Masennus tulee taas - tunnen sen.

menenpimeään

Ensimmäinen, kolme vuotta kestänyt masennusjakso minulla alkoi jo vuoden 2003 syksyllä.
Välillä olen ollut oireeton jopa muutamia vuosia, mutta masis uusii aina uudelleen, olen ollut kolme kertaa osastollakin psykoottisuuden vuoksi. Minulla ongelma on, että oireet tulevat voimakkaina tosi äkillisesti esim. voimakkaat kuolemantoiveet ja itsemurhan suunnittelu jo alkuoireina. Minulla on psyykelääkitys estämään psykkoosia, mutta varsinaisesti mielialalääkkeitähän ne ei ole, enkä mielialalääkkeitä heti haluaisikaan, kun niissä on omat kiusalliset haittavaikutuksensa, kuten orgasmin saannin vaikeus jne. Olen kokeillut lähes kaikkia valmisteita ja Cipralex oli minulle paras ja tehokkain masennuksen hoitoon. Mutta, auttakaa, mitä teen nyt? Olen taas aloituspisteessä, en haluaisi vielä lääkkeitä, mutta haluan helpotusta oloon, jos on jotakin muuta mitä voisin tehdä. Kaikki neuvot ovat nyt tarpeellisia.

10

239

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JotainAsioita

      "Mutta, auttakaa, mitä teen nyt? "

      Tuossa kohtaa pitäisi jo oppia sellainen tapa, että alkaa miettiä, mistä masennus tänään sai syyn alkaa. Minulle esim. tulee masennus, kun on lokakuu, aurinko on alhaalla ja muistuu mieleen alakuloiset tieni-iän muutamat vaiheet, vaikka koulu. Silloin, kun pelkäsi, ettei osaa tehdä läksyjä oikein, ei koskaan saa hyviä numeroita tai koko uusi kieli, ruotsi tai saksa ei menekään niin hyvin kuin haluaisi, pettyi itseen.

      Siis pitäisi tunnistaa kipupisteen syy, mistä tää tulee ja mitä toimia teen, etten ala märehtiä. Positiivinen ajattelija Martin E.P. Seligman, jolla on kirja, Optimistin käsikirja, hän kouluttaa myös positiiviseen ajatteluun.

      Voit yleensä reagoida asioihin monella tavalla. Käsitykset eivät ole harmittomia, jos on tuollainen vika, ne vaikuttavat tunteisiin ja toimintoihin . Niistä voi riippua masentuuko ja antaako masennukselle periksi, vai pysyykö hyväntuulisena ja toimii rakentavasti. Seligmanin ja kumppaneiden kurssilla tehdään näitä harjoituksia. Annetaan esimerkkejä vastoinkäymistilanteista, kurssilaiset eläytyvät ja vastaavat omalla tavallaan.

      "Vastoinkäyminen: Huudat lapsillesi, kun nämä eivät tee läksyjään.
      Käsitys: Olen huono äiti.
      Seuraukset: Sinusta tuntuu tältä (tai teet). Masennut, kun et osaa motivoida lapsiasi."

      Seligmanin selitys:
      " Kun selität käytöksesi lapsia kohtaan ajattelemalla, että olet huono äiti, seurauksena on alakuloisuus ja vastahakoisuus kehottaa lapsia tekemään läksynsä. Kun yleensä selitämme ikävyydet johtuviksi PYSYVISTÄ, YLEISISTÄ JA HENKILÖKOHTAISISTA PIIRTEISTÄ, kuten siinä, että olen huno äiti, seurauksena on lannistuminen. Mitä pysyvåmmästä piirteestä on kys. sitä pitempään alskuloisuus kestää. "

      Näitä tilanteita reagoida voisi kirjata ylös ja muuttaa tapaa suhtautua asiaan. Kun tulee vastoinkäyminen, mikä tunne tulee, mitä ajatuksia seuraa. Es. Ystävä soittaa, sinulla on tunne, että hän haluaa lopettaa heti puhumisen, mitä seuraa. Se vähän alkaa masentaa. Kurssilla ohjataan hommaan näin:

      Teet niistä kirjanpitoa, jossa ensimmäinen osa:
      1. on itse vastoinkäyminen, se voi olla mitä vaan, es. vuotava hana, kaverin nyrpistys.
      Pyri olemaan tilanteesta objektiivinen, kuvaa tilanne, mitä tapahtui, ei sen arviota.
      2. Es. Riitelit puolisosi kanssa, silloin kirjoittaisit objektiivisesti: "Hän oli onneton jostain, mitä sinä olit tehnyt tai sanonut." Älä sen sijaan kirjoita, että "hän oli epäreilu", kun kuvaat vastoinkäymisiä. Se on jo johtopäätös, ja sen ehkä kirjoitat seuraavaan kohtaan, "käsitys".

      "Omat käsityksesi ovat samaa kuin oma tulkintasi vastoinkäymisestä. Ole tarkkana, että erotat toisetaan ajatukset ja tunteet, (Tunteet kuuluvat kohtaan "seuraukset"). "Pilasin laihdutuskuurin" ja "olen aivan surkea,", ovat omia käsityksiäsi."

      Vastoinkäymistilanteiden kirjaamisen jälkeen niitä voi läpiluke ja pitäisi alkaa hoksata yhteys omien käsitysten (tunteet) ja seurausten välillä. Tulet huomaamaan, että pessimistiset selitykset aiheuttavat pessimistisyyttä ja alakuloisuutta, kun taas optimistiset käsitykset aiheuttavat optimistisyyttä ja lisäävät tarmoa.

      Seuraava askel kurssilla on muuttaa totuttuja käsityksiään, jotka tulevat heti mieleen, kun sattuu joku vastoinkäyminen, reaktiosi siihen muuttuu välittömästi. On olemassa muutama v, varma keino muuttaa tapoja.
      1. Homion suuntaaminen muualle, masentavan ajatuksen/ten sijasta ajatteleemuualle
      2. Vastaväitteet, tekee itselle vastaväitteitä.
      3. Maltillinen suhtautuminen.

      Evoluutio on tehnyt ihmisestä sellaisen, että hän miettii huonojakin puolia, ei vain hyviä, muuten uhkaa sukupuutto. Tunteet ovat myös yksi evolutiivinen keino varoittaa ihmistä, ei tee sitä mikä on huonoa. Niistä voi tulla ajatustapa, eikä ole helppoi päästä eroon pessimistisistä ajatuksista. Seligmanin mukaan ne ovat alkeellisia, biologisia muistuttajia tarpeista ja vaaroista. Evoluution on tehnyt alle murrosikäisistä lapsista lannistumattomia optimisteja. Evoluutio varmistaa, että aikuisemmat huolehtivat jälkeläisistään olemalla huolissaan. Mutta primitiiviset vaikuttajat voivat tehdä elämässä useat toimintakyvyttömiksi ja pilata tunne-elämän laadun.

      Jatka itse tutkimalla mitä netistä löytyy muuntelemalla hakua, google tarjoaa vaihtoehtoja.

      "positiivinen psykologia"
      "positiivinen psykologia harjoituksia"

    • menenpimeään

      Kiitti vastauksesta!
      Tässäpä sitä juuri mietitään, että mikä on ehkä tällä kertaa ollut se suurin laukaiseva tekijä. Kuten aiemmin kerroin, niin minulla alkaa vähän epätyypillisesti masennusoireet heti erittäin voimakkaina, jolloin ei ole kapasiteettia esim. muisti ja kognitiiviset taidot ihan parhaimmillaan. Joudun tekemään itseni kanssa töitä normaalistikin jatkuvasti, joten tietyt luettelemasi keinot ovat tuttuja. Pahassa tilanteessa niitä ei aina vain osaa käyttää. Ja minulla on ehkä eri tyyppinen masennus kuin se mitä sinä kuvailit. Reagointi kuvailemallasi tavalla ei ole juuri se minun tapani.
      Mitkä ovat nykyisin ne vaihtoehtokeinot ja valmisteet, joita voisi käyttää ennen kuin turvautuu lääkkeisiin? Jos joku on saanut joistain luontaistuotteista apua, niin olisi se myös kiinnostava tieto.
      Luulen, että oma masennukseni ja psykoottisuuteni on kirjattu jo geeneihin ja DNA:n, kun uusiutuu niin omanlaisesti.

    • Löytyy.lievää

      Tee hakuja , tulee vaikka kuina tarjolle, mutta ei niitä tänne saa.
      mäkikuisma luontaishoito
      kärsimyskukka luontaistuote
      mieltä rauhoittavat yrtit
      lääkeyrtit

      Mäkikuisma irrotaa kehosta proteeseja tai jotain tällaista, sanoi eräs lääkäri, ettei saa käyttää. Luulen, kyllä, että kovassa hädässä aina parempi käyttää lääkeyrttejä kuin päihteitä. Niitä ei pidä käytää, ne tuovat vain addiktion.

      Mäkikuismalla tai jollain masennusta helpottavalla yritillä pääse eroon addiktiosta helpommin, kun haluaa vierottua jostain aineista, suosittelen itse tutustumaan, mitä siitä sanotaan.

    • yuy3uyu5r

      "Luulen, että oma masennukseni ja psykoottisuuteni on kirjattu jo geeneihin ja DNA:n, kun uusiutuu niin omanlaisesti. "

      Vaikka olisikin, sen kanssa on parempi pystyä elämään. Evoluutio odottaa jokaisen tänne tulleen voivan jatkaa elämää. Siinä on tavallaan särmä, joka kasvattaa nöyryyttä. Älä luovuta, vanhat taudit eivät estä uusien elämistä.

    • Näinnykkänää

      Masennus usein helpottaa kun siitä kärsivä itse kykenee myöntämään kyseessä oleva sairaus. Myönnät masemnnnuksesi olemassaolon, mutta vähättelet oman tilasi vakavuutta. Vähän vaikuttaa, että et ole vielä siinä pisteessä, mutta matkalla siihen. Tuossa vaiheessa ottaisin sinuna jo lääkkeet. Jotkin orgasmivaikeudet ovat pientä verrattuna siihen miten ne oikeasti voivat elämääsi helpottaa. Tutustu siis itsenäisesti ja lääkärin kanssa eri lääkkeisiin. Ehkä löydät itsellesi sopivan.

    • AloitaTästä

      Lääkärin kanssa lääkkeet tietenkin syytä käydä läpi ja uskoa ohjeita.

      Luontaishoito on aina lievää, mutta silloin muutetaan koko elämäntapa luonnonmukaiseksi, uni- ja ruokarytmi, liikunta, ulkoilu, meditointi, ruumiillinen työ ja stressin vähentäminen joitakin niistä.

      Pujoa on käytetty kuivattuna tyynyn sisällä, jotta uni tulisi, versoja kerätään alkukesällä, kun ne ovat pieniä ja kuivataan. Niitä ei syödä sellaisinaan, mutta mm. Brittein saarilla sitä on vesilintuja paistaessa käytetty linnin sisälle mausteena. Kuivattua pujoa tyynyyn, että uni tulisi.

      Masennukseen on tässä artikkelissa tietoa, itse osti apteekista mäkikuismaa, joka oli tabletteina ja se on todellakin melkein kuin lääke, mutta vaikutus on pahasti sairaallle liiankin lyhyt. Olin ennen leikkausta saras, enkä tiennyt miten hoidan, ostin noita.
      Vogelilla on tippoja, mutta on parasta tehdä ennen hankintoja netistä hakuja, es. "luonnonyrtit tai luontaishoito masennus"

      http://www.aikakauslehdet.fi/content/aikakauslehti_opinnoissa/artikkelipankki/rohdot_helpottavat.htm

      Pahin virhe on sortua käyttämään päihteitä, koska niistä tulee liian kalliit seuraukset ja ne pilaavat läheistenkin elämän. Lue artikkeli se on todella oikeaa juttua, olen itse noita tutkinut ennen, kun taas ehdin, ehkä kpkoan tietoa luontaisyrteistä maennukseen.

      Haku:"kärsimyskukka masennuksen hoito"

      https://www.vogel.fi/terveys/kress_masennus.php

      http://magneettimedia.com/rauhoitu-karsimyskukan-avulla/

      http://luontaisterveys.fi/index.php/2009/06/luontaistuotteet-tuovat-helpotusta-masennukseen/

      https://uupuneentarina.wordpress.com/hoitavia-lisaravinteita/aivobuusterit/

      http://www.terveydenhoitouutiset.fi/terveysvinkit/valoa mieleen apua jannittamiseen/

      https://askelterveyteen.com/12-luonnollista-helpotusta-ahdistukseen/

      https://feelvivid.fi/fi/home/9-karsimyskukka-uutejauhe-100-g-6430049982069.html
      http://luontainenterveys.fi/index.php/tuotteet/kaersimyskukka/

      "Kärsimyskukka

      Vaikuttavat aineet:
      Kärsimyskukka sisältää flavonoideja, kumariineja, eteeristä öljyä ja harmaanialkaloideja.

      Passioflora-suvussa on noin 400 lajia ja ne ovat kotoisin lämpimistä maista Keski- ja Etelä-Amerikasta sekä Itä-Intian saaristosta. Koristekasveista poiketen vain Passioflora incarnata L. käytetään lääkinnällisenä kasvina. Sitä luonnehditaan "keskitien rohdoksi", sillä siinä yhdistyy muiden rohdoskasvien ominaisuuksia, mutta miedompana. Esimerkkinä orapihlaja, joka on voimakkaampi sydän- ja verenkiertorohdos, ja valeriaana rauhoittaa paremmin. Kärsimyskukka lievittää ahdistusta ja hermostuneisuutta sekä hermostoperäisiä sydänvaivoja. Unettomuuteen se auttaa etenkin henkilöillä, joilla ajatukset alkavat kiertää kehää nukkumaan käydessä; kärsimyskukka on ns. kehää kiertävien ajatusten pois päältä -kytkin.

      Insomniasta ja/tai painajaisista kärsivät voivat saada suurta hyötyä sekoittamalla teeksi lakkakääpää , laventelia ja kärsimyskukkaa, tai valeriaanaa ja karsimyskukkaa. Jos rauhattomuus vaivaa koko ajan, kannattaa yhdistellä rauhoittavia ja keskittymiskykyä parantavia rohdoskasveja säännölliseen päivittäiseen käyttöön, jolloin nukkumaan käydessä ei tarvitse yrittää taltuttaa koko stressikuormaa kerralla. Krooniseen rauhattomuuteen ja keskittymiskyvyn puutteeseen sopivat hyvin adaptogeenit, jotka vaikuttavat Kiinalaisen lääketieteen sydämen alueelle, kuten ruusujuuri ja ashwagandha.

      Eräässä randomoidussa, placebo-kontrolloidussa kaksoissokkotutkimuksessa kärsimyskukan vaikutus oil verrattavissa oxazepam- ryhmässä havaittuihin vaikutuksiin.

      Käyttötarkoitus:
      Sileälihaskouristukuksia laukaiseva, unettomuuteen, tuska- ja rauhattomuustiloissa, hermostoperäiset lihasjänteyshäiriöt, lievästi verenpainetta laskeva.

      Annostus:

      1 teelusikallinen 1 - 2 kertaa illassa, sekoitettuna kuumaan veteen, jugurttiin tai mehuun."

      Jotain löytyy kai Prismasta, K-kaupoista, Lidlistä, Pyydä prisman myyjää tilaamaan jotain edellämainituista.

    • Hyvä.vinkki
    • menenpimeään

      Kiitos viesteistä! Yritän ottaa noista valmisteista selkoa.

    • JumalaHaluaaNäin

      Rukoilen joka päivä trollitoimittajien väkivaltaista, kivuliasta, todella hidasta kuolemaa. AAAAAAh, laukesin.

    • Hei,

      Oletko miettinyt, että voisit saada helpotusta oloosi myös keskusteluavun kautta? On olemassa monenlaisia auttavia tahoja, joissa voisit keskustella ajatuksistasi ja tuntemuksistasi. Ulkopuolinen tuki voi auttaa jäsentämään omia ajatuksia ja se voi olla myös hyvä voimavara ja helpottaa jaksamista.

      Tässä muutamia vaihtoehtoja, joihin voisit halutessasi olla yhteydessä:

      - Verkkokriisikeskus Tukinet, https://www.tukinet.net/. Tukinetistä saat halutessasi itsellesi tukihenkilön, jonka kanssa voit keskustella kahden kesken. Tukinetissä on myös monenlaisia keskusteluryhmiä ja chattejä, joista voi saada vertaistukea. Tukinet on avoinna vuoden jokaisena päivänä kellon ympäri.

      - Jos haluat keskustella tilanteestasi mieluummin soittamalla, niin valtakunnallinen kriisipuhelin päivystää numerossa 010 195 202 arkisin klo 09.00-07.00 sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 15.00-07.00.

      - Ympäri Suomea toimii myös kriisikeskuksia, joihin voi mennä keskustelemaan paikan päälle. Yhteystiedot löytyvät täältä: http://www.mielenterveysseura.fi/fi/tukea-ja-apua/kasvokkain/kriisikeskusverkosto

      Ystävällisin terveisin
      SOS-kriisikeskus/Kata

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      133
      2616
    2. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      109
      1514
    3. Anna minulle anteeksi

      Anna minulle anteeksi. Minä pyydän.
      Ikävä
      137
      1357
    4. Peräti 95 % persujen kannattajista rasisteja

      Kertoo EVA:n teettämä kysely. Pakollista yhdenvertaisuuskoulutusta tarvitsee siis paljon laajempi joukko kuin pelkästää
      Maailman menoa
      353
      1288
    5. Kun viimeksi kohtasitte/näitte

      Mitä olitte tekemässä? Millainen ympäristö oli? Löydetään toisemme...
      Ikävä
      108
      1198
    6. Olet kyllä vaarallisen himokas

      Luova, kaunis, määrätietoinen, pervo, mielenkiintoinen, kovanaama, naisellinen ja erikoinen.
      Ikävä
      99
      1085
    7. Anna vielä vähän vihreää valoa

      Teen sitten siirtoni, nainen. Tiedän, että olet jo varovaisesti yrittänyt lähestyä, mutta siitä on jo aikaa. Jos tunnet
      Ikävä
      13
      781
    8. On minulla suunitelma

      Siitä ei vain tiedä kukaan muu kuin tällä hetkellä minä. Suunnitelma ja varasuunnitelma. Sinun takiasi nainen. Vain s
      Ikävä
      46
      779
    9. Palstan ylivoimaisesti suosituin keskustelunaihe

      Palstan suosituin keskustelunaihe näyttää olevan homoseksuaalisuus. Otsikoiden perusteella voisi kuvitella olevansa Seks
      Luterilaisuus
      252
      749
    10. 55
      734
    Aihe