Toivottavasti Darylin johtama iskuryhmä tekisi ratkaisevan iskun Sanctuarya vastaan ilman että he alkaisivat haikailemaan Rickin perään. Sarjan juonen kannalta olisi jo toivottovaa että parin seuraavan jakson Neganin ja hänen lähipiirinsä suhteen löytyisi jo joku lopullinen ratkaisu. Negania ei pitäisi ainakaan päästä hengissä pakoon ja tarjota hänelle mitään comebackin mahdollisuutta.

    • gy567567

      Rickin itsevarmuus ja röyhkeys koitui taas naurettavasti tappioksi. Onko kaveri uskomattoman tyhmä mennessään yksin uhoamaan kaatopaikalle vai onko Daryllillä ja Rickillä jokin suurempi suunnitelma porukkaa kohtaan, mistä katsoja ei ole tietoinen. Rick saa taas haasteen kaatopaikalla ja laitetaan johonkin selviytymään yksin. Kukaanhan ei tiennyt että Rick meni kaatopaikalle. Kirjeilläkö nämä sitten kommunikoivat keskenään, lukivat jakson alussa kirjeitä. Rick on voinut kirjoittaa menemisistä kirjeeseen ja näin Daryl ja muut ovat tietoisia missä Rick on. Tämä on Rickin paljon puhuttu "plan" ja muut hyökkäävät kaatopaikalle pelastaakseen Rickin ja kukistaakseen kaatopaikkaporukan. Kovasti ne noita kirjeitä edellisjaksossa lukivat tahoillaan.

      Mitä Hilltopiin tulee, luulen että kaikki siellä menee perseelleen. Jesuksen sokea usko Saviorsien inhimillisyyteen koituu tappiolliseksi kohtaloksi.

      Mitä Maggien raskauteen tulee, voi olla ettei olekaan raskaana, saanut mahd. keskenmenon. Tuostahan Maggien ilmoituksesta olevansa raskaana on jo valovuosi. 6 kauden puolivälissä Maggie ilmoitti olevansa raskaana (muistaakseni) ja Neganin kuuluisa tapporinki johon 6. kausi päättyi ja näin ollen koko 7 kausi ja sen aikajana olisi siis vain muutamia viikkoja.

      Negan taitaa nyt kukkoilla koko 8 kauden ajan.

      • Z._ja_kummitusjuna

        Kyllähän Daryl sen tietää että Rick lähti kaatikselle. Sen tappelun ja räjähdyksen jälkeen kun Daryl hyppäsi pyöränsä selkään ja Rick kysyi että "kävelenkö minä?" niin Daryl kysyi että aikooko Rick "mennä sinne?".

        Rick luulee että Daryl toimii niinkuin he ovat sopineet, ja siksi meni sinne kaatopaikkakaunottaren ja muiden imbesillien luokse uhoamaan ja kerjäämään turpiinsa kun luulee että Daryl tulee ja pelastaa hänet kun häntä ei kuulu, mutta nythän Daryl ei aio enää tanssia Rickin pillin mukaan. Käsittääkseni tämä Neganin pesäpaikkaan hyökkääminen on hänen oma päähänpistonsa, jota tietysti humoristilesbo tukee viimeiseen saakka päästäkseen tasaamaan tilit Dwightin kanssa.

        Sekin homma muuten menee varmasti hänekseen. Aikovatko ne nyt singoilla posauttaa zombit tuusan nuuskaksi ja houkutella sitten Neganin ulos, jotta tämä voi jollain konstilla livistää karkuun?


    • rtgfy6rt675

      Rick taitaa saada siipeensä taas kerran. Daryl ei välttämättä tule pelastamaan Rickiä, sillä on oma missionsa Sanctuaryn suhteen. Tuo kaatopaikan Jadis kasasi aika mielenkiintoisia patsaita ja teki nyt tiikeriä muistuttavaa patsasta rautalangasta. Vieressä oli kukko (tai vastaava) ja sika. Symboloiko nämä kolme Maggietä, Ezekieliä ja Rickiä (Hilltop, Alexandria, Kingdom)? Tulevatko kaikki tuhoutumaan vai yhdistääkö kaikki neljä voimansa Negaia vastaan? Ainakin Ezekiel menetti tiikerinsä ja samalla "kuninkuutensa". Mutta tätä ei Jadis välttämättä tiedä. Jokin piiloviesti käsikirjoittajilta. Kuten myös sarjassa näkynyt A-kirjain. Jadis kirjoitti ison A-kirjaimen kontin kylkeen jossa Rick oli vankina, Darylillä oli paita johon maalattu iso A-kirjain kun oli Neganin luona vankina kopissa, Terminuksessa ja yhdessä tavaravaunun sivussa oli iso valkoinen A-kirjain.
      Kuoleekohan jokin "merkittävä" hahmo "midseason"-finaalissa? Jos näin, veikkaisin Carlia.

    • NeganCrimes

      8. kauden 7. jakso on sitten nähty. Rick selvisi voittajana hölmöilystään ja sai taivutettua Scavengersit puolelleen, vaikka he ovatkin olleet tähän asti hyvin epäluotettavia liittolaisia. Sinällään vähän huvittavaa miten johtajakeskeisiä suurin osa noista yhteisöistä on kuvattu eli yksi henkilö on voinut päättää kaikkien puolesta soditaanko vaiko ei. Oceansiden naisyhteisö jäi taistelujen ulkopuolelle lähinnä johtajansa tiukan kannan vuoksi, ja nyt Jadis päätti tukea Rickiä kun heille luvattiin 1/4 tulevasta saaliista.
      http://walkingdead.wikia.com/wiki/Jadis_(TV_Series)

      Sanctuaryn suunnalla Daryl ja Tara saivat toteutua hyökkäyksensä kuorma-auton ja tarkka-ampujien avustuksella, jonka tuloksena zombiet pääsivät ainakin tunkeutumaan rakennukseen. Tällä kertaa aiemmin rämäpäinen Rosita ja Michonne päättivät kuitenkin yllättävästi palata Alexandriaan, vaikka olisi luullut että kaikki tarvittavat voimat olisi pitänyt ladata tuohon Darylin suunnittelemaan hyökkäykseen.

      Saviorsien keskuudessa Eugene oli keskeisesti esillä tuskaillen omatuntonsa ja valintojensa kanssa. Mikäli Dwight olisi ollut riittävän häikäilemätön, hän olisi voinut kyllä hankkitua Eugenesta eroon heidän ollessa yhdessä rakennuksen katolla.

      Seuraava 8. jakso on sitten ns. midseason finale, jossa pitäisi tapahtua jo jotain isompia ratkaisuja henkilöhahmojen suhteen. Ensi viikolla sitä nähdään mitä ne käsikirjoittajat ovat oikein keksineet. Epäilen että Negan ei pääse vielä hengestään vaikka hän onkin Rickin ensisijainen kohde.

    • gry6756

      Herkästi ja vaivatta Rick sai Scavengerit puolelleen. Oikeastaan aika typerä juonikuvio (jälleen kerran). Miksei kukaan ampunut Rickiä, piirittivät vain aseillaan. Olisi ollut hyvä mahdollisuus. On tämä Rick kova jätkä.

      Mitä Sanctuaryyn tulee, Negan on aikaa sitten lähtenyt ja tekee omia iskujaan Alexandriaan ja Hilltopiin. Ilmeisesti Hilltop ja Maggie menettää asemapaikkansa ja Megan porukoineen joutuu lähtemään Hilltopista ja joutuvat Neganin väijytykseen. Rick joutuu väijytykseen myös omalla tahollaan Sanctuaryssa. Carl kuolee Alexandriassa ja Rick menettää taas uskonsa kaikkeen. Myös Rosita saattaa päästä hengestään Eugenen lisäksi. Näin veikkaisin.

      Negan tullee olemaan todennäköisesti loppukauden maisemissa, viimeisessä kauden jaksossa Rick lahtaa Neganin (tovon mukaan hyvin tylysti) kun kaikki Saviorsit on kaadettu Eugenia myöten. Rosita saisi "kunnian" päästää Eugenen pois maailman kartalta.

      • Z._ja_kummitusjuna

        Rick on todella kova jätkä kun joutuu seinää vasten. Niinkuin nyt tässäkin jaksossa, päihitti sen zombin ja pari kaatopaikkarumiluksen apuria ja pisti vielä kirveellä veistetyn näköisen muijankin kanveesiin. Muuten mies on sitten täysi torvi kun pitäisi jotain radikaalia tehdä, esim. ampua Negan niinkuin kauden avausjaksossa nähtiin.

        Sitä minäkin tosiaan ihmettelin, että minkä takia kukaan kaatopaikkakehareista ei ampunut Rickiä kun se siinä suojattomana ja melkein alasti patsasteli nöyryytettyään ensin sitä ämmänkuvatusta.

        Eiköhän Negan kavereineen ole jo ampunut tiensä ulos sieltä päämajastaan ja seuraavassa jaksossa hyökätään sitten Alexandiaan sankoin joukoin. Alexandrian portilla luultavasti lasetellaan muutama puujalkavitsi, vihellellään ja saapastellaan pesäpallomaila olkapäällä ilman sen kummempia kommervenkkejä.

        Jotain pitäisi tosin tapahtua Alexandriassakin että sarja heräisi henkiin. Carlin kuolemaan en usko vaikka sitä toivonkin, mutta oma veikkaukseni on että muutenkin täysin turhaksi hahmoksi kutistunut Michonne saattaa heittää miekkansa nurkkaan.

        Hilltopissa luultavasti käydään ja tapetaan porukkaa. Jeesus toivon mukaan kuolee ensimmäisenä sen pitkätukkaisen tyypin toimesta.

        Kuningaskuntakin luultavasti saa nauttia Neganin vierailusta mutta siellä on Carol ainakin pitämäsä Kuninkaan puolta. Carol vastaa yksin ja tosipaikan tullen hyvinkin kokonaista Hilltopin porukkaa.

        Nähtäväksi jää miten Darylin ja Taran kävi. Daryl varmaan jotenkin selviää, Tara saisi kuolla jo pois.

        Toiveita saa onneksi esittää, mutta kovin suuria odotuksia ei minulla silti ole, että puolivälin krouvissa mitään kovin järisyttävää edes tapahtuisi.


      • Z._ja_kummitusjuna

        Se piti vielä lisätä että tässähän on nyt pedattu sitä Rickin ja Darylin välirikkoa, äijät ottivat jo ojan pohjalla painimatsin, ja lopullisestihan se välirikko tulisi jos joku Rickin läheinen, Michonne tai Carl, tosiaan kuolisi Neganin käsittelyssä. Tästä Rick syyttäisi Darylia kun lähti sooloilemaan ja se olisi siinä.


    • ty567575

      En usko että mitään dramaattista tulee tapahtumaan mid season finalessa. Ehkäpä Morgan lähtee omille teilleen ja tapaavat taas Rickin kanssa joskus 10. kaudella. Dwight saattaa liittyä Rickin joukkoihin. Negan on aikaa sitten lähtenyt Sanctuarysta ja tekee ilmeisesti Alexandriaan tai Kingdomiin yllätyshyökkäyksen. Negan kokee tappion ja tässä vaiheessa jotkut saattavat siirtyä Rickin porukoihin. Ehkäpä Eugene anelee takaisin pääsyä Rickin puolelle kun huomaa ettei Neganin ryhmä olekaan niin hyvä juttu.

      • tiudejjjjj

        Näkeekö 8. kauden jaksoja mistä? Onko suomennettuina? :D


      • th_

    • NeganCrimes

      8. kauden midseason finale on sitten nähty, ja se oli varsin sekava monien sivujuonineen. Jonkin Eugenen idean ansiosta Saviours murtautuivat ulos zombien piirittämästä pääpaikastaan Sanctuarysta ja valtaisivat Kingdomin ja Alexandrian. Tulitaistelut olivat varsin tehottomia lukuunottamatta sitä väijytystä, jossa Dwight vaihtoi puolta ampuen useita Saviourseja. Suurin osa Alexandrian asukkaista nähtävästi pakeni maanalaiseen viemäriverkostoon.

      Kun Rick sattumalta törmäsi Neganiin, niin olisi kuvitellut että tuo taistelu olisi käyty loppuun asti tavalla tai toisella, mutta kumma että baseballmailalla varustautunutta miestä ei saada hengillä yksinkertaisesti aseella ampumalla. Maggie oli sentään jämäkkä Hilltopin suunnalla vaikka hän joutui aluksi Simonin joukkojen yllättämäksi. Ex-kuningas Ezekiel auttoi alamaisiaan pakoon Carolin opastamana, ja hän antautui itse Gavinin joukoille.

      Yksi noista sivujuonista oli vielä Aaronin ja Enidin matka Oceansideen suuntaan, ja he ilmeisestti tappoivat vahingossa paikan vanhan naisjohtajan törmätessään häneen yön pimeydessä. Lisäksi Scanvagerit olivat vaihteeksi täysin hyödyttömiä liittolaisia, jotka palasivat nähtävästi takaisin kämpilleen.

      8. jakson suurin uutinen lienee kuitenkin se että Carl Grimes sai zombin pureman alavatsaansa jossakin taistelun vaiheessa, joten hän tulee menehtymään pikkuhiljaa. Muuten midseason finale johti lähinnä siihen että Rickin liittoutuman suunnitelmat murenivat ja Neganin porukat pääsivät aiemmista miehistötappiosta huolimatta uudelleen niskan päälle. Sinällään oli omituista että Negan halusi tuhota puolet Alexandrian taloista, vaikka se vaikuttaisi huomattavasti mukavalta asuinpaikalta kuin tehdasmainen Sanctuary.

      Samat kuviot taitavat jatkua 8. kauden toisellakin puoliskolla aina siihen asti kun Negan pääsee hengestään jollain dramaattisella tavalla.

      • Z._ja_kummitusjuna

        Akexandria tuhottiin varmaan kostoksi siksi että se on Neganin päävihollisen eli Rickin pesäpaikka. Nythän Pelastajat muuttavat Kuningaskuntaan siksi aikaa että Sanctuary tulee siivotuksi. Tosin ei tuo Alexandrian tuhoaminen tainnut ihan vitsiniekan alkuperäissuunnitelmaan kuulua vaan suunnitelmiin tuli muutos sitten kun viheltely ja vitsailu portilla ei tuonutkaan oletettua tulosta.

        Carl sitten otti ja kuoli. Tai ei se vielä kuollut, mutta kuolee. Missähän kohtaa se purema tuli? Ymmärrän kyllä ettei sitä näytetty siksi että yllätys olisi megalomaaninen, niinkuin se olikin.

        Carl on ollut suurimman osan ajasta ärsyttävä hahmo ja olen monta kertaa ehtinyt toivoa sen kuolemaa. Silti se tuli yllätyksenä, mutta onhan tuo tietysti ymmärrettävää siksikin että näyttelijä on kasvanut 10-vuotiaasta pikkunaperosta isänsä pituiseksi teinipojaksi eikä ilmeisesti epidemian puhkeamisesta ole kulunut aikaa kahtakaan vuotta.

        Hautaakohan Rick taas aseensa, kuten vankilassakin vaimonsa kuoltua ja ryhtyy maanviljelijäksi?

        En ymmärrä miksi Negan päätti nyt yhtäkkiä armahtaa Maggien? Rick, leski (eli Maggie) ja Kuningashan ovat ne jotka hän aikoo nostaa seipään nokkaan. Olisihan Maggie voitu ottaa vangiksi heti siinä tien päällä ja päästää muut pelaamaan Hilltopiin.


    • ghffy56

      Kyllä venytetään sarjaa oikein urakalla. Odotettavissa olevat asiat toteutuivat, veikkasin Dwightin siirtyvän Rickin joukkojen puolelle ja Carlin kuolevan, Alexandrian ja Kingdomin kaatuvan joten sarja kulkee odotettua juonta mukaillen. Se miksi sarjaa venytetään näin typerällä tavalla, vie myös katsojia ainakin Usassa. Siellähän on tapana se kun sarja ei löydä tarpeeksi katsojia, sarja lopetetaan huolimatta siitä kuinka monta jaksoa on jo filmattu valmiiksi.

      No joka tapauksessa Negan pääsi taas yllättämään Rickin ja altavastaajana koki taas takaiskun. Carlin kohtalo jäi täysin pimentoon, mahdollinen purema siellä metsässä ei näyttänyt olevan mahdollinen koska zombie hyökkäsi Carlin päälle niin ettei se olisi mitenkään pystynyt puremaan poikaa kylkeen. Zombie rähjäsi Carlin kasvojen tasalla. No joka tapauksessa merkityksetön hahmo saatiin ehkä pois sarjasta. Carlin kuolema ei tietenkään ole vääjäämätön ja voi olla että Carl selviää jotenkin puremasta.

      Rickin ja Neganin yhteenotto oli typerä. Olisi tässä kohtaa voineet näyttää näiden herrojen lopputaistelu kokonaisuudessaan ja niin että Rick olisi tappanut Neganin. Muutenkin ihmeellistä että yhtä ukkoa saada hengiltä joka kuljeskelee aika avoimesti ympäriinsä pesäpallomaila kädessään. Portilla Carl tiesi kuolevansa jossain vaiheessa, olisi tässä kohtaa vain ampunut Neganin, lopputuloksesta ei olisi ollut väliksi. Tai Dwight olisi moneen kertaan voinut tappaa Neganin kun kerran niin vihasi ukkoa ja sen perusteella mitä sanoi Daryllille auton luona. Mutta ei.

      Ja mihin ihmeeseen Maggie oli menossa?

      Rick on ammatiltaan poliisi ja luulisi hänellä olevan jonkinlaista strategista silmää mutta tuntuu huseeraavan paikasta toiseen vailla järkeä. Neganin kohdalla hän olisi voinut suunnitella kaiken hieman paremmin jos tarkoituksena on tappaa vain Negan. Heti kauden alkujaksossa tämä olisi ollut mahdollista.

      Toivottavasti loppukausi ei ole sitten seesteistä Rickin masennuksessa rypemisen seuraamista ja tappion nielemistä.

    • jasödgjlgea

      Mielikuvituksetonta paskaa. Taitaa olla käsikirjoittajatiimiltä ideat lopullisesti käytetty. Loppukauden Rick sitten nuolee haavojaan, ja 9. kauden alussa aloitetaan varmaankin samasta tilanteesta, mistä 8. kausi alkoi, eli Rick ja Negan mittaileevat jälleen kikkeleitään.

      Rickillä olisi ollut jälleen kerran hyvä tilaisuus päästää Neganista ilmat pihalle, äijä makasi maassa ilman mailaansa, Lucille tukevasti Rickin kourassa. Riuska potku Neganin jalkoväliin (kipu lamaannuttaa hetkeksi täydellisesti) ja kertaisku mailalla kalloon. Mutta kun ei. Todella surkeaa Rickin ja Neganin välienselvittelyn pitkittämistä. Ei ihme, jos katsojaluvut kääntyvät laskuun, ja 9. kausi jää viimeiseksi, ellei tarina nytkähdä aimo harppausta eteenpäin 8. kauden loppupuoliskolla. Eli Negan pois pelistä mahdollisimman nopeasti ja kohti kokonaan uusia seikkailuita. Mailamies on nähty, tyyppi ei vain kerta kaikkiaan enää jaksa kiinnostaa.

      Carlin kuolema oli odotettu. Hahmo oli pakko kirjoittaa ulos sarjasta, koska Carl oli tarinan alkaessa 10-vuotias. The Walking Deadin maailmassa on tuhon alusta kulunut n. 2 vuotta, eli Carlin pitäisi olla 12 - 13 -vuotias, mutta häntä esitti liki parikymppinen näyttelijä. Carlin näyttelijä itsekin on todennut, että oli hänen aikansa lopettaa roolissa.

      Ainoa plussa Maggien ryhdistäytymisestä.

      Carlin näyttelijän lisäksi myös Norman Reedus (Daryl) on useaan kertaan ilmaissut halunsa jättää sarja. Ehkä Maggiesta vähitellen leivotaan uutta päähenkilöä?

    • NeganCrimes

      Joo, kieltämättä Carlin rooli oli sikäli ongelmallinen että hän vanheni todellisuudessa noin 10-vuotiaasta 18-vuotiaaksi, vaikka tv-sarjan tapahtumat 8 kauden aikana ovat tapahtuneet noin 2 vuoden kuluessa. Jos siihen olisi valittu joko 15-vuotias kaveri vuonna 2010, niin se "ikääntyminen" olisi ollut helpommin peittää etenkin pituuskasvun osalta.
      http://walkingdead.wikia.com/wiki/The_Walking_Dead_TV_Show_Timeline

      Mitä tulee tähänastiseen 8. kauteen, niin etenkin Rickin käyttäytyminen on ollut irrationaalista. Kun he saartoivat aluksi Sanctuaryn isolla zombielaumalla, niin heillä olisi pitänyt olla suunnitelma B siltä varalta että tuo saarto pettää, siis muutakin kuin ne 4 oletettua tarkka-ampujaa sen ympärillä. Pahimmat Rickin hölmöilyt alkoivat hänen kiistassaan Darylin kanssa, jolloin he menettivät tappelunnujakan seurauksena tehokkaita räjähteitä. Sen jälkeen tuli täysin tarpeeton juonikuvio, jossa Rick kävi tapaamassa kaatopaikkajengi Scanvangersejä, joutui heidän vangikseen ja pääsi vapaaksi saaden houkuteltua heidät uudelleen liittolaisiksi aiemmasta petoksesta huolimatta. Tuo kuviohan päättyi siihen että Sanctuaryyn saavuttuaan Scanvangerit taas häipyivät paikalta heti kun ilmeni vähäistäkin vastarintaa. Tietysti suurinta hölmöyttä Rick osoitti törmätessään sattumalta Neganiin, joka väijyi odottamassa tätä Aleksandriassa. Tuo tappelu olisi pitänyt viedä voitokkaaseen päätökseen, sillä se olisi voinut ratkaista koko sodan.

      Yleisessä tasolla käsikirjoitusta voisi kritisoida mm. siitä miten tehottomia tulitaistelut tuntuvat olevan paitsi silloin kun kyseessä ovat nimettömät ja tuntemattomat rivisotilaat ja sivuhenkilöt. Tuommoinen zombie apocalypse on välttämättä raaistanut ihmisiä, sillä he tietävät että walkerit kuolevat ainoastaan kun heitä ammutaan tai isketään päähän. Muuten tv-sarjassa tulisi kiinnittää enemmän huomiota esimerkiksi polttoaineen riittävyyteen ja saatavuuteen, sillä useamman auton kolonat syövät bensiiniä joka kerta kuin liikutaan noiden yhdyskuntien välillä.

    • zombies

      Hieman joutuu käsikirjoitusta kritisoida.

      Käsikirjoitustiimi on aivan hukassa tässä kahdeksannessa kaudessa. Onko siis vain yritys venyttää sarjaa mahdollisimman tehokkaasti. Joitain realistisuuksia tulisi ottaa huomioon tällaista sarjaa tehdessä. Maailma on kaoottinen paikka ja tuossa maailmassa pätee vain ns. "viidakon" lait. Se että ajellaan autoilla ympäriinsä varsin huolettomasti nyt kun on sota kun tähän asti on kaikesta ollut pulaa. Esim. Rick joukkoineen ovat kävelleet aina paikasta toiseen ja keränneet hylätyistä autoista pienen määrän polttoainetta. Ja mitä aseisiin ja ammuksiin tulee, nyt niitä tuntuu riittävän aivan loputtomiin. Vielä edellisellä kaudella Rosita sai tehdä paljon työtä saadakseen valmistettua edes yhden luodin jonka sitten ampui Neganin mailaan loppujen lopuksi. Nyt tuntuu tulivoimaa Rickillä olevan aseiden ja asekätköjen löytymisen myötä olevan loputon määrä mutta tuolla tulivoimalla ei saada mitään konkreettista aikaan. Ammuskellaan ympäriinsä kuin amatöörit ja välittämättä panosten riittämättömyydestä.

      Mitä Neganiin tulee, tämä viheltelijä on nyt nähty ja toivoisi hänen poistuvan sarjasta nopeastikin. Ne mahtipontiset Rickin puheet kauden alussa lupaili että Negan kuolisi hyvinkin nopeasti, mutta ei. Kaikki tiesivät että ainoa prioriteetti heillä oli juuri poistaa Negan kuvioista. Kaikki tiesivät tämän. Mutta mitä he tekevätkään. Menevät neuvottelemaan niin kuin menivät kauden ensimmäisessä jaksossa. Rickin tai kenellä tahansa muulla olisi ollut helppo homma saada Negan päiviltä tuolla tulivoimalla ja tuolla arsenaalilla, olisi riittänyt esim. yksi tarkka-ampuja vähän pidemmälle ja se olisi ollut siinä. Negan aika avoimesti tulee Sanctuaryn "parvekkeelle" juttelemaan. Mutta he alkoivatkin puhelemaan mukavia. Nyt Rickin siviiliammattin tuoma jonkinlainen näkemys strategiasta ja sen toteutuksesta on niin naurettavaa kuin mikä. Rickhän on siviiliammatiltaan poliisi ja on varmasti ammattinsa myötä saanut harjaannutettuapienintäkin staretigointia tilanteisiin. Tämä strategia onkin puhua ja ammuskella ja juoskennella ympäriinsä päättömästi.

      Lisäksi pastori jäi loukkuun Neganin kanssa kauden ensimmäisessä jaksossa ja olallaan rynnäkkökivääri. Tuossa maailassa ja tuossa tilanteessa hänellä olisi ollut oiva tilaisuus vain yksinkertaisesti ampua Negan. Mutta hänhän jähmettyy pelosta yllättäen kun tapaa hurjan ja kauhean miehen jolla vain kädessään pesäpallomaila. Tähän asti pastori on näyttänyt selvästi mihin hänestä on ja tuossa maailmassa tarvittaessa hyvinkin julma. Hänen tavoite olikin mennä juttelemaan Neganin kanssa. Kolmas hetki saada Negan päiviltä on Carl ja Alexandrian portilla kun jälleen kerran Negan viheltelyllään saa koko tienoon hiljaiseksi. Nyt hän saapui sota-alueelle pesäpallomaila kädessään kukkoilemaan. Carlkin päättää vain jutella Neganin kanssa mukavia. Tässä vaiheessa olisi hänellä tai jollakin muulla ollut hyvä tilaisuus ampua Negan. Eipä tietenkään. Carl jos tiesi kuolevansa koska oli saanut (jollain käsittämättömällä ja naurettavalla tavalla) pureman, niin sillä olisi ollut sama kuoleeko itse tilanteessa vai ei.

      Rickillä olisi ollut oma tilaisuutensa kukistaa Negan aika helpostikin kauden kahdeksannessa jaksossa mutta tämäkään ei onnistunut. He kohtasivat asunnolla jonne Rick menee aivan poliisin omaisesti huudellen ympäriinsä kovalla äänellä. Kun Rick kahakassa sai Neganin mailan, itselleen, olisi taas ollut hyvä mahdollisuus saada Negan tapetuksi tämän mailalla. Tässä kohtaa riitti se että pelottava Negan huusi Rickille ettei kukaan saa koskea hänen mailaansa. . Tämä käsky tietysti riitti ja maila putosi kädestä välittömästi ja Rick lähes juoksi pois paikalta.

      Kaiken kaikkiaan tämä kauden aloitus on ollut kaoottinen ja naurettava eikä siinä ole juurikaan ollut mitään järkeä. Nyt tämä käsikirjoituksen koomisuus ja venyttäminen syö katsojia sarjalta varmuudella myös yhdysvalloissa.

      • Z._ja_kummitusjuna

        Minä kun en ole sarjakuvaa lukenut, niin olen valtavan pettynyt siihen millainen Negan loppujen lopuksi on ollut. Ennakkotietojen ja hänen ensiesiintymisensä perusteella odotin lähinnä jotain ihmisiä välipalaksi ja pääruuaksi syövää hirviötä joka tappaa pelkällä katseellaan ja armottomasti pienimmästäkin syystä mutta jätkähän on täysi paska ja lapanen loppujen lopuksi.

        Miten ihmeessä se on pystynyt huijaamaan itsensä tuon porukan johtajaksi? Vitsien kerronnalla ja viheltelemälläkö? Tähän kysymykseen toivon joskus vielä sarjassa palattavan, mutta sen sanon että Kuvernööri pesee Neganin mennen tullen mitä noihin sarjan pääpirulaisiin ja Rickin vihollisiin tulee.


      • gyty666

        Samaa mieltä. Negan pelottelee pelottavalla mailallaan ja ilmeisesti "siviiliammatiltaan" jonkinlainen nuoriso-ohjaaja/liikunnanopettaja. Tuo Neganin pokkurointi ja olemus alkaa pikku hiljaa kyllästyttää. Aina kun jätkä viheltelee, syntyy paniikki. Kuitenkin Dean Morgan vetää hyvän roolisuorituksen Neganina. Saisi joka tapauksessa väistyä sarjasta nopeasti. Liika on liikaa. Heti kun tuli fyysinen tappelu ja jätkä kadotti hetkeksi mailansa, oli aika onneton yritelmää.

        Kuvernööri oli pahiksena paljon pahempi ja arvaamattomampi ja siksi paljon "miellyttävämpi" kuin Negan. Tuossa roolihahmossa onnistui tuo todellisen psykopaatin esille tuominen.


    • ripcarl

      Oottekos jo valmiita? huomenna taas alkaa mid season breakin jälkeen

    • NeganCrimes

      Joo, 8. kauden jälkimmäinen puolisko jatkuisi sitten Foxilla maanantaina 26.02.2018 klo 22:00.

      Vaikka olenkin sarjan pitkäaikainen fani, ja omistan 7 ensimmäistä kautta DVD:nä, niin 8. kauden alkupuolisko oli jotenkin sekava eikä juonta ole viety rohkeasti eteenpäin. Neganista olisi pitänyt jo päästä eroon vaikka onnekkaalla tarkalla laukauksella tai selkäänpuukotuksella. Nähtävästi sarjan tekijät haluavat vielä kehitellä jonkinlaista dramaattista lopputaistelua hänen ja Rickin välille.

      Tulee vähän mieleen sellainen pirullinen ajatus että käsikirjoittajien on vain pitänyt venyttää tapahtumien kulkua täyttääkseen 16 jaksoa eikä tällä kaudella ole haluttu vielä tehdä radikaaleja ratkaisuja puoleen tai toiseen. Esimerkiksi lähes kaikki taisteluissa kaatuneet ovat olleet tähän asti jokseenkin tuntemattomia "rivisotilaita" ja keskeiset henkilöhahmot ovat säilyneet hengissä välillä runsaastikin ampumisesta huolimatta.

      Toivon mukaan tämän kauden loput 8 jaksoa palauttaisivat uskoa tähän sarjaan ja veisivät tapahtumia onnistuneesti uusille urille. Ainakin yhden muutoksen pitäisi olla Carlin tuleva kärvistely zombilta saamansa pureman kanssa.

    • ripcarl

      olipa hölmö ja mitään antamaton jakso pelkkää löpinää carlin kuolemasta ja muutama kohta kun caryl ja morgan hoitelevat kingdomin tyypit hohhoijaa pitääpä kyllä venyttää kirjottajien noita jaksoja toikin oli vielä tunnin jakso niin luulisi että olisi sen verran sisältöä ettei olisi mahtunut normaalin 40minuutin jaksoon mutta väärässä olin taitaa vasta kunnon taistelu olla viimeisessä jaksossa mihin on vielä 7 jaksoa hei ny iha oikeesti toi carlinki tappaminen oli tehty niin hölmöllä tavalla ettei mitään järkea

    • ripcarl

      ja mitäköhän ton jakson loppuki oikee sitte tarkotti.... ihan menny kun lehmän häntä koko 8. kausi

    • NeganCrimes

      No, hyvää 8. kauden 9. jaksossa oli ainakin se että Carlin vääjäämätön kuolema saatiin käsiteltyä yhden jakson puitteissa sekä se että Carol ja Morgan hoitivat Kingdomin vallaneet Savioursit. Tosin viimeksi mainitusta tapauksessa olisi ollut outoa jättää henkiin porukan johtaja Gavin, joka oli yksi Neganin alipäälliköistä. http://walkingdead.wikia.com/wiki/Gavin_(TV_Series)

      Kun Carl filosofoi kuolinvuoteellaan miten hän haluaisi taistelujen jo päättyvän, niin sehän edellyttää ennen kaikkea Neganin ja hänen tärkeimmän lähipiirinsä kuten Simonin ja Aratin kukistamista, ei niinkään kaikkien mahdollisten rivimiesten ja rivinaisten listimistä. Tuossa jaksossa oli myös mukana jonkinlaisia fantasiajaksoja tulevaisuudesta aivan kuin aiemmin näytettiin fantasiajaksoja, joissa Glenn ja Abraham olisivat olleet vielä hengissä muiden mukana "valoisassa tulevaisuudessa".

      Toivon mukaan Neganin nitistämisestä ei tarvitse odottaa kauden finaaliin eli 16. jaksoon asti vaan sarjan käsikirjoittajat hankkiutuisivat hänestä vihdoinkin eroon jollain sopivan pirullisella tavalla vaikka jo 12. jaksoon mennessä. Vaihteeksi olisi virkistää nähdä mm. miten Rick ja kumpppanit alkaisivat rakennella jonkinlaista zombie apocalypsen jälkeistä sivilisaatiota kuten he yrittivät tehdä hallitessaan sitä vankila-aluetta. Teoriassa heidän pitäisi hallita jotain maantieteellisesti riittävän isoa aluetta, jonka voisi raivata vapaaksi zombeista ja jota olisi suhteellisen helppo puolustaa mahdollisilta tunkeilijoilta kuten se merenrannalla asustava naisyhteisö oli tehnyt.

    • 54k0y

      Ihan hyvä jakso. Nyt Morgan näytti todella mihin siitä on. Carlin kuolema oli todella typerästi toteutettu. Saa nähdä mikä rooli tuolla uudella lääkärillä jonka Carl toi Alexadriaan, on. Vai onko mitään. Toivottavasti seuraavat jaksot eivät sitten ole mitään Rickin surun seuraamista vaan nyt todella porukka ryhtyisi pääsemään eroon Neganista ja Pelastajista. Alkaa jo pikku hiljaa kyllästyttää koko Negan ja tämän armeija vaikka Dean Morgan vetää tuossa Neganin roolissa huippusuorituksen, mutta Negan on nyt nähty ja sen kukkoilut kukkoiltu. Tuo Carlin tapaus on mielenkiintoinen siinä mielessä että kaveri tiesi kuolevansa kun jutteli Alexandrian portilla Neganin kanssa, niin miksi ei tuossa vaiheessa vain yksinkertaisesti ampunut Negania, olisi ollut samantekevää miten itselle olisi käynyt. Mutta tässä sarjassa venytetään juonta oikein urakalla ja luulenpa että Negan pysyy sarjassa ainakin koko 8.kauden loppuun saakka. Voi olla (ja oletettavaa on) että sota Negania vastaan jatkuu vielä 9. kaudella. 9. kausi on siis jo tilattu.

      Takaumat olivat vain Carlin omaa dystopiaa ja miten hän oli kuvitellut tulevaisuuden.

      Muistaakohan Rick löytämänsä panssarivaunun Atlantassa ekalla kaudella? Sillä voisi rymistellä hieman.

    • Z._ja_kummitusjuna

      Viikon takainen Carlin kuolemisjakso meni puoliksi unessa läpi, mutta tämän illan jakso oli hyvä.

      Tuo zombien murskaaminen oli nerokas idea Jadisilta ja samoin on hattua nostettava Simonille, joka uskalsi uhmata Neganin käskyä ja tappoi kaikki kaatopaikan pultsarit itse prinsessaa lukuunottamatta. Simon on käsittääkseni ollut Neganin kakkosmies, mutta miten humoristi mahtaa tähän tempaukseen nyt suhtautua, tuleeko kenties pesäpallomailalle töitä?

      Olihan tässäkin jaksossa sitä tavanomaista kuupoilua, niinkuin sekin kun Michonne lähti huvimajan tulipaloa sammuttamaan, sai Rickin kannoilleen ja totta kai joutuivat melkein kuseen zombien keskelle. Ihme kun Rick sai laakista transitin käymään ettei käynyt se perinteinen "käynnisty nyt perkele" mikä näissä sarjoissa ja elokuvissa yleensä tapahtuu.

      Mutta ei siitä nyt sen enempää. Kuten sanottu, todella hyvä jakso pitkästä aikaa.

    • NeganCrimes

      No niin, 8. kauden 10. jakso on nähty ja siinä ole oikeastaan paljon hyviä aineksia. Parasta oli se että Simonin johtamat Savioursit hankkiutuivat eroon siitä kaatopaikkajengistä, joka oli osoittautunut epäluotettavaksi sekä Neganin että Rickin kannalta. Ainoastaan heidän johtajansa Jadis jätettiin henkiin ja hän puhui ensimmäistä kertaa normaalisti Rickille menetettyään koko porukkansa. Minusta koko Scavangers-yhteisö oli jotenkin omituinen kehitelmä, sillä miksi asua varta vasten jollain kaatopaikka-alueella, joka ei ole edes lähtökohtaisesti mitenkään erityisen miellyttävä ja hygieeninen ympäristö.

      Muuten jaksossa oli jaettu varsin onnistuneesti osiin eri henkilöiden näkökulmista (mm. Michonne, Enid, Simon, Jadis & Rick) tarkasteltuna. Toki Negan on edelleen hyvissä voimissa, mutta toivottavasti hänestä päästään eroon jo ennen kauden 16. jaksoa.

    • rtgfyry

      Hyvä jakso sinänsä ja hyvä että nyt oli jaettu jakso monien henkilöhahmojen näkökulmasta. Hyvä ettei tuohon Carlin kohtaloon jääty pidemmäksi aikaa vaan tarina kulkee eteenpäin.

      Taitaa Simon päästä hengestään kun Negan kuulee että tämä on uhmannut ja jättänyt käskyn toteuttamatta ja toiminut oman mielensä mukaan. Voi tietysti olla niinkin että Neganin lahtaa joku Simonin kaltainen sisäpiiriläinen. Simon voisi olla potentiaalinen ehdokas tähän hommaan ja ottaisi Neganin paikan ja alkaisi terrorisoida oikein urakalla muita yhteisöjä.

    • NeganCrimes

      Minusta Simonin kanta jatkuviin taisteluihin oli se että "cut the losses" eli hyväksytään tähänastiset Rickin porukalle kärsityt tappiot ja että Pelastajien tulisi siirtyä enemmin jonnekin helpommille apajille ja aloittaa uudelleen alusta jossain muualla. Ne tähänastiset yhteisöt ovat jo varmaankin aika tarkkaan ryövätty ja verotettu, ja Savioursien oma pääpaikkakin oli surkeassa kunnossa piirityksen ja taistelujen jäljiltä. Negan halusi sitä vastoin jatkaa vanhaan malliin eli palauttaa menettämänsä yhteisöt takaisin hallintaan tappamalla kostoksi muutaman henkilön, jolloin loput alistuivat takaisin hänen tahtoonsa.

      Rickin näkökulmasta ainoa tuhoalta säästänyt yhteisö on enää Maggien johtama Hilltop, sillä sekä Kingdom että Alexandria Safe Zone ovat aika huonossa kunnossa. Se naisten ohjama Oceanside liittynee jossain vaiheessa taisteluihin mukaan kun heidän vanha matriarkkansakin on nyt vainaa.

    • zombies

      Typerästi oli tehty tuo Jadis ja jätemylly. Toisesta päästä ei tullut muuta kuin tonnettain tomaattisosetta. Missä kaikki vaatten kappaleet ja muun kappaleet. Ei kait kaatopaikan jätemylly mikään blenderi ole.


      Täytyy muistaa ettei Savioursien agendana todellakaan ole kenenkään pelastaminen vaan ryöstely ja orjuuttaminen. Kaikki tuo Neganin sakki on ryöväreitä ja tappajia. Neganillehan on tärkeää juuri narsistinen hallitseminen ja toisten alistaminen. Ilmeisemmin Negan on narsisti ja psykopaatti vaikka välillä osoittaa inhimillisyyden merkkejä. Se miten hän puhui Carlista Rickille, tarkoitti vain sitä että Negan olisi halunnut Carlista oman kakkosmiehensä, ei muuta. Simon on paljon Neganin kaltainen ja haluaisi jatkaa eteenpäin ja terrorisoida mahdollisia muita yhteisöjä. Tuossa olisikin yllättävä päätös kaudelle jos Simon tappaisikin Neganin eikä Rick. Kaikkihan odottaa että juuri viimeinen taisto olisi Rickin ja Neganin välinen. Luulen että Negan pysyy kauden loppuun saakka maisemissa, kuolee vasta viimeisessä jaksossa, Simon saattaisi olla se joka jatkaisi näin ollen Neganin "työtä". Kuitenkin 9:ssä jaksossa oli tuo kohtaus jossa Rick nojasi vasten puuta ja nuo ikkunamaalaukset roikkuivat puusta ja Rickillä kyljessään reilu haava. Sarjakuvassahan Rickiä ammutaan kylkeen nuolella ja Negan ja Rick taistelevat keskenään. No, en tiedä mutta jotain nuo "tuokiokuvat" antavat ymmärtää kuten tuo aikaisempi helikopetri.

      Jadis ilmeisemmin omaa tuon helikopterin, miksi hänellä on kaatopaikalla alusta helikopterin laskeutumiselle. Tätä helikopteria ei turhaan näytetty aikaisemmassa jaksossa. Jadiksesta ei tiedetä mitä hän on ollut ennen viruksen leviämistä. Hyvinkin voi olla lentäjä tai vastaava.

      • Z._ja_kummitusjuna

        No joo, toteutus oli kieltämättä hiukan vasurilla tehty. Ei ne zombit kai niin pehmeitä ole että tuollaista sosetta niistä tulee, varsinkin noin isolla murskaimella. Mutta ideana ihan hyvä ja hetken aikaa se naurattikin.


    • 45406oi0

      Joo kyllä huvitti tuo tomaattisosetta murskaimesta. Mutta sarja alkaa pikku hiljaa parantua tuon alkukauden sekamelskan ja sekoilun jälkeen. Hyvä ettei Carliin takerrettu sen enempää vaan sarjassa mennään eteenpäin. Nuo tuokiokuvat ovat mielenkiintoisia mitä on näytetty. Edellisen kerran näytettiin monta kertaa Rickin surullisia kasvoja joihin nyt anettiin vastaus, eli Carlin kuolema. Toisena on tämä Rickin nojailu puuta vasten haavoittuneena sivuillaan nuo ikonimaalaukset. Antaa siis ymmärtää että konflikti siis on tulossa ja onko se konflikti sitten Negania vastaan, saa nähdä. Sarjahan ei oikeastaan paljoa mukaile sarjakuvaa, mutta siinä Rickiä ammutaan nuolella kylkeen ja hän taistelee Neganin kanssa...

      Sarjaa ja käsikirjoitusta tahallaan venytetään koska jaksoja on tilattu tietty määrä. Negan olisi tapettu jo moneen kertaan kauden alussa jos niin olisi haluttu, mutta Negan halutaan ilmeisemmin pitää kauden loppuun saakka ja ehkä vielä pidempään uudelle kaudelle. Itse olen sitä mieltä että Neganista olisi korkea aika jo päästä, ukko on jo nähty ja sarjalla olisi varmaan vielä potentiaalia kehittyä eteenpäin. Tuo helikopterin esiintyminen mielestäni osoittaa taas jotain uutta kommuunia jossain kauempaa johon Rick ja kumppanit kohtaavat joskus kaudella 10. Ennen sitä mitellään Neganin ja Saviorsien kanssa tämä ja seuraava 9. kausi.

      Veikkauksia:
      Negan tosin saa selville että Simon on toiminut oman päänsä mukaan ja hän saa myös ansionsa mukaan. Kun koko ryhmä pitää palaveria pöydän ympärillä, Negan tekee selväksi kaikille ettei hänen varpailleen astuta. Simon tosin ei tiedä tulevasta vielä mitään. Negan iskee Simonin hengiltä mailallaan. Olisi korkea aika päästä tuosta ärsyttävyydestä eroon, Simon on todella ärsyttävä ja ehkä ärsyttävin koko sarjassa.

      Aaron taas saa amazonit puolelleen ja sotaan Negania vastaan. Hän on toteuttanut "kutsumuksensa." Hilltop, amazonit ja rippeet Kingdomista kerääntyvät yhteen ja lopulliseen taisteluun Neganin joukkoja vastaan. Toivottavasti nyt paremmalla strategialla ja menestyksellä.

    • NeganCrimes

      No niin, 8. kauden 11. jakso on sitten nähty ja se oli mielestäni kohtuullisen onnistunut. Eugenen ura lähti pieneen nousuun Neganin avustuksella ja hän pääsi pyörittämään ammustehdasta. Samalla hän pelasti taas vaihteeksi oman nahkansa ehdottamalla zombien käyttämistä jonkinlaisina katapultien ammuksina. Sarjan loogisuuden kannalta on myös erittäin järkevää yrittää valmistaa uusia luoteja, sillä niitä on ammuttu varsin huolettomasti.

      Darylin, Rositan ja Taran johtamat alexandrialaiset selvivät hankalan suoalueen kautta Hilltopiin, josta tullee seuraavassa jaksossa Savioursien hyökkäyksen kohde. Taran kostonhalun seurauksena Dwight joutui palaamaan tahtomattaan Pelastajien joukkoon aivan kuten kävi sokeutuvalle pappi Gabrielle. Lääkärinä toimineen Carlsonin kuolemaa lieventänee Hilltopin väen kannalta se seikka että Carlin pelastama muslimilääkäri Siddiq voi osoittaa oman hyödyllisyytensä muille. Gabrielin ja Carlsonin löytämä talo oli kyllä sikäli mielenkiintoinen että siellä oli nähtävästi erittäin hyvät laitteet radiolähetyksiä varten.

      Sinällään oli ihan virkistävää nähdä yksi jakso ilman Rick Grimesia ja vähän seurata myös noiden henkilöhahmojen tarinaa. Rosita on kyllä ulkonäkön perusteella sarjan vetävin hahmo, ja Maggiella alkaa olla oikeaa uskottavuutta Hilltopin tiukkana johtajana.

      • w243455

        No näinhän tuossa näkyi käyneen.


    • Z._ja_kummitusjuna

      Pari asiaa herätti ihmetystä. Eli missä se nainen oli, joka tietää Dwightin petturiksi ja joka jäi henkiin Dwightin ampuessa ohi? Eikö hän nyt olisi jo ehtinyt Neganille kielimään näkemästään?

      Jotenkin outoa että Dwight antautui noin vaan sille ryhmälle ex-kavereitaan, ikäänkuin hän olisi tiennyt ettei nainen ole Neganille mitään kertonut/pystynyt kertomaan. Outoa, mistä hän sen tiesi?

      Ja Maggien raskauden kehittyminen on edelleen merkillisen hidasta. Ei mitään merkkiäkään siitä ole näkyvissä.

      Toki asiaa voisi selventää se jos tiedettäisiin kuinka kauan tässä nyt on kulunut siitä hetkestä, kun Negan teurasti Aben ja Glennin. Ja sama tuohon Dwightin juttuun, kuinka pitkään siitä on kulunut kun Dwight paljastui petturiksi?

      Huvitti se Taran poukkoilu mielipiteestä toiseen. Ensin hän oli niin kertakaikkiaan tappamassa Dwightia, nyt sitten kun Daryliä rupesi vituttamaan Dwightin pako, Tara yhtäkkiä rupesikin puhumaan tämän puolesta. Joo.

    • zombies

      Ns. rinkikohtauksesta ja Glennin kuolemasta on vain viikkoja.
      Mitä Maggien raskauteen tulee, tuosta raskaustestistä ajallisesti sarjassa on niin vähän aikaa. Se tuntuu toki pitkältä mutta sarjassa edetty aika usein nyt lähes päivä/jakso. Aikajana kaudelta 6 jolloin Maggie sai tietää raskaudestaan ja tähän meneillään olevaan kauteen on joitain viikkoja (19 päivää).

      Ei tiedetä mitä Negan tietää, ehkä Dwightilla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin mennä porukan mukaan ja otti tietoisen riskin. Tuosta tapahtumasta on vain muutama päivä, kait. Näyttihän tuo Negan uhkaavalta tuossa jakson lopussa. Ehkä listii seuraavaksi Dwightin ja Simonin osoitukseksi petturuudesta.

    • NeganCrimes

      Jos käsikirjoittajilla olisi mielikuvitusta, niin Dwight ja Simon voisivat toisistaan riippumatta hyödyntää tilannetta. Dwight voisi esittää vielä hetken olevansa lojaali Pelastaja, hankkisi itselleen riittävän järeän käsiaseen ja ampuisi Negania heti sopivan tilaisuuden tulleen päähän tai selkään ilman sen suurempia puheita ja selittelyjä. Dwightin päätavoitehan on ollut Neganin kukistaminen viimeistään sen jälkeen kun hänen ex-vaimonsa Sherry onnistui pakenemaan Sanctuarysta.

      Mikäli Negan kuolisi tai haavoittuisi vakavasti, niin Simon voisi koota jäljellä olevat Pelastajat mukaansa ja siirtyä aiemman ehdotuksensa mukaisesti jonnekin uusille koskemattomille apajille sen sijaan että jatkaisi kuluttavaa taistelua Rickin johtamaa porukkaa vastaan. Tosin epäilen että sarjan käsikirjoittajat haluavat mielummin jonkinlaisen dramaattisen lopputaistelun Neganin ja Rickin välille.

      Tuo sarjan aikajana on kylläkin yllättävänkin lyhyt kun ottaa huomioon että menossa on jo 8. kausi
      http://walkingdead.wikia.com/wiki/The_Walking_Dead_TV_Show_Timeline

      Rick Grimes heräsi sairaalassa 59 päivää globaalin epidemian puhkeamisen jälkeen. Sinällään Carl Grimes (Chandler Riggs) on vanhentunut todellisuudessa huomattavasti nopeammin kuin mitä tv-sarjan aikajanan perusteella voisi olettaa. Hän oli sarjan alussa noin 10-vuotias ja nykyisin noin 18-vuotias. Aikuisnäyttelijöiden tapauksessa tuo ikääntyminen on luonnollisesti helpompaa peittää.

      8. kauden alussa olisi siis kulunut noin 610 päivää zombie-epidemian puhkeamista mikä tarkoittaisi noin 20 kuukautta.

    • y7688

      Alkukausilla sarjahan eteni aika nopeaankin tahtiin. Hershelin maatilalta lähdöstä ja ja vankilan alueelle tulon välinen aika oli talvikausi. Nyt sarjassa edetään lähes päivä/jakso.


      Kaikkihan odottavat tuota Rickin ja Neganin kohtaamista ja lopputaistelua joka tapahtuisi hyvinkin pian. Voi olla että Negan roikkuu vielä pari kautta sarjassa. Nyt kun rivit Neganin joukoissa alkavat hieman rakoilla Dwightin ja Simonin myötä, nämä voisivat alkaa saada puolelleen pikku hiljaa muitakin vastustelijoita. Esimerkiksi tuo naikkonen joka näki Dwightin kääntäneen puolta, voisi hyvin miehen vakuutteluilla liittyä salaliittoon Negania vastaan. Näin ollen pikku hiljaa Neganin "päällikkyys" ja kuningaskunta murenisi ja hän jäisi lopulta yksin. Muut lähtisivät eteenpäin, eikä välttämättä tuhoutuisi Neganin myötä. Myös Eugene voisi liittyä tähän porukkaan, alkaen nähdä Neganin agendan ja henkilökohtaisen sodan olevan merkityksetön. Neganihan nauttii suosiostaan vain pelottelulla ja häntä kunnioitetaan vain sen vuoksi. Maggie voisi saada entiset Saviorsit, vankinsa myös puolelleen jotka pikku hiljaa liittyisivät salaliittoon Negania vastaan. Tämä tarkoittaisi sitä että Maggie luovuttaisi vangit takaisin Neganille. Lopulta Rick sitten tappaa Neganin kun tämän valtarakenteet ja uskottavuus olisivat mennyttä. Mutta en jaksa uskoa tällaiseen skenaarioon. Tähän kaikkeen menisi ainakin tämä ja tuleva kausi. Katsojien kannalta ei ehkä paras mahdollinen vaihtoehto käsikirjoitukselle. Negan on kukkoillut jo tarpeeksi kauan.

    • NeganCrimes

      8. kauden 12. jakso oli varsin räväkkä ja tapahtumarikas, mutta eihän sitä Negania saatu vielä hengiltä. Kuten hiukan ounastelin, niin Simonille Neganin katoaminen ei ollut huono uutinen vaan hän käytännössä julisti itsensä Savioursien uudeksi johtajaksi. Dwight tyytyi myötäilemään Simonin toimintaa eikä halunnut paljastanut omia korttejaan puoleen tai toiseen.

      Tällä kertaa Rick yritti tosissaan listiä Neganin, mutta valitettavasti ammukset loppuivat kesken eikä käsikähmässäkään syntynyt ratkaisevaa kuolettavaa tulosta. Sinällään oli vähän omituista miksi Negan on niin kiintynyt baseballmailaansa Lucilleen aivan kuin se olisi jonkinlainen taikakalu. Jaksohan päätyi siihen että Negan joutui Scavangerien johtajan Jadisin vangiksi, joka oli tuon yhteisön ainoa eloonjäänyt jäsen Simonin järjestämän verilöylyn jälkeen. Toivon mukaan Jadis ei hölmöile ja päästä Negania enää mellastamaan mielensä mukaan.

      Muuten jaksossa esiteltiin uuden porukan jonkinlainen johtahahmo nimeltään Georgie.
      http://walkingdead.wikia.com/wiki/Georgie_(TV_Series)
      Hän vaikutti ulkoiselta olemukselta keskiajan historiaan perehtyneeltä naisprofessorilta, joka tunsi vanhempaa esiteollista teknologiaa kuten tuulimyllyt. Hän voi olla ihan hyvä lisä tähän sarjaan, sillä pitäähän elossaolevien ihmisten pyrkiä vähitellen luoda uutta sivilisaatiota ja aloittaa homma alusta mm. maanviljelyksen osalta. Tuo uusi porukka vaikutti varsin rauhanomaiselta ja he aloittivat yhteistoiminnan Hilltopin väen kanssa.

    • re656756

      Vähän luulen että tämä Georgie on Neganin kaltainen tyyppi. Jotenkin liian mystinenhän tuo oli.
      Kyllä oli Neganin hengiltä saaminen vaikeaa. Mutta arvattavissahan tämä oli. Nyt kun Negan sai tietää että Jadiksen väki on tapettu, tietää varmuudella mitä tuleman pitää. Tosin jos selviää sinne saakka hengissä. Jadishan sai Neganin kiinni. Luulen että tässä käy niin että Negan saa yllätettyä Jadiksen, Jadis pääsee hengestään, ellei liity sitten Neganin puolelle. Jollain konstilla Negan järjestää itsensä vapaaksi tilanteesta. Varmuudella kuitenkin Simon saa kokea kunniansa kun kohtaa Neganin seuraavan kerran. On itse jo Saviorsien uusi Negan. Tuo jakson alkukuva antoi ymmärtää että Simon ja Dwight ovat "tuomiolla".

    • tr7568ytui6

      Tuli tuosta uudesta porukasta ja Georgiesta mieleen ihan kaatopaikkaväki ja Jadis. Jotenkin olivat niin salaperäisiä ja mystisiä. Ehkäpä tämä uusi porukka on se helikopterilla lennellyt ryhmä. Jadis ei Negania pysty samaan hengiltä. Negan palaa tukikohtaansa ja kostaa Simonille sen että tämä ei totellut Neganin käskyä. Koko salaliitto jota Simon ja Dwight yrittivät, paljastuu Neganille ja huonostihan siinä käy. Rick menee nuolemaan tappiotaan Hilltopiin ja kehittelevät taas uutta epätoivoista yritystä saada Negan hengiltä. Kuitenkin tässä edellisessä jaksossa Rick on edelleen poliisi ja omaa ehkä ammattinsa puolesta vähän strategiataitoa, oli ihmeellistä että sellainen ammatti-ihminen räiskii automaattirynnäkkökiväärillä seinille ja kyljellään olevan auton pohjaa kuin amatööri ja huitelee aseensa kanssa miten sattuu yhden Neganin perässä. Ampuu lippaat surutta tyhjiksi ja vielä kuudestilaukeavan käsiaseensakin panokset ja juuri kun Negan olisi ollut tähtäimessä, tietenkin panokset loppuvat aseesta. Lisäksi aika rohkeasti juoksee miehen perässä sekavaan ja tyhjään taloon tietämättä onko tällä asetta mukana. Aika amatöörimäistä touhua.

      • NeganCrimes

        Kieltämättä Rickin ampumataito tuossa tilanteessa jossa hän jahtasi Negania oli järkyttävän huono. En ole mikään asehullu, mutta olen ampunut intissä ollessani rynnäkkökiväärillä ja sarjatuliaseella on taistelutilanteessa tarkoitus ampua kohtia maalia eikä vain sinne päin. Täydessä rynnäkkäkiväärin lippaassa pitäisi olla 30 luotia. Tosin siinä 8. kauden avausjaksossa niitä ammuksia tuhlattiin vieläkin huolettomammin, jolloin Rickin porukka piiritti Pelastajien pääpaikkaa Sanctuarya ja he saivat aika monta ikkunaa rikottua.

        Yksi tv-sarjojen huvittavia epäloogisuuksia on myös se miten nopeasti ihmiset tuntuvat toipuvan erilaisista vammoista ja haavoista , vaikka heidät olisi hakattu henkihiereviin tai ammutta jalkaan tai käteen. Normaalioloissa jos ihminen käy vaikkapa modernissa sairaalassa polvileikkauksessa, niin hänhän saattaa kulkea pitkäänkin kainalosauvojen varassa tai olla kokonaan vuoteenomana. Joskus tv-sarjoissa sankarit ja pahikset tuntuvat toipuvan kovistakin tälleistä pelkilllä hyvillä yöunilla.


    • Z._ja_kummitusjuna

      Rick on sen verran tyhmä, että mikäli hän saa tietää kaatopaikkamuijan kaapanneen Neganin, niin hän lähtee luonnollisesti pelastamaan Negania kaatikselta ihan vaan sen takia että haluaa itse tappaa tämän. Ja sitten Negan taas karkaa, käy tekemässä Simonista selvää ja keskittyy taas Rickin nolaamiseen.

      Jos taas Rick ei lähde kaatikselle, Negan luultavasti keinottelee jollain muulla tapaa itsensä sieltä karkuun, kenties tappaa sen kaunottaren tai saa sen muuten vakuuttuneeksi siitä että Simon toimi oman päänsä mukaan tappaessaan pultsarit.

      Harmi sinänsä että Simon tulee tiensä päähän tällä kaudella. Olen tykännyt hahmosta ja toivonut hänelle paljon enemmän ruutuaikaa.

      Se uusi tuttavuus, vanha rouva, jätti jollain tavalla kolkon vaikutelman itsestään. Vähän niinkuin susi lampaan vaatteisa, tuli minulle hänestä mieleen.

    • NeganCrimes

      8. kauden 13. jakso keskittyi tällä kertaa Hilltopista käytävään taisteluun, jossa Pelastajat olivat käsitelleet luotinsa ja veitsensä zombiesta saaduilla bakteereilla. Tuo oli alunperin Eugenen Neganille kertoma idea oman nahkansa pelastamiseksi siellä luotitehtaalla.

      Sinällään Hilltopin puolustus onnistui melko hyvin Maggien ja Rickin johdolla, ja Simonin johtamille joukoille tuli varsin raskaat tappiot. Tosin nuo bakteeritartunnat pääsivät yllättämään nähtävästi väsyneet puolustajat yön aikana ja hilltopilaisten tappiot kasvoivat zombien takia. Muutenkin heidän asenteensa löystyi kumman nopeasti tuon torjuntavoiton jälkeen.

      Ne vankina olleet Pelastajat pääsivät pakoon, mutta osa heistä oli valmiita vaihtamaan puolta ja he jäivät vapaaehtoisesti Hilltopiin. Tuon pakenemisen aiheutti veljensä murhaajaa etsimään mennyt pikkupoika Henry, joka vielä avasi itse aitauksen mennen uhkailemaan aikuisia miehiä konetuliaseella.

      Sinällään jaksossa ei tapahtunut vielä suuria ratkaisuja, vaikka kuvittelisi että ei niillä Simonin johtamilla Pelastajilla olisi enää mitään mieltä ja halua jatkaa kuluttavaa taistelua Rickin ja Maggien porukkaa vastaan. Dwight nähtävästi pelasti epäsuorasti Taran hengen, vaikka hän muuten pysyikin vielä Pelastajien joukoissa.

    • zombies

      Neganin ja Rickin kohtaaminen näyttäisi tapahtuvan viimeisessä jaksossa. Nyt Hilltop keräilee rivejään, Simon niin uutena johtajana omasta mielestään palailee tukikohtaansa, siellä Negan jo odottelee heitä Jadis mukanaan. Näinhän tässä käy. Negan ottaa johdon takaisin ja antaa opetuksen Simonille. Siitä ärsyttävästä seksuaalirikollisen näköisestä vastenmielisestä kuvatuksesta on päästävä.

      Aaron taas voisi saada amazonit puolelleen ja kauden viimeisessä jaksossa sitten hyökkäävät yhdessä Neganin kimppuun. Tietenkin Negan selviää jollain konstilla ja hänet nähdään vielä 9. kaudella. Näyttää vain siltä että käsikirjoittajilla on ideat loppuneet sarjan suhteen kun kaikkea pitää venyttää kyllästymiseen asti ja roikottavat tuota Negania ja tämän porukkaa loputtomiin sarjassa. Hieman kyllästyttää jo tämä kissa ja hiiri-leikki näiden kahden välillä. Ammuksia näyttäisi molemmilla puolilla olevan loputtomiin vaikka Negan niin kovasti patisti Eugenea tekemään enemmän ammuksia. Mistä Rickin porukat noita ammuksia haalii itselleen.

      • Z._ja_kummitusjuna

        Ammusten riittäminen päin seiniä räiskimiseen hämmästyttää minuakin. Varsinkin rynkyillä ammutaan ihan päättömästi eikä kehenkään osuta.

        Minä puolestani tykkään Simonista ja ennen kaikkea näyttelijästä. Luonnehdintasi hänestä, "seksuaalirikollisen näköinen", osui juuri nappiin ja näyttelijä Steven Ogg olisi alunperinkin ollut parempi Neganin roolissa kuin Jeffrey Dean Morgan.


      • NeganCrimes

        Kieltämättä tuo hillitön ammuskelu vähän huvittaa kun ottaa huomioon sen miten vaikeaa noissa oloissa on teoriassa korvata ammuttuja luoteja. Kumma että samat kaverit, jotka listivät zombeja ampumalla tarkasti yhden laukauksen päähän, räiskivät huolettomasti noilla rynnäkkökivääreillä kuin asetehtaan omistajat.

        Niillä Pelastajilla oli siis käytössä zombien bakteereilla saastutettuja nuolia ja muita teräaseita, joilla pyrittiin paikkaamaan tuo ammuspulaa. Mitähän Eugene mahtaa tehdä kun Negan on kadonnut? Tuskinpa Rick, Maggie, Rosita ja kumppanit suhtautuvat häneen erityisen myötätuntoisesti mikäli tietäisivät tämän pelkoon perustuvan lojaalisuuden Neganille.

        Mitä tulee Neganin ja Jadiksen yhteiseen kohtaloon, niin voihan siihen liittyä sellainenkin juonikuvio, että Negan pysyy vangina ja kadoksissa tämän kauden loppuajan ja ilmestyy jossain toisessa yhteydessä takaisin 9. kauden aikana.


    • zombies

      Kuitenkin Jadis on yksin koska Simon lahtasi tämän porukan kaatopaikalla. Negan puhuu Jadiksen puolelleen ja lupaa tälle kostoa, eli Simon ja tämän jengi joka kävi kaatopaikalla, saavat samalla mitalla. Jadiksella ei ole muuta syytä kuin liittyä Neganin joukkoihin. Se alkukuva jakson alussa jossa Negan hymyilee ja Simon ja Dwight ovat kuin nöyryytettyinä hänen edessään, tukisi tällaista teoriaa. Toinen tuokio/prediktioni kun Rick makaa haavoittuneena puun runkoon nojaten ja ikoneita roikkui ympärillä, ilmentää taistelusta, Neganin kohtaamisesta. Tai ainakin Saviorsien kohtaamisesta.

      Negan ja Savoirsit kaatuvat tällä kaudella, uskallan luottaa siihen. Ei tätä loputtomalta tuntuvaa sotaa jaksa katsojatkaan kovinkaan pitkään. Sitä on käyty nyt kohta kauden verran. Jos Negan vielä roikkuu mukana seuraavalla 9. kaudella, hänen olisi syytä olla yksin. Saattaa kadota taistelusta kun huomaa että Saviorsit kaatuvat ja palaa sarjaan joskus tulevilla kausilla.

      Koko sarjan tulevaisuus oikeastaan tarvitsee Neganin kukistumisen tällä kaudella. Se kuoleeko hahmo kokonaan, on toinen juttu. Voi olla sekin että koko sarja loppuu 9. kauteen ja Negan on mukana loppuun saakka.

      Whisperersit tulevat takaisin koska katosivat niin nopeasti sarjasta. Siinä uusi potentiaalinen vastustaja Rickille ja tämän johtamalle selviytymisryhmälle. Maggie saattaa poistua sarjasta koska näyttelijän palkkaneuvotteluissa ollut jotain ongelmia.

    • NeganCrimes

      8. kauden 14. jaksossa selviteltiin tuo Jadisin ja Neganin tilannetta, ja kuten saattoi arvata ja pelätä, niin mailamies onnistui puhumaan itsensä vapaaksi. Kumma että Jadisille ei riittänyt yksinkertainen kosto, sillä miksi hänen olisi pitänyt luottaa Neganin puheisiin että Simon oli toiminut vastoin tämän ohjeita. Nähtävästi seuraavassa jaksossa Negan tasaa tilit Simonin kanssa.

      Muuten Rick ja Morgan päätyivät taka-ajamaan niitä Hilltopista paenneita ja vankina olleita Saviourseja. Heidän onnistui listiä varmaankin kymmenkunta miestä vaikka he jäivät aluksi vangeiksi oman huolimattomuutensa vuoksi. Noiden Savioursien rivimiesten määrä elävinä ja kuolleina on kyllä jo todella suuri, mutta yhtä Negania ei saada mitenkään hengiltä. Rick teki myös varsin pirullisen tempun lupaamalla vangittuna ollessa osalle heistä turvapaikan ja armahduksen Hilltopissa, jos he vaihtaisivat puolta. Mutta lupauksen vastaisesti Rick ja Morgan tappoivat koko porukan. Sinällään on vähän huvittavaa miten helposti Rickin kaltainen keskeinen ryhmän johtaja ottaa isoja riskejä sen sijaan että hän toimisi suuremmalla porukkalla tehdessään noita iskuja.

      Yksi mielenkiintoinen juoni oli myös Rositan ja Darylin tekemä tiedusteluretki Eugenen johtamalle asetehtaalle, jos valmistettiin luoteja. Heidän kannattaisi napata ainakin jo valmistetut ammukset omaan käyttöön, ja nähtävästi Rosita on valmis päättämään Eugenen päivät Neganin palveluksessa.

      YouTubessa on yksi aika hyvä kriittinen video, jossa käydään läpi niitä syitä, miksi The Walking Dead tv-sarja on menettänyt terävyyttään ja katsojiaan:
      https://youtu.be/x1Pqy2Tytgw

      Yhtenä syynä todetaan mm. se että painopiste on enemmänkin siirtynyt pois zombeista ihmisyhteisöjen välisiin taisteluihin.

    • rtyy567567

      Pitihän se arvata ettei Jadis Neganille tee mitään. Olisi ollut mahdollisuus taas yksinkertaisesti puolustuskyvyttömän Neganin saada pois sarjasta niin kuin monena kertana aikaisemmin, ensin Rick kauden ensimmäisessä jaksossa, sitten Carl Alexandrian portilla ja nyt Jadis yksinkertaisesti lyödä mailalla kostoksi Negan hengiltä. Mutta näemmä käsikirjoitusta venytetään että saadaan jaksot täyteen. Kuitenkin on kaksi jaksoa tätä kautta jäljellä ja luulen että seuraava jakso keskittyy nyt Neganiin ja tämän uhoiluun Sanctuaryssä. Viimeisessä jaksossa pitäisi Rick kumppaneineen hyökätä Sanctuaryyn jos haluavat että se kaatuu tällä kaudella. Tietenkin Negan luikkii taas pakoon ja kesän ihmetellään taas miten sarja jatkuu. Naurettavaa että aseettoman kaverin hengiltä saaminen on näin vaikeaa. Jos tämä loputtomalta näyttävä älytön sekava sota jatkuu 9.kaudella, sarja vie uskottavuutta ja ennen kaikkea katsojia. Sarja on keskittynyt vain kahteen persoonaan ja näiden väliseen erimielisyyteen. Niin kuin amerikkalaisilla on tapana, tuhoaminen ja valloittaminen on se ensimmäinen ja perimmäinen motiivi. Jos sarjan käsikirjoittajat olisivat fiksumpia, he keskittyisivät enemmän sarjan alkuperäiseen ideaan, eli selviytymiseen apokalyptisessä maailmassa ja Rick porukoineen lähtisi vain eteenpäin rakentaakseen jotain uutta sitä vastoin kun jäisi paikalleen sotimaan. Tavallaan nyt olisi koko amerikan manner vapaana. Mutta sarjan perimmäinen tarkoitus nyt kai on valloittaminen ja katsominen kenellä on isommat munat, Rickillä vai Neganilla. Kaikesta lähtökohdista huolimatta. Näinhän se aina on ollut.

      Ja miten nopeasti Terminuksen väki ja Whisperersit pyyhkäistiin pois sarjasta. Toivoisi näiden siis palaavan sarjaan. Eikös Terminuksessa jäänyt kuitenkin eloonjääneitä (ainakin yhteisön päällikkönainen) ja Whisperesien kokoa ei kait koskaan oikein selitetty.

      Jos tätä sotaa jatkuu vielä 9.kaudella, se saisi olla sarjan viimeinen kausi.

      • Z._ja_kummitusjuna

        Ei Terminuksen muija henkiin jäänyt. Carol ampui siltä jalan paskaksi ja avasi oven ja päästi zombit syömään.

        Kovin helpolla tosiaan Rick selviää yksin/yhden apurin kanssa isosta joukosta vihollisia, mutta Neganista ei sitten niin millään.

        Mutta kenet Negan näki tiellä ja poimi kyytiin, sen Dwigtin tyttöystävänkö vai Hilltopin muistisairaan ex-pomon Gregoryn? Ja miksi sitä kyytiläistä piti piilotella lopussa?


    • gfy5rt654

      Veikkaisin että Negan poimii kyytiinsä Lauran, sen joka tietää että Dwight toimii Rickin ryhmän hyväksi. Ainakin se oli joku jonka Negan tuntee. Lauran kohtaloa ei ole näytetty kun lähti karkuun tienvarresta Darylin iskiessä autosaattueeseen. Eikä sitä tiedetä mitä Lauralle tapahtui tuon jälkeen.

      Seuraava jakso voisi siis käsitellä tätä Lauraa takautuvasti, Neganin paluuta ja Dwightin ja Simonin petturuutta.

      Villi veikkaus loppukaudelle se että Aaron tuo ne naissoturit mukanaan kauden viimeisessä jaksossa ja Rick kumppaneineen iskevät Sanctuaryyn. Rickin porukka saa kaadettua koko Sanctuaryn komppanian. Taisteluiden keskellä tai sen lopussa juuri kun Rick on saamassa Neganin kiinni, helikopteri ilmestyy jostain ja Negan pakenee sen turvin pois. Jadis on helikoperissa.

      • Z._ja_kummitusjuna

        Oliko se helikopteri nimenomaan Jadisia etsimässä? Kovastihan muija sille koetti huidella ja valosoihtua heilutella, eli samaa porukkaa Jadis ilmeisesti on sen helikopterilentäjän kanssa, kuka se lentäjä sitten lieneekään ja mistä lähtöisin.


    • ghty5tu

      Kaatopaikalla kyllä on helikopterin laskeutumisalusta. Se näkyi siinä jaksossa jossa Rick nousee kaatopaikan päälle ja taustalla näkyy (tökerösti tehty trikkikuva) koko iso ja laaja kaatopaikka. Voisi siis oletettavan olevan kaatopaikan porukan/Jadiksen tuo helikopteri. Kun Rick meni yksin kaatopaikalle, hän näki tuon helikopterin ja se suuntasi juuri siihen suuntaan mihin Rick oli menossa eli kaatopaikalle. Tuo kaatopaikkahan on aika suuri paikka ja voihan siellä olla jokin muukin ryhmä josta ei olla vielä kerrottu. Jokin ryhmä josta Jadiksen porukka on aikoinaan irtaantunut. Niin kutsuttu hylkiö-ja poispotkittu ryhmä. Tämä Jadiksen porukka siis. Voi myös helikoperi liittyä tuohon esiintyneeseen Georgieen.

    • NeganCrimes

      8. kauden 15. jaksossa Negan palasi odotetusti Savioursien johtoon ja kukisti samalla Simonin ja Dwightin yritykset heikentää hänen asemaansa. Simon ja hänen uskollisimmat kannattajansa menettivät henkensä ja Dwight toimitti Rickille tietämättään virheellisen kartan Neganin tulevista hyökkäyssuunnitelmista. Onkohan kukaan pitänyt kirjaa miten monta Pelastajaa on jo menettänyt hengensä alkaen siitä moottoripyöräjengistä, jonka Daryl onnistui listimään singolla? Kuvittelisi noiden miehistötappioiden alkavan vaikuttavan rivijäseniinkin eikä vain edesmenneeseen Simoniin. Dwight kärsinee jonkinlaisen extrarangaistuksen, sillä Laura paljasti hänen kaksilla kortilla pelaamisen Neganille.
      http://walkingdead.wikia.com/wiki/Laura_(TV_Series)

      Muuten Daryl ja Rosita tekivät oman iskunsa asetehtaalle tappaen kaksi vartijaa ja ottaen Eugenen vangiksi, mutta tämä onnistui pakenemaan. Sinällään heidän olisi pitänyt vallata koko asetehdas ja napata mukaansa jo tehdyt ammukset. Kauden finaalijaksoa ajatellen Rickin, Maggien ja kumppaneiden mahdollisuudet Hilltopin puolustamiseksi vaikuttaisivat heikenneen. ja Negan näyttäisi porskuttavan entiseen malliin. Mikäli ne Oceansiden naiset tulisivat apuun, niin heillähän ei ollut enää omasta takaa keihäitä parempia aseita.

      Tässä jaksossa luettiin niitä Carlin jälkeensäjättämiä kirjeitä, mutta ne vaikuttivat osin varsin naiiveilta rauhan vetoomuksilta etenkin Neganin suhteen. Niin kuin joku täällä totesi, niin periaatteessahan suurin osa Amerikkaa nyt on vapaata maata, jossa asuu harvoja ihmisiä ja satunnaisia zombilaumoja, joten Rickin ja Neganin ei olisi pakko taistella samasta maapalasta.
      Noita zombeja lienee enemmän entisten suurkaupunkien alueilla ja vähemmän harvaanasutulla maaseudulla, minne suurin osa sarjan tapahtumistakin on sijoittunut.

    • tgfyr675

      Hyvä että Simonista päästiin eroon ja hänestä kehkeytyi hieno zombie.

      Kauden finaalijakso tulee olemaan mielenkiintoinen. Neganin olemassaolon ja Rickin ratkaisujen kannalta. Vielä siis ehtisi Rick Hilltopin puolustuksen asemesta hyökätä Sanctuaryyn kauden viimeisessä jaksossa. Aaron ilmeisesti sai Oseansiden naiset puolellen. Heillä on asearsenaalia ja ammuksia kuin armeijalla.

      Loogisesti ajatellen Hilltopilaisten olisi järkevintä vain edetä eteenpäin ja jättää kaikki tähän astinen taakseen ja keskittyä olennaiseen tuossa apokalyptisessa maailmassa eli selviytymiseen ja jälleenrakentamiseen. Se ei oikein tahdo onnistua jos yksi terrorisoi tuota aluetta. Mutta periamerikkaliseen tyyliin tärkeintähän on tuhoaminen. Ja tässä tapauksessa Sanctuaryn tuhoaminen.

      Kauden viimeisessä jaksossahan ehtii tapahtua vielä paljon ja luulen että Negan ja koko Sanctuary kaatuvat. Gregory sai Rickille Dwightin viestin perille, Aaron ehtisi takaisin Hilltopiin Oseansiden naisten kanssa ja yhdessä voisivat tehdä yllätyshyökkäyksen Sanctuaryyn.

      Villejä veikkauksia:
      Eugene voisi yhtä hyvin sabotoida Saviorsien ammukset joten vastarinta olisi vaikeampaa. Negan saadaan kiinni ja vangitaan. Morganhan rakensi selliä Alexandriassa aikaisemmin ja johon ei kuitenkaan ollut yksiselitteistä vastausta miksi hän rakensi sen. Ehkäpä juuri yhteisymmärryksessä Rickin kanssa Negania varten. Tuolloinhan Negan oli vasta terrorisoimassa aluetta ja tappanut Glennin ja muut. Tämä voisi siis olla Negania varten. Rick vangitsee Neganin joka tuntuisi aika absurdilta huomioon ottaen siihen mitä Rick on koko kauden ajan sanonut Neganin suhteen. Mutta miksi Morgan rakenteli tuota vankityrmää? Alexandriassahan poltettiin muutama talo. Hilltop kokonaisuudessaan voisi siis muuttaa fyysisesti takaisin Alexandriaan.

      Negan voisi kuolla kauden finaalijaksossa ja Whisperersit tulisivat siis takaisin 9.kaudella Georgien myötä. Uusi sota siis Whisperersien kanssa.

    • NeganCrimes

      No, nyt on sitten 8. kauden 16. eli finaalijakso nähty. Negan, joka ilmestyi sarjaan 6. kauden 16. jaksossa, saatiin vihdoin viimein kannattajineen kukistettua. Huomattava osa Saviourseja jäi henkiin ja he antautuvat suosiolla Rickin johtamalla liittoutumalle. Kuten arvata saattoi Rick ja Negan kävivät vielä kerran lähikamppailun, jonka Rick voitti. Kaulaan haavoittuneesta Neganista päätettiin tehdä elinkautisvanki esimerkkinä uudesta laillisemmasta ja rakentavammasta aikakaudesta. Tosin Maggie ja Daryl olivat ilmeisen tyytymättömiä siihen että Negan jätettiin henkiin ja he taitavat suunnitella jotain tämän listimiseksi sopivan tilaisuuden tullen.

      Kaiken kaikkiaan finaalijaksossa oli korostetun toiveikas tunnelma Pelastajien kukistumisen myötä. Oceansiden naiset luopuivat eristyksessä elämisessä ja tulivat Hilltopin avuksi, Eugene käänsi vielä kerran takkinsa ja sabotoi ammukset, ja jopa Jadis päätti nähtävästi liittyä osaksi laajempaa yhteisöä. Lisäksi Dwight säästyi Darylin ja muiden kostolta, ja hän lähti etsimään sitä vaimoaan. Morgan Jones lähti myös omilla teilleen ja hän esiintyy jatkossa tiettävästi "Fear the Walking Dead" tv-sarjassa.

      Silti noita 8. kauden tapahtumia olisi voinut hyvinkin nopeuttaa eikä vain säästää kaikki isompia ratkaisuja varsin laskelmoidusta kauden päätösjaksoon. Nähtävästi Alexandria, Hilltop, Kingdom ja muut lähiyhteisöt saavat nauttia hetken aikaan rauhallisimmista oloista. Tulevaisuuden kannalta uhkaavalta vaikutti ilmeisen valtava zombilauma, jonka Rick ja kumppanit havaitsivat korkean kukkulan päältä.

    • zombies

      Odotettu loppuratkaisu kaudelle. Meni niin kuin arvata saattoi. Mielenkiintoista nähdä millainen on tuleva 9.kausi. Todennäköisesti Maggie, Jesus ja Daryl suunnittelevat jotain Neganin osalta ja osoittivat varsin tyytymättömiltä Rickin ratkaisuun. Neganin kohtalo on siis vielä avoin tältä osin. Eugenelle jonkinlainen strategin rooli tulevalla kaudella ellei potkita sitten ulos Rickin yhteisöstä. Mielenkiintoista nähdä mitä Rick aikoo tehdä jäljelle jäävien Saviorsien osalta. Tulevalla 9.kaudella ilmeisesti Whisperersit tulevat sarjaan takaisin ja tuo jo aikaisemmin esitelty Georgie liittyy sarjaan jollain tapaa. Koska joka kaudella on ollut jokin uhka tai vastustaja, Whispererseistä tai tuosta Georgiesta olisi siis tähän.

    • Z._ja_kummitusjuna

      Mulla alkaa jotenkin olemaan kiintiö jo täynnä tätä sarjaa, mutta kai tuota silti pitää syksyllä taas ruveta katsomaan. Jatkuukohan se taas tästä samasta päivästä niin että seuraavat 16 jaksoa käsittelee kahden päivän tapahtumia tästä eteenpäin?

      Minkä hiivatin takia Negan piti kuitenkin jättää henkiin? No ei se tietysti Rickin sekoilut huomoioiden mikään yllätys ollut, alunperinkin olin siinä luulossa että Negan selviää mutta sitten kun Rick heilautti sitä lasinpalasta ja viilsi Neganin kurkun auki, luulin että loppu siitä viheltäjästä tuli sittenkin. Mutta ei. No, Rick kaivaa verta nenästään, eiköhän Negan taas ensi kaudella jollain konstilla pääse vankilasta karkuun ja taas juostaan pirusti peräkkäin pitkin maita ja mantuja Rickin kanssa.

      Aseiden räjähtäminen Pelastajien käsiin oli mielestäni aika tökerösti tehty sekin, samoin kuin se rantapimujen ilmestyminen Hilltoppia pelastamaan viime hetkellä.

      Tuo loppu oli toisaalta mielenkiintoinen että Maggie ei tietenkään tykännyt kun Rick säästi Neganin. Se että Jesus on, ainakin näennäisesti, nyt Maggien puolella ei mikään yllätys ole, mutta että Darylkin kääntyy Rickiä vastaan, se yllätti. Miehet ovat kumminkin kokeneet kaikenlaista yhdessä, mm. silloin kun Rick, Daryl ja Michonne joutuivat sen Joen koplan kynsiin, ja Rick teki Joesta selvää sekä siitä paksusta pedofiilistä joka meinasi Carlia panna perseeseen, niin sen jälkeenhän Rick ja Daryl juttelivat "olevansa veljeksiä". Tosin en muista oliko se Rick joka näin sanoi Darylille, vaiko Daryl Rickille, mutta ihmettelen kyllä että Daryl nyt on kääntymässä Rickiä, ja samalla tietysti Michonnea, vastaan.

      No se nähdään syksyllä sitten että mihin tämä johtaa, hyvä tietysti että jotain mielenkiintoa sarjaan jää.

      Nyt kun kaikki tämän hetken turhimmat henkilöt eli pappi Gabriel, Kuningas, hänen aseenkantajansa, se ärsyttävä pikku nappula, entinen teräsmummo Carol, seinähullu Morgan, lesbo Tara, jeesustelija Jeesus, kaatopaikkaprinsessa ja seniili Gregory jäivät henkiin, niin Simon oli enemmän ruutuaikaa saaneista hahmoista ainoa joka heitti henkensä loppuhuipennuksessa, hänkin tietysti jo viikko ennen finaalia.

      Kyllä isommalla kädellä olisi saanut karsia porukkaa pois, mutta päinvastoin käsikirjoittajathan lisäävät jengiä tuomalla sen rantapimujen porukan mukaan ja vielä on odotettavissa sen pari jaksoa takaperin nähdyn tädin porukankin tuovan lisähenkilöitä ensi kaudelle.

      No onneksi Morgan ei enää sarjassa esiinny, vaikkei kuollutkaan.

    • NeganCrimes

      Joo, kieltämättä 7. ja 8. kausi ovat antaneet paljon aineksia kritiikille kuten erittäin hidas ajankulku ja tapahtumien pyöriminen Rick vs Negan asetelmassa. Monien muiden henkilöhahmojen kehittely on jotenkin pysähtynyt kuten Michonnesta on tullut Rickin sopuisa vaimo ja "force of nature" Carolin tehtäväksi on tullut lähinnä pitää Kingdomia kasassa. Sen jälkeen kun Ezekiel menetti pääosan taistelijoistaan ja tiikerinsä hänet on tullut lähinnä sivustakatselija eikä enää mikään liittoutuman tärkeä johtaja. Muutenkin Ezekiel ja tämän tapparaa kantava aseenkantajansa oli ehkä turhankin sarjakuvamaisia hahmoja. Olen täysin samaa mieltä että osa noista turhista henkilöistä voisi häivyttää sarjasta 9. kaudella tavalla tai toisella.

      Tuo Neganin henkiin jättäminen oli Rickiltä käsittämätön päätös etenkin kun ottaa huomioon miten runsaasti noita Savioursien rivimiehiä on tapettu eri tilanteissa, mutta itse pääpahis jätetään henkiin. Pelkään pahoin että ensi kaudella nähdään tilanne jos joku toteaa "Negan has escaped" tai Rick alkaa väitellä Darylin ja Maggien kanssa tämän kohtalosta. Tv-sarjan logiikassa on tietysti vähän huvittaa miten sivuhenkilöiden elämät on huomattavasti halvempia kuin päähahmojen henget, jotka eivät kuole esimerkiksi rynnäkkökiväärin laukauksiin tai äkilliseen puukotukseen.

      Mitä tulee vielä Eugenen rooliin, niin hänen tekemänsä ammusten sabotointi oli sikäli erittäin riskialtis temppu että kuka tahansa Saviorsien rivimies olisi saattanut testata niitä ennen tulitaistelun alkua. Eugenen aiempi temppu eli Savioursien nuolien ja muiden teräaseiden myrkyttäminen zombien bakteereille aiheutti paljon vahinkoa Hilltopin asukkaille ja sinne paenneille ihmisille, mutta nähtävästi se on nyt anteeksiannettu.

      Rolling Stone -lehdessä on myös yksi tuore artikkeli, jossa pohditaan 'The Walking Dead': What the Hell Happened to This Show?
      https://www.rollingstone.com/tv/news/the-walking-dead-what-went-wrong-with-this-show-w519044

      Aika paljon pitää käsikirjoituksen parantua että sarjan mielenkiinnon saisi palautettua entiselle tasolle 7. ja 8. kauden jälkeen. TV-sarjan pitäisi ehkä olla vähemmän uskollinen Robert Kirkmanin sarjakuvalla ja välttää sitä toistoa että kuvaruutuun tuodaan vain entisestä pirullisempia pahiksia pienen rauhan ajan jälkeen.

      Kuvittelisi että Rick ja kumppaneita kiinnostuisi jatkossa haravoida vähän laajemmin lähiympäristöä kuten entisiä suurkaupunkeja kokonaistilanteen selvittämiseksi. Tuntuisi järkevältä raivata joku suhteellisen helposti puolustettava alue kokonaan vapaaksi zombeista ja yrittää löytää joku vesivoimalaitos sähkönjakelun turvaamiseksi ja öljynjalostamo polttoaineen turvaamiseksi. Suurin osa asuinrakennuksista ja tuotantolaitoksista lienee vielä kohtuullisessa kunnossa sillä kysehän ei ole ydinsodasta vaan zombie apocalypsesta.

      • Z._ja_kummitusjuna

        Joo. Kuusi kauttahan meni niin että jokaista jaksoa oikein odotti ja vaikka siihen väliin tietysti mahtui tylsempiäkin jaksoja, niin olivat nekin sentään täyttä tykitystä 7. - 8. kausien jaksoihin verrattuna.

        Michonne tosiaan unohtui minulta tuosta listasta sarjan turhimmista hahmoista. Hänellä ei todellakaan ole ollut mitään käyttöä sen jälkeen kun rupesi heilastelemaan Rickin kanssa, ei mitään.

        Dwightin jatko kiinnostaa. Daryl uhosi jälleen kerran tappavansa hänet, mikäli vielä näkee, joten eiköhän Dwight ole kirjoitettu sarjasta pois ja hän jatkaa yksinään morsiamensa etsintää. Harmi, Dwightiä olisi katsellut paljon mieluummin kuin näitä turhimuksia, jotka eilen kirjoittamassani paasauksessa mainitsin.


    • rty9056i7

      On kuitenkin käsittämätön päätös käsikirjoittajien taholta se että pääpahis jätettään yllättäen henkiin, ottaen huomioon mitä tämä on saanut aikaan ja ottaen huomioon sen uhon ja vimman millä tavalla Rick porukoineen ylipäätään lähti koko sotaan. Kaikki Saviorsithan piti alun perin nirhata etenkin pääpahis Negan. Kuitenkin mennyt 8.kausi oli kaikin puolin sekava ja eikä oikein ottanut selvää mitä käsikirjoittajat oikein hakivat tällä kaudella ja oliko koko konsepti edes hallussa. On mielenkinntoista nä'hdä tulevalla kaudella saako sarja takaisin uskollisuutensa vai jatkuuko päämäärätön säheltäminen. Voisi kuvitella että muutama jakso menee taas yhteisön rakentamiseen ja ehkä osa sivuhenkilöistä Morganin ohella lähtee omille teilleen sillä näissä sivuhenkilöissä on paljon ns. turhia ja mielenkiinnottomia henkilöitä kuten Ezekiel, Saviorsien koko henkiin jäänyt porukka, typerä pikkupentu ja Jeesusteleva Jeesus.

      Jos siis tulevalla 9.kaudella tuodaan uusi ryhmittymä, esim. paljon esillä ollut Whisperers, niin odotettavissa siis on uusi päämäärätön ja idioottimainen sota mitä juuri yhden kauden (kärsittiin) taisteltiin. Toivoisi siis sarjan uskollisuuden nimissä nyt tulevan jotain muuta.

      • Oletko lukenut sarjakuvia, että miten näissä Neganille käy? Onko tv-sarjan käsikirjoitajat ottanut tässä taiteellisia vapauksia vai mennäänkö sarjakuvien mukaan. Nämä kaksi menevät vain osittain käsi kädessä, ja esimerkiksi Daryl:n hahmoa ei sarjakuvissa ole lainkaan.


      • NeganCrimes

        The Walking Dead Season 9 palaa kuvaruutuihin lokakuussa 2018, ja alustavien tietojen mukaan siinä tapahtuisi "quantum leap forward" eli tapahtumissa mentäisiin selvästi eteenpäin 8. kauden finaalijakson jälkeisistä tunnelmista. Showrunner Scott M. Gimplen korvaa yksi sarjan kirjoittajista ja tuottajista, Angela Kang.

        "The show will evolve in a huge way [in season 9]. They'll be dealing with things we haven't seen them deal with before and dealing with each other in ways that we haven't seen before. What [the writers] have planned ... it just feels new. It feels like an evolved show. [The past eight seasons] very much lived in the world that Rick began with. It was so informed by the pilot. It just takes this quantum leap forward in the stories we're telling."

        Maggie Rheen (os. Greene, näyttelijä Lauren Cohan) on vahvistettu olevan mukana myös 9. kaudella, ja jos sarjassa tapahtuu tuo oletettu aikahyppy, niin hänellä pitäisi jo olla vauva tai pieni lapsi tuossa vaiheessa. Carl Grimesin (näyttelijä Chandler Riggs) kannalta tuo aikahyppy tuli turhan myöhään, sillä kaveri ehti vanheta 8 vuotta sarjassa ennen kuin joutui zombin puremaksi vaikka hänen roolihahmonsa tapauksessa kyseessä taisi alle 3 vuodesta. Myös Rickin (tai Shanen) tyttären Judith Grimesin esittäjän pitäisi näyttää 9. kaudella vanhemmalta.

        Mitä tulee tv-sarjan suosioon, niin 5. kaudella sen katsojakeskiarvo oli noin14 miljoonaa, mutta 8. kaudella tuo katsojakeskiarvo on pudonnut jo alle 8 miljoonan. Kahden viimeisen kauden jälkeen sarjan tuottajilla ja käsikirjoittajilla onkin iso homma palauttaa katsojien ja pitkäaikaisten fanien kiinnostus entiselle tasolle.


    • gnjhji

      Odottaisi tulevalta 9.kaudelta jotain hieman erilaista kuin mitä 8.kausi tarjosi. Mennyt kausi oli paikoitellen sekava ja epämääräinen. Tosiaan sarjassa mennään nyt eteenpäin ja ollaan ajassa jossa Maggie on saanut lapsen, Alexandria jälleenrakennettu ja Maggie käyttänyt Georgien ohjeita joita tältä sai. Alexandria elää ilmeisemmin rauhallista aikaa. Sarjaan oletettavasti palaavat nuo paljon spekuloitu Alpha ja Whisperersit joista tulee uusi haaste Alexandrialle ja Rickille.

      Mielenkiintoista nähdä mitä Jadis sarjassa tekee ja kuka muu on poistunut Morganin lisäksi sarjasta ja saadaanko mystiseen helikopteriin vastaus tulevalla kaudella. Täytyy siis tapahtua paljon jotain erilaista kuin merkityksetöntä ja päätöntä säheltämistä mitä mennyt kausi tarjosi. Käsikirjoittajien tehtävänä on palauttaa sarjan uskollisuus takaisin. Uusi päätön sota (ehkä Whisperersejä vastaan) ei minun mielestäni sitä tule tekemään.

    • Z._ja_kummitusjuna

      En tiedä ymmärsinkö oikein mutta jostain luin että sarjassa hypättäisiin nyt kaksi vuotta eteenpäin siitä kun Neganin porukka kukistui.

      Ihmettelen vaan sitä, että kun tuossa kauden lopetusjaksossa viriteltiin sitä Maggien, Darylin ja sen tukkajumalan koplaa niin kaksi vuottako ne ovat nyt sitten keskenään päivitelleet sitä että Rick jätti Neganin henkiin? Mahtaa olla katkeruus huipussaan.

    • Zombies

      Olen saanut myös sellaisen käsityksen että sarja hyppää reilusti eteenpäin; Maggiellä on lapsi, Alexandriaa rakennetaan uudelleen ja edelliset yhteisöt, Saviorsit mukaan luettuna elelevät yhteisössään. Ilmeisesti Jadis liittyy myös tuohon yhteisöön.

      Luultavasti tuleva kausi keskittyy enemmän taas zombie-probleemaan mitä se oli kaudella 6. Zombiet ovat siis pääteemana mitä ne eivät olleet kausina 8. ja 7. Mutta jo kaudella 8 paljon väläytettyjä Whisperersejä ja niiden tulemista myös arvuutellaan. Kuitenkin lähes joka kaudella on ollut se ns. Rickin arkkivihollinen niin miksikäs ei nyt tulevalla kaudella. On jopa väläytetty että Dwightin kadonnut vaimo olisi Whisperersien sadistinen johtaja Alpha.

      Yhdeksäs kausi taitaa olla hyvin erilainen kuin edeltävä kahdeksas kausi. Luulen että kausi alkaa varsin seesteisissä tunnelmissa. Alexandriaa kunnostetaan ja kaikki vanhat yhteisöt asuvat todennäköisesti Alexandriassa. Tai osa Hilltopissa (Maggie) ja osa Alexandriassa (Rick). Toivon mukaan ei mitään yletöntä ihmissuhdedraamaa tai vastaavaa.

      Suosiossaan ja katsojaluvuiltaan mennyt 8. kausi oli surkein ja omasta mielestäni paikoitellen puuduttavaa katsottavaa ja paikoitellen myös kieli poskella kyhättyä järjetöntä sotaa jossa kadotettiin koko sarjan perimmäinen teema. Toivottavasti käsikirjoittajatiimi on ottanut tämän tosissaan ja palaa siihen tunnelmaan missä sarja oli (katsojaluvuiltaan myös) vielä kausilla 4. ja 5. niin kuin on spekuloitu.

      Se mitä Neganille tapahtuu tai on tapahtunut, on mysteeri ja voi olla että hän on tuon yhteiskunnan jäsenenä (mikä kuulostaa absurdilta), Maggie ja Jeesus ja Daryl ovat luopuneet Neganin kohtalosta, tai Negan edelleen vankina. Ehkä hänestä on Rickin mielestä hyötyä tulevissa "sodissa", tai jotain sen suuntaista.

      Odottaisi Jesukselle ja Aaronille tulevalla kaudella näkyvämpää roolia sarjassa. Olivat aika pimennossa edellisillä kausilla. Ja toivottavasti tuohon hiton helikopteriin saadaan jonkinlainen vastaus, liittyy vahvasti Jadikseen.

      Sarja kuitenkin on Rickin tarina ja ensimmäinen luku oli saraalasta pääsy ja siitä eteen päin, toinen luku vaimonsa kuolema ja kolmas luku poikansa kuolema. Neljäs luku vielä Neganin ja Saviorsien kukistaminen. Ottaisiko Walking dead tästä näkökulmasta aivan eri suunnan ja jättäisi Rickin pois sarjasta kokonaan, joko kuolemalla tai lähtemällä, paljon spekuloitu uusi suunta sarjassa jo tulevalla 9.kaudella. "Season 9: The Walking Dead will be very different show". Mutta millä tavalla erilainen, on eri juttu.

    • rt7565775

      "Season 9: The Walking Dead will be very different show". Toivotaan todella. Ylipäätään koko Neganin olemassaolo sarjassa venytettiin liian pitkälle ja tuota kahden kissa ja hiiri-leikkiä ja päätöntä sotaa oli sarjassa liikaa. Neganista olisi voinut päästä eroon yhdessä kaudessa kuten kuvernööristä.

    • Zombies

      Kuitenkin Walking Dead on ollut aina Rick Grimesin tarina. On sarjan jatkon ja suosion kannalta tuhoisaa jos Lincoln jättäisi sarjan kokonaan. Olihan muutama vuosi sitten huhuttu että Reedus jättää sarjan mutta hän edelleen mukana. Suurempi palkkio (20 milj.) on tehnyt tehtävänsä. Voi olla että Lincoln poistuu sarjasta hetkeksi, lähtihän Lennie Jameskin nyt Fear of Walking Deadiin. Lincoln voisi tehdä siis samoin. Ja niin kuin artikkelissa mainittiin, Rickin tarina jätetään avoimeksi ja siis voisi joskus palata sarjaan. Kaikesta huolimatta Walking Dead on kyllä kärsinyt inflaatiota ja edellinen 8. kausi oli osoitus siitä miten hukassa käsikirjoitus paikoitellen oli ja voi olla että tuleva 9. kausi on sarjan viimeinen. Ja kestääkö sarja Rickin lähtemistä todella. Onko Norman Reeduksesta täyttämään Rickin jättämää aukkoa sarjan "päähenkilönä". Rickin lähteminen sarjasta tarkoittaa automaattisesti katsojien ja todellisten fanien kaikkoamista. Amerikassa on tapana että sarjan suosio ja jatkuminen ovat yhteydessä toisiinsa. Jos ei tarpeeksi katsojia, sarja yksinkertaisesti lopetetaan. Jos ymmärsin oikein, Lauren Cohankin on sarjassa enää vain 9.kauden puoli väliin asti.

    • NeganCrimes

      Joo, voi olla että 9. kausi jää The Walking Deadin viimeiseksi kaudeksi sillä Daryl Dixon (Norman Reedus) tuskin voi yksin sarjaa pelastaa jos ja kun Rick Grimes (Andrew Lincoln) ja Maggie (Lauren Cohan) häivytetään sarjasta 6 ensimmäisen jakson aikana. Ehkä Lincoln haluaa tehdä 8 vuoden jälkeen jo jotain muutakin kuten elokuvarooleja tai olla toisessa tv-sarjassa kuten Cohan tulee tekemään. Game of Thronesista tuttu Emilia Clarke on ainakin päässyt tv-roolinsa ansiosta suhteellisen isoihin elokuvarooleihin mm. Terminatoriin ja Star Warsiin.

      Vaikka Negan hävisi taistelun Rick Grimesille, niin hän taisi onnistua tuhoamaan Walking Dead tv-sarjan 7, ja 8. kauden aikana. Savioursit ilmestyivät sarjaan 6. kauden 6. jaksossa, jossa Daryl tapasi ensimmäistä kertaa Dwightin ja Negan itse teki ensiesiintymisessä 6. kauden 16. jaksossa. Kuten moni muukin on todennut, niin tuota Rickin ja Neganin ja heidän liittolaisten yhteenottoa riitti sitten kyllästymiseen asti ja siiihen sisältyi paikoitellen epäuskottavia ja pitkittäviä juonenkäänteitä. Tuota juonta olisi voinut hyvin tiivistää ja Neganista olisi pitänyt päästä eroon esimerkiksi 8. kauden 8. jaksossa ns. mid-season finalessa, jolloin loput kauden 8 jaksoa olisi seurattu elämää Neganin jälkeen. Tuohon mennessä Jadis olisi voinut napata vaikkapa Neganin vangiksi ja tehdä hänestä lopun ja Rick kumppaneineen olisi kukistanut loput Simonin johtamat Savioursit. Mutta noihin ei käynyt!

      Nähtävästi 9. kauden alussa Rick ja Maggie vielä jäähdyttelevät ennen sarjasta katoamista 6. jaksoon asti. Ketähän muita pitkäaikaisia hahmoja sarjaan sitten mahtaa jäädä Darylin ohella? Carol, Michonne, Tara, Rosita, Eugene ja Gabriel ovat sieltä henkilögallerian pitkäikäisimmästä päästä. Mahdollisesti Hilltopin Jesuksella, Oceansiden Cyndiellä, ex-kuningas Ezekielillä ja joilakin entisille Saviorseille saattaisi olla jonkinlainen rooli tulevalle kaudella. Ehkä huonoin vaihtoehto on se että sarjaa pitkitetään vaikka käsikirjoittajien ideat olisivat loppua ja katsojaluvut laskussa, ja sitä jatketaan vanhasta tottumuksesta kuin jotain vanhaa poliisisarjaa.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1818
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1799
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1577
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1132
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe