Kysymys rukoilun voimasta

NoMitenOn

Rukoilemalla voi kuulemma parantaa ihmisiä mutta tehoaako rukoukset toimimattomaan tekniikkaan kuten tietokoneisiin tai autoihin? Vai onko Jumala ja rukoukset voimattomia ateistisen tekniikan edessä?

34

220

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TieteenNäkökulma

      Itselle taas rukoilusta tulee mieleen elämäntapa oppaiden ohje "kun toivot jotain tarpeeksi kauan ja jatkan sen toistamista, siitä tulee lopulta totta." Joten jos siis on tarpeeksi kova tahto ja usko, rukouksella on itsensätoteuttava vaikutus. Rukouksen tarkoitus onkin vahvistaa ihmistä ja auttaa jaksamaan. Eräänlainen plasebo vaikutus sekin. Tutkijat ovatkin verranneet rukoukseen hiljentymistä itämaiseen meditaatioon. Tutkimustuloksissa, molemmat vaikuttivat ihmisten aivoissa samanlailla. Joten on aivan sama rukoileeko vai joogaako.

      • Sinulla on kovin suppea tuo "tieteen näkökulma". itse asiassa se on hyvin tietämätön. Voimme "rukoilla", lausua jotakin tiettyä, jolloin toki se toimii rauhoitteena, erityisesti jos siihen yhdistetään tietynlaisia asentoja ja ruumiin liikkeitä. Lapset heijaavat itseään traumassa. Se on sen funktio. Se ei ole Rukousta.

        Voimme meditoida sillä tavoin että siinä ei ole vielä syvempiä ulottuvuuksia, korkeampia tavoitteita ja hengen korkeutta, ja todellakin meditaatio on kenties sitten plasebo-vaikutteista ja siten hyödyllistä. Se on meditaatiota, josta Tietoisuus vielä puuttuu. Mutta toki sekin voi olla hyvin hengellisesti kehittävää.

        Voimme rukoilla sanoilla joita meille on opetettu. Se on hyödytöntä. Myös käskystä rukoilu on hyödytöntä. Se kaikki on pikemminkin epähengellistä.

        Aito Rukous on suoraa keskustelua Jumalan kanssa.

        Siinä kohoamme vähitellen korkeammalle, ja lopulta saavutetaan taso, jossa Luominen itse tapahtuu.

        Vasta sitten tajuaa, mitä rukoilun teho tosiasiassa on. Jumala on kaikkivoipa, Hän tekee mitä tahtoo. Ja mitä Hän tahtoo, toteutuu.


    • "Rukoilemalla voi kuulemma parantaa ihmisiä mutta tehoaako rukoukset toimimattomaan tekniikkaan kuten tietokoneisiin tai autoihin? Vai onko Jumala ja rukoukset voimattomia ateistisen tekniikan edessä?"

      Raamatun mukaan meidän tulee rukoilla Jumalan tahdon mukaan. Jos Jumalan tahtoo, että tietokone tai auto tulee kuntoon, niin silloin uskonrukous tehoaa myös tietokoneeseen ja autoon.

      • Nii, muttei ihmisiin. Jumala rakastelee kodinkoneita ,ihmisiä enemmän


      • Eli rukoilu on siis mielestäsi turhaa, koska jumalasi tekee joka tapauksessa aivan miten tahtoo.

        Miksi muuten kaikkitietävää olentoa pitäisi rukoilla? Luulisi että kaikkitietäväinen olisi vähän enemmän perillä asioista.


      • RukoiluHelpottaa
        kekek-kekek kirjoitti:

        Eli rukoilu on siis mielestäsi turhaa, koska jumalasi tekee joka tapauksessa aivan miten tahtoo.

        Miksi muuten kaikkitietävää olentoa pitäisi rukoilla? Luulisi että kaikkitietäväinen olisi vähän enemmän perillä asioista.

        Rukoilu antaa voimaa ja auttaa jaksamaan, esimerkiksi rukoilu autaa pääsemään koettelusten yli silloinkin kun pahin on tapahtunut ja kärsimys on suuri. Rukoilu myös lohduttaa ja auttaa tavoittamaan päämäärän. Lisäksi vielä kun hiljentyy yksinään rukoukseen, tulee levollinen olo ja voi tutkiskella sydäntää sekä purkaa raskasta painolastia.


    • rukoilun.teho

      Rukoilun tehoa on kyllä tutkittu ja vaikutuksista on näin saatu tutkittuja tuloksia.
      Ikävä kyllä rukoilun vaikutus on negatiivinen, mutta ainoastaan silloin, kun puolestarukoilun kohde tietää, että hänen paranemisen puolesta rukoillaan.

      Tutkimuksen tulos: Jos rukoilet jonkun sairaan henkilön parantumisen puolesta, niin älä missään nimessä kerro siitä hänelle.

    • 12___13

      "Rukoilemalla voi kuulemma parantaa ihmisiä mutta tehoaako rukoukset toimimattomaan tekniikkaan kuten tietokoneisiin tai autoihin?"

      Vaikea sanoa, kun itse olen rukoillut, että Jumala antaisi minulle viisautta ja antaisi Hänen rakkauden loistaa minun kautta. :)

      • HouseMD

        Eli vastausta ei ole sitten tullut...


    • Vielä toistaiseksi on tilanne se että kukaan ei koskaan ole missään tuonut esiin yhtään lääketieteellisesti todistettua rukousparanemista. Siis ihan sama tilanne kuin riihitonttujen ja jumaluuksien olemassaolon todisteissa: Kukaan ei koskaan ole missään tuonut esiin ainuttakaan todistetta niistäkään.

    • Gkgkgkgkgkgk

      Jenkeissä myytiin n. 10 vuotta sitten laitetta jonka väitettiin moninkertaistavan rukouksen tehon koska jumbe kuulee sen kautta esitetyt rukoukset paremmin.

      Laite oli vastaus sen valmistajan rukouksiin äkkirikastumisesta. Hyvää bisnestä. Ja todistus kreationistisen tieteen voimasta.

      • RukoileYksinSalassa

        Jumala kuulee rukouksen parhaiten silloin, kun olet yksin ikkunattomassa komerossa ja rukoilet muilta salassa kaikessa hiljaisuudessa. Näin Jeesus neuvoi toimimaan.


      • RukoileYksinSalassa kirjoitti:

        Jumala kuulee rukouksen parhaiten silloin, kun olet yksin ikkunattomassa komerossa ja rukoilet muilta salassa kaikessa hiljaisuudessa. Näin Jeesus neuvoi toimimaan.

        Suviseurarukoilut ovat siis vallan tehottomia.


      • RukoilenYksinSalassa
        kekek-kekek kirjoitti:

        Suviseurarukoilut ovat siis vallan tehottomia.

        Kyllä vain vallan tehottomia ovat, ellei lasketa sitä että saavat tuhatkunta ihmistä kerääntymään yhdessä rukoilemaan.


    • wind-
      • wind-

        ja sitten uskovaiset jotka uskovat olevansa hereillä - joudutaankin sidontaleikkeihin, imuri-hässäkkään ja dildonpesuun.


    • mattivaanvantaalta

      Rukoilin Jeesusta tulemaan minuun mutta aamulla vieressä olikin naapurin Jaska ja itsellä hanuri kipeänä. Rukoilu ei selvästikään toiminut vaikka Jaskan mukaan olin kyllä yöllä rukoilut sitä jatkamaan. Mitä on kyllä vähän vaikea uskoa.

    • TaruaKaikki

      Kuulemma jos vie saunaan lahjuksia niin saunatonttu vahtii ettei sauna pala. Yhdysvalloissa on tapa lahjoa joulupukkia keksillä ja maidolla että saa lisää lahjoja.
      Hammaskeiju antaa yleensä parhaimman diilin kun jättää hampaan, niin se antaa rahaa.
      Jotkut sitten yrittävät lahjoa jumalaa, että se auttaisi.

      Mikään näistä ei kuitenkaan toimi ilman ihmisen aktiivisuutta.

      • NälkäKurniiKuRuokaaPalaa

        "Jotkut sitten yrittävät lahjoa jumalaa, että se auttaisi."

        Juutalaiset lisäsivät vain pökköä pesään lisäämällä uhreja ja korottamalla uhrieläinten hintoja. Siinä kävi vain niin, että maaseudulla kansan tuli nälkä ja lähettivät Jeesuksen temppeliin riehumaan kun pitivät saarnaavaa elämäntapaopettajaa profeettana. Teppelipapit taas lähettivät Jeesuksen siihen vastauksena ristiinnaulittavaksi.


    • sws220

      Onhan se kiva hiljentyä.Kohtalo hoitaa asiat, ei tarvitse liikoja murehtia.

    • uskova-urpo

      "onko Jumala ja rukoukset voimattomia ateistisen tekniikan edessä?"

      Kyllä. Rukoilin kerran, että Jumala korjaisi Mosseni, mutta siitä lensikin kiertokanki moottorin kyljestä ulos. Arvelisin tämän tarkoittavan sitä, että Jumala halusi ottaa Mosseni sielun luokseen ylös taivaisiin. Neuvostoliittolainen tekniikka on aivan liikaa kenelle tahansa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1863
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1426
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      4
      1192
    Aihe