Kysymys rukoilun voimasta

NoMitenOn

Rukoilemalla voi kuulemma parantaa ihmisiä mutta tehoaako rukoukset toimimattomaan tekniikkaan kuten tietokoneisiin tai autoihin? Vai onko Jumala ja rukoukset voimattomia ateistisen tekniikan edessä?

34

230

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • TieteenNäkökulma

   Itselle taas rukoilusta tulee mieleen elämäntapa oppaiden ohje "kun toivot jotain tarpeeksi kauan ja jatkan sen toistamista, siitä tulee lopulta totta." Joten jos siis on tarpeeksi kova tahto ja usko, rukouksella on itsensätoteuttava vaikutus. Rukouksen tarkoitus onkin vahvistaa ihmistä ja auttaa jaksamaan. Eräänlainen plasebo vaikutus sekin. Tutkijat ovatkin verranneet rukoukseen hiljentymistä itämaiseen meditaatioon. Tutkimustuloksissa, molemmat vaikuttivat ihmisten aivoissa samanlailla. Joten on aivan sama rukoileeko vai joogaako.

   • Sinulla on kovin suppea tuo "tieteen näkökulma". itse asiassa se on hyvin tietämätön. Voimme "rukoilla", lausua jotakin tiettyä, jolloin toki se toimii rauhoitteena, erityisesti jos siihen yhdistetään tietynlaisia asentoja ja ruumiin liikkeitä. Lapset heijaavat itseään traumassa. Se on sen funktio. Se ei ole Rukousta.

    Voimme meditoida sillä tavoin että siinä ei ole vielä syvempiä ulottuvuuksia, korkeampia tavoitteita ja hengen korkeutta, ja todellakin meditaatio on kenties sitten plasebo-vaikutteista ja siten hyödyllistä. Se on meditaatiota, josta Tietoisuus vielä puuttuu. Mutta toki sekin voi olla hyvin hengellisesti kehittävää.

    Voimme rukoilla sanoilla joita meille on opetettu. Se on hyödytöntä. Myös käskystä rukoilu on hyödytöntä. Se kaikki on pikemminkin epähengellistä.

    Aito Rukous on suoraa keskustelua Jumalan kanssa.

    Siinä kohoamme vähitellen korkeammalle, ja lopulta saavutetaan taso, jossa Luominen itse tapahtuu.

    Vasta sitten tajuaa, mitä rukoilun teho tosiasiassa on. Jumala on kaikkivoipa, Hän tekee mitä tahtoo. Ja mitä Hän tahtoo, toteutuu.


  • "Rukoilemalla voi kuulemma parantaa ihmisiä mutta tehoaako rukoukset toimimattomaan tekniikkaan kuten tietokoneisiin tai autoihin? Vai onko Jumala ja rukoukset voimattomia ateistisen tekniikan edessä?"

   Raamatun mukaan meidän tulee rukoilla Jumalan tahdon mukaan. Jos Jumalan tahtoo, että tietokone tai auto tulee kuntoon, niin silloin uskonrukous tehoaa myös tietokoneeseen ja autoon.

   • Nii, muttei ihmisiin. Jumala rakastelee kodinkoneita ,ihmisiä enemmän


   • Eli rukoilu on siis mielestäsi turhaa, koska jumalasi tekee joka tapauksessa aivan miten tahtoo.

    Miksi muuten kaikkitietävää olentoa pitäisi rukoilla? Luulisi että kaikkitietäväinen olisi vähän enemmän perillä asioista.


   • RukoiluHelpottaa
    kekek-kekek kirjoitti:

    Eli rukoilu on siis mielestäsi turhaa, koska jumalasi tekee joka tapauksessa aivan miten tahtoo.

    Miksi muuten kaikkitietävää olentoa pitäisi rukoilla? Luulisi että kaikkitietäväinen olisi vähän enemmän perillä asioista.

    Rukoilu antaa voimaa ja auttaa jaksamaan, esimerkiksi rukoilu autaa pääsemään koettelusten yli silloinkin kun pahin on tapahtunut ja kärsimys on suuri. Rukoilu myös lohduttaa ja auttaa tavoittamaan päämäärän. Lisäksi vielä kun hiljentyy yksinään rukoukseen, tulee levollinen olo ja voi tutkiskella sydäntää sekä purkaa raskasta painolastia.


  • rukoilun.teho

   Rukoilun tehoa on kyllä tutkittu ja vaikutuksista on näin saatu tutkittuja tuloksia.
   Ikävä kyllä rukoilun vaikutus on negatiivinen, mutta ainoastaan silloin, kun puolestarukoilun kohde tietää, että hänen paranemisen puolesta rukoillaan.

   Tutkimuksen tulos: Jos rukoilet jonkun sairaan henkilön parantumisen puolesta, niin älä missään nimessä kerro siitä hänelle.

  • 12___13

   "Rukoilemalla voi kuulemma parantaa ihmisiä mutta tehoaako rukoukset toimimattomaan tekniikkaan kuten tietokoneisiin tai autoihin?"

   Vaikea sanoa, kun itse olen rukoillut, että Jumala antaisi minulle viisautta ja antaisi Hänen rakkauden loistaa minun kautta. :)

   • HouseMD

    Eli vastausta ei ole sitten tullut...


  • Vielä toistaiseksi on tilanne se että kukaan ei koskaan ole missään tuonut esiin yhtään lääketieteellisesti todistettua rukousparanemista. Siis ihan sama tilanne kuin riihitonttujen ja jumaluuksien olemassaolon todisteissa: Kukaan ei koskaan ole missään tuonut esiin ainuttakaan todistetta niistäkään.

  • Gkgkgkgkgkgk

   Jenkeissä myytiin n. 10 vuotta sitten laitetta jonka väitettiin moninkertaistavan rukouksen tehon koska jumbe kuulee sen kautta esitetyt rukoukset paremmin.

   Laite oli vastaus sen valmistajan rukouksiin äkkirikastumisesta. Hyvää bisnestä. Ja todistus kreationistisen tieteen voimasta.

   • RukoileYksinSalassa

    Jumala kuulee rukouksen parhaiten silloin, kun olet yksin ikkunattomassa komerossa ja rukoilet muilta salassa kaikessa hiljaisuudessa. Näin Jeesus neuvoi toimimaan.


   • RukoileYksinSalassa kirjoitti:

    Jumala kuulee rukouksen parhaiten silloin, kun olet yksin ikkunattomassa komerossa ja rukoilet muilta salassa kaikessa hiljaisuudessa. Näin Jeesus neuvoi toimimaan.

    Suviseurarukoilut ovat siis vallan tehottomia.


   • RukoilenYksinSalassa
    kekek-kekek kirjoitti:

    Suviseurarukoilut ovat siis vallan tehottomia.

    Kyllä vain vallan tehottomia ovat, ellei lasketa sitä että saavat tuhatkunta ihmistä kerääntymään yhdessä rukoilemaan.


  • wind-
   • wind-

    ja sitten uskovaiset jotka uskovat olevansa hereillä - joudutaankin sidontaleikkeihin, imuri-hässäkkään ja dildonpesuun.


  • mattivaanvantaalta

   Rukoilin Jeesusta tulemaan minuun mutta aamulla vieressä olikin naapurin Jaska ja itsellä hanuri kipeänä. Rukoilu ei selvästikään toiminut vaikka Jaskan mukaan olin kyllä yöllä rukoilut sitä jatkamaan. Mitä on kyllä vähän vaikea uskoa.

  • TaruaKaikki

   Kuulemma jos vie saunaan lahjuksia niin saunatonttu vahtii ettei sauna pala. Yhdysvalloissa on tapa lahjoa joulupukkia keksillä ja maidolla että saa lisää lahjoja.
   Hammaskeiju antaa yleensä parhaimman diilin kun jättää hampaan, niin se antaa rahaa.
   Jotkut sitten yrittävät lahjoa jumalaa, että se auttaisi.

   Mikään näistä ei kuitenkaan toimi ilman ihmisen aktiivisuutta.

   • NälkäKurniiKuRuokaaPalaa

    "Jotkut sitten yrittävät lahjoa jumalaa, että se auttaisi."

    Juutalaiset lisäsivät vain pökköä pesään lisäämällä uhreja ja korottamalla uhrieläinten hintoja. Siinä kävi vain niin, että maaseudulla kansan tuli nälkä ja lähettivät Jeesuksen temppeliin riehumaan kun pitivät saarnaavaa elämäntapaopettajaa profeettana. Teppelipapit taas lähettivät Jeesuksen siihen vastauksena ristiinnaulittavaksi.


  • sws220

   Onhan se kiva hiljentyä.Kohtalo hoitaa asiat, ei tarvitse liikoja murehtia.

  • uskova-urpo

   "onko Jumala ja rukoukset voimattomia ateistisen tekniikan edessä?"

   Kyllä. Rukoilin kerran, että Jumala korjaisi Mosseni, mutta siitä lensikin kiertokanki moottorin kyljestä ulos. Arvelisin tämän tarkoittavan sitä, että Jumala halusi ottaa Mosseni sielun luokseen ylös taivaisiin. Neuvostoliittolainen tekniikka on aivan liikaa kenelle tahansa.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Linnanjuhlat: Tiina Kaukasen asu aivan kauhea lankaviritelmä

   Ja loukkaus arvokkaita juhlia, maata, veteraaneja, Salea ja muita juhlijoita kohtaan. Siis miten joku kehtaa alittaa riman niin pahasti, koska voisi t
   Maailman menoa
   248
   2377
  2. Oho! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki poseeraa sensuellissa pitsiasussa! Some kuumana: "Merenneito"

   Onko tämä sitten Suomineito vai merenneito? Helmi Loukasmäki tuli julkisuuteen Dannyn assistenttina. Nuori nainen on totuttu näkemään somessa varsin
   Kotimaiset julkkisjuorut
   47
   1982
  3. Olet mielenkiintonen ja kiehtova. Erikoinen epänormaali ihminen

   Siksi kiinnostava. Hyvää yötä. Saan kai sanoa ystäväni? Saanhan ?
   Ikävä
   52
   1539
  4. Nyt on irvokas kuva Sannasta

   Sanna Marinille lämmin vastaan­otto Albaniassa suomen itsenäisyyspäivänä https://is.mediadelivery.fi/img/658/c0b897a1f79adf3fb623b0485bdec65f.jpg.web
   Maailman menoa
   276
   1458
  5. Mikä nyt on

   Ihmisiä katoaa, ruumiita löytyy. Suntista löytynyt ruumis...
   Kokkola
   91
   1428
  6. Haapaveden hiippari

   Jokos sen kylillä pyörivät hiipparin henkilöllisyys on selvinny joka tuijottelee ikkunoista ja tulee yöllä taloihin sisälle?
   Haapavesi
   33
   1322
  7. Nyt mies ryhdistäydytään

   molemmat IRL. Jos molemmilla on tunteita. Ei heitetä niitä roskiin. Hyvää yötä.
   Ikävä
   129
   1283
  8. Ano Turtiaisen kättely huipentaa Linnan juhlat!

   Koska kaikki kansanedustajat on aina kutsuttu Linnan juhlin, siellä tulee pian näkymään myös Ano Turtiaisen mahtava urheilijanvartalo! Ei ole epäilys
   Maailman menoa
   122
   1133
  9. Mulle kyllä riittäisi

   🥰 kun ekaksi vaan pitäisit kädestä kiinni 🤝 ja katselisit silmiin. 👀
   Ikävä
   67
   1019
  10. Pitäisikö metsänomistajien siirtyä tuottamaan polttopuuta?

   Metsänomistajat saavat tätä nykyä kuitupuusta niin vähäisen hinnan että verrattuna polttopuuhun he tiensivat paremmin. Onhan polttopuulla talvella jo
   Maailman menoa
   87
   1007
  Aihe